פרק אימה!-משה ר-

אחד העמודים היותר מפחידים בש"ס שיצא לי ללמוד וממש הרגשתי בסרט אימה, זה דף ו' עמוד א. בברכות..

שימו לב מה מתואר שם.
תניא אבא בנימין אומר אלמלי נתנה רשות לעין לראות אין כל בריה יכולה לעמוד מפני המזיקין אמר אביי אינהו נפישי מינן וקיימי עלן כי כסלא לאוגיא אמר רב הונא כל חד וחד מינן אלפא משמאליה ורבבתא מימיניה אמר רבא האי דוחקא דהוי בכלה מנייהו הוי הני ברכי דשלהי מנייהו הני מאני דרבנן דבלו מחופיא דידהו הני כרעי דמנקפן מנייהו האי מאן דבעי למידע להו לייתי קיטמא נהילא ונהדר אפורייה ובצפרא חזי כי כרעי דתרנגולא האי מאן דבעי למחזינהו ליתי שלייתא דשונרתא אוכמתא בת אוכמתא בוכרתא בת בוכרתא ולקליה בנורא ולשחקיה ולימלי עיניה מניה וחזי להו ולשדייה בגובתא דפרזלא ולחתמי' בגושפנקא דפרזלא דילמא גנבי מניה ולחתום פומיה כי היכי דלא ליתזק רב ביבי בר אביי עבד הכי חזא ואתזק בעו רבנן רחמי עליה ואתסי..
מה שהגמ' אומרת פה, זה שאם היינו יכולים לראות את המזיקים, א"א היה לעמוד בפניהם, ומי שבכ"ז רוצה לראות, יקח שליה של חתול שחור שגם אמו שחורה , והחתול בכור בן בכורה ישרוף אותו באש ויטחן אותו וישים מעט בתוך עינו..
הגמ' עוד אומרת שם- אמר רב הונא כל חד וחד מינן אלפא משמאליה ורבבתא מימיניה (אלף מזיקים משמאלו ועשרת אלפים מימינו)

אמר אביי נפישי מינן וקיימי עלן כי כסלא לאוגיא (הם המזיקים מרובים מאיתנו וקיימים עלינו כמו תעלה הסובבת את התל)

אמר רבא האי דוחקא דהוי בכלה מנייהו הוי (דוחק בשעת הדרשה בגלל המזיקים המצוים עמנו )

הני ברכי דשלהי מנייהו (עייפות הברכים בגלל המזיקים)

הני מאני דרבנן דבלו מחופיא דידהו (בגדי התלמידים מתבלים למרות שלא עוסקים במלאכה בגל המזיקים )

הני כרעי דמנקפן מנייהו (פציעת הרגליים הוא בגלל המזיקים)

אותי זה מאד הפחיד לקרוא את זהמת

ואגב, שאלה...-משה ר-

יש כ"כ הרבה עדויות מהגמ' והזוהר על הימצאותם של המזיקים, על מה מסתמך הרמב"ם כאשר הוא פוסל את זה, כמו כן כישופים?

יש מזיקים אבל לא בארץ ישראלמושיקו
תרוץ ברמה של גן ילדים. אני מקווה שאתה לא באמתמישהו10

מאמין בזה.

על מה? על השכל, ההגיון, והמדע.מישהו10

וההבנה שלו שדברי חז"ל בעניין הזה לא מחייבים.

אגב, במקורות הארץ ישראליים (כמו התלמוד הירושלמי) היחס לנושאים "המיסטיים" האלה הוא מינורי ביחס לתלמוד הבבלי, לא שזה לא קיים בכלל, אבל הרבה פחות.

מזל שאנחנו לא מבינים בזהפריסבי

ואיפה הרמב״ם מדבר על זה? אפשר מקור?

הלכות ע"ז.-משה ר-
ציטוט מהרמב"ם: כל המאמין בדברים אלו וכיוצא בהן-משה ר-

ומחשב בליבו שהן אמת ודברי חכמה, אבל התורה אסרה אותן אינו אלא מן הסכלים ומחסרי הדעת.. וכ"ו...

נראלי שהרמב״םפריסבי

התכוון לכל המעשים של ע״ז גם אם יש בהם משהו, שאז אסור להאמין בזה. לא נראה לי שיש כוונה לגמרא שהבאת.

הרמב"ם כותב בפירוש גם על שדים, והוא היה דעת יחיד-משה ר-

מול כל הפוסקים שחלקו עליו..

איפה הוא מתייחס לשדים?11111
מה הקשר בין מה שהרמב"ם אומר שם לקיום או אי קיום...11111

מה הקשר בין מה שהרמב"ם אומר שם לקיום או אי קיום של המזיקים?

הוא מדבר על מיני חוקות גויים ומיני כשפים תוצרת האדם, לא על אמונה בקיום מזיקים.

אז מה אתה אומר על דברי הגר"א על הרמב"ם-משה ר-

הוא (הרמב"ם) נמשך אחר הפילוסופיא הארורה ולכן כתב שכשפים ושמות ולחשים ושדים וקמיעות הכל שקר הוא...

אבל במה שהבאת הרמבם לא התייחס לשדים.11111
ציטטתי את התנגדותו של הרמב"ם לדברים-משה ר-

מזיקים הוא מזכיר מסתמא במקום אחר..

תרגיעמופים

קודם כל גם בנות קוראות כאן, וחבל שלא ישנו בלילה...  חיוך

דבר שני בתור לומד גמרא אתה כמובן יודע שיש אלוקים, והוא שומר עלינו וכו'.

אז מה זה משנה אם יש מלא מזיקים, או חומייני, או רעידות אדמה, וכו' וכו'

כשירצו בשמים להזיק לך כבר ימצאו דרך, אל תדאג.

הכי חושב לדאוג לא לחטוא, ואז לא יהיו בעיות

טוב, חפרתי חופר

אז מה? יש פה בנות שגם לומדות גמרא-משה ר-

ו...אתה רציני שיש אלוקים? לא ידעתי <צ>

שיהיו בריאות....מופים

אני מקווה שהן מדלגות על הקטע הזה בגמ'...

חוץ מזה שההיתר ללמוד גמ' הוא רק לבנות מיוחדות שלא מוציאות ד"ת לדברי הבאי, ואז הם כמו בנים.

יש לי עוד מידע על אלוקים, אם אתה רוצה אני יכול להביא לך עוד... <צ>

אני קראתי פעם איפה שהוא על ק"ש, היו לי סיוטים!!יטבתה

היה כתוב שם משהו על כך שאם בנאדם היה יודע מה נמצא לידו כל לילה לפני שעולה לישון היה קורא את ק"ש בכוונה ובבכי..

קיצר הוא תיאר את השדים והרוחות מסביב למיטה מתמתמת

זהו. מאז לא נגעתי בספר הזה. אפאטי

הייתי צריך לפתוח את השרשור הזה לפני המי ער-משה ר-

כן.. היו מתפקדים רביםיטבתה

אבל הם היו עושים לך יסורי מצפון שטן

המזיקים של ק"ש שעל המיטה זה לא שייך על בנותמופים

הם נבראים מעבירות של גברים, שנשים לא יכולות לעבור עליהם, כך שאין לך מה לדאוג

באמת?יטבתה

אז אני יכולה להיות רגועה? מוציא לשון

האר"י אומר שזה שייך גם לבנותחסדי הים
כי גם הם מהרהרים לפעמים בגברים בצורה מוגזמת.
נכון שיש זוהר בכמה מקומות, שהיה אפשר להבין ממנו, שזה רק בגברים. אבל זו הבנה מוטעית, וכמעט מפורש בזוהר במקום אחד כהבנת האר"י, וככה פסקו הפוסקים, שבת תגיד ק"ש על המטה.
מה שכן, שנראה לי שאצל בת יש פחות חשש, אבל יש חשש.
אל תהיה בטוחיטבתה

צדיקה כמוני לא צריכה בכלל ק"ש מרחף

חושף שיניים

אני לא מתמצא בקבלהמופים

שמעתי משהו שיש מזיקים גם לנשים כשהם מהרהרות, אבל אין לי מושג.

אגב, זה לא קשור לחובת ק"ש על המיטה.

צריך לומר ק"ש כי זה כתוב בגמ', לא בגלל מזיקים!

נכון שזה מועיל לזה, אבל זה לא המטרה היחידה.

אגב, איך שאני זוכר בשביל להרוג את המזיקים צריך לקרוא את הק"ש בכוונה, ויש בכף החיים פירוט שלם איזה כוונות צריך.

בפשטות יש שני טעמים בגמראחסדי הים
א) לישון מתוך דברי תורה ב) להכרית מזיקים.

תלמיד חכם שלא שייך אצלו טעמים אלו, פטור כמבואר בגמרא. ת"ח מהרהר תמיד בד"ת כמבואר ברש"י, אז הוא הולך לישון מתוך דברי תורה, ותורתו מכרתת את המזיקים. (הפוסקים כותבים, שת"ח בימינו יקרא ק"ש על המטה)

אשה בפשטות, בגלל שאין לה חיוב ללמוד תורה, לא שייך לחייב אותה, מצד הטעם לישון מתוך דברי תורה. לכן האר"י, מדגיש ששייך אצלה הטעם השני של מזיקים, לכן היא חייבת.

אדם לא חייב לעשות את כל הכוונות להכרית את המזייקים. עצם הקריאה של 'שמע', עם כוונה שה' הוא אחד, ורק הוא שולט, ומזיקים, אין להם מקום על אדם שמקבל עליו יחוד ושלטון ה', יש בכוחה להכרית את המזיקין..
תודה על ההסבר!דניאל55

והפירוט!!

מחכים ביותר!

יש קצת שדים בארץ ישראלחסדי הים
בשו"ת של הרב כדורי:
שאלו את הרב כדורי לגבי שדים? הוא אמר שיש קצת בארץ ישראל.
שאלו אותו איפה? הוא אמר בעיקר בשער שכם.
זה לא צחוק, גם לפי קבלת הגר"א עיקר אחיזת החיצונים בירושלים, היא בצפון העיר העתיקה. אצל תלמידי תלמידיו יש מסורת, איפה עוברת הקו שבו יש אחיזה לחיצונים, אבל את זה לא אפרט פה.
(שער שכם? אוי ואבוי)בקטנה
לא יפה להעליב את השדים... מופים

את הקטע עם החתול אחי היה משגע אותי מגיל 7יטבתה

בערך...

לא יודעת מאיפה הוא ידע על זה (צעיר ממני)

אבל תמיד היה אומר אחרי איזה סרט מצוייר או משהו- "אם את רוצה לראות שדים ורוחות רפאים קחי חתול שאמא שלו שחורה והוא שחור, שרפי אותם ושימי את האפר על העין ותראי אותם (כל זה בשיא ההתלהבות) המום

מאמע צאדיקה

הגמרא הזו היא ברשימה שלי של "ללמוד בעמקות יום אחד כשיהיה לי זמן" ...

אני אשמח אם תעשיר את הדיון פה עם מובאות של מפרשים בסוגיה\ בנושא

צריך לזכור- המזיקים הם דבר שאין רשות לעין שלנו לראות= מבחינתנו הם לא קיימים... 

לא צריך לפחד מהם ככ... 

דבר שני- צריך להבין מה הם, ודרך מה שהגמ' אומרת עליהם- 

הם לא "אנשים שקופים"- הם סוג של כוח הכיליון של העולם- של חולשה ובלאי של החומר

לאומת זאת- לכל אדם יש מלאכים שמלווים אותו, 

ובגמ' כן נראה שחלק משיגרת החיים הנורמאטיבית של יהודי -היא להתייחס אליהם 

(אתה תגיע לזה בהמשך המסכת...) 

ממ להתייחס למי? באיזה פרק?-משה ר-

למדתי את הגמ' הזאת בתיכונית, אבל שכחתי המון לצעריאפאטי

פרק ט אאל"ט מאמע צאדיקה

גם אתה מאילו שעשו משו יעיל עם עצמם בתיכונית? 

אשרייך! 

(אני בכוונה רעה ולא נותנת לך רמזים... אבל אם לא תוכל לישון בלילה בלי לדעת מתי אתה אמור להתייחס למלאכים שלך- אז טוב...) 

מז"א מבחינתו הם לא קיימים? אנחנו יכולים להדחיק את-משה ר-

הימצאותם מתוך פחד או אמונה שהם לא יפגעו בנו, אבל א"א להכחיש את קיומם..

אגב המדע במחקרים על החיים שלאחר החיים ובבדיקות של מדיומים בבתים רדופים באנגליה וראה"ב, מביא עובדות מוצקות לפעילות שדים ורוחות רפאים (לא שאנחנו צריכים אותם בשביל להאמין בזה).

ושוב- השאלה שלי, על מה הרמב"ם מבסס את דבריו, שאגב הוא חזר בהם לבסוף.

מצחיקדינה ל.

"א"א להכחיש את קיומם"

צריך קודם להוכיח קיום של משהו, בשביל שתוכל להתכחש לו.

אבל זה מוכח בדברי חז"ל והקבלהיטבתה

יותר מזה?...מבולבל

מבחינתי הם לא -כלומר---מאמע צאדיקה

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t581999#6418103

"עצם הקריאה של 'שמע', עם כוונה שה' הוא אחד, ורק הוא שולט, ומזיקים, אין להם מקום על אדם שמקבל עליו יחוד ושלטון ה', יש בכוחה להכרית את המזיקין.." 

יש כל מיני כוחות שפועלים בעולם 

אבל הם לא נתונים לתודעה שלי, או להשפעה שלי

מה שמבחינתי חשוב לתודעה שלי לגבי העולם - זה השגחת השם, זה מלאכים, זה זכות אבות, ועוד

מזיקים- הם לא חלק ממה שנתנו משמיים להיות חלק מהתודעה שלי- הם "אין לעין רשות לראות" - זה לא ראיה פיזית של העיניים , זה ראיה של התמונת עולם. 

יש בעולם כוחות של כיליון, של בלאי, של טומאה- אבל אני לא מתחשבת בהם בחיים שלי. 

כדי להסביר את זה יותר- צריך ללמוד יותר מה זה "מזיקים" בעמקות- שהרי הם לא שטנים קטנים עם זנב וקרניים... הם לא ישות פיזית, הם רעיון רוחני.... 

ואז מבינים מה המקום שלהם כחלק מהעולם שלנו 

וכן, זה גמרא מפחידה, אני מודה 

יפה, צדיקה. מזדהה עם דבריך, ומוסיפה-דינה ל.
שלהיות מודעים (בלי להכנס לאמונה בזה בכלל) למזיקים, רוחות ושאר מרעין בישין ויצורים כאלה, לא יתן כלום.

זה כזה ערטילאי ומנותק ומיסטי ו...... בשביל מה לעסוק בזה?!
נגיד וזה קיים- מה אשר לעשות? לדקדק יותר באיזה נוהג? (שמעתי משהו פעם על גזיזת ציפורניים ואוכל מתחת למיטה וכד׳).
נו, לבריאות.

עדיף להתמקד ולהרבות בטוב המוחשי והמציאותי במקום לעסוק בחששות קדמונים.
בלשון הזוהר כוחות הסיטרא אחרא, שיש להם השפעה-משה ר-

מסויימת על החיים שלנו בצורה כזו או אחרת, ע"פ המעשים שלנו, אני מסכים איתך שזה לא אמור להעסיק אותנו בכל שנייה ושנייה, אבל עצם התעסקותו של הזוהר והגמרא בנושא והשלכה של זה לחיינו אמורה לתת לזה מקום מסויים אצלנו לא?

*אגב גם בהלכה יש לא מעט דברים שנאסרים מפני הטומאה(סיטרא אחרא)

לענ"ד-הקולה טובה

יש בעיה שהתפיסה הנוצרית של עולם הרוח- משפיעה עלינו מאד.

מלאכים זה יצור עם כנפיים

שדים זה יצורים עם קרניים.

מלאכים ושדים זה לא יצורים- זה כוחות שקיימים בעולם.

לכל עשב יש מלאך שאומר לו גדל- כלומר לכל עשב יש כוח גדילה משל עצמו. יש משהו רוחני שהוא הסיבה האמיתית לכך שהוא גדל.

והשטן, או המזיקים- זה כוחות של כיליון. הכוח שגורם לאדם להזדקן, הכוח שגורם לאוכל להרקיב, לפרח לנבול. מעבר לסיבה הפיזית-גשמית. (ורואים לדוג' שפרחים שדיברו אליהם- צמחו טוב יותר, כי הדיבור חיזק את כוח הצמיחה)

צריך לעשות הפרדה מוחלטת בין הדבריםשורש וגרביים
הטבע עובד לפי החוקים שלו והמדע מבין אותם בצורה הטובה ביותר עד עכשיו
הכוחות היחידים שפועלים בטבע הם פיזיים וממשיים.
פרח שצומח טוב יותר בעקבות דיבור קיים רק בערוץ הדברות...

מצד שני קיים כמובן מישור רוחני שאנחנו לא מבינים היום כלל איך הוא עובד, וגם אין לנו איך ךהשפיע עליו (מלבד תפילה אולי) כך שהוא לא הכי רלוונטי בדרך כלל.

אלו שני מישורים נפרדים לחלוטין. וחשוב מאד לא לערבב בינהם
שדים ורוחות לא קיימים.
או אם תרצי: לא ניתן לחוש בהם והם לא משפיעים עלינו בשום צורה. אז מבחינתי הם לא קיימים
זה שהם לא משפיעים עליך זה לא אומר שהם לא קיימים-משה ר-

זה כמו שתאמר כוכב שבתאי לא קיים כי אין לו שום השפעה עלינו..

אתה יכול להאמין בשדים אם בא לךשורש וגרביים
רק אל תיתן לכך להשפיע על מעשיך כלל.
(ובהתחשב בטבע האנושי זה לא אפשרי)

כך שעדיף לא להיכנס לדמיונות ופשוט לא להתייחס.
אין שום הוכחה מדעית לחיים שאחרי המוותשורש וגרביים
מה שיפה לראות במחקרים הכאילו מדעיים שמביאים לפעמים, שהם תלויים בדת של החוקר...
ערבי במוות קליני רואה את מוחמד, נוצרי את ישו וכו׳

כנ״ל לגבי שדים ורוחות.
אין שום הוכחה מדעית לכך
אם מישהו היה מביא ראיות לכך הוא היה עשיר גדול כי תגלית כזו שווה הרבה מאד כסף.
ובנתיים למרות כל הנסיונות אף אחד לא הצליח להוכיח כלום.

בזמן חז״ל ובגמרא כל העולם האמין בשדים ורוחות וזה היה נורמלי ומקובל

בתקופת הרמב״ם המדע התפתח והתחילו להבין שלכל דבר יש הסבר ואין באמת שדים ורוחות.
לכן הרמב״ם מכחיש את קיומם

כמו שאמרתי. חששות קדמונים.דינה ל.
קבלה וגמרא זה חששות קדמונים? טוב לדעת.-משה ר-
לכותבים שלהן לא היו חששות?דינה ל.
הם לא הושפעו מהסביבה??

הם כן.
המדע בתקופת הרמב"םפיבו

היה מבוסס בעיקר על אריסטו

שהיה קצת קודם לגמרא

ולגבי מוות קליני למיטב זכרוני ראו בני משפחה לא את מוחמד ודומיו

וגם אם כן אין לאדם יכולת להבדיל בין מוחמד לאותו האיש ולכן כשיקום יפרש את מה שראה בהתאם לאמונתו 

הרמב"ם הושפע מהרעיונות הפילוסופייםשורש וגרביים
של אריסטו אך בוודאי לא מהתגליות המדעיות שלו מכיוון שאריסטו חי כאלף שנה קודם...

תן לי להבין... לאדם אין יכולת לפרש את מה שהוא רואה. ולכן מי שרואה את ישו מבלבל את השכל ומי שרואה את הבאבא סאלי ראה היטב??

בקיצור הכל דמיונות מפותחים היטב
אין כל הוכחה רצינית לתופעות על טבעיות בלי הסבר מדעי משכנע.
מדע ופילוספיה היו זהים באותה תקופהפיבו

הרמב"ם מבחינה מדעית האמין בדעות של אריסטו על המציאות (אסטרונומית, פיזיקלית וכד')

בתקופה ההיא המדע היה הרבה פחות ניסויי והרבה יותר פילוסופי

גם מדע הרפואה

(יש הרבה שמאשימים את אריסטו בהקפאת המדע לתקופה של יותר מאלף שנים

כיוון שלא חלקו על הרעיונות הפילוסופים שלו)

וכן אדם שראה את הבבא סאלי יזהה אותו אבל האדם האחרון שראה את מוחמד חי לפני אי אלו שנים

(וגם סיפורים על אנשים ספציפים הם נדירים לרוב מדובר על משפחה)

אין לי כרגע מקורות ליחס המדעשורש וגרביים
לשדים בתקופת הרמב״ם
אולי אביא בהמשך.
נראה לי מאד הגיוני שבמהלך אלף שנה האנושות הבינה ששדים ורוחות אלו דמיונות בלבד.
אם אתה רוצה אביא לך, אבל הם מבלבלים את המוחחסדי הים
ולא יודעים מה זה הוכחה, וכל כוונתם להוכיח שאין דברים רוחניים, ובצורה מדעית טהורה ברור שיש.
גם בתקופת אריסטו המדע לא האמין בזהפיבו

ציטוט מהרמב"ן: 

כי היינו צריכים לחסום פי המתחכמים בטבע הנמשכים אחרי היוני אשר הכחיש כל דבר זולתי המורגש לו, והגיס דעתו לחשוב הוא ותלמידיו הרשעים, כי כל ענין שלא השיג אליו הוא בסברתו איננו אמת:

"כי היינו צריכים לחסום פי המתחכמים בטבע הנמשכים אחרי היוני אשר הכחיש כל דבר זולתי המורגש לו, והגיס דעתו לחשוב הוא ותלמידיו הרשעים, כי כל ענין שלא השיג אליו הוא בסברתו איננו אמת:"

בדקת שאין הוכחה, כי לפי מה שאני ראיתי-משה ר-

בתוכניות מחקר בנשיונל ג'אוגרפיק ודיסקברי, מדענים אמרו שיש, ולא הם לא נראים אנשי דת או מקורבים לדת..

שיש מה?11111

הוכחות למצב תודעתי מסויים כשעל פי מה שנראה לא אמור להיות כזה, יש הטוענים שיש, מה זה אומר זו שאלה אחרת (כי כפי שציינו פה כל אחד כנראה רואה ע"פ אמונתו בעולם הזה).

לגבי שדים ורוחות רפאים מעולם לא שמעתי משהו מדעי שטוען שזה קיים.

זה שלא שמעת זה לא אומר שאין, תבדוק ותראה שיש.-משה ר-
תכנית טלויזיה זו הוכחה?שורש וגרביים
לא תוכנית טלויזיה, תוכנית שחוקרת את זה עם מדענים-משה ר-

ומדיומים ושאר מומחים בנושא.

זה מזכיר לי תוכנית באמריקהמעריצה של אבא

שאנשים חוקרים והולכים לכל מיני מקומות עם שדים ורוחות שקרו שם אסונות..יש להם מכשירים מיוחדים לקליטת רוחות

קורים לה ghosts adventures ראיתי אותה ביוטיוב וזה שיא האמיתי, מושך אבל מפחיד לא נרדמתי כמה לילות..

ד"א יש גם הרצאות בהדברות שמעתי פעם שיעור של הרב יצחק פנגר בנושא..קיצר זה ברור שזה קיים יש מקורות..

מצטער לשבור לך מיתוסיםשורש וגרביים
כל התכניות האלה הם לא יותר מבידור זול סטייל סרטי אימה. כך שאני לא בטוח אם צפית בתכנית שמתיימרת להיות אמיתית או אולי פשוט בתכנית בדיונית להנאת הצופים.

ישנם חוקרים שמנסים עשרות שנים למצוא מכשיר כזה ללא הצלחה.

ולגבי ערוץ הדברות - המטרה אצלם מקדשת את האמצעים. כלומר בשם ההחזרה בתשובה הם לא מדייקים בהוכחות שלהם, במיוחד בנושאים מדעיים בהם אין לרבנים שם רקע מחקרי נדרש.

יש דוגמאות טובות לחוסר דיוק הנ״ל אם תרצי אז באישי. (על קצה המזלג: הסיפור על מחקר בנושא המים וכח הדיבור שמשפיע עליהם, שהתגלה כתרמית של יפני הזוי במיוחד)
בעקבות שו"ת ס.מ.ס. באחד העלוניםחסדי הים
בצורה מדעית, המחשבות של אדם במצב של מוות קליני, הם כמו חלום.

בגמרא בפרק הרואה ישנה שתי התיסויות כלליות לחלום:
א) הרהורי הלב
ב) חוויה רוחנית

הזוהר הקדוש כותב, שלפעמים בעקבות הרהורי הלב, הקב"ה משפיע על האדם בחלום, חוויה רוחנית בדמות הרהורי לבו. דוגמא שהזוהר מביא: אדם חושב על בחורות יפות ביום בצורה לא טהורה, הקב"ה שולח לו מלאכי חבלה בחלום, בדמות של בחורות יפות, כדי לטמא אותו.

במוות קליני, יש אפשרות שזה יהיה מהרהורי הלב. אבל מהמון עדויות של אנשים, זה נשמע שהם עברו חוויה רוחנית מסוימת.

לפי מה שהבאתי מהזוהר לגבי חלום, מסתדר יפה מאוד, למה נוצרים רואים את יש"ו, ומוסלמים את מוחמד, כי ה' משפיע את הכוחות הרוחניים, לפי מה שהאדם חושב. כמו שיכול להופיע מלאך חבלה בדמות בחורה יפה כדי להטעות את האדם, כך יכול להופיע מלאך חבלה בדמות יש"ו ומוחמד.
אגדה אורבנית - איפה בדיוק הרמב"ם חזר בו?מישהו10
הרמב"ם כנראה לא חזר בו, ובזהחסדי הים
אני מסכים אתך. אבל הוא לא הכיר את הזוהר, שהם דברי חז"ל, ואנחנו הולכים לפי הזוהר שהם דברי חז"ל.

במיוחד, שלפי הידיעות והעדויות שלנו היום, יש חוויות רוחניות של מוות קלינית, סיאנסים ועוד.

חלק המדענים של ימינו שכופרים בזה (לפי מה שראיתי וחקרתי בבריהם) מתבססים על הוכחות לא נכונות, או שלא מבינים את הצד הרחני, ומקשים קושיות לא נכונות.

כמו השאילה שהבאתי לעיל, לגבי ראיית יש"ו ומוחמד, שלפי הזוהר כלל לא קשה, כי יש מלאכי חבלה בדמות כל מיני אישים ודברים, שהקב"ה שולח לאדם. אז זה כן חוויה רוחנית, אבל לא טהורה.

דבר בשם עצמך. אני ועוד רבים דבקים בגישת הרמב"םמישהו10

והזוהר הוא לא מקור מחייב, בוא נגיד את זה ככה.

אגב, דבריך מופרכים לחלוטיןמישהו10

הרמב"ם הכיר היטב את דעתם של חז"ל בנושא הזה ודחה אותה מתוך *מודעות*. איזה מין טיעון הזוי זה שאם הוא היה מכיר את דברי הזוהר הוא היה חוזר בו? אדרבא, איפכא מסתברא שהיה דוחה גם אותם.

יש סיכוי שאתה צודק, לא הכרתי את הרמב"םחסדי הים
אבל אני מניח, שאם הוא היה מכיר את מכלול תורת הקבלה, הוא כן היה מקבל את זה. הקבלה, היא כ"כ מקפת עמוקה ואמיתית, שאני מניח שהוא היה מקבל את יסודותיה.
עכ"פ אנחנו שהולכים עפ"י חז"ל תורת הקבלה והרמב"ן ועוד הרבה ראשונים, וככה דברים עולים מהמציאות בימינו, יש לנו בסיס איתן לאמונתינו.
לדעתי אתה מניח לא נכוןמישהו10

התורה שלו והשקפת העולם העולה ממנה, כמכלול, לא ממש מתיישבות עם הקבלה.

למי שמעמיק נראה לי דוקא שכןחסדי הים
הרבה דברים שהרמב"ם כותב, הם הצד החיצוני והמעשי של רעיונות בקבלה, והם מסתדרים ככפתור ופרח.

אביא דוגמא לדבריי:
הקטורת לפי הקבלה, הוא כדי להרחיק את הכוחות הרוחניים החיצוניים. לפי הרמב"ם, זה כדי שלא יהיה ריח רע בעזרה, בגלל כל שחיטת הקרבנות, ושריפת הבשר. המקובלים מסבירים, שריח רע הוא ביטוי מעשי, של הכוחות החיצונים הרוחניים, דהיינו איפה שיש ריח רע, שורים כוחות של חיצוניים. הקטורת מרחיקה באופן מעשי את הריח, ובאופן רוחני את החיצוניים.
להבריג תמיד אפשר.מישהו10
1.קודם כלחסדי היםאחרונה
אם אנחנו מאמינים שיש אמת אחת, רק צדדים שונים של אותה אמת, אז לפי תורת ההגיון חייב להיות יחס.
2. רואים פעם אחרי פעם שיש התאמה מדהימה בין הרמב"ם לקבלה, לפי הנוסחה שכתבתי לעיל.
ואאווו מעריצה!!!דניאל55

כמה ידעעע

איזה כיף!!

מחר בעז"ה אנסה למצוא פירושים מעניינים בנושא..-משה ר-
התייחסות המהרש"א והפני יהושוע לסוגיא-משה ר-

מהרש"א חידושי אגדות מסכת ברכות דף ו עמוד א 

לו הקשבת למצותי כו'. עיין פירש"י שהוא דחוק ובע"י בשם ר"י למצותי מלשון צוות וחבורה ויהיה פי' לו הקשבת שהיית ממתין ומקשיב לענות אמן על כל ברכה שתשמע מחברך צוות לך בב"ה יהיה שכרך כנהר שלום וגו' ועי"ל דסמך בהך דרשה אקרא דלעיל מיניה דכתיב ה' אלהיך מלמדך להועיל מדריכך וגו' דהיינו שתועיל לחברך להציל מסכנה מדריכך בדרך תלך דהיינו שהולך בבהכ"נ בדרך שהלכת ע"ז לו הקשבת למצותי זאת ויהי כנהר וגו' וק"ל:

כל חד מינן אלפא משמאליה כו'. עש"ה יפול מצדך אלף ורבבה מימינך וגו' וק"ל:

ובצפרא כו'. דבלילה כשאדם שוכב על מטתו שכיחי מזיקים טפי כמ"ש לא תירא מפחד לילה וגו' מדבר באופל וגו' כי הרוחות מתדבקין באדם ביותר בלילה בעת השינה כדאמרי' פ' הרואה (נ"ה ע"ב) דיש חלומות בלילה בשינה ע"י שדים ומזיקין וק"ל:

פני יהושע מסכת ברכות דף ו עמוד א 

תניא אבא בנימין אומר אלמלא נתנה רשות לעין לראות כו'. נראה דהכוונה בזה דודאי יותר טוב היה שיהא רשות לעין לראותם כדי שהצדיקים שמתקיים בהם יפול מצדך אלף ורבבה מימינך יראו במפלת שונאיהן שכן התפלל דוד ואמר ישמח צדיק כי חזה נקם ואמר ג"כ ה' לי בעוזרי ואני אראה בשונאי וכן כל המזמור דמה רבו צרי מורה על זה, וגם היה בזה תועלת גדול להטיל אימה על הרשעים כשהם רואים המזיקים קיימין עליהם כי כסלא לאוגיא וע"כ יפחדו מהקב"ה כי האלקים עשה שיראו מלפניו, אלא שעם כל זה לא ניתנה רשות לעין לראותם לפי שלא היה יכול שום בריה לעמוד מפניהם ע"י שהיו מתגרים בו ביותר כדאשכחן בפלימו [קידושין פ"א ע"א] שהיה אומר, גירא בעיני דשטנא והיה השטן מבקש להמיתו כדאיתא בפרק החליל [סוכה נ"ב ע"א] כה"ג טובא וכדאשכחן בשאר צדיקים בכמה דוכתי, כן נראה לי:
שם הני ברכי דשלהי מינייהו הוי. נראה דהיינו משום (שהיא) [ש]עיקר אחיזת החיצונים הוא בצד הירך של אדם, כדכתיב ויגע בכף ירכו. וזה בא ג"כ מקללת הנחש כמ"ש ואתה תשופנו עקב. וכמבואר בספרי המקובלים. כן במ"ש הני מאני דרבנן דבלו מחופיה דידהו, היינו ג"כ משום דאפילו בצד הירך עצמו וכ"ש מירך ולמעלה אין לחיצונים אחיזה כל כך בגופו של אדם, והיינו מצד קדושת הנשמה שבהן, ועיקר אחיזתן הוא מצד המלבוש כמבואר:

אנסה למצוא עוד פרשנים על דברים הרמב"ם

למי שמכיר את שיטת הסימניםמטבחון

של ישיבת שבי שומרון.

אז מכיוון שהדף הוא דף ו' הסימן של הדף הוא:

וולדמארט!

אגב-סיפור על הרב אליהו זצוק"ל-משה ר-

בוקר אחד במהלך קבלת קהל הגיע אדם ונכנס לחדר, ישבה שם אישה, הוא ביקש ממנה רשות להיכנס לרב ואמר לה שזה דחוף, היא הסכימה ונתנה לו לעקוף, אותו אחד נכנס לרב שהה שם כמה זמן ויצא, לאחר מכן עוזרו של הרב(הרב זעפרני אאל"ט זה היה) אמר לרב, הבן אדם הזה מוכר לי מאיזה מקום.
הרב אליהו ענה לו- אתה לא זוכר שהיינו בהלוויה שלו לפני שנתיים? הוא בא לפה מעולם האמת.

יש הרבה פסקאות בעין איה על הנושא הזה..כינוי נדר
"כרעי דמנקפן" נראה לי שזה עייפות, לא פציעהמלכישוע
מנקפן זה מוכה/פצוע-משה ר-
לנו יש את המדע שבדורנו, וזה כנראה המדע שהיה בימיהםמישהו10
דעתי בנושאברוךש

שלב א
אני אישית, מעדיף בלימוד לייחס מידע למקורות מידע. ז"א:
1. הרמב"ם כתב א'

2. הרמב"ן אמר ב'
3. הגר"א סבר שהרמב"ם התכוון לג' 
4. בעל הסולם מסביר ב' בדומה לרמב"ן אבל מתבסס על מקור אחר. 
5. הגרי"ד מסביר את הרמב"ם בצורה ו'. 

במידה ושואלים אותך בשלב הזה מה נכון, אתה יכול לענות שאליבא דרמב"ם.. ואליבא דגר"א .. ואליבא דגרי"ד..

שלב ב
אבל יש כאלו שרוצים קצת יותר מיקוד, רוצים אמת אחת והכרעה, או אפילו הלכה, ולכן אתה יכול:
1. לחיות עם כל הדעות בשלום. (הכלה דיאלקטית) 
2. מבלי לפסול דעות אחרות, להעדיף דעה אחת בגלל מסורת משפחתית\עשה לך רב\סברה אישית. 
3. לחבר את כל הדעות לרעיון אחיד (השלמה, שילוב הרמוני). 
4. לפסול דעות אחרות בשלל תירוצים (הם לא ידעו, לא הבינו, לא הכירו, טעו). וללכת אחר דעה עם נגיעה. 

טוב לא אמרתי אמת, לא הכנסתי את דעתי בנושא. 

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
למהזיויקאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרראחרונה

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא