שלום וברכה.צעיר רענן
עבר עריכה על ידי ישי איילי בתאריך י"ט באלול תשע"ג 20:55
בסייעתא דשמייא
איני יודע אם אתם זוכרים אותי, לפני מספר שנים גלשתי פה.
בעקבות שירשור שנכנסתי אליו כדרך אגב - זה - , החלטתי להפר את מנהגי באופן חריג ולכתוב כאן.
-
ישר כח לכותבת השירשור שבאמת ובתמים רודפת ומחפשת אחר דבר ה', ברוך ה' זה מעיד על הנוער שלנו.
סיסמאות עפות באוויר על ימין ועל שמאל, חלקם נכונות וחלקם פשוט קלישאות.
השכיל מישהו בשירשור לכתוב - מה זה משנה מה דעתנו?
כמו כן כתב חברי היקר ב.ש - לכי תשאלי את רבותיך מה הם יורו[לש' הוראה] לך.
לכתוב מה שעולה על ליבך, נטיות לבך מימים ימימה, על מה שחונכת ועל מה שאתה רואה לנכון - זה יפה,
אבל האחריות שאתה נושא על כתפיך ב"פסיקת הוראה" שמותר דבר כזה, היא סכנת נפשות כפשוטו. ( לא סתם חז"ל תיארו את הדיינים שחרב נעוצה להם מבין ירוכתם וכו').
-
לכן, כל אחד ייגש לרבו ויטכס עצה ממנו.
ולמי שתהה איזה רבנים מתירים חבר'ה מעורבת [כמו שאמנון שפירא מייצג את זה] זה הרשימה הידועה לי
הר' אלינסון
הר' ברנדס
הר' שילה
הר' לויטס
הר' ברקוביץ
הר' יובל שרלו
הר' גורן,הר' סולוביציק והר' צפניה דרורי גם נתפסים כתומכים במהלך - זה כבר נתון לפירשון אישי אם הם תמכו - כי זה המציאות, או שמא כי כך צריך לנהוג מששת ימי בראשית.
יש אתר של חבר'ה מעורבת בו הם העלו את הגיגיהם.
הרבנים שאוסרים:
כל שאר הרבנים (פוק חזי כיצד עולם התורה נוהג והולך, מכל הקשת).
כמובן, ולא משנה לאיזה צד אתה -
לא 'כל' רב בית כנסת יכול לחלוק על הרב עובדיה,הרב אלישיב,רב אברום,הרב אליהו,
נסו לא להיות עיוורים - תקראו את הטענות לכאן ולכאן ותתוכחו לדעת מה גדולי ישראל חושבים.
*
לסיכום - כמובן שכל זה מדבר במצב של חבר'ה מעורבת שהגבולות נשמרים, כמו פעולת חב"ב (לטענת ר' שרלו),
ולא כטיול שבו הגבולות נפתחים.

אני בעד חברה נפרדתצוללן
אבל ממש מפריע לי שאתה מקטין את הרבנים שבעד חברה מעורבת.
^^גמאני!!בת מלך=)
לדעתי הם לא גדולים כמו שאר הרבניםהמצב חסה
עבר עריכה על ידי the black בתאריך י"ט באלול תשע"ג 18:53

אני רוצה לראות את אחד מהם מקבל אישור על דבריו מהרבנים הבאים:

הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל, הרב אויערבאך , הרב מרדכי/שמואל אליהו, הרבנים מלמד [אליעזר/זלמן], הרבנים קוק,

הרב עובדיה יוסף, הרב יצחק כדורי, הרב שלמה אבינר, הרב דב ליאור, רבי יוסף קארו, הגר"א, הרמ"א.

אני לא רוצה לדעת מה הם יגידו בבית דין של מעלה כשישאלו אותם למה הם התירו לעבור על לאו דרבן הגובל בדאורייתא.

חבל שאתם מתירים את האסור ע"י רבנים שבפסיקתם הם חולקים על כל גדולי הרבנים.

(נערך עקב זלזול בת"ח)

מענייןצוללן
בהחלט משעשע שבמקום להתמודד עם העובדה שיש רבנים שהעזו לחלוק עליך, אתה פשוט מפסיק לקרוא להם רבנים.

להבדיל,
אם אדמיין חזק מספיק, אז נסראללה יעלם?
(זו אותה השיטה לברוח מהמציאות).
אני לא אומר שהטענה שלו בהכרח נכונה, אבל בטוחאני77

שזו לא טענה פסולה לגמרי.

אני בטוח שאם המחלוקת היתה לגבי הבנה של הקצות בשור שנגח את הפרה, הוא לא היה אומר על מי שחולק עליו שהוא גובל ברפורמיות, אבל כשהמחלוקת נוגעת בעניינים עדינים יותר, ויש מישהו שמקל, ולא כ"כ ברור על סמך מה, וכן ברור שכנראה המניע שלו להקל יותר מהאחרים זה שהוא רואה אידאל בלעשות לאנשים חיים קלים-צריך לבדוק את הנושא טוב, ולא כ"כ ברור שהוא ראוי להקרא רב...

אגב, לידיעתך, הרמב"ם נישל מהאמונה בבורא רבנים גדולים, בגלל שהם אמרו שלה' יש גוף.

צריך לדעת להבחין בין מקרים. ודאי שיש מקום לפסול רבנים, שאל"כ כל פרחח יוכל לומר מה שהוא רוצה, אבל ודאי שצריך לעשות את זה בזהירות אדירה, ותמיד להשאיר מקום להסתייגות, בבחינת כבדהו וחשדהו.

הם לא חולקים על רב ספציפיצעיר רענן

הם חולקים על הזרם המרכזי ביהדות ("הזרם האורטודוכסי"),

אדרבה הרבה מהם לא רואים בזה בעיה הם קוראים לזה "אורטודוכסיה חדשה/מודרנית" לכתחילה.
כך כל זרם ביהדות התחיל מתוך היהדות עם גישות "חדשניות", נצרות, צדוקים, איסאיים, קראים (אם כי הקראים קדמונים יותר), רפורמים, קונסרבטיבים.
אצל הרב יובל שרלו זה לא הנקודה לענ"ד, אבל לצערנו חלק מהרבנים זה באמת בעיה (גם כאלה שלא מופיעים כאן).
-
צדקות של רב לא נמדדת ביופי ספריו ובגודל זקנו, אלא הכוונה לכוון לאמיתותא של תורה בלבד.
(לדוגמא הרב ליכנשטיין שליט"א ללא זקן ולע"ד לית מאן דפליג שהוא ענק בתורה ולעומתו...).
-
גם עם רב מוגדר "כדוס" בציבור לא הופך אותו לכשר, אלא מה הכוונה - האם לאמת הקב"ה, או לא לצערנו.

לא, אני לא בוחן כליות ולב, 
אבל זה לא תרוץ, צריך לחפש ולדרוש את האמת.
-
שנזכה להתבטל לקב"ה, ולעבדיו צדיקי האמת שבדורנו ואשר בארץ המה.

---מאיה תמיר

ואתה זה שתקבע מי רבנים ומי לא?

מאיה יש שם גם רבנים רפורמים כמו הרב אלינסוןשיגר
עבר עריכה על ידי the black בתאריך י"ט באלול תשע"ג 18:56

שהוא בהגדרה

וכן אפשר לקבוע מי רב ומי לא כמו שאני לא רב ועוד הרבה אנשים לא רבנים לא כל אחד יפסוק ויחלוק על גדולי תורה

נכון לא כל אחד יחלוק על גדולי תורה אז איךצוללן
אתה חולק על רב שרלו?
אם לא היו מחלוקות היינו מסתפקים ברב אחדשִׁירָה

למה צריך כל כך הרבה רבנים?

אז אל תעשו את עצמכם טיפשים,כי אתם מבינים למה הכוונה..

אל תכתוב דברים שנראים לך בלי שאתה יודע.דתי לאומי

אוי ואבוי למי שאומר על הרב גורן ועל הרב סולבייציק שהם רפורמים. שיתבייש.

לא אמרתי את זה מעולם. אגב איפה הרב סלובייצ'יק התירהמצב חסה

דבר כזה??

אני שירשתי ל"שיגר". נא לשים לב.דתי לאומי

הוא כתב על רשימת הרבנים ש"צעיר רענן" (וחצוף) הביא, שהם רבנים רפורמים. (תגובתו נערכה). ולכן הגבתי לו שאוי למי שאומר דברים כאלה על הרב סולבייציק. (וגם על הרב שרלו)

שלום כמוה"ר הדתי לאומי שבהלכות כבוד הבריות לא יודעהמצב חסה

מאומה אבל בכבוד "רבנים" הוא מתמצא יותר מכולם!

[ואני לא מדבר על הרב סלובייצ'יק ודומיו, אלא לאחרים. הבהרתי זאת מקודם.]

נגמרו הטיעונים העניינים, בוא נתחיל לצעוק.דתי לאומי
עבר עריכה על ידי דתי לאומי בתאריך כ' באלול תשע"ג 17:33

גוועלד!!! שיקצע!! שייגעץ!!

האו האו! האו האו !

לזה חיכיתי.המצב חסהאחרונה

ברוך שלא נתנני

ערכתי:זלזול בתלמידי חכמים!alezish

הרב גורן רפורמי???

הרב סולובייציק רפורמי??

הם לא רבנים???

הרב שילה יש כמה מי שאני מכיר לא רפורמי

אני לא אגיב על העניין אבל...כפיר גולן
עבר עריכה על ידי כפיר גולן בתאריך י"ט באלול תשע"ג 11:24
רק לי ניבטה מבין השורות הרגשה של זילזול ברבנים שתומכים בחברה מעורבת...?
"הגיגהם" "ר' שרלו"
וכו'
אני לא מבין מי אתה חושב שאתה שעושה חילוק בין רבניםדתי לאומי

מדוע ולמה אתה קורא להם הר', ולא הרב? מי אתה בכלל? מוטב תלמד קצת על כבוד ת"ח ואז תכתוב כאן. הר' גורן והר' סולבייציק. ממש חוצפן.

למה אתה מזלזל..?בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ג באלול תשע"ג 14:37

זה שיש מתירים ויש אוסרים-זה נכון.אך אין לזלזל ברבנים המתירים.גם אם להלכה לא נוהגים כמותם.

ולגבי העניין זה לחלוק על רב גדול.זכור לי שהרב אבינר,שכידוע מתנגד לחברה מעורבת,ענה לשאלה שרב 'קטן' יכול לחלוק על רב 'גדול' אם יש לו הוכחות.. וכן לגבי איזה ארגון רבנים שנחשבים כמקילים,נשאל אם ראויים לתואר רב,וענה בוודאי אבל זה לא אומר שההלכה כמותם. (כך זכור לי ..)לכן אל לנו לזלזל ברבנים אחרים גם אם חולקים עליהם.

ובעניין החברה מעורבת

זה לא פשוטב.ש.

העניין מאוד מורכב ואי אפשר לענות עליו באיזו הודעה משורשרת.

כדי שכל אדם ילבן את בעיותיו ה-א-י-ש-י-ו-ת הוא צריך לפנות לרבו.

לדוג: יש "נפרד" של מקומות ישיבה באירוע, של תנועות נוער ושל מדרכות רחוב נפרדות (יודעים על מה אני מדבר, נכון?). אלו שלוש סוגיות שונות לחלוטין.

להגיד "נפרד" או "מעורב" זה די שטחי ולא ממצה את הצורך לדעת את התכל'ס מה אני עושה במציאות כזו וכזו. א"א באבחת חרב להכריע רבבות אלפי סוגיות ומקרים שונים של "נפרד" או "מעורב".

כל עניין לגופו. והפוסק הוא רבו של השואל (ולא[!] רבם של מגיבים שונים בשירשור).

יישר כח על ההערה!

פעולה מעורבת לגמרי???יעל.כ
לכל המגיבים היקרים.צעיר רענן

בס"ד

לא זכור לי שכתבתי על רבנים אלה רפורמים, מסותמא זה לא נכון (אשמח אם יראו לי על מה העריכה).
כמובן שהרב גורן והרב סולוביצי'ק היו צדיקי עליון, אולי לא הובהרתי מספיק טוב - 
כוונתי הייתה שייתכן מאוד שהם פורשנו ע"י מאן דאו לא כפי שהדברים באמת נאמרו (כמו ההיתר הידוע של בעל השרידי אש לבני עקיבא, שבני עקיבא הפכו לאידיאל ובעוד שהוא רק הביא את זה למקרה דחוק מאוד).
אני לא יודע בדיוק מה הרב גורן והרב סולביצי'ק טוענים לעומקם של דברים, לכן לא אשטה בקוראים ואכתוב דברים לא בדוקים. 
-
ל"מאיה ותמיר" היקרים,
מי שמעז להגיד משפט כמו איך אפשר להשוות בין רבנים, לדוגמא כמו הרב שרלו והרב עובדיה יוסף שליט"א מבחינה תורנית,
זה פשוט נורא ואיום.
בד"כ לנשים יותר קשה להבין את זה, מכיוון שהם לא פתחו שותי"ם ואת הספרים העיוניים דייקא של אותם רבנים.

רק הערה קטנה...כפיר גולן
אם כל הכבוד לרב יובל שרלו שליט"א (ויש כבוד!) הוא לא מתקרב לדרגתו של גדול הדור מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א!
[ולא,אני לא חרדי... אפילו לא קרוב...]
אחד הדברים היותר שנואים עליצוללן
זה כשעושים השוואות בין רבנים.

להבדיל, נניח שהיו מדרגים את התגובות של אנשים כאן לפי הפסיכומטרי. איך היית מרגיש לו היה לך ציון נמוך וכולם היו מתעלמים ממך? אתה רואה שיש כאן מעין בזיון תלמידי חכמים?
^^^א. *לא אוהב* *מעצבנים אותי*כפיר גולן
ב. לא... אני ממש לא חושב שיש פה ביזיון ת"ח,להפך! אנחנו לא מורידים מערכו של הרב יובל שרלו שליט"א אנחנו רק מעלים את תפארתו ופארו של מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א וכן,אפילו מו"ר שליט"א האדם שאני הכי מעריץ בעולם לא מתקרב לדרגתו של הרב עובדיה יוסף... ואני לא רואה בזה שום סתירה! גאונותו המופלאה של מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א זה משהו שלא כל אחד מסוגל לו... בטח ובטח שבדורינו...

ואם כל זה שאני לא מסכים עם דרכו,ואם אמירות כאלה ואחרות שהרב אמר אין זה מוריד בעיני ממעמדו כת"ח מופלג שבודדים שבודדים בדורינו מגיעים לדרגתו הרוחנית...
למה אתה מכנה אותם ה"ר' " ולא פשוט הרב?דתי לאומי

מה כואב לך ידידי להכיר ברבנים שחושבים אחרת ממך?

לא, הם לא צריכים את האישור שלך. בשבילך- כבוד ת"ח ובכלל כבוד לאנשים. למה הרב גורן הפך ל ר' ? והרב סולבייצ'יק?

וגם על הרב שרלו? (סליחה שהזכרתי אותו באותו משפט עם רבנים מדור אחר..)=<צ>)

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך