אוקי... אז אפשר לומר שדיי התנפצה לי האשליה שאני באמת אוהבת את כל עמ"י... =[
היום (הלילה??) הייתי באיזשהוא פארק והייתי עדה למעשה לא יפה ולא מכבד של יהודי.
(אני מקווה שמה שאני אכתוב לא יקטרג על אותו יהודי, בכל זאת חודש אלול.....)
יהודי כלשהוא כנראה רצה להתנדנד בנדנדה הזאת שהיא כמו ערסל ששוכבים עליה ומתדנדים, אבל מה לעשות שכבר היתה שם מישהי לפניו- אישה מבוגרת 60+.
לא נעים לומר אבל אותו אחד פשוט בא אל האישה (הוא כנראה חיכה הרבה זמן?) ואמר לה בצורה מאוד לא יפה ולא מכבדת ש... תסתלק!!!! כאילו תתארו את זה מפיו של גבר בן 50+ (!!) ולאישה מבוגרת ובצורה מאוד לא נעימה כאילו הוא בעל הבית וכאילו אבא שלו בנה את הנדנדה....
ממש ממש כאב לי על האישה שככה הושפלה.
אישתו של אותו יהודי ישבה שם והסתכלתי עליה לראות איך תגיב ופשוט ראיתי שהיא צוחקת!!!!!!
למרבה ההפתעה האישה נשארה לשבת בנדנדה (אני כבר מזמן הייתי קמה..), לו זה לא הפריע והוא בא והתיישב יחד איתה!!
אח"כ הוא הביא את נכדותיו ויחד הם התנדנדו כשהאישה צריכה להצטופף.
זה המעשה.
ולאחרונה קראתי באחד מספרי קרליבך (אני באופן עקרוני לא כ"כ מתחברת לסגנון.. אבל מה לעשות שלא היה לי ספר לקרוא??)
שם הוא כותב שאהבת ישראל- לאהוב כל יהודי, זה לא רק לדון אותו לכף זכות על מעשה לא יפה או לא מובן שעשה אלא לקחת את אותו המעשה, עבירה על אחריותי..
אז ניסיתי להתעלות קצת ולחשוב בכיוון של אהבת ישראל ופשוט לא הצלחתי!!!
לא לדון אותו לכף זכות, קל וחומר שלא לאהוב אותו ולקחת את מעשו ל אחריותי!!!
אז מה אתם אומרים, מה עושים במצב כזה??
מנסים לאהוב את אותו יהודי? דנים אותו לכף זכות? או שפשוט יש מקרים שיהודים טועים ולא צריך לדון אותם לכף זכות??
אוף.. חוץ מזה שהתנפצה לי האשליה, גם מאוד מאוד כואב לי על אותו יהודי (וכנראה שהוא לא היחיד?) שככה מתנהג- לא כמו יהודי!!
וחס וחלילה, אני לא יותר טובה מאותם יהודים יקרים, פשוט מקרה כזה, ועוד בפרהסיה מאוד כאב לי וצרם לי....
לילה טוב צדיקים!!!
=]=]
באדם הזה נק' אחת לפחות טובה!