פליז עזרה דחופפפצבועה?

אז ככה:

חברות שלי המליצו לי על סידרה ממש יפה, אין לי איך לראות אותה כי האינטרנט בבית חסום. מה עושים? נכנסים דרך השכנים! [מזעזע אבל זו המציאות]. התחלתי לראות את הסידרה, התמכרתי אליה. הבעיה היא שאני עושה הכל בסתר בלי שההורים או האחים ידעו על זה...

אני מרגישה צבועה מצד אחד אבל מצד שני אני לא רוצה ולא יכולה להפסיק... כאילו, לא מרגישה בדיוק צבועה, אלא מרגישה אומללה שההורים שלי כאילו קשוחים...

מה לעשות? בבקשה אל תתנו לי עצות כמו- תפסיקי לראות, תפרדי מהחברות, או דברים כאילו...

לאט לאט זה ימאסמתבגר
לפחות לי נמאס!!
ממשיכה ככה? מסיימת את הסדרה בשקט?Resiste
כן...אין לי בררהצבועה?

היא מעניינת מאוד, אין מצב שאני ככה מפסיקה.

[יומני הערפד..מכיר?]

אההה... סדרת התבגרותResiste

אין בה יותר מדי תוכן "לא ראוי".

בעונות המתקדמות, יש יותר.

האמת היא, שכדאי לך לפרוש לא בגלל התוכן, אלא משום שהסדרה החליטה שהיא מתחרפנת מעונה לעונה.

כשתגיעי לסוף העונה הרביעית, תביני, ותתיאשי ממנה סופית. עם כל האהבה לקתרין קורץ

זה אהבה לדיימון מרב.
אבל כן, הסדרה הזאת נהיית מוזרה מרגע לרגע.
אבל שווה לראות אותה
זה אהבה לסטפןן!=]צבועה?

אני לא מפסיקה לראות אותה, זו סדרה מדהימהה!

אז את לא צריכה עצות או עזרה, כבר החלטת מה לעשות.Resiste

מבחינה הלכתית, את לא אמורה לראות אותה. היא לא סדרה צנועה.

מבחינת ההורים, את לא אמורה.

את רוצה, והחלטת שאת צופה. את לא צריכה שום עזרה, כבר בחרת שאת ממשיכה לצפות בה.

אממ האמת זה היה יותר בשביל לשפוך תלב..צבועה?

כי חברות שלי בטוחות שלהורים שלי אין בעיה עם זה ואין לי ממש עם מי לדבר...

חוצמזה שאם יש לך רעיונות איך אפשר להגיד את זה להורים שלי...זה יעזור לי מאוד..

באמת חכי שתגיעי לעונות יותר מתקדמותמקום בעולם

אני גם הייתי מכורה אליה,והיום עוד לא הגעתי לעונה השלישית מרוב שזה נהייה מוזר.

נשמה אל תהרוס לי תהפתעהצבועה?

מספיק חברות שלי עושות את זהה^^

להתעסק במשהו שיועיל יותר לחיים שלךדניאלה .ד.
מה את אוהבת לעשות? באיזה כשרונות התברכת? למה שלא תצאי לחוות דברים קצת מחוץ למסך?
מה הבעיה פשוט לסיים את הסדרה? swarley
תכלס אין בעיה (מעבר לתכנים שאין לי מושג מהם)דניאלה .ד.
הבעיה היא אחרת, היא מתבטאת בחוסר השליטה העצמית על הרצונות והבחירות, על כך שהמסך שולט עלי ולכן אני גם מוכנה לגנוב את דעתם של הורי.. סרט ה דבר שמעורר תחושות, הזדהות, מחשבה וריגושים... זה בהחלט מעניין.. השאלה כאן היא מי שולט על מי ומה חשוב בעיני באמת.

סרט שאשביע את סקרנותי ממנו ויגמר בקרוב תוך כדי פחד מההורים או עשיה גדולה ריאלית וכיפית במציאות שתתרום לי לחיים הרבה יותר, תעסיק ותעניין אותי לטווח ארוך יותר והידיעה שיש לי גב מאחורה.

תראי סרטים לעיתים.. עדיף לשתף ת'הורים מתוך בגרות נפשית. מקווה שכשרים אבל תדאגי שאת השליטה ולא הם..

תפסיקי עם הבילבולי שכל...swarley

בגרות נפשית, השבעת סקרנות, שליטה עצמית ועוד מילים גבוהות...

יש סדרה טובה שהיא רוצה לראות, ולרוע מזלה יש לה רמה גבוהה ברימון!

אז... היא רואה את זה כמו גדולה, ולא צריך להכניס לפה איזה שהוא עומק או משו נפשי...

את צודקת.דניאלה .ד.

בואו נוציא ת'משמעות מהחיים כדי שנוכל לראות סרט מסכן בלי יסורי מצפון.

אני בן... לא, את צודקת, כל דבר שאנחנו עושיםswarley

צריך לחפור עליו!

שתיתי כוס מים כי הרגשתי צמאון נפשי שלא יכלתי לספק...

אני רואה סרט כי זה משביע את הסקרנות שלי...

אם אני רואה סרט בלי שהורים שלי יודעים אז אין לי בגרות נפשית...

לא על כל דבר צריך לחפור!!!

כן החיים הם לא פיקניקדניאלה .ד.
אני חיה חיים של משמעות.
אני חושבת לפני שאני שותה ואוכלת! האוכל הזה הוא חסד מהבורא.. ואני מבקשת את הרשות. אני מקדשת את החומר.
לפחות בשאיפה.. אם לך לא אכפת לאן החיים יסחפו אותך ואיפה תהיה מחר או בעוד 5 שנים אז בהצלחה לך!
אני לא הייתי רוצה ילדים שיבהו במסכים 24/7 והתכנים העיקריים אם לא היחידים שילמדו ממנה זה מזה חתיך ומזה מודה ומוסמויות חברתיות טיפשיות שהורסות נפשות.

לי אכפת.. אני לא שואפת ל50% אני שואפת לעבור ת'מאה. להצליח? לא יודעת אם אצליח אבל הרצון וההשתדלות שלי משקפים את המקום שאני רוצה להיות בו.
הרובד שחשוב לי לחיות בו.. לא לשחות במים רדודים של ילד בן 3 מתוך אמונה שזו התכלית.

זו לא התכלית! ואני אמשיך לומר את זה בקול. יודע למה? כי לי אכפת.. אכפת לי שגם אתה תשאף לפסגה שלא תוותר לעצמך. גם אם זה נראלך דבר פשוט ודבילי כמו לחשוב לפני ששותים.

אנחנו מחליטים מה ואיך יראו החיים שלנו, לא הקיבה שלי לא הרגליים ולא העיניים אלא השכל! אחרת שומדבר לא מבדיל ביני לבין בהמה.

אני לא זורמת עם החיים מה שיהיה יהיה, אני מזרימה ת'חיים. אני מאפשרת לעצמי להנות מהחיים פי כמה כשאני יודעת שזה בידיים שלי הרצון וההשתשלות ואני לא מפקירה ת'צמי כדי להזכר בגיל 70 "וואו מה עשיתי עד עכשיו.. היו לי שלושה חברים- מקרר, הכסף של השכן ושל הדודה ומלא ידידים"

אני מקצינה בכוונה שהעניין יובן מהבסיס.

ובכן אם היה נשמע שאני בוקית שלא יועת להנות.. אתה מוזמן לשאול את כל הסובבים אותי, יודעת להנות משו משו
את מדהימה אבל עמוקה... חחחshir shir

=]

מצחיקקק...אבל זה מה שאני עושהצבועה?

אממ לא בדיוק כשרים...צבועה?

בואי נגיד שכשיש משו לא טוב אני מסתכלת על התיקרה..? אממ וזהו, המחשב שולט בי אין לי בררה! אני מכורה, אני יודעת אבל אין לי מה לעשות בנידון!

הם יודעים בערך..פעם הזמנתי חברות וראינו סרט, אמא שלי נכנסה באמצע ולא הסתרתי ממנה מה אנחנו עושות..הסברתי לה על הסרט והכל אבל היא ממש התאכזבה שהיא ראתה את זה..כמובן שליד החברות היא לא אמרה כלום אבל אחר כך הייתה לנו שיחה רצינית...

אז הם יודעים בערך, אני מעגלת פינות...

אני מכירה את הסדרה הזאת!ישראליתת

ראיתי 5 פרקים והפסקתי!! זה פשוט דוחה!! שוטה!!! חוסר צינעות משווע!!!

אני ממליצה לך שתפיסקי גם בגלל אמון בהורים שלך וגם שזה באמת אבל(!!!!!) באמת מזיק לך!!!! 

איך אפשר ליראות סדרה כזאת בכלל??

אל תגזימיי...צבועה?

זה לא כזה נורא

כשאתה בתוך זה אתה כבר לא מבחין...*בננית*

לטעמי התכנים כן מזעזעים.

ברוח התורה? הם לגמרי לא.

אני לא צופה בסרטים ותוכניות וסדרות טלוויזיה בכלל, אא"כ אני בטוחה במליון אחוז שאין בהן דבר שנוגד את השקפת העולם שלי.

(אני עוד לא מצאתי כאלה.. המוצא מתבקש לפנות למס'...)

כי לצערנו התכנים כיום במדיה לא מתאימים לאוכלוסייה שומרת תורה ומצוות.

אם את רוצה להמשיך לצפות, אני לא אתחיל להתכסח איתך ולהסביר לך למה זה רע.

אני בטוחה שכשתחילטי שאת רוצה להפסיק, ומבינה למה זה רע את לא תצטרכי אותנו. זה יבוא ממך.

אל תגידי "זה גם לא יכולה וגם לא רוצה", כי זה רק לא רוצה. ותכל'ס? מבינה אותך.

למה שתתאמצי להפסיק משהו כשאת לא מעוניינת בזה בכלל?

תעשי מה שטוב לך.

אז בהצלחה. ו...

רק אל תשכחי להקשיב למצפון. אל תשתיקי אותו.

אני איתך!מקום בעולם

וכן "צבועה?", מתישהו את כבר תפסיקי להסתכל על התקרה בקטעים האלה.

^^^^^^נכון ב100%מתבגר
את כל הדברים האילו אני עושה במשך היוםצבועה?

ובלילה, כשכולם הולכים לישון אני מתפנה ל'עיסוקיי'...

וברור שכל יום אני ישנה ב3,4 לפנות בוקר...[אבל לשם שינוי זה לא משפיע על הלימודים שלי וזה המזל...כאילו, בלימודים אני כמעט 100 ובגלל זה הם לא חושדים בכלום..!]

מזכיר לי ששנה שעברה עשיתי שירותדניאלה .ד.
במקום מסוים בסוף שנת תשע"ב ופעם אחת גילינו שיש אחד שפרץ למקום במשך שבועיים כל לילה בשעות האלה כדי לראות כל מיני סרטים.

היה מישהו שאיזה 2 לילות ראיתי אותו בבניין בשעות האלה (בחור שנראה שומר תו"מ) נמצא עם מחשב נייד בבניין שהוא קניון מבודד בערך, תהיתי לעצמי אולי זה אותו אחד.. שכשאין לו נייד הוא נכנס למקום ששירתתי שם השביל המחשב.

ואני עם אומץ שלא תמיד תורם, נגשתי אליו פעם אחת ושאלתי אותו אם ידוע לו מי נכנס כל לילה לתיצפותים במחשב במקום ההוא, הוא בלע ת'רוק בבהלה ואמר שלא, ומהלילה שאחרי כבר לא ראיתי אותו יותר.

כאב לי לחשוב שהוא יכל לעשות כזה דבר אבל המציאות לפעמים מראה לצערינו שזה קורה. אבל יודעת מה מותק?
אנחנו אמנם בני אדם שטועים ונופלים, אך ביכלתנו להגיע רחוק כ"כ אם רק נרצה ממש גבוה! לשמיים.. עם נחיתות רכות כמובן.

את לא יכולה להפסיק? איפה את חיה ילדה? בטח שאת יכולה! כשאת רוצה!!!
אבל אני לא רוצה!!צבועה?

את יודעת מה אני רוצה?

שההורים שלי סופסוף יבינו אותי וייתנו לי להחליט מה אני רוצה ומה לא!! ככל שפוקדים עלי יותר- ככה אני נסוגה ומתרחקת. אני רוצה לחיות איך שאני רוצה, לא איך שהם רוצים!!

האם את יודעת מה נכון לך במאה%?דניאלה .ד.
יודעת מה.. תחיי איך שאת רוצה, אבל לכי עם זה עד הסוף, לא לגור בבית של ההורים, להתפרנס לבד, להסתדר לבד.

תאמיני לי מותק היום אני גדולה ו'עצמאית' ועד היום המשענת היא ההורים, ובכן גם בזמנים שאף חברה לא תוכל לעזור לי.. ואף בן אם זו אפשרות אצלך. אני ממליצה לך לא לזלזל בהם, כי כשתרגישי שאת צריכה אותם.. יהיה לך לא נעים מהם
ופעם הבאה אל תגידי לא יכולה, תגידי לא רוצה דניאלה .ד.
אמרתי! זה גם וגםצבועה?

בעיקר לא רוצה...

אני הכי מבינה אותך בעולם.מרב.
בכיתה ח-ט שלי ההורים חסמו לגמרי את האינטרנט כי הייתי מכורה. רבנו, צעקנו, לא דיברנו ימים שלמים.
לאט לאט אני התבגרתי והם התבגרו (יעני גדלו, הבינו שהבת שלהם לא הילדה בת 12 שהם רגילים לגונן עליה) ועכשיו זה יותר רגוע. (אני בת 19, אם זה משנה לך)
פשוט צריך להאמין במה שעושים.
את מאמינה שזה בסדר הסרט שאת רואה? (אני מתה עליו אבל הרוב פה יגידו שהוא לא נקי וזה..)
אז תהיי שלימה עם זה.
את יכולה גם לאט לאט "לחלחל להם" לתודעה שזה מה שאת.

זה חלק בלתי הפרד מההתבגרות שלך ומהעיצוב שלך כ"צבועה?" הגדולה.
כבחורה עם רצונות ומחשבות משלה.

אבל-
צריך גם לחשוב על למה אבאמא עושים ככה. כי הם רוצים שיהיה לי רע?
לא! הם רוצים לטובתי!
אז מה הטובה פה?

את צריכה לדעת את שני הצדדים כדי לדעת מה טוב בשבילך באמת. לשבת עם עצמך לרגע אמיתי מאוד ודוגרי מאוד גם אם המסקנות הפוכות ממה שאת רוצה, וללכת עם זה.
זה קשה.
אבל אנחנו פה כדי לעזור לך לעשות איזה החלטה שהחלטת.לעשות!!!

בהצלחה
זה לא קשור לטוב או רע!צבועה?

פשוט הדברים האילו לא מעניינים את ההורים שלי בכלל אז אין מצב שהם יבינו אותי! ואם אני יספר להם את זה, הם לא יכעסו [אולי אבא שלי..]- הם יתאכזבו . זה דבר מפחיד שההורים מתאכזבים ממך [ונשבעת לך, אמא שלי עוד תבכה..]..אז אני לא יודעת איך בדיוק להגיד לה שזה מה שאני עושה! היא תתחיל להאשים את כל העולם ואישתו בגלל ה'מצב שלי'- חברות, משפחה [המשפחה המורחבת שלנו חילונים, ואנחנו בקשר ממש טוב איתם], היא תאשים את עצמה..אני לא רוצה להקלע למצב הזה!

ויש לה גם את הקטעים שהיא אומרת לי- תעשי מה שאת רוצה, אני עשיתי את הבחירה שלי וכל בחירה והחלטה שתעשי- אנחנו איתך.[אבל היא לא מתכוונת לזה!], או שהם לא סגורים על עצמם או שמה..??

או שהם מבינים שאת רוצה לעשות דברים שהם לא אוהביםמרב.
ושאת כן אוהבת.

הורים מאוכזבים זה קשה אבל זה עובר.
מניסיון.
אני אכזבתי מכיתה ג' כשהפסקתי ללמוד רציני ועד לפני שנתיים ועדיין אני מאכזבת לפעמים.
זה עובר.
זה נקרא צביעות..?צבועה?

התבלבל לי הסדר של התגובות שעניתי לכםצבועה?

לא יודעת למה...אז שכל אחד פשוט ינסה להתאים מבין כל התגובות מה הכי קשור למה שהוא כתב

מרחף

יש עצה אחת בלבד.אבגדה

עיקרה של העצה, אינו מעשי אלא מחשבתי.

שבי עם עצמך מתישהו, לפחות חצי שעה, ותחשבי על זה. תחשבי האם זה נראה לך צביעות. תחשבי האם את מרגישה בסדר עם מה שאת עושה. תחשבי אם את מרגישה שזה מתאים לך, אם ההתנהגות הזאת היא בסדר מבחינתך. שהבירור יהיה כנה ועמוק, שבאמת תחדרי לתוך עצמך, בלי לכסות, ובלי להשתפן.

את ממש לא חייבת להחליט בפעם הראשונה שתחשבי על זה מה דעתך בעניין, את יכולה לחשוב על זה בעתים שונות (וגם את החצי שעה שהצעתי, את יכולה לא לחשוב רצוף אלא לחלק אם קשה לך), אולי גם כדאי לך לכתוב חלק ממה שתחשבי כדי לעזור לך לברר מה דעתך.

אחרי שתגיעי למסקנה מה את רוצה-תציבי את זה מול העיניים שלך-ותגידי לעצמך שזה מה שאת עושה. תהיי שלמה עם ההחלטה (תמיד אפשר גם לחשוב שוב על הדברים, אם פתאום שוב את מרגישה שאת לא שלמה עם ההחלטה). כשתהיי שלמה עם ההחלטה, אם עדיין יהיה קשה לך לבצע, אז תוכלי לבקש מאנשים עצות איך להיות חזקה ולעשות מה שהחלטת, ולא חסרות עצות.

באופן כללי זה דרך התמודדות מומלצת עם בעיות וספקות בחיים. וגם כשלא מרגישים כ"כ בעיות, מומלץ לפעמים להסתכל ולבדוק אם לא מפספסים כל מיני דברים...

אפשר לנסות לתת לך מבט קצת שונה?מבט קדימה

בס"ד

צדיקה, ב"ה אני גם הרגשתי כמוך תקופה של כמה שנים, היום ב"ה אני נשואה, לצערי עדיין נאבקת לא לראות טלויזי'ה ולא להתחבר אלי'ה בשום צורה! וגם נאבקת בכל הדברים שראיתי בתקווה שבדרך כלשהי ימחקו מראשי. אהבתי טלויזי'ה, לא ראיתי דברים לא צנועים כי זה מעניין, ראיתי כי התמכרתי לסדרות, גם הן היו 'נקיות', אבל מהר מאוד המשכתי הלאה לסדרות רגילות שמלאות בתוכן פרוץ, בלשון המעטה. אגב, אפילו לא חסמו אותי. ראיתי כל מה שרציתי.

אני רק יכולה לומר לך שמה שרואים לא כ"כ מהר מוחקים מהראש. ומי שהי'ה מכור לדבר מסויים לפני שנים גם אם נגמל יאבק המון על הרצון לחזור.

אני גם רוצה לשאול אותך שאלה...

כשתזכי בקלות (בע"ה) להתחתן ותגלי שגם בעלך ראה סרטים, לצערי אצל גברים, לרב, עניין הצניעות הוא יותר בעייתי ברמות רציניות ולא אפרט. לא תחשבי על כך שהלוואי שלא הי'ה רואה את זה? לא היית רוצה שיצליח לעמוד מול היצר הזה גם אם הוא נורא חזק?

טיפ להמשך הדרך, כשנלחמים לא מצהירים על כוונות מול היצר, פשוט מתעסקים בדברים שמסיחים את הדעת.

כשאת רואה משהו ממש עצוב ולא תרצי להיות עצובה- מה תעשי?

תאמרי לעצמך 'אני לא עצובה! אני לא עצובה!'

או שפשוט תתחילי לחשוב על דברים אחרים, שלא קשורים לסיטואצי'ה. על אירוע מתקרב או כל דבר אחר...?

דניאלה .יע. רושמת לך פה דברים מדהימים! אל תתעלמי. 

שתדעי שמלחמות זה דבר תמידי.

תתחילי בתודה להורים שלך שמזכים אותך לגדול בנקיות שכזו. תקראי מה שרושמים בעולם קטן מאחור על ילדים שמתחננים שלא י'הי'ה להם אינטרנט בבית. את פשוט לא מבינה עד כמה זה ממכר.

תשתפי חברה 'דוסית' ותבקשי ממנה עצה. חברות זו מתנה, במיוחד כשהן בכיוון הנכון....

ו..סליחה על אורך המכתב....

דבר אחרון וחשוב לא פחות- מה זה את לא יכולה?!

את הרי משתפת כי את מרגישה שזה לא נכון!!

זה כבר מראה לך שיש לך לפחות נקודת כח התחלתית.

אל תדאגי את השאר הקב"ה יגלה לך...

יישר כח גדול!!

אני לא אכתוב מה באמת..מישהי=)

אבל, אני חושבת שאם אין לך בעיה לראות, תראי.

רק תאמרי להורים שלך.

איך?

דוגרי. "אני רואה סדרות."

אבל אז הם יגידו לשכן לשנות סיסמה בוויפיי....דיירקשנית

זה מה שקרה לי... ראיתי סדרות וזה מהוויפי של השכן כי יש לנו אינטרנט רימון ואבא שלי גילה וביקש מהשכן לשנות סיסמה.

ביו הסדרות ראיתי את המרוץ למיליון ואכשהו ההורים שלי גילו וכשהם גילו אז הם כן הירשו לי...הם פשוט היתעצבנו שהסתרתי

את צודקת בכל מה שאמרתצבועה?

ועדיין אני רוצה להמשיך לראות את הסדרה...מה אני יכולה לעשות? ככה אני! למה הם לא מקבלים אותי איך שאני? אני כבר לא ילדה קטנה שצריך לבחור בשבילה את הדרך!! זהו, גדלתי, שייתנו לי לעשות את הבחירה לחיים שלי

אני רק בת 13 אבל בכול זאת אני יגיד לך משהו:רייצ'וש

רוב הבעיות עם ההורים מתחילות מזה שאנחנו לא קולטים דבר אחד פשוט: ההורים שלנו מבוגרים יותר ובוגרים יותר ועם כל איך שזה נראה מעצבן, הם מבינים פי אלף יותר ממנו מה הדברים האלו גורמים, גם אם הם נראים פרימיטיבים שלא מבינים מה עובר עלינו. אנחנו בטוחים שאנחנו גדולים ועומדים ברשות עצמנו ויכולים להחליט לבד ולא צריכים את ההורים. אבל לי אישית, כמעט בכל מצב אני צריכה את עצת ההורים. אולי זה בגלל שאני קטנה ממך בכמה שנים טובות, אבל זה כ"כ נכון.

אני יודעת שיצאתי קצת מתנשאת (הדברים האלה נכונים גם בשבילי), אבל זה פשוט מה שאני מרגישה, שזה כפיות טובה ולא כפייה של ההורים.

מקווה שעזרתי....

^^כל מילהרק אלוקים
אני הייתי מספרת לאחותי.batsheva100

ואם את מבינה שזה לא נכון אבל זה קשה לך,

תבקשי ממנה שתציק לך כשאת רואה אתזה,

"די, את יודעת שזה לא טוב!".

לי היתה תקופה ואחותי המתוקה עזרה (-:

אני הייתיה' מלכנו

רץ לפורום הקרוב ומחפש תגובה שתוריד לי את המצפון מהלב.

נפתלי הדג

או לרב הקרוב

כמובן,ה' מלכנו

אבל רק אם הוא מגולח פנים ומנהל חשבון פייסבוק פעיל!

תקראי טוב-רותם333

אני הייתי זאת שרואה את כל הסדרות ולא היה לי משנה,זה התחיל בסדרות רגילות יחסית ונגמר בסדרות שהרסו לי את החיים.עכשיו,בואי אני אספר לך מה יקרה אם לא תפסיקי לראות את זה,וכמובן מניסיון.יהיו לך מראות שפשוט לא יצאו לך מהמוח,את כל היום תחשבי על הדמויות,תפנטזי עליהן(עם החברות:איזה חתיך איזה זה)ובקיצור זה יתחיל בסדרה הזאת יומני הערפד(שגם אני ראיתי כמעט הכל והפסקתי לראות),ויסתיים בסדרות עם תכנים פי 10 מגעילים.ולצערי אני נכנסתי לזה וראיתי מלא מלא סרטים וסדרות וכבר לא הבנתי איך אני מזבלת לעצמי את המוח..קיצר,ספרי להורים,תפסיקי לראות את זה ותצילי את עצמך!אני יודעת שזה יפה,אם היית שומעת אותי ואת חברות שלי לפני שנה כל היום דיברנו על הסדרות האלה(במיוחד על יומני הערפד),היית מבינה שזה הופך אותך באמת ליצור.ודבר אחרון שיחזור על עצמו,תצילי את עצמך מזה.תצילי את עצמך מהתאווה המסוימת הזו.כי בסוף את תוכלי לגמור במקום לא טוב בכלל,ברוך ה' הוא מטהר אותי ולאט לאט אני שוכחת כל מה שראיתי,וראיתי הרבה.קיצר,אל תיכנסי לזה.תצאי מזה,וראיתי תגובה אחת שכתבת שזה לא כזה נורא,אני ואת יודעת שזה כזה-אבל כ ז ה נורא.אי אפשר להכחיש,יש בזה תכנים בהחלט לא ראויים.

תפסיקי.עכשיו.פינחסה

עזבי שניה הלכה. זה הורס אותך באמת. לא משנה עכשיו יהודי לא יהודי,בתור בן אדם.

(אני לא מזלזלת בהלכה. אני רק שניה שמה את זה בצד.)

חברה שלי הראתה לי קטע של 17 שניות מתוך הסדרה הזו.זה קרה לפני שנתיים או שלוש. ועד היום.עד היום! אני לא מצליחה להוציא את זה מהראש.

בת דודה  שלי הייתה גרה בחו"ל,והיא ממש לא היתה מחוברת ליהדות. היא היתה הולכת איך שבא לה,איפה שבא לה,רואה מה שבא ועם מי שבא לה. היא עד היום לא ממש מחוברת,אבל זה עד היום מפריעה לה,בתור בן אדם.לא כי ההורים שלה,לא כי המורה שלה ולא כי החברות שלה. פשוט זה הרס את עצמה. היא הייתה מכורה לזה  ברמה קשה,ועד שיום אחד היא ראתה את אחד הפרקים,ולרגע היא הסתכלה על הסדרה כמו שמבוגרים רואים וזה עשה לה בחילה.היא פתאום קלטה איזה שטחי זה.

אני יכולה לדבר על זה שעות,אבל תתחילי איתי שיחה.

נראלי שאת המסר הכללי הבנת.

אם זאת סדרה צנועה וטובה (קשה לי להאמין אבל לאמשנה)כפיר גולן1

לא רואה בכך בעיה...

ההורים לא חייבים תמיד לדעת הכל

וכל עוד את לא פוגעת בעצמך או באחרים אין שום מחוויבות שהם ידעו...

זה מה שהיא אומרתshir shir

זה לא צנוע וטוב..

אבל אם את חושבת שבשבילך זה טוב ואת שלמה עם עצמך- לכי על זה

מסכנה...מוטיזאחרונה

רוצה המלצה למכון גמילה?

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך