אני לא יודע אם מישהו מכיר את ההרגשה..מוטיז

כשאני אוכל צהריים, הרבה פעמים, כשאני אוכל ככה... עד שאני מלא..

נופלת עלי מן עצבות כזאת, לא'דע, אולי זה כי אני מרגיש פרה, אולי זה בגלל סיבה אחרת.. לא יודע.

מכירים את זה?

(זה חמור במיוחד לקראת ערב, אם גומרים לאכול ואז גם מתחילה רוח קרה או משהו... ומחשיך...  התחושה עלולה להיות נוראה!)

ובכן, ישבתי ואכלתי היום שאוורמה בצהריים, וכצפוי.. כרגיל.. אני קם בכבידות כזאת..ו.. המצב רוח צנח. (וואלה, זה הזוי וחריג?)

ואז נזכרתי שלא בירכתי, והתיישבתי לברך, ואז אני קולט...

אם אתה מתיישב לדבר דברים של טעם, ולבקש תודה.. ולהיזכר שוב בדברים חשובים.. ולשים את השווארמה בפרופורציה..

זה פשוט משנה לגמרי את הסיפור!

אז הפעם לא ממש כיוונתי, כי חשבתי יותר על זה שמצאתי את הפיתרון לבעיה, בפעם הבאה אולי אכוון יותר.

אבל... מכירים את זה בכלל?

מילוי הכרס מזיק!רותם333

חח זו לא המצאה, תוכל למצוא הכל בספר ללא גזל:'חיים בריאים כהלכה' של הרב יחזקאל אסחייק שליט"א
אני מקווה שזה קשור לזה..אבל זה באמת לא הזוי ולא חריג.אלו ה'תופעות לווי' הלא כל כך נעימות בוא נקרא לזה ככה..קיצר עצה שלי תקרא את הספר ואני מקווה בעזרת ה' שהוא יעזור לך לחשוב כל פעם מה כדי
דבר שני,אתה קולט למה זכית?זכית למין הארות מה',ה' רק רוצה שתלך בדרך הנכונה ומנסה לתת לך גם רמזים..

http://www.ateret4u.com/online/f_01957.html#HtmpReportNum0029_L2

תודה..מוטיז
כן, הרגשה מוכרתדניאלה .ד.
אבל אצלי זה יותר כי בזמן האוכל אני לא תמיד מתרכזת באוכל וחושבת מלא מחשבות על אנשים ודברים וכן.. גם הברכה לעיתים כמו האכילה.. והעצבות או האי סיפוק (שמתבטא אצלי יותר בצורה הזאת יותר) מבצבצים להם בשקט.

עכשיו כשציינת את זה, זה הרבה יותר ברור לי..! ועל זה נא' האכילה פעולת קודש היא וצריך לה הרבה ריכוז והתכווננות, ולזכור לכוון ולהודות וכמו שצריך.

וזה משום מה מזכיר לי את מה שכתבתי פעם ביציאה לא מהעולם הזה שארוחת הבוקר היא הדבר הכי קדוש בעולם, ותכלס לא רק הארוחה של הבוקר
* חשבתי שרק אני מרגישה פרה לפעמים מרוב אוכל
ואשריך! דניאלה .ד.
כל כך כל כך מוקר כל הזמן זה קורה ליא"י זה קשה

אחד הדברים שבאמת צריך להתחזקדוס בהם זה תאוות האכילה (לפחות אני)

תודה רבה על הקישור מקווה שאני יצליח בעז"הא"י זה קשה
בבקשה. (ולמי שמתעצל להוריד ולקרוא-המאמר בפנים.)בחורצ'יק

הרב שלמה אבינר

אל תאכל רעל

אל תאכל רעל, אל תאכל סוכר ומלח, שומן וקמח לבן. כמובן לא מדובר בכפית אחת אלא בהצטברות עודפת.

ריבונו של עולם, הטוב לכול ורחמיו על כל מעשיו, הזן את העולם כולו בטובו, ברא מזונות בריאים וגם טעימים. "בורא נפשות רבות וחסרונן" – "כגון לחם ומים שאי אפשר בלא הם". "ועל כל מה שבראת להחיות בהם נפש כל חי" – "כלומר על כל מה שבעולם שגם אם לא בראם, יכולין העולם לחיות בלא הם, שלא בראם כי אם לתענוג בעלמא כמו תפוחים וכיוצא בהן" (ברכות לז א. תוס' ד"ה בורא).

הכל כל כך טעים, כל כך מתוק בעולם של ריבונו של עולם.

מה עושה האדם? מפריד את המתיקות ומוכר אותה לחוד. מוציא את הסוכר מקנה הסוכר ומכניס אותו במשקה קל, הכבד בסוכר, שבע כפיות לכוס – וכך הורס את בריאותו. ולא רק את בריאות הגוף הוא הורס, אלא גם בריאות הנשמה, כי הנשמה אינה אוהבת אכילה גסה. זה מצער אותה ומעציב אותה. ומהי אכילה גסה? אכילה מעבר לצורך הבריאותי האמתי של האדם, אלא כפי תאוות האכילה. יש אנשים משועבדים כל כך לתאוות האכילה, שהם מתייחסים לאכילה כאל מימוש תאוות אכילה, ואוכלים מפני תאוות האכילה, בלי לברר אם המזון מועיל או מזיק.

כותב מרן הרב קוק: "כשאוכלים לשם תאווה חומרית, מתגבר העיצבון בסוד אוכלי לחם העצבים" (אורות הקודש ג רצב). וכן באורות התשובה, שלוש הפסקאות על אכילה לא ראויה (יד ח-ט-י), באות בין פסקאות של עצבות. יש אנשים שאוכלים לא בגלל צורך אמתי, אלא כדי להפיג את עצבותם ותסכולם. ואדרבא, נהפוך הוא.

יש ארבע מדרגות באכילה לפי הרמב"ם (הלכות דעות פרק ג):

א. תאוות האכילה.

ב. גבוה יותר: אכילה לשם בריאות

ג. גבוה יותר: אכילה לשם בריאות לשם כוח לעבודת ד'.

יש מדרגה רביעית רזית גבוהה עוד יותר שהרמב"ם אינו מזכיר אלא באופן כללי בסוף מורה נבוכים: העלאת ניצוצות, או מדרגת הקדושה שבסוף מסילת ישרים (פרק כו), כמו הכהנים שאוכלים קרבנות, ועצם האכילה היא עבודת ד'. כמובן, אין זו המדרגה שלנו.

אבל גם המדרגה השלישית לשם שמים אינה מדרגה שלנו. הרי הרמב"ם כותב שהיא קרובה למדרגת הנבואה (שמונה פרקים פרק ה). ואפילו המדרגה השניה לאכול רק לשם בריאות קשה לנו. הרי יש בעולם 1.6 מיליארד אנשים הסובלים מעודף משקל, ו-520 מיליון שמנים.

כל יום מוציאים בארצות הברית על טיפול במחלות הקשורות להשמנה 140 מיליון דולר, ועל תכניות הרזיה 55 מיליון דולר.

לכן ידידי, אל תאכל רעל, שאף למדרגה שלישית ולפחות לשניה.

נכון שדברים אלו אינם פופולאריים בעולמנו שהוא עולם של הנאה מיידית. ובכלל, בתרבות המערב העולם נתפס כעולם של מילוי הנאה, וזו מטרת החיים – בהמשך לתרבות יוון, שהיא עצמה המשך של האלילות הקדומה. לעומת זאת, אברהם אבינו לימד שהעולם הוא עולם של מילוי חובה כמבואר במסילת ישרים פרק א, וההנאה  אינה אלא אמצעי כדי שהאדם יוכל למלא תפקידו.

כמובן, מותר מידי פעם לאכול במינון נמוך מגדנות וסוכרית וממתקים ועוגיות, כגון בשבת וביום טוב. אבל לא כ"בני אדם שאוכלים ושותים ועושין כל ימיהם כחגים" (שבת קנא, רמב"ם דעות ה א). ועתה יש בני אדם שעושים כל יום חג ארבע וחמש פעמים בממתקים, חטיפים ואין סוף מעדנים.

זה הכלל, צדיק אוכל לשובע נפשו ובטן רשעים תחסר. כי מנגנון השביעה המוחי אינו בנוי לממתקים.

לכן חדל לך מסוכר וממלח, ממרגרינה ומקמח-לבן-דבק-נגרים. חמול על גופך שנכנס לכוננות גבוהה לסלק בעמל רב את כל הרעלים האלה. חמול על נשמתך שחשה ירידה ובוכה בקרבה.

שמא תאמר: וכי מעתה אנהג בפרישות, ואתענה כל חיי במזון אשר טעמו כטעם הקרטון?! לא כן, אלא לאט יחזור לך חוש הטעם הטבעי שאיבדת.

חזור למזון הטבעי, הנקי והבריא. "הוא הלחם אשר נתן ד' לכם לאכלה... לקטו ממנו איש לפי אכלו... המרבה והממעיט לא החסיר, איש לפי אכלו לקטו... ויותירו אנשים ממנו עד בוקר וירום תולעים ויבאש... וילקטו אותו בבוקר בבוקר איש כפי אכלו" (שמות טז טו-כא).

בשבת אפשר להתענג, וגם ביום טוב. אך לא להפריז. שבת קודש, שבת לד'.

מוכריוני
שהייתי יוצא להפסקת אוכל מהעבודה ואחכ לא מסוגל לעבוד..

ממש! גם באסה וגם עייפות..
היה איזה רב אחד, שביקש מתלמידיואריאל דל"ת

שיאכלו 5 דק' ויברכו 10...

[אגב תאוות האכילה שהוזכרה כאן- חג סוכות הוא התיקון לתאווה זו..]

וגם למחוא כפיים להמתקת המשקל?בחורצ'יק
להמתקת מאכלים דיאטטיים דלי סוכר...מוטיז
התכוונתי שזו תהיה פעילות להורדת משקל..בחורצ'יק
הבנתי את זה, והוספתי.מוטיז
דווקא למחוא כפיים לא ראיתי שכתוב שם.אריאל דל"ת

אבל כתוב שזה תיקון לתאוות האכילה, מכיוון שסוכות הוא חג האסיף, ואין דומה מי שאין לו פת בסלו למי שיש לו פת בסלו..

עצות הרמב"ם-ישנה את הרגשה -מדהים!!מתנת האל

מתחברת מאוד לדברי רותם333 .

אכן מילוי הרכס לא רק שלא ממלא את האדם אלא מרוכן אותו ..

כמו כן ,חשוב מאוד ללעוס את האוכל כמה שיותר אפשר ואז לבוע ולמלא את הבטן ב1/4 פחות ממה שאתה רעב.(דברי הרמב"ם)

מבטיחה שזה יעשה לך את העבודה ולא תרגיש שהמטרה שלך זה לבבלוע/"להנות"/להתפוץץ מהאכול כמה שיותר.

מה גרם,שמצאת לך גם פיתרון יפה וזה לייעד את האכילה.. יעדה אותה בכך שהיא דרך התקשרות שלך לבורא.וזה יפה.

אך חשוב מאוד ,מנסיון,שתרגיש הרבה יותר טוב אם תקשיב לעצות הרמב"ם הרמב"ם.וכך באמת יש לאכילה מטרה-להשביע ולא לפוצץ ולתת הרגשה של כבדות .

אגב,תחושבות מבאסות אבל יש להן פיתרונות כך שתתנחםםחושף שיניים

לא פתחתי את כל הקישורים פה-הדובדבן שבקצפת

אבל בעיקרון ברור שזה יותר חמור בערב, גם הרמב"ם אומר "בבוקר אכול כמלך, בצהריים כבן מלך ובערב כאביון"...

(יש לי חולשה לסוגריים. ככה שאם רוצים שאני אשים לב למשהו- כותבים אותו בסוגריים...)

אני ינסה לענות.....ישי .א.

לאדם שהוא נולד יש לו שתי תעוות חומריות עיקריות ובולטות:
האחת היא תאוות המין, אין צורך להרחיב (נושא לפעם אחרת)

השנייה היא תאוות האוכל.

בשניהם למרות שהם תאוות חומרניות, היהדות לא אומר לאדם לא לעשות אותם, אלה לעשות אותם במידה, במקום המתאים בזמן המתאים ובכמות המתאימה........

אם אדם עושה אותם בצורה הנכונה כגון: אכילה במידה על דעת זה שהוא צריך את זה כדי להתקיים וכדי שיהיה לו כח לעבוד את השם. או תאוות המין (כמובן בזמן המתאים כפי שכבר אמרתי בהתחלה) על מנת להביא חיים והמשכיות לעולם, אז הוא מרגיש אחרי זה טוב עם עצמו, הוא מרגיש אדם טוב יותר שמשפר את העולם.

אם אדם לא עושה את זה בצורה הנכונה, ונמשך אחרי התאוות שלו בצורה בהמית, אז ממילא אחרי שהוא עושה אותם הוא מרגיש מן ריקנות כזאת, שנובעת מזה שהתאוות שלו הצליחו להפיל אותו....

לכן גם כשאתה אוכל שווארמה (לתאווה -  אל דאגה אני גם אוכל בכמויות), גם אם לא כוונתה לזה שזה על מנת לעבוד את השם, (גם אני לא תמיד מכוון) אז לפחות תנסה לקדש את האכילה ולברך לפני ואחרי, וגם לא לאכול יותר מדי, כי כשאתה במידה אז כביכול כדי להתקיים (ולעבוד את ה') , אבל שאתה ממלא את הכרס שלך, זה רק בשביל התאווה שלך, ואז אתה מרגיש מן ריקנות כזאת...

טוב זה היה נשמע ממש פלצני נכון??
סה"כ ציטטי את מה שהרב שלי אומר, זה ממש יפה ונכון, שווה לדעת....

ממש לא אהבתי יוני
זה היה נשמע ממש פלצני נכון? הרב שלי אומר את זה כאילו מה עובר עליך?!

ובלי קשר, באמת גם לא אהבתי את מה שהרב שלך אומר...
צודק! אני חוזר בי, זה לא פלצני זה יפה מאוד....ישי .א.
לחלוטין!batsheva100

אפילו כשאני מנשנשת איזה מלפפון מרגיש לי לא טוב..

(כשזה לא מתוך רעב אלא סתם)

כן. ויש לי הסברון בשבילך.חרותיקאחרונה
אוכל זה דבר גשמי. אז אתה ממלא את הגוף,
והנשמה מצפה גם לקבל את חלקה.
וכשהיא לא מקבלת, אתה נהיה עצוב.

אבל אם בירכת בשמחה רבה ואמרו כולם,
הנשמה שמחה שקיבלה את חלקה, ואתה שמח‎
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך