שמחה צהלה גילה רינה דיצה חדווה ששון וכו' וכו' מסר מסתתר(פ"ש)

בס"ד

"תחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב מרב כל"

פרשתנו, פרשת כי תבא מתחילה בסיפור הבאת הביכורים, ממשיכה בציווי להקים 2 אבנים גדולות ומזבח, ומסיימת עם הרבה ברכות וקללות.

תוך כדי תיאור הקללות שיקרו לעם ישראל, כותבת התורה את הפסוק "תחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה.." כלומר, כל הדברים הרעים שקורים לך - בגלל שלא עבדת את ה' בשמחה.

[סיפורונצ'יק -מבית אלעד ממש למטה*]

התורה לא אומרת כאן שהדברים הנוראיים הללו קורים בגלל שלא עבדו את ה' [למרות שוודאי שזה נכון!], אלא קורים בגלל שלא עבדו את ה' ב ש מ ח ה מוציא לשון. וצריך להבין...מה? בגלל החוסר של השמחה מגיעים כאלה עונשים??? מבולבל

התשובה שנקבל, היא מסר חשוב לכל אחד ואחד ממנו.

כששואלים אתכם מי הם אנשים שמחים מבחינתכם, אתם בטח נזכרים בברסלברים שרוקדים ברחוב.

(וואי אני אוהבת לראות את זה -דניאלה)

אנחנו רוצים להתמקד בשמחה אחרת.

תוך כדי החיים, אנחנו עושים המון מעשים. אנחנו משתדלים גם לעשות מצוות, ולעשות נחת רוח לה'. התורה מלמדת אותנו את הדרך לעשות מצווה בצורה מושלמת. ה' רוצה, שכשנתפלל, לא נעשה את זה בבאסה ובפרצוף חמוץ או "כי ככה ה' אמר". 

ה' רוצה שנשמח במה שאנחנו עושים!

ואיך שמחים??

הזוהר בפרשת וארא [הגעתי לשם ממש במקרה!!] (<<אגב מקרה זה רק מה' וגם רקמה קורץ)

מסביר, שהדרך לשמוח היא בעזרת הבנה של טעמי המצוות. התבוננות בפרטים, וב"לַמה?" עוזרת לשמוח בכל מצווה שאנו עושים.

מרן הרב קוק זצ"ל מפרש, שבעזרת ה"מרוב כל" אנו נגיע לשמחה. כאשר אדם לא טרוד בכל הדברים שמסביב, הוא לא חושב על המשחק של מכבי רמקול, והיא על החצאית שהיא הולכת לקנות אישה, פתאום התפילה תראה אחרת.מלך

אז לסיכום – (1) להתבונן בפרטי וטעמי המצווה ו(2) להסיר מהראש מחשבות אחרות

(3 דקות לפני התפילה לנקות את הראש. עוזר בדוק! נשימה עמוקה.. ריקון סל מיחזור, היכון.. הכן... צא!!!)

שנזכה...!

שבת שלום ושד' יפנק אתכם!

___

*[במאמר מוסגר אני אגיד, שפעם כשדיברתי עם חילוני שהיה מלומד טיפה, והוא אמר לי: איך אתה מסביר את השואה? איפה ה' היה וכו'?

אמרתי לו, שכל מי שקורא את פרשת כי תבוא, לכאורה מתערערת אמונתו. בפרשה מתארים מציאות מפחידה. כ"כ הרבה רע. איפה זה היה לעם ישראל? אולי זה יהיה? התורה סתם מתארת מציאות לא נכונה?

ואמרתי לו, שלדעתי, התשובה היא השואה. הפרשה מתארת בדיוק את השואה הנוראה שקרתה לעם ישראל]

בס"ד

"תחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב מרב כל"

פרשתנו, פרשת כי תבא מתחילה בסיפור הבאת הביכורים, ממשיכה בציווי להקים 2 אבנים גדולות ומזבח, ומסיימת עם הרבה ברכות וקללות.

תוך כדי תיאור הקללות שיקרו לעם ישראל, כותבת התורה את הפסוק "תחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה.." כלומר, כל הדברים הרעים שקורים לך - בגלל שלא עבדת את ה' בשמחה.

[סיפורונצ'יק -  למטה*]

התורה לא אומרת כאן שהדברים הנוראיים הללו קורים בגלל שלא עבדו את ה'[למרות שוודאי שזה נכון!], אלא קורים בגלל שלא עבדו את ה' ב ש מ ח ה. וצריך להבין...מה? בגלל החוסר של השמחה מגיעים כאלה עונשים???

התשובה שנקבל, היא מסר חשוב לכל אחד ואחד ממנו.

כששואלים אתכם מי הם אנשים שמחים מבחינתכם, אתם בטח נזכרים בברסלברים שרוקדים ברחוב. אנחנו רוצים להתמקד בשמחה אחרת.

תוך כדי החיים, אנחנו עושים המון מעשים. אנחנו משתדלים גם לעשות מצוות, ולעשות נחת רוח לה'. התורה מלמדת אותנו את הדרך לעשות מצווה בצורה מושלמת. ה' רוצה, שכשנתפלל, לא נעשה את זה בבאסה ובפרצוף חמוץ "כי ככה ה' אמר". ה' רוצה שנשמח במה שאנחנו עושים!

ואיך שמחים??

הזוהר בפרשת וארא [הגעתי לשם ממש במקרה!!] מסביר, שהדרך לשמוח היא בעזרת הבנה של טעמי המצוות. התבוננות בפרטים, וב"לַמה?" עוזרת לשמוח בכל מצווה שאנו עושים.

מרן הרב קוק זצ"ל מפרש, שבעזרת ה"מרוב כל" אנו נגיע לשמחה. כאשר אדם לא טרוד בכל הדברים שמסביב, הוא לא חושב על המשחק של מכבי, והיא על החצאית שהיא הולכת לקנות, פתאום התפילה תראה אחרת.

אז לסיכום – (1) להתבונן בפרטי וטעמי המצווה ו(2) להסיר מהראש מחשבות אחרות(3 דקות לפני התפילה לנקות את הראש. עוזר בדוק!)

שנזכה...!

שבת שלום

___

*[במאמר מוסגר אני אגיד, שפעם כשדיברתי עם חילוני שהיה מלומד טיפה, והוא אמר לי: איך אתה מסביר את השואה? איפה ה' היה וכו'?

אמרתי לו, שכל מי שקורא את פרשת כי תבוא, לכאורה מתערערת אמונתו. בפרשה מתארים מציאות מפחידה. כ"כ הרבה רע. איפה זה היה לעם ישראל? אולי זה יהיה? התורה סתם מתארת מציאות לא נכונה?

ואמרתי לו, שלדעתי, התשובה היא השואה. הפרשה מתארת בדיוק את השואה הנוראה שקרתה לעם ישראל]

יפה מאוד! תודהכפיר גולן
ישר כח! שבת שלום!דרךחדשה_
שכויח...געגוע..
שבת שלוםעץ על מיםאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך