טוב, אני אחרוג ממנהגי אבל יש לי שאלה..ענבל

בס"ד

בנים-

בת שלומדת גמרא ומאוד מאוד הייתה רוצה שאחרי החתונה בעלה גם ילמד איתה,

זה היה מרתיע אתכם?

או שיש בנים שדווקא יזרמו עם זה?

(למען הסר ספק- תשובותיכם לא ישנו את חלומותי, סתם מסקרן אותי )

אותי זה מרשים!חסדי הים

אני הייתי לומד עם אחותי שעות על גבי שעות גמרא, וזאת אחת הסיבות שהיא נשארה דתייה, ועוד התחתנה עם בחור תורני. כמובן, אני מבין שזה לא מתאים לכל הבחורות,ואולי לרוב הבנות לא מתאים. אבל בת שרוצה, המהרי"ל כבר מתיר. ברור שיסוד הקשר בנישואין, לא יכול להסתמך על חברותא בגמרא. אבל בת שרוצה ללמוד חברותא עם בעלה, זה בד"כ מראה על עומק, סקרנות, ורצינות באופי של הבחורה. אבל היא חייבת לחפש בחור פתוח רעיונית, ומרתק אותו גמרא עד כדי  כך שזה נשפך לו בטבעיות לתוך חייו!

אני הייתי נזהרת עם זהמאמע צאדיקה

כשבנים לומדים- הם נכנסים למלחמות....

הבנאדם עלול להביע את עצמו על הסוגיה ועל הסברות שלה בלימוד- בצורה שהיא עלולה להיעלב... קשות

בנות לומדות בצורה עדינה יותר, לא בפחות עומק- אבל בלי "ללכת מכות"

מנשים גדולות ממני שמעתי- שלא תמיד זה הולך...

אז למען שלום בית כדאי לשים לב...

האם באופן ככלי- שבני זוג יהיו חברותא וילמדו ביחד ויעמיקו את עבודת השם המשותפת שלהם מתוך ספרים?

זה מצויין! זה נהדר!

"מנעימין זה לזה"חסדי הים
קודם כל, הגמרא בסנהדרין (דף כד מציינת, שתלמידי חכמים בארץ ישראל לימודם בצורה של "נועם", בניגוד לחוץ לארץ ששם הם לומדים בצורה של "חובלים". החברים הכי טובים וקרובים שלי מהישיבה, הם אלו שלמדתי אתם בעבר, ואני לומד אתם עכשיו. ברור שלימוד עם בת, זה שונה מבן. עם בת, צריך להציג יותר את הצד הכללי, ולהבליט לפעמים את הצד הרגשי. מי שחושב/ת, שגמרא זה רק תוכן שכלי יבש עם סיבוך של פרטים, הוא פשוט לא חי את הסוגיא. בעל שחי את הגמרא, הוא באופן טבעי מתוך שמחה והתלהבות יעביר את הדברים לאשתו. אם אשתו תשאל שאילה על התוכן, הוא ישמח שהוא יוכל להעמיק יותר את הבנתו והחוויה שלו. אבל מהנסיון שלי, של לימוד עם קרובותיי, הן בד"כ לא מקשות קושיות, אלא שמחות להשתתף בחוויה המדהימה של לימוד והעמקה בתורת חיינו המפעמת בעוז!
גם בא"יפיבו

לא תמיד השתמשו בביטויים עדינים. "דומה כמי שאין לו מוח בקודקודו", לא נראה לי שבנות יאהבו לשמוע את זה.

(להרבה בנים זה לא מפריע, אמרתי דברים ברוח זו להרבה אנשים ואנחנו מסתדרים)  

"שתהיו מכבדים זה את זה"חסדי הים
לגבי הביטוי "אין לו מוח בקודקדו". עיין ביעב"ץ ובחוות יאיר, שרבי אמר זאת לתלמידו לוי, "כדי לזרוק מרה בתלמידים", ולעוררו. אני מוסיף, שרבי היה כזה ענוותן כמבואר במסכת סוטה, שלוי ידע שהתוכחה עניינית. עכ"פ כדאי לעיין בחו"י ס' קנ"ב , שמבאר את כל המקומות בש"ס, שנראים כביטויים חריפים ומזלזלים. מסקנתו, ש"דברי חכמים בנחת נשמעים", ובלימוד חברותא, אסור להשתמש בביטויים חריפים ומזלזלים. כ"כ מגעיל אותי, כאשר אני שומע בביהמ"ד ביטויים כאלו, במיוחד כאשר הביטויים לא רק תוקפים את סברת החבר, אלא אשיותו של החבר. הרבה פעמים החברותא נעלב, והוא משחק אותה סחבק. צריך מאוד מאוד להיזהר, כי לפעמים מגיעים עד כדי איסור הונאת דברים מדאורייתא.
קראתיפיבו

ולא כ"כ השתכנעתי וכן פוק חזי מאי עמא דבר.  

ואצלי כשאני לומד עם חברותא אנחנו מכירים מספיק טוב כדי שהוא ידע בערך מה אני חושב עליו ויבין שאם בלהט הויכוח אמרתי שהוא טיפש אין הכוונה אליו אלא שמה שהוא אמר עכשיו נראה לי טיפשי ואם מישהו לא יודע לעשות את התרגום הפשוט הזה איהו דאפסיד אנפשיה. (אני לא מתכוון למי שבצורה שיטתית יורד על החברותא סתם, אני מדבר שבלהט הויכוח נאמרים דברים בסגנון שברור שאין בהם כוונה).  

מחייב שהם ילמדו בצורה שתעליב?דינה ל.
כולם לומדים באותו האופן?
ובכלל- למה צריך ללמוד תורה באופן ״אגרסיבי״ שעשוי לפגוע במישהו עם נפש עדינה ומעודנת (לאו דווקא אשה)?
זה כל הכיף.אריק מהדרום
זה לא בעצבים ובכעס,לך דומיה תהילה

זה "ריתחא דאורייתא".

מין התרגשות כזאת... קשה להסביר.

זה לא דבר מכוון, זה לא שהשיטה היא כזאת, פשוט אצל הרבה חבר'ה זה מתבטא

ככה. (אני לא לומד ככה פשוט כי אני לא אוהב לצעוק, אבל אני מזדהה עם מי שכן).

זה תלוי ביחסים עם החברותא והדינמיקה של הלימוד.

הלימוד לרוב הוא אגרסיבי-ריתחא דאורייתאalezish
דווקא לנו יוצא ללמודרחלקה
אפילו דף יומי לפעמים, וזה נורא נחמד!! עניין של אופי ..
מרתיע?פייגליניזית

חשבתי כמה פעמים מה יש שם שכל כך מרתק. 

בעקבות כך למדתי עם אחי. היה מעניין מאוד. מפרך, אבל מדהים.

יש בכך רע? הינני פמיניסטית או משהו דומה?

זה מרתיע,תולתול

וזה הכי כיף להתקיל אותם בדייט ראשון באיזה תוספות נידח במסכת שאותה הם לומדים, ואז הם בורחים בצרחות...

|צחוק זדוני|

חחח זה אכזרי ענבל
בס"ד

ולא הגעתי לרמה כזאת...

אני כרגע לומדת גמרא רק לבגרות אז...

אבל עדיין אני מסוגלת להתקיל בדברים אחרים
ומה שהם עושים לנו, זה לא אכזרי?? תולתול

תמשיכי ללמוד, ללמד לשמור ולעשות.

ה' ישלח לך את האיש שמתאים *לך* בדיוק לפי איך שאת. אל תשתני ואל תוותרי על החלומות שלך בשביל אף אחד.

מה שהם עושים לנו זה הרבה מעבר...ענבל
בס"ד

את מעליבה את האכזריות!!!

ברור שלא אשנה...

סתם אני מסוקרנת
^^^^^ והיה אם תחלמי יום אחדזמניני

לקחת את תפקיד הגבר בהבאת ילדים לעולם, או לגדל זקן, פשוט קחי תרופות להחלפת מין כמו מייקל ג'קסון. ואז תוכלי להגשים את שאר חלומותייך, ואז גם הציבור יגיב טוב יחסית, במן חיוך סלחני, אגב סתימת אף ושמירת מרחק.

בבגרות יש תוס'alezish
אני זרמתי עם זה..מושה זוכמיר

אני יצאתי עם מישהי שסיפרה לי שאוהבת לשמוע את אחיה ואביה לומדים גמ' בחברותא,

אז הבאתי לדייט הבא קטע גמ' מצולם, ועשיתי לה הפתעה ולימדתי אותה..

(למותר לצין שווידאתי טוב טוב שהנ"ל בא מחיבה גרידא ולא מפימיניסטיות רח"ל..)

חחחחחח הרגת!!!דניאל55

״פמיניסטיות רח״ל״ חחחחצוחק

עדיף להרוג מאשר למות בחיים עם צמישהי פימניסטית..מושה זוכמיר

יש לי שכנים שבשם השיוויון, בלילה האבא עושה קידוש וביום האמא..

אני מציע שכדאי שגם האבא יהיה בהריון כדי שיהיה שיוויון בנטל הלידות...

אולי אנחנו השכנים שלך שירה שירים
או אנחנו.. הקולה טובה

אה אופס, אני לא עושה קידוש רק מברכת על הלחם..

וכן. זה מותר הלכתית. 

ואני מרגישה לפעמים שהפמיניזם-פוביה שיש פה מגיעה לכל מני מקומות משוגעים ומוסלמיים...

תתחילו ללמוד תורה אנשים! תלמדו מה התורה אומרת על הנושא ואח"כ תדברו..

בטח שאל תתחילו להשליך מקבוצה קיצונית על כל הנושא כולו, יש איזון בחיים ולא כל מי שמנסה למצות את עצמה ולא להיות מוסלמית- כבר הופכת לרפורמית..

אם זה מרתיעeli75

ממש לא מרתיע!

זה היה אלי?הקולה טובה

נראה לי שלא שרשרת נכון..

לא אמרתי שזה אסור, גם מותר לעשות פירסינג..מושה זוכמיר

איזה חמודים..יטבתה

זה מותר?...
מעניין...
(לא שאני ארצה בזה אבל סתם לידע כללי)
להרוג?דינה ל.
מניסיון הפוךרחלקה
יש בנים שנרתעים ויש כאלה שאוהבים את זה..
תעשי מה שטוב ונכון לך ובעה תמצאי את המיועד
הפוך?ענבל

בס"ד

ואמן! בעז"ה

הפוךרחלקה
כי הפנית את השאלה לגברים.. ואני כידוע בת
מגניב לגמרי! ככה גם בטוח יהיה בילוי משותף חליל הרועים
תודה רבה על התגובות!ענבל

בס"ד

סיפקתם את סקרנותי (חשבתי שיהיו פה כאלה שנגד... מסתבר שלא קפצו )

אל תדאגו, חלומותי לא ישתנו, גמרא עדיין אוהב, חברותא עדיין ארצה..

סתם עניינה אותי דעת הקהל

אני ארצה ללמודיטבתה
עם בעלי קריאה בתורה...
רק צריך מישהו שידע ואם לא אס אלמד אותו.. אבל זה יהיה מגניב

תאמיני במה שאת אוהבת
בהצלחה לך!!
את רוצה בנוסח שלך או נוסח אחר??b.n

תקווי שהוא יהיה מהעדה....

בארור ששלייטבתה

אין לי כוח ללמוד מההתחלה את הכל,

וחוץ מזה זה הכי יפה .

כפרה על אחי שלימד אותי אוהב

אני מודע לכך שזה נכתב בלי הרבה כוונותזמניני

אבל "תאמיני במה שאת אוהבת" זה נורא לא לעניין, תחשבי על זה רגע, שוב, אני מודע לכך שכאן זה הגיע מקלות דעת.

הרר, שומה עלי לציין שהנושא הזה נורא לא מצדיק קלות דעת.

עומדות כל מיני נשים (ברובן רווקות מזדקנות) ששואפות עמוק מאד לשנות, לעוות, להתחיל מחדש את העולם.

נורא אנטי דתי, אנטי תורה, אנטי אלוקים, ונורא סוטה.

יש אנשים שבכללי לא אכפת להם מהרבה דברים, בטח שלא דברים כלליים כאלה, אבל עדיף להן לא להביע דעה מתוך קלות דעת בנושאים רציניים כמו כאן.

הפמיניזם, הדיבורים על שוויון, ושאר הדומים להם - כולם שואבים ממקורות אנטי אלוקיים, אנטי מכבדים.

לא יודע אם אפשר לצפות מרווקות מזדקנות לוותר על הדבר היחיד שמספק להן אנרגיה ב.."המשך הדרך.." אבל...

חשוב לגבש דעה, ואם אין אחת כזאת בנמצא - לא לעשות צחוק.

חמוד ביותר,ד.

מה שאת "חולמת", "אוהבת" ו"רוצה".. ב"ה.

מענין לאן זה יתפתח עם הזמן. 

שיהיה בהצלחה.

ותזמיני אותנו לסיום הש"ס?חליל הרועים

סתם כי נזכרתי שנסעתי פעם לישיבה בטרמפ וישבו שם שתי בנות מדרשה שסיפרו שהן לומדות גמרא כבר שנה, אז אמרתי: יפה, מה למדתן בינתיים?
הן ענו: 11 דפים במסכת מגילה....

מעניין מה הרב יהודה היה אומר אם הוא היהדניאלה .ד.

רואה את השרשור הזה? מבולבל 

רוב בני האדם התברכו בחוש בריאזמניני

שגורם להם לסלוד ממיני מגמות ותופעות, כמו למשל לימוד גמרא אצל בנות בכלל, כשהוא מזהה (החוש) שמשהו מסריח בכל הרעיון מלכתחילה.

כל שכן כשידובר על חברותא, את בעייתית? את פמיניסטית? חפשי לך חתן..............

רוב בני האדם התברכו בשכל.הקולה טובה

כנראה שלא כולם...

מכירה לא מעט בנים צדיקים, חכמים ובריאים בנפשם שישמחו למישהי כזו.

בת שרוצה- גמרא לכתחילה!חסדי הים
לא צריך את המ"ב להתיר. המהרי"ל שהרבה ממנהגי אשכנז מבוססים על פיו, וחי לפני שש מאות שנה, מתיר לבת שרוצה, ללמוד גמרא. הרב קוק זצ"ל באחת האיגרות, מצטט את המהרי"ל הזה. למה אשה יכולה ללמוד את כל הדברים המסובכים באוניברסיטה, ורק גמרא שהיא המקור להמון מחשבות ורעיונות ומעשים שהאשה חושבת ומתנהגת בהם ביום יום, יהיה אסור לה? זה לא קשור לפמיניזם כלל. למה שאשה שסקרנית ומחפשת עומק, תרעה בשדות זרים, במקום להעמיק בתורת חיינו. ע"כ דברתי מצד הבת. אבל מה יעשו הבנים, שרוצים אחת כזו. אני מסכים שאין הרבה. אבל יש. הם בנים שחייהם והשקפתם מבוססים על התורה בכלל, והגמרא בפרט, והם פשוט לא יכולים להתאפק, שאוצר יקר זה, לא ישתפך לתוך חייהם.
אז ככהזמניני

כשאתה מדבר על כך שאשה לומדת את כל הדברים המסובכים באוניברסיטה אתה יוצא מנקודת הנחה שהבעיה הגדולה של העולם היא לימוד הגמרא אצל נשים? (כלומר, מבחינתי)

ברור שמדובר בעיוות גדול ומקיף הרבה יותר. אני ממש לא אומר שנשים לא היו צריכות להגיע לאוניברסיטה, שוב, אני חוזר בשביל אלה שעכשיו ייתפסו על הנקודה הזאת, אני לא אומר שנשים לא אמורות ללמוד באוניברסיטה, ולא שום דבר דומה.

אבל ברור שהשאיפה הזאת ללמוד גמרא מגיעה כתוצאה וכחלק מתופעה רחבה בהרבה, אורח חיים מקיף ומעוות, שהוא בעצם הבעיה.

כמו שכבר כתבתי, היה יכול להיות נחמד אם באמת היו מתקנים דברים שדורשים תיקון, אילולא שהשתלטו על כל העניין הזה גורמים פמיניסטיים שמטרתם להחריב.

עכשיו יש בעיה, וזה מצטרף לעוד הרבה בעיות שאי אפשר לטפל בהן בגלל בעיות כלליות יותר. זה המצב, הוא לא אידיאלי, הוא לא נותן לנו אפשרות לעשות ולתקן בדיוק את הרצוי.

סיכומו של עניין, זה כמעט תמיד מגיע או מפמיניזם, או מצורת חיים שכבר הושחתה על ידי שלל קשקושים דומים. ואם אכן יש איזו אחת נדירה - אנחנו לא יכולים להתחשב בה כרגע, כי נסרחות אחריה פמיניסטיות.

דור זכאי שדורש "דעה את ה' "חסדי הים
הדור הקדוש הזה, דורש "דעת ה' ". הלימוד והשגת הידיעות האמתיות, מעמיקות את דבקותנו ואהבתנו אל ה'. הביהמ"ד ולהבדיל האוניברסיטאות, הם הבמה הכי טובה להשיג ידיעות. נכון, שיש המון בעיות, במיוחד באוניברסיטאות. אבל בבסיסן של מקומות הדעה האלו, הן מפלסות את הדרך להתקיימות הנבואה "כי מלאה הארץ דעה את ה' ". למה יגרע חלקן של הנשים בדורנו "לדעת את ה' "? נכון שיש הרבה דרכים לדעת ולהתחבר לה', אבל בת שרוצה בכנות להעמיק בגמרא שהיא תורת חיינו, למה שנחשוד שהיא פמיניסטית? למה לא לייחס את זה, לרצון המבורך הסוחף את דורנו לדעת את ה'. אם הן עושות את זה בצורה הפגנתית, כמו "נשות הכותל", רואים שכוונתם לא לשם שמים. אבל במיוחד המדובר כאן בבת ישראל טהורה, שרוצה באינטימיות עם בעלה להעמיק באוצר תורתנו המתוקה מדבש. מה הקשר לפמיניזם? זה פשוט רצון טהור "לדעת את ה' "!
דברים לא נכונים..זמניני

באוניברסיטאות, יותר משמשיגים דעה - הופכים טפשים לחשים מעצמם חכמים, וגורמים נזק.

בדורנו, עם כל הכבוד ללימוד הזכות שלך, יש הרבה יותר זנות מאשר רצון בדעת השם. אני מתכוון שיש הרבה יותר רצון לדעת זנות מלדעת השם, וזה רק הולך ומחמיר מאז שהרב קוק אמר דברים בנימה בה אתה כותב.

אין עניין לקטרג אבל יש עניין לחיות את המציאות.

אפילו במה שכתבו כאן כמה מן התומכות אפשר לראות הפגנתיות והבלים פמיניסטיים מקובלים.

האוניברסיטאות מתעסקות על הרוב בדעות אמתיותחסדי הים
נכון שיש קלקולים. אבל סה"כ על הרוב, יוצאים מהאוניברסיטאות אנשים שמוסיפים דעה ותועלת לעולם. נכון שכמעט תמיד כוונתם לדעה ותועלת, בלי כוונה לה'. אבל בצורה מעשית, גם בלי שירצו, הגילויים והמחקרים האמתיים מעמיקים יותר את הדעה בה'. לאט לאט, נהפוך את האוניברסיטאות שיהיה כוונתם להרבות דעת ה' בעולם!
לילה טוב, חלומות פז.זמניני
עבר עריכה על ידי זמניני בתאריך ו' בתשרי תשע"ד 13:31

העולם הופך רק יותר כפרני מיום ליום, נורמות מוסריות פוקעות ונעלמות מיום ליום, והוא רואה רק איך "מלאה הארץ דעה..."

לפי תגובותיך אתה כנראה לא ראוי לתגובה...ענבל

בס"ד

ולא, אני לא פמיניסטית, ולא, אני לא בעיתית.

אני רוצה ללמוד גמרא כי זה יותר מרתק אותי ומחבר אותי מאשר ללמוד מסל"ש בסדר?

אתה לא צריך להתחתן איתי, אני אמצא חתן, אל תדאג.

בסוף מישהו ירצה.

והוא כנראה לא יהיה עם דעות מעוותות כשלך...

(אגב, תלמד פסקי הלכה שמתירים... יש הרבה. 

למדתי את זה בשיעור גמרא, כמה אירוני...)

איזה מרגש! דוקא לפני יוה"כ כזו השתוקקות לתורת ה'!חסדי הים
ה' תראה את בנותיך הקדושות שמשתוקקות ללמוד את תורתך הקדושה! ביוה"כ קבלנו לוחות שניות, שחז"ל מלמדים שהיה עליהן גם את התורה שבעל פה. הבנות האלו, הן המשך ישיר של הנשים הצובאות, שלפי האבן עזרא באו למשכן לשמוע את דבר ה'. איזה נפלא!
דעות מעוותות, אבל מה שהיה לך לענות זה היתרים בהלכהזמניני

מעיד על כך שנורא הבנת את מה שכתבתי.

האמונה וההלכה קוראים להחיית "כה תאמר לבית יעקב"חסדי הים
נראה לי, שהבנתי את דבריך. אני מכבד את דעתך. אבל מה אעשה, שאני חושב, שדעה שמרחיקה נשים מלימוד תורת ה', יגרום להן לחפש עומק בדברים לא טובים, ואף טמאים, ויערער את חיבורן לה'. אני רואה שיש מחסור לנשים בעומק חיבורן לה' ולתורתו. אני חושב שלימוד גמרא למי שרוצה, יכולה לתת לה מענה חלקי לחיפוש ולהשתוקקות להתחבר לדעת ה'! אני מאמין ורואה שכוונתן לשם שמים לעשות נחת רוח לה'! אתה יכול לחלוק, ואני מכבד. אבל אני מחויב, להגיד את דעתי, ולהרים את קולי כשופר!
אני לא מבינה.ענבל

בס"ד

אתה אומר שהלכתית זה אסור לא?

או שאתה סתם אומר שבגלל פמיניזם זה לא ראוי?

אם האפשרות הראשונה אז אמרתי לך שהלכתית, תתפלא, מותר.

אם השנייה- לדעתך זה בגלל פמיניזם. לדעתך זה לא ראוי. דגש על הלדעתך. ודעתך לא מעניינת אותי במיוחד... בטח לא בצורה בה אתה מציג אותה. במחילה.

אני מסכימהיטבתה
היא לא באה ממקום של התרסה ולכשות דווקא ולהתקומם על מעמד האישה (ראה נשות הכותל)
זה בא ממקום נקי וטהור של רצון ללמוד ולדעת,
יש כאלה שיעדיסו ללמוד את ההיסטוריה של דרווין ולהבדיל כאלו שילכו לצד יותר יהודי עד לימודי גמרא.
בדיוק קראתי על זה השבת באיזה ספר שמתייחס לפרשת וזאת הברכה...

קיצר, פעם זה היה- עבר ומת!
היום המציאות השתנתה וגם גם הפסיקות.

ואשרייך שאת מצליחה,
בחג אחי עשה לי שיעור גמרא, עמדתי למות או יותר נכון המוח שלי..
בסוף הבנתי שזה בגלל הסוגיה הכבדה שהוא בחר על ארבעת השומרים.
אז אני פרשתי מזה בינתיים..
אז בהצלחה בלימוד יקירה!!
הפסיקותד.

לא השתנו...

תמיד היה מותר לבת שרוצה בכך לשם שמיים.

בתנאיedgar

שזה יהיה עם תלמיד חכם,שמעשיו הגונים,ושזה לא יבוא על חשבון דברים שהם מחובת האישה,וללמוד לשם שמיים,לא כי זה מסקרן אותך סתם,אלא ללמוד את תורת ה' כדי לקיים ולעשות לו נחת רוח יתברך.

מניין לכם שהיא לומדת על חשבון דברים אחרים?לך דומיה תהילה

ראשית, הלוואי שכולנו היינו בדרגה של לימוד תורה לשמה.

היא, אגב, לומדת עם תלמיד חכם שמעשיו מהוגנים.

מהיכרותי האישית אני מעיד קבל עם ועדה שהגברת הנדונה הינה בחורה

מהוגנת והדבר האחרון שאפשר לומר עליה הוא שהיא פמיניסטית.

מצחיק אותי אפילו לחשוב לכיוון הזה. צוחק

(וזה נהיה מצחיק מרגע לרגע צוחקצוחקצוחק).

לומדת עם ה-תלמיד חכם ענבל

בס"ד

"מהוגנת"...

אפשר לומר...

ויש! ישלי גיבוי...

תודה אושר

כן, אבל את הניסוחים שלה היא לקחה מכמה פמיניסטיותזמניני

מוצהרות מכאן..

היא שאלה על הרתיעה שיש, אני מסביר, יש רתיעה, מוצדקת, כי הרוב המוחלט של התופעה מגיע מסטייה.

אני לא מבינה מה הבעיה?יטבתה
(זה אני לא בסדר או שהיום זה מאוד מקובל??!)
לא לקחתי שום דבר מאף אחד.ענבל

בס"ד

ניסוחיי שלי בלבד ויש עליהם זכויות יוצרים

זאת לא סטייה, זאת דרך חשיבה מעוותת, יש הבדל...

זה סטייה לדעתך גם כי זה הרבה פעמים נוגד את התורה בכל קנה מידה אפשרי, אבל יש כאלה שמה לעשות, לא מאמינים בתורה ולכן מאמינים בזה, זה ממש לא אומר שזאת סטייה.

ובגלל זה בודקים למה האישה לומדת...

וחזרו והדגישו פה שאני לומדת מתוך רצון ללמוד.

איזה דברים אחרים?ענבל

בס"ד

חובות הבית וכו'?

אז כרגע אין לי כל כך בית לטפל בו...

ובעז"ה אני בונה על חברותא עם בעלי אז אני מניחה שזה לא יהיה כשהבית הפוך והילדים משתוללים

ואני מקווה מאוד שבעלי יהיה תלמיד חכם שמעשיו מהוגנים, זאת השאיפה.

יש לךד.

יופי של שאיפות.

בהצלחה רבה..

נכון אבל פעם היו פחות פסיקות כאלהענבל

בס"ד

כי הייתה פחות שאלה...

כיום רבו הפסיקות

לא, לא דיברתי על הלכה.זמניני
עבר עריכה על ידי זמניני בתאריך ו' בתשרי תשע"ד 13:30

ברור שדעתי לא מעניינת אותך, בכלל לא הבנת אותה.

חבל לקלקל שירשור כה נאהדינה ל.
בדיון מלאה על גמרא לבנות- מנסיון הוא מתפתח לא יפה וגורר כל מני דעות חסרות שפיות מרוב אנטי.

ממליצה לך להתעלם ולנתב אותו למקומות בריאים.
בהצלחה ענבל
למה דעה מעוותת??? זה הגיוני מאוד שהגמראalezish

מיועדת לגברים, באופן כללי כשלומדים את הגמרא בצורה שטחית רגשית ובקיאותית יוצאים עיוותים.

גמרא צריך ללמוד בהגיון קר... אם מישו יגיד זה לא מוסרי הוא ייתקע בהרבה גמרות משונות(שהחמד טורח טוב טוב שלא ייכנסו לבגרות כשהם מדלגים על קטעים כאלה)

הבעיה כיום-ושאף אחת לא תקח את זה אישיedgar

היום יש הרבה "ערב רב",נשים מקימות אגודות וקבוצות של עידוד והרמת המעמד הנשי בקרב הציבור כולו,אני אישית חושב שטוב שיכבדו את האישה,אדרבה זאת דעת תורה,האמהות הקדושות שלנו מוזכרות לטובה תמיד לפני ה' יתברך,מזכירים את הזכות שלהן שתגן עלינו.

אבל מה החליטו נשים משובשות ומעוותות? לעשות דברים שמיועדים לגברים,התהפכו היוצרות,מה זה פמיניסטית?

מה רע באישה היהודייה,רק הסכלים והטיפשים,רואים באישה היהודייה כפחותה.

מי שרוצה ללמוד גמרא,תעשה שאלת מורה הוראה ירא שמים,ולא צריך לפרסם את זה ולעשות את זה ברבים ולתת רעיונות לנשים אחרות שהם לא באמת עונות על הקריטריונים הדרושים,וזה הפך דעת תורה.

תפסיקו לחפש ריגושים בדברים שלא ניסיתם עדיין,תנסו לעשות רצון ה' בתמימות ובפשטות,ללמוד לשם שמים זה קשה,וצריך עמל קשה,והיו צדיקים שלקח להם חיים שלמים להגיע לזה,אני לא יודע אם יש מישהי שראויה ללמוד גמרא כיום.

יש מצוות עשה שהזמן לא גרמא,ומצוות לא תעשה,שנשים צריכות לדעת ולקיימם,עדיף שיתחילו בזה.

נ.ב

גם אדם שיש לו שעתיים ביום,אומרים לו עזוב את הגמרא תלמד הלכות ומוסר...

אני בכלל לא מתייחסת לתוכן עצמו- רק שימו לב,הלליש

כשאתם משתמשים במושגים,

לשים אותם בהקשר נכון.

לערב רב אין שום קשר לכאן,

וההשוואה הזאת לא במקום.

תאמרו את דבריכם, מתוך נחת וכבוד הדדי...

תהנו

דוקא כן..זמניני

משתמשים במושג הזה כשמדברים על אנשים ממקום אחר, ממקום רע - שהתערבו בנו, ומתחזים לשכמותנו ומשלנו. אז זה קשור . אפשר להשתמש בזה לגבי מושגים וערכים.

תשמע,הלליש

יש לפורום הזה כללים.

אחד מהם זה לדבר בצורה מכבדת ולא פוגעת ולא מזלזלת.

לכנות פמיניסטיות ערב רב זה לא מכבד, ופוגע ומזלזל בהם.

אם זה לא מספיק ברור-

אתה יכול לפנות באישי לקבלת הסברים נוספים.

לילה מבורך.

זה נושא אחרזמניני

דיברת על מושגים והקשרים לא נכונים.

והוא לא דיבר פה שלא בכבוד לאף אחת, הוא דיבר על קבוצות מסויימות.

(אלא אם התכוונת להעיר לי...)

זה בכלל לא קשור לאותה משתמשת...או לכל אחת אחרתedgar

הכוונה שלי בכלל לקבוצות בעולם שחושבים שמעמד האישה ירוד באיך שהתורה מחנכת,מחמת שכלם החלול.

הקב"ה הביא תורה מפוארה,שמאדירה את האישה,רק יש חלוקת תפקידים,להגיד שאישה היא פחותה מהגבר,זה במילים אחרות להגיד לקב"ה: 'מה שבראת בעולמך לא בסדר,פחות,לא ראוי,לא בסדר',וכמובן שלא שייך לומר דברים כאלו על מלך העולם,שכל מעשה אצלו בשלמות בלא חסרון דבר.

הבאנו מספיק פסיקות שמתירות אז...ענבל
בס"ד

ואני לא בעד שנקבל את תפקידי הגברים!! באמת שלא בוער לי להניח תפילין וללבוש ציצית בסדר?

אני רוצה ללמוד גמרא כי זה מעניין אותי וכי זה מחבר אותי יותר מלימוד מוסר, טוב?

למה לא לתת רעיונות לנשים לנסות? אם למישהי בא לנסות ללמוד גמרא כי מעניין אותה לנסות אז מה הבעיה?
אישה ש*רוצה* יכולה, אישה שרוצה להראות שהיא כמו גבר, לא יכולה.
זה החילוק.

לא הבנתי עד היום מה הבעיה בלומר שאני לומדת גמרא...
לא, אני לא הולכת ברחוב וצועקת את זה, אבל מדי פעם יש לי סיפורים, מדי פעם אני משלבת את זה בדברי תורה, ואני לא רואה בעיה בכך.
לא ראיתי איסור שידעו על מישהי שהיא לומדת גמרא.

לגבי הנ"ב-
זה יותר תלוי במה אדם מתחבר.
מוסר ואני זה לא דברים שמתחברים יותר מדי ואני לא ממש אונבת ללמוד מוסר וזה לא מקרב אותי לכלום.
לימוד גמרא כן.
כל אחד ילמד מה שליבו חפץ ומה שטוב לו.

ואנחנו לא מחפשות ריגושים, אנחנו מחפשות את מה שהכי מתחבר לנו והכי טוב לנו.
במקרה שלי זה גמרא במקרה של מישהי אחרת זה הרב קוק או מסלש.
כל אחד ולימודו הוא.
'ברכת שעשני כרצונו', 'וברכת שלא עשני אישה'edgar

בס"ד

למה בכלל מברכים 'שלא עשני אישה'? מה רע באישה?מה יש בה משהו פסול?

אלא שהתשובה לכך שאישה פטורה מתלמוד תורה ועוד מצוות עשה שהזמן גרמא,ואנחנו הגברים צריכים לשמוח

שנתן לנו את הזכות להגהות בתורתו,ולהתקרב אליו,ולדעת אותו ע"י התורה.

לעומת זאת מנהג הספרדים שלא לברך ברכת 'שעשני כרצונו' בשם ומלכות למה?

כי זה חלילה שהאישה שמחה שלא נתן לה את התורה ופטרה ממצוות עשה שהזמן גרמא.

אבל זה לא שהאישה פחותה או משהו לא בסדר בה כמו שיש סכלים ובורים שטוענים ככה.

'ברוך שהבדלנו מן הטועים' 

כתוב 'מן התועים', אגבחליל הרועים
צודק,זה מההרגל,תודה על התיקון.edgar
אם זה סתם ככה ולא בא ממקום פמנסטי בכיף גדוליוסלה קמצן (קדוש?)
לגבי הפימיניזםמושה זוכמיר

אני חושב שאשה צריכה לדעת שמעמד האשה ביהדות

זה הארבע משבצות שליד הכיור (ויש מקילים 6 משבצות ולא נהגנו)

ושהשקפת עולמה זה הנוף שנשקף מעל חבל הכביסה....

מוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשון

רק לארוסתך אל תגיד את זה..<ר>יעל מהדרום
אני לא צריך לאמר, היא יודעת..מושה זוכמיר
מעניין איך היית מסתדר אם היא היתה מחליטהדניאלה .ד.

לברוח לך בזכות המשפט הזה.

בוכה מעמד הגבר הרווק ביהדות זה לחכות לדייט הבא.. ולאישה הבאה שתסובב אותו.

מעמד וחובת הגבר הנשוי ביהדות זה לפרנס את האישה וללמוד תורה, אצלנו זה רק גידול ילדים

השאר זה בונוסים

-------------

וד"א אני ממש לא עומדת במקום הקטנוני הנ"ל

הייתי מוצא מישהי שבאמת מתאימה..מושה זוכמיר

וכבר שנו לנו רבנן קדמונאי, כלל נקוט בידך:

"תיזהר ממנה, כמו דבורה מייד עוקצת,

יש לה מסכה שהיא לובשת, תיזהר אחי בכולם היא משחקת..!" (מסכת קידושין, פרק במה אשה יוצאה, שם, שם)

מסכת שירין, ר' ליאור פרחי דניאלה .ד.
רדוד ולא מצחיק בעליל.שירה שירים
את הפמיניסטית פה?מוטיז

אני מתכוון לזאת הספרנית עם משקפיים על קצה האף, קול צרוד, כמעט גברי, וכמובן.... לא מבינה בדיחות.

כן אני הפמינסטית- נעים מאוד.שירה שירים
ובשביל לצחוק מהבדיחה צריך שהיא תהיה מצחיקה.

בדיחות שעבר עליהן יובל וכבר לא מצחיקות אף אחד צריכות לצאת משימוש.
נורא עדין ומתחשב.מוטיז

מישהו אמר בדיחה שחוקה, לכן מה...? לכן נכתוב שהוא רדוד? יש דברים חמורים יותר, לא יפה.

הוא התכוון למה שהוא אמר, ויש כאלה שזה פוגע בהן-משה ר-
מי דיבר עליו? הבדיחה רדודה ולא מצחיקה.שירה שירים
ואם כבר עדינות והתחשבות...
בבדיחה הזו חסר הרבה מהתכונות הללו.
אבל זאת רק בדיחה.מוטיז

מה גם שאת מוכרחה להסכים שיש הבדל משמעותי בין זלזול ויחס לא מכבד כלפי סטייה - ובין זלזול באחד שכל חטאו בזה שסיפר בדיחה מוכרת.

שוב ההשוואה המגוחכת בין פמניזם לסטייה?שירה שירים
משעשע הפורום הזה.

פורשת מהדיון כי כפי שראיתי ברור שהוא לא יתקדם לשום מקום.
אבל מלכתחילה לא הסברת למה היא לא סטייה!!!!!!!מוטיז

היי מיסטר פוסטמאן!!!!! |צועק אחרי גבה המתרחק|

פמיניזם- העצמת הדמות הנשיתחסדי הים
איזה סטייה יש בזה?! זה תנועה שביסודה רוצה להוציא מהכוח אל הפועל את הכוחות הנשיים המיוחדים ולהעצימם. נכון שחלק גדול מאלו שדגלו בפמיניזם, השתמשו בו כקרדום להפוך אשה כמעט לגבר, ובזה פעלו הפוך מהמטרה, ומחקו בזה את האשיות הנשית המיוחדת. אבל מה הבעיה להעצים ולפתח את סגולותיה וכוחותיה של האשה, שבחברות פרימיטיביות דיכאו את כוחותיה. מי שמבין קצת בסודות התורה, יודע שהתפתחות כוחות האשה, הוא תנאי הכרחי בגאולה, וזה חלק מהסוד של הכפרה וההעלאה של הירח. צריך להיזהר מאוד, מלצחוק על אנשים, ובפרט על נשים ש"אונאתן ודמעתן קרובה", ובקלות אפשר להגיע לאיסור "לא תונו" דאורייתא, ואפילו "הלבנת פנים". אפשר לחייך לצחוק ולהשתעשע מכל מיני דברים בעולם, למה לעשות את זה על חשבון "צלם א-לוהים".
הפמיניסטיות לא תאהבנה את מה שאתה כותב פהמוטיז

מגן על הנשים המסכנות "שדמעתן קלה..."..

ובכללי אני חושב שמן הראוי לפתוח שרשור נפרד לכל עולם, כדי שלא יהיה בלגן מיותר.

אני לא מבין בסודות התורה, וסוד צריך לשמור בסוד, ואין שום קשר בין פמיניזם ובין "להוציא מהכוח אל הפועל את הכוחות הנשיים המיוחדים ולהעצימם.." אלא להיפך.

כדאי שתלמד את תולדות הפמניזיםחסדי הים
אולי קראת את ספרה של "בל הוקס", שהיא היתה פמיניסטית קיצונית, ואכן קלקלה הרבה בתנועה חשובה זו. אבל התנועה הפמיניסטית המתונה, זה בדיוק מטרתה להוציא לפועל את הכוחות הנשיים. הגר"א כותב שבזמן הגאולה, סודות התורה צריכים להשפיע על חיינו, ולכן מצוה להודיע את הפועל היוצא מהם למעשה.
לא קראתי את ספרה..מוטיז

אני רק רואה איך שוב ושוב הפמיניסטיות מנסות להחריב את הבריאה, ולטשטש גבולות..

אתה משתמש בשם התורהדניאלה .ד.

ונותן לגיטימציה למושג 'פמיניזם'

אין מקום למושג פמיניזם או שוביניזם בתורה

משה רבינו לא חיפש אקשן יחד עם הקב"ה

תחרות בין גברים לנשים מי יותר יודע מי יותר מועיל מי יותר עושה

סליחה אם לא הבנתי אותך נכון

העצמה נשית מקורה בתורהחסדי הים
קודם כל, אני חוזר ומדגיש שהפמיניזם ביסודה היא תנועה להעצמה נשית בתכונותיה המיוחדות, ולזה אכן יש מלא מקורות בתורה. אם מדברים על משה רבינו, בשני מקומות אכן הקב"ה אמר למשה, שהוא צריך להתבונן בכוח המיוחד הטמון באשה, וזה אצל הנשים הצובאות, ובנות צלפחד. אצטט מספר דרשות "בינה לעיתים" (חי לפני 450 שנה), לגבי בנות צלפחד וז"ל: "היותן חכמות ודורשות בתורה בעומק שרשי הדינים, וגם צדקניות ששמרו על גדר הצניעות... והסכים הקב"ה על ידן". בזמן הגאולה, האישה צריכה להתעצם יותר ויותר, כדי להגיע למה שכותב ה"כלי יקר"- "שעל הים באו הנשים למדריגת האנשים בהשגת הנבואה, וכן יהיה לעתיד לבוא". לגבי תנועת הפמיניזם המודרני, נכון שכמה זרמים לא העצימו את הנשיות, אלא הפכו נשים לחצאי גברים. אבל ביסודה, הפמיניזם המודרני היא תנועה להעצמה נשית, והוצאת האישה מהכבלים שהגבילו אותה בתרבויות הפרימיטיביות. אתם אולי שומעים על פרובוקציות שלהן. אבל אתם יודעים, כמה מקלטים הן הקימו לנשים מוכות, כמה הן הצילו נשים מעיסוק במכירת גופן. לפני התנועה הפמיניסטית, בהמון מקומות התיחסו לאשה כמו חפץ רח"ל. הרבה תנועות עולמיות מקורן הוא קודש, רק צריך להוציא את הסיגים המסתירים לפעמים את הטוב בתנועות אלו.
מה הקשר בין מעמד האישה או האדםדניאלה .ד.
כל אדם ליתר דיוק למושגים מעוותים האלו שכביכול אמורים להחזיר לאנשים את ביטחונם ושליטתם לידהם.

יש לי ביטחון שמקורו הוא הקב"ה. למה אני צריכה מושגים וחוקים מודרניים אם אני מסודרת ממקור החיות?
אשריכם!חסדי הים
אתם מצליחים לינוק את ההעצמה הנשית רק מהקב"ה ומהתורה. אבל מה לעשות שרוב העולם לא מצליח, ולכן קמים תנועות עולמיות שמקדמות רעיונות וחוקים, שמטרתם להטיב לעולם. בהמון מקרים, אפשר למצוא את המקור לרעיונות בתורה. תפקידנו כאנשים שזכו לינוק ממקור הקודש, להראות איך רעיונות אלו מקורן בקודש, ולהסיר את הסיגים. אבל דעו לכם, שהרבה רעיונות שבעצם טמונים בתורה, קשה לגלותם, והם מתגלים רק אחרי התבוננות בעולם החיצוני. לי קרה המון, ששמעתי על איזה דבר חכמה מפרופסור, ושמתי לב שבעצם הרעיון כתוב בתורה וביתר עומק.
לא!! זה עיוות של המציאות!מוטיז

התנועות פמיניסטיות מבוססות על טענת שוויון!! לא מיוחדות האשה אלא השוואה!!

וזה לא מתחיל בפמיניזם..  זה חלק מדבר הרבה יותר גדול ורחב שמחפש להשוות הכל.. זה נוגד את התורה ואת אלוקים וזה מחריב את העולם!

כמו שכתב פעם הלל וויס.. "חתרנות", תופעת החתרנות, רוצים להרוס את כל הגבולות, את כל ההבדלים, רוצים שכל אחד יוכל לטעון בעלות על הכל. חילונים על לימוד גמרא (על רות קלדרון דובר שם) נשים תהיינה כמו גברים, אויבים כמו ידידים..  בני אותו מין טוענים על נישואין.. להחריב הכל. 

אבל אתה בטח מתפעל מהבקשת ה' של רות קלדרון, מהרבנים החילונים, ולא מבין שהכל הפוך.

לא מתקרבים לתורה - אלא מקרבים את התורה אל תרבות הזבל שלהם.. לא אוהבים אויב - אלא מפסיקים לאהוב גם את החבר..  וכנ"ל לגבי הפמיניזם.

אתה חי בסרט של מילים גבוהות ונפלאות.

ההפךדניאלה .ד.
אנחנו לא נכנעים לרעיונות חיצוניים, אנחנו מאמינים ביכולת של העם לינוק מהמקור ישירות ובלי בלבולים. זה תהליך.. והוא מצליח אם רוצים ואם מאמינים! אנחנו לא מערבבים תרבות מערב עם המקור. אנחנו מוסיפים קודש על חול. ואני מסכימה עם מוטי
שמע...מוטיז

זה נראה אותו סיפור, באינסוף אנשים שמצבם הולך ומחמיר אתה רואה מחפשי דעת ה', ובתנועות אנרכיסטיות  אתה מוצא בכוח מכנים משותפים עם התורה..

האשה הפכה לחפץ אצל התרבות הזוועתית שלהם, הפתרונות שממציאה התרבות הזוועתית שלהם לא מחזירים את המצב לשפיות, אלא בסה"כ מחפשים מוסר חדש שיתאים לתרבות הזאת, הכל שם מתנגש שוב ושוב עם התורה והבריאה, ומגמיש את ההלכה, אבל אתה, מה שאתה רואה זה מכנה משותף עם כל מיני מילים גבוהות.. ומשתמש לשם כך בוורטים חסידיים כראיות..   זה לא לעניין.

אני רואה שאתם באמת כותבים מדם לבכם!חסדי הים
אני רק רוצה להבהיר, לא אמרתי שאנחנו יונקים ממקורות חיצוניים, אלא לפעמים מקורות חיצוניים מעוררים אותנו להעמיק בתורה, ולהבין שבעצם הדברים כבר נמצאים בתורה ביתר עומק וביתר בהירות. לגבי שאר העולם, שאין לנו שליטה עליהם, אנחנו צריכים לשמוח בחפצם ומעשיהם להטיב, ולקוות ולפעול שהדברים יתחברו לקודש. אני מבין שאתם חולקים עלי שהפמיניזם באה להטיב, ואתם אומרים שאי אפשר לחבר את זה לקודש. טוב, הבנתי. אני חולק.
אבל אשריך על צורת הכתיבה המכ(ו)בדת...מוטיז

לילה טוב.

אנשים בואו נירגע בבקשה, סבבה? סבבה..-משה ר-
"גם אני פמיניסטית דתיה וחסרת חוש הומור"הקולה טובה

סתם, אין לי בעיות עם בדיחות-שובינסטיות-שעבר-עליהן-הקלח-וכבר-לא-מצחיקות-אף-אחד..

ובכללי אין לי ביעה עם בדיחות גזעניות, שובינסטיות, שחורות או כל סןג בדיחה אחר,

אבל בתנאי שהן באמת מצחיקות!!!

אני מתנצל בפני כל מי שניפגעה..מושה זוכמיר

אבל זה היה רציני!

סתאם...

אני האחרון שחושב ככה..

הדיון מוצה, ננעל.-משה ר-אחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד אישאחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך