אהלן..מישו יכול להסביר מה העניין שלנענע בחסה

"הטקס הפאגאני" הזה שעושים בסוכות..(נטילת לולוב/הושענות)

תודה, חג שמייח!!חיוך גדול

שאלהשואף לאור

למה מלכתחילה לשמור בראש אפילו שלא ברמה רצינית את המושג הזה ?,כל דבר משפיע על התודעה ובודאי שמצווה לא יכולה להיות בגדר דבר כזה.

ואני מניח שינסו לעזור לך בנוגע לשאלתך אבל מומלץ לשאול רב או לקרוא בספרים כדי לדייק ולהגיע להקפת המושג

לא באמת התכוונתי שזהנענע בחסה

טקס פאגאני.. 
ברור שאני מבין ויודע שזה מצווה..

לא חשדתי בכךשואף לאור

אלא אני אומר שגם להשאיר בתודעה קישור אפילו לא רציני בין הדברים מזיק לדעתי,ולשוא כמובן

חלק מהרעיון של המצוות זה שאנחנו לא מבינים אותםשמי תכלת2

עושים אותן ככה, כי ה' ציווה.

שאנחנו עושים מצוות, למרות שאנחנו לא מבינים אותם, זה מעיד על העוצמה של האמונה

ולאחד עם כיפה(?), אתה באמת רוצה לדון על זה? או שאתה רוצה להתנגח? אם כן אז כאן זה לא המקום.

^^^^^^מתנחלת איפשהוא

המטרה של ישיבה בסוכה זה לחזק את האמונה שלנו בה', כי הסוכה זה לא בדיוק מקום  המוגן לישון בו.. תוך דקה יכול להכנס חיה/ מחבל / כל דבר אחר, אז זה נועד לחזק את האמונה ואת הקשר לה'...

אחד עם כיפה(?)חפרנית גאה=)

א. יש צורה יותר מכובדת לכתוב את דעתך.

ב. אני חושבת שיש יופי בזה שעושים בלי לדעת- איזושהי אמונה תמימה שמה שה' מצווה אותנו זה מה שנכון לנו.

ג. אם תשאל את האנשים הנכונים תקבל תשובות. הייתה אצלנו באולפנה גיורת מדהימה שהייתה נוצרייה והיא אמרה שבנצרות משתיקים את כל השאלות כי אין להם תשובות וביהדות לא מפחדים משאלות כי יש לנו מה לענות. אז אני בטוחה שאם תשאל- תקבל תשובה.

ד. מה רע בלהיות פרימיטיביים?? פעם ראש האולפנה שלנו השתתף בפאנל ואחד הקיבוצניקים הטיח בו שהדתיים הם פרימיטיביים, אז ראש האולפנה ענה לו שהם(הקיבוצניק והרב) נפגשיים במקום הכי פרימיטיבי- בברית מילה...

אז מי אמר שלהיות פרימיטיבי  זה רע?? (הרבה מחקרים רפואיים מעודדים ברית מילה)

אשריך על התגובה !,והערה לגבי ד'שואף לאור

אני לא חושב שהרב התכוון לכך שהביטוי הזה נכון כלפינו,אלא שהטענות של הקיבוצניק סובייקטיביות ולא מבוררות,הרי גם הוא עושה ברית מילה.איך באמת אין לזה קשר לפרימטיביות כמושג שלילי,אמת לא יכולה להיות פרמיטבית,ולכן גם אף אחד לא חושב שלנשום לדוגמא זה פרטימטיבי למרות שעשו את זה גם שנים ארוכות לפניו.

אשריךעובד ה בשמחה!!

בע"ה 

נתחיל מהסוף~ קורץ 

ההושענות זה בגלל שסוכות זה חג שהוא תשובה מאהבה, ולכן מבקשים מהקב"ה שיושיע אותנו, וזה שמסתובבים זהזכר לזה שבמקדש היו מסובבים את המזבח שיש בזה עניינים גבוהים

(בזוהר הק' וכו') למה סיבובים (הורדת שפע..)

נטילת לולב יש המון טעמים אני אישית מתחבר למה שהמאור עיניים כתב שכל אחד מהרבעת המינים משול לחלק בגוף, (האתרוג ללב, הלולב למוד השידרה וכו'...) וכל העיניין בנענועים זה שיהודי מגיע למצב שהוא בהתבטלות גמורה לרבש"ע ונותן לו את הלב, את כל גופו במתנה גמורה ואח"כ כל החיות שנמשכת לו משם לכל השנה היא בזכות ההתבטלות לרבש"ע ההבנה שהכללללל שלו! וזה אותיות לולב~ 'לו~ לב' הלולב שהוא מהרבעת המינים הכי משמעותי מבחינת הגודל אומר בפשטות~ הלב לאבא! ואתרוג זה מלשון 'עורגה' וכיסופים לה' יתברך.

חג שמיייח!!!

תודה סופסוף אחד שעונה לעניין..נענע בחסהאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך