בס"ד
אז שלום גם לך 
רק לשם ההכרות כדי שתבין מאיזה מקום אני מדברת [אתה לא תבין כי אתה לא מכיר אותי אבל בערך... מבחינה טכנית].
קוראים לי ענבל אני שמיניסטית בת 17, היה לי חבר שנה וחצי [לא יודעת כמה פרט זה משמעותי אבל לא אכפת לי לכתוב אותו...] בצורה די רצינית [תגידו מה שתגידו, אני הייתי שם, לא אתם].
אז כמה דברים-
א. בנושאים קריטיים? אני אישית משתדלת שלא להגיב בנושאים כאלה ואם כן אז לציין שזה לענ"ד וללא ניסיון קודם. אני חושבת שלרובנו יש שכל לדעת על מה להגיב ועל מה לא.
ב. יש דברים שאפשר לומר גם בלי לעבור אותם...
יש פה לפעמים פריקות על ביטול אירוסין, אתה רוצה לומר לי שכולם כאן עברו ביטול אירוסין? אז מאיפה הביטחון לכתוב ולייעץ??
לא כולנו עברנו את אותן התמודדויות, ויש דברים שאני יודעת משיחות רבות עם חברות שיותר גדולות ממני...
לא תמיד חייבים לעבור בדיוק את אותה סיטואציה כדי לעודד או לייעץ או לעזור.
אז נכון, אין חכם כבעל ניסיון, אבל אין זה אומר שהאחרים טיפשים 
כל אחד מדבר מהמקום שלו...
אין בדבריי משום אמירה שצריך להגיב על הכל, ממש לא.
אני לא מגיבה על הכל ואני יודעת את מקומי...
אבל בהחלט יש פה דברים שאיני רואה סיבה לא להגיב עליהם.
מה גם שיש התמודדויות מסוימות שכן, גם אני עברתי...
למרות שלא יצאתי לדייטים וכו', גם חבר מעביר אותך התמודדויות מסוימות שהרבה פעמים דומות להתמודדויות שעוברים פה.
פעם פתחתי פה שרשור ושאלתי מה באמת הדעה בעניין [הייתי בת 15.5 או 16...] ונתקלתי בהתנגדות נחרצת לתגובותיי וכיבדתי.
לא הגבתי במשך שנה בערך..
עד שלא מזמן מישהי שאלה אותי למה אני לא מגיבה פה וכו' ואמרתי לה שבגלל השרשור ההוא, אז היא אמרה לי שלדעתה עכשיו אני יכולה...
אז קיבלתי את טיעון הגיל למרות שהיה לי מאוד קשה...
עכשיו אני לא כל כך מקבלת...
תבונה גם לי יש
שכל גם לי יש
לב גם לי יש.
אז נכון, עדיין לא סיימתי תיכון, עדיין לא התחלתי את החיים כביכול [לא מסכימה עם האמירה אבל נניח], ובכל זאת יש דברים שגם אני יכולה לתרום.
מכל מלמדיי השכלתי
[אני חושבת שיש המשך ומתלמידיי יותר מכולם, דווקא מאלה שוואלה, לא עברו את אותה התמודדות, והם קטנים ממני, דווקא מהם אפשר ללמוד לפעמים].
אגב, לפעמים השכל הישר, וההיגיון הטהור הוא זה שעוזר ומחזק...
אולי דווקא כי לא עברתי בדיוק את אותן התמודדויות אני יכולה לחזק יותר?
כי אני לא נגועה...
[מסתייגת מדבריי כמובן... א. אני כן נגועה בהרבה וב. יש פעמים שאני לא מחזקת יותר...].
בקיצור, לא רואה משמעות לגיל, רואה משמעות לאופי.
ולדעתי להתייחס לגיל זה קצת... לא יודעת אם לומר פוגע אבל מאוד מזלזל.
אני מכירה בנות שהן יותר גדולות ממני ואני בחיים לא הייתי מחתנת אותן בזמן הקרוב וגם לא הייתי בטוחל מצליחה להתחבר אליהן ויש בנות יותר קטנות ממני שאני אומרת שוואלה, אם לא הייתי מכירה אותן לא יודעת איפה הייתי היום.
אני מבינה את העמדה שלך, אבל תבין גם את שלי, אני נמצאת בשלב שהוא לא בדיוק השלב של בני גילי...
אז אני נתונה בסוג של שני עולמות..
לא, אני לא יוצאת לדייטים עדיין, אבל למדתי על זה הרבה בזמנו כשהיה לי חבר ואני ממשיכה ללמוד כי אני כבר סקרנית וזה כבר טבוע בי...
ורק להדגיש את אחת הנקודות שאמרתי-
באמת באמת תחשוב שגם אתה לא עברת פה את כל ההתמודדויות...
ותכלס, אף אחד פה לא עבר את אותה התמודדות של השני כי אנחנו אנשים שונים ואנחנו מקבלים דברים בצורה שונה...
עד שלא תהיה במקומי לא תבין את ההתמודדות שלי וכנל ההפך.
ברור שיש עניין לניסיון אבל אם רק מי שחווה התמודדות מסוימת היה יכול להגיב אז השרשורים פה היו בעלי שתי תגובות בלחץ...
וואו, חפרתי.
מקווה שתצליח לקרוא ומקווה שהובנתי 
אם יש שאלות אז בכיף
.
נ.ב. מי אמר לך שאנחנו לא מגיבים עם הרבה ענווה? 
אני חושבת הרבה לפני שאני מגיבה על משהו והרבה פעמים גם לא מגיבה...