התדיינויהודה פ.

פה מסתבר כמה פעמים אז או שנפתח שוב את הנושא או שתפנו אותי למקום המתאיםחושף שיניים

הנושא: נפרד מעורב בחברה

אני רוצה להצטרף לארגון רק הוא בעייתי מבחינת הנפרד

מיסודו הוא אינו רוצה נפרד(ואני כן) ואני מתלבט אם להכנס אליו(ולקחת חלק משמעותי) או לא

השאלה עד כמה הולכים בכח על נפרד, או עד מתי אפשר "להחליק" את העניין

זה בעקרון לא מעורב ממש אלא ביחד הבנים והבנות, אבל יכול לגלוש מעבר

עד כאן לבינתיים. 

תודה.

מקפיץיהודה פ.
צריך לשאול רב בעניין כזה שואף לאור

רק רב יוכל בכלל לענות על השאלה של האם זה מותר או אסור,לתת את הפורפורציה ושיקול הדעת הנכון לכל השיקולים ולתת לך הדרכה נכונה.

כאן יכולים להעלות צדדים ולהגיד דברים מעניינים אך לא לתת מסקנה או הדרכה פרטית,מה גם שיכולים להיות דברים שאינם מדוייקים או אפילו אינם נכונים לעיתים,מתוקף כך שאנו לא רב

בהצלחה !

תלוי...אביגיל=)

תלוי כמה אתה חושב שתוכל לשמור על עצמך....

אישית... אני גם בהתלבטויות על דברים כאלה....

אבל תגדיר לעצמך בכנות מה הקווים האדומים שלך ואולי תמנה איזה חבר שיעזור לך שלא תחצה אותם....

בכ"א אני חושבת שאם אתה יודע שלא יהיה פשוט לך להתמודד - רד מזה..

הנפש שלך יותר חשובה מארגון כזה או אחר...

ואם אתה רוצה יש ארגונים נפרדים....

תגדיר באיזה תחום..

ב"הצלחה צדיק!

ה' אוהב אותך!!!

תלוי רק בך ובכמה זה חשוב לך..ננח=)

מבין?

אם אתה מתעקש עלזה שזה נפרד לגמרי לגמרי ואתה לא רוצה את כל הבלבולים האלה של  'לא מעורב ממש רק ביחד בנים ובנות'  וכל העיוותים שעושים להלכה שלנו, והפתיחות הזאת שמתנגדת ל שחור-לבן ותמיד מחפשת משו באמצע >>> אל תלך! עזוב אתזה לגמריי.

זה מה שאני הייתי עושה במקומך..חיוך

בהצלחה שיהיה!

אני לא חושב שכדאי לך,למעט מקרים חריגים.חג'דומט

אתה נותן לגיטמציה להפיכת התורה לתרבות,ולא לדרך חיים.

חג'ד זה לא נכון.ענבל

בס"ד

הארגון הזה לא נועד להפוך את התורה לכלום.

לומדים בו תנך, פשוט תנך לשמה.

לא הופכים את זה לשום תרבות.

אוף.

זה פשוט לא נכון

לא הבנת אותו...מוטיז

הא מתכוון שארגון מעורב, זה בעצמו להפוך את התורה לתרבות...

כך נראה לי בכל אופן.

תסביר גם במה מדובר...ענבל
יש דברים שצריך לוותר בשבילם על דברים אחרים.asaf300

אם אתה חושב שזה חשוב שתהיה שם בארגון, תלך. ותשמור על עצמך כי זה אפשרי. ואם אתה חושב שזה לא ככ טוב להיות שם , ואין לך מה לעשות שם כ'כ הרבה אז אל תלך..

תשים לב על מה אתה מדבר. על אם זה נפרד או מעורב.. זה לא כזה ביג דיל..

כתבה על הארגון:ענבל
לא רלוונטימוטיז
לא ניראלי שכדאי לך..(גן מבחינת ההלכה..)וגם..בת מלך=)

כי זה מתחיל בדברים קטוינם וש טח"כ זה מתדרדר ח"ו..

יש בטוח עוד מקומות שאפשר לתרום בהם...

ב"הצלחה!!

עד כמה שידוע לי חברה מעורבת אסורה הלכתיתארלט

באופן חד משמעי.

נראה לי שזה אסור, כי א' יש שם באמת מפגש בין בניםא"י זה קשה

ולא רק שתי קבוצות נפרדות ככה שלהתרחק מן האישה מאוד מאוד- זה לא בדיוק. דבר שני יש מצב שזה אפילו מצווה הבאה בעברה אבל אני לא אומר בוודאות, כי אמנם יש מצוה לאהוב וללמוד תורה אבל כשזה בא על חשבון הפרדה מלאה יכול להיות שזה מצווה הבאה בעברה.

מצד שני אני יכול להעיד גם שזה מקום המפגש של בנים ובנות לדוסים רציניים אז אם מישהו רוצה חברה מעורבת אבל צנועה אני חושב שהוא ימצא את זה שם.

מצטרף לדעות הקודמות עם הוספה מסוימת...מקווה לטוב...

בעבר,כלומר בזמן הגלות היה חשש גדול להתבוללות ולכן היה היתר שיהיו תנועות נוער מעורבות למנוע התבוללות בין הגויים ושהיהודים יכידו יהודיות בלבד,ושרק אתן יתחתנו בסופו של דבר. היתר זה-היה רק בחו"ל שהיתה סכנת התבוללות אמנם היום,שב"ה כמעט ואין חשש כזה, ההיתר לא קים ואין שום בסיס להתי רחברה מעורבת לשום צורך וזה לא משנה אם החברה צנועה או לא( בטח שאם זה לא צנוע הדבר גרוע הרבה יותר,אבל גם חברה צנועה יכולה להוביל לבעיות קשות.)

בקיצור-מצטרף לדעה שנאמרה קודם שאין פה שום צד להקל ולדעתי הדבר אסור לחלוטין.

אם חברה מעורבת אסורהחייל בצבא ה'

אז היא אסורה גם כשהיא צנועה. אין חילוקים בכך. עצם העירוב הוא לא צנוע.

מעורבת צנועה זה פרדוקס.חג'דומט
מעורבת וצנועה זה 2 מילים שלא הולכות ביחד!אביגיל=)
צריך לחפש מה ה' רוצהחייל בצבא ה'

וללכת על זה באמת. צריך לשאול רב תלמיד חכם אמיתי מה רצון ה'- וללכת על זה (כי רק אדם שלומד תורה ויכול לפסוק- ורצון ה' נמצא בה- יוכל להנחות אותך).

סוף סוף אתה רוצה ללכת לארגון כדי לעשות טוב, ואתה רוצה לעשות טוב כי זה רצון ה', אבל אתה צריך לברר מה רצון ה' במקרה הזה, כי יש כאן בעיה של איסור הלכתי.

בתכל'ס לא שייך שבן אדם יגיד שהוא יהיה גיבור ויתמודד- אם ה' לא רוצה את זה, אז לא עושים! "לא בגבורת הסוס יחפץ, ולא בשוקי האיש ירצה- רוצה ה' את יראיו וכו' " (תהלים קמ"ז, י'-י"א). אם רצון ה' הוא שלא תלך לשם, אז אין לך מה להתבאס, להפך- אם היית הולך, זה היה נגד רצון ה'! וכשאתה מקיים את רצונו אתה מביא באמת את התועלת הכי גדולה, לעצמך, לכל ישראל ולעולם כולו! ואז זה גם קידוש ה' הכי גדול, כי באמת המלכת אותו על עצמך! ה' יברך אותך!

מבינה..-נרי-

קראוו.. זה ממש טוב!-נרי-

ואז.. עברתי.. בוא נגיד שעברתי משו קשה.. קראו לי אשכרה בוגדת טוב האמת זה היה כיתה ה כסהה.. אז אני מביהה.. למזלי יש לי ביטחון עצמי גדולל (אולי טיפה מדיי..) שכשהם היו אומרים לי הייתי מחזירה להם תשובות שמשאירות אותם בפה פתוח... דווקא כיפפ לי בטירוףף עכשיו.. למרות ששם הייתי כאילו המרכז של המרכז וכאן אני גם אמנם במרכז אך יש עוד שתיים.. לא שזה כסה מפריעה.. אבל תעשה מה שבאמת טוב.. מוזמן לאישי..

עברתי עם  זה הרבהה.. כולם אמרו שעזבתי בגלל שאחותי היתה מדריכה שלי וכשהיא עזבה עזבתי פשוט בגללה.. אבל זה לא נכון.. אני עזבתי כי זה התחיל לידרדר ברמות מטורפות.. היום אני מסתכל מלמעלה עליהן.. ואומרת שהן פשוט מסכנות שככה הידרדרו..בהצלחחה.. מוזמן לאישי.. 

אני מגיב גם לך וגם למקווה לטובא"י זה קשה

כוונתי היתה שאמנם יש דעה שאני מאוד חולק עליה ולא מסכים איתה שחברה מעורבת צנועה לכתחילה זה הדרך ולכן אני אומר שמהכירות עם התנועה נח"ת אני יודע שזה המצב שם זה באמת ככל הידוע לי חברה מעורבת ומאוד צנועה. לא אמרתי שמותר ואני מתנגד.

אל תלך על זה.. תוותר..See the pain
לי גם יש שאלה...ענבל

בס"ד

כמה מהמגיבים פה יודעים מה זה הארגון ושמעו את שמו פעם?

וכמה מתבססים על סטיגמות מטומטמות?

לא הבנתי, הוא מדבר על נושא ספציפי של חברה מעורבתמוטיז

מה משנה מה האירגון ומה הוא עושה ומועיל? ואיפה נכנסות פה הסטיגמות?

השאלה שלו היתה על עניין המעורב בנים בנות.

יא דוסססססססססיםorr
תשובה מנומקת, מבוססת ורהוטה. אהבתי. <צ>לך דומיה תהילה

גאווה דוססססססית.batsheva100אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך