עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך כ"ג באלול תשע"ג 05:05
א.אז שיהיה ברור,שמה שהיא אמרה ומה שהם טוענים לא קשורים בכהוא זה.
ב.אתה מקשר שני מושגים שלא קשורים אחד לשני ומימלא סולד משניהם כביכול.
עם נבחר הוא עם נבחר,זוהי עובדה אובייקטיבית וזוהי אמת.
וזה היסוד הראשון,אם זו אמת,אין בכלל מה לבוא ולהתווכח.
האם גזענות לומר שהגזע האפריקאי מצטיין בצורה גבוה בהרבה באופן יחסי בריצה מהגזע הלבן ? ,שהם אצנים טובים מהלבנים ?.למה זה לא גזעני ?.
התשובה היא כי זו עובדה מוכחת,כל המושג גזענות קשור לאפליה שאינה מוצדקת,לדוגמא איש מגזע או לאום x אומר שהוא טוב יותר מ Y בחכמה ולמען האמת זה לא נכון.
אך אם יוכח שגזע זה מציג קו נורמלי גבוה בהרבה מהגזע האחר ולשניהם מערכות חינוך שקולות,זו תהיה גזענות ? זו תהיה האמת.
גזענות לא מתארת מציאות של חוסר שיוויון מציאותי לבדו אלא הפליה לא שיוויונית שאיננה אמיתית והוגנת.
כך גם אף אחד לא קורא להעדפה מתקנת של בני מיעוטים שגדלו במציאות סוציו אוקונומית נמוכה "גזענות",משום שעובדתית הדברים נסמכים על אמת,על כך שהם אכן באו ממציאות כזו ולדעת המחוקקים ראוי לתת להם הזדמנות גדולה יותר.יכולים להתווכח על זה,אך אף אחד לא יטען שמדובר בגזענות,משום שהדברים נסמכים על מציאות אמיתית.
כך גם לגבי עם ישראל שעובדתית נבחרו ע"י ה' להיות לו לעם סגולה.
והדברים גם באים לביטוי במחויבות של עם ה' במעשיו ובדרכיו.
יש הרבה מה להרחיב אבל זה על קצה המזלג.
ב.לגבי האמירה שתמיד ידעו שהיהודים ישרדו,זה לא נכון מבחינה עובדתית.לא רק שמבחינה הגיונית לא מדובר בדבר רציונלי,שהרי חוקי ההיסטוריה מוכיחים פעם אחר פעם שעם ללא קריטריונים מסויימים (כמו אדמה,אולי גם רצף טריטוריאלי ועוד) ישתמד או יתבולל בעמים ויאבד מן העולם,זה קרה ללא יוצא מן הכלל לכל העמים שהיו במציאויות הרבה יותר טובות משל עם ישראל ובכל זאת נעלמו מן העולם.
כלומר מבחינה עובדתית,אף אחד לא יכול לחשוב כמו מה שאמרת,מפני שזה אף פעם לא קרה ולא הגיוני שעם שלם ישרוד בגלות גמורה של 2000 שנה וישאר עם בפני עצמו.
וגם מבחינת התבטאויות של מנהיגים,של אנשים,ושל הלך האומות בכלל הייתה ציפייה שעם ישראל יעלם ככל אומה רגילה.
כך שהיסטורית הדברים הובעו ע"י אנשי אותם תקופות בפני עצמם,מעבר לחוסר הגיון מאנשי אותה תקופה לחשוב שעם ישראל ישרוד בגלות.
ולכן הטיעון ועוד רבים שניתן להביא עומדים במקומם,היו שאמרו שעם ישראל לא יחזור לארצו ולא ישרוד ויתבולל ח"ו ועוד ועוד,אז אמרו.
ההיסטוריה מוכיחה שהלכי מחשבה אנטי יהודיים מוצאים את עצמם מתגוללים בעפר ע"י הרוח הנושבת באופן שיטתי במהלך ההיסטוריה. בעוד שעם ישראל שורד,ונצח ישראל לא ישקר.