נמקו והסבירו דבריכם.
תודה. ![]()
[ושימו לב- אין פה שום קשר לשירות צבאי, רק לאומי. הכוונה בנות ולא בנים.]
שוב תודה. (על שימת הלב כאילו...
)
נמקו והסבירו דבריכם.
תודה. ![]()
[ושימו לב- אין פה שום קשר לשירות צבאי, רק לאומי. הכוונה בנות ולא בנים.]
שוב תודה. (על שימת הלב כאילו...
)
יש אנשים שיגידו שזה בזבוז שנתיים מהחיים..
אבל אני חושבת שזה נורא חשוב לתרום לקהילה ולמדינה, גם אם זה בא על חשבון שנתיים שבהם יכולת ללמוד באוניברסיטה או כל דבר אחר...

מתנחלת איפשהואעקרונית הענין של שירות לאומי זה לתרום למדינה נראלי'.. אבל אם את רוצה ללמוד אז באמת זה סתם עלול לעכב אח"כ את הכל..
בהצלחה, ומה שתחליטי יהיה הכ ינכון בשבילך 
איזה מחשבה אגואיסטית זאת לא להתנדב כי זה בזבוז זמן ואפשר בינתיים ללמוד ולהתקדם בזמן ששאר הבנות בעם ישראל "תקועות" מאחורה כי הם משרתות את עם ישראל.
איזה כיף לדבר אידאלים, לדבר עם ישראל כל היום, ולא למסור אפילו שנה אחת מוחלטת למענו. (בוודאי שדרך החיים בכללה צריכה להיות תורמת של עם ישראל, לא סותר שרצוי, (במיוחד שכל הבנות עושות) לתת שנה או שנתיים נטו לעם ישראל.*
דוחפים אותי לעשות את השטות הזו, ואין צורך.
אם ארצה להתנדב, אעשה זאת במשהו שיעזור באמת.
לשדך דפים, לשלוח מכתבים ולשבת עם אחיות בבית חולים אני יכול לעשות גם בלי הדבר הזה שמבזבז המון כסף.
דפים וכו'.
הרבה יותר.
ותעשה לי טובה..
בלי הש"ל, כמה אנשים באמת היו מתנדבים בשביל המדינה?
ולא אומרים שמחר..
ומחר..
ומחר?
אבל מה החלופה? לשבת בבית?
אז תחפש שירות משמעותי, או שתתגייס.
לא נשמע לי הוגן לא לעשות כלום.
לא מדובר בהתנדבות שעוזרת לקהילה או למקום שאתה מחובר אליו, אני יודע בדיוק מה זה שירות לאומי לרוב.
אולי לחבורה של בנות דתיות זה מגניב והן מרגישות שהן עושות משהו כי הן התחמקו משירות צבאי, אבל תכלס אין לזה המון משמעות כמו שאתה חושב.
מציגים זאת כאלטרנטיבה מצוינת. "מה אתה בטלן?!?!?! לך תתרום!"
למדינה יתרום יותר אם אני אלך ללמוד ואעבוד, תהיה בטוח בזה.
את ההתנדבויות שלי אני עושה במקומות שלי.
שנת שירות עוד קצת שונה ותורמת, ולי למען האמת אין יותר מדי אופציות בשירות לאומי.
אין כאן "או שירות לאומי או גיוס" כמו שאתה אומר, יש לי גם אופציה לסרב לשניהם.
גיוס הוא באמת רצוי והכרחי, מבחינתי הוא עוד לא בטוח אבל זה אני.
שירות לאומי בכלליות, הוא לא כזה הכרחי ותורם כמו שמציגים אותו.
אשמח לעזור, אבל אם ארצה לענות לטלפונים אעשה זאת בקריה לפחות עם אנשים ולא עם אחיות בבית חולים מלא חיידקים ![]()
ראשית, המון תנועות נוער היו חדלות להתקיים בלי בנות השירות. ותנועות נוער במיוחד היום זה דבר קריטי לעם ולמדינת ישראל.
שנית, יש המון תפקידים שבלי בנות השירות הללו לא היו מאויישים ע"י אף אחד! בנות שירות במקומות כמו נוער בסיכון, או בת שירות שתשב עם ילד לקוי למידה אחרי הצהריים ותעזור לו בלמידה- אמיישת מקום שברוב המקרים אף אחד אחר לא היה עוזר לאותו ילד, למדינה אין כסף למורים פרטיים לכולם! או בתי חולים בנות שיעשו פעילות משמחת לילדים- שוב, לא היה קורה בלעדיהן.
יש המון דברים שבלי בנות השירות פשוט לא היה קורה. נקודה. (את רוב הדברים אי אפשר להחליף באיש בשכר)
בנות שירות שמתייקות מסמכים ומכינות קפה- בצבא יש הרבה יותר מהסוג הזה, בוא נתחיל משם ואחר כך נעבור לביקורת על הש"ל.
![]()
במה בדיוק?
אין לך מושג כמה נפשות רק אני מכיר אישית שהיו בדרך לאלכוהול וסמים והיום לומדים בישיבה.
אבל בכללי- דווקא בדור של היום של המחשב וכו'.. חשוב להוציא את הנוער החוצה מהבועה שלו ולפתח בו מודעות חברתית וחינוך וערכים. מה שלא תמיד אם בכלל קורה בבי"ס פורמאלי.
אבל לדעתי זה לא מוסרי במיוחד.
ואני מסכימה עם העובדה שבחלק (למען האמת די גדול) של מקומות השירות, מדובר בתרומה מזערית עד אפסית, או כח עבודה זול.
אבל כן, קיימים גם מקומות שירות משמעותיים, בשב"כ לדוגמה, שהקבלה אליהם דומה להליך הקבלה של חיל המודיעין,למשל.
וכן, אולי השירות הלאומי הוא לא כזה הכרחי ותורם,אבל יש ערך בהתנדבות, שבכלל מקבל דגש מיוחד לאור העובדה שרב שכבת הגיל שלך יוצאת להתנדבות כזו או אחרת,ויש בזה עניין, כי אחרי 18 שנים שחיית פה, בשלווה ובלי לעבוד יותר מדי קשה- הגיע הזמן שתתן גם מעצמך.
גיוס הוא רצוי והכרחי, שירות לאומי הוא אולי פחות הכרחי, אבל רצוי באותה מידה.
זו דעתי 
מרב.אין צורך להתעצבן. יש משהו במה שהוא אמר.
אז נכון, את נפלת על שירות מדהים ומשמעותי, אבל מהיכרות אישית- בת שירות בקופת חולים, או במשרד הביטחון,למשל- ממלאות תפקיד של מזכירה, בפחות משכר מינימום.
משתלם.
) כוח עבודה נוסף. אין מספיק עובדים בהמון תחומים..
יש את העניין שאת בת שירות- את דמות מבוגרת מספיק כדי לשתף אותך, אבל לא רשמית כ"כ כמו מורה/מנהל ולכן אפשר לשתף אותך. ככה הכייי אפשר להציל חיים!!!!)והיה לך מספיק מזל כדי שזה לא יהפוך לסיוט של החיים שלך.יש ויש.
אבל מה שאת אומרת רק מחזק את הטענה שלי- החברה שלך הייתה מזכירה,בפחות מהמחיר שהם היו משלמים למזכירה בחצי משרה. ברור שזה משתלם- למעסיק ![]()
וכל הכבוד לך ולחברות שלך שתם כאלה אידאליסטיות שמנצלות את המירב משירות משרדי, אבל המצב הוא לא ככה בכל מקום, ואני לא יודעת איפה שירתתם, אבל לא בכל מקום בנות השירות כל כך הכרחיות, לפחות לא בכמות הזאת.
שוב, אני דווקא בעד, שילכו לשרת,שלא ישבו בבית,
אבל יש בזה בעייתיות. אי אפשר להתעלם מזה.
תפתח רמב"ם הלכות צדקה.
לאומי מסתכם בשידוך דפים והכנת קפה/ פטפוט עם אחיות...
אבל אל תחזירו לי את החשש שזה באמת ככה, כי אז אני אאלץ לפתוח שוב שירשור על בנות בצבא וכולם יתעצבנו שוב על שירשורים החוזרים על עצמם
ואז אני אהיה שוב מלאת התלבטויות...
ואת ההחלטות שלך בנוגע לעתיד שלך את צריכה לעשות בעצמך, לא להתייעץ עם חבורה של ניקים וירטואליים מתלהמים,במחילה.
במיוחד אם הנושא כבר נידוש, והדעות די ברורות.
ונכון, לא כל שירות מסתכם בקפה ופטפוט, הרבה מהם כן,כמובן (שירות לאומי באולפנות,בבתי חולים, או במשרדים למינהם, למשל)
ואין פה עניין "להחזיר לך את החשש", זה עניין של מציאות בשטח- מוזמנת לברר בעצמך על המצב האמיתי (גוגל וחבריו) ולראות אם זה מחשיש אותך.
מוזמנת להסתכל באתר של האגודה,בת עמי וכדו' ולראות שווקא התקנים המשרדיים הם הכי קטנים.
לא לשרת בכלל למען המדינה.
בכללי,כל נער בישראל שמגיע לגיל 18 (למעט חריגים), מחויב להתגייס לשירות המדינה,בצבא,זה מעוגן בחוק.
את בת? דתי/ה? לא מתאים לך לצבא?
אין בעיה, אבל לא חסר מה לעשות.
ללכת ללמוד,לעבוד,או לטייל,במקום לתת ולתרום למדינה,מה שכולם עושים,
נשמע לי לא מוסרי,וסוציומטי להחריד.
על מי שלא עושה שירות..
מי שלא עושה- מנהסתם יש לה סיבה טובה לזה..ואני לא מדברת על התירוץ (העלוב לדעתי) שזה בזבוז זמן או משו כזה..
[אומרת את זה בתור אחת שמממש לא סגורה על לעשות שירות.]
כולי אוזן.
שתהיה מספיק טובה כדי לשלוח את כולם לשרת, ותשאיר אותך בבית,לתועלת אישית.
כאילו, עם כל הכבוד- למה מי את שתשבי בבית בזמן שאחרים יוצאים? במה את שונה מכל נער ונערה במדינה הזאת?
זה נקרא להשתמט.
יש לי בעיה עם משתמטים. 
שוב- תלוי מה הסיבה.
את ממשיכה לתלות באוויר את ה"סיבה המוצדקת" להשתמט.
ולי קשה להבין את זה,
את מוכנה לתת דוגמא?
זה הכל מתחיל במדינה הזאת, זה השורש. את מבינה?
המשתמטים הם בד"כ אנשים שבוא נאמר ככה- הם לא הכי מתים על המדינה (בעדינות יתר..)
ותאמיני לי לא חסרים להם סיבות, בכלל לא. (כמה שזה עצוב..וזה עצוב.)
מכאן והלאה- את יכולה נראלי להבין לבד (או שלא), אינלי כח להיכנס לוויכוח הזה, הוא ארוך ולא נגמר בחיים וגם..כולם פה יקפצו עליי.. עזבי, קיצור.
את יכולה לעשות שירות לאומי ולתרום לעם שלך, עם ישראל.
בלי שום קשר למדינה עכשיו.
אז פשוט מתנדבים לא במסגרת של המדינה ולא מטעם המדינה. בלי שום קשר אליה ולא בגלל שיש חיוב ממנה לעשות ש"ל. מבין?
אם זה מה שמרגיע אותך שחלילה לא קיימת "חובה" של המדינה.
דבר שני אם יש לך מסגרת שאת במשך שנה או שנתיים נטו מתנדבת ימים שלמים בשביל עם ישראל אז תקראי לזה איך שבא לך מבחינתי זה אחלה שירות לאומי.
בס"ד
ויש סיבה של "אני לא מוצאת שירות מועיל ותורם ולכן אני מעדיפה להמשיך בחיי ולתרום כל חיי לעם שלי".
שירות לאומי זה לא חובה.
שירות לאומי זה התנדבות.
וחבל ששכחו את זה...
להתנדב אפשר תמיד.
לא חייבים במסגרת ש"ל.
[הכותבת מתעתדת ללכת לש"ל לעבודה משרדית.].
והתחתנה רק אחרי שנתיים (כלומר אחרי שיכלה לעשות שירות)
שירות לאומי זה התנדבות, אבל בת שמקבלת פטור מהצבא ויודעת שכל (או רוב) בנות ישראל בגילה הולכות למסור שנתיים למען העם והמדינה, ומסיבות אגואיסטיות של לימודים לא עושה אז .... אפשר תמיד לעטוף את זה בהסברים של גם חתונה זה תרומה (גם חתונה בגיל 20 אחרי שירות זה תרומה) או גם לימודים זה תרומה (גם לימודים בגיל 20 זה תרומה) אז נא לצאת מהקונכייה האנוכית ולחשוב עם ישראל.
אשריכן.
בס"ד
כל אחד ודעתו הוא וזלזול בדעות לא מוסיף לך כבוד.
נכון שיש שלא עושות שירות כדי להתחתן ומתחתנות אחרי שנתיים או יותר אבל הכוונה היא למשל להתחיל ללמוד כדי שתוכל להתחתן ויהיה לך מקצוע ביד או להעדיף ללכת למדרשה ולהתנדב תוך כדי מבחירה שלך..
ועוד כהנה וכהנה.
אתה לא חייב לקבל, אבל אתה חייב לכבד.
עם ישראל זקוק לכן. ואת האמת- הש"ל יעשה טוב גם לכן.
בס"ד
למה שאני אקבל מאה והיא לא?
למה שאני אטוס לפולין והיא לא?
אתה רציני משווה?
כל אחת ומה שמתאים לה
כל אחת ויכולותיה
כל אחת ודעותיה.
מה לא ברור בזה?
עמ"י זקוק לנו?
אז יש שחושבות שיש עוד כמה דרכים לתרום לעמ"י [ואני די מסכימה איתן]
די להפוך את השירות לאומי לכל כך קדוש.
[יעשה לנו טוב? זה כבר בחירה וזה סוביקטיבי. יש בנות שמאמינות שהן יכולות גם בלי זה... ושוב אני מסכימה גם איתן].
שאנחנו כ"כ אוהבים
איך הגעת לזה שהמדינה הזאת וההליכה בחוקיה ובדרכיה זה מצווה מהתורה??!
וואיי ה' ישמור! אתה מבין מה אתה אומר פה?! זה ממש כמו לקחת ערימת זבל, חבורה של אנשים מושחתים ששונאים ת'דת ושונאים (עצוב לומר) ת'תורה ואת מי שנתן לנו אותה, ומזלזלים בה ומחוקקים חוקים שהם בדיוק ההפך ממנה בלי שום בושה, ולעטוף את כל זה בשם ה', תחת שמו ותורתו של השי"ת!
המדינה הזאת ועם כל ההליכות שלה, למרות השם היפה שנתת לה (ריבונות יהודית בארץ ישראל)- זה לא שום מצווה!! וזה שאתה קורא לכל זה מצווה, כאילו זה תחת התורה הקדושה, יכול להתפרש כזלזול בתורה.
המדינה הזאת אולי יכלה להיקרא 'מצווה', במצב המתוקן העתידי שלה (ב"ה, מקווים), אבל עכשיו- זה חלילה לא מצווה!
[ומי נהר- קראתי ת'תגובה שלי כמה פעמים לפני, אם זה כ"כ חשוב לך...]
הרב צבי יהודה זצ"ל (מתוך מזמור י"ט למדינת ישראל) :
ז. מדינת-ישראל כקיום מצות עשה של ישוב ארץ ישראל.
וכהמשך בירור הדברים ממקור דברי חז"ל בסנהדרין, מבררים ומחייבים דברי הרמב"ן ב"ספר המצוות" (הוספות למצוות עשה, מצוה ד'): "שנצטוינו לרשת הארץ אשר נתן ד' יתעלה לאבותינו, לאברהם, ליצחק וליעקב, ולא נעזבה ביד זולתנו מן האומות או לשממה... אבל הארץ לא נניח אותה בידם (של ז' העממים), ולא ביד זולתם מן האומות בדור מן הדורות" - דברי הלכה מפורשים.
ועוד ממשיך הרמב"ן: "ואומר אני כי המצוה שהחכמים מפליגים בה, והיא: דירת ארץ ישראל... הכל הוא ממצות עשה - הוא שנצטוינו לרשת הארץ לשבת בה...", כלומר: עיקר המצוה היא הכיבוש הממלכתי, השלטון הלאומי הכלל-ישראלי בטריטוריה קדושה זו, ומתוך המצוה הכללית ישנה המצוה הפרטית, המוטלת על כל יהודי ויהודי לדור ולשבת בארץ הקודש. על נקודה זו עמדו הגאונים בעל "אבני נזר" ובעל "ישועות מלכו", המגדירים את מצות ישוב א"י ככיבוש וישוב ולא כישיבה בלבד.
על קירות שכונות מסוימות מודבקים דברי נבלה, המאשימים את "הציונים הכופרים" שרוצים לעשות אותנו ל"עם לוחם". וכי בתורה אין מצות עשה של מלחמת מצוה?! וכי לא מפי הרמב"ן, "אביהם של ישראל", שמענו על מצות הכיבוש והמלחמה?! ב"ה, זכינו וזוכים אנו אף עתה, לקיים דבר ד' זה ע"י תפארת גבורת צבאנו. נסכם בקצרה: השלטון היהודי בארץ הקודש, קרי: מדינת ישראל וצבאה, יחד עם היותו בבחינת "קץ מגולה", הריהו מצוה מפורשת וחשובה, מצוה כלל-ישראלית.
את יכולה להמשיך לעיין כאן:
הרב צבי יהודה, עם כל הכבוד וההערכה שיש לי אליו, הוא לא הרב שלי. זה הכל. אני לא הולכת לפי הפסקים שלו ולפי הדעה שלו. ממש לא.
דרך אגב: עזבי הרב צבי יהודה. תקראי מה כותב הרמב"ן ומה כותב על כך ה"ישועות מלכו".
אני נגד שירות במקום שעלול לקלקל אותך (אא"כ את בנאדם חזק וזה מאוד חשוב להיות שם. ולדעתי כדאי גם לשלב מדרשה כדי לאזן).
באופן כללי אני מאוד בעד שירות, אבל צריך לבדוק איפה.
ואני לא כ"כ אוהבת שהולכים למקומות מבוזבזים (משרדיים וכו', אבל אנלא שופטת.. כל אחד מה שמתאים לו).
אני חושבת שזה חשוב ותורם למדינה, ובעיקר לעצמך.
בעיה רפואית או משו כזה אז אין שום סיבה לדעתי לא לעשות.. כל אחד חייב לתרום למדינה..
קיום המצוות...
יוצא מכך שגם עזרה למדינה שלנו, ארץ האבות המובטחת היא חובה עלינו מטעם קיום תורה ומצוות.
שירות ותרומה למדינה זה בעצם שירות ותרומה לארץ בה אנו חיים.
שני ניחושים- באיזו ארץ אנו חיים???
ארץ ישראל! יפה מאוד ילדים...
עכשיו נעבור למתמטיקה ונעשה אחד ועוד אחד.
נתינה ותרומה למדינה (שירות לאומי/צבאי)= נתינה ותרומה לארץ ישראל. (כן כן- זו המובטחת!!)
זה מה שאני מאמינה בו... אנו חיים בארץ ובמדינה שלנו (המושגים האלו די דומים ואולי אפילו זהים בשבילי) ולכן אנחנו צריכים לתת את החלק שלנו. לתרום, בתור דתיים הייתי הולכת אפילו רחוק יותר... להפיץ את האור, את הטוב..כדי שבסופו של דבר- המדינה הוירטואלית שלנו (הושפעת מהפורום הוירטואלי???) תתחבר יחד עם הארץ שלנו ועם הערכים בהם אני מאמיני, כי בעם ישראל לא צריך להיות חילוק שכזה.
חשוב כל כך לפני שאת יוצאת לחיים הפרטיים שלך בהם את מתרכזת בלבנות לעצמך קרירה ולבנות לעצמך משפחה לקחת הפסקה מעצמך ושנה שלמה לתרום ואולי בזכות זה יכנס בנו הערך של החסד וגם בהמשך החיים נהיה משפעים
בלי קשר להאם היא תצא דתיה או לא ח"ו.
אם למישהי יש קושי בנושא היא צריכה לשאול שאלת רב פרטית,אך בודאי לא בטוח שהתשובה תהיה "כן" ולכן אין לנחש.זה כמו בכל נושא,לא משהו מיוחד,אם למישהו יש תהיה או קושי מסויים הוא שואל שאלת רב ופועל לפי התשובה.
מכינות לבנות דתיות?
לא לכולנו...לי לפחות לא..
סליחה שלא הייתי ברורה.
שונאת את זה שיש כאלה שמזלזלים בשרות פחד.
שהופכים אותו לקודש קודשים.
מצד שני לגטמציה לצד השני גם מרגיזה אותי. כי אני לא מכונה לייצירת ילדים. לא סובלת שאומרים לי שזה מעקב חתונה וכו
ולעניין-
שרות לאומי נראה לי דבר משמעותי שכדי לעשות. נראה לי מדהים היכולת להקדיש מחיי שנה שלמה לתרומה לאחר. [ומצד שני, אני לא מסכימה אם זה שזה המקום היחידי. וראוי לדעתי לתת גם בשנות התיכון.]
וזה גם יכול לפתח ממש את העצמאות.
אבל, מצד שני. די לצאת מנקודת הנחה ששרות מתאים לכל בת. זה לא נכון!! יש בנות שזה לא מתאים להן.
ולא צריך להרים גבה אם משהיא לא עושה שרות. ויש גם רבנים שמתנגדים לענין, בתענה שזה מקלקל בנות.
אהה, ואני בע"ה כן ארצה לעשות שרות בעה
אני חושבת שזה חשוב.
מה אנחנו חייבים לה בכלל..? מה היא נותנת לנו?
אני ממש בעד שירות לאומי, אבל שכל אחד ישאל את עצמו את השאלות האלו..
זו המדינה שלנו, אנו חיים בה ואם אנו רוצים להמשיך ולהתפתח בה אנו חייבים גם לתרום את החלק שלנו ובכך לחזק את ארצנו ולהטביע בה את מה שאנו מאמינים ורוצים שיהיה בה. זה יכול להתבטא בצורה של צבא, שברור לכולנו שיש צורך בצבא במדינה וזה יכול להתבטא בשירות לאומי, בו כל אחד נותן מעצמו. מתוך הדברים האלה, לא רק שאנו מקדמים את
המדינה -שלנו- אנו גם יוצרים חברה יותר מתוקנת הבנויה על ערכים של נתינה ועזרה.
אני חושבת שזו לא רק שאלה של- מה היא נותת לי-מה אני אתן לה? זה הרבה יותר עמוק מזה...
מי היה מגן עלייך?
על אלו כבישים היית נוסעת?
מי היה ממן את מרבית 12 שנות הלימוד שלך?
מי היה דואג לעניים ולחשלים בעיר\יישוב\שכונה (ויש, בכל מקום) שלך?
מי היה מסבסד תרופות וטיפולים רפואיים?
מי היה מסבסד אוכל?
רוצה עוד דברים?
אלה שנה\שנתיים שבה את באה לתת נטו. בלי חשבון, וזה די דפוק להגיד " היא לא עושה שירות, אבל היא כן בנאדם תורם" - את כמות התרומה שלך לעמ"י כל אחת צריכה לעבוד עם עצמה אבל שירות לאומי זה משהו שכולן חייבות לתרום! אין דבר כזה שחלק יתרמו וחלק לא! אז גם אם זה אומר לגזור בריסטולים ולהדק - אם זה תורם איפה שצריך אותי -אז כן!
אני מבין שזה חשוב לתרום ואח"כ לא נעים להגיד שיא לא היתה בשירות וכו.. אבל למה?? למה צריך?
יש מסביבך חברה אנשים. זה סוג של מצוות צדקה. כל אחד חייב לדעתי להסתכל מסביבו מי זקוק לעזרתו ולעזור.
המעלים עיניו מן הצדקה........................... תמשיכו לבד.
למה צריך להקריב שנתיים מהחיים בשביל שירות לאומי?
בכלל אני נגד מסגרות שמונעות מהאדם לחיות חיים טבעיים נורמליים.
אדם צריך להתחיל להתפתח, בגיל קטן (5+-) להתחיל ללמוד תורה מוסר וידע בסיסי (בסיסי באמת, ולא מה עשה נפוליאון או הרעיון שאליו התכון שי עגנון ז"ל כשתאר את דמות פלונית בצורה פלונית או ללמד חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי לאנשים שאין להם מה לעשות עם זה וכן לגבי כל הדברים חסרי הערך, שמטרתם היא לרכוש "השכלה"). בגיל קצת יותר מאוחר (15+-) להתחיל ללמוד מקצוע מועיל (להוציא מקצועות כמו להיות עיתונאי למשל, שזה לא כ"כ מועיל, לפחות לא באופן שעושים את זה היום), ולהתחיל לעבוד. בגיל קצת יותר מאוחר (18+-) להתחתן. לחיות חיים פשוטים, ואם יש לך כסף מיותר, או זמן מיותר, אז בבקשה-תתנדב. ואם יחסר כסף לאנשים מסוימים שלא יוכלו לדאוג לעצמם-במקרה כזה המדינה צריכה לגבות מיסים בהתאם לצורך. (דבר שרחוק מלקרות בימינו)
לגבי צבא, שהוא הכרח ציבורי ג"כ, אם יהיה אפשר להפוך את הצבא לצבא מקצועי-מה טוב, ואם זה יהיה בלתי אפשרי מסיבות טכניות כלשהן-אז שיהי גיוס חובה ע"פ קריטריונים כלשהם, בצורה שתפריע כמה שפחות לסדר הנורמלי של חיים.
(נ.ב. מקצוע מועיל הוא מקצוע שעוזר באופן ברור, ישירות או בעקיפין להשגת אחד מהדברים הבאים:
מצרכים חיוניים (מזון, דיור, לבוש), בריאות, ביטחון, מותרות שנותנות לאדם הנאה בלי להרוס את הטבע (להשמין זה גם קלקול של הטבע, וזה רק דוג'), תורה, מוסר. (אמנם תורה ומוסר הם דברים שראוי לעשות אותם בלי לקבל על זה תשלום, אבל בדיעבד זה בסדר.)
(וכמובן שהתכלית במותרות היא רק הרחבת הדעת כדי שאדם יוכל לחיות בשלווה ונחת, ולא בשביל לחיות חיים בהמיים.))
אלא בשביל עם ישראל.
מאיפה ההסתכלות הצרה? איפה כלל ישראל? איפה עם ישראל?
אני בהלם.
צודק,שירות לאומי יכול לתרום למדינה.אבל מה זה שווה,אם בת מלך שנכנסת לשירות ויוצאת משם חצי חילוניה אה?בגלל שאחת הבנות בדירה שלה לא הכי דתיה שיש..(כמעט ברוב הדירות לפי מה שקראתי)אלה שנכנסות לא חושבות לאיפה,אז מה הבעיה שאני איכנס לבית ספר עם נוער בסיכון,או סתם תיכון.אעזור לנער בן 18 להתאקלם,אעודד אותו!זו דרכה של בת מלך?או סיעוד,בת שעוזרת למבוגר להתלבש,(לבן כן?לא בת.) לאכול,לישון,מדברת איתו.זו דרכה של בת מלך?ואל תגיד שזה לא קורה.כי חצי מהאפשרויות של שירות לאומי זה עזרה לקשיש ועזרה לנערים ונערות בתיכון וילדים גדולים שכבר בעיה לדבר איתם!.זה צניעות?זה תורם במשהו?זה רק תורם להריסתה של אותה הבת!וכמובן שיש אפשרויות אחרות נפלאות,אבל איך אתה מסביר את זה שיש הרבה ביקוש ל'מקצועות' האלה בשירות?שירות לאומי כבר לא בעד ישראל.הוא כבר הופך להיות נגד!אז נכון,זה חשוב לעשות שירות לאומי!אבל אל תכליל את זה בצורה כזאת,תעודד את השירות אבל תסביר את מה אתה מעודד כאן,ותסביר שזה רק השירות הטוב ולא הרע שהורס ולא בונה.(כי לפי דעתי רוב הסיכויים שתסכים עם מה שכתבתי..)
ועדי-אם את קוראת את זה,תביני ששירות לאומי עדיף על צבא פי אלף!!;)
סימן שהאמונה שלה לא מספיק חזקה והיא תתקלקל בכל מקרה אא"כ היא חיה בתוך בועה דתית, כי חילונים יש בכל מקום.. ובכל יום יש התמודדות גם לא בשירות אלא גם בחיים אם זה בעבודה או איפה שאת גרה וכו'.. לכן זה פשוט מטומטם לא ללכת לשירות בגלל זה! כמובן כמובן שריך להישמר וללכת לשירות לאומי צנוע שמתאים לבת דתית ושלא שובר את הדת, אבל לא לתרום בזמן שאחרים תורמים ולחיות בבועה שלך - קוראים לזה אנוכיות. והדת הכי תומכת בעזרה לאחר...
בס"ד
בת שמתקלקלת זה ממש לא מחייב שאמונתה לא הייתה מספיק חזקה...
לא חסרים רבים וטובים שנפלו כי הפיתויים היו קשים מדי.
זה לא מעיד על אמונתה, זה מעיד על היצר הרע שכל הזמן מושך אותנו למטה.
מסכימה איתך שזה לא כל כך מהווה שיקול (לי לפחות, אם יש בת שמרגישה שעדיף לה מדרשה אני לא רואה בזה פגם) בבחירה אם לעשות שירות [זה כן מהווה שיקול בבחירה איפה לעשות שירות].
אבל אל תקבעי דברים כאלה...
גם בצבא יש בנים שנופלים תוכלי לומר על כולם שאמונתם לא הייתה חזקה כשהם נכנסו לצבא?
מניחה שלא.
כך גם בת שירות.
חזקה מספיק.. כל אחד יכול ליפול לפעמים וגם אני.. כי אנחנו בני אדם.... אני אומרת שבכל שלב בחיים יהיו לנו ניסיונות.. עם שירות לאומי או בלי שירות לאומי.. פשוט צריך ללכת לשירות שמתאים לבת דתית שלא ינסה אותנו בצורה שלא נוכל לעמוד בה.. אבל לדעתי זה ממש לא סיבה לא ללכת לשירות לאומי..!
בתחילת דברייך הכרת במציאות של בנות, שלא יישמרו על הדת, אא"כ יחיו בתוך בועה דתית, ובסוף דברייך, את אומרת שלא לתרום בזמן שאחרים תורמים ולחיות בבועה שלך-קוראים לזה אנוכיות!
לפני שהדת תומכת בעזרה לאחר היא תומכת בשמירה על הדת, כי אם לא-אז היא לא תוכל לתמוך גם בעזרה לאחר.
חוץ מזה שהקביעה הזו בכלל לא נכונה, ואתן ראיה פשוטה-אם יבוא נביא ויאמר שהקב"ה אמר שלא נעזור עכשיו לאחרים (כהוראת שעה)-שומעין לו, ואם יאמר לעבוד עבודה זרה-לא שומעים לו.
מכאן ראיה שעבודה זרה חמורה יותר וחשובה יותר לדת.
ואם המקור שלך הוא מהלל שאמר לגר שזאת כל התורה על רגל אחת, אם תעייני במפרשים שם תראי שהפשט הוא בכלל לא מה שמקובל לחשוב.
(פירוש אחד-"חברך"-זה הקב"ה, והלל אומר לו שלא יבזה את דבר ה'. עוד פירוש- הלל אומר לו כך-"מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך, ואידך פירושא הוא-זיל גמור".= והשאר מפורש-ולכן אין צורך שאגיד לך, אלא לך תלמד. (ובעצם זה לא פירוש אלא מפורש.) עוד פירוש-אם תהיה בך מידת החסד, ממילא כשהקב"ה יאמר לך לעשות משהו אתה תעשה, כי לא תחשוב רק על עצמך במקום על מה שהקב"ה רוצה ממך. ונסתפק בזה כרגע. והפירושים האלה דווקא מראים שהדת חשובה יותר.)
ועדיף להורות לכלל הבנות שימצאו דרך אחרת לתרום לחברה, מאשר לקחת סיכון שכמה בנות יעזבו את הדת בגלל שיצאו מהבועה הדתית.
(והטענה שגם ככה יום אחד הם יצאו לא שייכת, בגלל שא'-זה לא מחויב שהיא תצא אי פעם מהבועה הדתית, ב'-יש רמות שונות של יציאה מהבועה הדתית ושירות בד"כ מנתק יותר, ג'- עם כל שנה שעוברת הסיכויים שהאמונה שלה תתחזק ותתייצב יותר גדלים, ולכן אם בגיל מאוחר יותר הבת תצא מהבועה, זה יותר בריא.)
וכמובן שבאופן כללי, אני בעד לחנך אנשי בצורה כזו, שהם יהיו מספיק חזקים כדי לצאת מהבועה.
האם זה מקום צנוע ומתאים או לא (והלוואי שתעשה את זה בהמשך החיים שלה כשהיא תקבל בתמורה כסף)
בקיצור זרקת את האידאל הצידה ונתפסת לקליפה שיש רק לפעמים. יש בעיות צניעות- לבחור מקום בלי בעיות. מה זה הראש הקטן הזה?!
שיהיה בהצלחה.
צריך לתרום לאנשים זרים.
אם תלמד תורה, וגם אם תלמד ניהול מערכות, אתה תראה שהדרישה האמיתית מאדם, שעוזרת לבנות חברה תקינה, היא שכל אחד בונה בצורה טובה ובריאה את עצמו, ואת מה שסביבו, ואת הבית שלו, ואח"כ את הקהילה שלו (וזה כבר באופן מוגבל ביותר, ובכ"ז יש צד כזה). מעבר לזה רוב האנשים לא צריכים להתעסק, למעט מקרים מיוחדים. (ישנם למשל הסנהדרין שאחראים על כל העם, וישנם הכהנים שגם יש להם תפקידים שקשורים לכל העם (וקצת גם ללויים), ומלך ועוד מתי מעט שאחריותם צריכה להיות כוללת.) דווקא מתוך דאגתי לעם ישראל, אני רוצה שהוא יתנהל בצורה בריאה, שבה לכל אחד ברור איפה הוא חי, ואיזה תפקיד הוא ממלא, במקום שכל אחד יתרוצץ בכמה מסגרות, ובקושי ידע לאן הוא שייך, מה הוא עושה בחיים, ואיך העם הזה בנוי.
רק במקרה שיש מישהו שלא מסוגל לדאוג לעצמו, אז אנחנו צריכים להתעורר ולבדוק מה קורה ולעזור לו, אע"פ שהוא לא קשור אלינו. (וגם אז, מלכתחילה יש מתנות שאדם לוקח לעצמו ואני רק צריך להשאיר אחרי כגון לקט שכחה ופאה, ואם זה לא הספיק-אז יש עוד מתנות, ויש גם חובה לדאוג לעניים, אבל זה בא רק במקרה שהמתנות הפשוטות יותר לא עזרו.)
תנסה לרגע לדמיין מה יקרה אם פתאום התאים ביד שלך יחליטו שהם צריכים לתרום לך, ולא יתכן שהם ישבו בפינה הדחוקה שלהם בגוף ויתעלמו ממך. רק אם יש איזה פצע או תקלה, אז באמת יש מצבים שבהם חלקים מהסביבה של הפצע נתרמים לעבודה ומקריבים קצת בשביל תיקון הבעיה.
אגב, השיקול שלי, הוא אך ורק שיקול של צורת עבודה בריאה, נכונה ויעילה. לטובת עם ישראל, ולטובת התורה.
תגיד שאתה פשוט נגד דרך החיים והצורה שבו העולם מתנהל היום ובעד לחזור כמה מאות שנים אחורה. זכותך לחשוב כך. רק תדע שזה לא יקרה, העולם לא יחזור כמה מאות שנים אחורה לדרך החיים שחיו בה פעם.
ואתה מדבר כמו המרגלים מתי-מדבר.אתה יכול לעבור למדינה אחרת,לערים יש למעלה מ20 בארה"ב 50 ובאירופה גם כ50
.שם גם תרגיש בנוח לדבר כך על המדינה שלנו
אנחנו כאן בשביל ארץ הקודש!
ואם בשביל להישאר בארץ הקודש אנחנו צריכים לחיות במדינה הזאת - אז בסדר, נישאר בה. דפוקה ככל שתהיה.
שונאת שאומרים: "אז לך למדינה אחרת..", למה שנלך למדינה אחרת??? כאן זה הארץ שלנו!! וזהו! לורוצים שום ארץ אחרת על פניה.
שחפצות להשמיד אותן. מה ההשוואה הדפוקה?
בס"ד
המדינה אינה מחייבת שירות לאומי.
מרגע שחתמתי על הצהרה וקיבלתי פטור מהצבא אני חופשייה לדרכי ובידי הבחירה מה לעשות מכאן ואילך.]
בס"ד
בעד שכל אחת תבחר מה שמתאים לה...
ש"ל יכול לתרום המון ויכול לבזבז המון.
הכל תלוי במה אני בוחרת לעשות בו...
אני אישית מתכוונת ללכת לשירות משרדי ווואלה, לא יודעת כמה שירות כזה הוא מועיל..
אבל אם הוא קיים כנראה שצריך אותו.
וגם אם לא, לא כל כך אכפת לי ללכת ולהרויח קצת כסף ולקבל את ההטבות אחר כך 

[כן זה היה אנוכי למדי... תתמודדו.].
ש"ל במקומות רבים הוא שירות תורם, מועיל, לפעמים גם מציל.
לא רואה סיבה למה לא לתרום כשאפשר.
מצד שני אני כן מבינה בנות שלא הולכות..
לא לכולן זה מתאים, לא כולן מוצאות שירות, לא כולן רוצות ללכת במסלול כזה.
וזה לגיטימי ובסדר.
שירות זה התנדבות, לא חובה.
חובה מוסרית? על מוסר אפשר להתווכח כל עוד זה לא משהו שכתוב בתורה מפורשות.
ולא, אין פסוק או דרבנן שאומר\ים שצריך וחובה לעשות שירות.
כן, לתרום צריך, אבל צריך תמיד.
לא חייבים בשביל זה שנה שלמה ללכת מחוץ לבית ולעשות שירות.
אז תעשו לי טובה, טיעון של מוסר הוא טיעון מגוחך כי על מוסר שהוא לא התורה תמיד אפשר להתווכח.
זהו.
[לכל מי שרוצה לשאול עכשיו למה אני הולכת לעשות שירות כזה, אז אתן רק את הסיבה שיש מצב שהוא באמת חשוב ולא בוער לי לא לעשות את זה. יש עוד סיבות שאשמור לעצמי.].
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.