מסופר שבימים שקדמו להקמת המדינה פנו מנהיגים ערבים לראשי הציבור החרדי בבקשה שיעזרו להם במאבק נגד הציונות,הרי גם הם,החרדים, נגד הציונות.
השיב להם הרב זוננפלד " לא נצטרף אליכם,אתם נלחמים בגלל האופי היהודי,אנחנו נלחמים בגלל האופי הציוני."
והיום?
מסופר שבימים שקדמו להקמת המדינה פנו מנהיגים ערבים לראשי הציבור החרדי בבקשה שיעזרו להם במאבק נגד הציונות,הרי גם הם,החרדים, נגד הציונות.
השיב להם הרב זוננפלד " לא נצטרף אליכם,אתם נלחמים בגלל האופי היהודי,אנחנו נלחמים בגלל האופי הציוני."
והיום?
ומפתיע שהחרדים מתחברים לערבים? שתי קבוצות מיעוט.
האופוזיציה הזו כל כך מאוחדת...
השמאל+הערבים+החרדים. מי ידע שבסוף הם ישתפו ככה פעולה?
לגויים.
גם הערבים וגם החרדים לא משרתים בצבא 
יש מעט עיוות שהשמאל הליברלי מתחבר לחרדים,
אבל לערבים ולחרדים לפעמים יש על מה להלחם יחד.
חוץ מזה, תמיד מגניב לשמוע את אחמד טיבי היקר מדבר יידיש.
על טיבידניאלה .ד.
Resisteלא שאני מעריך שהידים, כולנו יודעים שבנאום השהידים הוא הזכיר אך ורק שמות של הרוגים ולא של רוצחים.
בנוסף, דיבר על הבורות בכל הקשור למושג "שהיד".
אני לא בדיוק בדעתו הפוליטית, אני ציוני מדי, אבל אני לגמרי מעדיף אותו על בן ארי וחבריו.
בעזה או בסוריה במקרה הטוב.
מחוץ לחוק..
כמו שגם הוציאו את הרב כהנא זצוק"ל הי"ד (שאת תמונתו המחבל ימ"ש קרע מעל בימת הנואמים בכנסת) -שלא בצדק, שיוציאו את המחבלים האלה..
כי "חבריהם" זה לא ממש ברור.
גם את השמאל אתה רוצה לגרש? זה לא נחמד מצידך בכלל ![]()
(ולא אלה שנלחמים נגד צה"ל והמדינה)
לרדת עלינו ממש.. וכולם שתקו שם כאילו עובדים אצלו.
המגיש: "נו.. אז אני רואה שגם אתה התאמצת להגיע אלינו"
טיבי: "לא אני התאמצתי להגיע אליכם, אתם ביקשתם והתחננתם שאני אגיע אליכם" |מסמן עם האצבע|
אחד המשפטים הזכורים לי ממש. הייתם צריכים לשמוע גם ת'טונים..
העובדה שהם לא בקואליציה
עם הקיצוץ העמוק בתקציב הישיבות העבירו אותם על דעתם כפשוטו...!
ביזיון זאת אפילו לא מילה...
למרות שגם העובדה שהפלשתינאצי ששמו אחמד
נמצא שם
זה הרבה יותר גרוע...
*בננית*זה עצוב.
אל תגידו את זה על כלל החרדים.
הלוואי עלינו ח"כים כאלה..נפתלי הדגכשמדברים על דפוס התנהגות של ציבור אין ברירה אלא להכליל (עם הסתייגות מסויימת).
אין מה לעשות, ואסור לעצום עיניים ולהתעלם מהמציאות - חברי הכנסת הללו מייצגים ציבור שבחר אותם.
לכן לא מעט מהציבור הזה חושב ככה.
מה שכן -
זה שכשאני אראה חרדי ברחוב אני בחיים לא אקבע עובדה שהוא גם כזה. מובן שלא.
אני לא אשפוט אף אחד בצורה ספציפית בלי להכיר אותו, רק עפ"י המגזר אליו הוא משתייך.
אני שופטת מגזרים, לא פרטים בתוך המגזר.
יש הבדל גדול.
עפ"י מה מגזר מוגדר? לפי אנשים שנמצאים בו,לא?
זה ביצה ותרנגולת..
תכונה מסויימת שנמצאת במגזר.
זה לא מעיד על הסכמה עם שאר הקודים והמנהגים של אותו מגזר.
לדוג' במגזר החרדי -
יש את רוב אנשי המגזר, שהם מסכימים על עקרונות מסויימים של -
לימוד תורה בלבד, שמירת הלכה בלתי מתפשרת ועוד. (א"א להתווכח על זה. רואים בשטח שרוב החרדים חושבים ככה [ואני לא מדברת על חרדים "מודרניים" וכאלה])
יכול לבוא בנאדם ולומר "גם לי חשובה שמירת הלכה מוקפדת".
אז מה הוא יעשה? הוא ייצטרף למגזר.
זה לא אומר שהוא נגד גיוס לצבא, זה לא אומר שהוא נגד לימודי חול.
אבל בגלל שהוא שם דגש על העקרון של שמירת תו"מ מוקפדת, הוא ייצטרף למגזר (ואם שאלת איך מגדירים מגזר? פשוט מאוד - אנשים משייכים את עצמם ברוב הפעמים).
מקווה שאיכשהו הייתי מובנת..
והמגזר החרדי הוא דוגמא מושלמת- אנשים מדהימים ונפלאים, אבל בתור מגזר- קטנוניות וצרות עין.
איך הגעת למסקנה כזאת?! אתה מכניס מלא אנשים תחת כותרת של 2 מילים
זה עלול להעליב מישו, וזה גם לא יתכן...
אדם מורכב מכ"כ מלא תכונות נפש, ההכללה לדעתי ממש לא במקומה.
חלקם אנשים טובים וחדורי אידיאלים,
אבל המגזר ככולו, דרכו אבודה והוא שונא כל מי שלא מסכים איתו.
דניאלה .ד.תגידו קיבלתם חום??
יש בבחור הנ"ל הרבה בינה..
למצב בו אדם אוהב אנשים(?) אבל לא את המגזר.
רק מוכיח את הנקודה שלי.
כי המגזר נותן את הטון לא האנשים שבו
] ואני לא מכירה טון כזהדניאלה .ד.חוצמיזה המגזר הציוני דתי החדור אידיאלים מלא באנשים שונים משונים ומגוונים, ותחת הכיפות הסרוגות
יש מלא סוגים של אנשים...
כולם לא רוצים לשרת בצה"ל אבל קומץ קיצונים גורם להתנגדות העזה,
מספיק אחד קיצוני שמדליק את האש בקרב 80 בחורים בשביל להתחיל התפרעות על חייל חרדי ברחוב.
ברגע שאחד תוקף אז כל השאר מושפעים
כי גם בעוד חברות אבל בעיקר אצל החרדים ה"מחמיר" וה"קיצוני" נחשב יותר,
אז ברגע שנקבע רף, מי שיורד ממנו נחשב מוקצה.
"אני לא מדברת על חרדים מודרנים".. הוצאת את מי שלא מתאים לך להגדרה.
אני לא מסכימה עם חלק מהדעות כאן-
לגבי אלה שתומכים בערבים-זה מיעוט.
אי אפשר אף פעם להכליל!
כאילו שהדתיים עצמם חסודים [לא כולם]
ייאלה בואו נגבש קבוצה דת"ח-דתייםחרדים
ככה אולי נצליח איכשהו לקרב את הגאולה...
נראה לי חשבו על זה לפניך 
אני~
ומצטער עם פגעתי. סתם בדיחה קטנה..
כן, אולי אני ציני לפעמים אבל אני בהחלט לא עושה את זה כדי לצבור ביטחון עצמי.
וכמובן שהייתי יכול להחזיר לך עכשיו באותו מטבע ובאופן אישי, אבל אני לא עושה את זה כי אני לא "שואב את כוחי ומעמדי מכל מי שלא מסכים ב100% עם דעותי"
ובאמת מצטער אם פגעתי
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.