מזמן שאלתי פה אם מישהו יודע לגבי ניפוי קמח שמרים.
למתעניינים ששאלו וביקשו שאעדכן,
העתקתי את התשובה ששלחו לי היום מכושרות:
תוכן השאלה:
שלום רב.
שאלתי בקשר לקמח שמרים של אוסם.
כידוע זהו קמח שכבר מעורבבים בו שמרים.
כתוב עליו שאין צורך לנפות וזה נראה לי תמוה.
חברה סברה שבגלל שזה באריזת פלסטיק ולא נייר כמו קמח רגיל אז זה בסדר.
אבל הרי זה לא אריזת ואקום.
אשמח לדעת אם ניתן להשתמש בקמח זה, ואם לא האם עלי לזרקו או שמותר לתיתו למי שבכל מקרה משתמש בקמח כזה?
תודה
תוכן התשובה:
בעדכון של הרבנות פרסמו שהקמח צריך ניפוי http://www.rabanut.gov.il/vf/ib_items/80/Idkun577304.pdf
לכן יש לנפותו כמו כל קמח רגיל. מה שלא עובר בנפה ניתן לפרוס על משטח בצבע כתום או צלחת ולבדוק בעין.
)
)

