בעד או נגד?
שויון בנטל.כי נפלתי קמתי
נגד. למה להסתכל על אחרים?מוטיז
שכל אחד יעשה את שלו, כל העניין של השוויון מתחיל מהסתכלות עקומה.
בטח שבעד!!!!מקווה לטוב...
שכולם ישתתפו בנטל של לימוד התורה...
ודאי שיש להתגייס אך לפעמים אנחנו שוכחים את הצד של התורה. מי שמוכן להקדיש את חייו לתורה בשלמות- שלא יתגייס ויתעלה מעלה מעלה,וחייבים שיהיו כאלה.
לגבי השורה הראשונהפייגליניזית
זו גם סוג של הסתכלות על אחרים. שכל אחד יעשה את תפקידו במלוא המרץ, אבל שישב בשקט.
......ענני-יה
בס"ד
למה לימוד תורה זה נטל?
ושאחוז המתגייסים יהיה 25 אחוז נדע למה לא הקשיבו לךדתי לאומי
אם לא יעשו את חובתם זאת בעיה... לא הבנת מה שאמרתי.מוטיז
הנושא הוא לא שוויון, המושג שוויון בנטל הוא מושג רע, שכל אחד יחוייב למלא חובתו, לא בשם "שוויון".
ההתמקדות ב"שוויון" זה סתם שמאלני... |מרשה לעצמו להיות פזיז בניסוח לעת ערב|
כל טוב, לילה טוב.
בעד מאו נעשה שווין בנטל התורהכישוף כושל
מה זאת הסיסמא הזאת????
כדי שהמדינה תתקים צריך חומר ורוח
אז אחד נלחם בשטח והשני יושב ולומד ללא הפסקה(יש סיפור כזה על רב אחד שבזמן מלחמה לא עצר בכלל מלימודו הוא אמר שהוא ישן כשהחיילים יוכלו לישון) שתיהם תורמים....
התקשורת עושה לנו שטיפת מוח
החרדים עשו לך שטיפת מוחדתי לאומי
השתמטות מקיום מצווה דאורייתא בשם התורה זה דבר נורא.
איך חרידים יכולים לעשות לי שטיפת מוח|תוהה|כישוף כושל
אין לי אפילו נקודות מפגש עם חרידית אני פשוט..........................(שים לב זה משו שקשה לכיל)
פיתחתי דעה בעצמי!!!!!!!
חח... |מוחה כפיים|
מוטיז
מוחא*סתם אחת
שוויון מרצוןה' מלכנו
תסביר את עצמך...המתיקות שבשכחה
לא להכריחה' מלכנו
מי שרוצה יתגייס מי שלא רוצה ילמד תורה עד שיבוא תשבי ויתרץ קושיות ובעיות
לא שאני מתנגדת למה שאתה אומר אבל ע"פהמתיקות שבשכחה
מה שרשמת שיוייון מרצון לא יוביל לשיויון בנטל כהגדרתו.
בכל מקרה, אני מסכימה עם מה שאתה אומר...
מסכימה לגמרי.כי נפלתי קמתי
אבל למה שילד לא יראה את אבא שלו שלושה חודשים כי אין כח אדם במלחמה?
דעתי שקיבלתי מרבותי....ישי .א.
סיסמא שגויה לגמרי!
שתי המילים מורכבות מתפיסות בעיתיות שלנו, שלולא הם אולי היינו נראים אחרת.
שוויון - ביהדות אין דבר כזה שוויון! אנחנו לא שווים כלל כל אחד יש לו את מקומו ומעלתו בה הוא נמצא, אין דבר כזה שוויון. (בכל תחום בחיים גם בגידול ילדים צריך לתת לכל אחד את היחס המגיע לו, גם בתלמידים וגם בחניכים), וביצור הסיסמא שוויון שגויה מהשורש, כל אחד צריך לתרום כפי יכולתו ומכשרותו, לא כל אחד מתאים לשרת שלוש שנים, לא כל אחד מתאים להיות אברך בישיבה ולא לכל אחד מתאים לעשות שירות לאומי....
נטל - אחד התפיסות הכי בעייתות שלנו בתור מדינה, לתרום למדינה זה לא נטל! זה זכות!, אנחנו תורמים למדינה כי היא שלנו, כי אנחנו חלק ממנה, כי אם אנחנו לא נתרום המדינה שלנו תראה כמו סדום, א"א לחיות במדינה שמורכבת רק ממחויבויות. יש לנו זכות לשרת בצבא להיות בשירות לאומי, וללמוד בישיבה. כשאתה מודע לעניין הזה, התרומה שלך נראית אחרת, היא הרבה יותר איכותית ומשמעותית לעם ישראל, וגם אתה מרוויח הרבה יותר בשביל עצמך, כדי שתיה אדם טוב יותר ואיכותי יותר!
וביקצור הסיסמא שוויון בנטל לא נכונה היא שגויה, אין דבר כזה שווין, ואין דבר כזה נטל, יש לנו זכות לשרת את המדינה שלנו בכבוד!
שנזכה לתרום למדינה שלנו מתוך ידיעה שזה זכות שלנו!
אווווו, אני מכירה מישהו שלא יאהב את השימושהמתיקות שבשכחה
באמירה-"אין דבר כזה שוויון".
חחחח... אני צוחקת,
אמרת דברים נכונים כ"כ!!!
^^^^^^^^6כישוף כושל
אז לגייס או לא לגייס?נפתלי הדג
לדעתי, והפעם זו דעה אישית...ישי .א.
קודם כל זה צריך לבוא מרצון ולא מחיוב, כשאתה כופה על משהו משהו, זה לא שווה כלום....
הדוגמה הכי טובה לזה, זה מלחמת יום כיפורים - חיילים מצרים שגויסו לצבא בכוח, ברגע הראשון שהם ראו שהמלחמה לא מצליחה בידיהם הם הרימו ידיים ונכנעו, כך עלה מתחקירים שהצבא עשה...
כמובן גם לזה יש גבול, בכל זאת אנחנו מדינה קטנה עם המון אויבים וא"א לעשות את הצבא כרשות, אלה זה צריך להיות חובה מסוימת, אבל גם לא משהו כ"כ כפייתי.
בנוסף לדעתי כל אחד צריך לתרום למדינה במה שהוא יכול, אם יש חרדי שתורם למדינה בלימוד תורה (תרומה לא פחות חשובה מלהתגייס לצבא) אפשר לדחות לו את הסיוג או לקצר אותו, או לפחות לתת לו לשרת במסגרות שמתאימות לו, כגון: חובשים וכד'...
הבעיה העיקרית היא שלא כולם באמת לומדים יש המון שלא עושים הרבה חוץ מלחמם כיסאות, אותם לדעת צריך לגייס...
איך אפשר לבדוק את זה? לדעתי מבחן רציני או פיקוח בצורה רצינית יוכל לבדוק את זה כמו שצריך....
את כל השאר כופים.נפתלי הדג
הטיעון שלך חל גם לגבי אנשים לא חרדים שכשהם לא רוצים להתגייס לאף אחד אין בעיה שיזרקו אותם לכלא.
נגד, מי רוצה או צריך את החרדים בצבא?Resiste
בזבוז משאבים וכסף, והכי חשוב - פגיעה בנשים.
נגייס אותם, ולא נרוויח מזה שום דבר. רק נפסיד.
יאלה לעבודה, לא צריך צבא.
הם יועילו שהם ישתלבו בשוק, לא יהרסו לנו את הצבא.
בעד למי שלא לומד מי שבאמת לומד שילמד!!!!!!!!!!!i love my
אני אומרת שירות אזרחי. לא יותר מזה.ננח=)
ו..ללמוד תורה!!! אבל באממת!
יש כזה דבר ללמוד תורה לא באמת?צוללן
מי שנמצא בבית המדרש 3 סדרים ביום ולומד.דתי לאומי
ולא מנצל את הזמנים בישיבה לטיולים, פסיכומטרי ג'ובים קטנים וכל העולה על רוחו.
אהה.צוללן
|המום|כישוף כושל
אני לא חושבת שצריך להכריח אותם להתגייס אבל להגיד שהם יהרסו את הצבא??זאת פשוט התנשאות!
התנשאות למה? זו לא דעה ממש...Resiste
לאלה שעוד יתגייסו, יש דרישות חד משמעיות.
דרישות אלה יפגעו בנשים ויגרמו לנו לבזבז כספים...
רעיון עם פוטנציאל מעניין, ביצוע גרוע ביותר ומזיק.לך דומיה תהילה
דיברת אליי?ננח=)
אם כן- מה גרוע בזה???
???i love my
שרשרתי להודעה הראשית.לך דומיה תהילה
אני בעד 'שותפות במשימה'צוללן
בעדיוני
(לא צוין איזה נטל
) צבא מקצועי עדיף על ״צבא העם״
יש כל כך הרבה אפשרויות לתרום לחברה..
צבא הגנה לישראל פשט את הרגל מזמן, הן תקציבית והן מתפקידו ומטרתו
תחשבו מה היה קורה אם כל הכסף שהולך על הביטחון היה הולך לרווחה חינוך פיתוח וכו! תחשבו מה היה קורה אם אלפי צעירי ישראל היו הולכים ללמוד באוניברסיטאות ובמכללות כבר בגיל 18 (כמו הערבים שלא משרתים ובעצם כמו כל העולם)
אבל ממשיכים לדחוף את המדינה במעגל הסכסוך והדמים רק בשביל כסף!!
ובאמת לפני שמתעצבנים עלי, תעשו חושבים רגע ותבדקו מי מרוויח כסף מהסכסוך בארץ ישראל, ממש כסף, מי המרוויח המיידי???
ממ...בת של ה' יתברך
אם האדם לא עושה כלום בחייו בזמן שהוא צריך לשרת אז ממש לא לעיניין שהוא לא משרת , עדיף שיעשה ,עם עצמו משהו במקום לשבת בבית ולא לעשות כלום, שילך לשרת בצבא.
אבל אם הוא בחור ישיבה שתורתו אומנתו , למה לקטוע את זמן לימודו , עדיף שילמד תורה ,
כי לא רק החיילים שומרים עלינו, אלא גם לומדי התורה שלומדים לשם שמיים שומרים עלינו.
העולם עומד על התורה!ה.ת.
נכון ,בת של ה' יתברך
אבל לא כולם יכולים ללמוד כל היום , והם כן צריכים לשרת בצבא,
הלוואי וכולם היו יכולים לזכות ללמוד תורה באמת לשם שמיים .
מי שלמד קצת תורה יודע שהיא מצווה אותנו להילחםדתי לאומי
כן להילחם ממש, עם עוזי. או מה שלא נלחמים איתו היום.
במצב של הצבא של היום זה מאוד קשה להתנהל שם לפי חוקבת של ה' יתברך
גם להתפלל כל בוקר במניין עם תפילין זה לא קל בכלל.דתי לאומי
קשה זה טוב. מתגברים.
-מסכימה עם 'דתי לאומי'! אז מה אם קשה?!המתיקות שבשכחה
קשה יש בכל מקום ואם לא היינו עושים את כל מה שהיה לנו קצת קשה, לאן היינו מגיעים??
מי שבאמת יבין את החשיבות שבצבא גם יצליח להתגבר על הקשיים האלה שלו..
נחמד וקל לומר, לא, זה מסוכן, זה יכול לגרום לי להתרחקות וכו' ומתוך כך לברוח בעצם מהצורך ומהחובות שלנו. אבל- לא!!! צריך לאזור כח, להתגבר על הקשיים ולבצע את המשימות שלנו. דבר זה מתבטא בכל מקום ובכל דבר אותו אנו מבצעים, לא רק בצבא!
* קשה להתנהל עפי חוקי התורהבת של ה' יתברך
הבנתי, והגבתי לפי זה.דתי לאומי
נגדהמצב חסה
תורה קודמת להיגיון
בעד!מרדכי
בס"ד
שחילונים ישאו גם הם בלימוד התורה ושמירת המצוות.
אנשים לא מבינים שצרות באות לעמ"י מהסיבה שישנם אנשים שמחללים שבת ועוברים על ההלכה.
לאחר מכן אפשר לדבר על הצבא.
מצחיק שאני זה שעכשיו יגן על הצבא... אבל שיהיהResiste
לימוד תורה ואחר כך צבא? נשמע קצת עקום, לא?
ואני לא אומר זאת בתור אדם יותר מאמין או פחות, אלא בתור ישראלי.
הרי גם חובשי הכיפות הסרוגות מתגייסים בהמוניהם, אפילו יותר מחילונים.
אם כך, ניתן לשלב.
זו גישה חסרת אחריות לחלוטין, גם אם אתה צודק וצריך את התורה (אני לא אומר שלא) זה לא אומר שניתן לזנוח את הצבא.
צרות באות על ישראל כי המיקום שלנו הוא לא מושלם וקיימים אינטרסים וסכסוכים, בפועל כיפת ברזל היא זו שעוצרת את הרקטות.
אני לא מזלזל בחשיבות לימוד התורה ושמירת המצוות, אבל זה נורא טיפשי לחשוב שניתן לזרוק לעזאזל את הצבא.
(ושוב - את זה לא רק "החילונים" אומרים, אלא גם אנשים עם כיפה על הראש כמו בנט. אל תתמכו בו כמה שתרצו, אך הוא אדם דתי ששירת לא מעט)
נגדמתנחלת איפשהוא
חייבים שיהיה צבא, אבל באותה המידה חייבים לוממדי תורה!!!
נגדסתם אחת
פעם אחותי הקטנה שאלה אותי מה זה שוויון בנטל, אמרתי לה שזה אומר שהחילונים גם ילמדו תורה
המושג שוויון בנטל הומצא כדי לתקוף.(כמו הדרת נשים)אבגדה
ולכן ראוי להמנע משימוש בו.
באופן כללי, לא צריך להיות שוויון בנטל, צריך להיות שוויון בתחושת האחריות, והתנהלות הוגנת מצד כל העם לגבי כל עניין, שבו מתנהלים בצורה שתהיה טובה לכל הצדדים.
הדבר שמנסים לעשות כרגע-הוא סתם שחיתות שנובעת מעוד ניסיון לכופף את החרדים.
לכן צריך להתנגד לזה בכל תוקף, ולראות אם יש דרך נכונה וטובה יותר לגרום לתחושת אחריות מצד כולם.
מעבר לזה, מכיון שלחרדים יש בעיה אידאולוגית עם הצבא, אז גם מצד תחושת האחריות, ינתכן שמן הראוי שאדם אחראי ימנע מלהתגייס לצבא. (הן בגלל הרמה הדתית שבהתנהלות הצבאית, והן בגלל אחריות לחיזוק לימוד התורה בעם, דבר שחסר מאוד כיום.)
יש לי עבודה באזרחות על הנושא הזהכי נפלתי קמתי
יש מצב שכל אחד שכתב פה את דעתו יכתוב את זה בנקודות?
- שוויון בנטל התורה
וכו'..?
תודה רבה בכולפן 
בעיקרון בעד.האדמו"ר מצנעא
צריך להיות שוויון בכל הנטלים, גם בנטל הביטחון, גם בנטל התורה וגם בנטל הכלכלה. הווי אומר, כולם צריכים להתגייס, ללמוד תורה ולקיים מצוות ולעבוד. כן, גם החילונים צריכים ללמוד תורה, ובאמת צריך להוסיף יותר תורה ויהדות למערכת החינוך ולצבא. אבל באותה מידה צריך להכניס יותר ויותר חרדים למעגל העבודה ולצבא. זו השקפתי.
אלא מה?
אי אפשר לכפות השקפה על מישהו אחר. אף 'גדויל' חרדי לא יורה לציבור שלו לעשות כדעתי, אבל אפשר להתפשר. כעת בראש הציבור הליטאים עומד הרב שטיינמן. הרב שטיינמן ידוע כמנהיג מתון יחסית, שתמך בזמנו בחוק טל. במקום להשיג הידברות ופשרות איתו, לפיד מתאגרף עם הציבור החרדי.
אל תשאל "איפה הכסף", שאל "איפה השכל".
נשמע הזוי.אלישע בן אבויה
בס"ד
אם כל אחד יתרום את חלקו בכל תחום אפשרי, אף אחד לא יהיה טוב במיוחד באף תחום. צריך קבוצה שעיקר עניינה הוא נטל הביטחון (גם אם כולם או כמעט עולם יתגייסו, זה למעט זמן. צריך קבוצה שזה יהיה העיסוק שלה במשך כל החיים). קבוצה שהעיסוק שלה הוא תורה. כל החיים. אולי יעבדו בשביל לחיות, אבל לא ברמה שממש תורמת לכלכלה של המדינה. קבוצה שאחראית לחינוך, וכך הלאה. אי אפשר שכל אחד יהיה עשר שנים בצבא, עשרים שנה בישיבה, עשר שנים מחנך, שלושים שנה לעבוד, ועוד עשרים שנה להיות פוליטיקאי. זה לא עובד, וזה מעולם לא היה כך. הכהנים צריכים להיות מזרע אהרן, המלך צריך להיות מזרע דוד, וכתר תורה מונח - כל הרוצה מוזמן לישיבה. מי שלא נמצא באף אחת מהקטגוריות צריך לדאוג לדברים האחרים. וברור שגם מי שאין לו 'כתר תורה' חייב לקבוע עתים.
ברור שלכל אחד התחום שלוהאדמו"ר מצנעא
ברור שיש שתרומתם היא דווקא בלימוד התורה, ויש שתרומתם היא דווקא בצבא ויש שתרומתם היא דווקא בפיתוח הכלכלה, אבל עדיין צריכה להיות תרומה מינימלית בכל תחום. לא ייתכן שרוב הציבור היהודי במדינת ישראל לא ילמד תורה, בטענה כי הוא לומד מקצוע שיפתח את הכלכלה של המדינה, או שהוא בקבע בצבא והוא גם מתכנן להיות כך כל חייו. ולחילופין לא ניתן שיהיו שישרתו שלוש שנים בצבא, ויהיו שלא ישרתו בצבא בכלל (למעט מקרים בודדים).
אני לא מסכיםאלישע בן אבויה
בס"ד
הדבר היחיד שבאמת כולם חייבים להיות בו הוא תורה. יכול להיות שבמצב הנוכחי, שמגייסים את כל מי שלא לומד, ניתן לפטור רק מקרים בודדים. אבל אם הצבא יהיה מקצועי, אני לא חושב שיש איזשהו אידאל בזה שכולם ילכו לשם לכמה שנים. שיגייסו כמה שצריך, ולא יעסיקו שלושה אנשים טיפשים בעבודה שמישהו נורמלי יכול לעשות לבד רק כדי למלא את המכסה.
כל אדם בעולם, מעצם קיומו חייב לדאוג לעצמו.אני77
לדאוג לעצמו-הן בחיים הגשמיים והן בחיים הרוחניים. על זה נאמר גדול הנהנה מיגיעו יותר מירא שמים, שבנהנה מיגיעו נאמר "יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך", ובירא שמים אשרי כל ירא ה' ההולך בדרכיו", על זה נאמר רק אשריך , ועל זה-אשריך וטוב לך, אשריך-בעולם הזה, וטוב לך-בעולם הבא. (וכמובן, שלא מספיק שידאג לעצמו רק בחיים הגשמיים, אלא גם ברוחניים, שאל"כ-במה יזכה לחיי עוה"ב?! אלא שכדי שיזכה לחיי עוה"ב צריך שיעבוד בכוחות עצמו, ולא יקבל מאחרים)
לכן, במצב בריא, כל יהודי צריך לכלכל את ביתו בעמלו, וללמוד תורה, ומן הראוי שילמד תורה לפחות עד שידע את כל התורה (ואם עושים את זה בצורה מסודרת זה לא כ"כ קשה לדעת מקרא, משנה, ופירוש בסיסי למשנה-באופן ששם בידך את כל התורה, אולי בלי פלפולים, אבל כל התורה). לכן לכל יהודי יש נחלה בארץ, שחוזרת אליו ביובל, כדי שיהיה לו מהיכן לפרנס את עצמו. (והשבטים לוי ויששכר הם מקרים מיוחדים, ושימו לב שהם רק שניים מתוך שלושה עשר.) ובשביל זה כל יהודי חייב שיהיה לו ספר תורה (ולפי חלק מהדעות גם צריך שיכתוב בעצמו).
רק בעניין צבא, מכיון שזה לא הדבר שממנו האדם חי, אלא הגנה חיצונית לאדם, הוא לא מחויב בה מעצם קיומו, ולכן אם יהיה הסכם מסוים בחברה-זה מספיק.
ואגב, יש בדיוק שני דברים שמשמע קצת שחכמים הזכירו חיסרון אצל מי שלוקח משל אחרים (ואפילו עם משלם על זה), והם-פת ותורה, שאלו שני הדברים עליהם דיברתי. הסיבה לכך היא שאדם מתחייב בהם מעצם קיומו, ואם הם לא יבואו מתוכו יהיה בזה איזה חיסרון.
(אבות דר' נתן פרק ל"א, ויש גורסים פרק ל'
"רבי אחאי בן יאשיה אומר: הלוקח תבואה מן השוק למה הוא דומה? לתינוק שמתה אמו, ומחזירין אותו על פתחי מיניקות אחרות ואינו שבע. הלוקח פת מן השוק למה הוא דומה? כאילו חפור וקבור. האוכל משלו דומה לתינוק המתגדל על שדי אמו. הוא היה אומר: בזמן שאדם אוכל משלו, דעתו מיושבת עליו. ואפילו אוכל אדם משל אביו ומשל אמו ומשל בניו אין דעתו מיושבת עליו, ואין צריך לומר משל אחרים: "
"אמר רבי יהושע בר אבא אמר רב גידל אמר רב: הלוקח ספר תורה מן השוק - כחוטף מצוה מן השוק, כתבו - מעלה עליו הכתוב כאילו קיבלו מהר סיני."
יישר כוח ^^^דתי לאומיאחרונה
בעד. אי אפשר להמשיך כך.נפתלי הדג
החרדים חוטאים. נקודה.
כן, צריך שיהיו לומדי תורה- אבל זו לא הוראה לכלל וזה הכל.
היהדות אף פעם לא חינכה לישיבה בבית המדרש כל היום- בטח שלא במקרים של מלחמות ו'לא תעמוד על דם רעך' ברור.
חוטאים?? חס ושלום!ננח=)
אמא'לה איזה הקצנה..
ללמוד תורה זה לא חטא, לא שידוע לי לפחות.. וכן- גם כשזה בא על חשבון הצבא.
יהודי שהמדינה שונאת, פשוט שונאת כפשוטו, ועושה כל מה שהיא יכולה- נגדו, אין לו שום סיבה טובה לבוא ולהיות חלק ממנה או מהצבא- שהוא במסגרת המדינה הזאת.
ואם תגידי עכשיו: 'אבל הוא חי בה! היא נותנת לו מה שהוא צריך וכו'..', אז סבבה- הוא משלם לה מיסים. גבוהים אפילו. ולומד תורה- שזה פי מאה טוב מאשר הצבא הזה, שהפך מזמן להיות 'צבא הגנה לפלסתין' והולך נגד התורה (אולי לא תמיד, אבל המון)..
ואם לא הבנת עדיין -- היהודי המדובר הוא חרדי. המדינה שונאת אותם, אין מה לומר.
ח-ו-ט-א-י-ם-!נפתלי הדג
" לא תעמוד על דם רעיך אני ה'"
וכן. זה יכול להיות חטא- במלחמת מצווה משביתים לימוד תורה.
המדינה שונאת אותם כי הם עשו כל דבר כדי לגרום לה לשנוא אותם.
מי זאת 'המדינה'? זה כל ציבור מלבד הציבור החרדי והציבור שלנו. שונאים ואתם- ובצדק.
הציבור החרדי (ולא החרדים) מפגינים התנשאות וניכור, הם מתייחסים על המדינה של עמ"י כאל מדינה גויית ואל חוקיה ככאלו. אני לא מצדיק את השנאה אבל אני לא מתעלם מהפגמים שהביאו אליה.
החברה החרדית היום מושתתת על יסודות שקריים ופגומים שחוסר הגיוס לצבא הוא לא הגרוע שבתוצאותיהם.
באיזה חטא?אני77
"לא תעמוד על דם רעך", זה כשהוא עומד למות, ואתה יכול להצילו.
כיום ב"ה לא חסרים חיילים בצבא. ודאי שלא קיימת סכנה כ"כ מוחשית ומיידית, ושקבוצה זו או אחרת היא שתכריע את הכף.
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.