בעקבות מספר תגובות של ענבל,אוריה,טל
(וסליחה אם שכחתי מישהי...)
על רצונם העז והתלהבותם
מלימוד גמרא
רציתי לשאול מה דעתכן
על מוסד מסודר לבנות
שבו ילמדו גמרא
יש דבר כזה?
אם יוקם יהיה לו ביקוש?
אתן תלכו אליו?
אודה לתשובות
פרגן,מה אכפת לך?
בעקבות מספר תגובות של ענבל,אוריה,טל
(וסליחה אם שכחתי מישהי...)
על רצונם העז והתלהבותם
מלימוד גמרא
רציתי לשאול מה דעתכן
על מוסד מסודר לבנות
שבו ילמדו גמרא
יש דבר כזה?
אם יוקם יהיה לו ביקוש?
אתן תלכו אליו?
אודה לתשובות
פרגן,מה אכפת לך?
בס"ד
מדרשות.
ולא יודעת אם הייתי הולכת..
עדיין לא גיבשתי דעה בקשר ללימוד גמרא ככה...
אני כן חושבת שללמוד ביחידות או עם עוד מישהו אחד זה בסדר אבל לא בטוח מה דעתי לגבי ממש מוסדות שמלמדים..
Resisteלא שאני אומר אם מותר או אסור, רק אומר שאפשר.
אם תשאל את פמיניסטיות ואם תשאל "אחרים" תקבל תשובות שונות.
אם זה יהיה מקובל ולא רק "אין איסור" (למרות שיש רבנים שאסרו) הן ילמדו בדיוק כמו הגברים.
אבל בינתיים, את הפמיניסטיות דוחקים למרפסת הכותל (נשות הכותל) ולא ממש מקבלים. לצערי הרב.
האלפים שנמצאים שם מידי יום, ועשרות האלפים שנמצאים שם באירועים מיוחדים ובחגים. תראה כמה הגיעו ל"שביתת השבת" שלהם.
מדובר במרחב הציבורי, זה אפילו לא חופש פולחן.
זה לא קרב על דת, אלא על זכויות אזרחיות.
זהו המרחב הציבורי של כולנו, וזהו המרחב הלאומי שלי כולנו.
בבתי כנסת חרדיים, מובן.
הכותל לא שייך לחרדים, כך שהם יצטרכו לכבד.
וגם במקרה הזה יש פגיעה ברגשות הציבור הכללי שמגיע למקום,שמתחלחל מעיוות התורה בצורה גסה כזאת (גם חילונים אגב,וראה שגם ציפי לבני כתבה שלא בנח לה עם דבר זה)
הכותל לא שייך לציבור מסוים, אלא לציבור הכללי.
מי שרוצה, מוזמן.
לא יפה? אל תסתכל. זה לא בית כנסת חרדי.
Resisteלמעשה המושג הזה לא קיים באופן מלא, אלא לקשתות מסויימות שלגיטמיות בעיניך ובעיני פלוני,ואילו אחר יגדיר קשתות אחרות.
עצם כך שלא תאשר לכל סוגי העיוותים בעולם להתקיים תחת שלטון חוק,הופך את המושג דמוקרטי למושג מוגבל וסובייקטיבי (אם אינו נשען על קריטריונים שבאים ממקור של אמת מוחלטת).
מימלא השאלה כאן היא מהי האמת,מה ראוי להתקיים ומה לא ראוי להתקיים.
אנשים במערב לא יודעים להשיב על שאלה זו כלל,ולכן דברים מוגבלים מאד שסותרים את מה שהתחנכו עליו בצורה חריפה ביותר או מעשים אנטי מוסריים מובהקים ביותר בצורה החיצונית שלהם (יש מעשים לא מוסריים מאד הגם שאינם מתבטאים בצורה חיצונית בצורה כ"כ חריפה כמו כמה מהם (דברים מובהקים הכוונה לרצח ועוד כמה מצומצמים) ולכן גם זה דבר מוגבל מטבעו),הם אלו שמוגדרים כלא לגיטמים בלבד,אולם זה מתוך חוסר ברירה,אין להם קריטריונים לדעת מה ראוי ומה לא.
אגב מה פירוש לא יפה אל תסתכל לגבי העיוות שמנסות אותן כמה נשים לעשות בכותל של עם ישראל ?,אם זה פוגע ברגשות הציבור הכללי,הפתרון הזה לא נכון,כמו שמפגן אנטישמי היה מוגדר כדבר לא לגיטמי שפוגע ברגשות הציבור והפתרון לא יכול להיות הסתכלות לצד.
נשות הכותל לא מסיתות, אלא מגיעות למרחב הציבורי לאומי שפתוח לכולנו.
יש כאלה שלא נוח להם לראות נשים בלבוש "לא צנוע" או את מצעד הגאווה, אז?
נכסה את כל נשות ישראל ונמנע את קיום המצעד?
כל עוד הדבר שנעשה הוא דמוקרטי, תצטרכו לסבול בשקט.
או שתשנו את התפיסה הפוגענית, הלא דמוקרטית, השוביניסטית והלא ליברלית שלכם.
אלו שני רבדים שאל שניהם מתייחסים באיסור של מפגן כזה.
ב.בודאי,מה זה יש כאלה ? לרוב האנשים חילונים ודתיים כאחד לא בנח לראות או להראות לילדיהם מצעד של זימה.מדובר במצעד שפוגע ברגשות הציבור הכללי.
ג.אינני יודע איפה אתה בכל זה,ולא באתי להפוך את הדיון לאישי חלילה,זוהי תגובה לעניין הזה והמושגים הללו באופן עקרוני ולא באופן אישי לדבריך,אלא לעקרונות.
שוב,אתה זה שקובע מה זה דמוקרטי,יש שהחליטו שבמקרה של המצעד הזה לגיטמי לפגוע ברגשות הציבור כמו בעניין נשות הכותל,ובודאי שאותם אנשים אוסרים הקמת בית מקדש במקום אותו מסגד גם אם זו תהיה החלטת ממשלה,למה ? מה הטיעון ? זה פוגע באנשים ? זה בדיוק אותו עניין.ולכן כל מה שרלוונטי כאן הוא מהי האמת האובייקטיבית.
ד.כל המילים הללו לא מתארות דברים קבועים,אלא דברים שאנשים קובעים לעצמם,ומכיון שלאנשי המערב אין קריטריונים למוסר אלא מציאויות מעטות שבהן הדברים נראים בעיניהם כלא לגיטמי,אז מדובר בחופש רב גם לדברים שליליים ביסודם!.
לא מדובר פה בפאר אלא בחוסר ערכיות שחולשת על כל התרבות שלהם.
מימלא כל המילים הללו שקולות לאמירה תסבלו או שתשנו את דעתכם לדעות המקובלות ע"י מעצבי דעת הקהל. למעשה המושג "דמוקרטיה" כפי שמשתמשים בו אינו אלא דיקטטורה,של קביעת תנאי חברה שראויים לדעת קבוצה קטנה ששולטת בבתי המשפט ובתקשורת במדינה,וזוהי גם עובדה שמוכחת על ידי נסיון המציאות.
אם אלו לא דברים אובייקטיבים זה בעצם כלי בייניים לישום דעות סובייקטיביות באיטצלה של אובייקטיביות.
זה גם לא מכבד שהם לא מתחשבות בציבור...
וכן! רוב האנשים השפויים לא פימיניסטים...!!!!
ב"ה הם עדיין לא רוב במדינה, וגם לא בכותל, ומקווה שגם לא יהיו...
נשים לא צריכות ללמוד תורה מסיבה אחת-
הן מחוברות לקב"ה בצורה טבעית יותר מאשר בנים.
[לא אני אמרתי!!! ולכן אומרים גם "ברוך שעשני כרצונו"- כרצונו=לרצונו. מוכנה לעבוד אותו ככה.]
ותורה [גמרא, סיפורים.. הלכה חייבות רק מה שנוגע להן]- העניין שלה זה להתחבר עוד לקב"ה.
אז אם אישה רוצה ללמוד תורה לשמה-
בכבוד. תפאדל 
אבל אני לא מרגישה צורך ב"ה בגמרא.
ישלי קטע לא ברור עם נתיבות שלום ואני לומדת את זה לבד/עם חברה/עם דודשלי. לא צריכה מוסד שלם בשביל זה 
ובאמת,
יש מדרשות שלומדים בהם גמרא נטו...
רק מה שהן צריכות לדעת. לא יותר מזה.
גמרא לא נכללת בתחום הזה.
בס"ד
או שיש מקום גם למחשבה עצמאית.
א.מה כוונת המושג כל אחד מאיתנו משמש לעצמו פוסק הלכה ? הרי אדם לא יכול לפסוק לעצמו הלכה מהמקורות אם אינו נסמך להיות פוסק הלכה
ב.יש בגמרא הלכה ואמונה ואלו כמובן המקורות והיסודות להם,אבל הפלטפורמה של הלימוד שונה מלימוד הלכה ואמונה בריכוז,ולכן היחס הוא לא זהה (לא נכנס לעצם הסוגיה).
וכן לא ברור לי למה התכוונת לגבי ההלכה,אך אומר בכל זאת שלא לומדים תוך כדי לימוד גמרא הלכה למעשה,את הדין הסופי אדם צריך לקרוא בספרי הלכה פסוקים.
מובא גם בגמרא שלאישה אסור ללמוד גמרא.
בס"ד
אני שלחתי לרב דב ליאור שאלה על זה והוא ענה לי שאישה שרוצה ללמוד יכולה.
"שאלה:
בס"ד
שלום הרב,
רציתי לשאול, האם בת שרוצה ללמוד גמרא עוברת על הלכה?
האם צריך לאסור על כל הבנות ללמוד גמרא או שמא מותר אם הבת עצמה מעונינת בכך?
תודה רבה 
תשובה:
אין איסור עצמי אם היא מעוניינת ללמוד לבד, כמו שמסופר על הבנות של רש"י.
חז"ל אומרים שזה לא תואם את התכונות הנשיות.
יש הטוענים שזה שלא נותנים לנשים ללמוד גמרא זה נובע מזלזול בהם ומהדרת נשים.
לא מיניה ולא מקצתיה.
לבנות יש שכל, כמו שחז"ל דרשו "ויבן את הצלע" - יש להם בינה יתירה.
אלא לימוד גמרא זה דורש מאמץ, דורש התמדה, דורש שקידה, וזה לא תואם את התכונות הנשיות שבהם הקב"ה ברא את האשה.
אבל זה לא אומר שאינה יכולה להבין.
אם מעצמה רוצה ללמוד - זה לא איסור."
אז אל תגידו ישר שהוא אוסר...
כיום רוב הרבנים מתירים לאישה שחפצה בלימוד גמרא.
אל תוציאו את כולנו כופרות סבבה?
קבלו את זה שיש עוד דעות מלבד דעתכם.
לקחת אותה לכיוון שונה ממה שרציתי.
[אמרתי שהגור אריה אומר על זה דברים חריפים, ויש דעה בגמרא שממש אסור,
לא אמרתי שזו הפסיקה ההלכתית אלא אמרתי שפשוט צריך לבחון לעומק.
ואני לא פוסר לדעת הרה"ג דב ליאור בכל דבר.]
כי זה לא מעניין אותי וכי אני חושבת שהיום נשים לא רוצות ללמוד גמרא כי הן רוצות אלא כדי להראות שגם הן יכולות.
באופן פרטי- בכיף..
אמא שלי למדה גמרא עם אבא שלה. אני חושבת שזה טוב שבנות רוצות לדעת ורוצות ללמוד אבל השאלה היא למה אתן רוצות ללמוד, אם זה בא מהמקום האמיתי...
וכן נפסק) .ואין זה אומר אם רוצה ללמוד מעצמה.. וראה ודייק גם בלשון השו"ע..
שהרי יש קושיה עצומה אם אסור לאישה ללמוד- וודאי שלא תקבל על זה שכר ועוד שהיו בנות רבנים שלמדו, כגון בנות רש"י שוודאי ראה את המשנה בסוטה... אלא שמלכתחילה אמרו חכמים שאדם לא ילמד בתו תורה (מי שרואה גם את ההקשר שזו זה נאמר זה כי זה במצב שהאב לא יודע לאן תפנה הבת ואי אפשר לסמוך על הבת ולכן אין ללמדה תורה שזה יכניס בה ערמומיות).
בכל אופן ענבל צודקת שגם חלק מהרבנים שמאוד מתנגדים באופן כללי (הרב אבינר, הרב דב ליאור) מתירים לאישה שרוצה ללמוד מעצמה. הרב אבינר אף רואה בזה דבר חיובי! (ראה בשו"ת שלו שקובץ בספר: "שאלות לבני הנעורים").
לדעתי, מומלץ ל\קרוא את הספר גשר בנות יעקב גם אם לא מסכימים עם דעתו של הכותב כי הוא מראה את המקורות בדורות השונים...לראות את השתלשלות.. את הנימוקים לאיסור ולהיתרים.. זה מראה את ההיבטים של הנושא בצורה טובה..
לגבי חפרנית גאה וגם לגבי ישי- א. זה לא בהכרח פמינסטיות (אני ממש לא פמינסטית.. אני באמת חושבת שזה טוב שאני אלמד יותר את דבר ה' ואדע איך להתנהג בעולמו ואני רואה בגמרא דברים בסיסיים בכך.. כי זה מעבר לענין הפרקטי של מה ההלכה במקרה איקס... אני לא יודעת בדיוק להסביר..).
עם זאת יש להדגיש שאני עוד לא יודעת לאיזו מדרשה אלך והבחלט כשאלך לבדוק מדרשה יעמוד במקום עיקרי השיקול האם לדעתי הבנות לומדות לשם שמיים או לא.. לא אלמד במדרשה שאני מרגישה שזה לא לשם שמיים אלא כדי להראות שהם יכולות.. (אני כן חושבת שגם כמדרשה, חבורה של בנות שלומדות באופן ממוסד , ולא רק כיחידה יכול להתפתח לימוד לשם שמיים.. צריך רק לבדוק כי לא בטוח שזה קיים בכל מדרשה).
עם שתי השורות האחרונות של חפרנית גאה אני ממש מסכימה...
טוב...
יש דבר כזה!!כל מיני מדרשות "מיוחדות"...(ברוריה ובסגנון הזה...)
לדעתי יהיה לו ביקוש רק בגלל שיש כל מיני בננות שרוצות לראות,להרגיש,לנסות איך זה ללמוד גמרא יום שלם כמו בנים..
לא חושבת שיהיה ביקוש בגלל שבאמת בנות רוצות ללמוד גמרא ברצינות.
אני ממש לא ילך אליו לפחות בתקופה הזאת של החיים..ממש לא מדבר אלי!!
וכפיר....למה כ"כ מעניין אותך לדעת???
בהצלחה רבה!
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.