שאלה שמלווה אותי זה זמן רב.
רקע - בת 26 עם שלושה חמודים. הראשון הגיע ב"ה 9 חוד' אחרי החתונה ומאז כל שנתיים ילד.
הקטן בן 8 חוד' ורק לאחרונה התרגלתי לקיומו... קשה מאוד עם העומס של שלושה פיצקיים.
מה לדעתכם המרווחים המומלצים בין ילדים(עד כמה שהנושא בשליטתנו)?
והאם דין מרווח בין ילד ראשון לשני כדין הרווחים הבאים כשיש כבר יותר ילדים בבית? כלומר, אם לפני הילד השני חיכינו קצת זמן
ועשינו זאת בהצלחה, האם אפשר לגזור זאת גם ללידות הבאות על אף שאז כבר יהיו יותר ילדים וממילא יותר עומס בבית?
פיזית אני מסוגלת ללדת בקלות. שמחה עם ההריונות ועם הלידה, אבל לאחרונה קצת "עייף" לי. אני חסרת סבלנות אליהם לפעמים,עם פחות חשק לילדים הבאים...קשה לי לחשוב על עוד אחד בטווח הקרוב.
מנגד בעלי אומר שעכשיו כשצעירים צריך להזדרז וללדת ברצף את מס' הילדים שאנו רוצים ואז- "לנוח", ורק לגדל אותם. הרי אח"כ כשנתבגר זה לא שיהיו לנו יותר כוחות. עכשיו אנחנו יותר נמרצים- וזה נכון. אבל כל זה פיזית- מה עם הקטע הנפשי? צריך סבלנות, ויחס, וכחות, ואהבה...
אני רואה סביבי משפחות שיולדות בילדים המתקדמים- שלישי והלאה כל 3 או 4 שנים... נראה לי הזוי בעולם שלי אבל מעניין אותי לראות איך זה. האם זה יותר קל ללדת כשכבר החבר'ה גדולים? ברור שהכול בהתייעצות על המניעה עם רב.
פשוט מרגיש לי שלא בריא ללדת אותם סתם מכח האינרציה, וכי צריך, אלא זה צריך לבוא מכל הלב, עם ההתלהבות המתאימה והחשק לחינוכם וגידולם.
), והבן השני נולד, כשהבכור היה בן שנה וחצי...