שקודם כל תבררי לעצמך את המקום שאת רוצה. אם את לומדת באולפנא, הם כבר יגידו לך את כל מה שאת צריכה לדעת וימליצו לך על מקומות לפי הקריטריונים שאת הצבת.
אחרי שכבר תהיי סגורה על סוג השירות שאת רוצה לעשות, תתחילי לדבר עם ההורים.
אני חושבת שבגיל הזה יש לך כבר את הדעה שלך. אני לא יודעת איך ההורים שלך, אבל ההורים שלי הם גם כאלה שמאוד חשוב להם החינוך שלי ובתור ילדה קטנה לא נתנו לי לעשות כל מה שעלה לי בראש. אבל עכשיו, אני בת 18!! אז חלאס!!! אני בטוחה שיש הרבה דברים שאני עושה ולא ממש מוצאים חן בעיניהם, אז הם אולי יגידו לי שלדעתם זה לא הכי טוב, אבל בחיים לא יקבעו לי מה לעשות גם אם זה הכי לא ימצא חן בעיניהם בעולם!!!
את פשוט צריכה להעביר מסר ברור להורים שלך שאת כבר חושבת על העתיד שלך, ולמרבה צערם יש לך תוכניות אחרות ממה שהם תכננו בשבילך ועכשיו כבר הגעת לגיל שאת מחליטה לעצמך. את יכולה לשמוע מה דעתם, אבל להבהיר להם בצורה ברורה שאת זאת שבסוף תחליטי מה תעשי עם חייך.
אני אישית בדר"כ בסיטואציות כאלה מנסה על דרך יצירתית להגיד להורים בצורה שהם יקבלו את זה הכי טוב שיש. נגיד לשאול מה הם חושבים על הנושא ואז להגיד בצורה ברורה ונחרצת את דעתך. ולתת להם "להתבשל" עם מה שאמרת כמה זמן. לא להיגרר ישר לוויכוח. ולדבר איתם אחרי פרק זמן שהם חשבו על מה שאמרת ואת חשבת על מה שהם אמרו וככה זה לא נגרר למלחמה בדר"כ!
שיהיה לך פוווווול בהצלחה!!!!!