חבר מפסיק לשמור נגיעהנפתלי הדג

אני די נואש ולכן כותב כאן

יש לי חבר טוב מאוד שעד עכשיו שמר נגיעה אפשר להגיד מכח האינרציה. זה מה שכולם עשו, זה מה שהבהות שהוא הסתובב איתן עשו וככה זה המשיך.

הבחור הוא אדם מקסים, חבר טוב אבל האמונה שלו והדתיות שלו..לא ברמה בכלל. הוא מתייחס לדת בתור תחביב והאמונה שלו די רדודה (וקשה לי לכתוב את זה)

לפני כמה חודשים הוא התחבר עם מישהי דתייה אמנם אבל לא מאוד..שכמובן לא שומרת נגיעה.

ואני איך לאט לאט הוא מתחיל להידרדר. זה התחילה במשחקים קטנים, הורדת ידיים וכו' ועכשיו זה כבר הרבה יותר גרוע.

אני מנסה להגיד לו שזה לא טוב אבל אני די מפחד שזה רק ירחיק אותו.

למישהו יש עצה בנושא?

אם אתה בקשר מספיק טוב איתו,אני77

העצה הכי טובה היא להציע לו ללמוד אמונה בחברותא, לפחות בשלב הזה זה יועיל הרבה יותר מאשר לדבר איתו על שמירת נגיעה.

אתה יכול ללמוד איתו את הקדמות הרמב"ם למשנה.

מסכים עם "אני77" מאד!!!מקווה לטוב...
לא יודע אם תוכל באמת לעשות משהו...דאץאחרונה

אולי אתם באמת חברים טובים, אז אם באמת אכפת לך ממנו אז אולי תוכל לעזור לו.

הניסיון שלי מוכיח שהרבה פעמים אנשים מנסים לעזור כי הם מזדעזעים איך שאנשים משתנים ואז משגעים להם תמוח, וזה יוצר בלאגן.

יש שתי אפשרויות:

או שתניח לזה, זה החיים שלו, בחירה שלו, למידה מטעויות שלו, ובסופו של דבר ההתמודדות שלו.

או שבאמת תבין את הנושא לעומק, תוודא שאתה באמת מכיר את החבר שלך טוב, ואת "למה צריך לשמור נגיעה" טוב, ותסביר לו.

נראה לכולנו פשוט ש"צריך לשמור נגיעה", הרי זה אסור!! תנסו שניה לחשוב מתוך הקופסא הדתית:

למה לשמור נגיעה בכלל? זה בנאדם כמוני, אני אוהב אותו, המגע מעורר את האהבה, זה עוזר להתחבר יותר טוב לבנאדם.

אנשים מתרגלים לא לשמור נגיעה, עכשיו יבוא אליו מישהו שכל החיים שלו לא התנסה בפיתוי, ויסביר לו שאסור כי-"כתוב בתורה".

תעשה שיעורי בית היטב, מה המשמעות של השמירה על הטהרה והצניעות, ותוכיח לו שהוא באמת חשוב לך, ואולי תצליח לעזור לו.

והכל כמובן- בדרכי נעם וברגישות הנצרכת.

מקווה שעזרתי.

אני כן חושבת שחשוב שתדבר איתו על זהנושבת באוויר!

אים ההלכה לא שמה לו את הגבול הזה נסה לדבר איתו בצורה אחרת ... יש הרבה יתרונות בלישמור נגיעה תראה לו אותם תבהיר לו שמעבר להלכה שמירת נגיעה רק מועילה לו  ותאמין בזה כי אם אתה תיהיה משוכנע הוא גם בעזרת ה' ישתכנע

בהצלחה

הוא לא רואה בזה שום תועלתנפתלי הדג
לא חייבים לתקוףכישוף כושל

נגיד לי יש חברה שבשנה האחרונה התחילה ללכת קצת הרבה לא צנוע

אז באתי עליה כולי בצחוקים כאלה ואמרתי לי שמהיום אנחנו עושות מבצע והיא חודש הולכת עם שרוולים צנועים

ואם היא תצליח היא תקבל מגנום היום היא אחרי המבצע והיא התחילה לשלב יותר חולצות צנועות בארון

אולי אפשר לעשות משו בסגנון...

ניסיתי דברים בסגנון..אבל צחוק נשאר צחוק..נפתלי הדג
תנסה להציע לו ללמוד.אני77

אני יודע שבד"כ זה דורש מאמץ נפשי גדול יותר מסתם דיבורים. אבל זה שווה את זה.

כל עצה אחרת-הסיכוי שתועיל זניח.

(ואני מדבר מניסיון, עם הרבה אנשים.

תחשב על זה, הרי הוא יודע ומבין שהוא לא בסדר, אם ככה, ברור שדיבורים רגילים לא יעזרו.

פשוט כי לא מספיק אכפת לו.

(וגם אם לכאורה הוא נראה/טוען שהוא לא מבין הוא מבין)

מה שנדרש זה להעמיק אצלו את ההזדהות עם היהדות עד שיהיה אכפת לו.

(אא"כ, וזו אפשרות נדירה ביותר, מדובר בבחור שכן מעניין אותו מאוד להתקדם בעבודת ה', והוא לא מצליח להתגבר על עצמו, ואז גם דיבורים יכולים לעזור, וכן לימוד הלכה.))

מנסיון...תללה...

שאומרים מה שבאמת יש לך בלב עליו זה הכי נכנס ללב!!!!

בהצלחה ענקית!!!!!!!!!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך