יש לי שאלה שאני באמת מנסה להבין בתור בן...מלמעלה אלוקים

אתן לא חייבות לענות...
אז אמממ...

הבנות שלובשות חצאיות קצרות זה בגלל שהן מנסות לתפוס את העיניים שלנו (הגברים...) או שזה בגלל שזה יותר נוח?
סתם קשה לי קצת להבין כי זה ממש מפריע לי, זה כ"כ חבל שיש בנות רציניות למדי שהולכות עם חצאיות יחסית קצרות...

מבחינתי זה לא שכשיושבים שזה לא יעבור את הברך...
אלא ללכת לפי מה שאמרו חז"ל "שוק באישה ערווה"....

אני ישמח לתגובה...
בתודה מראש...
שיר- אחד שמנסה להבין...

אז זה יענטוס משני הסיבות?מלמעלה אלוקים
בטיולים סבבה...
הבנתי...
חחח...
אצלנו במחנה הכנה הרכז מדריכים הוא ממד"א אז הוא כזה- "מקס' אחד החברה ישבור ת'ראש- יהיה צחוקים...!)
חחח...
אני פשוט חולה עליו...
אין על גידי נעמן!
חחחח.... לא נורא... יהיה צחוקים...|מגחך|מלמעלה אלוקים
למה מעפן?מלמעלה אלוקים
גם לנו יש טיול שנתי ואין לנו כסף...
ולא שום קור איימים!
אמרו שהולך להיות דווקא חם...
רק בלילה כנראה הולך להיות קר...
אבל מי ישן בלילה? |תוהה|
מה שאמרת נכול נכון תלוי מי הבנות!!אנונימי (פותח)
כן...את האמת שאני דיי תארתי לעצמי...מלמעלה אלוקים
רק רציתי לוודא...
תודה!
אוקי למנ הנות הולכות עם חצאיות קצרות? זה נשמע קצתמולאן
מוזר אבל יש לי חברות חמודות תורניות שה בא להם באמת מתוך תמימות כי פשוט אין בבית מי שיגיד לא ובבי"ס שלהם המורות הולכות ככה וכי הם לא כ"כ תופסות שזה לא הכי פסדר..
זה תלויהיסטוריונית
יש בנות שכן הולכות עם חצאיות קצרות כדי למשוך את העין ויש בנות שחושבות שזה יפה להן ככה ושהם מרגישות עם זה יותר נח אז הן הולכות עם זה...
נכון ככל לא סותר...מולאן
אני חושבת...נצח לנצח!!!
אני בטוחה שהרבה בנות לובשות קצר כי הם לא מבינות תמשמעות..
לא כולם יודעים שיש בעיה עם זה..
בנוסף.. חצאית המכסה את השוק - זאת חצאית ארוכה..
ז"א- יש בעיה לבנים לראות את השוק???
ברור לי שיש בעיה שהברך תיהיה גלויה..
אבל לוניראלי יש חובה על הבנות להיות עם חצאיות ארוכות כל הזמן...
(אני לא מדברת על חצאית לטיולים- שמלוות במכנסיים.. שזה כבר צנוע יותר בטיול..)

שאלת תםender13
על צניעות צריך לדבר בצניעות, אבל אני מסתכן בכל זאת, כמה שאלות:
מה פרוש "..חצאיות קצרות..חושבות שזה יפה להן.."
מה בדיוק יפה בחצאית קצרה יותר?
יפה או מושך(וכן.. יש הבדל) ?
מה המטרה?
שכל אחת תשאל את עצמה כמה שאלות בסיסיות:
לדוגמא, אם אני חושבת שזה פשוט נוח יותר,
כשקר אני עדיין הולכת ככה (וסובלת קצת) כי זה ...יפה?
מי הגדיר שלחשוף את הגוף זה יפה?
על מה ועל מי זה פועל?
מאיפה הגיעה ההשפעה החברתית שהפכה את זה ל"קול"?
לא הכל קשור לבנים...הודיהלביא
א. לא כל דבר שבת עושה\לובשת זה בגלל שהיא חושבת מה יגידו ואיך יסתכלו עליה הבנים.
ב. כן, יש גיזרות מסוימות של בגדים שנראות יותר יפה כשהן קצרות ומפה נובעת העובדה שבנות כותבות שהם חושבות שזה יותר יפה קצר!
ג. אתה צודק לגמרי בנקודה שגם אם זה נראה לי יותר יפה ללכת ככה (יפה באופן אוביקטיבי, עד כמה שניתן לומר אוביקטיבי) אני צריכה לחשוב פעמיים אם זה מה שאני רוצה לשדר (גם אם זו לא כוונתי) כשאני לובשת את הבגדים האלו..
מה לא בסדר בללכת עם חצאיות קצרות???~~~חנוש~~~
לא נראלי שאני מכירה אפילו בת אחת,עדי:)
שמנסה לתפוס ת'עיניים של הגברים-בעזרת חצאיות קצרות.

לדעתי,זה יותר יפה,ונוח.
יש בנות שהולכות ככה בגלל הבנים,יעל =)
בס"ד

אבל רוב הבנות פשוט יותר אוהבות ללכת ככה כי זה יותר יפה לדעתן או יותר נוח..

ד"א - יש דעות שאומרות שאין חובה ללכת עם חצאיות ארוכות, העיקר שהחצאית תהי'ה 8 ס"מ מתחת לברך (לפי מה ששמעתי)..
תיקון: 10 ס"מ.מוריה
תיקון: טפח.פעימה
בס"ד

פשוט יש חילוק אם טפח זה 10 ס"מ או 8 ס"מ..

אאל"ט.
פאדיחה...שירושקי
שלי זה 3 ס"מ מתחת לברך, אבל זה בכלל לא במטרה למשוך צומי, זה רק כי זה נוח לי, וזה יותר יפה...
זאת בעיה הלכתית..מוריה
בס"ד

כבר לא בעיה של למשוך צומי..

מזל שאצלנו הולכים רק עם חצאיות ארוכות\חצאית 3/4+מכנסיים.
אנירוצה להביןאנונימי (פותח)
אופס..אנונימי (פותח)
אני רוצה להבין!!!
למה כל דבר מסכן שבת עושה,היא צריכה לחשוב על מה המסכן שיושב מולה חושב?
כילו סליחה!!מה אסור לי ללבוש חצאית קצרה בגלל איזה אחד שכל מה שאכפת זה איך שאני נראת?
ממש לא מזיז לי מה אתם חושבים!!אני ילך איך שנוח לי ואיך שיפה לי,ולא איך שלך נוח,ומה שאתה חושב שיפה!!
..וחוץ מיזה..אתה הדוס שאכפת לו שבנות לא הולכות צנוע..מה אתה בכלל מסתכל על בנות?חשבתי שאסור לך לא?
כן אסור לך!!פז
אין מה לעשות!!את לא יכולה לעצום לכל העולם את העיינים תלכי עם קצר אבל לא צריך להגזים!! ויש קצר שזה באמת אסורר!!!
מצידי תלכי בלי חצאית זה לא קשור אלי..הרועה
יש הלכה ואת אמורה להקשיב לה.
אממ-אחת ללא שם
לי יש חצאיות ג'ינס קצרות
אך ורק בגלל שהם נוחות לי ולדעתי
הם יפות!!
אני לא הולכת מיני אלא קצת אחרי הברך.
פעם מדדתי חצאית ארוכה ובכל צעד שני נפלתי...
חוץ מזה שיש בנות שהולכות עם חצאיות קצרות רק כדי להראות
"קוליות" וזה לא בגלל בנים ולא בגגל נוחות.
קודם כל, אני חושבת שללכת עם מיני,מוריה
זה להפקיר את הגוף שלך.
2. את יכולה לשים קצר, אבל אם את מחטיאה גבר, את אשמה. ולא הוא.
3. כמו ש'הרועה' אמרה, זאת ההלכה, ולה מקשיבים..

תראי, חלק ממה שאנחנו זה להתחשב בזולת.
אין לי תשובה לשאלה. רק רציתי להעירא"ר יצהר
שיש מחלוקת מה זה "שוק". דעה אחת אמרת שזה חלק הרגל התחתון. ועוד דעה טוענת שזה החלק העליון (הירך.)
ככה שמי שהולכת עם חצאיות קצת קצרות-יש לה על מי לסמוך. אם כי בכל זאת עדיף שלא ולו רק בגלל שזה מושך.
יומטוב וחורף בריא. נבנה את היכל ה' יבנה המקדש!
זה נוח. ויש כאלו שחושבות שזה יפה.*מוריה 2*
תבי שללכת עם חצאית ארוכה בגשם זה מפריע כל היצאית נרטבת זה לא נוח, קר. הרבה יותר נוח ללכת עם חצאית קצרה יותר (3/4 או קצת יותר ארוכה ממנה).
זה עיניין של הרגל.מוריה
אני מגיל קטן הולכת עם ארוכות, וגם בגשם זה לא מפריע לי.
נרטב-מתייבש.
הכל זה עיניין של הרגל.
אז לי זה כן מפריע למרות שגם אני מגיל 0*מוריה 2*
הולכת עם חצאיות ארוכות. השנה אני כנראה אקצר קצת.
השאלה מזה ארוך, ומזה לקצר.מוריה
בס"ד

אני מסכימה איתך שחצאיות שמטאטות את הריצפה זה לא הכי נח בחורף, אבל אני אישית עדיין מעדיפה אותם עלפני חצאיות קצרות יותר..
*מוריה 2*, יש לך תוכניות שלא ידעתי???רחלקה
;)
הרגל שלי מושכת את הבנים?!אנונימי (פותח)
בע"ה

ואם אני הולכת עם מגפים שמסתירות את הרגל וחצאית שלושת רבעי (לא ממש ארוכה ולא קצרה, באמצע..) זה עדי'ין מושך אותם?
קשה ללכת כל הזמן עם חצאיות ארוכות...
לא יכול לדבר בשם כולם..הרועה
אישית אני לא "נמשך" לרגליים של בנות, כשאני רואה בת עם חצאית קצרה אותי זה מגעיל.
אהה.. תודה!!אנונימי (פותח)
בס"ד

יש אולי בן אחר שיכול לענות..?
הבעיה היא שבנות לא מבינות שזה פשוט אסור!!!א"י בנשמה
אם אני אציע לבת (דתיה) שלבושה לא צנוע לאכול חזיר היא תסרב,היא פשוט לא מבינה שלבישת בגדים לא צנועים זה כמעט יותר גרוע מאכילת חזיר. כי במלבוש לא צנוע היא חוטאת ומחטיאה אחרים.
הבעיה שלוקחים חלק מההלכות בתור הצעות ולא בתור מחויבות (ע"ע שמירת נגיעה).
בדורינו יש ענין להחמיר בלבישת חצאיות ארוכות בתור תגובה לפריצות השוררת.
שיר, גם פה פתחת עלזה דיון?פגזניקית גאה!
את דעתי אתה יודע.
אבל שוב, לדעתי- הקובעת!!
זה לא צנוע שבן, יכתוב דבר כזה, ויתעניין במחשבה שלנו.
בצניעות שלנו.
סליחה.
בלנ"ד לא אגיב פה יותר.
את דעתי אתה יודע, ואם לא- חזור על השירשור בפורום פ"ז.
בשם מי אתה מביא את זה שחובה חצאיות ארוכות?*מוריה 2*
הספרדיות כן חייבוצת אבל אם הן שמות גרבים אז זה בסדר גמור ללכת קצת יותר קצר
לאשכנזיות אין בכלל בעיה
אגב גרביים זה החמרה זה לא חובה.
א"י  בנשמה-שירושקי
נכון ,אנחנו באמת לא מבינות........
לספרדיות חובה גרביים.רחלקה
עיין ילקוט יוסף. (לא זוכרת מקור מדוייק...)
רק אם החצאית מכסה את הקרסול*מוריה 2*
בררתי את זה.
אני חושבת שלא כל דבר שבנות עושות זה בשביל הבנים!!~ל*ה~
אני הולכת עם חצאיות קצרות כי אני חושבת שזה יפה וגם כי זה נח....ולא כדי שהבנים יחשבו שזה יפה....
והרועה אני ממש שמחה שהרגליים שלי מגעילות אותך!!! חחחחח=]=]=]
בוא ואסביר לך,מאחורי הקו
(בלי לקרוא את שאר התגובות, ובלי להתחשב בזה שאני לא יודעת להסביר משהו.)

כשבת (ולענייניו- בת רצינית), הולכת עם חאצית קצרה, כמו בכל דבר יכולות להיות לעניין מספר סיבות. אלו שעולות לי בראש כרגע הן: א. אין לה כסף\ איפה \מתי לקנות חצאיות ארוכות. ב. היא חושבת שארוך לא מתאים או לא יפה עליה באופן ספציפי. ג. היא הולכת עד להיכן שההלכה מתירה, ואתה סתם חושב שזה קצר מדיי. ד. היא פשוט רגילה לזה, ואחרון- היא פשוט לא מסוגלת לעלות במדרגות עם חצאית ארוכה מדיי, ומניסיון רב תכליתי, זה מעצבן!!

לסיכום: ישנן בנות שכאשר הן הולכות עם לבוש מסויים, זה לאו דווקא במחשבה על איך שהגברים (או שבכללי) יחשבו עליהן ומה. זהו.
יופי שזה יפה ונוח..הרועה
אבל בחלק מהמקרים זה נוגד הלכה, וחוץ מזה אם בן היה מסתובב עם משהו כזה ויושב מולך בצורה לא הכי צנועה שנינו יודעים שגם אם זה נוח לו והוא חושב שזה יפה זה היה נגמר בתלונה.
שאלו את הבנות לא??אנונימי (פותח)
;)
מעצבן אותי שאנשים שלא מבינים מגיבים
אפילו מוריה אמרה וחזרה שמהרגל הכול קל..
אוקי את התרגל והתחנכך ללכת ככה.
לא אומר שכ בנות ישראל הצדיקות או הלא צדיקות ההתחנכו מגיל צעיר ללכת עם חצאים ארוכה
עזבו את הקטע של ההלכות . נכון שאנחנו צריכות ללכת עם חצאית מתחת לברך , אני אישית הולכת עם חצאית מעל הברך ב5 סנטימטר לא בשביל למשוך צומי או איך שלא תקראו לזה..
אני לובשת ככה כי זה מה שמוכרים עכשיו וזה מה שיש בחנויות.. אני מצטערת אבל לא הכול תלוי בנו!!
בדיוק לפני שבוע המורה דיברה איתנו על צניעות שנוסיף בד לחצאיות ושנאריך את החצאיות . אבל סליחה!! עם כל הכבוד מאיפה עכשיו אני יביא כסף לקנות חצאית ארוכה?? תביאי חצאית ארוכה אני ילבש אותה בשמחה!
יש בנות שהתחנכו ללכת עם חצאית ארוכה ויותר קל להם לדבר
אבל אלה שלא התחנכו ככה ולא רגילות לעשות את זה זה קשה ממש פתאום לעבור לחצאית יותר ארוכה..
אני אישית ניסיתי פעם אחת ללכת עם חצאית ארוכה אבל אין מה לעשות אני לא רגילה לזה
וכל הזמן אני מרימה את החצאית למעלה כדי שלא תציק לי ולא תתלכלך לי לטה .
זה עניין של הרגל את צודקת אבל בזמן שאני כבר תופסת את עצמי ויכולה לחנך את עצמי אני כבר בגיל גדול ולא יכולה לעשות שינויים גדולים , מאוחר מדי

ידוע שההלכה היא מיתחת לברך . אבל קשה , אי אפשר לעשות הכול ..
ולא צריך לכל דבר לדחוף הלכה.. במיוחד שהוא לא שאל בקשר הלכה הוא שאל אם אנחנו עושות את זה בשביל למשוך את הבנים
אז התשובה שלי היא לא .

אני ממש רוצה לקבל מסר"שים אני באמת בתהליך של התחזקות .
כן.. הגבתי רק שהפנו שאלה לבנים וכשדיברו ממש שטויותהרועה
על מה שכתבתי.
באמת כדי שאני אפסיק להגיב על זה..
אני אסתפק בזה שנוחות היא לא סיבה לפגוע באחרים.
נוחות היא לא סיבה לפגוע מאחרים ,אנונימי (פותח)
אבל -
אותם בנות שהולכות ככה אין להם שום מטרה לפגוע בכם .
מאחת שרוצה ללכת עם ארוך אבל לא יכולה
אני לא מאשים אף אחד..הרועה
ויכול להיות שאת כן שומרת על צניעות.
אבל גם בלי מטרה לפגוע ללכת בצורה שבמדינה שפויה היו עוצרים על הטרדה מינית..
לכל הבנות שהחליטו שככה יפה נוח- אין מה לעשות, יש  אנדרלמוסיה
הלכה וחייבים להקשיב לה, וכמו שלא תחללי שבת (בתקווה) ככה לא תוכלי ללבוש חצאיות קצרות.

ההלכה היא עשר ס''מ מתחת לברך נכון?

כמו שאמרתי אל תדברי כאילו זה לפתוח דלת ולסגוראנונימי (פותח)
זה קשה , זה תהליך!
אני יגיד לך מה ההלכה....מלמעלה אלוקים
ההלכה זה שכשאת יושבת אני לא יוכל לראות לך את הברכיים...
ואת תהיי מספיק צנועה ובקיצור שכשתלכי ברחוב לא תמשכי עיניים של גברים...
זאתי בת'כלס ההלכה....

לא לפי מספרים...
לפי אמת...!
תגובה לשאללום ואוסנתלהבת-כוח
זאת אכן ההלכה.
ואני יודעת שאת לא צריכה את ההערכה שלי. אבל בתכל'ס באמת לאט לאט.
כל עוד אתה ברצון להתקדם ולהשתפר אז אשריך. אז באמת שאלום אשרייך ובעז''ה שתצליחי.
מלמעלה אלוקים אני מסכימה איתך לגבי צניעות אני אישית מאוד מקפידה על זה. ואתה צודק. אני גם מנסה להבין למה אנשים מתלבשים לא צנוע והצלחתי להזדהות עם התשובות שנענו כאן (ז''א שאני שמה לב לזה בבנות שבאמת זה חלק מהסיבות)
עכשיו לגבי מה שאוסנת אמרה, אני מסכימה איתך שלא צריכים להיות אובססיבים לגבי הנושאים האלה, וזה נכון שלא כדאי לחרוש על הנושא (כמו במקרה של רוז, שאשה אחרי זה הרגה את הבן שלה כי זה היה מעין אישור, קיצור לא משנה לעולם אי אפשר להבין את הראש הזה) בכל מקרה אבל אני לגמרי חושבת ששאלה אחת שנובעת מתוך רצון להבין, שזה בדיוק מה שאני רוצה. למרות שאני לא בן, זה שאלה מעניינת וזכות האדם לשאול אותה ולרצות תשובה.
בכל מקרה סליחה על האורך ומקווה שהבהרתי את עצמי מספיק.
זה לא קשור...יכול להיות שגם אותי מעסיק משהושוס להיות שלוס
ואני רוצה לשאול...אבל אני לא אשאל כי זה לא מתאים... וגם אני חושבת שהשאלה הזאת לא מתאימה לפורום מעורב...
תגובהלהבת-כוח
אני מסכימה איתך שיש דברים שבהחלט אינם ראויים, אבל בעיני השאלה הזאת מובנה והגיונית לשאול אותה.
ומלבד זאת, את מי הוא ישאל? עדיף כאן שיש אנשים אחראים שיענו לו שאלות נורמאליות ולא ללכת ולשאול אנשים ברחוב, או שינחש שאנחנו עושות את זה כדי למשוך בנים או לא יודעת מה.

עוצריםאנונימי (פותח)
לא הבנתי את התגובה..הרועה
אבל כן, עוצרים.
סתם הערה קטנה [לשאלוםם]אור-נא
חצאית קצרה בדרך כלל עולה יותר מחצאית ארוכה. את הכסף אולי תמצאי על העצים [ואולי אצל אמא].... בקיצור- הכל תלוי ברצון שלך!
קל לבנים לדבר...שוס להיות שלוס
אתם מה שלא תלבשו יהיה בסדר....
אני בטוחה שבישיבה שלכם הנושא העיקרי הוא לא "צניעות", איך אני נראה? האם הרב מעיר לי? קל מאד לבוא אלינו ולהתעצבן על איך שאנחנו נראות...
בתור בעלת תשובה שפעם לבשה מכנסייםאנונימי (פותח)
שזה עוד יותר נוח, לכל דבר מתרגלים.
בהתחלה אפילו כמעט נפלתי כשירדתי מאוטובוסים, כי הייתי רגילה לדלג מהם, אבל בגלל שהבנתי את חשיבות העניין המשכתי. היום אני לובשת בעיקר חצאיות ארוכות וזה בכלל לא מפריע לי.
צריך להבין את העניין של מידת הצניעות ככלל ואז מבינים שזה משהו שהוא טבעי לנפש שלנו ואז זה הרבה פחות קשה.
זה לא נכון לומר שזה בעיה של מי שמסתכל, כי יש לנו ערבות הדדית ואם משהו שאני עושה פוגע חלילה במישהו אחר זה צריך להיות מאוד אכפת לי.
הרבה בהצלחה לכולם
ואווו...מלמעלה אלוקים
ב"ה איזה יופי...
כל הכבוד!
|מעריך|

נ.ב- זה בדיוק מה שאני מדבר עליו...
"אין דבר העומד בפני הרצון"אנונימי (פותח)
פחחחחחפליץ
אגוצנטריות של בנים... חושבים שהכל מסביבכם P=
כן, יש בנות שעושות את זה בגלל בנים, אבל יש שלא.

תנסה אתה פעם ללכת עם חצאית ארוכה ולומר "שוק באישה ערווה".

תנסה אתה להיות שלוש שיחות בשבוע שעוסקות כמעט קבוע בכמות הבד על הגוף שלך... ולא להתחרפן.

תנסו כולכם, יום אחד, ללבוש גופיה ושרוולים/חולצה מתחת לטישרט ביום קיץ רגיל. ואני עוד לא הגעתי למכנסיים מתחת לחצאית...

אני אישית מסתדרת יפה עם טישרט. וחצאית- כן או לא זה כבר עניין בפני עצמו...
זה הגיע למצב שזה כבר לא רלוונטי.
אחי אני בן אבל תכנס רגע..אנונימי (פותח)
אין לדעתי שום בעיה שבנות ילכו איך שהם רוצות לך יש בעיה תעצום ת'עינים שלך...
ולבנות:תעשו מה שנראה לכם.
מבחינתי:שילכו עם מכנסיים...
אנשים!זה לא מצידכם!רחובותית!!=)
יש הלכה ואין מה לעשות,צריך ללכת על פיה..
אי אפשר להתעלם!!
חבל שזה ככה...!!!~~~חנוש~~~
חבל שאתה חושב ככה כי בנות צריכות להיות צנועות....בגלל שזה מושך ת'בנים...זה לא אומר שאני לא הולכת עם חצאיות קצרות...אני הולכת אבל לא בהיסחפות..ואם בנות הולכות עם חצאיות קצרות ברור שזה מסנוור ת'עין של הבנים!!!!
אני חושבת שהדיון הזה לא ראוי.אוסנת
אפשר לשאול, אפשר לענות - אבל אין מקום להתפלסף על עניני צניעות בפורום מעורב. זה כבר לא צנוע.
למה לא?הרועה
כשזה לא במחשב זה בעייתי לבוא לבת ולהגיד "זה לא בסדר שהבגדים שלך לא צנועים, רואים_________." אבל כשזה לא על מישהי ספציפית וכשזה דיון כללי ולא על פרטים טכניים לענ"ד זה בסדר.
אין עניין לדבר גם על זה, אבל -אוסנת
הדיבור והעיסוק בנושאים האלה מעורר את המודעות לדברים לא צנועים.
במקום לראות סתם חוסר צניעות, יש שעסוקים בלהפיץ סטיקרים נגד, לצעוק על בנות, ובכלל - לשים לב יותר למה שלא צנוע.
תסכים איתי, שעד שלא היית מודע לפרטי הפרטים של הלכות צניעות - היה לך פחות בעיות גם עם בנות דתיות. ברגע שמבינים שגם שוק זאת בעיה, אז מתחילים לדמיין גם שם.

מלבד זאת, מי פה לא מכיר בנות? אז מה אם העניין תיאורטי?

בנוסף, לא נראה לי מתאים שבנים יתעסקו עם הלכות צניעות של בנות (כן, אני נוטה לכיוון הפמיניסטי הזה במקצת). בשביל מה יש רבניות? בשביל מה יש רבנים? ובכלל, לא צריך שכל העולם יתעסק בזה.
בנים, זה לא ענינכם.
לא מסכימה עם התוכן... אבל כן עם הגישה.פליץ
כל ההתעסקות בעניין זה מה שמביא בעיות אפילו יותר מהעניין עצמו.

תחתכו בקשה טוב?
לענ"דהרועה
ללמוד דף גמרא מעורר את המודעות לדברים כאלה הרבה יותר מהדיון הזה ובכול זאת לומדים גמרא. וחוץ מזה מי אמר שזה גורם לדמיין, אני יודע את הלכות צניעות טוב וזה לא גורם לכלום.

הבעיה היא בהערות ספציפיות ולא בדיון כללי.

בנים התעסקו מתעסקים ויתעסקו בכול נושא שקשור להלכה גם אם זה הלכות צניעות של בנות וזה יחסית צנוע, אם זה לא נראה לך זה לא הבעיה שלי.

אם זה מפריע לכם אפסיק.
יש הבדל.אוסנת
כשלומדים דף גמרא זה מתוך תורה, ובד"כ גם לא בתיכון. יש הבדל עצום בין ללמוד הלכות צניעות (שלא כולם נותנים לעשות את זה), לבין להתווכח ולהתדיין עליהם בפורום מעורב.
גם אם לך זה לא מפריע, אני בטוחה שיש רבים וטובים שלא מצליחים להשתלט.

אין לי שום בעיה עם רבנים שמורים בהלכות צניעות. רק לענ"ד, אם כבר - יש רבניות. הן יודעות בנושאים האלה לא פחות.

אתם יכולים להמשיך כסדרכם, אני רק הערתי הערה...
הבנות כן צריכה להיות ערות לעניין של צניעותאנונימי (פותח)
וכן לדעת מה טוב ומה לא .
שבת אומרת לבת בעדינות ובצדאנונימי (פותח)
זה בסדר
אבל שבת בא ואומר לבת זה לא בסדר
*שבןאנונימי (פותח)
ההודעה היתה תגובה להודעה של אוסנת
אני לא מבינה מה הבעיה...~תמר~
אם אני לובשת חצאית קצרה שעוברת את הברך גם שאני יושבת- אז אין בזה שום בעיה!!!
זה שכולם מחזיקים ממי שלובשת קצר שהיא פחות דוסית- זה רק סטיגמות ואני מכירה הרבה בנות טובות וצדיקות שהולכות עם קצר והרבה בנות שסתם נראות צדיקות שהולכות עם ארוך... אז זה סתם סטיגמה כמו הסטיגמה שלמי שיש חור שני היא פחות דוסית...
ברור שאנחנו לא עושות את זה בשביל להכשיל בנים ח"ו, אלא רק בגלל שנוח לנו ככה ורק אם אנחנו חושבות שזה יפה!!!
ואני לא חושבת (או אולי לא יודעת..?) שבנים מסתכלים על מישהי שלובשת חצאית קצרה, אבל בגדרי ההלכה...
אוקי,שוס להיות שלוס
אוסנת, אני כל כך מסיכמה איתך... שבוע שעבר היה לנו שיעור עם הרב שלנו (באול') ורוב השיעור היה על צניעות ... זה כל כך מכעיס שבנים מדברים על זה... ועוד רב...

ותמר, גם איתך אני מסכימה... חשבתי על זה הרבה ... למה אם את הולכת עם קצר יחשבו עליך ככה וככה... את יכולה להיות בנאדם הרבה יותר טוב מהזאת שלובשת חצאית ארוכה...
מה שקובעאנונימי (פותח)
זה לא מה הבנים חושבים, אלא ההלכה, בת שהולכת עם חצאית שמכסה את הברך, אין עליה שום טענה!
אם זה מפריע לבנים, הם מוזמנים לא להסתכל.
כגבר, אני חושב ששכחנו קצת שגם עלינו מוטלות חובות בעניני צניעות, ולא רק על הבנות.
אתה צודק אבל אין עניין לעשות את המצוות ו \ או אתאנונימי (פותח)
ההלכות בשטחיות .
זו לא שטחיות,אנונימי (פותח)
המצוה של צניעות מתחלקת בין שני המינים,
והגברים נוטים לשכוח את זה.
לפי דעתי..אנונימי (פותח)
לקיים את המצווה בגלל שרשום שצריך שהחצאית תהיה מתחת לברךאז ילכו עם חצאיות מתחת לברך ובגלל שאמא אומר אז אני ילך.?
המצווה צריכה לבוא ממך וצריך להבין למה. לא בגלל שככה רשום וזה מה שאומרים לי בבית אז ככה אני עושה .
לא! צריך להבית למה אנחנו מקיימים את המצווה הזאת וללבוש חצאית בגללך ולא בגלל שככה רשום או כי ככה אמא אומרת .
זה נכון, אבלאנונימי (פותח)
באתי לומר שמי שמקיימת את ההלכה יכולה להיות רגועה לגמרי.
אם לגבר יש עם זה בעיה, שיתמודד.
רק גבר יודע ומבין את הבעיתיות באשה לא צנועהאנונימי (פותח)
זה אבוד מראש, בנות רוצאות להיראות טוב וזה מצוין וחלק מהנשיות שלנו ואם לא כך לא היתה המשכיות בעולם, אבל בנות לא מבינות שכשבחור רואה אצלה מקום חשוף, זה גורם לו להירהורים אסורים וזה לא קשור שהוא דוס או שהוא רב, גבר הוא גבר וזה התכונות שניתנו לו שמראה לא צנוע מעורר לדבר עבירה, בנות צריכות להבין את זה שהם לא עושים את זה בכוונה ולכן הנושא כה מטריד אותם כי דווקא בחור שרוצה לשמור על עצמו על מחשבות נקיות ןעודץץ חייב לא לראות חוסר צניעות, עכשיו גם לבנות יש תכונות אלוקיות ורצון להות יפה ומושכת אבל היא מתכוונת לרמה הרבה יותר גבוהה ממה שבחור מבין וזה יוצר בעיה ולכן בנות תמשיכו להתייפות אבל תחשבו פשוט מה זה גורם וכמו שאת לא רוצה שמישהו יכניס לך מחשבות של עריות לראש כך אל תגרמי לאחרים
מה לעשות זאת האמת ומי שמתכחש לה בורח מהמציאות, בהצלחה לכולם ותמיד עדיף לדבר על הדברים מאשר לטאטא מתחת לשטיח
אני חושבת שאתם מדברים על הרמה הכי שטחית בצניעותאמא לשניים
לצניעות יש עומק הרבה יותר גדול מאשר " להתלבש צנוע כדי לא לגרות בנים"
הצניעות של בת היא בשביל עצמה, ואך ורק בשביל עצמה.
בת שהולכת בצורה מסויימת צריכה לדעת שזה הרושם שהיא משדרת, לא משנה כמה היא צדיקה. ברגע שהלכת עם חצאית קצרה לדוג'- שידרת משהו.
כנ"ל לגבי עגיל שני וכו'. זה יכול להיות הכי יפה שבעולם- אבל לצערינו החליצוניות היא הדבר הראשון שרואים ולכן צריך לנסות להתאים כמה שיותר בין החיצוניות לפנימיות
בשביל שיראו מי את באמת מבפנים- תלבשי צנוע.אמא לשניים
לא בשביל הבנים!!
כי החיצוניות שלך מפריעה לאנשים לראות מי את באמת!!! לא חבל??
זה הדבר הראשון והחשוב ביותר בצניעות.

אחר כך מגיעים הדברים האחרים.

אפשר לשמור על הכללים פשוט כי זאת ההלכה כמובן,

אבל עדיף שתביני קודם שאם את לא משדרת את מי שאת באמת- את חוסמת עם הלבוש שלך את האנשים. הם לא יכולים לראות מי את באמת אם הם רק רואים גוף של אישה.

ומנסיון אני יכולה לומר שאת יכולה להיות יפייפיה- וצנועה ביותר.ולדעתי זה גם מאוד קשור אחד בשני.

בהצלחה לכולנו!!
מכל הכיווניםכדי שנהיה צנועותאנונימי (פותח)
טוב.. דבר ראשון: אני ממש נגד חצאיות קצרות!שירה =)
ז"א- לא חייב ארוך ארוך.. אבל שמכסה את הברך בכל מצב!!!! וגם שיהיה לא צמוד!!!!
דבר שני:
לכל הבנים שמגיבים פה... יש לכם ת'זכות להגיב! אבל.. לפני שאתם אומרים משהו תחשבו על זה בתור בת שזה קשה לה והיא מתמודדת עם זה!
אוקי...מלמעלה אלוקים
אנחנו חושבים... (אני לפחות...)
ותודה על נתינת הזכות... ;)
דעתי.....חברון בנשמה
ראיתי פה תגובות בנוסח "זה קשה להתרגל" זה לא נוח" זה עולה הרבה כסף "וכו' יש בזה משהו נכון אבל סלחו לי זה קצת תירוצים!!!!!!!!!! ולמה? כי מה זה "זה לא נוח" ולשמור שבת זה כן נוח? ולשמור 6 שעות זה יותר נוח? הנקודה פה זה לא זה נוח או לא השאלה, עד כמה הבת באמת משתדלת לעשות את ההלכה כמו שצריך ולא לחפף, זה לא קשה? בטח שזה קשה ומעצבן אבל אנחנו צריכות להשתדל לעשות כמה שיותר טוב! ודרך אגב לדעתי צנוע זה גם יותר יפה! ובענין הכסף יש חנויות יחסית זולות, וחוץ מזה יש חצאיות קצרות שעולות יותר מחצאיות ארוכות! מקוה שהבנתם את מה שרציתי לומר....
אני ממש מסכימה עם חברון בנשמה...שבונץ'אחרונה
ובחי'יאת אנשים-לאפ'חת [לפחות לא לי] לא יזיקו עוד זכויות שם למעלה... ;)
בבקשה!;)שירה =)
אין שום עניין לשאול שאלה כזאת רק משום שזה מענייןטלוש.
אותך!! לא יוצאת לך שום נפקא- מינא אז אין טעם שתפתח ת'שאלה לדיון במיוחד בפורום מעורב שכזה..
בברכת חברים לתו"ע
תעזבו את הבנות, יש להם על מי לסמוך, על החפץ חיים!אנונימי (פותח)
המשנה ברורה פוסק שצריך להיות מכוסה עד הברך אז גם אם יש מי שחולק ואומר יותר יש לבנות על מי לסמוך.
גם כאן יש ויכוח האם עד או עד בכלל, שזה אותו ויכוח לגבי המרפק שגם שם כותב המשנה ברורה עד המרפק.
בקיצור מי שרוצה להחמיר, קדוש יאמר לה, ומי שלא - יש לה על מי לסמוך.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך