שלום וברכה.צעיר רענן
עבר עריכה על ידי ישי איילי בתאריך י"ט באלול תשע"ג 20:55
בסייעתא דשמייא
איני יודע אם אתם זוכרים אותי, לפני מספר שנים גלשתי פה.
בעקבות שירשור שנכנסתי אליו כדרך אגב - זה - , החלטתי להפר את מנהגי באופן חריג ולכתוב כאן.
-
ישר כח לכותבת השירשור שבאמת ובתמים רודפת ומחפשת אחר דבר ה', ברוך ה' זה מעיד על הנוער שלנו.
סיסמאות עפות באוויר על ימין ועל שמאל, חלקם נכונות וחלקם פשוט קלישאות.
השכיל מישהו בשירשור לכתוב - מה זה משנה מה דעתנו?
כמו כן כתב חברי היקר ב.ש - לכי תשאלי את רבותיך מה הם יורו[לש' הוראה] לך.
לכתוב מה שעולה על ליבך, נטיות לבך מימים ימימה, על מה שחונכת ועל מה שאתה רואה לנכון - זה יפה,
אבל האחריות שאתה נושא על כתפיך ב"פסיקת הוראה" שמותר דבר כזה, היא סכנת נפשות כפשוטו. ( לא סתם חז"ל תיארו את הדיינים שחרב נעוצה להם מבין ירוכתם וכו').
-
לכן, כל אחד ייגש לרבו ויטכס עצה ממנו.
ולמי שתהה איזה רבנים מתירים חבר'ה מעורבת [כמו שאמנון שפירא מייצג את זה] זה הרשימה הידועה לי
הר' אלינסון
הר' ברנדס
הר' שילה
הר' לויטס
הר' ברקוביץ
הר' יובל שרלו
הר' גורן,הר' סולוביציק והר' צפניה דרורי גם נתפסים כתומכים במהלך - זה כבר נתון לפירשון אישי אם הם תמכו - כי זה המציאות, או שמא כי כך צריך לנהוג מששת ימי בראשית.
יש אתר של חבר'ה מעורבת בו הם העלו את הגיגיהם.
הרבנים שאוסרים:
כל שאר הרבנים (פוק חזי כיצד עולם התורה נוהג והולך, מכל הקשת).
כמובן, ולא משנה לאיזה צד אתה -
לא 'כל' רב בית כנסת יכול לחלוק על הרב עובדיה,הרב אלישיב,רב אברום,הרב אליהו,
נסו לא להיות עיוורים - תקראו את הטענות לכאן ולכאן ותתוכחו לדעת מה גדולי ישראל חושבים.
*
לסיכום - כמובן שכל זה מדבר במצב של חבר'ה מעורבת שהגבולות נשמרים, כמו פעולת חב"ב (לטענת ר' שרלו),
ולא כטיול שבו הגבולות נפתחים.

אני בעד חברה נפרדתצוללן
אבל ממש מפריע לי שאתה מקטין את הרבנים שבעד חברה מעורבת.
^^גמאני!!בת מלך=)
לדעתי הם לא גדולים כמו שאר הרבניםהמצב חסה
עבר עריכה על ידי the black בתאריך י"ט באלול תשע"ג 18:53

אני רוצה לראות את אחד מהם מקבל אישור על דבריו מהרבנים הבאים:

הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל, הרב אויערבאך , הרב מרדכי/שמואל אליהו, הרבנים מלמד [אליעזר/זלמן], הרבנים קוק,

הרב עובדיה יוסף, הרב יצחק כדורי, הרב שלמה אבינר, הרב דב ליאור, רבי יוסף קארו, הגר"א, הרמ"א.

אני לא רוצה לדעת מה הם יגידו בבית דין של מעלה כשישאלו אותם למה הם התירו לעבור על לאו דרבן הגובל בדאורייתא.

חבל שאתם מתירים את האסור ע"י רבנים שבפסיקתם הם חולקים על כל גדולי הרבנים.

(נערך עקב זלזול בת"ח)

מענייןצוללן
בהחלט משעשע שבמקום להתמודד עם העובדה שיש רבנים שהעזו לחלוק עליך, אתה פשוט מפסיק לקרוא להם רבנים.

להבדיל,
אם אדמיין חזק מספיק, אז נסראללה יעלם?
(זו אותה השיטה לברוח מהמציאות).
אני לא אומר שהטענה שלו בהכרח נכונה, אבל בטוחאני77

שזו לא טענה פסולה לגמרי.

אני בטוח שאם המחלוקת היתה לגבי הבנה של הקצות בשור שנגח את הפרה, הוא לא היה אומר על מי שחולק עליו שהוא גובל ברפורמיות, אבל כשהמחלוקת נוגעת בעניינים עדינים יותר, ויש מישהו שמקל, ולא כ"כ ברור על סמך מה, וכן ברור שכנראה המניע שלו להקל יותר מהאחרים זה שהוא רואה אידאל בלעשות לאנשים חיים קלים-צריך לבדוק את הנושא טוב, ולא כ"כ ברור שהוא ראוי להקרא רב...

אגב, לידיעתך, הרמב"ם נישל מהאמונה בבורא רבנים גדולים, בגלל שהם אמרו שלה' יש גוף.

צריך לדעת להבחין בין מקרים. ודאי שיש מקום לפסול רבנים, שאל"כ כל פרחח יוכל לומר מה שהוא רוצה, אבל ודאי שצריך לעשות את זה בזהירות אדירה, ותמיד להשאיר מקום להסתייגות, בבחינת כבדהו וחשדהו.

הם לא חולקים על רב ספציפיצעיר רענן

הם חולקים על הזרם המרכזי ביהדות ("הזרם האורטודוכסי"),

אדרבה הרבה מהם לא רואים בזה בעיה הם קוראים לזה "אורטודוכסיה חדשה/מודרנית" לכתחילה.
כך כל זרם ביהדות התחיל מתוך היהדות עם גישות "חדשניות", נצרות, צדוקים, איסאיים, קראים (אם כי הקראים קדמונים יותר), רפורמים, קונסרבטיבים.
אצל הרב יובל שרלו זה לא הנקודה לענ"ד, אבל לצערנו חלק מהרבנים זה באמת בעיה (גם כאלה שלא מופיעים כאן).
-
צדקות של רב לא נמדדת ביופי ספריו ובגודל זקנו, אלא הכוונה לכוון לאמיתותא של תורה בלבד.
(לדוגמא הרב ליכנשטיין שליט"א ללא זקן ולע"ד לית מאן דפליג שהוא ענק בתורה ולעומתו...).
-
גם עם רב מוגדר "כדוס" בציבור לא הופך אותו לכשר, אלא מה הכוונה - האם לאמת הקב"ה, או לא לצערנו.

לא, אני לא בוחן כליות ולב, 
אבל זה לא תרוץ, צריך לחפש ולדרוש את האמת.
-
שנזכה להתבטל לקב"ה, ולעבדיו צדיקי האמת שבדורנו ואשר בארץ המה.

---מאיה תמיר

ואתה זה שתקבע מי רבנים ומי לא?

מאיה יש שם גם רבנים רפורמים כמו הרב אלינסוןשיגר
עבר עריכה על ידי the black בתאריך י"ט באלול תשע"ג 18:56

שהוא בהגדרה

וכן אפשר לקבוע מי רב ומי לא כמו שאני לא רב ועוד הרבה אנשים לא רבנים לא כל אחד יפסוק ויחלוק על גדולי תורה

נכון לא כל אחד יחלוק על גדולי תורה אז איךצוללן
אתה חולק על רב שרלו?
אם לא היו מחלוקות היינו מסתפקים ברב אחדשִׁירָה

למה צריך כל כך הרבה רבנים?

אז אל תעשו את עצמכם טיפשים,כי אתם מבינים למה הכוונה..

אל תכתוב דברים שנראים לך בלי שאתה יודע.דתי לאומי

אוי ואבוי למי שאומר על הרב גורן ועל הרב סולבייציק שהם רפורמים. שיתבייש.

לא אמרתי את זה מעולם. אגב איפה הרב סלובייצ'יק התירהמצב חסה

דבר כזה??

אני שירשתי ל"שיגר". נא לשים לב.דתי לאומי

הוא כתב על רשימת הרבנים ש"צעיר רענן" (וחצוף) הביא, שהם רבנים רפורמים. (תגובתו נערכה). ולכן הגבתי לו שאוי למי שאומר דברים כאלה על הרב סולבייציק. (וגם על הרב שרלו)

שלום כמוה"ר הדתי לאומי שבהלכות כבוד הבריות לא יודעהמצב חסה

מאומה אבל בכבוד "רבנים" הוא מתמצא יותר מכולם!

[ואני לא מדבר על הרב סלובייצ'יק ודומיו, אלא לאחרים. הבהרתי זאת מקודם.]

נגמרו הטיעונים העניינים, בוא נתחיל לצעוק.דתי לאומי
עבר עריכה על ידי דתי לאומי בתאריך כ' באלול תשע"ג 17:33

גוועלד!!! שיקצע!! שייגעץ!!

האו האו! האו האו !

לזה חיכיתי.המצב חסהאחרונה

ברוך שלא נתנני

ערכתי:זלזול בתלמידי חכמים!alezish

הרב גורן רפורמי???

הרב סולובייציק רפורמי??

הם לא רבנים???

הרב שילה יש כמה מי שאני מכיר לא רפורמי

אני לא אגיב על העניין אבל...כפיר גולן
עבר עריכה על ידי כפיר גולן בתאריך י"ט באלול תשע"ג 11:24
רק לי ניבטה מבין השורות הרגשה של זילזול ברבנים שתומכים בחברה מעורבת...?
"הגיגהם" "ר' שרלו"
וכו'
אני לא מבין מי אתה חושב שאתה שעושה חילוק בין רבניםדתי לאומי

מדוע ולמה אתה קורא להם הר', ולא הרב? מי אתה בכלל? מוטב תלמד קצת על כבוד ת"ח ואז תכתוב כאן. הר' גורן והר' סולבייציק. ממש חוצפן.

למה אתה מזלזל..?בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ג באלול תשע"ג 14:37

זה שיש מתירים ויש אוסרים-זה נכון.אך אין לזלזל ברבנים המתירים.גם אם להלכה לא נוהגים כמותם.

ולגבי העניין זה לחלוק על רב גדול.זכור לי שהרב אבינר,שכידוע מתנגד לחברה מעורבת,ענה לשאלה שרב 'קטן' יכול לחלוק על רב 'גדול' אם יש לו הוכחות.. וכן לגבי איזה ארגון רבנים שנחשבים כמקילים,נשאל אם ראויים לתואר רב,וענה בוודאי אבל זה לא אומר שההלכה כמותם. (כך זכור לי ..)לכן אל לנו לזלזל ברבנים אחרים גם אם חולקים עליהם.

ובעניין החברה מעורבת

זה לא פשוטב.ש.

העניין מאוד מורכב ואי אפשר לענות עליו באיזו הודעה משורשרת.

כדי שכל אדם ילבן את בעיותיו ה-א-י-ש-י-ו-ת הוא צריך לפנות לרבו.

לדוג: יש "נפרד" של מקומות ישיבה באירוע, של תנועות נוער ושל מדרכות רחוב נפרדות (יודעים על מה אני מדבר, נכון?). אלו שלוש סוגיות שונות לחלוטין.

להגיד "נפרד" או "מעורב" זה די שטחי ולא ממצה את הצורך לדעת את התכל'ס מה אני עושה במציאות כזו וכזו. א"א באבחת חרב להכריע רבבות אלפי סוגיות ומקרים שונים של "נפרד" או "מעורב".

כל עניין לגופו. והפוסק הוא רבו של השואל (ולא[!] רבם של מגיבים שונים בשירשור).

יישר כח על ההערה!

פעולה מעורבת לגמרי???יעל.כ
לכל המגיבים היקרים.צעיר רענן

בס"ד

לא זכור לי שכתבתי על רבנים אלה רפורמים, מסותמא זה לא נכון (אשמח אם יראו לי על מה העריכה).
כמובן שהרב גורן והרב סולוביצי'ק היו צדיקי עליון, אולי לא הובהרתי מספיק טוב - 
כוונתי הייתה שייתכן מאוד שהם פורשנו ע"י מאן דאו לא כפי שהדברים באמת נאמרו (כמו ההיתר הידוע של בעל השרידי אש לבני עקיבא, שבני עקיבא הפכו לאידיאל ובעוד שהוא רק הביא את זה למקרה דחוק מאוד).
אני לא יודע בדיוק מה הרב גורן והרב סולביצי'ק טוענים לעומקם של דברים, לכן לא אשטה בקוראים ואכתוב דברים לא בדוקים. 
-
ל"מאיה ותמיר" היקרים,
מי שמעז להגיד משפט כמו איך אפשר להשוות בין רבנים, לדוגמא כמו הרב שרלו והרב עובדיה יוסף שליט"א מבחינה תורנית,
זה פשוט נורא ואיום.
בד"כ לנשים יותר קשה להבין את זה, מכיוון שהם לא פתחו שותי"ם ואת הספרים העיוניים דייקא של אותם רבנים.

רק הערה קטנה...כפיר גולן
אם כל הכבוד לרב יובל שרלו שליט"א (ויש כבוד!) הוא לא מתקרב לדרגתו של גדול הדור מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א!
[ולא,אני לא חרדי... אפילו לא קרוב...]
אחד הדברים היותר שנואים עליצוללן
זה כשעושים השוואות בין רבנים.

להבדיל, נניח שהיו מדרגים את התגובות של אנשים כאן לפי הפסיכומטרי. איך היית מרגיש לו היה לך ציון נמוך וכולם היו מתעלמים ממך? אתה רואה שיש כאן מעין בזיון תלמידי חכמים?
^^^א. *לא אוהב* *מעצבנים אותי*כפיר גולן
ב. לא... אני ממש לא חושב שיש פה ביזיון ת"ח,להפך! אנחנו לא מורידים מערכו של הרב יובל שרלו שליט"א אנחנו רק מעלים את תפארתו ופארו של מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א וכן,אפילו מו"ר שליט"א האדם שאני הכי מעריץ בעולם לא מתקרב לדרגתו של הרב עובדיה יוסף... ואני לא רואה בזה שום סתירה! גאונותו המופלאה של מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א זה משהו שלא כל אחד מסוגל לו... בטח ובטח שבדורינו...

ואם כל זה שאני לא מסכים עם דרכו,ואם אמירות כאלה ואחרות שהרב אמר אין זה מוריד בעיני ממעמדו כת"ח מופלג שבודדים שבודדים בדורינו מגיעים לדרגתו הרוחנית...
למה אתה מכנה אותם ה"ר' " ולא פשוט הרב?דתי לאומי

מה כואב לך ידידי להכיר ברבנים שחושבים אחרת ממך?

לא, הם לא צריכים את האישור שלך. בשבילך- כבוד ת"ח ובכלל כבוד לאנשים. למה הרב גורן הפך ל ר' ? והרב סולבייצ'יק?

וגם על הרב שרלו? (סליחה שהזכרתי אותו באותו משפט עם רבנים מדור אחר..)=<צ>)

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך