אני שמיניסט.
לאחרונה דיברתי עם הר"מ שלי לגבי הכיוון שלי לשנה הבאה. אמרתי לו שאני רוצה ללכת להסדר, והוא אמר לי שמתאים לי ישיבה עם לימוד "רציני".
השאלה: אילו ישיבות נחשבות לישיבות עם לימוד "רציני"?
אודה מאוד לכל מי שיוכל לענות.
אני שמיניסט.
לאחרונה דיברתי עם הר"מ שלי לגבי הכיוון שלי לשנה הבאה. אמרתי לו שאני רוצה ללכת להסדר, והוא אמר לי שמתאים לי ישיבה עם לימוד "רציני".
השאלה: אילו ישיבות נחשבות לישיבות עם לימוד "רציני"?
אודה מאוד לכל מי שיוכל לענות.
אם הר"מ שלי אמר כזה דבר כנראה שהוא יודע למה הוא מתכוון...
ודרך אגב, נראה לי שהישיבה באילת היא אחת מישיבות הקו(לפחות כך כתוב בוויקיפדיה).
בס"ד
תיגש לרב שלך ותשב איתו ותבקש ממנו המלצה ל2-4 ישיבות שהרב חושב שמתאימות לך (בד"כ גם הר"מים של השמינית מכירים טוב את הישיבות) וכך תוכל ללכת לשבו"ש לאותן הישיבות ואז לראות היכן היה לך טוב ואיפה מתאים לךץ
בהצלחה 

הבחורים שם ממש טובים
מרב.כמו הסדר...
יש הבדל של שמים וארץ בין עכו ועלי להר המור ומרכז..
לימוד הרבה פחות רציני שם לעומת מרכז, הרמור
שמרכז זה רציני את לא יכולה לרדת לעכו ולומר שזה רציני,
זה כמו לומר פרארי זה רציני ומאזדה זה רציני.
קבעת סף רצינות גבוה ואת לא יכולה להוריד אותו למטה
)רציני בשבילי זה לימוד בשבילך זה טיולים.

) מאוד רציני שם, וזה עדיין לא כמו מרכז.
עם אחד שיש לו חברים טובים במרכז, הר המור, יפו, עכו, עלי, אלון מורה, מצפה רמון וכיוצא בזה
למשל באלון מורה לומדים רציני אבל פחות ממרכז ובמרכז לומדים רציני אבל פחות מהר המור רצינות זה בלימוד ובעיון
אני לא מודד אותה במובן המופשט של המילה אלא בהקשר שלה,
למשל ישיבה שרק כל היום לומדים חובת התלמידים בלי הפסקה רק לומדים עוד פעם ועוד פעם היא לא רצינית,
אה אבל הלימוד רציני?!
לא רציני!
לימוד רציני זה של גמרא עיון!

לא קשורה בגרוש.
ה' מלכנובהקדמה למסילת ישרים. הרציניים באמת לומדים עיון.
אלו שלומדים מוסר זה אלו שלא מתסתדרים עם הלימוד עיון...
והבן...
ברור שצריך ללמוד עיון, אבל ללמוד מוסר/מחשבה יותר משעה ביום זה בכלל לא מוגזם (כמובן, בתנאי שלומדים ברצינות ולא בשביל לנוח קצת). וגם ללמוד בקיאות זה חשוב מאוד, וחובה על כל אדם. וגם אני שמעתי על זה שהתלמוד הבבלי בלול מכולם, וזה מספיק וכו' וכו', אבל ברור שלא לזה הכוונה כשאומרים שישלש אם יומו.
(וזה לא שאני לא נהנה מללמוד עיון ומחפש תירוצים)
יום טוב
הוא מחה על זה שמי שלומד מוסר "פחות נחשב", ולכן אנשים נמנעים ללמוד מוסר, ומתמקדים בעיון.
מרב.יש שלושה סוגים של ישיבות.
הרציניות מאוד מאוד.(כדוגמת מרכז..ושות'..)
הרציניות.
והפחות רציניות.
(בכוונה לא הבאתי דוגמאות למה אני לא רוצה להיכנס לקטנות..)
השאלה איזה סוג אתה..
יש כאלה שמרכז זה ה''רציני'' שלהם, ויש כאלה ששיבותמהסוג השלישי זה ה''רציני'' שלהם..
אם באלך עוד פרטים אשמח לדבר באישי..
אני יודע על הישיבה שלי שיש בה שילוב יפה מאד של לימוד רציני מאד,ברמה גבוהה, יחד עם חבר'ה חיים ותוססים.
אני לומד במצפה.
התחיל אצלכם עכשיו שיעור ענק..
איך אתם מסתדרים עם זה?
בע"ה
מסתומא הוא מדבר על משו בסגנון של 'מרכז, ביתאל...
בהצלחה אחינו...![]()
יש את אלון מורה
שעלבים
מעלה אדומים
ירוחם
זה מה שאני זוכר כרגע
אם ישלך שאלה על אחת ספציפית
תשאל ואגיד לך אם הייתי שם או לא...
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.