ברוכים הבאים לחג של הגברים!חגי לנדסברג

שמעתי ניסוח כזה וכל שנה אני שואל שוב את אותה השאלה.

שמחת תורה, הבנים רוקדים שמחים קופצים מפזזים וכו כו והבנות?

עומדות מהצד השני של המחיצה עם וילונות פתוחים ומסתכלות. מקסימום מוחאות כפיים.

עכשיו יש לי שתי שאלות.

אחת, למה בכלל תקנו חג כזה שידעו שהבנות יקופחו?

שתיים, אולי הבנות בעצם מקפחות את עצמם? או שהם בכלל לא מקופחות ואני רק חושב ככה..?

אשמח לתשובות/תגובות/שאלות/טענות/מענות/וכו'...

אם אני לא מחובר אפשר לפנות במסר או בש"א..

חג שמח!!

אני גם חושבת ככה!!סאלח שבתי

ובא לי לשנות את זה!!

כמה סיבותיצור .. =]

*בנות לא מחוייבות בלימוד תורה ככה שהם לא שמחים [כמו הגברים] שהיא קיימת.

*בנות שרוצות ממש לרקוד בשמחת תורה- אל תדאג להם הם יארגנו מקום שאפשר לרקוד בו בלי בעיות צניעות

חג שמיייח!!

כן, את האמת ככה זה אצלינו- לגביהמתיקות שבשכחה

הכוכבית השנייה הכוונה...

אבל זה לא תמיד אפשרי שנרקוד..ateretfa
הנקודה הראשונה ממש לא נכונה!ספר הספרים
אולי תקצר את הדיון ל"הדרת נשים"?Resiste
מה הקשר להדרת נשים ?שואף לאור

בין אם אתה מבין את מושג הצניעות או לא,זה עניין של צניעות ולא "הדרה".. כיאלו מנסים לסלקן כמה שיותר,זה פשוט לא זה,וגם אם התקשורת תאמר "זה זה,זה זה" עשר פעמים,זה לא יהיה זה,מדובר במושג מומצא (הדרה) ששקר ביסודו,ומתייחס אולי למציאויות פרטיות ונדירות שלא קשורות לכלל הציבור ולתורה,אך הנסיון לקשור את זה ליהדות מצד התקשורת ? זו פשוט חוסר הכרה כלשהי עם היהדות או שקרנות נחושה.

כמו שמפרדים בכל המקומות שירותים בין גברים ונשים מטעם צניעות,לגיטמי שתהיה צניעות איכותית יותר מעבר לרמה הזו.

השוביניזם הוא שוביניזם, בין אם יש תירוץ ובין אם לאResiste

תקרא לזה "צניעות", אך זה עונה על ההגדרה.

ההפרדה הזו היא גזענית (אל תגיד לי "נשים זה לא גזע") ופוגענית.

עובדה, היהדות הרפורמית, שמתאימה עצמה לזמן שינתה זאת. למה? כי כיום המצב שונה, נשים שוות לגברים (בערך, עדיין אין שוויון אמיתי) לכן יש לשנות דברים מסוימים.

אני לא אומר לשנות את הדת, תעשו מה שבא לכם, אני רק אומר שלפחות תודו.

כיסוי נשים הוא סמל מובהק לדיכוי נשים, כנ"ל הפרדה כזו.

אני יכול לשיר ולרקוד ליד איזה, בעוד שהיא לא.

וזה עוד בלי להיכנס לפסקי ההלכה שאומרים שאישה לא תוכל להיות במעמד כמו חברת כנסת, רמטכ"ל, ראש ממשלה ועוד ושאסור לה ללבוש אדום.

אתה מוזמן להאמין שזו הדרך הנכונה, אך לא ניתן להתחמק מהגדרות.

למה בדיוק זה שובניזם?שוקו =)

זה שיש מקומות שבהם הבנות לא רוקדות 

זה בעיה של הבנות עצמן, 

אין שום הלכה שאומרת שלבנות אסור לרקוד

אם יש מקום שבנות רוצות לרקוד בו תאמין לי שזה יקרה ויהיה רחבה גם לבנות

אתה הופך כל עכבר לפיל ומחפש דברים מטומטמים להשמיץ את היהדות. 

אין שום פסקי הלכה שאומרים שאישה לא תוכל להיות במעמד גבוה. 

א. הוא מחפש סתם סיבות לתקוף את היהדותה' מלכנו

אין למה להגיב לו.

ב. בוודאי שיש פסקי הלכה שאישה לא תוכל להיות ח"כאו רמטכלית 

ולאור הערתו המאירה של שואף לאור,ה' מלכנו

מוזמנים לעיין במאמרי הראי"ה ועוד מכתבי מרן

תגובה לדבריךשואף לאור

א.זה לא פורום בשביל לקדם דברים כאלו,ואני מצפה שתכבד את האנשים כאן ולא תאמר דברים בעלי סגנון של תקיפה על היהדות,למרות שניתן לענות לשאלותיך זה משרה אווירה בהחלט לא נעימה שלא שייכת לכאן לדעתי.

ב.לגבי דבריך,כפי שציינתי אין שום קשר לגזענות,אתה משתמש במושג הזה איך זה שגוי.גזענות יכולה להיות אך ורק מעשה שמטרתו הפליה שלא צודקת.זו ההגדרה למושג גזענות,וכל מושג אחר מרוקן אותו מתוכן,מעוותת את התקוממות שיש בו,והופכת אותו לכלי שרת למטרות אחרות שאינן קשורות לתוכנו.

כפי שאין גזענות בהפרדה בשירותים,ורואים בזה צורך צנוע,כך גם במקומות אחרים כאשר הצניעות היא ברמה ערכית גבוה יותר.

זה לא קשור להאם אתה מזדהה עם זה עדיין או לא,אלא שזה פשוט לא קשור להפלייה לא מוצדקת שמנסים ליצור,מדובר בצורך של צניעות,ובעל כרחך אתה לא יכול להתייחס לזה בצורה שאתה מנסה להתייחס לזה.

אין דבר כזה יהדות רפורמית כפי שאין דבר כזה ארון בגדים שתומך בטכנולוגית Intel trubo boost ,מהסיבה הפשוטה שארון בגדים לא יכול לתמוך בטכנולוגית מעבדי מחשבים,כך גם שינויים וביטול מצוות שעושה הדת הרפורמית לא יכולה להקרא יהדות משום שהיהדות היא שם הגדרתי לדת ישראל שתוכנה הוגדר וניתן בקבלת התורה במעמד הר סיני מאת ה',הגדרה פשוטה ואינני מתכוון להרחיב ולדייק.

אם תשנה משהו מן התורה הזאת,זו כבר לא יהדות זו לא תורת ה',זה לא התורה שניתנה בסיני.ולכן לא ניתן להשתמש בשם יהדות למשהו שנוגד את אותה יהדות ממש.

ולכן זה כיבוס מילים לומר שהדת הרפורמית מתאימה את עצמה,זה זילות בתורה,וכי מצוות אלוקיות הן כאלה שמשתנות בהתאם להלכי רוח שאנשים יוצרים ? העקרונות הרוחניים באים והולכים לפי דעת הגוים ? מעבר לכך שמדובר בכפירה בתורה עצמה שכתוב שהמצוות הן לדורות ישראל,ולא משהו זמני או משתנה.

גם לגבי סוגיות אחרות ניתן להשיב ולהרחיב,אך השאלה האם באים ורוצים לברר,או לא,אם כן ניתן לפתוח את הראש ואת הלב,וזו למעשה עבודה ולא מעשה מידי לענ"ד וללכת לשאול במקום המתאים כמו רב,או מדורי שאל את הרב אם זה לא מתאפשר.

יניב,אנחנו לא מנסים להסתתר ואנחנו לא מזיעים כשאנחנו כותבים תגובה לדברים כאלה,זה פשוט לא זה,ומעט ניתן להבהיר דרך הכתב.אלו לא תירוצים סתם אלא האמת.

אגב גם אני מכסה את ראשי,ועוד לפני שנשים חייבות בכך,האם זה נחשב דיכוי הגברים לפיכך ?

אי אפשר לצאת מתוך תפיסת עולם שאינה יהודית ולנסות לפרש את היהדות לפיה,אצל הגוים אולי כיסוי יכול להחשב כדיכוי ולא צניעות,אך לא כך אצלנו.

אני מצפה שתתייחס לכל פרט ופרט ותאמר לי איך בדיוק המציאות יכולה להיות אחרת ממה שתיארתי כאן.

שוב אתה טועה.מישהי=)

צניעות זו לא הדרת נשים,

אלא כבוד האישה כפשוטו.

ראיה נפלאה, הרפורמים.מוטיז

פשוט ראיה, הוכחה ניצחת..

כמו תמיד, הרבה מילים, אפס משמעות.

(כשאני אומר שלכל אחד מקום ותפקיד משלו, ושתפקידים ציבוריים נועדו לגברים, אני בעצם עונה על ה"טענה", שלך. כי.. לא עניין של העדפה יש כאן, אלא עניין של מקומות, של סדר.

אבל הטענה שלך לא באמת נועדה להעלות נקודות אמיתיות, אלא סתם.. אולי לפרוק תסכולים, או להרגיש חכם, ולכן דרכך הידועה בקודש היא.. לא להתייחס ברגע שאין לך תשובה, ולחפש חוליה חלשה בשרשור כדי להמשיך משם.)

עד גבול מסויים. [מישהי]שוקו =)

לפעמים בשם הצניעות - וזה קורה הרבה פעמים מדרדרים להדרת נשים

צניעות בפשוטה זה מה שזה כבוד

הרבה פעמים זה לא מה שקורה בפועל. 

ותפקידים ציבוריים הם גם לנשים מוטי תתמודד. 

להתמודד עם מה?מוטיז

אמרו כאן (וידוע לי בעצמי) על פסקי הלכה שמגבילים נשים בעמדות מסויימות.

תתמודדי. (?)

ובקשר למה שכתבת למישהי, אם באמת אכפת לך על הידרדרויות שונות, (שתמיד ישנן) חפשי במקומות דחופים יותר.

והכי חשוב, על תעשי את זה כתף לכתף עם חילונים - נגד דתיים.

זאת הגבלה הזויה על נשיםשוקו =)

יש נשים דעתניות שיכולות ורוצות לשנות

לבוא ולהגיד להם "לא שבי בבית" נשמע לי מוזר - 

ומי שרוצה שתלך לזה תתמודד.

ודברתי בכללי על כל העניין גם לנשים יש מקום בתפקידים ציבוריים ובמשרות חשובות

לא אמרו "שבי בבית".מוטיז

ויש תמיד מקרים מיוחדים... זה אמור לזרום טבעי, בלי גבולות וגדרים הלכתיים בכל דבר.

אבל כן, בכללי - האשה מקומה לבפנים, והגבר בחוץ. זה לא אומר כלום לגבי כל מיני יחידים ויחידות שתמיד ישנם וישנן.

וצורת החיים הטבעית והבריאה הזאת, לפעמים גם מגבילה מישהי, אבוי, ככה זה בעולם.

זה תמיד קורה, יש כללים ציבוריים, ויחיד מיוחד מפסיד מהם. אלה החיים.

אז כשאתה אומר שיש יוצאים מן הכללשוקו =)

אתה בעצם באיזשהו מקום כן תומך בזה.

זה לא אמור להגביל 

אתה לא יכול להכחיש שיש נשים שאם הם יישארו בבית ולא יהיו במקום שהם רוצות להיות בו הם יהיו מדוכאות ועצובות 

אתה לא יכול לבוא ולהגיד "כולם ככה ובמקום הזה הן צריכות להיות"

זאת טעות,

אנחנו לא חיים לפני מאתיים שנה, 

בימינו גם נשים מביעות דעה וגם לנו יש עניין בדברים

ואם העניין שלי הוא לדוג' פוליטיקה וזה משהו שאני רוצה להתעסק בו - כגון ח"כית 

לא אתה תהיה זה שתבוא ותגיד לי "לא, את המקום שלך בפנים כי את עדינה וצנועה וצריך לכבד אותך [או כל שטות אחרת] תשבי בבית זה לא מתאים לך" 

אני לא תומך בשום דבר.מוטיז

מעולם לא אמרתי שום דבר לאשה הזאת, אף אחד לא אמר. התורה לא אמרה.

המקרים המיוחדים לא אמורים לשנות משהו בהנהגה הכללית, הם תמיד יצטרכו להיאבק כדי לתפוס מקום. ובמצב בריא - הם לא ישנו את המאזן ויחריבו. (המלחמה שלך לא כזאת)

אם ההלכה קבעה שלהיות אשת ציבור, כגון ח"כית, זה לא ראוי לאשה, את תחלקי עליה? יש משהו שכן תיכנעי בפניו?

וכמו שכבר כתבתי, יש הנהגה כללית, לפעמים היחיד מפסיד ממנה. זה קורה, זה העולם.

אף אחד לא אמר התורה לא אמרהשוקו =)

אבל אתה אומר שיש הלכה כזאת. 

כן אני אחלוק ואני אבדוק למה 

ויש לי עוד משהו להגיד על כל העניין הזה אבל יש כמה אנשים שעדיף שזה לא יהיה לידם אז אני אעצור את זה עכשיו. 

לא יכול לתת מקורות...מוטיז

אם הרב קוק לא רצה נשים בכנסת, והרב קוק הוא לא מקובע גדול...

אבל את יותר חכמה... |חיוך עקום|

תפקידים I rest my caseResiste

האמת היא שיש לי המון מה לענות, לא כל דבר אני יכול לומר כאן.

התפיסה בה יש תפקיד מסוים לגבר ותפקיד מסוים לאישה, היא חלק מבסיס הפטריארכיה.

זה לא משהו ספציפי נגד היהדות, אלא נגד הפטריארכיה.

את היהדות זרם מסוים שינה, התאים את היהדות לזמן ולנורמות. את הזרם הזה אני מאוד מחבב ומעריך. על אף שאני לא מת על דתות.

אם אתה אומר שאישה לא אמורה להיות בתפקיד ציבורי, אתה אומר שאתה תומך בדיכוי נשים.

למען האמת, שאני לא חושב שיש חבר כנסת אחד טוב לעומת כמה חברות כנסת שאני מאוד מעריך.

אם אתה אומר "זה לא התפקיד שלה" זה לא שולל את הטענה שלי, אלא מחזק.

לחשוב שלאישה יש תפקיד כלשהו רק מעצם היותה אישה, זה כבר מאוד חכם.

צר לי, לנשים אין תפקידים מעצם היותן נשים.

לא להביא ילדים לעולם ובטח שלא להיות במטבח או שאר השטויות.

פעם ראשונה נראה לי שאני מסכימה איתךשוקו =)
נחמד...מוטיז

הסכמת עם זה שהוא מזוהה עם הזרם הרפורמי, ועם זה שאין תפקידה של אישה להביא ילדים לעולם.

הסכמתי עם זה שנשים לא צריכות להיות כל היוםשוקו =)

"בפנים" ולא להתעסק במשרות ציבוריות/חשובות/מובילות.

לא בשאר הדברים, [מה לעשות בכל זאת...גבר לא יכול ללדת]

ואם הייתי מסכימה עם הרפורמים הייתי רפורמית - אבל אני לא

פעם ראשונה נראה לי שמסכימים איתי Resiste
ברור, אתה לא מאמין בדת.מוטיז

ואתה לא מסוגל להרגיש ולהבין את הסדר היפה עליו אני מדבר, אז אתה קובע שזה דיכוי.

אבל לא, בעצם לא, אם אני אומר שתפקיד האשה בחינוך - ותפקיד הגבר להתעסק בענייני צבא נניח. למה זה דיכוי? חינוך חשוב פחות? אחד מהשניים יכול להתקיים בלי השני? איך זה דיכוי?

אין שום דיכוי בכך שאני אומר שיש תפקידים שונים, אתה פשוט לא מאמין בזה, ומנסה לכפות את אמונותיך על הציבור.

אז למה יש גברים שעוסקים בחינוך?שוקו =)

ואם יש אישה שתתפתח ותפרח בעניינים שלדעתך הם "לא ראויים" שתלך לשם ולא תשב בבית ותבכה כי היא לא יכולה.

זאת הגדרה של דיכוי

מה הקשר.....מוטיז

כמו שכתבתי, יחידים תמיד יש. ובכלל, ב"חינוך" התכוונתי לגידול הילדים. שזה החינוך הכי בסיסי והכי חשוב.

יחידים תמיד יש...אז גם יחידות אפשר שיהיהשוקו =)
גם את נתפסת לקטנותדניאלה .ד.
מה לעשות גם קטנות.שוקו =)
מה לעשות? לשפר את הביטחון שלנו בתור נשיםדניאלה .ד.

ולא להתפס למושגים או מילים מסכנים כדי שיעשו לנו טוב..

זה מה שאמרתי, את לא מנסה להבין, את רוצה לצעוק.מוטיז
מנהלים. למחוק דחוף!!!חלק משלם
זה לא מה שאמרת אתה אומר שזה לא אפשרי שזה אסורשוקו =)

ושזה לא בסדר

לא?

תתקן אותי.

לא. |מתקן|מוטיז

כתבתי למעלה, שאף אחד לא מדבר על היחידים מתוך הכלל, וכנ"ל כמובן על יחידות.

אף אחד לא קובע מי הולך לאן ועושה מה.

רק... יש נורמה בריאה, ואם מישהו מנסה להחלות אותה - חייבים לדכא את זה.

וכתבתי, הרבה פעמים הפרט נחסם בגלל נורמות ציבוריות, זה נורמלי ונפוץ בכל נושא.

אין מה להילחם ולצעוק, רוצה להיות פוליטיקאית? תהיי....

לא לעוות ולהפוך נורמה בריאה - לדיכוי.

אם זה ככה ויש יחידיםשוקו =)

[נגיד שרק יחידים]

ע"י ההלכה הזאת בעצם הם חוטאים...סתם.

ואם מיילא לפי מה שאתה אומר יש נורמה אז מראש לא צריך להוציא חוק/הלכה כזאת.

זה שאתה החלטת שזה בריא לא אומר שזה נכון

למנוע ממישהו לעשות משהו שהוא רוצה כשהדבר הזה לא רע - זה דיכוי

ואם על פי ההלכה הם חוטאים..?מוטיז

זאת בעיה שלך או רק שלי..?

רק שאני אבין, איך היחס כאן לעניין ההלכתי?

(לפעמים עצם הבעיה היא בגלל הנורמה, לפעמים זה מה שהופך משהו ל"לא צנוע". זאת רק דוגמא כדי לענות על השאלה של "אם יש נורמה למה צריך הלכה". וסתם.. שאלה לא קשורה לכאן, ולא קשה, יש כל מיני הלכות מכל מיני סיבות. זה שיש נורמה לא מספיק כנראה...)

מישהו מנע ממך?

ואגב, שוב אני חוזר, הרבה פעמים נורמות מנעו מיחידים כל מיני דברים, זה לא דיכוי פסול, ככה זה בעולם.

אני לא החלטתי שזה בריא, ומכאן את מתחילה להיות לא בסדר. זה שמתחשק לך להיות פוליטיקאית - אוקיי, תהיי. אבל אל תנסי לשנות סדרי בראשית בגלל שמתחשק לך להקים מהומה..

לא אתה טועהשוקו =)

כי אם הרוב מחליט משהו - אז מקובל עליי שהמיעוט נדפק

אבל פה לא הרוב קבע אלא כמה אנשים.

יש הרבה נשים במשרות גבוהות, מקובל שאישה עובדת כיום

זאת הנורמה.

אז ההלכה הזאת היא נגד הנורמה, כי זה כן צנוע.

אתה לא החלטת שזה בריא? 

זה מה שכל השרשור אומרים פה - אישה צריכה להיות בבית בשביל המשפחה כי ככה בריא

פעם היה בריא אולי, ככה פעם היו

היום כבר לא. 

אם היה מותר - לא הייתי עושה רעש

סליחה ששאלתי טעות שלי 

אם הייתי מנסה להקים מהומות - אל תדאג תאמין לי שהיו לי מקומות הרבה יותר טובים ללכת אליהם.

כמה אנשים? ומיהם ה"כמה אנשים" האלה בדיוק?מוטיז

יש עוד הרבה נורמות מאד חולות בעולם, כיהודיה שומרת תורה את לא יכולה ללמוד מהן.

אולי תתני לעצמך פליק קטן, ותפסיקי לחשוב שאת תלמדי את ההלכה מה צנוע ומה לא.

אשה נשארה אשה, ילד נשאר ילד, וגבר נשאר גבר.

ילד רוצה את אמא, אמא נורמלית (לפי הרוב ועוד דברים) רוצה את קרבת הילד, יותר מאביו.

זה לא השתנה. יש שינויים, אבל שום דבר לא שינה את החלוקה הבסיסית הטבעית הזאת.

מי שהחליט את ההלכה הזאתשוקו =)

כן, רק שהנורמה הזאת [אישה עובדת] לא פסולה בניגוד לשאר הנורמות.

ילד רוצה את אמא - זה לא אומר שהיא תלך אחריו לכל מקום נכון? נכון. 

ילד יכול להיות במעון/גן/בי"ס בלי להיות צמוד לאמא שלו כל היום

בטח שיש משיכה טבעית לאמא אז מה? [גם לאבא יש ד"א..] היא כל היום תצמיד את הילדים אליה? לא.

זה לא קורה כמעט בשום מקום בימינו - אישה בימינו עובדת נקודה ואף אחד לא סובל בגלל זה.

אז זה לא צנוע? כשאתה רואה אישה עובדת אתה אומר לעצמך "אוי לא איזה חוסר צניעות בושה וחרפה!!!"?

אני מאמינה שלא, וכל בן אחר לא

אז כן לעבוד זה צנוע

היא לא רוקדת, לא שרה, לא זזה מצד לצד

מורה, פוליטיקאית, מנקה, גננת, עובדת פסיכיאטרית, מזכירה, מדענית

מה זה משנה מה? משהו מהדברים האלה [או כל דבר אחר] נראה לך לא צנוע? 

את מתדיינת בצורה קצת קטנונית.מוטיז

בנוגע ל"כמה אנשים". אני מבין שאין לך כבוד למסורת ולהלכה, אם את מתייחסת אליהם כאל "כמה אנשים".

לא מדובר בשלושה אנשים שהנפיצו לעצמם סמכויות, מדובר באנשים שהעם הלך אחריהם והאמין בפסיקה שלהם. את כותבת כביכול הם איזה חמש חבר'ה שהשתלטו על סמכויות...

את זה שאת חושבת השנורמה הזאת לא פסולה - הבנו כבר קודם, ואולי לא הסכמנו איתך.

אבל הבאת את הנורמה בעולם כיום כראיה, עניתי - זאת לא ראיה, אולי להיפך. סיבה לדאגה קצת.

שוב, דיון קטן קצת, והיתפסות על מילים.

אמרת שדברים השתנו, אמרתי שהבסיס נותר כשהיה. מה את מתחילה לי בדיון על כמה שעות הוא צריך שהיא תיגע בו.

הרעיון הוא שהנטייה הטבעית היא - שהילד מטופל ומגודל על ידי אמו. זאת נורמה טבעית ובריאה שהיתה ותהיה.

שוב קטנוניות.

יש כל מיני סוגים של חוסר צניעות, יש התנהגות לא צנועה של ממש, ויש אי צניעות כללית.

אם מבחינה מסויימת המוסר הצנוע שלנו רואה את מקומה של בת מלך - פנימה. אז בעצם העיסוק והפירסום בציבור - יש מן חוסר צניעות.

על כל זה יכולת לחשוב לבד. פשוט בחרת לעצמך פרוייקט מוטעה לחיים, ואת לא מסוגלת לרדת ממנו.

אין שום קשר לדת!Resiste

נראה לך שרק דתות תומכות בזה?

אני לא מתחבר לאי שוויון.

אתה מגביל, ואתה אומר שאישה צריכה ללכת לתפקיד של הוראה.

שלא תבין לא נכון, אני מאוד מכבד את המקצוע הזה, אבל מקצועות הצווארון הוורוד, כמו הוראה, תמיד חלשים יותר.

למורות יש תנאים גרועים, משכורת מזעזעת וחוסר הערכה.

דיכוי זו הגבלה בין היתר.

אני מנסה? אתה מנסה.

אם אישה רוצה להיות אמא שתלך על זה, כנ"ל אם היא רוצה להיות מורה/מנקה.

אבל אני בעד שהן יוכלו להיות גם חברות כנסת, ראשות ממשלה ועוד...

בסופו של דבר, הגברים עדיין שולטים בעולם. אני בעד שוויון.

בלי שום קשר לגישתי כלפי הדת... אך אכן מעציב אותי לראות שלטים כמו "נשים לרחוב השני" (אשר הופתעתי לגלות כמה נפוצים הם במקומות מסויימים)

הגישה שלאישה יש תפקידים מסוימים, מחזקת את אי השוויון. שנשים עדיין מרוויחות פחות, עדיין אין ייצוג הולם ושלא נדבר על זה שנשים מותקפות בכל מקום.

אתה מדבר לא לענייןדניאלה .ד.

נשים מותקפות בכל מקום לא כי אין שיווין אלא כי יש גברים פרות!!!! חסרי תכלית!! 

שרואים אישה הם רואים קציצה ד' ישמור.

ויש גם נשים עם כל התמימות שלך, שעל גבר שהן זורמות איתו, בשביל כסף הן יעלילו עליו שהוא תקף אותן.

ואתה מדבר על דברים קיצוניים ממש- אישה לרחוב השני [אני לא ראיתי שלט כזה עדיין]

לא הוראה, לא דיברתי על הוראה, ולא אמרתי לאן אשהמוטיז

צריכה ללכת.

העולם זורם, וכל אחד מוצא את מקומו. אבל יש נטייה כללית בריאה, שבה האשה מוצאת את מקומה בחלקים מסויימים - והגבר באחר. אם באים אנשים ורוצים להחריב בריאות - אני כן אתנגד ואגביל.

לא, אני לא כופה.

אתה טוען ל"דיכוי" ו"הדרה", ואני מסביר לך למה לפי אמונתי - מדובר בחלוקת תפקידים, בלי גבוה ונמוך, חלש וגבוה, פשוט תפקידים. כל תפקיד תלוי במשנהו, אין נשים וגברים, בחיים הצורה היא משפחות, לכל אחד התרומה שלו ותפקידו בהחזקת המערכת.

וממילא לא שייך לומר לאלה שבוחרים באורח חיים כזה - אתם מדכאים. אבל מכיון שאתה לא מאמין בזה, אתה מנסה להכריח את כולנו להיכנע לאורח חיים החולה שלך, ע"י כך שאתה משתמש שוב ושוב במילים "דיכוי" "הדרה", למרות שהם לא שייכים לעניין.

לכן אתה מנסה לכפות.

אין אצלנו "גברים שולטים בעולם", אין אצלנו מחנות נפרדים של גברים ונשים. אנחנו חיים, אנחנו לא גושי בשר עם הבדלי מין, צורת החיים הבריאה והמתוכננת - היא משפחה, וממילא לא שייכת חלוקה בין מחנה הנשים ובין מחנה הגברים, ולא שייך לומר "העולם נשלט ע"י גברים".

אבל אתה רוצה לדבר. נמאס לי כבר לחזור על זה.

כי זה הזוי וחסר כל תפיסה במציאות-נפתלי הדג

לכן כפייה של זה היא אוטומטית דיכוי.

התפיסה שאומרת שמקומם של הנשים בחינוך ולא בהובלה  בכל מקום שהוא (מלבד דברים בהם הן מוגבלות באופן פיזולוגי) היא לא עמוקה- היא רדודה מאוד ומקורה בתפיסות גבריות שאין בהן ולא שמץ בתחשבות בנשים או התייעצות בדעתן.

|לא מגיב בכלל|מוטיז
צר לי שרבים האנשים המעוותים כל נורמהדניאלה .ד.

של תפקידים ומוקומות בטענה שהעיוות הוא הנורמה.

[ואני לא מדברת עכשיו ספציפית על מקום של אישה בממשלה למשל]

אם כך גבר ואשה הם יצורים זהים לחלוטיןשואף לאור

ואלו לא יצורים זהים,זו היכרות פשוטה,אלו יצורים שונים מאד ולא יתכן להתייחס אליהם באותו אופן.

אני חושב שהשורה האחרונה אומרת הכל,אם אתה מתייחס למשרות הבית ולהבאת ילדים בעולם כשטויות או דבר צדדי,אז לא פלא שאתה חושב שאשה מדוכאת,הבעיה היא שאתה לא מכיר בערך התפקיד שלה כעיקר הבית,ולמעשה כעיקר היסוד של המבנה של החברה האנושית.

ואני לא מתייחס לשאר הנושאים לענייני תפקידים,אם אשה בעצם כך שוחקת או מדכאת את הזהות שלה כאשה,אמא,עיקר הבית בשבילהם היא מזיקה לעצמה,למשפחתה ולעולם(כתופעה).מעצם כך ניתן לראות את גודל תפקידה דווקא שהוא הרבה יותר יסודי מפרנסה.

תאמר מה שתאמר,לאשה יש תפקיד חשוב שאם לא תממש אותו המשפחה שלה תנזק,למעשה ניתן להקביל את הדברים ולומר שבשביל השיוויון כביכול היא מזיקה למשפחה שהיא בנתה.

אבל האמת היא שיש עליה עול,והוא לא עול הפרנסה אלא עול המשפחה,ולמעשה זהו יסוד גבוה יותר..,כך ששוב אין כאן מה לחפש "שיוויון" היא דווקא ממונה על תפקיד גבוה ורגיש יותר,והיא רוצה להוריד אותו מחוסר הבנה של ערך תפקידה.

אם היא מנסה להחליף את עול המשפחה בעול הפרנסה היא לא רק שיורדת רמה אלא גם משאירה משרה קריטית ללא שום ממלא מקום.

כך שהתפיסה הזאת לא רק גורמת לעיוותים במחם של אנשים וגורמת להם לרצות דברים נמוכים יותר בשם אמירות שאין מאחוריהם כלום,אלא היא גורמת נזק !,מעצם כך שתפקידה החשוב ביותר ננטש מחוסר הבנה מהו גודל תפקידה היא גורמת נזק למשפחות,לילדים רבים,ולעולם כולו בסופו של יום.

ממתי שוני נותן לגיטימציה לאי שוויון?Resiste

דה יורה ודה פאקטו כמובן.

כשאישה אחראית על כל מטלות הבית וגידול הילדים, זה מזעזע מבחינתי. איפה השותפות?

ופעם שמעתי מישהו אומר "אני דווקא עוזר בבית" הוא אדיוט! מה זה עוזר? זה לא התפקיד שלה.

הבאת ילדים זה רצון בפני עצמו, אם אישה רוצה ילדים אחלה. אם לא, גם אחלה.

זהות האישה היא כאמא וכמשרתת? אתה צוחק עלי?

זהות האישה משתנה מאישה לאישה.  כמו שהיא משתנה מגבר לגבר. כולנו חזקים ושריריים שרוצים ללכת לגולני?

גבר יכול להיות רקדן/דוגמן/מורה ועוד בדיוק כמו שאישה יכולה להיות אשת צבא.

מי אתה שתגיד שיש למישהי תפקיד? או שיש למישהו?

לי אין שום תפקיד מעצם היותי גבר. או ברנש צעיר יותר נכון.

כמו שאין לך תפקיד אז אין לך תכלית אה?דניאלה .ד.

תפקיד מוביל לתכלית- למטרה שההבגשמה שלה שווה הכל, בעינינו המטרה

היא הדבר הכי גבוה בעולם והוא לא נגמר בעינייני העולם הזה.

כל מעשינו הם לכבוד ד'.

ערכתי והוספתי,כדאי להתייחס לזהשואף לאור

שוני לא קשור לאי שיוויון עקרוני אלא התייחסות שונה.יש הבדל בין הדברים

שותפות יכולה להיות ובכל זאת מישהו צריך להיות ממונה על עיקר התפקיד,וזה לא קשור להכרח לנקיון,גם גבר יכול לעזור,אבל עיקר התפקיד של הניהול הרוחני של הבית,של חינוך הילדים והדבק שמחזיק את הכל,הוא שלה,והגבר לא יכול להחליף אותה בזה נקודה.הוא לא מוכשר לזה.

ב.לא נכון,וזו תפיסה שגויה,הטבע הבריא הוא שאנשים מתפתחים ומביאים משפחות,וזהו יסוד שצריך ללמוד.

אם לא היו משפחות בעולם,לא היה עולם אלא תוהו ובוהו,אלא שרוב האנשים בכל זאת מקימים משפחות,כך או אחרת.

ג.רק אתה רואה את זה כמשרתת,סליחה אבל אצלנו אף אחד לא רואה את האשה כמשרתת,ולא רואה את עבודתה כעבודה שמיוחסת למשרתת שמקבלת עליה תשלום כלכלי.אף אחד אצלנו לא יכול להציב את המושג אמא ומשרתת באותו משפט ולא יכול להתייחס למושג אמא כמשהו משפיל או מצמצם,אינך מבין את גודל תפקידה ומהותה בתפקיד האמא.

לא באנו לומר שכל הנשים זהות או שכל הגברים שהים,אלא שיש תכונות נפש יסודיים שזורמים בעורכי הנשים ועורכי הגברים באופן ממוצע,וכל שכן בהשוואה של אחד לשני,בצורה כזו שלעולם גבר לא יוכל להחליף לחלוטין אשה וכך ההפך גם במקרים קיצוניים ולא נורמטיבים.

ד.מי אני ?,האם אני זה שניסח את הכללים ושכל האנושות במקרה עקבה אחריהם ?

היסוד האנושי,הטבע האנושי שמוטבע בנו גורם לנו למשיכה ולרצון להביא ילדים לעולם ולהקים משפחה,התורה מצווה זאת באופן מפורש ומדריכה אותנו כיצד לממש את הטבע הזה בצורה טהורה.

כך שהאמת בעצמה דורשת את זה.

היחס מתבטא בשוויון...Resiste

אם אני חושב שנשים לא צריכות לשרת בקרבי, לפי החוק יהיה אסור להן.

(כמובן שזה לא הולך לפי הדעה האישית שלי, אבל אני מניח שהבנת)

הוא לא מוכשר לזה? מאיפה אתה יודע מי יותר טוב בבישול או בניקוי החלונות?

חברה שלי לא מצליחה להכין חביתה בלי לשרוף אותה. ולמען האמת, אני די אובססיבי בכל הקשור להגיינה כך שאת הניקיון הייתי משאיר לעצמי.

ב. העולם יסתדר גם אם לא כולם יביאו ילדים, בעצם יהיה אפילו יותר טוב. כל אדם בעל שכל יכול לומר ששיעור הילודה הוא מטורף, הפגיעה היא קריטית ולא נוכל לחזור אחורה.

וגם יש עניין של רצון, מי אמר שאני רוצה ילדים?

ג. מטלות הבית לא נועדו לנשים, כמו שהפרנסה לא נועדה רק לגברים. אתה עד כדי כך מזלזל בנו ואומר שאנחנו לא יכולים לבצע את מטלות הבית? זה די עלוב לומר שהמטלות נועדו לנשים.

ד.מקריות? לא. זה מקרה שיש רק 27 נשים בכנסת? לא. נורמות, התקדמות. ובעיקר - פמיניסטיות. ישתבח שמן.

היחס הוא שיוויוני במחינה עקרונית,אך לא זהה בכל מובשואף לאור

אחרת אלו פשוט אותם יצורים.

עצם כך שחשבת שהתכוונתי בלא מוכשר לזה,שוב בעניינים טכניים של נקיון,מבאר שאינך מבין את המושג הזה של אמא ועיקר הבית.אני לא דיברתי על כך שהוא איננו יודע לנקות,אלא שהוא איננו יודע להיות עיקר הבית ואמא.

ב.אז ההצעה שלך הוא שלא יהיה עולם ?,העולם מתפתח ואתה זה שרוצה לעצור אותו ?,הכלכלה מסתדרת כפי שאתה רואה,וכשיש קשיים כלכליים זה לא בגלל שיעור ילודה.

אם אתה מציע דבר כזה אז חשוב כמובן ללמוד על תכלית העולם ותכונתו הטבעית,להגיד לאנשים להפסיק להקים משפחות ולהביא ילדים לעולם זה כמו לומר להפסיק לישון,או להפסיק לאכול וכדומה.

ג.שוב,אתה מבין את המושג אמא ועיקר הבית רק ברובד המסויים של מטלות טכניות לסידור הבית,שגם זה אומנם חשוב טכנית לכך שיתקיים בית ואין לשלול ולזלז בזה מעצם כך שזה לשם קיום הבית,אך אם אתה חשוב שזהו תכלית תפקידה(שהרי התכלית היא הבית עצמו ולא הנקיון),או כל תפקידה,אינך יודע מהי תפקידה של אמא שהיא עיקר הבית.וגם זה דבר שיש להרחיב עליו הרבה וללמוד.

ד.דיברתי על סוגית הטבע בהבאת ילדים לעולם והקמת משפחות,אני לא מבין את ההקשר

אוף יודע מה מעצבן אותי?דניאלה .ד.

יש כאן קטנוניות! 

שמעבר לאכפתיות של היחס לכולם בשווה יש כאן התפסות ממש

לדברים שהם תפקידים, לא מדובר על לנקות את המטבח או את הסלון

מדובר על בניין בית שזו האומנות הכי גדולה שהאישה מסוגלת לה.

לא יודעת, מכיר לא מכיר, איש ללא אישה מרגיש חצוי, ללא נשמה.

וברור לנו שזה לא כי מנקה לו ת'שטיחים, וברור שאני לא מזלזלת בניקיון

שהוא יסוד בניין! ניקיון הוא קודש! לאישה יש כוחות שגבר מרגיש במחסורן

כאשר אין לו אישה או שיש לו אישה שלא נוהגת כראוי בהתאם לבניין בית

נכון המושתת על יסוד יציב.

אני בעד לתת מקום לכל אדם ולכל נפש בהתאם להלכה

שיודעת היטב מה ולמה [שזה מאוד שונה מדבריך]

ואם היית משתתף אצלנו בשמחת התורה, הייתי שמחה להיות מהנשים שיזרקו עליך סוכריות על הראש

ואז היית רואה כוכבים ומגיע לעולמות עליונים כוכב מעבר לשמחה של התורה

דניאלה - לפי זה את לא בעד לתת מקוםשוקו =)

מה זה בהתאם להלכה

בע"ה הכיוון שאני מתכוונת להתעסק בו זה ענייני הפנים של ישראל

ואם אחרי כמה שנים אני אחליט לעסוק בפוליטיקה ולהיכנס לממשלה ולהיות ח"כית

מי אתם שתגידו לי לא? 

את תחליטי אם זה טוב בשבילי או לא? 

היום כל אישה בציבור שלנו עובדת,

יש תפקידים שדורשים זמן בדיוק כמו של ח"כ [אם לא יותר]

שדורשים את הזמן של האמא היקרה באותה מידה וזה לא מונע מנשים ללכת לעבוד

וזה לא מונע ממשפחות להמשיך להיות מאוחדות או לא לחיות נכון כמו שאתם אומרים

לא, לא רוצה להיות אחראית כל החיים שלי על ניקוי וחיתול של ילדים, על קיפול כביסה ושטיפת רצפה לא רוצה

אם זה מה שאני אעשה בחיים אני אכנס לדיכאון - מכירה את עצמי יותר ממך מבטיחה

יש נשים שרוצות וזה מתאים להם שיעשו

ויש נשים שזה לא מתאים להם

אז מי אתם בכלל שתבואו ותחליטו לי מה בשבילי ומה לא

מישהי - אבא שלי מבשל ואוהב לבשל

ואני אפילו אגיד שהוא מבשל יותר טעים מאמא

אמא שלי עובדת, והיא הרבה שעות מחוץ לבית ואני לא מרגישה חסכים

אני לא מחפשת את אמא שלי בכל מקום

נכון תינוק צריך את אמא שלו אבל זה שנה גג - לא כל החיים

תרפו.

זה בהחלט הגבלה וזה בהחלט דיכוי. 

את לא נשמעת לי מדוכאת.. את נשמעת יותר מידי חופשית.מוטיז

מישהו הפריע לך? מישהו העיר לך? 

רוצה לעסוק בענייני פנים? תעסקי.. 

אין דיכוי ואין כלום, תפסיקי להאשים ולצעוק ולהילחם. 

רק.. כמובן... אם ההלכה קובעת שאת לא יכולה לכהן בתפקיד בממשלה, ואם את שומרת הלכה, תצטרכי להתמודד עם זה.

אף אחד לא מדכא אותך ולא נעל. ואין שום קשר בין זה ובין הנושא הנדון בשרשור.

נכון כי אני לא נשואה שמכריחים אותה להיצמד למטבח.שוקו =)

אני אעסוק 

אבל פשוט מתברר שאם כן [ח"כית/משהו חשוב אחר] אני חוטאת.

ואם זאת ההלכה....? נחזיר לה' את התורה...?מוטיז

מה את כל רגע זורקת לי את זה.. כביכול אני כתבתי את התורה...

אם יש הלכה כזאת... זאת בעיה שלי או שלך? אני האשה כאן או את?

מי שקבע את ההלכה זה לא ה'. הלכות משתנות ויש הקלותשוקו =)
אם אין הלכה אז בסדר..מוטיז

את פשוט זורקת עלי את ההלכה כל הזמן.

אם יש הלכה - אני לא יודע מה משתנה וכיצד, אני לא חושב שיש מי שמרגיש שיש לו סמכות לשנות, ואם אין אחד כזה - חוששני שאף אחד לא יעשה את זה במיוחד בשביל השאיפות שלך בפוליטיקה.

אבל אגב, מי שקובע הוא כן ה', זה רק יותר מורכב.

אם לא היה את ההלכה הזאת לא היה מעניין אותישוקו =)

מה אתה חושב כי אני לא הולכת לפי המחשבות שלך

אני זורקת את ההלכה כי זה מה שמעניין אותי פה.

ה' אף פעם לא אמר "לאישה אסור להיות פוליטיקאית"

תראה לי שכן..

אין לי בעיה שתדברי על ההלכהמוטיז

אבל אל תזרקי אותה עלי, כביכול אני כתבתי אותה.

סתם אגב, הרעיון המגוחך לפיו ההלכה תשתנה בגלל שאיפה ממוקדת שלך להיות דוקא ח"כ... כביכול אין עוד מליון מקומות להשפיע... בלי "להיות ח"כ"... ובכן, הוא מגוחך.

ה' אף פעם לא אמר "לאישה אסור להיכנס לחוף של הגברים"

תראי לי שכן..

מסכימה עם מוטי ואין לי מה להוסיףדניאלה .ד.
תודה מוטי.
מממ, היתה פעם שהסכמת עם מישהו מפה?מישהי=)

זה לא קשור לניקוי חלונות וכו'.

זה קשור שתפקיד האישה הוא בבית לרוב.

רוצה להתווכח על זה?

אין טעם למה אנחנו אלו שיולדות את הילדים,

והטיפול שלהם נמצא בידנו.

העולם לא יסתדר אם לא יביאו ילדים לעולם, 

מהסיבה הפשוטה שהוא ייכחד.

אז.. הטענה הזו לא כ"כ סבירה.

נכון, תלוי ברצון.

אני מניחה שהרצון פה של רובנו,

הוא שיהיה המשך ממנו,

לעם, לעולם וכו'.

מטלות הבית נועדו לנשים, ועליך להשלים עם העובדה הזו, 

ולראשונה אני אומרת:

תסתכל שוב במה שכתבת,

ותגיד לי אם זה לא מגוחך, סליחה על הביטוי.

מדוע? 

כמו שאמרתי-

הנשים יולדות את הילדים,

התלות של התינוק ושל כל ילד היא ללא ספק באמו.

וגם, מהצד הפיזי,

למשל, גבר ישתגע אם הוא יהיה עקר בית.

אם אתה רוצה להיווכח בזה, 

צריך לזה 6 ילדים, והתמודדות

עם כל הקשור בחינוך..

וגם, אם אתה רוצה לבצע את מטלות הבית..

אתה זוכר את אמא או אבא שמבשל?

אני דווקא הסכמתי עם כמה כאן.Resiste

אבל לעתים רחוקות מוציא לשון

אם ממך יצא התינוק, אז מטלות הבית הן שלך? תסבירי לי את ההגיון.

ואת מודעת לכך שהתינוק נוצר גם בעזרת הגבר? ביולוגית. זה שהוא יוצא מהאישה, לא אומר שהיא יצרה אותו.

אבל על זה שאתן סוחבות אותם תשעה חודשים ואז צריכות ללדת גם, אני אתפשר ואתן לכן את הקרדיט.

יש להביא ילד, ויש להביא ארבעה. ארבעה זה מסוכן מאוד.

החל ממקומות עבודה ודיור ועד העבודה שכדה"א לא יכול להחזיק אין סוף בני אדם.

אני לא אומר לא להביא ילדים, אני אומר שזה לגיטימי לא לרצות. ושיש כאלה שלא רוצים.

איך הגעתם מהדעה הפשוטה הזו, לבין זה שאני חושב שאסור להביא ילדים?

מה שאני כתבתי מגוחך? אני כמעט התפוצצתי מצחוק. לומר שיש תפקיד שמיועד למישהו, רק משום שהוא נולד זכר או נקבה. איזה שטויות!

די, אנחנו ב2013, מה זו חלוקת התפקידים הטיפשית הזו? אני צריך להיות המפרנס העיקרי והאישה זו שאחראית על מטלות הבית? צר לי, אני מכיר אותן מקרוב ולעולם לא אפיל אותן על אישה אחת. אולי על שתי הנשים שלי, ואז הן יתחלקו ויהיה פחות עומס. (כן, ציני)

אני לא זוכר את אמא מבשלת אי פעם. אולי זה כי אני לא זוכר את אמא שלי.

אבל זה לא משנה מי היה מבשל אם הייתה לי משפחה נורמטיבית, כי רוב המשפחות הן באמת כמו שאת מתארת. האישה היא המבשלת. רוב הבתים הם פטריארכיים, מי אמר שזה בסדר?

איככ אתה קורא לרוב המשפחות פטריארכייםדניאלה .ד.

טעות גדולה!

WOW... האמת היא שזו עובדה, לא דעה.Resiste
אוי מסכנים דניאלה .ד.
תגובהשואף לאור

א.היא זאת שצריכה לטפל בתינוק מעצם הקשר העצום ביניהם,זה מובן מאליו והיא לוקחת את התפקיד של טיפול בו כחלק בלתי נפרק ממנה,זו עובדה שקיימת במציאות.

ב.ארבעה זה מסוכן ? אין לזה שום תמורה במציאות,והעולם מסתדר טוב מאד.

יש כאלה שלא רוצים והם מעט,והם פועלים נגד הטבע האנושי שלהם,ובדר"כ נראה שהם מבינים את זה בגיל מאוחר.

ג.2013 או 2030 אדם הוא אדם,ויש הבדל בין אשה לבין גבר נקודה,ויש גם מחקרים פסיכולוגיים שמוכיחים הבדל פנימי נפשי בין המינים,אז על מה הוויכוח ?

החלוקה הזאת אינה טפשית,והיא גם לא גמורה בהכרח כמו שאתה אולי חושב,אך יותר מזה אני לא חושב שאתה מבין את תפקידיה של אשה ואמא,את ערכן,ומה זה כולל.

ההיגיון מבוסס על זה שאת כולנו ברא מישהו אחד,אני77

שהיתה לו כונה במה שהוא עשה, ובכוונה תחילה הוא יצר שני מינים, למטרות שונות. (כי אם זה היה למטרה אחת-מספיק אחד שגם ילד וגם יעשה את שאר הדברים, ואז למשל היתה לגיטימית חתונה של אדם עם אדם.)

לכן זה שהאשה היא שיולדת ומניקה, מעיד על כוונת היוצר, שעל פי התוכניות שלו, התפקיד שלה הוא לדאוג לילדים ולניהול הבית.

אגב מחקר שעשו הראה ששנשים צורכות פחות קלוריות מגברים בעבודות הבית, אולי אפשר לקחת את זה כראיה (לא מוכרחת, ועדיין ראיה) שנשים יותר מתאימות לעבודות האלה מגברים.

השאלה היא לא אם אני פטריארכי, אלא אם אני צודק. אם אני צודק, אז צריך לעבוד על פי דעתי, בין אם אני פטריארכי, ובין אם לא.

אפי' במשחקים, שיצרו בני אדם בלי יותר מידי השקעה, כשיש שתי יצורים, יש להם תפקידים שונים, אז כשאלקים ברא בעולם שני יצורים שונים-כ"ש שתפקידיהם שונים.

ועוד ראיה לזה שיש להם תכלית שונה-זה שבמשך אלפי שנים נהגו כך. זה לא היה סתם... במשך דורות נהגו כך כי אבותיהם נהגו כך, כי אבותיהם נהגו כך... כי הראשון מביניהם ידע איך בית צריך להראות. (ועד המאות האחרונות בני אדם לא התחילו להגות מנהגים תרבותיים בעצמם, אלא הכל היה עובר במסורת, וזה מוכח מהרבה מקומות, וההסטוריה מראה זאת בבירור.)

לגבי ילודה מרובה, הפתרון הוא ככל הנראה הסבה לחקלאות, רפואה ובניה של כל בעלי המקצועות המיותרים, ושל העובדים המיותרים במקצועות הלא מיותרים, וליעל את שוק העבודה. (רוב מפיקי הסרטים-רק גורמים לאנשים להתבטל ולהתנוון. הרבה מהמורים-מלמדים מקצועות מיותרים או דברים מיותרים, מלבד הזמן המבוזבז. אסירים בבתי כלא-צריכים לעבוד למען הציבור במקום להתבטל. שילדים יעבדו במה שהם יכולים לעבוד, במקום להיות מפונקים ולחיות על ההורים שלהם. אגב, אני גם בעד שרוב (למעט יחידים מעטים ביותר) של לומדי התורה יחזיקו במקצוע כלשהו המועיל לבניין העולם, ויתפרנסו ממנו. ויש עוד הרבה עצות, אבל ברצוני לקצר.) ותזכור שככל שיש יותר פיות להאכיל, ככה יש יותר ידיים עובדות.

אתה לא בעמדה של להסכים.מוטיז

אתה חי על הדעות האלה שלך. ולא באמת מסוגל לשמוע דעות אחרות בצורה משמעותית.

וזה סביל ונורמלי, אבל זה די מעקר את הטעם בדיון כזה כאן.

אף אחד לא ביקש לדון איתך על הנושא.

אתה טענת והאשמת, ענו לך שוב ושוב, אתה חוזר על דבריך, ושוב, מסבירים למה זה לא דיכוי, אתה אומר "זה כן דיכוי", בלי להוסיף הסברים.

חסר טעם.

אני לא מבינה איפה הסתירה פה.שוקו =)

כן אישה היא זו שיולדת, יש לה אחראיות על משפחה

זה לא סותר את העניין שהיא יכולה להיות גם בתפקיד ציבורי חשוב אם היא רוצה.

אחראיות על משפחה היא בעיקר תשומת הלבדניאלה .ד.
עבר עריכה על ידי דניאלה .יע. בתאריך כ"ה בתשרי תשע"ד 04:58
כואב לי לראות משפחות עם נשים קריריסטיות שחבל"ז שבאות הביתה סחוטות בלי שום
כח הכלה תושמת לב ואנרגיות לילדיהן.
לא נכנסתי לסוגיית התפקידיםשואף לאור

אבל לא ברור לך שבמקרה שהתפקיד שלה גורם לכך שהיא מפספסת את הזהות שלה כאמא וכעיקר הבית היא יוצרת עיוות ?

כך אפשר להגיד גם על גבר שמתעקש לא לצאת לעבודה ולהיות ביחד עם אשתו וילדיו בבית(ללא סיבה אחרת,ואומנם האהבה שלו כלפיהם מוערכת,אך יש לו גם תפקיד חשוב),וכי מי יפרנס אותם ?

לגבי סוגיית התפקידים הצבוריים,אינני בקיא בשביל להרחיב בסוגיה הזאת,ולכן לא אמרתי בסוגיה הזאת לכאן או לכאן,כי אינני מבין בה.

יש כל מיני... לא כוללים את כולם בדעה אחת כללית.מוטיז

אבל אין הדרת נשים. מי שרוצה יכולה, ואם קשה לה בגלל שהאופי הכללי שונה משלה - אוקיי, קורה, שתתמודד, יש הרבה יחידים שסובלים מהנהגות כלליות, אין פה מה להילחם. 

המלחמה הזאת מגיעה רק מאלה שרוצים "שויון", שרוצים להדביק את כל העולם במחלתם.

בנות מקפחות את עצמםדתי לאומי

שירקדו, וייתנו לי לרקוד בשקט. אף אחד לא אומר להם לא לרקוד בעזרת נשים. להפך, יהיה לי הרבה יותר נעים לרקוד בלי עשרות ראשים שבוחנים אותי.

זאת הזדמנות לקרוא לכל הבנות שמתכוונות לתצפת עלינו בהקפות שניות איפשהו בירושלים, ללכת להיכל שלמה יש שם הרקדה ענקית, תיהנו. (מילא שמחת בית השואבה, אין כ"כ אלטרנטיבה, שיהיה. הקפות שניות- יש!)

בתור בת -SimplePlan
עבר עריכה על ידי SimplePlan בתאריך כ"ג בתשרי תשע"ד 14:58

אצלינו במושב גם הבנות רוקדות - בלי שום בעיית צניעות - ואמנם אני לא מתה על ריקודים, אבל מי שאוהבת - יכולה לרקוד בכיף.
ככה שבכל מקום אפשר לעשות את זה, והבנות לא ירגישו מסכנות.

אבל, יש משו בזה שהחג הזה לא כ"כ של הבנות - כי אנחנו לא באמת שמחות וצוהלות כמו שאתם. לא יודעת להסביר את זה.

כנראה שבימים עברו חשבו שהנשים יהנו בחג מלשבת ולהסתכל על הגברים - כי ת'כלס זה מה שהן תמיד עשו בימים עברו, והמנהג נשאר עד היום, והחוויה הכי כיפית שלנו מהחג היא לראות את הבנים עולים על הכסאות, מורמים אל-על ושואגים "אין אדיר כה' ".

סתם, סליחה על המרמור, אבל אני פשוט באמת לא אוהבת את החג הזה. מרגישה ממש לא קשורה אליו (וככה אני מרגישה גם בפורים... אין מה לעשות - יש חגים שכנראה רק הבנים נהנים, ותפקידנו לעמוד מאחורי הווילון ולהתמסכן).

חרטות - אתם גורמים לזה להיות ככהשוקו =)

אצלנו גם הבנות רוקדות עם מחיצה 

ולא מעניין אותי איך הבנים אצלנו רוקדים 

זה שאין אפשרות לבנות לרקוד גם זה בעיה של הבית כנסת/יישוב/עיר/קהילה מה שבא לכם

זה לא צריך להיות בהכרח ככה.

והמנהג הזה להסתכל על הבנים שרוקדים - מגעיל. 

מנהג דרבנן דניאלה .ד.
לא יודעת מה איתכם,מעפר אני באה

אני לא מרגישה מקופחת..

כמו שאמרו פה, בנים אמורים לשמוח עם התורה..

אני שמחה לצפות בשמחה הזו

הם מחוייבים, את לא - אבל את יכולהשוקו =)
התורה היא רק של הבנים?דתי לאומי

התורה היא לא פונקציה בחייך? שבנות אומרות שהם רוצות "בית שמבוסס על תורה" הם מתכוונות בית שהבעל שמח בתורה והן מציצות מהווילון?

אגיב רק על חלק אחד שכתבתשואף לאור

"למה בכלל תקנו חג כזה שידעו שהבנות יקופחו?" ,זה חג מהתורה ונראה לי שהניסוח הזה לא מדויק,מעבר לכך,אני לא מבין את הנחת היסוד,יש עניין בחג שהן יהיו מקופחות ? הרי אם הן מקופחות זה בגלל מציאות טכנית שהן לא יכולות לרקוד וכדומה (אני לא מדבר על ריקוד עם ספר תורה).האם יש עניין במנהג שהן מסתכלות על הגברים רוקדים עם ספר תורה?,גם אתה זה אני לא יודע.

לדעתי חשוב לשאול שאלות כאלו בשאל את הרב או חברים מקשיבים,מאחר ואני לא בטוח שתקבל מענה מדוייק.

בהצלחה !

אצלינו הבנות גם רוקדות כמדומני...ענבל
בס"ד

וראיתי פה תגובות שאנחנו לא שמחות כמו הגברים-
אתם רציניים?
אתם חושבים שבגלל שלא חויבתי בלימוד תורה אז אני לא שמחה בה?
להזכירכם-
א. יש גם לבנות לימוד תורה מסוים, מי פחות מי יותר.
ב. התורה היא לא רק ספר לימוד, היא דרך חיים, ובזה גם לבנות י מה לשמוח.

אז לא משווה שמחות, לא יודעת אם הבנים יותר שמחים ממני, אבל זה נשמע לי שטות לומר שבגלל שלא חויבנו לא נשמח.
לא עושים רק מה שמחויבים ושמחים על התורה כי היא חיינו.
בטח שהבנות רוקדות מתנחלת איפשהוא

וחוץ מיזה שזה מאוד מרגש אותנו לרכאות אותכם רוקדים בהתלהבות, ואנחנו (לפחות אצלנו..) נהנות!!

מי מסתכל על הבנים?אש להבה

אנחנו עסוקות בלרקוד בעצמנו!

יש וישמתנחלת איפשהוא

יש כאלה שרוקדות ויש כאלה שמסתכלות ויש כאלה שמידי פעם זה ומידי פעם זה..

ולכן יש נשים שגם רוקדות עם ספר תורה!ספר הספרים
יש בעיה גדולה מאוד שבנות יחזיקו ספר תורהיצור הודי
תבדקי לפני שאת מדברת.שוקו =)
הי הי הישטות
זה *ה*חג שלי!! וכן אני בת
ואומנם בדרכ אינלי איפה לרקוד...
אבל אני שואבת שמחה מלראות אותכם הבנים רוקדים(ולא, אנלא מחפשת חתן;))
וחוצמזה תורה זה דרך חיים!! אז ברור שאני שמחה....גם אם אני לא אחת שלומדת...
זה לא חג רק של בנים!אבל מין הסתם שבנים יותר שמחים.ישראליתת

אצלנו בבית כנסת  אין לי כ"כ איפה לרקוד כי אנחנו תמיד פותחים את המחיצה! גם אם אני יירצה לסגור אין מצב שיסכימו כי יש אצלנו טקס כזה של הכנסת ילדים לבית הכנסת וגם הנשים רוצות ליראות אזז..בחיים לא ייסגרו!!

ותמיד אני יושבת ומסתכלת על הבנים איך שהם רוקדים כי אין לי משו אחר לעשות חוץ מלטחון עוגות שיש בבית כנסתאבל אני יודעת ובטוחה בזה שהם הרבה הרבה יותר נהנים ושמחים!כי יש להם אפשרות לרקוד ולי אין!

זה ממש מבאס .. 

חוץ מההקפות שניות שבהם עושים אצלנו הופעה כזאת עם כול תנועות הנוער אז יש מחיצה ואז כול הבנות מנצלות את זה ורוקדות כמו משוגעות!!!

חבל שלא היית איפה שאני הייתימשה

בנות רקדו עם ספרי תורה, והבעלים אפילו להסתכל מלמעלה לא יכלו.

קצת לדייק כמה דברים...מאמע צאדיקה

א. לקבי תקנות חג שמחת תורה-

המנהגים של שמחת תורה הם מאוד מאוד מאוחרים יחסית בעמ"י-

הרמב"ם למשל לא הכיר מזה "שמחת תורה" (כותב שהמנהג המצוי הוא לסיים את התורה פעם בשנה, אבל יש קהילות שמסיימות את קריאת התורה פעם ב3 שנים כמנהג א"י), המנהגים האילו התפתחו מאוחר יותר בתק' הראשונים- ובהתחלה היה לשמחה צורות אחרות של ביטוי, לאט לאט הגיעו לצורה הזו של הוצאת כל ספרי התורה, ריקודים ל7 הקפות, עליה לתורה של כל הגברים- וזריקת סוכריות טופי.

במידה מסויימת- המנהגים ממשיכים להתפתח גם היום- כדרכם של מנהגים.... (למשל- פיוטים שנודדים בין ספרדים לאשכנזים בשמחה רבה, שקיות ההפתעות לילדים שרק גודלות משנה לשנה...)

והמנהגים של שמחת תורה ימשיכו להתפתח- לפי אופי הקהילות של היהודים שקוראים בתורה ושמחים בה.

ב. המקום של נשים בבית הכנסת-

באופן כללי עם הגאולה- יש עליה בידע וביכולת ביטוי הרוחנית של נשים- ובהתאם גם האחריות ההלכתית שהן מקבלות או לוקחות על עצמן, ובהתאם גם- סממני הפרהסיה של מנהגי נשים- ושמחת תורה בכלל זה.

בעז"ה עם השנים- נראה בקהילות שנשים ששמחות בתורה בלימודה  ובסיום קריאתה- ביטויים של שמחה זו.

למשל- שבתי כנסת יבנו את עזרת נשים בצורה שיש מקום לרקוד בכלל.

ג. אדמין ציין לעיל איפה שהיינו בשמחת תורה- במדרשת נשמת

אז רציתי טיפה להבהיר-

החג ביחד- הוא חלק מתהליך של לימוד תורה בכלל, ולימד הכנה לשמחת תורה. זה מקום שלנו- כאן אנחנו לומדות, כאן אנחנו שמחות בלימודנו, כאן אנו עושות את חלקנו במנהגי כלל ישראל.

הבעלים- מקומם בבית הכנסת

(שאלות נוספות- אפשר באישי)

ד. לדעתי יש משו קצת לא צנוע בלהסתכל שעות על גברים רוקדים

ריקוד הוא דבר אישי, ביטוי פיזי של תנועה פנימית- לא ענייני לעמוד ולבהות בקשר של אדם עם בוראו

(כמו שלא מרגיש לי צנוע\ נכון להסתכל על אדם שמתפלל- זה לא ענייני לראות מה הוא אומר לריבונו)

כל מילה בסלע. ממש יפה.נפתלי הדג
תגובה מבת...יפה כחמה
א.גם הבנות שמחות בתורה וגם בנות לומדות תורה רק לא באותה צורה שבנים לומדים....כי לבנות יש דרך מחשבה אחרת מלבנים!!!
ב.לפחות אצלנו בישוב ) הבנות מקופחות.... אפילו סידורים יש בקושי. ...ואין ממש מקום לרקוד (אז אל תגידו שזה סתם!!!)
וחוץ מזה הבנות מקבלןת את הקדושה מזה שהן רואה את השמחה ואת הבנים רוקדים (אני לפחות...) ואם לבנים כאן יש בעיה אם זה לדעתי זאת בעיה שלהם...אבל ככה אני חושבת!!!
אז אני אסכם את מה שהבנתי -חגי לנדסברג

א. יש בנות שלא מרגישות מקופחות כי הן מחוברות לתורה ויכולות לרקוד.

ב. יש בנות שאכן מרגישות מקופחות והן מסמכנות בלהסתכל על הגברים שזה מה שיש להן לעשות.

ג. יש בנות שנהנות מזה שהן מסתכלות על הגברים - מלראות את שמחתה של התורה שיש להן חלק בה.

ד. החג אכן נועד פעם בימי קדם למצב הקיים - שהוא לא המצב כיום.

תודה רבה לכולם...
זה לא נכון!!batsheva100

החג הזה הוא חג גם של בנות!

תלוי איך כל אחת עושה אותו.

אני אישית לא ישבתי מאחורי מחיצה ומחאתי כפיים,

אלא רקדתי בטירוף מאחורי מחיצה

בנות, פשוט תזיזו ת'עצמכן, ת'כיסאות, ותתחילו לרקוד!

אף אחד לא חייב אתכן לשבת חיוך

אצלנו גם הבנות רוקדות בעזרת נשיםענני-יה
נכון שזה חג שלבנים יש בוא יותר ביטוי אבל זה לא נכודרוומית גאאה!

נכון..אצלנו גם הבנות רוקדות לא מסתכלות רק......גם הבנות עושות הקפות בבתי כנסת עם כולם...קיצר זה גם לבנות

טוב אז-אביגיל=)

יש לי משו להגיד לך (פותח השרשור)

אני ממש לא מרגישה שזה חג שאני יוצאת מקופחת בו.

ולמה- כי תכלס,זה יפה להסתכל על בנים רוקדים ושמחים עם התורה. 

ואני באמת רוצה לרקוד- אז בשביל זה הלכתי להקפות שניות לבנות בהיכל שלמה (אח"כ- להר המור.....)

הקב"ה לא חשב לעצמו- "אני רוצה חג שיהיה רק לבנים" אז הוא עשה את שמחתורה!! ואני גם ממש ממש שמחה עם התורה ומרגישה שיש לי חלק בה!! למרות שאני לא מצווה ללמוד אותה!!!

וסתם משו קטן- קצת סתרת את עצמך עם ההודעה והחתימה.....

שבוע טוב!

מתנת האל

השאלה הגדולה היא מדוע הבנות מהצד השני עם הוילונות הפתוחים מסתכלות??

אין ספק שזה יפה ומרגש להסתכל איך אתם רוקדים צוחק צוחקצוחקאך זה לא העיקר.

והרי יש להן את היכולת לסגור את המחיצה לגמרי ולהשתגע משימחה בדיוק כמוכם .

והמסקנה היא -בחירה שלהן איך להתייחס לחג וכמובן שהן לא מקופחות ברגע שיש מחיצה.

רק במשפחה שלי הבנים מרגישים מקופחים?!אביגיל=)אחרונה

מבולבל

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך