כמה שיותר מהר 
על הפס' "צר לי עליך אחי יהונתן נפלאתה אהבתך לי מאהבת נשים"
תודה רבה!
אני צריכה בבקשה פירוש [של כל מפרש כלשהו]שוקו =)כמה שיותר מהר 
על הפס' "צר לי עליך אחי יהונתן נפלאתה אהבתך לי מאהבת נשים"
תודה רבה!
אני צריכה משהו יותר מפורט
לא סתם בקשתי פרשנים...
תמיד יהיו את אותם אנשים. בגללם אין צורך להוציא מקרא מידי פשוטו.
אם אנשים רוצים לפרש מה שבא להם על דוד הם יכולים לפרש את זה על כל פסוק (וישכב דוד עם אבותיו למשל...).
אל לך להיות מוטרדת מאותם אנשים...
אני בנאדם שמדבר עם ה מ ו ן אנשים,
מכל הסוגים ומכל המינים
ונושאים של דת ויהדות, שמאל וימין זה נושאים שעל הפרק
שלא צריך להתעלם מהם ולהגיד "אה טוב תמיד יהיו כאלה".
בכל מקרה כבר הסתדרתי תודה רבה וגמר חתימה טובה 
רסיסט, אני לא מבינה מה אמרת ולמה התכוונת
דבר איתי באישי ולאת פתח פה דיון, תודה 
ענבלאז אם אתה רוצה לדבר על זה נורמאלי אתה מוזמן לדבר איתי בה"פ.
ולא התכוונתי לפגוע באף אחד.
ענבללא רסיסט, זו מילה בספרדית לא באנגלית! אררר ![]()
ולעניין...
לא חיפשתי לריב, את חיפשת. פתחת את הנושא בכוונה, והמטרה שלך די ברורה.
לא שזה מפריע לי במיוחד, לכי על זה...
והבנת למה התכוונתי, אבל אם יש צורך לכתוב זאת יותר ברור, אעשה זאת.
התכוונתי שהיחסים של דוד ויהונתן לא היו בגבול החברות-ידידות אלא יחסים רומנטים.
יש צורך שאצרף את דגל הגאווה או שזה ברור?
אגב, זו דעתי. לדעתי זה די צועק לשמיים.
אך לא הכרתי את אף אחד מהם אישית, אז זה לא עובדתי.
זה פורום דתי.
במי אני כבר יכולה לחשוב שאני פוגעת בדיוק?
הייתי צריכה את זה בשביל משהו לא בשביל דיון.
אז אל תחליט בשביל מה ולמה אני פתחתי
אל תחפש על מה לריב בסדר? תודה.
ומאיפה אני אמורה לנחש זאת מילה בספרדית? -_-.
"זה פורום דתי." אז? יש כאן אנשים רק מקבוצה מסוימת באוכלוסיה?
אבל שיהיה..
הגיוני יותר שאני אלך לחפש בפורום שמגדיר את עצמו כדתי, לא ככה?
ואני לא התכוונתי לפגוע, תנשום 
יש גם דתיים שנמשכים לבני מינם.
התכוונת או לא, תחשבי פעמיים לפני שאת כותבת "בצורה שלילית".
והיא חושבת שזה שלילי מאד.
אף אחד לא מחוייב למוסר הלא מוסרי שלך.. וכאן זה לא המקום בשבילו.
זה לא אומר שאותם אנשים הם רעים או משהו
זה פשוט לא דרך נכונה ולא דרך הטבע ובטח שלא דרך היהדות זה הכל
לא צריך לקחת הכל קשה.
חז"ל למדו מסיפור אהבתם של שני החברים, דוד ויהונתן, שזוהי אהבה שאינה תלויה בדבר, אהבת אמת, אהבה ניצחית: "כל אהבה שהיא תלויה בדבר - בטֵל דבר בטלה אהבה. ושאינה תלויה בדבר - אינה בטֵלה לעולם. איזו היא אהבה התלויה בדבר? זו אהבת אמנון ותמר. ושאינה תלויה בדבר? זו אהבת דוד ויהונתן" (משנה, מסכת אבות, פרק ה, משנה טז).
אבל אני חושב שברור לכולנו למה מתכוונים, ואני מאוד סולד מההתכחשות שלך וההשתמשות במילה "שלילית".
דניאלה .ד.והמשפט האחרון לא שייך אם אני מבינה אותו נכון.
לאחר שהיא כתבה -
"שחילונים יכולים לפרש את זה בצורה שלילית, לא סתם בקשתי פרשנים..."
המשפט האחרון שלי יותר מהכרחי.
הרי המטרה שלה ברורה, וכך גם דעתה הפוגענית.
וזה כן נכון כי בת דודה שלי סיפרה לי איך למדו אצלהם את התנ"ך..
פשט פשט פשט וכפי שנראה
אין כאן עניין לפגוע, היא אמרה ת'אמת
אני לא אגיב 200 פעם.
מתי היא אמרה את האמת? לא אמרתי שהיא כתבה משהו שהוא לא נכון 
אמרתי שהדעה שלה פוגענית, זהו.
זה שהיא בוחרת ללכת עם פירוש X מעיד בעיניי על דברים מסוימים.
אגב, לפותחת השרשור -
"וַיְהִי, כְּכַלּותוֹ לְדַבֵּר אֶל-שָׁאוּל, וְנֶפֶשׁ יְהוֹנָתָן, נִקְשְׁרָה בְּנֶפֶשׁ דָּוִד; ויאהבו יְהוֹנָתָן, כְּנַפְשׁוֹ" (שמואל א י"ח א).
"וַיְדַבֵּר שָׁאוּל אֶל-יוֹנָתָן בְּנוֹ וְאֶל-כָּל-עֲבָדָיו, לְהָמִית אֶת-דָּוִד; וִיהוֹנָתָן בֶּן-שָׁאוּל חָפֵץ בְּדָוִד מְאוד. וַיַּגֵּד יְהוֹנָתָן לְדָוִד לֵאמֹר, מְבַקֵּשׁ שָׁאוּל אָבִי לַהֲמִיתֶךָ; וְעַתָּה הִשָּׁמֶר-נָא בַבֹּקֶר, וְיָשַׁבְתָּ בַסֵּתֶר וְנַחְבֵּאתָ" (שמואל א י"ט, א-ג)
"וַיִּכְרות יְהוֹנָתָן עִם-בֵּית דָּוִד; וּבִקֵּשׁ יְהוָה מִיַּד אויְבֵי דָוִד. וַיּוֹסֶף יְהוֹנָתָן לְהַשְׁבִּיעַ אֶת דָּוִד בְּאַהֲבָתוֹ אותוֹ כִּי אַהֲבַת נַפְשׁוֹ אֲהֵבוֹ" (שמואל א', כ', טז-יז)
"וַיִּשְׁתַּחוּ שָׁלשׁ פְּעָמִים וַיִּשְּׁקוּ אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ וַיִּבְכּוּ אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ עַד דָּוִד הִגְדִּיל. וַיּאמֶר יְהוֹנָתָן לְדָוִד, לֵךְ לְשָׁלוֹם: אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְנוּ שְׁנֵינוּ אֲנַחְנוּ, בְּשֵׁם יְהוָה לֵאמר, יְהוָה יִהְיֶה בֵּינִי וּבֵינֶךָ וּבֵין זַרְעִי וּבֵין זַרְעֲךָ, עַד-עוֹלָם." (שמואל א' כ, מ-מב)
קצת צועק לשמיים, לא?
זה שהיא אמרה שחילונים יכולים לפרש לא נכון?
זה לא היה אמור לפגוע בך או בשאר ה'חילונים'.
ויש עוד דבר שכ"כ מפליא אותי, אתה מאבד ת'סבלנות כשאתה מגיב לי
נשכתי אותך פעם? אם כן אז אני מצטערת. חשוב לי שלא יבהלו ממני סתם
ואפשר לדעת מה כ"כ צועק לשמיים?
ולא רק חילונים.
היחסים בין דוד ליהונתן.
Resiste
מישהי=)ככה:
זה לא צועק לשמיים, מה שאתה מתכוון.
לפי התנ"ך דוד היה מאוד מאוד צדיק. עבד ה'. ה' קורא לו עבדו.
איך תסביר את זה שלדוד היו כמה נשים?
הפרוש השטותי הזה התחיל לאחרונה
כשהתחילו ללמד תנ"ך בגובה העיניים ולחרטט את המוח.
בתנ"ך לא כל מילה בהכרח נושאת את הכוונה שאנחנו רגילים אליה.
כל מילה מייצגת משהו.
כמובן, לא תמיד מתכוונים בדיוק למה שאנחנו חושבים עליו.
היחסים ביניהם היו יוצאי דופן, את זה ניתן להבין בקלות כי מדגישים זאת שוב ושוב.
אבל, יש פסוקים מסוימים, שבהחלט ניתן להגיע למסקנה שמדובר ב"פירוש השטותי".
בתנ"ך מציגים תופעות רבות, הרי מסופרים שם סיפורים שבעקרון נורמטיביים לחלוטין.
יש שם את החלקים האלוהיים, ודברים על טבעיים (נקרא לזה ככה) אבל הסיפורים האישיים, לגמרי נורמלים.
אז גם המציאות הזו מוצגת.
אתה לא מבין הרבה בתנ"ך, לא מספיק
לא אתה ולא אני ברמה של אותם גדולי עולם שישבו כל החיים על התנ"ך ויפרשו אותן בדרך הנכונה
ולא לפי הדרך שכמה אנשים מסכנים חשבו שזה נכון עם כלום הבנה בתנ"ך.
אין שום צל לדבר כזה.
)
אני למשל, מסוגל להכיר בשניהם.
יכול להיות שהיחסים שלהם היו X ויכול להיות שY.
אני אובייקטיבי, לעומתך. נסה לראות זאת מנק' מבט אחרת.
שאול המלך הורה להמית את דוד, אך יהונתן המרה את פי אביו והסתיר את דוד:
"וַיְדַבֵּר שָׁאוּל אֶל-יוֹנָתָן בְּנוֹ וְאֶל-כָּל-עֲבָדָיו, לְהָמִית אֶת-דָּוִד; וִיהוֹנָתָן בֶּן-שָׁאוּל חָפֵץ בְּדָוִד מְאוד. וַיַּגֵּד יְהוֹנָתָן לְדָוִד לֵאמֹר, מְבַקֵּשׁ שָׁאוּל אָבִי לַהֲמִיתֶךָ; וְעַתָּה הִשָּׁמֶר-נָא בַבֹּקֶר, וְיָשַׁבְתָּ בַסֵּתֶר וְנַחְבֵּאתָ" (שמואל א י"ט, א-ג)
"וַיִּכְרות יְהוֹנָתָן עִם-בֵּית דָּוִד; וּבִקֵּשׁ יְהוָה מִיַּד אויְבֵי דָוִד. וַיּוֹסֶף יְהוֹנָתָן לְהַשְׁבִּיעַ אֶת דָּוִד בְּאַהֲבָתוֹ אותוֹ כִּי אַהֲבַת נַפְשׁוֹ אֲהֵבוֹ" (שמואל א', כ', טז-יז)
"וַיִּשְׁתַּחוּ שָׁלשׁ פְּעָמִים וַיִּשְּׁקוּ אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ וַיִּבְכּוּ אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ עַד דָּוִד הִגְדִּיל. וַיּאמֶר יְהוֹנָתָן לְדָוִד, לֵךְ לְשָׁלוֹם: אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְנוּ שְׁנֵינוּ אֲנַחְנוּ, בְּשֵׁם יְהוָה לֵאמר, יְהוָה יִהְיֶה בֵּינִי וּבֵינֶךָ וּבֵין זַרְעִי וּבֵין זַרְעֲךָ, עַד-עוֹלָם." (שמואל א' כ, מ-מב)
דוד, שרבים הביעו אהבה כלפיו, אינו מצוטט בתנ"ך כאיש של רגשות ואינו מגיב לאהבתם הרבה של אחרים כלפיו, פרט למקרה אחד - לאחר מותו של יהונתן בשדה הקרב נושא דוד את קינתו, ובה הוא מבכה את שאול ויהונתן, ואומר: "צַר-לִי עָלֶיךָ, אָחִי יְהוֹנָתָן, נָעַמְתָּ לִּי מְאוד; נִפְלְאַתָה אַהֲבָתְךָ לִי מֵאַהֲבַת נָשִׁים" (שמואל ב', א' כו)
הפסוקים שהבאת אינם מלמדים דבר על הכיוון המוטעה שאתה מנסה לנווט את הדברים,מנהג הנשיקה איש לרעהו הוא מנהג שמתואר בתנ"ך רבות ע"י אנשים רבים,והוא נהוג אף היום בעיקר בקרב יוצאי עדות המזרח.
ולכן אי אפשר לפרש את התנ"ך בלי הבנה ולימוד מעמיק בנושא הזה.
אם דוד אומר שנפלאה אהבתו מאהבת נשים אז בעל כרחך מדובר על דבר אחר,כי הביטוי הנכון לעיוות הזה הוא על עניין השיוויון,שווה לאהבת נשים ח"ו.
ולא אמירה שהאהבה הזו גדולה יותר,וצריך לשים לב שמדובר כאן על ביטוי,אהבת נשים זו המשיכה בין גבר לאשה,ביטוי כללי.ואם כן שאומרים שאהבתו נפלאה מאהבה זו אז מדובר על יסוד אחר,ברובד אחר,עליון יותר,מאשר עניין שדומה לזה.
זה לענ"ד.
אבל בראש ובראשונה וזה העניין האובייקטיבי ביותר וממנו נשללת לחלוטין טענה שכזאת ואם מתעלמים מזה איך אפשר לדבר על אובייקטיביות ?,הדבר הזה אסור מדין תורה,ודוד המלך היה צדיק וירא שמים,וכן התנ"ך אינו מבקר התנהגות שלילית בפסוקים הללו כפי שעשה פעמים רבות במקומות שליליים לגבי אנשים אחרים,ובעל כרחך לא מדובר בזה.
מי שלמד תנ"ך יודע שכאשר נעשה מעשה שלילי התנ"ך שולל את אותו מעשה והוא מביא אותו לשם סיבה ולימוד,ומכיון שהכיוון שאתה מנסה לייחס כאן הוא שלילי,ולא באה שלילה מצד הכתובים ח"ו והסיפור עוד הובא בכוונה !,שוב בעל כרחך הגדול ביותר לא מדובר בעיוות.
ומכאן אין מקום להתפלסף הרבה בדבר,זה כמו שלא תחשוד אדם בעל אידיאולוגיה מסויימת בתמיכה באנטיתזה של אותה אידיאולוגיה ע"י צל של דברים שלדעתך נשקף מספר שכתב.
מה גם שכפי שאמרתי,מי שלמד תנ"ך בצורה אמיתית לענ"ד לא רואה כאן אף צל,אלו לא ביטויים חריגים,אלא זה פער שקיים,אבל מעבר לכל הדבר אסור לפי התורה ומכיון שהתנ"ך לא בא לשלול פסוקים אלו בעל כרחך שזה דבר שאינו שלילי.
.numbהאם כל העולם מבוסס על תאוות?
האם מעולם לא היה לך חבר שאהבת אותו מאוד? האם לא תיתכן חברות של נאמנות שחזקה יותר מכל תאוה? האם יעלה על הדעת שדוד ויהונתן נשבעו זה לזה בה' על דבר שנאסר מפורשות בתורה? מלבד זאת אם תעיין בפסוקים שהבאת נאמר שם מה היה סוג האהבה ביניהם, הוא אהב אותו כנפשו וכאחיו. ועוד שכתוב מפורש שהאהבה היתה יותר מאהבת נשים, אהבה מרוממת יותר, של ברית לה' בלבד. על המושג "אחוות לוחמים" שידוע כדבר חזק ועוצמתי ביותר שמעת פעם? האם זה מכריח שחיילים ישכבו אחד עם השני רח"ל?
וזה שהם השתחוו זה לזה ונשקו זה לזה אינה טענה כלל, כיון שזה היה מקובל בזמנם כעניין של כבוד. (כמו שה שהם השתחוו זה לזה לא אומר שהם קיבלו אחד את השני כאלילים.)
אני גם אובייקטיבי, אבל אני גם הגיוני.
מאחר שראיתי את הפסוקים, הבנתי מזה שהיתה ביניהם ברית חזקה מאוד ואהבת אחים אדירה שלא מצינו כדוגמתה (ויש מי שאומר שעניינה של הברית היה שהם קבלו עליהם שדוד ימלוך ויונתן יהיה סגנו, ולא תהיה מלחמה בין בית דוד לבית שאול (שכידוע החלפת מלוכה עלולה להיות עסק כואב ביותר)). אחרי שאני יודע על זה ואני רואה שאהבתם היתה חזקה כ"כ, ואני יודע גם שהם היו עובדי ה' צדיקים, ואני יודע גם שהתורה אסרה על משכב זכר, אני יודע שהקשר לא היה מהסוג הזה חלילה, כמו שאני יודע שמישהו שרוצה לחיות לא קופץ לאש, ושמי שרוצה להיות נקי לא מתגלגל בבוץ. מי שעובד ה', לא שוכב עם זכר.
זה כמו שיהיה לך ספר שלם שעוסק באנשים שעיקר רצונם בחיים הוא להיות נקיים, והספר בא ללמד על אותה נקיות, ואתה תאמר על הקטעים היותר חזקים בספר, ועל דברים שחוזרים על עצמם שוב ושוב, וממש עליהם בנוי הספר, שבאותם הקטעים, הנקיים ביותר בעצם התגלגלו בבוץ. זאת פרשנות עקומה לגמרי! זה אפילו לא מתקרב לרמה של פשט!
הקשר הקטן שלו לתנ"ך.
בגלל בעיות מהסוג הזה.
מוזמן לפתוח ולעיין.
אהבה לא תמיד צריכה להתפרש ולהתבטא בדברים פיזיים, במגע וכו'...
האהבות הכי גדולות יכולות להיות פשוט בלב. זה רגש חזק חזק וזהו שם זה המקום הכי יפה של האהבה!
(מדברת מניסיון אישי)
הגאווה זה המצאה של חולה נפש אחד שהפך את זה לטרנד. זה לא דבר טבעי.
זה בדיוק כמו שחולת נפש אחת (שחוותה פגיעה פיזית קשה) החליטה שללבוש רעלות ושאלים וסחבות זה הכי צנוע שיש והקימה לעצמה 'כת שאלים' חולנית ולצערנו הרבה נשים נסחפו אחריה...
התנ"ך הוא קודש קודשים ואל לנו לפרש את זה כמו שניראה לנו ולעניות דעתנו. יש רבים וטובים שהיו ראויים לפרש אותו והם אכן עשו את זה.
בין דוד ויהונתן- ברור לו בגלל דרך ההסתכלות שלו עצמו. . סוביקטיבי לגמרי. זה לא מופיע בפסוקים ולא במפרשים.
כשדוד חטא עם בת שבע זה כן מופיע.
וכן- יחסים עם אותו מין הם חטא חמור שהתורה מוקיעה.
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.