יש לי שאלה ביחס לבנים ובייחס לבנות
אני עולה לשמינית ועוד רגע צו ראשון
אני חושק לא רוצה חושק! ללכת לסיירת...
אני רוצה איזה משו חזק מטכ"ל או שייטת 13 וכולי.
הבעיה היא שקשה מאוד לישמור על הדת בסיירות
ובחיל הים (שייטת ועוד.) במיוחד
.
השאלות שלי הן כאלה:
א. אני ממש רוצה לעשות שלוש
שנים כי קשה לי מאוד לשבת וללמוד כל היום
לדעתכם זה טוב? זה רע?
יש גם נקודה של אחריי זה בשידוכים
היום (לדעתי) יש כמו סטאנדרת כזה שמי שלא עשה הסדר
הוא פחות דתי.
האם לדעתכם זה נכון?
ב. האם זה טוב ללכת לסיירות שקשה לשמור בהן את הדת?
טוב אני יודע שאני צעיר אבל-ליק המדליק123
תודה מראש כמובן...ליק המדליק123
אני ממש לא חושבת שמי שלא עשה הסדר הוא פחות דתי..שווגי =)
שלושת האחים שלי שמעליי עשו מכינה לפני הצבא ועושים בצבא שלוש שנים..
אני ממש לא חושבת שזה מעיד על רמת הדתיות, יש כאלה כמוך שיותר קשה להם לשבת וללמוד כל היום והם יותר בקטע הפיזי וכל זה..
לכן, אם אתה מסוגל ללכת לסיירות (מבחינת הפרופיל וכל זה..) לדעתי לך על זה.. יש מספיק דתיים שנשארו דתיים ושמרו על אורח חיים דתי בסיירות.. ותחשוב גם איזו תרומה זאת =]
^^^מוראל 16
למה לא?ה' מלכנו
זה מראה שהוא פחות רוצה ללמוד תורה,
מחילה מאחיך היקרים, זה אומר שמי שהולך למכינה הוא פחות דתי.
(מבלי לדבר בככל על מי שהולך ישר לצבא)
לך ותבדוקדתי לאומי
תבדוק מקומות כמו ישיבת הסדר וגבוהה ומצד שני גם מכינות. תחשוב איפה אתה רואה את עצמך מוציא הכי הרבה שאפשר. אם אתה חושב שישיבה לא מתאימה לך, אחרי בירור עמוק ורציני כמובן, אז אולי עדיף מכינה. בכל מקרה עם כבר לפני הצבא אתה חושש מהתופעה הזאת- כדאי בהחלט שתבדוק מכינות ומקומות קדם צבאיים (אולי גם ישיבה מתאים? תבדוק).
מה שבטוח שתעשה מה שתעשה כי זה הדבר הנכון לך ולעם ישראל ולא משיקולי שידוכים לא שידוכים.
זה טוב , זה רע?צעיף ורוד
וואי, איזה שאלה חמודה
זה טוב זה רע- זה תלוי בבנאדם.
יש מי שמסוגל לשבת כל היום, יש מי חצי יום ויש מי שבכלל לא.
זה לא הופך אותו ואפילו לא בקצת-
לבנאדם יותר או פחות טוב.
(זה דבר ראשון)
דבר שני,
אני רואה במישהו שלפחות מנסה משהו אחר, ורוצה להצליח בחיים שלו,
אם לא בישיבה(כי קשה לו ללמוד, או כי כל דבר אחר)אז במקום אחר כמו הצבא למשל-
מישו אדיר!!
מישהו שבאמת אכפת לו ורוצה להצליח, ולא מזלזל במה שכן! יש לו וביכולות שלו
אז זה לא רע, ואני חושבת שזה דיי ברור-
זה מה שהכל טוב לך!! גם אם העולם סובר אחרת
בהצלחה רבה רבה!!
א. טוב לראות אותך פה...
כפיר גולן
בהצלחה אחי!

אמממרב.

שלוש שנים זה ממש לא נורא בעיני. זה אפילו נקודת זכות.
א-בל זה בתנאי שיש בסיס מוקדם של מספיק תורה (אף פעם אין מספיק, אבל שנה-שנתיים של ישיבה גבוהה לפני זה מכניס תורה מעולה שמוכרחת להיות בשירות הצבאי..), אם קובעים עתים לתורה כשיש זמן (אוטובוס ובמקרה אתה לא עייף? שלוף הדף היומי! חזרת הביתה לשבת? שב תלמד קצת פרשת שבוע...) זה מעולה.
תלוי בך, כמובן. מה שמתאים לך. לשידוכים זה לא אמור להפריע, ואם זה יפריע כנראה שזאת לא אשתך

הבעיה, בעיקרה- זה באמת כמו שאמרת שזאת מסגרת תובענית, ומאווד קשה לשמור שם על הדת גם בגלל העבודה עצמה וגם בגלל הסביבה.
אני יכולה להגיד לך שדוד שלי היה בסיירת גבעתי (אינלי מושג אם יש לזה שם אחר..) והוא דוס. ועוד דוד היה גם באיזה סיירת כזאתי וגם ב"ה נשאר דוס.
ומכירה עוד טובים ודתיים וצדיקים שבדובדבן, סיירות למינהן (כל המכיניסטים מעלי
) וכו'... אז זה לא רוב, וזה לא פשוט. אבל אם אתה מגיע בידיעה ש-אני דתי ואני נשאר דתי בעז"ה ואני אעשה הכל כדי להישאר דתי- זה אפשרי, והפמהר מאוד לומדים לכבד אותך כדתי באזורים כאלה ואז זה נהיה יותר קל.(דוגמא קטנה מהשירות שלי- הייתי עם בנות.לא הכי דוסיות בשירות לאומי.. וכשהגעתי הלכתי עם חצאיות.קצרות יחסית, ןעדיין ארוכות יותר משל 7/8 מהגרעין
לאט לאט בשנה הארכתי את החצאיות.. וכשחברה שלי קנתה חצאית וגילתה שהיא ארוכה לה מידי בדירה- מיד היא העבירה לי. מדדתי והיא הייתה ממש על הגבול שאני הולכת והתלבטתי אם לקחת לה או לא.. ואז היא אמרה לי: "עזבי.. אני אעביר ליד שניה.. זה קצר לך מידי.. את הולכת עם יותר ארוך ואני לא רוצה להכשיל אותך שתדרדרי.." )אז באמת, כשאתה חלק מהסביבה כחבר אבל לא כתרבות- מכבדים אותך וזה נהיה קל יותר כי עוזרים לך..
(חייבת עוד דוגמא. ישלי "חבורה" כזאת- 3 בנות ושני בנים.. אנחנו אחים כאלה.. חברים ממש טובים.. ואני הדוסית שם.. ועשינו מסיבת גיוס לאחד הבנים והם רצו לצאת לאיזה בר בעיר.. סבבה.. מקובל עלי.. רק שאני לא אבוא... אז הם החליפו את הרעיון ובסוף עשינו עלהאש אצל חברשלהם.. היה יותר כיף, יותר טעים, (לא בטוח שיותר זול
) וכולנו נהננו.. והם התחשבו בי ממש כדי שגמאני אוכל להשתתף...)אז זהו שזה לא ככה,ה' מלכנו
קודם כל עלי לא שולחים לסיירות, הם שמים דגש על חטיבות חיר,
דבר שני מי שנמצא במכינה זה אומד שהוא הרבה פחות דוס מבחור שבהסדר\גבוהה.
וזה לא הולך ככה לומר "אני דתי לעצמי" זה ללכת לחיות 3 שנים עם חילונים ובלי הכנה מוקדמת אין סיכוי לשרוד את זה.
מה קשה לשמור שם בדיוק?Resiste
יכול להיות שיקפיצו אותך בדיוק בזמן שתתפלל, אבל חוץ מזה מה?
דתיים מסתדרים בצבא, זה חתיכת מיתוס ש"כמעט בלתי אפשרי".
לוקח קצת זמן להתרגל ולהתאים הכל למסגרת, אבל זה אפשרי ולא קשה במיוחד.
אתה יודע מזה לצאת ממסגרת של לימוד תורה של שניםדניאלה .ד.
למקום שהעיסוק שם הרבה יותר מעשי ואין זמן לשבת וללמוד תורה.
זה מקום שלימוד התורה זה בין לבין וקיומה יותר מלימודה.. זה מקסים אבל דורש מלא כוחות
מלא כוחות נפש..
בעקר כשהסביבה מדברת אחרת מהדרך שלך.
אני מצטער, אבל אתה חי בסרטצוללן
תפרט למה. אני מכיר לוחמי סיירות דוסיםחליל הרועים
אז מה, אני מכיר לוחמי מג"ב דתל"שים.צוללן
יכול להיות שיקפיצו אותך בדיוק בזמן שתתפלל, אבל חוץ מזה מה?
דתיים מסתדרים בצבא, זה חתיכת מיתוס ש"כמעט בלתי אפשרי".
לוקח קצת זמן להתרגל ולהתאים הכל למסגרת, אבל זה אפשרי ולא קשה במיוחד. "
אני לא מצליח לנתח את הכתוב כאן לגורמים כי אני עייף, אבל זה פשוט לא נכון.
לא חסרים... דתיים לאומיים מתגייסים יותר מחילוניםResiste
(באחוזים כמובן)
הוא לא חייב"ס, הוא פשוט לא מכיר מבפניםדניאלה .ד.
(זה בעצם אומר את אותו דבר)צוללן
קללות, נורמת צניעות (או חוסר צניעות), אווירה דתיתדתי לאומי
או חוסר אווירה דתית..
אז דתיים לא יכולים להשתלב בחברה?Resiste
הרי בחברה מקללים, יש חוסר אווירה דתית וחוסר צניעות.
עליהם להסתגר? אלה כבר החרדים...
לכן החרדים לא בצבא, אבל הדתיים הלאומיים מתגייסים בהמוניהם.
יכולים וגם רצוי ומצוי.מרב.
ויש מציאות של דתלשים בצבא.צוללן
אם מישהו לא חזק מספיק בדת, הוא צריך לשרת ביחידה דתית.
יחידה דתית? צבא זה לא תכנית כבקשתך.Resiste
למרות שאני בעד התאמה של הצבא, אני רק נגד התאמה דתית 
נכון יש קושי מסוים, אמרתי, אבל זה לגמרי אפשרי.
ובשל ריבוי גיוס הדתיים אפילו נהיה יותר קל, למען האמת אם תשרת בקרבי לרוב תפגוש המון חובשי כיפה סרוגה.
הסדר זה נחשב יחידה דתית.מרב.
כשאתה בסביבה עדיין מוגנת..
חשבתי יחידה דתית בצבא עצמו
Resiste
הסדר זה בצבא עצמו.צוללן
איפה אתה חושב שזה, במוד"ש? ![]()
אני חושב שאיבדתי אתכם
Resiste
אתה חושב שאם מישהו הוא לא "חזק מספיק בדת" הוא צריך להשאר ביחידה דתית,
כלומר ישיבה וכו' ולא להתגיייס. או שהוא צריך להתגייס ליחידה "דתית" בצבא?
יחידה==יחידה בצה"ל.צוללן
אתה בטח מתכוון למסגרת דתית
בדיוק לזה התכוונתי...בצבא עצמו, לא הבנתי איזוResiste
יחידה עוד יש...
והדתיים לא צריכים שום יחידה מיוחדת, הם לא החרדים.
הדתיים משתלבים בחברה ובצבא, אם לא מתאים להם עתידם זהה לשל החרדים.
אני מבין את הצורך בהתאמה, אני בעד להתאים וליצור מסגרת נכונה לאנשים מסוימים, אבל התאמה דתית תפגע לכן אין לה מקום.
אתה סותר ת'צמך.. כאשר אתה מדבר על דמוקרטיהדניאלה .ד.
והיא סותרת את הדרך שלנו. אנשים נופלים, נהיים דלת"שים, בשביל 'המדינה'
מקריבים ויוצאים החוצה כדי לתת ובאמת מהלב.
ואת הצרכים שלנו כאנשים המדינה לא צריכה לקיים כי לדעתך זה יפגע..
במי זה בדיוק אמור לפגוע הצרכים שלנו כאנשים?
אני לא.Resiste
משום שאני דמוקרט, אני מתנגד להתאמה דתית.
התאמה כזו, תפגע במעמד האישה.
למשל דרישת החרדים היא הפרדה, מתווך, כיסוי החיילות, הפרדה אפילו בחדר האוכל.
משום שבדמוקרטיה יש שוויון, אני מתנגד.
אני לא אומר לגייס אותם בכוח, אלא להפך, מוותר על החרדים.
אני לא בעד לפגוע ולגייס, לא רוצה אותם בצבא בכלל.
כשתהיה ראש הממשלה יהיה אפשר לקיים את רצונךדניאלה .ד.
אולי.. 
אבל בנתיים דווקא בגלל השיוויון שאתה מדבר עליו, צריך שתהיה ערבות הדדית בין כולם.. צריך רצון
לתת לכל אחד את המרחב שלו לעשות ולקיים את הדברים שלו עפ"י אמונת ליבו ודרך חייו.
אז שיוותרו על החרדים, על הדתיים, הם יבחרו אם להתגייס או לא, יש דמוקרטיה לא?
בנתיים אני לא רואה שום דבר שתומך בי בפה מלא.. אם בכלל.. רק גמגום קל.
חוקים רבים נוגדים את הדרך שלי והחיים שלי, כל ריביות הבנקים.. הלכתית בעייתי ממש, כל ההכרח הזה של
משרדי הפרסום להדביק לנו מלא תמונות מול העיניים, תמונות שאנחנו לא חפצים להפגש בהם.
דתיים רוצים שיהיה מחנינו קדוש, הצבא יהיה קדוש, ולא, חייבים לתקוע בנות שיהיו המפקדות שלהם.
[אין לי בעיה עם בנות מפקדות יש לי בעיה עם סיטואציה שלא מכבדת דרך חים]
סתם שאלהצוללן
למה זה לא שוויוני להפריד? גם כשיש שירותים נפרדים זה הדרת נשים?
זה מזכיר את הקמפיין של הליכוד נגד הבית היהודי- זה הלך משהו כמו "הבית היהודי בעד הדרת נשים ...... מוטי יוגב-הוביל את ההפרדה בבני עקיבא...." ואני כזה מה??![]()
לא מדובר על הפרדה של נשים בשמאל גברים בימיןResiste
ההפרדה היא מניעת כניסת נשים.
כלומר, יש יחידות מעורבות ויש יחידות רק לגברים.
הצבא גם ככה לא שוויוני, ונשים עדיין לא יכולות להגיע לכל מקום, להרוס עוד יותר?
אני פציפיסט וככל הנראה אתגייס, אז אתם לא? ![]()
כל הקטע של לשים מתווך (כי אישה לא יכולה להיות מפקדת של גבר?) ולכסות נשים באימונים הוא נטו מדכא.
דתיים מסוגלים להשתלב, הם עושים זאת די הרבה זמן.
לא מתאים? תתמוך בצבא מקצועי.
אתה יוצא מנק' הנחה שהכל כבר עקום אז למה לעקם יותרדניאלה .ד.
כביכול.
אני יוצאת מנק' הנחה של רצון ומעשה לתיקון שורשי.
מעבר לזה שדעותינו שונות ודרכי חיינו שונות.
לא, אני אומר שהמצב עקום ויש ליישר אותו.Resiste
יש נקודה מאוד חשובה של חוסר שוויון שכדאי שתתקןצוללן
זה גם נוגע אליך
אישה פציפיסטית- פטורה מגיוס.
גבר פציפיסט- חייב להתגייס.
זה אומר משהו על כמה הצבא באמת צריך עוד אישה בתפקיד ג'ובי לא מועיל (סליחה
).
זה לא נכון
Resiste
פציפיסטית לא פטורה, יש פטור שכאלה שעוברים וועדה מקבלים.
אין קשר למין...
וזה לא שהצבא לא צריך נשים, הוא לא רוצה אותן.
זה מה שכתוב בספר אזרחות שלי.צוללן
למה למשל אישה לא יכולה להיות בצוללת?
למה אישה לא יכולה להיות בחלק מהסטי"לים?
הבנת? יופי.
אם אתה רוצה, אתה יכול לירות לעצמך ברגל, ההוא שעשה את זה חבר של חבר שלי. הוא יכול לתת לך עצות... 
היא לא יכולה כי לא מקבלים אותה לשםResiste
לא מקבלים אותה לשם משום שאנחנו לא חיים במדינה מטריארכלית בדיוק 
למה שאני אעשה את זה? 
מטריארכליזם זה גם נגד הדמוקרטיהצוללן
ורציתי לבדוק כמה רחוק תלך עם הפציפיסטיות שלך.
שבת שלום שיהיה לך. 
סופ"ש נעים
Resiste
ואני לא פציפיסט סרבן, אבל יש סיכוי גדול שאני גם ככה לא אתגייס אז אני לא מתלבט "האם להתגייס או לא?"
אז ככה..מרב.
הדתיים משתלבים בחברה ובסביבה, ו..כן, זה פוגע בהם הרבה פעמים. מראות לא צנועים, דיבורים לא מתאימים, תרבויות לא מתאימות..
צריך להיות חלק מהעם, מהחברה, וביחד עם זה לשמור על הצביון הדתי שלנו.
ולשרת במסגרת דתית של הסדר וביינישים- זה המעט שאנחנו יכולים לעשות בשביל לשמור על העם, הארץ והדת.
אין פה עניין של לא להתגייס, אלא לשמור על החיילים הצדיקים שלנו (גם החילונים צדיקים.. שלא ישתמע אחרת מדברי..)שרוצים לא להיחשף לכל הבעיות הדתיות שיש בצבא. יש מספיק בעיות דתיות גם לביינישים בצבא..
יפה את אומרת^דניאלה .ד.
^^^צוללן
וגם כדאי להוסיף- קיים תת-מגזר של דוסי על שבאמת ציונים אבל הם מתנהגים כמו חרדים. הם משרתים בצבא, אבל מנסים להסתגר בתוך עצמם כמה שיותר.
ונצח יהודהצוללן
למרות שהוא קצת יותר בעייתי כי החרדים לא שולחים את השפיצים שלהם אלא את....
ויש את כל התוכניות הג'וביות לחרדים- בינה בירוק, שחר כחול, ועוד כמה.
אני חושבת שהוא התכוון ליחידה צבאית דתיתדניאלה .ד.
זתומרת יחידה דתית או שיש בה רוב דתי
אתה שולל את הדמוקרטיה שלי!דניאלה .ד.
אתה לא מעוניין במערכת שתתאים ליהודי דתי
לא. האווירה בצבא שונה עשרות מונים מהאווירה בעבודה.דתי לאומי
בצבא, הרבה פעמים, כשחייל רוצה שאחר יעביר לו את התפוז מהארגז, הוא יכניס איכשהו למשפט את אמא של מי שיושב לידו. כנ"ל היחס והדיבור לבנות. עבודה זה עולם אחר לגמרי- ב180 מעלות.
יש קשיים רבים, אבל אנחנו לא בוחרים להרים ידיים.
^^^צוללן
כי בצבא יפטרו אותך מייד אם תקלל את כולם.
בצבא? פחחחח
חיחיחיחי ממש הצחקת אותי.
Resiste
אני לא אוהב שמכניסים אמהות לשיחה,
אבל אם אני אתקע עם ערסים כאלה זה יפריע לי גם. ואני לא בדיוק דתי.
נכון, זה שונה.
אבל זו מסגרת שהיא שונה וקשה לכולם, מה לילד שרק סיים תיכון ולצבא?
לא עשיתי שכיבות שמיכה בשיעור ספורט, ופתאום יגידו לי לעשות 20 בדקה ![]()
לכן, הצבא צריך להיות צבא מקצועי. ולא צבא העם...
הוא לא מתאים לעם.
שבוע טוב
צוללן
לא בישראל.
אגב, אם יהיה לנו צבא מקצועי, הוא יהיה מורכב ברובו מדתיים (תראה מי עושה מילואים למשל) ואז הוא יהיה פחות דמוקרטי.
"אני לא בדיוק דתי"?מרב.
רוב הדתיים- כן יפגעו מלחיות עם "ערסים שתוקעים את.אמאשלהם בכל משפט" במשך 3 שנים. עובדה שקיימת.
אינלי כוח לפרט עכשיו עוד.. בעז"ה אני עוד אכתוב.
טוב, אז אני מניח שנסבול כולנו ביחד
Resiste
דתיים ולא דתיים כאחד.
למה לסבול?מרב.
לא בצבא...Resiste
בתור אחד שהתחיל ישיבה גבוהה...מקווה לטוב...
אני יכול לומר לך שיש לך התלבטויות שמעידות שאתה אדם ערכי ודתי. אני גם התלבטתי בשנה שעברה והיו לי מלא לבטים למיניהם, לאו דווקא לסיירת אלא למקומות אחרים בכירים...(כמו לדוגמא עתודה וכד"ו) אני חושב שכן צריך ללכת לישיבה לתקופה מסוימת, לך בשבוש"ים לישיבות או מכינות(ואין שום קשרר לרמת הדתיות,כל בן אדם-בדרך שמתאימה לו,אבל מצד שני כל יהודי חייב ללמוד תורה) שהר"מ שלך מכוון אותך.
אתמצת את דעתי בנושא(ייתכן שחלק מהדברים הוזכרו כבר,לא קראתי הכל....
)
1. כל יהוד חייב ללמוד תורה ולהקדיש לה זמן בחייו. אין יהודי שפטור מלימוד תורה, השאלה היא שאלה של זמן ומקום, איפה ללמוד וכמה זמן ללמוד...(מאד אישי)
2. כל יהודי חייב לשרת בצבא,כפי שהוזכר כבר, ולדעתי- כדאי למצוא מסגרת כמה שיותר דתית,משום שבמסגרת צבאית רגילה- הנסיונות כבדים מאד וקשה מאד לצאת מחוזק,אבי עשה צבא רגיל בתותחנים, ללא שום קשר לישיבה וכד"ו ומספר לנו כל הזמן שהוא מאד מתחרט על זה ומספר לנו סיפורים שמראים על הנסיונות העצומים... קשה ממממממממאדד!!!!
שיהיה לך הרבה בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
קשה וחצי..פצפונית
יש שם נסיונות שה' ישמור..
לא הייתי שם אפפעם..
אבל החבר'ה מהסניף מדברים, עוד אנשים שאני מכירה, משפחה..
ברור שיש קושי, אין מה לעשות, הצבא לא מתבססת על התורה וזה בעייתי.
אינלי כוח לפרט יותר מדיי, אבל צניעות שמירת שבת ועוד כל מיני דברים שנראים מובנים מאליו שם ממש לא מובנים מאליו.. (לצערינו)
הכל תלוי בך!2525
בעז"ה שתהיה לך בחירה נכונה! שתרגיש את הקב"ה מלווך.
בתור בייניש לקראת אוג' 14 (כנראה)צוללן
קודם תבדוק שבכלל אתה יכול ללכת לסיירת ויש לך פרופיל ואין לך סעיפים פוסלים.
כולם רוצים סיירת, לא כולם מתקבלים... תחפש ביוטיוב "כושר קרבי", אתה מסוגל לעשות את התרגילים שלהם? אתה יכול לעבור בוחן בר-אור?
תראה, לא כולם רואים את עצמם יושבים ולומדים לשנתיים- גם אני לא. בתיכונית, הייתי טוב בגמרא אבל שנאתי את המסגרת הישיבתית (אני עדיין שונא את התיכונית שלי
). רציתי להתגייס ישר. אבל אז הלכתי לכמה שבו"שים, וגיליתי כמה נפלא זה לשבת וללמוד תורה, גם אם לא כל היום.
החלטתי לנסות. הבעיה שלי שלא הערכתי את המשמעות של תורה לשמה. לא למדנו על זה כ"כ בתיכונית, ואני חושד שזה בעיה לא רק אצלינו.
אגיד לך את האמת- גם עכשיו זה קשה, אבל כמו שקשה לרוץ ספרינט ל2000, ובכ"ז עושים את זה, אז בכל זאת לומדים.
הרבה אנשים לא יודעים את זה, אבל הלימוד לפני הצבא, או בכלל, הוא לא בשביל לבנות את עצמך רוחנית לפני הצבא, לא בשביל שתדע עוד דף גמרא, ולא בשביל לשמור על עם ישראל (כמו שכמה אנשים אומרים בשביל לפטור את עצמם מגיוס...).
לומדים תורה לשמה. לשם התורה. תעבור על פרק ב' באורות התורה, גם אם לא תבין כלום. לשם התורה, כי צריך שילמדו תורה. לשם התורה, שהיא תמשיך להיות תורה חיה ולא תורה מתה. לשם התורה, כדי להתחבר לה'. אחרת, למה שתלמד בעיון את סוגיית ייבום מחזיר גרושתו? מה זה נוגע אליך, או אלינו? זה נוגע אלינו כי יש בתורה את ההגיון הפנימי של היהדות, שאותו צריך להחדיר למוח ולנשמה. לא לומדים בשביל לדעת, ולא בשביל לגמור. לומדים בשביל ללמוד.
הסיבות המוטעות ללמוד תורה באמת עובדות, אבל הם תוצאות שוליות לעומת המטרה.
ויש מצווה פרטית וגם כלל ישראלית ללמוד תורה. כמו הגיוס לצה"ל. אף אחד לא פטור מגיוס לצה"ל, ואף אחד לא פטור מלימוד תורה.
אני עומד לכתוב על משהו שלא התנסתי בו אז קח את המידע הזה בערבון מוגבל:
בצבא, הקושי תלוי באישיות שלך ובחברה בה אתה נמצא. לא משנה אם אתה נמצא ביחידה של אהבלים (זה קורה הרבה...), או בקורס טייס. יכול להיות שיתווכחו איתך ויכחים תיאולגים, יכול להיות שיצחקו עליך, יכול להיות שהמפקד שלך יקשה עליך בכוונה, יכול להיות שכשתהיה בקו והזמן להתפלל יהיה על חשבון השינה לא יהיה לך כוח, יכול להיות שאיזה מפגר אחד יטריף את המטבח ולאף אחד לא יהיה אכפת ותהיה מאוד רעב, יכול להיות שכל החבר'ה יחליטו ללכת למסעדה לא כשרה או בר מדי פעם...
אני חושב, שאם תהיה בישיבה קודם, וגם בלי זה, בויכוחים תיאולוגים לא יהיה לך כזה קשה, מהסיבה הפשוטה שהיו לך במהלך החיים הרבה יותר מחשבות בנושא... אבל לא התנסתי בזה אז אני לא יכול להתחייב.
יש גם חילונים שהם מסורתיים כאלה ולא יתווכחו איתך ויכבדו אותך, אבל הם יחללו שבת לידך ובשלב כלשהו זה יפסיק להפריע לך.
באופן כללי שהייה עם חילונים גורמת לשחיקה ויכול להיות שלאט לאט אי-קיום מצוות שונות גורמות לך לפחות ופחות רגשות רעים...
בנוסף, אם תהיה במסגרת שיהיה צורך בלעבור עבירות שונות, כמו שבת, לא להתפלל, אכילה ביום כיפור, וכו', אז פחות תירתע להפוך לדתל"ש...
הצבא היא מסגרת נוחה להפוך לדתל"ש.
עד כאן דברי שאינם בהכרח נכונים (כל השאר בהכרח נכון
)
במצב האידיאלי צריכים להיות 3 סוגי יהודים:
א. לומדי תורה:
לימוד תורה לכל החיים. שירות צבאי מקוצר. אין כזה דבר פטור מצבא.
ב. אנשי צבא:
צבא להרבה זמן. לימוד של 2-4 שנים בישיבה. אין כזה דבר פטור מלימוד תורה.
ג. בעליבתים:
משהו בסגנון של הסדר- שירות מקוצר ולימוד תורה ל3-4 שנים.
לא כולם חייבים להיכנס בדיוק לאחד מהמסלולים האלה...
יכול להיות שמישהו ילמד לשנתיים, ואז ילך ל669 , ואז ילך לעבוד.
יכול להיות שמישהו ילמד לשנה, יעשה שירות מלא, ואז יתאברך.
מסלול ההסדר הוא מצוין מכמה סיבות- יש הרבה לימוד תורה ויש מסגרת דתית ברוב מסלולי השרות הצבאי של ההסדר, חוץ מהג'ובים, השריון אחרי הטירונות, ואולי עוד כמה מקומות. יש ליווי של התלמידים לאורך השירות הצבאי, ועוד. המסלול טוב גם למי שתורתו אומנותו, כי הוא משרת על ההתחלה ולכן ייקרא למילואים במקרה של מלחמה והוא לא יצטרך לחכות לשיעור כ"ז...
אני מציע לך להתחיל ללמוד במסגרת ישיבתית- או בישיבת הסדר או בישיבה הגבוהה בעלי. בישיבת הסדר לא תצטרך לוותר על ההסדר עד הגיבוש עצמו. תוכל לעשות יום סיירות וכו' תוך כדי ההסדר. עדיף להתמיין לדברים האלה בשמינית אבל אם אתה לא בכושר תדחה את המיונים. לידיעתך- לא לכל מסלול אפשר להתמיין בהסדר, נגיד למודיעין היוקרתי אי אפשר. כדאי גם לוודא שהצבא יודע שאתה דוחה ולא מוותר...
בעלי יש את הקומבינות של הרב אלי, וד"ל.
אם תרגיש שאתה לא יכול לשבת וללמוד כל היום, תלך לטייל מדי פעם, תיעדר פה מסדר ערב וכאן משיעור כללי. זה בסדר. זה עדיף מאשר לעזוב את הישיבה לגמרי. תדבר עם הר"מ שלך. תלך בימי שישי לאיזה סיבוב עם החבר'ה. תצא לריצות ארוכות.
בהצלחה!! ![]()
אם אתה צריך להתייעץ לגבי כושר קרבי, מיונים ,התמודדות עם ביורוקרטיה צבאית, וישיבות, אני באישי...
אפשר גם סתם אם משעמם לך...
זה ממש תלוי איך אתה מרגיש כלפי עצמך.מישהי=)
האם אתה מספיק חזק לעמוד בפיתויים?
להתפלל כל בוקר מוקדם?
לא לשכוח לברך?
לא להיכנע ללחץ חברתי?
והשאלה הראשונה והאחרונה הכי הכי חשוב שתחשוב עליהן.
כי להיות בסיירת,
זה ממש להקדיש את עצמך,
ואם אתה מסוגל
לעמוד על העקרונות שלך,
אז לך על זה.
זה חשוב ואדיר מאין כמוהו.
שידוכים תשאיר לאח"כ
הסכמתי בהרוב אבל עדיין יש את אמרתו המפורסמתשיגר
של הרצי"ה כולו קודש חוץ מחודש (נאמר על הרב דב ליאור בהלך לחודש לצבא)
לפי דעתי צריך להיות סוג רביעי שהוא לומד תורה כל החיים שלו שיצאו לנו גדולי תורה
אין עניין לשאוף לא לשרת בצבא...צוללן
זה קורה לפעמים.
זה לא קטגוריה. זה ליחידים.
עם כל הכבוד,אני יכול להביא לך מלא משפטים אחרים שלודתי לאומי
"מתחת לחאקי כולכם כהנים ולווים". אי אפשר להכריע כאלה הכרעות ממשפט אחד.. צריך ללמוד באופן מסודר.
מתוך מה הגעת למסקנה שבאמת לא מתאים לך..tomerittal
) נסה ללכת לכמה שבו"שים בראש פתוח, לנסות לשבת קצת.. לספוג מהאווירה של ישיבה.דעתי, עניין השירות בפרט ותכנון המשך החיים שלך כדאי שיגיע מתוך תורה.
כדאי להתחיל לעסוק בסוגיות האלה.. הסדר- למה? ישיבה גבוה?? לימוד תורה. ?? צבא?? באמת בשמינית מתחילים הר"מים לדבר על זה. לדעתי צריך קצת סבלנות. תתחיל ת'שנה, תברר עם עצמך את הדברים שמפריעים לך..
לבנתיים- קיבלת זימון ליום שדה? לך על זה!! גיבוש טייס? אל תהסס!
ו.. כן. יש חיילים תורניים שנמצאים במקומות מאוד מובחרים בצבא..
בהצלחה!!
))טוב, אני אנסה לעזור..Elbi
גם אני כמוך, בתקופת התיכון רציתי ממש להגיע לסיירת.
בסוף השמינית הלכתי לישיבה גבוהה כאשר ידעתי מראש שאני הולך להתגייס ל3 שנים לפחות. בישיבה הייתי שנתיים ולאחר מכן התגייסתי וב"ה הגעתי ליחידה שרציתי.
בתחילת המסלול היינו כ20 חבר'ה שמתוכם בערך 9 דתיים. היום אני שנה במסלול ונשארתי עם עוד דתי אחד בצוות של 10.
האמת שאולי מבחינה הלכתית יש הרבה יותר בעיות והתמודדויות כשאתה בצוות חילוני, אבל משום- מה דווקא כשאתה נמצא לבד, אתה שומר על עצמך יותר מבחינה דתית. אתה מרגיש שכולם מצפים ממך ליותר, ושיש עליך אחריות. זה גורם לך להתחזק יותר.
לכן זה דיי תלוי בך, אתה יכול לעשות מסלול של הסדר ולא להיפגש עם בעיות הלכתיות בצבא אבל יכול להיות שתרד מבחינה רוחנית (ואני מכיר כאלה), ואתה יכול להתגייס לסיירת, להיות דתי שלא מתפשר ויכול להיות שגם תתחזק יותר. זה ממש לא קשור עם כמה דתיים תשרת..
אם תרצה להתייעץ אתה מוזמן בכיף.. בכל מקרה בהצלחה!
זה לא קשור אבל בגלל שאתה מתחיל ת'שמינית:צוללן
זהו.
חשוב שתתייעץ עם רב שיודע את הרקע שלךשואף לאור
בהצלחה !
אלו החלטות שאמורים להשפיע על חייךב.ש.
(מתייחס בעיקר לקטע של לא להיות בישיבה)
לא הייתי תולה את חיי על כפות מאזני השירשור...
גש לר"מ/ראש הישיבה שלך.
אני די משוכנע שהם ממש ישמחו לעזור לך.
לך על זה..סוכנת מוסד
לפי דעתי אם אתה יכול לחלום על זה..ולא בתור סיסמא..באמת שאתה צריך ללכת על זה..לגבי הקטע הזה שמי שלא הלך להסדר הוא פחות דתי-זאת פשוט חרטא! כי יש מלא דוסים אמיתים ביחידות מובחרות ובאמת שזה לא כזה קשור..אז שיהיה בהצלחה
לך על זה ותשמור על עצמךא"ר יצהראחרונה
משתי הכיוונים.
גם פיזית תשמור על עצמך,וגם מבחינה דתית, תמצא עכשיו מישהו שיתן לך כלים(עד כמה שאפשר) להתמודד עם הפריצות בצבא. תסגל לעצמך כללים שעל פיהם תשתדל לפעול כדי לא להידרדר מבחינה דתית.
לא סתם עשו חז"ל גדר לעריות. תשמור תשמור תשמור.
כמובן תוך מתן כבוד ולא חלילה מתוך זלזול או התנשאות.
יבנה המקדש השלישי !!!
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.