שבוע טוב‎כתר הרימון
בעע גשם מגעיל.

שבת נפלאה!‎

מועדים לשמחה‎
שבוע טוב!!אושר תמידי
דווקא הגשם עשה לי ממש טוב!!

אחח, חורף! אני אוהבת! 3>
שבוע טובשמואלג
עבר עריכה על ידי כתר הרימון בתאריך י"ז בתשרי תשע"ד 19:55

שבת מדהימה!!!

איזה כיף אני כמעט בריא לחלוטין

וטיפ לחיים: לעיתים כשלא יודעים הכל מראש זה מועיל

שבוע טוב ומועדים לשמחה!!b.n
שבוע טוב ומועדים לשמחה יטבתה
שבת מדהימה!
היה אוויר טוב בסוכה ולא חם מידיי.
וגם גשם- הרבה גשם!!!
חורף אני אוהבת
שבוע טוב | חג שמחמשה

אצלנו לא היה גשם, אבל מאחורי הסוכה היה ממש נהר של מים מזוקקים.

ולמי שתהה לאן נעלמתי - נלחמתי משך כמעט 40 ד' בהגדרות רשת קלוקלות, וללא המודם הסלולרי שלי (כזכור, ה-Galaxy היקר מפז איבד את המסך שלו בתאונה בערב החג).

שבוע טובפריסבי

כנראה שלא אישן הלילה בסוכה אם יהיה עוד גשם

שבוע טוב-משה ר-

היתה שבת כייפית ומזג אוויר מצויין, בניגוד לחג שהיה חם בסוכה

שבוע טוב!! מועדים לשמחהטנגענס

באמת היה אחלה מזג אויר.חיוך

אבל גשם בסוכות זה קצת מציקמת

למרות שבד"כ אני  מאד אוהב גשםחיוך גדול

שבוע עצוב חייל צה"ל נחטף ונרצח ותן טל

מצטער לקלקל את האווירה... אבל זה מזעזע וכל כך עצוב שבאמת בא לבכות.

האירוניה הגדולה כל כך זה שזה מתרחש במלא כמעט שנתיים לשיחרורו של גלעד שליט מהשבי החמאסי - שחרור שכבר אז החמאס אמר שיעודד אותם לחטוף עוד ועוד חיילים.

עד מתי, אבא, עד מתי???

ועוד זעזוע - המחבל היה אחד שעבד עם החייל במסעדה בבת ים, ואפילו אסף אותו במונית, כשהחייל לא ידע מה הוא מתכנן... מה שמוכיח שוב את הידוע כבר זמן רב - כל כך עדיף להעסיק יהודים על ערבים, וגם שאסור לבטוח באף ערבי גם אם הוא עובד איתך ובקשרי ידידות עימך.

תהי נשמתו של סמל תומר חזן צרורה בצרור החיים. ה' ייקום דמו.

^^^ אין ערבי אוהביוני
כל ערבי אויב

שבוע טוב ובשורות טובות
פשוט נורא להתחיל ככה את השבוע :'(הקולה טובה

והיתה שבת סבבה..

מסביר בהיגיון את הגשמים שירדו בסוכתנו היום.כורש
חבל שאנשים נזכרים רק אחרי שנרצחים יהודים-משה ר-

כשאומרים אין אמונה בערבים, אנשים אומרים יש ערבים טובים, כשאומרים רק עבודה עברית, קוראים לזה גזענות..

אני לא רוצה להגיד אמרנו לכם, אבל... אמרנו לכם!!

הרב כהנא צדק! רק עבודה עברית, לא להעסיק אוייבים!

תכלס. ערבים הם חיות. חיות שמים בכלובטנגענס
נכון. מי שרוצה שיפוצניק יהודי - אני מכיר אישית.ותן טל

אם אתה גר באיזור יו"ש, צריך שיפוץ בבית או בכל דבר, ובא לך להעסיק יהודי שומר תורה ומצוות, שיפוצניק זה שנים רבות - יש לי אחד להמליץ עליו בחום!

(ממש מקווה שזה לא נחשב פרסומת שאסורה באתר, אם כן, מנהלים, אתם מוזמנים למחוק, וסליחה...).

לפרטים פנו אליי.

גועל נפשפריסבי

ערבים יודעים רק כוח וצריך להעיף אותם מהר!

^^חייבת לציין, שהחייל לא נחטף הוא הלך מרצונו**רעות
הוא נחטף אחרי שהגיע ליעדפריסבי

זה הכוונה

כאמור וככתוב, המחבל היה "חבר" שלו, שעבד איתו...ותן טל

לכאורה, רק לכאורה, לא הייתה לחייל סיבה לחשוד, ולכן לא שייך כאן להגיד "הלך מרצונו" - כי הרצון היה עד לשלב שבו האדם מבין שזה לא בדיוק התוכניות שתכנן להיום...

כמו להגיד שטרמפיסט שעולה לטרמפ ונחטף, לא נחטף, כי עלה מרצונו לטרמפ...

נורא מאמע צאדיקה

שבוע טוב

כן ירד גשם בסוכהמחשב

ועכשיו בבית ראיתי שירד גשם גם פה- איזה ריח טוב של האדמה!!

שבת של עבודת המידות, בקושי

קל מאד לכתוב את זהפסימי ריאלי

כשתרצה לשפץ את דירתך בבוא היום ותראה את הפער הבלתי נתפש במחירים בין יהודים לערבים, לכל הפחות תדון קצת יותר לכף זכות. מי שיכול להעסיק רק יהודים - אשריו. עם כל הכבוד למקרים הבודדים(!!!) בהם יהודים נרצחו בידי ערבים שהועסקו על ידם, זה לא קורה מספיק כדי להצדיק שלילה נחרצת וגורפת כל כך של חיסכון גדול בעלויות בהעסקת ערבים.

שבוע מבורך חיוך

בגלל זה המעסיקים מסתובבים עם נשק עליהם.דינה ל.

וכן. החשש תמיד קיים... שלא נדע.

ולכן מתמגנים.

לאבא שלי, למשל, אין סיכוי להעסיק רק יהודים.

אין מספיק "מתנדבים לעבודה" מסוג הבנייה שיענה על הצורך הגדול שלו.

והוא מסתובב עם אקדח נראה לעין.

הוא בדק את זה רציני?ותן טל

גם אם הוא קבלן בנייה בצורה רצינית - עדיין ניתן כיום יותר ויותר יהודים שמוכנים ללכת למקצוע הזה. אולי לא בשכר מינימום ממש, כן - אבל מוכנים. השאלה היא עד כמה הקבלנים היו מסוגלים להית מספיק אידיאליסטים שזה יורגש גם בכיס שלהם ולא רק בשל הלקוח.

ישנן חברות בנייה יהודיות בלבד - נכון, מחיר יקר יותר, אבל שקט נפשי ומצפוני חשובים לא פחות מסכום כס שהיום בא ומחר הולך...

הוא לא קבלןדינה ל.
עבר עריכה על ידי דינה ל. בתאריך י"ז בתשרי תשע"ד 22:43

אבל עוסק בתחום הבניה.

פעם אחת הוא בדק, כשדירבנתי אותו בענין תעסוקה יהודית. אבל אז הוא ראה את המחירים.

טוב, זה לא רלוונטי בכל אופן, כי הוא טוען שיהודים לא יעבדו בחריצות כמו ערבים (ויש לי תחושה שהוא צודק)

והזכרת אידיאליסטיות- והוא לא כזה.

ו"שקט מצפוני" בענין יהיה למי שאכפת.

אז תמסרי לו:ותן טל

שלפחות היהודים שאני מכיר, שעוסקים בזה - עוסקים בזה ברצינות ובחריצות. מאוד.

(נגעת בנושא שבנפשי, סליחה אם אני טיפה חריף חלילה או פוגעני - זה בלי כוונה).

השאלה היא רק, כאמור, התגמול... ערבי עושה את זה כי זה החיים שלו נקודה, ולא יעסיקו אותו בישראל כמעט בשום עבודה נוספת - אין לו כמעט לאן לפנות לכן הוא יודע שהוא חייבלקחת כל דבר שיש לו, ומצד שני גם להיזהר להיות על הטיפות ולא לעצבן מידי את הקבלן בבטלה וכו', אחרת הוא עף על המקום...

יהודי, לעומת זאת, אם לא ישלמו לו נורמאלי, יעדיף ללכת למקום אחר שבו יקבל תמורה טובה יותר לזמנו. אין מה לעשות - כסף זה דבר נצרך, לא בושה להגיד את זה... לכן חסר הרבה כוח אדם איכותי בחינוך, לדוגמא - כאלה שיבואו לזה בגלל שהם מוכשרים בתחום חסר, כי אנשים אומרים לעצמם שהם לא יעשו בזה מספיק כסף ולא יוכלו לעמוד בתשלומים במדינה, ולכן פונים למקצוע אחר... ונשארים רק האידיאליסטים ממש שהולכים למקצוע בגלל אידיאלים, או לחלופין אלו שהולכים למקצוע בגלל הנוחות התעסוקתית. ויוצא שמפסידים המון עובדים בתחום שלא מגיעים, והיו יכולים להגיע - בגלל הכסף.

כנ"ל בתחום הבניין - עם ישראל הוא עם שמטבעו הוא עם יוצר ומפתח ובונה, ולכל המקצועות הלא יצרניים (ראיית חשבון/עריכת דין וכו'...) הגענו בעיקר בגלל שלאורך השנים דיכאו את היהודי ואסרו עליו לעבוד במקצועות שונים, עד שמה שנותר לו לעסוק בו בעיקר, זה מקצועות החשבון, מקצועות ה"כסף", שאומנם עושים מהם הרבה כסף, אבל מצד שני, לא באמת "יצרניים" (ואני מקווה שאני לא מרגיז פה עכשיו איזה סטודנט למשפטים/ראיית חשבון/עריכת דין/וכו'...).

אבל ברגע שיחזירו את הכבוד של המקצוע הזה כמו פעם, לא תהיה בושה וגם יהיה משתלם כלכלית, לחזור אליו.

יהודים הם חקלאים, יהודים הם גם בנאים וגם קבלנים - רק צריך לפתח את זה יותר ולהחזיר את הכבוד למקצוע האבוד.

כיום רוב הבחורים היהודים מראש לא חושבים על המקצוע הזה כי הוא לא נמצא בכלל בסקאלת המקצועות הנורמטיבית, שלא לדבר על להיחשב מקצוע "מכובד".

אם תצטרך להעסיק רק יהודים בבניהאיש השקים

אז יבנו 0.1 מהבניה הקיימת כעת. זה גם שיקול של בניית הארץ.

בכל אופן לרוב האנשים זה פשוט לא רלוונטי!

אני לא מדבר על המאקרו כי זה לא ריאלי.ותן טל

בנתיים. אני מדבר על המיקרו - עלייך בתור צרכן פרטי, שתעדיף בנייה יהודית.

ואני כן מאמין שעם הזמן, ככל שיותר ויותר מ"מיקרו" כמוך יאמינו באידיאולוגיה, ויהיו מוכנים גם לשלם מחיר, גם ה"מאקרו" עצמו יוכל להשתנות...

אבל טיפשי להיתלות בטענה " אז יבנו 0.1 מבניה שקיימת היום אם נעסיק רק יהודים" כסיבה למה אתה באופן פרטי לא מעסיק רק יהודים...

הרי ממה נפשך - אם אתה תעסיק רק יהודים, הם יבצעו 100 אחוז מהעבודה שנתת להם לעשות, לא? יוצא שגם אם ערבי עשה את זה וגם אם יהודי עשה את זה - העבודה שלך תבוצע... (לא מדוייק - הערבי יכול לגרום לך לחזור עוד שנתיים לשיפוצים נוספים) - אז בתור צרכן פרטי, ומאמין - עשה כך. אל תחשוב על האחרים - אתה עצמך, היה טוב...

שבוע טוב!!!

איך אעסיק יהודים ואשלם פי 2 ???איש השקים

לא שמעת על יוקר המחייה?

ברור שזה מצב לא אידיאלי ויהיה חכם לחפש פתרונות. אבל הפתרון של לקחת רק יהודים לא יישים

אכן, הכסף הוא המכשול הגדול, אבל:ותן טל

דבר ראשון, כמו שכבר אמרתי - אתה יכול לשאול את עצמך גם אותו דבר: "איך אעסיק ערבי ואתן כסף לטרור"... את זה אתה לא שואל... גם ערבי שלא ירצח בעצמו, יש סיכוי שחלק מהכסף יילך לטרור.

ודבר נוסף - בשם יוקר המחיה אי אפשר לבטל כל ערך רגשי ומוסרי אחר.

כן, אתה כצרכן פרטי, אם זה מספיק חשוב לך, תוכל לקחת רק יהודי שיעבוד אצלך.

אתה מקצין בדמגוגיהאיש השקים

רוב התשלום לפלסטינים בבניה שזה בערך 100 שקל ליום הולך לאוכל שהם אוכלים ולא לטרור!

נכון שלפעמים זה כן גורם לטרור אבל לפחות תציג את זה נכון..

אז הריני להודיעך שאני כצרכן פרטי לא יכול לעמוד במחירים של יהודים ולכן במצב הנכחי או שאבנה על ידם או שלא אבנה

טוב.ותן טל

לא אמרתי שהכל הולך לטרור - אבל מספיק ש"מעשר" הולך לטרור - וזה כבר לא שווה את זה. מה גם שטרור זה לא רק נשק, אלא גם הרבה "Yרור תודעתי"... וד"ל.

ובמקרה שלך ספציפית כצרכן פרטי אכן אתה תעשה את החישובים שלך (אגב - לא הייתי כל כך מהר חותם על כך שבשיפוצים - אני לא מדבר כרגע על בנייה בסדר גודל של בניית בית, אלא שיפוצים - אתה לא יכול לעמוד במחירים של יהודים. בגלל שלא מדובר פה בסכומים של מאות אלפי שקלים, אלא מקסימום אלפי שקלים ובמקרים מסויימים עשרות אלפים - אזי למרות שזה יכול להיראות הרבה כסף יחסית, בטוחני שאפילו פער במחיר, לדוגמא - 3000 שקל אצל ערבי, ו5500 אצל היהודי - הוא לא פער שאי אפשר לגבור עליו, כך אני חושב...). אני מדבר בכללי על יהודים אידיאליסטים.

אגב - לרוב, רוב האנשים מראש לא בודקים מחירים אצל יהודים אלא אוטומטית נשענים על ההנחה שזה יהיה ממש הרב יותר יקר לכן אין טעם לבדוק.

אם אתה כן בדקת, כמה חברות יהודיות, והגעת למסקנה שמדובר בפער שאינך יכול לספוג - על עצם הבדיקה, אשרייך. אבל אם לא עושים השתדלות אפילו לבדוק אולי יהודי יציע לך מחיר שתופתע לשמוע אותו - מה יש המון שלא יעשו את ההשתדלות אפילו?).

מסכים..איש השקיםאחרונה
זולדן הוא קבלן גדול שעשה את השינויחליל הרועים

אבל נראה לי שהוא מעסיק סינים לפעמים. לא יודע.
מה שבטוח יש לו צוותים גדולים של יהודים.
בוא נגיד, בשקט בשקט...ותן טל

שעדיף שיעסיקו סינים ותיאלנדים, מאשר ערבים...

ככה לפחות אני יודע שהכסף מגיע רחוק רחוק מהמדינה, וגם, לרוב, לא ילך למקורות טרור...

אז הסדר הוא: יהודים - ואז ->> סינים ופיליפינים - ורק למטה למטה - >>> ערבים...

אתה מדבר מתוך נסיון?!דינה ל.

סינים עצלנים רצח.

ערבים לא.

אבא שלי בעבר העיף את כל הסינים שהיו תחת חסותו והביא ערבים.

העבודה צריכה להעשות, טוב, ומהר. 

אין ברירה.

[וגם נמאס לו מהמאכלים ההזויים שלהם...

לתפוס חתול ולבשל אותו?! למה המה קרה??? מת ]

הרגת אותי עם החתולפריסבי

כלב על רצועה אצלם נחשב כארוחת טייק-אווי

מוזר מאד כי לפי מה שאני יודע-משה ר-

זה הפוך הסינים הם חיות עבודה בעוד הערבים מתבטלים ומעבירים את הזמן, ואת זה אני יודע כי ראיתי איך הם עובדים גם במלונות וגם בבנייה, לעומתם ראיתי תאילנדים וסינים בבנייה ובחממות והם בקושי נחים..

סינים עצלנים? תיאלנדים?ותן טל

לא יודע איזה סינים את מכירה.

סינים הם חיות עבודה, אפשר לראות את זה בכל דבר שלהם, לאו דווקא בארץ...

בואי נגיד ככה - חברת בנייה ענקית מסין, הציעה לממשלת ישראל לבנות במדינה עיר שלמה!!עיר שלמה!!!תוך שנתיים וחצי!!!! עם עשרות אלפי יחידות דיור!!!

ואני מודה - אני מאמין להם שהם מסוגלים לזה.

וגם תיאלנדים - ממש לא עצלנים.

הנושא נוגע ללבך, אני מבינהדינה ל.

אבל זה לא בדמו ולבו של כל אחד. לא כל יהודי ימסור את נפשו על בניית הארץ. תזכור.

אגב, הזכרת חינוך, ואידיאלים,

אישית אני באמת מאמינה ודוגלת שרק מי ש"בדמו" יישא בתפקיד. ולא משנה איזה.

כמו מורה, גנן, איש ציבור, אדם שעובד עם אנשים. אל תעבוד רק בשביל הכסף\ אלא כי אתה ממש אוהב את העיסוק. זה יגרום לעבודה להיראות אחרת. הכי טוב שאפשר.

כך זה יוצא גם על העוסקים בבניית הארץ. מי שזה בדמו- ילך לזה. וזה מעט. ממש כמו שאמרת לגבי מורים וכו'.

מסתדר, לא?

אני לא רואה קשר בין דיכוי יהודים לעיסוק בבניה.

בתקופת העליות יהודים עסקו בבניה, וגם בשנותיה הראשונות של המדינה. בדיוק לא מזמן הרהרתי בענין ותהיהתי לעצמי איך באמת הפכנו מעוסקים בבניה, ללא-עוסקים בבניה.

אולי זה קרה כשהצורך בשלל ספקים נוספים במשק גדל.

[אגב, זה קישקוש מוחלט לקרוא לאיזושהי עבודה "לא ייצרנית", במובן של תועלת.

אז רואה חשבון לא בונה בניין, או משהו בומבסטי מוחשי שרואים בעיניים- זו לא סיבה להמעיט בערכו באיזשהו אופן.]

ככה:ותן טל

דבר ראשון לצערי אענה קודם כל על הסוף כדי להסיר חשש: עבודה לא "יצרנית", היא לא עבודה שאין בה תועלת, אלא הכוונה יצרני מבחינת יצירת דבר חדש... ראיית חשבון/עריכת דין - כל זה עוסק בעיקר בפעול המערכת, בהזזת דברים מפה לשם, ב"סדר" - ולא ביצירת דברים חדשים. בהקשר הזה, כן - מקצוע כמו בנייה, צורפות, חקלאות, מפעל טקסטיל - זה מקצוע יצרני שיוצר משהו חדש בעולם... וכן, גם חינוך בהקשר הזה הוא מקצוע יצרני - לקחת אדם והפכת אותו לאדם מחונך גם מוסרית וגם שכלית...

מקווה שהובנתי נכון עכשיו...

עכשיו נחזור להתחלה: דבר ראשון, גם על זה שלא כל יהודי היום ימסור את נפשו על בניין הארץ, אני מיצר - כמו שאמרת בשכל, פעם בזמן העליות אנשים מסרו נפשם על הכל, כי ידעו שבלעדייהם לא יהיה כלום.

אם, תירואטית, כל העולם היה מתפוצץ ורק ישראל הייתה נשארת היום ולא היו לנו מקורות סיניים/ערבים להיעזר בהם בבנייה - אזי פתאום יהודים היו מגלים שהם יכולים לעסוק בזה.

הפינוק גדל, כן. יש צורך גם בדברים אחרים - אבל אין סק שיש צורך גם בזה. אבל באופן אוטומטי זה נחשב כיום עבודה בזויה ולכן אנשים מעדיפים לא לעסוק בה, כי בכל מקרה יש מי שיעשה את זה...

אם עובד בניין היה מרוויח 80 שקל לשעה, נגיד (כן, אני מודע לסכומים שאני זורק, זה בסדר) - ברור ונהיר לי שפתאום הרבה יהודים היו "מוצאים את עצמם"ש זה עבודה ש"מתאימה" להם, כאילו קודם היא לא התאימה... שוט, הכסף משחק חלק חשוב בעניין.

היצע וביקוש זה הרבה פעמים נגזרת ישירה של סכומי הכסף, ושלא נשלה את עצמנו.

ולגבי מה שכתבתי על דיכוי היהודים - את זה כתבתי על איך עבר העם היהודי מלהיות עם יצרן יחסית, לעם שמשקיע יותר במקצועות הלא יצרניים... גם בתקופת קום המדינה, רוב היהודים שהגיעו לכאן "נאלצו" בצורה זאת או אחרת להסיב מקצוע לחקלאי או לעובד בניין/כבישים וכו', מהמקצועות שעסקו בהם או שמשפחתם עסקה בהם שנים בגלות... פשוט כי בגלות זה לא היה קיים, כל המקצועות האלו, בהקשר של יהודים...

נגיב:ותן טל

כמי שמכיר אישית את התחום בגלל שקרוב משפחה (נתפסתי בקללתי) די קרוב, עובד בעסק, אז ככה:

כן, יש פער, זה נכון - אבל זכור כמה דברים: קודם כל, ככלל, ערבים יכולים מאוד מאוד לחפף בדברים האלו, עובדים בצורות מסוכנות, מעגלים פינות ואין להם בעייה לתחמן את הלקוח בסוף ולדאוג שלא יידע מכל החיפופים - מה שגורם בסוף (ועל זה יעיד קרובי) שאחרי שנה/שנתיים הלקוח צריך להזמין שוב שיפוצניק - ואז אולי יקבל שכל ליהודי - שיסדר את כל מה שלא טוב. עשרות ומאות מקרים כאלו הקרוב שלי מכיר אישית. יהודי, לעומת זאת, ובפרט שהוא שומר תורה ומצוות, ואמין ואפשר לברר עליו מאנשים אחרים בלי בעייה - הקרוב שלי, כשהוא יעשה עבודה הוא יעשה אותה על הצד הטוב ביותר, במקצועיות, גם אם זה דורש חומרים יקרים יותר וגם אם, כן, זה אומר שמחיר העבודה גבוה יותר.

בנוסף - תחשוב גם על הקטע הזה שכאשר אתה מעסיק ערבי כזה או אדם לא אמין במיוחד, אתה מחוייב להישאר בבית 24/7 כדי לשמור עליו שלא יעשה צרות/יגנוב וכו'...  - על יהודי כמו הקרוב שלי, אני אומר לך בבטחון שמספיק שתשמע עליו טיפה, ואתה מפקיד בלי בעייה את מפתחות הבית שלך בידיו לשבוע ויוצא לנופש בחו"ל. כן, יש גם עניין של הבטחון האישי, ושל חסכון זמן...

דבר נוס: כן, גם המקרה של רצח יהודים בידי פועלים ערבים הוא שיקול משמעותי להעסיק יהודים ולא עערבים. חס וחלילה מקרה של רצח אחד במקום מסויים של יהודי בידי ערבי פועל בניין, שווה יותר כסף מכל חיסכון שעשית בהבאת אותו ערבי במקום יהודי (גם בחישוב כלכלי פשוט - הכסף שהיהודי היה יכול להכניס למשק בארץ, הכסף שדרוש כדי ללכוד ולשמור את הרוצח במאסר - כל זה מגיע לכדי סכומים מטורפים שהיו יכולים להיחסך אם לא היית מעסיק מראש את הערבי).

דבר נוסף: כן, אידיאולוגיה - לא בושה להגיד שבשביל אידיאולוגיה משלמים לפעמים מחיר... השאלה היא אם מספיק אידיאולוגים.

ותתפלא אולי - אבל המחירים היהודיים יותר גבוהים לא בגלל שהיהודים גנבים, אלא בגלל שהערבים מורידים את המחירים כל כך, כי לקבלן לא אכפת לשלם לערבי שכר מינימום ואפילו פחות - הוא יודע שהערבי יקוץ על העבודה הזאת כי זה יכול להיות מקור הפרנסה היחיד של משפחתו... תתפלא לשמוע אבל המחירים הנמוכים הרבה פעמים הם בגלל שעוברים על החוק ומשלמים סכומים מתחת למותר בחוק לערבי. ככה יוצא שאתה גם על הדרך מסייע למפר החוק (הקבלן), להפר את החוק... שלא לדבר על חשבוניות (מס), קבלות, שבכלל אין מה לדבר. זה שחור בצורה שלא תיאמן.

אז כן, ברור שעדיף יהודי שיעבוד, גם אם הערבי חסך לך אפילו 400 שקל ביום. הוא לא חס לך, פשוט הוא העביר פחות 400 שקל לטרור.

שבוע טוב עוגת גבינה.
שבת כיפית במיוחד, עם גשם וטיול בערב שבת שגם בו היה טפטוף

אין על החורף
שבוע טוב!יעלי_א

אחרי שבת אצל סבא וסבתא.

שבעה לכל השבוע הקרוב..מתיאמי

שבוע טוב ומועדים לשמחהיעל מהדרום

לק"י

גשם בסוכה זה לא משו..

אבל לפחות הסכך עכשיו נקי יותר

(נראה את הטוב..).

וגם נמלים בסוכה זה לא כיף עולמי..

מסכן מי שישן שם.

ומחר מפגש משפחתי בסוכתנו- כיף!!

שבוע מעולה! שירת ה'

היה עכשיו מרתון הגשש החיוור בטלוויזיה. 

לא זכרתי שהם היו מצחיקים! צוחק 

היה כיף.

חג שמח!

מי ער?מעייןאהבה

יש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו

לפי חוקי הפורום המקוריים והעתיקיםהרמוניה

"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜

יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח

מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו

אני לא זוכרתמעייןאהבה
בשם כל הפורום, אני נוזף בך.חתול זמני

זהו, עכשיו את נזופה.

אבל אני עדין ערה עכשיו זה בסדר?מעייןאהבה
אני מאשרתLavender

@חתול זמני בטוח מסכים לפחות זמנית, נכון?

אבל זה מאוחרמעייןאהבה
כן, גם עכשיו מאוחר...ל המשוגע היחידי
לגמרימעייןאהבהאחרונה
כן, ודאיריבוזום

היו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00

חדמשפצל"פ
היו זמנים
בטחרקאני

אני הייתי פה

בניק אחר

אני ער, ואחרי ארוחת ערב טעימה..פ.א.
כולנו עומדים בתור לחלוק איתך את המחשבות שלךLavender

תפסתי מספר הראשונה

וכן, לצערי עדיין ערה..

מי ער?ל המשוגע היחידי

הייתי חייב

רקאני

אני ערה

לא ברור איך ולמה

כן, המועדון שלנו גדול ומכיל את כולם ל המשוגע היחידי
קראתי מי רעב🤦🏻‍♀️אשר בראאחרונה
כנראה הרעב משפיע פה על השינה?
מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה

**שיטת הונאה חדשה!**  
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**  
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.  
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.  
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.

לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.  
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.  
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.

**החלק המסוכן:**  
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.  
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.

זו לא הונאה רגילה.  
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.  
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.

אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.

בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.

**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**  
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.  
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.  
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.

---

### **זכרו את 3 הכללים:**

1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**  
  אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.

2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**  
  נתקו מיד.  
  לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.

3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**  
  המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.

---

### **תזכורת אחרונה:**  
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.  
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.

**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**

(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)

כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!

>>טיפות של אור

המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי

(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)

לא יאומן שהאתר "לא רלוונטי" עדיין רלוונטיאריק מהדרום
תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניה

בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף

הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימון

א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.

ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.

ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.

ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...

ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.

לגבי ד'בחור עצוב
מערך הסייבר הלאומי הוא בדיחה. 
אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלת
פייק של דודות וסבתותפשוט אני..
אני לא חושבתנחלת

אני מחפשת! 

מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט 

של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט...

בלי אינטרנט!

הכי פשוט שאפשר.

וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה...

פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל

לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי.....

כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת;

היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות

ויותר חשוב -  מי ישלח לי?...

וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת.....

קשה. 

אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי

ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...)

תודה!

מה לגבי חתולים?חתול זמני
חתולים זה בסדרנחלת

גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא,

וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות.

גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת.

וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות.

ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים

ההופכים לפרפרים...

שועלים? קנגורו? דובים קטנים?חתול זמני
דובים קטנים לא, קנגרו רק קטנים, גורי שועלים - אפשרנחלת
הרמוניה

וואי הלוואי... 

אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות 

מותר לברוח. למה צריכים להיות תקועים בכך זה?נחלת

אולי בני אדם קבעו שזה ככה? 

גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם....

אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא  יכולה יותר!

לא מזדעזעתהרמוניה

זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט

חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת

אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה... 

אני חייבת לעשות את זהנחלת

הזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים?

הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה

למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע,

תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר.

לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק

לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים,

כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים.

גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות

ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ

פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק

חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי

ונעלי בית וזהו.

* קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה -

אתם רואים.....

לחיים!

וקנגורו קטן.חתול זמני
אפשר. אבל שלא יגדל.נחלת
משלוח מנות, סופגניות, צפירת שבת. לא שכחת משהו קטן?בחור עצוב

ארץ ישראל? 

גם אני חשבתי על זה חחחהרמוניה
לא מעזה להודות בפורום הזה ש...נחלת

זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה.

כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים)

מס

יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת....

מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן?

בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת,

נכון?

רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה

מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/

הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה...

אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים,

ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד

מצליחה להיות ראויה. 

מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם

מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי.

ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה.

אדמת העמים . אני יודעת.

גם שבת היא לא פשוטהבחור עצוב
גם יום כיפור. גם גידול ילדים. רוצה לברוח מכל זה? 
ילדי כבר גדלו. יש לחלקם כבר ילדים משלהםנחלת

שבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול.

מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על

האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל.....

לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום?

ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת

כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד?

את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב?

על מי ועם מי אדבר לשון הרע?

להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם...

רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין

צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני,

איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ

הזה;

נחליאלים בסתיו? מקסים!

הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי

הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו!

הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה

(כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש...

לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל

לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את

האי שלי.

מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון?

מצאתי ספר מעניין. אני רק בהתחלה. עיוני.נחלת

4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן.

מצאתי לך את האי החלומי והקסוםLavender

האיים הקריביים - מוכנים לחופשה בגן עדן? אנחנו כן! | אל על

לפעמים צריך חופש מהשגרה השוחקת, מהעומס הנפשי של החיים ובפרט במדינה שבעת מלחמות כמו שלנו.

ולפעמים גם שינה טובה כוס קפה והליכה בטיילת מספיקים(:

שולחת לך הרבה כוחות, שתהני מכל היופי והשפע שה' נתן לך💝

חמודה!נחלת

אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע.

מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה.

מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה

ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד

לרוחי..

אבל תודה רבה רבה.

עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם...

יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי):

לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום

ארגנטינה, משהו כזה.

יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....)

תבורכי!

אני יכולה להציע לך פתרון לכל בעיה שהעליתLavender

אבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות.

אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום?

תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף

יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות. 

Wikipedia

להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי:

1. תכנון ובדיקת היתכנות

• סקרים ימיים: בדיקת עומק המים, זרמים, סוג הקרקעית ותנאי מזג האוויר.
  • הגנת סביבה: הערכת ההשפעה על המערכת האקולוגית הימית (שוניות אלמוגים, דגים).
  • הגנה מחיכוך: תכנון שוברי גלים ושוניות מלאכותיות מסביב לאי, כדי להגן עליו מפני שחיקה עקב זרמי הים. 

2. שיטות בנייה עיקריות

• ייבוש ים (Land Reclamation): השיטה הנפוצה ביותר. ספינות מיוחדות ("מחפרות") שואבות חול וחומרים אחרים מקרקעית הים ומתיזות אותם באזור המיועד ליצירת האי.
  • "ריינבואינג" (Rainbowing): טכניקה שבה חול נורה בלחץ גבוה דרך זרנוק מיוחד מספינה, ויוצר צורה של קשת, כדי לפזר את החומר בצורה אחידה.
  • שימוש בבטון וסלעים: הקמת "קירות" או יסודות מבטון וסלעים ענקיים ליצירת מסגרת האי, ולאחר מכן מילוי הפנים בחול או אדמה.
  • איים צפים: במקום למלא את הים, בונים מבנים צפים ענקיים המעוגנים לקרקעית הים. טכנולוגיה זו נחשבת פתרון עתידי לעליית מפלס הים. 

3. התעצמות ובנייה על האי

• ייצוב הקרקע: לאחר מילוי החול, יש לייצב את הקרקע כדי למנוע שקיעה, תהליך שיכול לקחת זמן רב.
  • תשתית: בניית כבישים, תשתיות מים, חשמל, ביוב, ולבסוף מבנים. 

דוגמאות בולטות

• איי התמרים בדובאי: איי מלאכותיים ענקיים בצורת דקל שנבנו על ידי ייבוש ים.
  • פרויקטים בישראל: נבחנו הצעות להקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל לצורכי תשתיות, כמו שדות תעופה או תחנות כוח. 

בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים. 

תודה אבל בשום אופן לא אי מלאכותינחלת

לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים...

הכי רחוק מהטבע שיש.

כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....)

בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים

על אדמת האי שלי!

באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל

אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי

שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם.

אני לא רוצה.

איך נתאם?

בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם

מתאים ושולחים אותו על פני המים....

פשוט וקל.

אולי מברקים בטלגרף?חתול זמני
רק בקבוק. ככה זה בכל הסיפורים!נחלת
מצטרפת^הרמוניה
הקב"הרקאני

משתתף בפורומים כולם

אבל את יכולה לפנות אליו ישירות ולספר לו את זה

לא צריך להסתיר

או להתבייש

זה רגש לגיטימי

הרצון לברוח לפעמים

ודווקא אם פונים אליו ומספרים לו

הוא יכול לעזור

תודה!נחלתאחרונה

פעם ביקשתי דבר כזה, ובאמת נסעתי......עם הילד, לרופא...

מאז אני פוחדת.....

לא מסבירת פנים; שיר ארץ - תיקון טעותנחלת
פייקאנוני.מית
אבל בלי קשר יש אמצעי זהירות אחרים. צריך לנקוט בהם ובכללי לפחד פחות
לא הבנתיהפי

איך אפשר להכיל את זה שכל כמה זמן נפטר חייל שהגן עלינו בנופלו לפעמים בני 19 כל החיים לפניהם ...

איך אפשר????

אתם קולטים בכלל כמה אנשים הקריבו את עצמם למעננו

השבת חשבתיהבדידות

משהו שבטח חשבו אותו אלף פעם אלף אנשים לפניי עדיין זה היה עצוב. מכירים את הגלופה של "חברים לא מתים הם רק מתחתנים"? כמה תמימות הייתה לנו לפני המלחמה... חברים מתים.

אי אפשר כבר להכיל את זההפי

למה זה נהיה שגרה?

למה זה מרגיש שאנשים גם לא מבינים כמה הם נותנים וכמה יש משפחה ועוד מעגלי אובדן

זה ממש חורבן

הפי - מוצ"ש הקשבתי לשיעור של הרבנית שולמית פישרנחלת

בשידור חי.

היא דיברה על הבחורים המתים. כדאי להקשיב לאיך שהיא מציגה את הדברים.

היא היתה קשורה לר' אושר, זצוק"ל. כדאי להקשיב לה.

לא פשוט בהתחלה, לוקח זמן להבין, אבל כדאי.

כמה מהחברות הכי חכמות, רגישות, אמיתיות ורוחניות

שלי - דובקות בה. בדרך של ר' אושר, למרות שהיו לגמרי

בסגנון אחר.

..אני:)))))

את מכירה את הרבנית שולמית שחור?

לא . מיהי?נחלת
..אני:)))))

רבנית שמתאים לך להתחבר אליה.

אני התחברתי לגישה החינוכית של אחותה ששכחתי את שמה

תודה!נחלתאחרונה
מאיפה מוצאים?הפי
זה מטורף אין מיליםהרמוניה

אי אפשר להכיל את זה

את צודקת, אי אפשר...אני:)))))
מחרידזיויק
מחשבה כואבת...שלג דאשתקד

כל יום זיכרון אני חושב על זה, שאח של סבא שלי נהרג במלחמת השחרור, והיה בחור צעיר שהחיים לפניו.

האחים שלו חיו והקימו משפחות ענקיות. כמה מצער לחשוב שיכל להיות עוד ענף בגוגל בגודל הזה, והכל נגמר בגלל איזה טיל או רימון קטן שבדיוק נזרק על אדם שמסר את נפשו בשבילנו...

פשוט לא יאומן.

אבל הרי הכל מושגח לגמרי! ושם נורא טוב להם.נחלת
נורא ואיוםארץ השוקולד
תוהה אם אנחנו יכולים להפעיל לחץ על מנהיגנו שירצו לדאוג להרתיע את אויבינו מצפון
נראה לי חשובטיפות של אור

(בעקבות השרשור של @הרמוניה)

תשתפו - איך את מוודאים או מאמתים מידע שרץ באינטרנט?

אני מכיר שתי שיטות: לשאול מישהי מומחה בתחום (למשל רופאה) שאת סומכת עליה, והצלבת מידע בין מקורות אמינים

תעזרו ליצור רשימה של מקורות אמינים בעיניכם? 

אני אתחיל:טיפות של אור
אתרים של קופות חוליםטיפות של אור
אתרים ממשלתיים (סיומת gov)טיפות של אור
האתר 'לא רלוונטי' של חנן כהןטיפות של אור
אתרים של משרדי בריאות גדולים (האירופי,טיפות של אור
הישראלי, גם ה-FDA וה-CDC. למרות שעם שני האחרונים כנראה צריך קצת להיזהר בזמן האחרון)
הקבוצה 'מדברים על חיסונים' בפייסבוקטיפות של אור
יש שם גם רופאות ורופאים ואחיות שעונים, ואז הם כותבים מי הם בסוף התגובה. לחפש את התגובות האלו
ויקיפדיה האנגלית הרבה הרבה יותר אמינה מהעבריתטיפות של אור

חוץ מנושאים פוליטיים

מה זאת אומרת יותר אמינה? אפשר דוגמא? תודה.נחלת
רפואה אני שואל רופאיםחתול זמני

אחזקת בית אני שואל בטמבוריה

חדשות אני בודק מכמה אתרי חדשות בעולם (אני אוהב את החדשות הגרמניות) + מקורות מקומיים

בדברים סתמיים אני שואל את ג'פטו

טיפות של אור

(בעיניי ai לא טוב להשגת מידע. הוא טוב להנחיות שאפשר לבצע ולבדוק האם הן עובדות - איך לתקן תקלה במחשב, איך להשתמש בתוכנה כלשהי וכד')

טוב אני בעיקר מפה לאוזן... מבעלי ניסיוןהרמוניה

אבל הרבה הרבה עם הצ'אט ופשוט מבקשת ממנו קישורים להוכיח את הדברים שלו.

אז בעז"הטיפות של אוראחרונה

בזכות השרשור תגלי דרכים טובות לבדוק איזה מהדברים שאת שומעת נכון 🥳

שאלהנחלת

למה, כדי להגיע לדיון של היום או אתמול או שלשום, עלי לעבור על כל חודש ניסן, ולפעמים אולי גם על אדר?

למה זה לא מופיע מייד בתחילת השרשור?

חושב שהבנתי את שאלתך, אך היא לא מנוסחת בצורה ברורהפ.א.

מניח שהתכוונת לשאול: מדוע שרשורים חדשים מהיום לא מופיעים מייד בתחילת התצוגה של הפורום?

"שרשור" הוא רצף התגובות לפוסט (להודעה) שנכתבה.   יש שרשורים עם מעט תגובות ויש שרשורים שיכולים להגיע למאות תגובות (שרשורפלצת)

האם סימנת ובחרת לך פורומים מועדפים?

או שאת נכנסת לתפריט הראשי ורק אז מגיעה לפורומים השונים?

אם בחרת פורומים מועדפים- העדכונים החדשים של שרשורים בפורום מועדף, תמיד יופיעו בכניסה לאפשרות "עדכני" בתפריט הפורומים.  'עדכני' מציג את העדכונים בפורומים שמסומנים אצלך כפורומים מועדפים.

אם את מגיעה לקריאה בפורומים דרך שם הפורום, למשל בוחרת בתפריט הפורומים את פורום "צעירים מעל עשרים", השרשור הראשון שיוצג הוא זה שהתעדכן לאחרונה.

אבל ייתכן שהשרשור זה החל לרוץ לפני כמה שבועות וממשיך לקבל תגובות והתייחסויות.  

וכן הלאה. שרשורים מעודכנים יופיעו בזה אחר זה, לפי תאריך העדכון של התגובה האחרונה בהם.  

וזה מביא לכך ששרשור חדש, שההודעה הראשונה בו נכתבה רק היום, יופיע עמוק למטה, אחרי שרשורים שנפתחו קודם לכן אבל קיבלו תגובה לפני זמן קצר יותר, ושרשור שנפתח היום הוא עם תגובה אחרונה ישנה יותר מבחינת הזמנים.   

האמת שברגוע
ב"עדכני" כבר לא תמיד מופיעים רק השרשורים החדשים, לפעמים הוא מקפיץ שרשורים ישנים גם אם לא הגיבו שם
זה קורה לפעמים ולעיתים רחוקות לדעתיפ.א.
אולי בגלל תקלות באלגוריתם שמעלים מהדף פוסטים שקראת כבר.  ייתכן ומעלה שוב פוסטים שראית אך לא פתחת.  
מה זה פוסטים שראית ולא פתחת?הבדידות

איך ראית אם לא פתחת?

האלגוריתם פה אמור להיות מתוחכם? כמה באמת מושקע פה? בלי לזלזל סתם מתעניין

אם לא הייתי פותח לקרוא מה כתבת בגוף ההודעהפ.א.
זה היה שרשור שראיתי אך לא פתחתי.

אה הבנתיהבדידות

ואתה חושב שהאלגוריתם עושה ניטור ברמה כזאת שרושם בנפרד (לא רק מה לא פתחת אלא גם) מה ראית ולא פתחת וזה כדי להקפיץ לך את השרשור ב"עדכני"?

כן. כי כל הזמן יש לי שרשורים שלא פתחתיפ.א.

כי לא מעניינים אותי. ורק אם אני פותח אני מצליח להעלים אותם מה -"עדכני"  

כן אבל אולי הם שם כמוהבדידות

סתם שרשורים שלא פתחת? איך הבנת שאלו שראית ולא פתחת מוקפצים באופן שונה מסתם לא פתחת?

זה אני לא יכול לדעת.פ.א.
נכון. אין הבדל בין ראיתי ולא פתחתי לבין לא ראיתי. 
כן, הבנת אותיהבדידות
זה קורה לי כל הזמן.. די מעיק שצריך לפתוח הכלברגועאחרונה
הבנתי,תודה רבה!נחלת

אבל איך מסמנים את הפורום המועדף?

אצלי כשאני פותחת את גוגול, מופיע למשל: צעירים מעל 20

אנשים רגישים מאוד

וכו'.

מניחה שב"סימון" הכוונה היא למשהו אחר, נכון?

לא נכנסים מגוגל. זו הבעיה. נכנסים לאתר ערוץ 7פ.א.
בדפדפן האינטרנט.  
שבוע טובזיויק
בשר ברצף מרביעי היה אתגר
במשקל. זה לא דיאטה?הבדידות
עושים כושרזיויק
ב"ה
חשבתי קטוגניתהבדידותאחרונה
לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלת
מדוע לדעתך החילוני כה מלא אותנטיותחתול זמני

כה "רענן" כה כן כה אמיתי?

החילוניות שאני מכיר אינה נוגעת אלה בקצה השטחי ביותר של הדברים

וכל נגיעה שלה במשהו עמוק מכך נובעת מנטייה דתית, גם אם לא ממש מפורשת.

פשוט. אפחד לא רודף אחריהם.כְּקֶדֶם

אצלנו הכל מודרך ברחל בתך הקטנה.

למה מודרך אחשלי היקר.חתול זמני

כל אחד מחליט יפה מאוד מה לעשות לכל אדם ניתנה הבחירה במלוא מובן המילה.

אחריי אף־אחד לא רודף אני מחליט בדיוק איך להתייחש לכל סוגיה ועניין

צר לי אמנם שאיני מתחבר לאווירת המנגל ולהתעטף בדגלים

אבל זה לא מוריד מהאותנטיות של הלל בכוונה למי שאומרו בכוונה

או מהחיוך של הרב החרדי־ספרדי שלי בדברו על מעלת ארץ ישראל ביום העצמאות

או מהפסים הכחולים של הטלית שלי.

וגם לא יודע איזו קדושה מיוחדת יש בעמית לעבודה החילוני שבחר להכין פלאפל שני צבעים ביום העצמאות הזה. שכוייח, בטח טעים נורא. קדוש? אולי. לא מרגיש רגשות נחיתות ביחס לזה.

בחירה ברור שישכְּקֶדֶם
מתוקף היותך שומר מצוות אתה מחויב לשו"ע ולמסורת שנקבעה על ידי חז"ל. פעם התפילות היו אישיות חז"ל מחקו את זה ותיקנו לנו מערכת תפילות מסודרת. הכל מסודר כמו שצריך אין בזה שום דבר טבעי כי אנחנו חיים בתקופה לא טבעית. ככה זה כשאין שכינה,חייבים עוגן. אתה יכול להגיד עד מחר כמה זה נחמד וקסום אבל אותנטי זה לא. אתה פשוט מחויב לעשות את זה
לא אני לאחתול זמני

אני לא מתפלל כי אני חייב אני מתפלל כי אני רוצה.

לגבי תפילות החובה הרש"ר הירש כבר דן בשאלה הזאת בכמה מקומות והמסקנה הברורה היא שמטרת תפילות החובה אינה ביטוי רגשות אישיים (לשם כך צריך להתאסף במניין, לומר את אותה תפילה, בזמנים קבועים ביום?) אלא למקד אותנו סביב הרעיונות החשובים של החיים.

אותנטי זה לא רק מה שפרוע וחסר רסן.

ללבוש חולצה עם משבצות זה גם אותנטי.

גם שיש שכינה יש דברים שאתה עושה כי אתה מחוייבאני:)))))
בתור לא כל כך דתית לשעברנחלת

מעולם לא הרגשתי איזו קדושה ביום העצמאות. אולי אתם מתכוונים לריגוש?

דווקא ביום העצמאות זה לא ככהברגוע
אין הדרכות של חז"ל איך בדיוק לחגוג, חוץ מהתפילות שהרבנות קבעה
לא מבינה את הקביעה הזו; רענן, אמיתי...במה?נחלת
אכן, אתמהא.חתול זמני
הנה עוד מהפרא האצילחתול זמני

@כְּקֶדֶם 

https://www.inn.co.il/news/695303

חושבת שהבנתינחלתאחרונה

כי אצלנו הכל מסודר וקבוע ו...שגור. 

אבל זה לא חייב להיות כך. אפשר וצריך ליצוק חיות ורעננות לתוך התפילות

המסודרות (והמוסדרות), כדי שהקשר עם הקב"ה יהיה תמיד חי ורענן

וזורם ופתוח.....זו עבודה לא פשוטה, מן הסתם.

"אל תקרא חרות אלא חירות".

חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

השנה היה חילוני שהשתתףארץ השוקולד
הגיע למקום הרביעי נראה לי
תמיד יש מתמודדים חילוניםבוקר אור

זה מובנה בחידון שעולים שניים מהממלכתי ושניים מהממד

כמובן בדכ מכבדים ומגיעים עם כיפה. היה אגב גם חילוני שזכה במקום הראשון לפני עשר שנים בתשעז

כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".

אולי יעניין אותך