א.זה לא פורום בשביל לקדם דברים כאלו,ואני מצפה שתכבד את האנשים כאן ולא תאמר דברים בעלי סגנון של תקיפה על היהדות,למרות שניתן לענות לשאלותיך זה משרה אווירה בהחלט לא נעימה שלא שייכת לכאן לדעתי.
ב.לגבי דבריך,כפי שציינתי אין שום קשר לגזענות,אתה משתמש במושג הזה איך זה שגוי.גזענות יכולה להיות אך ורק מעשה שמטרתו הפליה שלא צודקת.זו ההגדרה למושג גזענות,וכל מושג אחר מרוקן אותו מתוכן,מעוותת את התקוממות שיש בו,והופכת אותו לכלי שרת למטרות אחרות שאינן קשורות לתוכנו.
כפי שאין גזענות בהפרדה בשירותים,ורואים בזה צורך צנוע,כך גם במקומות אחרים כאשר הצניעות היא ברמה ערכית גבוה יותר.
זה לא קשור להאם אתה מזדהה עם זה עדיין או לא,אלא שזה פשוט לא קשור להפלייה לא מוצדקת שמנסים ליצור,מדובר בצורך של צניעות,ובעל כרחך אתה לא יכול להתייחס לזה בצורה שאתה מנסה להתייחס לזה.
אין דבר כזה יהדות רפורמית כפי שאין דבר כזה ארון בגדים שתומך בטכנולוגית Intel trubo boost ,מהסיבה הפשוטה שארון בגדים לא יכול לתמוך בטכנולוגית מעבדי מחשבים,כך גם שינויים וביטול מצוות שעושה הדת הרפורמית לא יכולה להקרא יהדות משום שהיהדות היא שם הגדרתי לדת ישראל שתוכנה הוגדר וניתן בקבלת התורה במעמד הר סיני מאת ה',הגדרה פשוטה ואינני מתכוון להרחיב ולדייק.
אם תשנה משהו מן התורה הזאת,זו כבר לא יהדות זו לא תורת ה',זה לא התורה שניתנה בסיני.ולכן לא ניתן להשתמש בשם יהדות למשהו שנוגד את אותה יהדות ממש.
ולכן זה כיבוס מילים לומר שהדת הרפורמית מתאימה את עצמה,זה זילות בתורה,וכי מצוות אלוקיות הן כאלה שמשתנות בהתאם להלכי רוח שאנשים יוצרים ? העקרונות הרוחניים באים והולכים לפי דעת הגוים ? מעבר לכך שמדובר בכפירה בתורה עצמה שכתוב שהמצוות הן לדורות ישראל,ולא משהו זמני או משתנה.
גם לגבי סוגיות אחרות ניתן להשיב ולהרחיב,אך השאלה האם באים ורוצים לברר,או לא,אם כן ניתן לפתוח את הראש ואת הלב,וזו למעשה עבודה ולא מעשה מידי לענ"ד וללכת לשאול במקום המתאים כמו רב,או מדורי שאל את הרב אם זה לא מתאפשר.
יניב,אנחנו לא מנסים להסתתר ואנחנו לא מזיעים כשאנחנו כותבים תגובה לדברים כאלה,זה פשוט לא זה,ומעט ניתן להבהיר דרך הכתב.אלו לא תירוצים סתם אלא האמת.
אגב גם אני מכסה את ראשי,ועוד לפני שנשים חייבות בכך,האם זה נחשב דיכוי הגברים לפיכך ?
אי אפשר לצאת מתוך תפיסת עולם שאינה יהודית ולנסות לפרש את היהדות לפיה,אצל הגוים אולי כיסוי יכול להחשב כדיכוי ולא צניעות,אך לא כך אצלנו.
אני מצפה שתתייחס לכל פרט ופרט ותאמר לי איך בדיוק המציאות יכולה להיות אחרת ממה שתיארתי כאן.