למה אתם יורדים לרמה הזאת?auchv

חרדי יקר לעולם אל תעז להגיע לכאן:

אני יושבת באוטובוס, עולים שני בחורים חרדים ומתיישבים מאחורי, אחד מהם מבקש ממני לדבר בפלאפון שלי לרגע.

סבבה אני נותנת לו. לאחר כמה דקות הבחור השני שיושב לידו אומר לי: "תשמעי רציתי להגיד לך את יפה מאוד ויש לך קול יפה, רק חסר לך דבר אחד- צניעות, מה, את באה לירושלים, לא תכבדי אותה?אם היית צנועה הייתי לוקח אותך ומתחתן איתך!"(כל זה אם הפסקות ביניים לתשובות שאני אמורה לאמר לו)

סליחה???????????כאילו אני רוצה להבין מזה הרמה הזאת לאן ירדת???מה אתה אלוהים????

אז כן אני יכולה להגיד שעניתי לו קשה וקטלתי אותו די מהר(ומיותר להגיד שאני ג ר ה בירושלים)אבל בחיאת בנאדם, תתאפס על עצמך.!!

סתם מפגר... מי זה ה"אתם"?מוטיז
בנים.זה רק מקרה אחד שלל כאלו דבריםauchv

אומנם לא באותה רמה זה היה ממש ירוד אבל דברים אחרים

אחוזי הפיגור זהים למדי אצל שני המינים.מוטיז

יש גם בנות גסות רוח... נו ומה...

ואתה גם תעיר לה?auchv
לא רבתיauchv

אבל אם כל הכבוד- דבר כזה חא ראוי להאמר בכל הוא לא אלוהים ולא אפ1 אחר שקשור אלי,זה היה פשוט...

מזעזע

יש הבדל גדול בין ההרגשה שלך למעשים שלך.Resiste

אם זה הגעיל אותך (וזו כבר בעיה בפני עצמה שאתה תופס ככה נשים) זה דבר אחד,

אם תעיר לה זה משהו אחר לגמרי.

ועל הערות בסגנון הזה אתה יכול לחטוף תלונה, ובצדק כמובן.

דעות כאלה צריך לא לומר בקול...

אגב פותחת האשכול, תתנחמי בזה שהם התיישבו מאחורייך לפחות ולא ביקשו שאת תעברי אחורה קורץ <צ>

לא נשמע שהם כאלה, אז לא ללכת רחוק..פייגליניזית

ובקשר למה שכתבת לו שיש לו בעיה שהוא תופס ככה נשים.. פותחת השרשור וודאי לא הייתה חשופה כמו שהוא התכוון,

זה מעורר חלחלה גם בבנות, לראות אישה (או גבר, בעצם) חצי ערומה. 

למה זו בעיה? יש כאן דבר מעוות. העיוות הזה מעורר חלחלה. היפוך היוצרות, והפריצות. הוא וודאי לא התכוון לחצאית קצרה, או משהו בסגנון.. אז אין מה להתלהב.

אז למה הוא התכוון?auchv

הבנאדם רק ראה אותי באוטובוס, הוא עשה טעות, היה חסר טאקט, ואמר משהו שממש לא ראוי להאמר.מה את ככ מגנה עליו?

רק אמרתי בכלליות, לא תקפתי אותך Resiste

דיברתי בכלליות על ההערות לנשים, שדוחות ומעצבנות אותי כל פעם מחדש  עצבני

אם היה קשה לו מאודauchv

המשפט על החתונה לא היה אמור להכלל בטקסט

בנים זרים לעולם לא יכולים להעיר לבת על צניעות.מישהי=)

למה זה החוסר צניעות הכי גדול.

^^^ זה נכון.מוטיז
בדיוק. למה לשים לזה לב?נפתלי הדג
הוא דיבר על התנהגות לא על נשיםשואף לאור

לצורך העניין הוא יכל לדבר על דברים מקבילים גם על גברים,אנשים כאן לא מגיבים כמו הסטיגמה או התמונה שיש בתודעה שלך,אין כאן שום בעיה עם נשים.

וגם אני...Resiste

דיברתי על הערות לנשים, לא על הנשים עצמן.

לא דיברתי בצורה סטיגמתית בכלל, ההטרדות שנשים חוות באופן שגרתי הן לא המצאה שלי.

(ואני לא מדבר דווקא מהכיוון של הדתיים, אלא הטרדות שוב באופן כללי מצד גברים. זו לא סטיגמה, אלא מציאות די עגומה.)

צריך להפריד מאדשואף לאור

גם אם זה לא המקום של גבר להעיר לאשה,וכל שכן שלא מכיר אותה (וזה דבר שצריך לבדוק ולא להסתמך,אך על פניו) זה פשוט לא מגיע מאותו מקום.בעוד שהטרדה מגיעה ממקום מטריד,שרוצה לכפות את רצונו בשביל לנצל מישהו,כאן המטרה יכולה להיות אפילו מתוך נק' השקפה של אכפתיות לאותה בחורה(אני לא מדבר על פותחת השרשור,חלילה לעסוק בדברים שאני לא הייתי במקום ואינני מבין בהם,אני מדבר על מציאות כללית).

אז שוב,אני כלל לא עוסק במימד של האם זה ראוי וצנוע,והאם זה מתפקידו או איך לעשות בצורה שלא תפגע באם יש מקום,אלא שזה כלל לא נובע מאותם מקומות כמו הטרדה שמבקשת לנצל,ואם אכן יש בעיה עם זה הבעיה היא ממקום של צניעות ולא הטרדה במובן של רצון לנצל ולעשוק או לכפות שיח של גסות.מימלא ההתייחסות לא יכולה להיות זהה

אז אתה לא מבין למה אני מתכוון.Resiste

הטרדה היא לא רק סוג אחד, כל הערה כזו ברחוב (או באוטובוס במקרה הזה) היא מטרידה.

נשים חוטפות הערות לרוב על הלבוש או המראה בעלות אופי מיני, אבל לא רק.

כל ההערות האלה מגיעות מאותו מקום בסופו של דבר, שמישהו חושב שמותר לו להעיר לאישה.

ואני מדבר על הערות כאלה ברחוב וכו' מגברים זרים, ולא חוות דעת של חבר/ה.

כל המילים שנזרקות לעברן והשריקות, הן בעלות משקל זהה ל"בת ישראל, יופייך נמדד בצניעותך".

אף הערה כזו או אחרת, היא מוצדקת.

ושוב, אני לא יוצא כנגד הערות של דתיים על לבוש אלא על הערות (שהן הטרדות לכל דבר!) מכל סוגי הגברים.

אתאיסטים, חילונים, דתיים, חרדים ועוד...

זו בעיה רצינית, שהיא לא בהכרח מדתיים. אז אין צורך בהצדקות של "זה לא בא מאותו מקום!", כן זה בא מאותו המקום! וזה מגיע לאותו המקום, לאישה שהושפלה והוטרדה שוב ברחוב. וזה ממש לא משנה אם לאדם יש כיפה על הראש או לא.

עזוב - סתם נגרר לנושאים שלא קשורים.

זה לא נכוןשואף לאור

בפשטות כאשר גבר כזה מעיר לאשה זה יכול לבוא ממקום של דאגה ורצון להטיב איתה,או הנסיון הפרטי שלו לתקן דברים.זה בכלל לא קשור לאשה.

מאותו מקום ממש הוא יכול להעיר על אדם שצועק על רעהו ברחוב ומשפיל אותו,על אדם שלא נהג בזהירות עם רכבו ויכל לגרום לתאונה וכו'..

התופעה של הטרדת נשים לא קשורה במאומה למקום שממנו הוא יוצא,ויכול להיות שאינך מכיר אנשים שנוהגים כך.

אך שוב לא נגעתי בסוגיה של איך לעשות דברים אלו ללא פגיעה,ובצורה שלא תעבור על גדרי צניעות(אם מותר לו להעיר ואם כן איך) ומה שמותר לו להעיר לאחר,בן או בת,זה כלל לא הפרמטר ואין שום דגש על עניין זה,זה ההבדל.

על דברים אחרים של הטרדות שנובעות ממקומות אחרים,של השפלה או גסות חלילה לא דיברתי,אך אני לא חושב שניתן למצוא את זה אצל אדם שומר מצוות באמת שהעיר לאשה (בין אם עשה בזה טעות ובין אם לא,המקום הוא פשוט לא אותו מקום)

יש לי כמה חבריםלך דומיה תהילה

שנתברכו במראה טוב.

ובנות כל הזמן מציקות להם ומעירות להם.

הם שונאים את זה ומרגישים מגעיל מזה.

זה שאת מזועזעת לא נותן לך הכשר לגזור

משמעויות משם על כל הבנים. 

להפעיל חשיבה בוגרת ולא גורפת.

מי שהעיר הוא בן-אדם שטותי

וגם המסקנות שהסקת הן שטות. 

תודה תודהauchv
זה היה יכול בדיוק באותה מידהפייגליניזית

משהו עם כיפה סרוגה. כך שהשורה הראשונה לא רלוונטית.

במקרה הזה זה לא היה מישהו עם כיפה סרוגהauchv
נו, ו...?פייגליניזית

מה קשורה השורה הראשונה?

נראה לי שהיא התכוונה שהוא לא יבוא לפורוםמוטיז

ויזהה אותה..

לא..חח תכוונתי שלא יגיע לרמה...;)auchv
יכול להיות, אבל לפי זה כנראה מדוברפייגליניזית

בטיפוס רחפן למדי, הכוונה הזו די רחוקה מהמילים שניסו לייצג אותה.

אוביה- (?) הכוונה שלך לא שינתה. זה היה מוזר, בכל אופן. 

מה מוזר??!auchv

זה לא פעם ראשונה שקיבלתי הערה כזאת- ורק מחרדים

זו לא פעם ראשונה?פייגליניזית

אז למה היית ככ בהלם ובעצבים?

כי זה היה אחרי שהוא ביקש ממני תפלאפוןauchv

וזה היה ישיר לעומת האחרים שזה היה קריאות, ולא שיחה עמוקה

שיחה עמוקה.. פשיאה..פייגליניזית
זה נאמר בציניותauchv

וכן אחרי שהוא אמר לי אתזה וניסתית לנפנף אותו הוא המשיך

רק להבין לרגע,פייגליניזית

הוא אמר לך "את יפה", משמע שזה לא חרדי סטנדרטי. אז כבר מובן שהוא לא מהנורמה, (או מודרני, או סתם משוגע)

אז איפה שייך כאן השיוך המגזרי המטורף הזה?

הוא היה חרדיauchv

בין שתרצי ובין שלא זה היה חרדי.ומה אם הוא מודרני ובלי כובע וחליפה??אז הוא לא חרדי

תוסיפי נקודות. סימני פיסוק, כי כך אני לא מבינה.פייגליניזית

מה זה "בין שתרצי או לא", החרדים הם לא גזע. השיוך שלך הוא אך ורק על פי צבע החולצה/החליפה.

שוב, מדובר במטורלל. ברור ומובן שלא כל החרדים הם כאלה, אולי כולם לא כך, ויש רק כמה בודדים קיצוניים, כמו שיש אצל כל חברה באשר היא.

לפי דעתך מה שהוא אמר היה מוצדק?auchv

ולא אני לא אומרת רק על פי המראה. תודה.

ממש לא. מטורלל ומשוגע.פייגליניזית

מה הוא בכלל מתערב, ואיזה מגוחך, ובכלל מה הוא מסתכל עליך, אם כזה אכפת לו. (שוב. זה לא שאת בולטת - כלומר היית צנועה בכל אופן, ברמה כזו או אחרת, כן?)

דווקא זה כן קשור לסוג הכיפה-משה ר-

בד"כ הערות של צניעות וכאלה את תשמעי במגזר החרדי לא במגזר הד"ל..

שתי מטומטמים. אתה יודע טוב מאודפייגליניזית

שהתופעה שיש במגזר החרדי, אצל הקיצוניים, היא קשורה אך לפריצות. 

שתי בחורים מטומטמים, לא חסר בכל מגזר. משום מה יותר קל לשייך את זה למגזר החרדי, בעצם, זה מן הסתם משום מודעות הרחוב של "הכניסה בלבוש צנוע", וכו'. 

בקיצור, השיוך הזה של המטורללים האלו דווקא למגזר החרדי, לא ממש הגיוני, חוץ מהסטיגמות והקונוטציה, שוודאי צריכים להיעלם. 

קל מאוד לשייך את כל השחורים אל מין בועה אחת, על אף שדעותיהם רחוקות כמזרח ממערב, (כמו שפרצופיהם שונים, בעצם)

לבחורים ההם יש סטירה במה שאמרו, אם ללכת לפי הקודים החברתיים של הציבור הנ"ל. אז אין כאן אפילו בדל של מקום להכללה. 

אני לא מבינה.אני אומרת לך שהם חרדיםauchv

על סמך הוכחה אני מכירה את מי שביקש את הפלאפון מהמקום שבו גרתי קודם!על מה הוויכוח?לא סתם שייכתי

חחפייגליניזית

טוב, זה לא מוביל לשום מקום, ואין טעם לחזור שוב ושוב. המשך יום נעים.

את לא חייבת להאמין שהוא היה חרדיauchv

זה לא ממש משנה לי את יודעת...

מצטרפת!!!רנה בנה
לא זכור לי מקרה שחבר'ה מהציבור שלנו-משה ר-

פגעו באנשים בגלל צניעות, או צעקו על נשים וכדו'..

תהיי ריאלית!

לא אמרתי שזה כל המגזר החרדי, אבל בהחלט התופעה מצוייה שם ולא במגזר הדתי לאומי.

זה העניין.פייגליניזית

אני ריאלית לחלוטין. 

אתה מגדיר "חרדי" על פי צבע הלבוש, אבל החרדי ממיר, מגדיר עצמו כך, ולא מעלה על דעתו שבעצם ההגדרה משווים אותו לחרדי הקיצוני ממאה שערים. (שאגב גם אני נתקלתי בכמה כאלה.)

זה הכל הכללות.  יש כמה קיצוניים מטומטים, ובמקרה הם חרדים, אזי כל הציבור הוא כזה.

טוב, זה נכון שמגדירים ע"פ הלבוש-משה ר-

כי האמת במבט מבחוץ אין דרך אחרת להגדיר אותם, הרי אנחנו לא באמת יודעים מאיפה בא כל אחד..
למעט חסידויות מסויימות שיש להם לבוש מיוחד..

"חסידויות מסוימות",פייגליניזית

אפשר לחשוב. החסידים הם אלה שלבושים אחרת מה"חרדים הרגילים". מי שיורק וכו', אלו קיצוניים מסאטמר או מנטורי קרתא, שזה זרם ככ קטן וככ שולי ולא לגיטימי, (גם אצל החסידים!) שמצחיק כל כל להפוך אותם ל"ציבור החרדי"..

במיוחד שכעת לא מדובר בכזה, אבל לעזעזל, מה אני מסבירה שוב ושוב. זה מובן מאיליו.

אז עכשיו כל יהודי עם כיפה שחורה ברחוב נזלזל בורנה בנה

יותר כי בדרך כל הסוג הזה מעיר?? לממההה???? כמה אנשים חובשי כיפה שחורה הם לא כאלה שיעירו?? כמה כאלה, כל כך שקטים, כל כך דנים לכף זכות? אז למה שנכליל אותם??

מה זה "כמה כאלה",פייגליניזית

מדובר ברוב המוחלט. אפשר לספור באצבעות את אלו שאומרים כך, ובצירוף כזה של דברים, "את יפה", (חרדי) "הולכת לא צנוע". מה אתה מסתכל בכלל?! את מבינה את הסטירה?.

מסכים בהחלט!! גועל נפש.חג'דומט
זה ממש לא יפה ולא בסדר!!!!!!! אבל:רנה בנה

זה גם לא בסדר מצידינו (כולל אותי!!) שככה אנחנו מכלילים אותם!!!! אנחנו יודעים כמה אנשים מתוקים, בעלי חסד, מעריכים, שקטים, מכבדים חרדים יש?? למה מי אנחנו שמכליל איש אחד לא בסדר בקבוצה המדהימה הזאת??? ואנחנו גם יודעם כמה דתים לאומים (בהתחשב בכך שרובינו מכלילים אץ עצמינו בקבוצה הזאת) שהם לא בסדר (כולנו לפעמים לא בסדר.. אבל במובן של הוצאת שם רע מול מגזרים אחרים)? 

ואם דתי לאומי אחד גנב.. פתאום "הדתיים האלו!!!!! כל היום גונבים!!! לא באמת הולכים עם התורה" וכמה מעצבן לשמוע את זה! כאילומה?? אז אחד גנב, אבל זה לא כולם! כמה אנחנו רוצים שיבינו

אז מזה נובע כל השנאה הזאת  כי פעם חרדי אחד ירק על ילדה, אז פתאום כולם יוצאים נגד כל החרדים, והחרדים לא בסדר, והם יורקים על ילדות. ופעם דתי לאומי התחלש והוריד את הכיפה, אז פתאום הדתים האלו, לא יודעים לגדל את הילדים, לא שמים להם גבולות, נותנים להם לעלות לבד לגבעות, במקום שיהיו בישיבה.

אז באו ננסה כולנו ביחד מעכשיו לדבר על איש אחד לא בסדר ולא לכלול אנשים בקבוצות!

ולכותבת- זה באמת לא בסדר!!!!! באמת שאם זה היה קורה לי היתי רוצה להרביץ לו!! אבל ניראה לי שיש מקום להגיד מישהו.. ולא להגדיר אותו כחרדי, מה שאחר כך גורר את כל החרדים להשמע לא בסדר!!!!!! אם נעלבת או משו.. אשמח לשמוע!!1

כמו שהסברתיauchv

קרה כבר כמה פעמים והערות כאלה כמו ש"שדרותי" אמרה הערות כאלה מגיעות מהציבור החרדי בדכ

*אמרפייגליניזית

קראי את דברי אליו

אלו שטויות!!מוטיז

ההערות האופייניות לחלק מאד מסויים במגזר החרדי - לא מגיעות מפיהם של כאלה שאומרים "הייתי מתחתן איתך" באוטובוס.

(ואגב, זה לא החטא הגדול בעולם, להעיר על צניעות. והלאו המפורסם של "אל תתערב לי בחיים" - לא נורא מבוסס בכתובים.

זה סתם מעצבן ומרחיק, אבל כעיקרון במצב בריא, (אוטופי, רחמנל"צ) נראה לי מאד הגיוני להתחיל לצעוק על רמות מסויימות של חושפניות בלבוש..)

אנחנו לא במצב אוטופי.לך דומיה תהילה

אז כדאי למצוא פתרונות למציאות עכשיו ולא פתרונות למציאות אחרת.

חוץ מזה, לא כל הערה היא מצוות תוכחה. הרבה תוכחות הן מיותרות.

כמו זו.

צודק צודק צודק (ככמעט תמיד)מוטיז

אבל דיברתי על היחס, ועל הצעקות.. כביכול להעיר למישי על צניעות זה איזה .. לא'דע מה..

זה קצת בעייתי לבן להעיר לבת על צניעותצוללן
תחשוב על זה, זה די לא צנוע.

זה לא כמו שבן יעיר לבת על זה שהיא מחללת שבת, למשל.
תגידו אתם דפוקים במוח????!???!???!??מוטיז

מה הסיפור? פתאום זה הפך לקשור לחרדיותם?

הרי ברור לכל אחד שהחרדים מהסוג שמעירים על צניעות, לא אומרים "הייתי מתחתן איתך"!!

זה סתם פרחח... מה הסיפור?

פרחח בסביבות ה20-22..;)auchv
וואלה.. גם אני יכול, וגם אני 20-22.מוטיז
גם לי קרה משהו כזה...רק אלוקים

בא בחור חוצפן לאמא שלי באוטובוס כמעט ריק, ואומר לה "לכי אחורה! זה אוטובוס נפרד!" חוצפן!

אבל זה רק פרחחים מפגרים, אין להכליל את כל הציבור החרדי.

גם זה קרה...אבל זה לא נחשב...auchv
דבר דומה קרה לחבר שלי-נענע בחסה

הוא יצא דקה מהבית עם גופיה לזרוק ת'פח ואז עברו 2 בחורות חרדיות/בנות חסידות מסוימת (יחסית סגורה ושמרנית) והתחילו איתו..
לפי מה שאני זוכר זה היה ככה- הן: "וואו איזה חתיך"

הוא: מתעלם

הן: "אתה גר פה? אולי נפגש?"

הוא: "לא, אני עוד מעט נוסע להרבה זמן"

הן: "אה, חבל, טוב לאנורא, פעם הבאה שתבוא ניפגש, אנחנו שכנים זה טוב"...

המום

הן חרדיות!! מה עבר להן בראש???

מעניין לשמוע באיזו "חסידות סגורה ושמרנית" מדובר..מוטיז

אבל למה להוציא שם רע על ציבור?ענבל

בס"ד

אנשים!

לעולם, אבל לעולם (!!!) אל תשליכו מהפרט על הכלל!

הפרט הוא פרט, הכלל הוא כלל והם לאו דווקא מעידים האחד על השני.

לא כל חרדי\דתי\חילוני\ הוא [שימו פה איזו סטיגמה שעולה לכם]

וכן לא כל [שימו פה סטיגמה] הוא חרדי\דתי\חילוני.

הבחור הזה לא היה בסדר, נכון.

אבל אני מכירה המון חרדים שוואלה, בכלל לא היו מסתכלים עלייך כי את מה זה לא מעניינת אותם והעיניים שלהם שמורות למישהי אחת.

אז תעשו לי טובה, יש ויש.

וכמו שעל הציבור הדתי אי אפשר להכליל כלום כך גם על החרדי.

וזה בכלל לא משנה מאיפה רוב ההערות מגיעות...

[אגב, אולי אפשר לומר שכל מי שאומר את ההערות הוא חרדי אבל בטח שאי אפשר לומר שכל חרדי אומר אותן... וגם עם המשפט הראשון שאמרתי, אני ממש לא מסכימה].

גם אצלנו יש שיעירו על דברים וגם אצלם..

כל אחד והחסרונות שלו.

אגב, כשאצלנו שורקים לבחורות, זורקים להן מילים ומתחילים איתן זה יותר טוב?

מניחה שלא.

אז למה על זה את לא זועקת?

למה על זה אף אחד לא קם ואומר "הדתיים האלה"?

כנראה כי לא כולם כאלה בדיוק כמו ששני החבר'ה האלה לא מעידים על החרדים.

יואו אנשים אנחנו כל הזמן מתלוננים שהתשקורת מאכילה את החילונים שקרים לגבנו...

אבל עצרתם פעם לחשוב אם היא לא מאכילה גם אותנו שקרים?

ה' ישמור אותנו מהוצאת שם רע כזה על ציבור שלם.

"כשאצלינו",פייגליניזית

את חושבת שהציבור הדת"ל מתאפיין בשריקות אל בחורות?...

רדוד. 

בכל חברה יש שוליים. גם אצל החרדים שורקים.. יש שוליים כאלה, ויש כאלה. יש פרחחים, ויש שגוערים בבנות לא צנועות. לא חושבת שצריך להשוות בכלל.

זה בדיוק מה שהיא אמרה. שזה לא מאפיין.לך דומיה תהילה
עצם ההקבלה (או ההשוואה, כן, ההשוואה)פייגליניזיתאחרונה

מראה על חשש מסוים, אבל לא משנה ככ.

מי זה אצלנו?-משה ר-

תלמידי קריית שמונה? איתמר? שדרות? מצפה?

או אולי מרכז? ישיבת הכותל?

מאיפה הבאת את הדוגמא הלא מחמיאה הזו?

אז אולי נתקלת בכמה נערים משועממים מאיזה ישיבה תיכונית חפיפניקית בשבת חיי שרה, אבל זה עדיין לא אצלנו!

ומי ה"חרדי" עליו מדברת כותבת השרשור?מוטיז

מחברון? פוניבז'? בית מתיתיהו? אור ישראל?

מאיפה היא לקחה את הסיפור הלא מחמיא הזה?

או אולי היא נתקלה באיזה נער מטורלל מישיבה או סתם פרחח..

זה עדיין לא "חרדים"!

^^^^ הבהרתי שזה לא מעיד על הכלל.ענבל

בס"ד

גם הנערים שכביכול משלנו שעושים דברים כאלה לא מעידים על כל הנערים שלנו...

זאת הייתה כונתי.

אין צורך להתלהם עלי

תסלחי לי מאודauchv

אבל כשמישהו שורק לי ברחוב זה לא מתחיל! להגיע לרמת החוצפה של הערה על צניעות!!אין מה להשוות

סתם ככה סיפור כזה מסתיים ככה:יוני
״ואז הורדתי לו וואחד לאטמה ומאז הוא לא דיבר ואפילו לא שלח אלי מבט..״

אבל לא

וברצינות חבר׳ה, לקחתם את זה קשה! אם זה קרה עם בחורים חרדים למה שהיא לא תזכיר את זה? אם יהיה לי סיפור על בחור ירוק אוזניים שעצבן אותי אני אספר את זה ולא, אני לא מנסה להגיד שכל ירוקי האוזניים מעצבנים.
אין ספק שהבחור מהסיפור הוא 1 הדפוקים אם לא- ה..
בנאדם דבילצוללן

לידיעתכם- אחוז הסתומים בציבור החרדי שווה לאחוז הסתומים בציבור הכללי.

סתם חסרי טאקט. מה את מתרגשת מהם?פורק

נכון שלא נעים לשמוע הערות. אבל במקרה הזה ברור שהבעייה היא בהם ולא בך.

טוב ש"קטלת" אותם. למרות שלדעתי הטענה לא הייתה צריכה להיות שהם לא אלוקים אלא שיסתכלו במראה על איך שהם מדברים ועל הדברים שהם חושבים עליהם.. כל הפוסל במומו פוסל.

אין מה לעשות. צריך ללמוד להתמודד עם אנשים חסרי טאקט/ ביקורתיים וכדו'. אבל השלב הראשון הוא להתחזק בעצמך שהצדק איתך ולהפסיק להתרגש מהם.

קצת צרם לי..שמכלילים את החרדים כאילו זה קורה רק אצבת מלך=)

ל חרדים..

אז לאא...

בתור דתיה לאומיה....יש חרדים\ות שהם ממש לא כאלה....

סתם..נק' למחשבה..

סליחה שאני לא מבין משהומופים

יש מצוה בתורה של תוכחה, שהיא מצוה להעיר לאדם אחר אם הוא עשה עבירה, מלבד זה יש ערבות בתורה, דהיינו שאדם ערב על חבירו ואם חבירו עושה עבירה יבואו אליו בטענות.

בעולם החילוני יש "ערך" דמוקרטי של "חיה ותן לחיות" ו"אל תתערב לי".

לדעתי זו סתירה בין הערכים. ובתור יהודי אני בחור במה שהקב"ה אמר.

אז למה את יורדת עליהם שהם לא אלוקים, והם חסרי טקאט? זאת לא הטענה עליהם!

במקרה הספציפי הזה לא נשמע לי שהכוונה היתה כל כך לשם שמים, כי בחור ירא שמים לא מסתכל על בנות, וודאי לא אומר להם שהם יפות..., אבל הפריע לי העיקרון שעלה מדברייך, (שכולם כאן הסכימו עליו) שאסור להתערב לאנשים אחרים. חבר'ה זה לא יהודי!

אני לא יודע אם יש רבנים שיפטרו אותך מהמצווה הזאת, ויאמרו לך שבזמנינו לא יודעים להוכיח, ומוטב שיהיו שוגגים, ועוד טענות כאלה, אבל ברור לי שיש רבנים שיאמרו להעיר לאחרים (שוב, לא במקרה הזה ולא בצורה הזאת, אבל באופן כללי כן להעיר בעדינות) 

ואם כך, כל אחד יעשה כמו שהרב שלו אומר לו, ואם הם עושים כמו הרב שלהם, מה י'ש לך לומר עליהם?

כתוב בגמרא שלא יודעים להוכיח (נדמה לי בסוטה)נפתלי הדג

ובטח שלא כמו שמתואר בסיפור

אין לי ענין להתוכח הלכתיתמופים

אני לא בסוגיה!

ברור לי שיש רבנים שסוברים שצריך להוכיח גם בימינו.

גם אם אתה לא מסכים, זה לא מחייב את האחרים

וגם אני מסכים שלא כמו שמתואר בסיפור (כתבתי את פעמיים בהודעה שלי), אבל הפריע לי העיקרון, כי גם לשיטתך שלמעשה אנחנו לא יודעים לעשות את זה, עדיין "בעיקרון" אנחנו אמורים לעשות את זה, ואנחנו אחראיים על העבירות של האחרים. ואין כזאת טענה "מה אתה מתערב, מה זה עניינך, ואיזה חוסר טאקט"

יש הגיון בדבריך. אחשוב על זה.נפתלי הדג
^^^^ יפה!!מוטיז

שהם סתומים?1auchv
חוץ משורה ששפייגליניזית

הכל- שיואו. ככ נכון!

החיסרון בחינוך גברים לחינוך נשיםנפתלי הדג

הוא יצירת התפיסה הזו שהנשים הן אינקובטור נייד ושאחנו צריכים לשמור עליהן ועלינו מעצמן (לילית וכאלה).

הנשים הן שטן. הן טיפשות ואנחנו הגברים ה'נותנים' צריכים להסביר להם (לאט ובסבלנות) איך לחיות. ואז לעשות להן טובה, להתחתן איתן כדי שיוכלו למלא את ייעודן בעולם (ללדת ולשרת אותנו).

גועל נפש.

וזה לא קיים רק בציבור החרדי-ש ם זה רק קיצוני יותר.

קראתי הרבה מהתגובות פה...מקווה לטוב...

וכואב לי שמכלילים פה את כ-ל החרדים בגלל הסיפור הזה...חרדים הם אנשים טובים מאד ויש לנו מממממלללללללללללאאאא מה ללמוד מהם, לא אפרט מה, מחשש שזה רק ירבה את ההתקפות על החרדים. לא שאני מסכים עם אותם נערים שהזכרת בסיפור אבל-לא להכליל!!!

ח'ברה-בית המקדש השני חרב בגלל שנאת חינם!!!! אנחנו צריכים לתקן את זה!!!!! בואו נשתדל לראות את הצדדים הטובים בכל בנאדם ובטח בכל ציבור וציבור בעמ"י ולתקן בדרך האהבה את עצמנו והאחרים בכל התחוצים וכך בעז"ה  נזכה לגאולה שלימה במהרה בימינו!!!!!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך