תכנסו! בבקשה!!פרדס
אולי זה ישמע מזעזע או לא יודעת מה. אבל זה מה שאני מרגישה והלוואי ותבינו אותי.
אני פשוט לא מרגישה שאני אוהבת את ההורים שלי! את אבא שלי אולי כן אבל את אמא שלי ממש לא! ממש לא אכפת לי מה יקרה לה, לא אכפת לי שבועות לא לדבר איתה, אפילו אני מעדיפה ככה! אני לומדת בפנימיה אז יש מצב ששבוע שלם אני לא אדבר איתה (אפילו אם לא יותר) אני צריכה אותה רק בשביל כסף או דברים כאלה אבל כדי שיחות או משו כזה, ממש לא.!! אחותי התחתנה ממש לא מזמן וחשבתי על זה מלא שממש לא מזיז לי שלא אלך איתה לחופה...! לא כ"כ אכפת לי עם מי. אבל בשביל כל מה שקונים לפני כן, אני כן צריכה. לא בשביל הקשר של אמא ובת שמתעצם לפני החתונה בעיקר... לא בא לי לראות אותה! בכלל לא רציתי לחזור הביתה לחופשת סוכות! לא רציתי לראות אותה! בכלל לא בא לי להיות איתם! בכלל לא רציתי לחזור! לאחים כן, לא להורים, לא לאמא שלי!!
אני מרגישה שההורים שלי ילדו אותי רק כדי לממש את היכולת שלהם להביא ילדים, לא באמת כי ל-י הם חיכו. אני לא מרגישה שום קשר אליהם... לא מרגישה שהם אוהבים אותי, אני ממש לא זוכרת מתי בפעם האחרונה הם אמרו לי-אנחנו אוהבים אותך, מתי הם הביעו את אהבתם אלי. גם כשקנו לי דברים שאני חייבת אז זה היה מלווה ב- עכשיו קנינו מספיק חולצות אז תהיה בשקט?! אפעם זה לא היה ברור אהבה, את הילדה שלנו וסתם ככה אנחנו רוצים לפנק אותך, סתם כי אנחנו אוהבים אותך. וגם כשאמא שלי קונה לי מתנות פיציות כאלה שאמורה להראות לי כמה היא אוהבת אותי, זה בחיוך מאולץ ממש ואני רואה מה עובר לה בראש-העיקר שתהיה בשקט, שלא תגידי עוד דברים עלינו, אז קנינו לך, עכשיו תשתקי!
כן! אני יודעת שאני מתבגרת! לא צריך להגיד לי את זה על כל דבר שאני עושה!...
זהו... אני יודעת שיש מצב שיש פה כאלה שממש לא יבינו על מה אני מדברת כי הקשר שלהם עם ההורים שלהם מהמם, הלוואי עלי ויש גם כאלה שההורה שלהם נפטר ואז הם יזדעזעו בטירוף אבל זה מה שאני מרגישה! בבקשה תעזרו לי! תבינו אותי באמת ותנסו יכמה שיותר לעזור לי! אל תגידו לי שזה הכי גרוע לחשוב ככה והקשר עם אמא זה קשר הכי טוב שיש ועוד כל מיני כאלה...
פשוט תבינו וגם תגיבו...
...סופריקה...
אני יהיה הכי כנה...פשוט אינלי מושג איך לעזור!!מתבגר
ואם לא מגיבים זה לא בגלל שלא רוצים...
אני מציע לך לנסות להפנים שאת פשוט חלק מההורים שלך.אבגדה

זה גם לא משנה איך הם מתייחסים לזה. כמו שאם לך לא אכפת איך היד שלך מרגישה (ואת רק רוצה שהיא תהיה בשקט, אז את לא מכאיבה לה), היא עדיין חלק ממך, היא נאמנה לך ולא עוזבת אותך.

את, גם ברמה הפיזית, המשך ישיר של ההורים שלך, בין אם זה נעים ובין אם לא. אין לך בחירה בתחום הזה, כמו שליד שלך אין בחירה אם להיות חלק ממך, וכמו שלילדים שלך לא תהיה בחירה כזו.

אם תנסי להפנים את הנק' הזו, ייתכן שזה ישפר את הרגשת הקשר שלך עם משפחתך. תביני גם, שזה שרוצים שתהיי בשקט, זה כי כשאת לא בשקט כואב להם, זה לא רק שהם לא מצליחים לעשות מה שהם רוצים כי את מפריעה להם או משהו כזה, אלא כי באמת את תופסת נפח בראש שלהם, וזה לא נותן להם שקט, אז הם צריכים לתת לך משהו כדי להרגיע אותך ואותם.

(אני לא יכול לדעת איך באמת ההורים שלך מתייחסים אלייך, אבל הגבתי בהנחה שהתיאור שלך הוא מדויק. ומהיכרות עם הרבה אנשים, תמיד כדאי לבדוק שוב ושוב ושוב את ההנחות שלך בקשר אליהם. אפילו זכור לי מקרה קיצוני של שני חברים שהתווכחו, ואני הייתי ליד אחד מהם כל הזמן של הריב, והיה נראה לי שהוא צודק, ע"פ הנתונים שראיתי, אבל אמרתי לו-בכל זאת, לך תדע מה השני הבין... (ולא היה אפשר לפנות לשני כי הוא היה עסוק מאוד), אותו אחד אמר לי-מה כבר יכול להיות, הרי גם לך אין באמת שום תירוץ בשבילו! אז אמרתי לו-נכון, אבל בכל זאת, אולי... אחר כך, השני התפנה, ודיברתי איתו, ושאלתי אותו על מה שקרה, והייתי בהלם כשהבנתי איך השני הבין את הסיפור, והסברתי לו מה הראשון הבין. קיצור-בסוף הם השלימו, אבל אילולא הייתי מברר מה קרה, סביר להניח שהראשון היה מנתק את הקשר עם השני... צריך לבדוק כל דבר אלף פעמים, ולצאת מתוך הנחה שהאנשים הם אנשים טובים שאכפת להם...)

רוצה לשמוע משהו יותר מסובך?shir shir

אני לא באה ח"ו לזלזל בבעיה שלך או להקטין אותה למול הבעיה שלי אבל שמעי מה עובר עלי:

ההורים שלי יותר מדי אוהבים אותי. את יודעת מה זה יותר מדי? שבכל הזדמנות הם אומרים לי את זה ובכל ריב שיש לנו הם פתאום באים ומחבקים ואומרים לי שהם אוהבים אותי.. ומה הרגשות שלי כלפיהם? שאלוהים יסלח לי, אני לא מצליחה לאהוב אותם. יש רגעים שאני מקללת אותם בלב, שונאת אותם...וזה כפיות טובה רצינית! ואני לא יכולה להראות להם את הרגשות שלי..אז לא משנה כמה אני כועסת אני חייבת לתת לאמא שלי חיבוק בחזרה, לחייך כאילו לפני שנייה לא רבנו ולהמשיך כרגיל..

אני מבינה אותך מאוד מאוד מאוד אז קצת קשה לי לשכנע אותך במשהו שאני בעצמי לא משוכנעת ממנו אבל קחי משפט חמוד- את משפיעה על מציאות חייך ע"י הרעיונות שבליבך והמילים שאת מוציאה מפיך.

אם תתחילי לחשוב שלא נורא שלא מפרגנים כ"כ [אפילו שזה כואב..] ואולי תנסי לדון אותם לכף זכות אז זה יכול להקל עליך..

מה שלא הורג מחשל, מזה את יכולה ללמוד איך תיהי את אמא לילדים שלך..פנקי אותם, פרגני להם...

לפחות את בפנימייה..אני כל היום בבית. תתעודיי!

בהצלחה נשמה

את ממש צודקת. כל דבר שקשה לי כ"כ איתם, אני אומרתפרדס
ככה אני לא אהיה עם הילדים שלי. ככה אני לא אעשה.
אבל קשה לי לחשוב ככה! ההורים שלי באמת יודעים לעזור למלא אנשים, אבל לבת שלהם הם לא יודעים?? כאילו מה? יש אנשים שמחפשים אנשים אחרים, מחוץ למסגרת שלהם כדי שיעזרו להם והם מוצאים את זה אצל ההורים שלי. ואני הבת שלהם הולכת ומחפשת את מהשאנשים אחרים מוצאים אצלם אצל אנשים אחרים!
זה בדיוק מה שקורה איתי!shir shir

אמא שלי יועצת בבית ספר ואת יודעת איזה מבאס זה? כל דבר שאני עושה היא ישר מסיקה מסקנות ע"פ המקרים הדומים בהם היא נתקלה [והמקרים האילו קיצוניים ממש..] וזה קשה, ברור, אני מבינה אותך כ"כ!

אבל שוב, אין מה לעשות! בת כמה את? הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה להתגבר ולהשתדל לחשוב מחשבות טובות..

זה קשה אבל אין בררה...

דייייי! תעזרו לי!פרדס
רוצה לדבר איתי באישי?אנונימי865
את מדברת? אמא שלי עובדת סוציאלית!יצור הודי

ומדריכה קבוצת דמיון מודרך.

וכל פעם שאני מנסה להתיעץ איתה על משהו או שהיא מתחילה לספר לי

שזה קרה גם למטופל שלה ואיפה זה נגמר(בית חולים לחולי נפש ממש מעודד!)

או שהיא אומרת לי לדמיין אותי עציץ לדמיין אותי בים

לה בלה בלה@!

ואחר כך היא מתפלאה שאני מתעיצת עם חברות בנשאים חשובים.

בכנות?batsheva100

דברי איתה.

תפרקי לה את זה.

אני בטוחה שהיא לא תהיה אדישה ואולי תשים לב יותר..

נשיקה

(כמובן אל תגידי לה ככה "אמא לא אכפת לי שתהי בחתונה שלי רק תביאי ת'כסף" כן?

אלא בעדינות "אני מרגישה שאין לנו כל כך קשר.. שאת לא..." וכו')

בהצלוחה! נשיקה

התגובה שמעלי...אם היית מבינה לא היית כותבת את זה..אנונימית חסויה

אני מבינה אותך כל כך...אולי לא בכזאת קיצוניות אבל אני לא מרגישה מחוברת ולא מרגישה צורך לספר ולדבר עם ההורים שלי....

מרוב שאני מבינה קשה לי להעביר את זה לכתיבה..מצטערת....אבל תדעי שאני בטוחה שהרבה עוד מבינים אותך!!

כולנו כאן בסופו של דבר מתבגרים ועוברים פחות או יותר את אותם הדברים...אז תתנחמי בזה שיש עוד בנות שמרגישות ככה אפילו אם הם לא מראות את זה...

לדעתי החברות שלי לא מעלות על דעתם מי אני באמת...בשבילם אני שמחה כל הזמן,זורמת,המארגנת הראשיתשל מסיבות הצגות ופגישות....

קיצר..מצטערת....אבל זה באמת קשה..מבינה אותך..

אוקיי, ככה:הדובדבן שבקצפת

נכון שצריך לדבר איתה, אבל צריך להקפיד-

דבר ראשון לדבר בכבוד וכו',

ודבר שני- תקפידי לדבר לא על מה שהיא עושה או לא עושה, אלא על מה שאת מרגישה. היא פחות תיפגע ככה ויותר תקשיב לך. (לא "את לא מספיק...את עושה..." אלא "אני מרגישה... אני חושבת... אני רוצה... אני לא מצליחה..." וכו'.)

ועוד משהו- אל תזרקי דרישות, תחשבי טוב טוב לפני השיחה הזאת איך להתנסח, תדברי על מה שהיית רוצה שיהיה ולא על מה שהיא צריכה לעשות ולהשתפר.

בהצלחה.

אתם...פרדס
אין מצב שאני אומרת לה את זה!! פשוט אין מצב! הלוואי(הלוואי!!) והייתי במצב כמו שלכם שהייתי מסוגלת להגיד לאנשים אחרים את זה... אבלכני לא במצב הזה!
אני לא רוצה להיות מגעילה אבל...הדובדבן שבקצפת

זה חלק מעבודת המידות. תחשבי עלזה עד שתרגישי שאת מוכנה לשיחה הזאת. כמה זמן שזה יקח.

הי, לא קראתי תתגובות מעלי אזjhv12
עבר עריכה על ידי jhv12 בתאריך י"ג בתשרי תשע"ד 20:31
עבר עריכה על ידי jhv12 בתאריך י"ג בתשרי תשע"ד 20:30
סליחה אם אני חוזרת על משהו שאמרו.
אני יגיד לך ממה שאני אמרתי לחברה שהיה לה כמו שלך יש.
אמא שחה גם הייה ניטפלת אליה על קטנות.. סתם באמצע החיים.
אנחנו צריכים להפנים שזה ההורים שלנו וזה מה יש לנו ואין לנו דרך ליברוח מיזה!
נכון שהיינו רוצים תיחס הכי מההורים. וגם אם לא הכי אז היינו רוצים בכלל יחס.
אז שתי דברים:
א- אלי אמא שלך גם מרגישה ממך הרגשה כזו או דומה.. ולא בענין בליקנות.. אלא יחס מזלזל.. או שאת לא ניפתחת אליה.. ואז היא ברעיון מחזירה איתו דבר.. למרות שהיא לא אמורה.
אבל כמו שאמרו, את צריכה לכבד אותה כי היא אמא שלך. אז תיהיה ראש קטן.. מה שנותנים קחי תאמרי תודה. מה שדורשים תעשי תאמרי בקשה. בלי להיכנס לזה יותר מדי.. ובלי להכניס מיזה רגשות לעצמך.. ואז כשאתה נעים רוצים להיות נעימים איתך.. ונותנים מעצמם..
וב'-תישתכלי על עצמך.. אולי גם בך משהו כבר תפוס על סתיגמא.. או שישלך כעס על ההורים שלך ולכן כל דבר ניראלך ככה.. כשתגיעי לשורש של הבעיה הזאת הכל יראה לך שונה.
ואהבה זה רגש שמתפתח.. וגדל כשמגדילים אותו.. שמשקיעים בו.. גם כשהוא לא תלוי בכלום!
ובלי קשר שתדעי שאמא שלך אוהבת אותך מאוד! כי אהבה של הורים זה מדהו פנימי ובלתי ניפרד מהם.. וכל מה שהם עושים שלנו ניראה רע.. זה כי לנו הוא ניראה רע.. אבל הוא באמת טוב!!! צריך לחפש תטוב שבו..

סליחה שחפרתי, לא יצא מובן.. כי אני לוחצה. אבל נסתי..
מקווה שהבנתם.. אפילו קצת.
בהצלחה נשמה!! ישלך כוח לזה!!
אם רוצה/צריכה בא לך.. את יכולה לבוא לאישי.. בשמחה.
ערב טוב והצליות.:-*
פרדס- חשוב! חשוב!מתנחלת איפשהוא

שלחתי לך הודעות ולא ענית אניממש רוצה לעזור! 

יקרה, אני חושבת שיש לי עצה...מבט קדימה

בס"ד

פרדס אהובה, זו תחושה מוכרת. ויתכן שאת מרגישה דברים מעצבנים ומתאכזבת בלי סוף.

המלצתי החמה- תשני את חוט המחשבה. קראתי את המכתב שלך והרבה פעמים את מציינת את המחשבות שעוברות בראש של ההורים שלך. את מסכימה איתי שיש מצב שזו לא המחשבה שלהם?

הרבה פעמים אנחנו מפרשים מציאות מסויימת בצורה מאוד משכנעת ונורא להוטים להגיב על המצב- הן מהבחינה הרגשית, הן מהבחינה החיצונית. זה מצחיק ובנאלי לומר אבל זה חלק מהעניין של להבין שלדון לכף זכות זו חובה לא כי ככה נחשוב טוב על העולם, אלא כי יש סיכוי גדול יותר שזה מה שקורה. הרי טבע האדם הוא להיות טוב. את מסכימה איתי שרב ההורים (למרות שלדעתי, כל ההורים) של המתכתבים פה אוהבים את ילדי'הם אהבה עזה? אז איך כולם פה מרגישים את ההפך? כי הטבע שלנו מושך אותנו לחשוב שלילי.

עצה להתחלת השינוי- תתחילי לתת מעצמך להורים שלך.

זה יסוד האהבה- גם בזוגיות וגם בחינוך ילדים נתקלים המון פעמים בתחושות של מחסום של אהבה לצד השני- הפתרון המוכר ביותר, בעיניי המנוסה ביותר זו הנתינה. תגלי מה ההורים שלך אוהבים בחיי היומיום ותתחילי לתת, בכל הכח, בלי לעשות חשבונות אם עכשיו אני כבר אוהבת או שאין לי כח וזה לא עוזר. הקציבי זמן ותתחילי.

אם זה לעזור בבית בשבת, אם זה להתקשר בהקפדה כל יום ולשתף את אמא מה איתך בפנימי'ה- לשאול אותה איך הי'ה לה היום וממש לסחוט ממנה שיחה. שתשתף אותך.

ביננו- אין אדם שנולד מאוהב בשום דבר מלבד עצמו. אפילו אמא שאוהבת את הילדים שלה כ"כ, אוהבת אותם בזכות הנתינה שעשתה עבורם.

וגם אנחנו, אוהבים יותר ויותר ככל שאנחנו מרגישים שאנחנו 'נותנים' יותר לבורא יתברך.

בהצלחה רבה חמודה

לא רואה ממך שומדבר חוץ מההודעות הראשונותפרדס
מבין אותך ומזדההכפיר גולן1

לא רואה בכך בעיה...

יש כאלה שלא מגיע להם שיאהבו אותם

מה לעשות שלא כל האנשים נחמדים/טובים/אהובים

אם כל הכבוד לתורה

אני לא אוהב מישהו אם על פי מעשהו זה לא מגיע לו...!

גם אם זה אבא/אמא שלי

אם הכוונה אלי, שולחת שובמבט קדימה

בס"ד

פרדס אהובה, זו תחושה מוכרת. ויתכן שאת מרגישה דברים מעצבנים ומתאכזבת בלי סוף.

המלצתי החמה- תשני את חוט המחשבה. קראתי את המכתב שלך והרבה פעמים את מציינת את המחשבות שעוברות בראש של ההורים שלך. את מסכימה איתי שיש מצב שזו לא המחשבה שלהם?

הרבה פעמים אנחנו מפרשים מציאות מסויימת בצורה מאוד משכנעת ונורא להוטים להגיב על המצב- הן מהבחינה הרגשית, הן מהבחינה החיצונית. זה מצחיק ובנאלי לומר אבל זה חלק מהעניין של להבין שלדון לכף זכות זו חובה לא כי ככה נחשוב טוב על העולם, אלא כי יש סיכוי גדול יותר שזה מה שקורה. הרי טבע האדם הוא להיות טוב. את מסכימה איתי שרב ההורים (למרות שלדעתי, כל ההורים) של המתכתבים פה אוהבים את ילדי'הם אהבה עזה? אז איך כולם פה מרגישים את ההפך? כי הטבע שלנו מושך אותנו לחשוב שלילי.

עצה להתחלת השינוי- תתחילי לתת מעצמך להורים שלך.

זה יסוד האהבה- גם בזוגיות וגם בחינוך ילדים נתקלים המון פעמים בתחושות של מחסום של אהבה לצד השני- הפתרון המוכר ביותר, בעיניי המנוסה ביותר זו הנתינה. תגלי מה ההורים שלך אוהבים בחיי היומיום ותתחילי לתת, בכל הכח, בלי לעשות חשבונות אם עכשיו אני כבר אוהבת או שאין לי כח וזה לא עוזר. הקציבי זמן ותתחילי.

אם זה לעזור בבית בשבת, אם זה להתקשר בהקפדה כל יום ולשתף את אמא מה איתך בפנימי'ה- לשאול אותה איך הי'ה לה היום וממש לסחוט ממנה שיחה. שתשתף אותך.

ביננו- אין אדם שנולד מאוהב בשום דבר מלבד עצמו. אפילו אמא שאוהבת את הילדים שלה כ"כ, אוהבת אותם בזכות הנתינה שעשתה עבורם.

וגם אנחנו, אוהבים יותר ויותר ככל שאנחנו מרגישים שאנחנו 'נותנים' יותר לבורא יתברך.

בהצלחה רבה חמודה

אוף איזה באסה..מתנחלת איפשהוא

שלחתי לך 5 הודעות ולא ענית   ... אבל ראיתי שכתבת את זה גם בפורום של ההורים, וכתבת שאת בת 17.. אני קטנה ממך ב4 שנים אז את בטח מעדיפה לדבר עם משיהו יותר קרוב אליך בגיל.. וגם ההורים בפורןם כתבו דברים ממש טובים לא? 

ממש מקווה שיהיה לך חג שמח, ושה' יעזור לך בהכל, ובעיקר בקשר עם ההורים שלך! 

אוהבת <3נשיקה

גם לי היה תקופה שהרגשתי ככהקוד אבל פתוח

אני לא יודע מה השתנה מאז אבל כיום בגיל 20 זה לא ככה ב"ה

אני אצטרף לעצה של מבט קדימה תשקיעי בהורים שלך. זה קשה! מאוד אפילו.. אבל זה שווה את זה

מוזמנת לאישי..

אני לא יודע מה לומר לך...ישי .א.

אבל אני חושב שלאהוב את ההורים זה רגש די טבעי בכל זאת הם אלו שהביאו אותך לעולם....

יש דברים שטבועים באדם אם הוא ירצה ואם לא, אני חושב שיכול להיות שהדברים שנכתבו, נכתבו ברגעי כעס או משהו, גם אדם שמאוד שונא את הוריו כשהם ימותו היה לו עצוב מאוד....שוב פעם זה לא משהו שתלוי בו זה רגש טבעי שטבוע בו....

בכל זאת תנסי לדבר עם ההורים שלך אפילו דרך איזה מכתב או משהו, שייבנו מדוע את כ"כ לא אוהבת אותם, אני מניח שהם מאוד אוהבים אותך, גם אם את לא רואה את זה, כי הם ההורים שלך ושוב פעם גם רגש טבעי שטבוע באדם לאהוב את ילדיו....

אולי כדאי לנסות להתיעץ עם משהו שמכיר את ההורים שלך, כגון אחים גדולים וכאלה, איל מתמודדים עם זה....

אני מפחדת להגיב. זה נושא רגיש.. ואני לא מכירה כ"כמישהי=)אחרונה

את המקרה..

אם בכל זאת, אני באישי באמת באמת בכיף

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך