ושל איך הרגיש הסיני שהרכיב לך את המחשב באותו יום... כמו שכתבתי, הרכיבים הם אותם רכיבים - וההרכבה והגימור... זה כבר משהו אחר.
כל מחשב שאת מכירה וששמעת עליו שהוא הכי אמין בעולם - תכתבי בגוגל את השם שלו, ותראי מליון אנשים שמתלוננים עליו.
וגם אם יש מחשבים יותר עמידים ופחות עמידים - לרוב זה יהיה קשור לסדרה של המחשב בחברה ולאו דווקא לחברה.
היה לי מחשב אייסר במשך 5 שנים. הרחבת האחריות ל-3 שנים עלתה לי 200 או 300 שקל - אני כבר לא זוכר בדיוק (אני רק זוכר שקיבלתי גם תיק ועכבר מתנה כשהרחבתי את האחריות).
מחשב מצוין ועמיד אבל גם הוא נדרש לתיקונים פעמיים במהלך תקופת האחריות.
לרוב, מחשבים שנמצאים בשימוש "כבד" יידרשו לכל הפחות להחלפת מקלדת מתישהו - ולמי שלא יודע להרכיב אותה לבד, זה יעלה בערך 200 שקלים - וזה כבר כיסה את ההפרש.
למיטב זיכרוני המחשב הוא 15.6 אינץ'. אסוס נחשבת לחברה טובה (עובדה שהם מאמיני במוצר שלהם מספיק כדי לתת 3 שנים אחריות).
לגבי תפקוד לטווח הארוך כמו שכתבתי לך: "יום אסל יום בסל". את יכולה לטוס לסין ולפקח על ההרכבה של המחשב אם זה ירגיע אותך...
זה המחשב שראיתי שם: (אני כמעט בטוח אבל הזיכרון הפנימי שלו הוא רק 4GB... אולי זיכרוני מתעתע בי...)
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11541
אשתי בסוף קנתה מחשב של DELL (אני חושב ש-vostro). היא רצתה מעבד 2.6GHZ ו-RPM 7200... אבל היא מריצה תכנות ממש כבדות שעושות שימוש ב-4 ליבות במקביל.
לגבי המעבד התשובה היא כן ולא.
מעבד יותר מהיר אומר שהוא עצמו יכול לבצע יותר פעולות בשניה - אז כן.
אבל, מהירות של המחשב יכולה להיות מוגבלת ע"י מספר גורמים כמו היכולות של ה-BUS, גודל הזיכרון הפנימי, RPM ועוד.
מה שיקבע את מהירות המחשב הוא הרכיב האיטי ביותר (צוואר בקבוק).
לכן, לשים מעבד 4 ליבות של 2GHz במחשב ששאר החומרה שלו היא כמו ב-486 - לא יעזור לביצועים של המחשב יותר מדי... לכן, כשמדברים על מהירות של המחשב, צריכים לקחת בחשבון את כל הגורמים.