ה14 בחורים שארסו לערבים מכוניות??????????????? זה היה חילול השם אבל תכלס כול הכבוד להם שימותו כול הערבים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ה14 בחורים שארסו לערבים מכוניות??????????????? זה היה חילול השם אבל תכלס כול הכבוד להם שימותו כול הערבים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
האם אני צריך קודם להעיר על שגיאת הכתיב, או על הקריאה המזעזעת למוות?
אני באמת מתחיל להאמין שהנוער הפסיק לחשוב לפני שהוא מדבר (או במקרה הזה, כותב)
ממליץ לך לשבת כמה דקות, ולחשוב על הביטוי "מוות לערבים".
אך אני מניח שזמנך חשוב מדי בשביל לעשות זאת, אתה בטח עסוק בהפצת השנאה (הילדותית יש לומר) שלך.
ואם בילדותיות עסקינן, אז אתה ילד - שאפילו את יתרונות הילדות אין לו.
בפועל.
אני ל-א בעד הערבים,
אבל אני לא חושבת שזה מצדיק הריסת מכוניות.
במובן העקרוני - זו לא דרכנו. כל עוד אלה לא מחבלים, ולא נפגענו מהם ספציפית (אא"כ יש מידע על סכנה) אני לא חושבת שיש לנו זכות להזיק.
ויודעים מה? עזבו מגיע לא מגיע להם. זה אפילו לא הדיון.
ברגע שאנחנו מתנהגים בצורה כזו אנחנו פשוט "יורדים" לרמה שלהם. אנחנו מזיקים לעצמנו. זו התנהגות כ"כ לא יהודית. כי זה לא מעשה שגורם לשינוי חיובי. בסה"כ השחתה שאין בה תועלת.
אם למעשה היו השלכות קריטיות ומועילות, היה אפשר לדבר, במידה שאותם אנשים ספציפית הם מזיקים.
אבל זה אפילו לא מועיל. מה הועלנו בהריסת מכוניות?
חילול ה' ולגיטימציה להשמצות נגד הימין.
סתם מעשה פרחחות.
זו דעתי.
לכן או שתגדיר פיגועי התאבדות,ידויי אבנים,דקירות,טביחה,פיגועי טרקטור,ירי טילים ועוד בתור שם חדש או שתמציא שם חדש להשחתת רכוש.
דיוקי הלשון אף לא משנים כאן,הכל ביד המשתמש,אך מבחינה רעיונית,לא ניתן לגייס את ההתקוממות של שפיכות דם אכזרית לידי השחתת רכוש.
אין כאן לגיטמציה לדברים כאלו,וחובה על אדם לשאול שאלות הלכתיות בדברים כאלו,אלא שזה כלל לא קשור,ההתקוממות כאן היא כנגד העמדת הדברים באותה שורה והוזלת החומרה של הטרור הערבי ע"י כך בעל כרחך אף אם אתה לא מתכוון לכך.
אמנם פיגוע והשחתות כאלה "בדרגת הנזק" (נקרא לזה ככה...) לא באותה דרגה, לא אומר שלא מדובר באותו סולם.
הטרור לא חייב לכלול רצח של כמה אנשים או משהו, גם השחתה כזו נחשבת.
השחתה כזו נחשבת לאלימות, מטרת האלימות הזו היא להטיל פחד ואימה על האזרחים הערבים.
כלומר, זה עונה על ההגדרה.
אתה יכול לומר שמעשה הטרור הזה מבחינתך, פחות חמור או שאתה אפילו תומך בו - אבל אתה לא יכול לומר שלא מדובר בטרור.
אם לדעתך זה מביע זלזול כלשהו בנרצחים, זוהי לא הכוונה כמובן, ואתה מוזמן לפנות לאקדמיה או משהו בסגנון.
כיום, אין הפרדה ואין שם מיוחד לפיגועים שנעשים בישראל, המכוונים כלפי יהודים, ע"י פלסטינים. זה נופל תחת הגדרת הטרור.
גם השחתה, היא טרור. היא אלימה והיא בעלת אותה מטרה, אולי האפקט יהיה שונה.
לפי ההגדרה, כל תג המחיר הזה של קריאות למוות, שריפת רכבים, ניקוב צמיגים וכו' - כן מדובר בטרור.
אולי זה לא אמור להיות ככה, אבל זה כבר עניין של דעה.
יש גם אותו דיון על שואה, האם לקרוא לשואת הארמנים "שואה"? זה לא באותו סדר גודל, הם לא יהודים אבל זה רצח עם. לא פותח דיון או משהו, רק נותן דוגמא. יש הגדרות, זה מתאים. אם אתה לא מסכים, זו כבר בעיה שלך.
מימלא הגדרה מדוייקת זה דבר נזיל,אלא שמה שהמושג הזה מציין הוא מה שרוב בני האדם תופסים לגביו כלומר בפגיעה מזעזעת בנפש.
אם כך אתה לא יכול לקחת פגיעה ברכוש ולהציב אותה ליד פגיעה בנפש.
ב.לגבי סוגיית הארמנים,הסדר גודל שמדברים עליו אינו מספרי בלבד,אלו לא דברים שניתן לשים אותם באותו מקום מבחינה מהותית בשום פרמטר על אף שבודאי רצח זה דבר רע,אבל בשביל שזה יהיה מזעזע ורע זה לא חייב להיות זהה לשואה.
לא קראתי את כל דבריך,אולם ניסיתי להשיב על מה שראיתי
טרור הוא סוג של מאבק אלים-פעילות כוחנית ולעיתים רצחנית, המופנה בעיקר כלפי אזרחים, לשם השגת מטרות פוליטיות-חברתיות.
השחתת רכב של קבוצת מיעוט במדינה, ביחס מספרי של 14 ל1, על רקע אידאולוגי-חברתי (ולא סכסוך אישי) נקרא טרור.
רק לצורך ההשוואה- אם המקרה היה הפוך (14 נערים ערביים שפוגעים ברכוש יהודי) לא נראה לי שהיית כל כך מהסס להגדיר את זה טרור.
כפי שאמרתי זהו לא מושג מילוני,אלא מושג שהתחדש,בציבור הדבר נתפס כמקביל לפיגועים שמאבידים נפש מימלא לא שייך לשים את אותם דברים בשדה אחד.וכאשר אנשים מסויימים פונים לציבור וקוראים לזה "טרור" זה עיוות,כי מה שמסתכם הוא שכדי שערבים יעשו טרור הם צריכים לרצוח ולבצע פיגועים וכדי שיהודים יעשו דבר כזה מספיק לפנצ'ר גלגלים,אני בזה הגיון ישר.
ב.אם זה היה ערבים מסתבר שזה היה כחלק בלתי נפרד ממגמת הטרור הלאומית שלהם,אלא שבאותו רגע לא עלה בידי אלו לרצוח. אולם לעם היהודי אין מגמה כזו,בפשטות,מימלא לא שייך לקרוא למעשה עצמאי של מס' אנשים (וד"א אף אחד לא הורשע לפחות נכון לעכשיו) טרור כשזה לא פגיעה מזעזעת בנפש וכאשר לעם היהודי אין כלל מגמה כזו שהמעשה הזה יכול להוות שלוחה שלה.
שמגיע להם שהרסו להם את האוטו, סתם כי הם ערבים?
שמגיע להם למות, רק בגלל שהם נולדו ללאום כזה ולא אחר? לכולם?
את באמת חושבת את זה?
סתם, מסקרנות.
או שאולי לא חשבת על זה יותר מדי, ואת פשוט חוזרת על סיסמאות ששמעת.
אני מעדיפה להאמין שלא התעמקת יותר מדי במה שאת אומרת.
כל פעולת טרור על רקע לאומי היא מתועבת.
נקמה?האוטו הזה היה של המחבל?
אולי כדאי שתודיע למשטרה, כי לפי מה שאני שמעתי, הם עדיין מחפשים אותו.
אף אחד לא שתק על הניסיון לרצח, הדיון פה הוא בנושא אחר.באותה מידה אתה יכול להגיד שכולם פה לגמרי מתעלמים מההורים שרצחו את הילדים שלהם לפני חודש..זה לא קשור. דמגוג.
בס"ד
כמו שאותו בעל רכב הוא חף מפשע כך גם הילדה חפה מפשע.
גיניתי את שתי התופעות.
לא השוויתי ביניהם- כי ניסיון לרצח לא דומה בכלל להשחתת רכוש.
אבל מכיוון שכבר העלית את ההשוואה, אני אציין שלדעתי, שניהם מעשים לא מוסריים ומתועבים.
כי אין לך קשר לתורה וארץ ישראל ואת לא מוכנה להילחם עליה
אני לא אגיב לדמגוגיות.
הבעיה כאן היא ירי בילדה בת 9, חפה מפשע.
אם הוא היה יהודי זה היה שונה? זה היה פחות פסול?
אם אתה חושב שהשחתה כזו היא פסולה, אז זה לא אמור לשנות לך אם זה יהודי או ערבי.
כלומר, אין בעיה שיהודים ירצחו, ישחיתו, יגנבו, יאנסו, יכו וכו'.
כשזה ערבי, זה פסול. הירי בילדה בת 9 פלסטינית זה סבבה, ביהודיה זה לא.
אם לדעתך זה שהוא פוגע בילדה יהודיה כ"נקמה" על מה שצה"ל עושה, או כי הוא נלחם בכיבוש פסול, עליך להתנגד גם ליהודי שירה בילדה בת 9 פלסטינית כנקמה על משהו שפלסטיני אחר עשה.
יש לי עיניים כחולות... אם אני אדרוך עליך, ותרצה לנקום בי, תדרוך על מישהו אחר עם עיניים כחולות?
הוא מעולם לא פגע בך.
צביעות הלאומנית-גזענית.
מקווה שתבין שירי בילדה הוא פסול, כי הילדה לא אשמה במה שאחרים עושים. בלי קשר ללאום שלה.
אני הולך על פי תורה.
ערבי שפגע ביהודי, כי הוא יהודי, זה לא משנה במי הוא פגע, אם בכלל.
עצם זה שהוא רוצה לפגוע, מבחינתי הוא כבר לא חף מפשע ובן מוות.
מבחנתי אין הבדל בין יהודי בן 9/15/30/50/100 מה שאכפת לי זה המניע של הערבי.
כי מבחינתו, ביני לבין יהודי בן 90 ההבדל היחיד הוא שאני יכול להגן על החיים שלי והוא לא.
יש בעיה שיהודים עושים את מה שעושים, רק 2 דברים: א' כל יהודי שעושה את זה לא עושה את
זה מתוך רדיפת יהודים, אלא מתוך תאוות כסף.
יהודי שגונב אסור לי לדון אותו בלי בית משפט, ערבי מותר ומצווה. [עיין רמב"ם הל' מלכים ומלחמותיהם פ' ו' והלאה]
ערבי שרואה את חברו או יודע שגנב, חיב להורגו ואם לא חייב מוות גם הוא.
יש לי קביעה ברורה וסוג פסיקה מסויימת שלא משתמעת ל2 פנים בשונה מהחוט היגיון שלך שסובל משנאה עצמית.
או שהדיבר הולך ככה - "אל תרצח יהודי, ערבי זה בסדר"?
גם התורה לא תומכת בהשמדת 300 מיליון בני אדם, רק כי הם ערבים.
אתה מדבר על ערבי שפגע, אבל הם לא פגעו בערבים שפגעו.
מדובר בתג מחיר אקראי, כלומר לנקב צמיג של רכב בבעלות ערבי. מה הם יודעים עליו חוץ מזה שהוא ערבי?
תמצא לי מקור ביהדות שאומר שמותר לירות בילדה בת 9 פלסטינית, כנקמה על פיגוע שאותה ילדה פלסטינית לא קשורה אליו.
אשמח סוף סוף להיחשף למידע הזה...
הללו...^^^
יופי וגם הוא היה עושה ככה.
גם הלכתית וגם שכלית, אין מה לדאוג 

באמת תגובה מספיקה והולמת לטבח שהיה שם.
הגזימו, אחרי הכל, אונס הוא בודאי לא עניין לאומי, אבל גם שם אפשר לראות עד כמה היחס היה לגיטימי לענישה של קבוצה. ויש עוד בלי סוף מקרים של מלחמה בהם הרגו גם "אזרחים חפים מפשע", התנ"ך מלא בזה.
יש מוסר אחר, שהוא חושב שזה לא ראוי, אבל הוא לא המוסר שלנו, והוא לא אמיתי.
אבא שלהם גינה אותם
מפרשים לאורך כל הדורות גינו אותם
מה לגיטימי ביחס הזה?
תלמדי מפרשים לפני שאת פותחת את הבליל חרטוטים שלך ומבזה את התורה!!
יעקה אמר ארור אפם על ענין מכירת יוסף, ולכן גם אמר "אחלקם ביעקב"- מי שחד משמעי
בתורה ראוי שילך ויפיץ תורה בישראל.
תלמדי מפרשים על זה.
הרמב"ם מסביר יפה שהם פעלו מדין תורה, והוא מסביר זאת בהרחבה בהלכות מלכים.
אף מפרש באף דור לא גינה אותם לענין שכם.
[אולי בדור הזה עם ה'מפרשים' האנטישמים שיש היום..]
היתה הגזמה, אבל בכללי, נקמה וענישה באנשים "חפים מפשע" לפי המוסר הפופולארי - היו לגיטימיים בהחלט.
בפסוק כתוב שהוא טען להם שזה יגרום לכך שיתנפלו עליו, הטיעון המוסרי היחיד שהיה לו נגד מעשיהם היה שהם היו מחוייבים לעשות את זה ע"י בי"ד. ולא "באפם..".
כך שיש כאן אויב אחד, אמנם לא עם - אבל בהחלט אויב הלאום, כך שגם אם זה "על רקע לאומי" - אין בזה שום פגם.
ברור שזה יהיה על רקע לאומי, הם הרי אויבי הלאום. דמגוג.
וזה היה חשוב להם הם היו מוצאים טוב מאוד את המכונית (הייתה בכלל?!)
ואת החיות שעשו את הפיגוע ומראים להם מה זה לפגוע ביהודים.
הבעיה היא שזה לא כל כך מזיז להם...
יש לנו אויב, שנאת אויב היא לגיטימית וחשובה.
פגיעה שכזו לעניות דעתי נראית מיותרת לחלוטין. היא לא מובילה לשום דבר שיקדם אותנו בדרך כלשהי.
כלום!
לא כדאי להשקיע את הכוחות הללו במשהו קצת יותר מועיל?
להם אין, לשרוף מכוניות או לפגוע בהם זה גם משהו.
שאני יבין, את בעד רצח עם?
את ממשיכה ואומרת "הם" "אותם" ו"רמתם", אבל כמו שכבר אמרתי, ואני יחזור ויגיד- ה"ערבים" הם לא האויב שלנו.
"ערבי" זה מוצא, זה לאום, זה השתייכות אתנית.
האויבים שלנו הם הטרוריסטים. המחבלים.
לא כל הערבים, אלא רק הקיצוניים, המחבלים.
לא כל הגרמנים הם נאצים.
לא כל החרדים הם נטורי קרתא.
לא כל המתנחלים הם תג מחיר.
לא כל הערבים הם מחבלים.
למה כל כך קשה לכם לעשות את ההפרדה הזאת???
ורובם מאמינים בה, אגב, אתה יודע כמה קל להתסיס ערבים? לעומת עמים אחרים עם קצת שכל...
ואני לא מאמין שצריכים לפגוע באזרחים ערבים, בשביל לא לפגוע במיעוט שאולי טוב.
אבל כל זה רק אם הם לא מפריעים לי באיזשהיא דרך. כי אז הם כבר פוגעים בי.
ולפי דעתי מזמן אנחנו היינו צריכים להעיף אותם מהמדינה שלנו, הם בונים בלי קשר והורסים כל חלקה טובה שיש בארץ הזאת. משתלטים על כל מה שאפשרי להשתלט עליו, ושנוגעים בהם הם משחקים אותה מסכנים...
לצערי אני לא מספיק בקי באיסלאם אבל ממה שאני יודע אז ג'יהד זה יותר עשית מצווה בדבקות מאשר רצח ממשי- העניין הוא שערבים הם ערבים (קצת גולש לגזענות- אבל אין מה לעשות, מאחורי כל סטראוטיפ יש אמת) וכך זה הגיע לאלימות.
מצווה להרביץ לערבים - אתה יודע מה היה קורה?

לא כל ערבי הוא מחבל, כל מחבל הוא ערבי..המצב חסהסתם, מבחינה הלכתית, אם זאת תהיה האפשרות היחידה לטיפול בהם
[הם לא יהיה אפשר לגרש אותם.] מבחינתי הדרך הנכונה ביותר היא תאי גאזים.
הגרמנים- ברובם הגדול מזדהים עם הנאצים ולכן לא נשמע אף פעם "תג מאיר" של גרמנים
אחרי ירי על יהודים בגרמניה, או גינוי אחרי שריפת רכב.
רוב הציבור שתומך בחשיבה של "התנחלות"- אחיזה בכל שטחי ארץ ישראל כחלק ממדינת היהודים
[ולא מדינה יהודית בתוך חלקים מהארץ.] הם גם תומכים, חלקם הגדול במוצהר, אך לא יגידו את זה לכולם-
בתג מחיר. מי שנגד, הוא לא מוחזק כ"מתנחל". [לצורך הענין, תושבי דרום תל אביב, או חיפה, או מזרח ירושלים
גם הם מתחלים באותה מידה.]
הערבים, כמוצא, בהשתייכות אתנית, כמה שלא תרצה... הערבים בארץ - רובם ככולם מזוהים ושמחים בשמחת המחבלים. (ראינו את החגיגות אחרי הרג משפחת פוגל)
"המחבלים.. הטרוריסטים.." אין להם קרניים, ולא צומחו להם קרניים כשהם הפכו מאזרחים תמימים ל"טרוריסטים" בתרפ"ט.
ונראה לי, שלאף אחד אין ספק מה יקרה אם תהיה מלחמה כללית כאן, ויגיעו הדברים לידי מצב בו מדינות האיזור הערביות תרגשנה שהן באמת מסוגלות לחסל את ישראל.. במצב כזה, אם הערבים ירגישו ש"אפשר לעשות את זה... לא תמצא כמעט אף ערבי בארץ שלא יהפוך ברגע אחד... פויינג ל"טרוריסט".. "רוצח"...
כל עוד הם מפחדים - הם כביכול לא מתנהגים כאויבים של ממש. (יחסית)
אבל כולם מזוהים, וכולם האויב, לאו דוקא צבא האויב, הקבוצה כולה -היא האויב.
הגרמנים, בזמן המלחמה (ואולי גם כיום) היו כולם האויב. חוץ מכאלה שבגדו בעם שלהם במפורש ובמוצהר.
ברור שלא כל החרדים נטורי קרתא, כי חליפה שחורה לא מעידה על כלום, וכלל הציבור החרדי לא מזדהה עם הנטורי קרתא, שהם מיעוט זעום.
בקשר למתנחלים ותג מחיר אני לא יודע, יש מתנחלים מוזרים, יש גם מתנחלים שמאלנים.
אבל לדעתי ברור שאפשר לייחס את תג מחיר למתנחלים ברמה כזו או אחרת.
לא כל הערבים מחבלים? ובכן, אתה צודק, הם לא "מחבלים", הם לוחמים למען או בשם הקבוצה שלהם, הקבוצה הפלסטינית כולה.
מדבר על דמגוגים, את מלכת הדמגוגיות.
או שאתה זייפן ממש טוב???
היא אומרת ערבים, אני לא ![]()
אני שמאלן-מרצ, היא לא נשמעת ככה.
Revolutionאבל אני את הבגרות שלי עברתי ..![]()
ולעניין השימוש במילה "ערבים"- זה בא בתגובה לאנשים כמו "מוטיז" ו"המצב חסה" שאומרים "מוות לערבים"
וכמובן פותחת השרשור..
חיזבאללה הם לא "פלסטינים", סוריה לא "פלסטינית", איראן לא "פלסטינית"...
חוצמיזה, בפועל אויבנו שכאן אצלנו - כולם ערבים, אז אומרים מוות לערבים.
שיהיה מוסלמים, למי אכפת, הם עדיין לא פתחו במלחמה.
כי אם כן, כנראה לא קראת את הדברים שלי כמו שצריך.(או שלא הבהרתי את עצמי נכון מספיק)
אני לא מתכוונת לרצח ואני אף פעם לא עודדתי לזה. (המשפט הראשון היה ציני לחלוטין, לא היה ברור?)
חוץ מזה אני אומרת "הם" "אותם" ו"רמתם" כי אני משתמשת בגוף נסתר כחוקי הלשון כאשר מדברים על מישהו שלא נוכח.
ואת יודעת מה, כן, אני מסכימה, ייתכן שהכללתי את כל הערבים יחד עם אלה שפוגעים כי כרגע המצב הוא אומה מול אומה, ויודעת מה- אולי האומה שלי חשובה לי יותר מזו שרוצה לפגוע בי!
אנחנו נמצאים בסכסוך עם הפלסטינים, לא עם הערבים ולא עם המחבלים.
(יש גם סכסוך ישראלי-ערבי אבל זה כבר...)
אני לא תופס את הפלסטינים כאוייבים, אך מבחינה מדינית הפלסטינים הם "האויב".
היריבות שלנו, היא מולם. אנחנו נמצאים במלחמה איתם.
את ממשיכה עם "הערבים" בעוד שהשימוש בזה הוא בכלל לא נכון!
ערבים הם אומה, 300 מיליון בני אדם.
הבעיה שלנו היא עם הפלסטינים, אלה ביו"ש ובעזה.
(יש גם את הפליטים, אבל הם כבר בעיה עתידית)
הם נמנעים משימוש במילה "הפלסטינים" כי הם חושבים שאם הם ישללו את קיום העם, הוא לא יהיה קיים.
חבל שזה לא עובד ככה.
אני כמובן מסכים איתך שנקמה בX על מה שY עשה היא טיפשית, לא מוסרית ולא יעילה.
המצב חסההמלחמה שלנו היא כן עם הערבים, או לפחות עם המוסלמים.
כל הכבוד שאתה עושה את ההבחנה בין "ערבים" ל"פלסטינים"
אבל אחרים לא.
ואליהם דיברתי.
המצב חסהלפחות כשהוא ברח כשהוא נדרש להסכים עם מה שאמרתי 
אלא אם כן אתה פרנואיד
הוא שאל אותי שאלות היפותטיות שכביכול אמורות לגרום לי להבין את ההיגיון מאחורי תג מחיר, ואפילו להראות שאני תומך בו בעקיפין.
(הוא לא אמר את זה בפירוש, חתכתי באמצע... אחרי שלוש שאלות התעייפתי והייתי צריך ללכת, לא הספקתי לענות לו. אין לי מושג למה הוא חושב ששמאלן שכמוני יתמוך בדבר כזה)
זה לא מובן לך שאין שום דרך שתגרום לי לתמוך בזה?
השטות הזו לא הצילה אף אחד, ואותם פלסטינים שפגעו בהם לא פגעו ולא איימו על אף אחד.
אז חלאס עם השטויות של "יניב מסכים", כי אפילו בצחוק זה נשמע הזוי.
אני אמנם די מתון, אבל להפוך אותי לתומך תג-מחיר? ברצינות?
רק לא הודית בפירוש שאתה מסכים... 
הקביעה הזו הוא לפי הגדרות הלאום הבסיסיות שאין להם.
מעבר לכך אתה לא מדבר על הלך רוח האומה שמבטאת עויינות רצחנית כלפי עם ישראל,דבר זה שותף בין רוב בני האומה הזאת,אם לא כמעט כולם ברמה מנימלית גרועה ומסוכנת מאד.דבר זה נלמד מהתמיכה הרחבה שלהם לטרור,מתכני הלימוד שבתוך מערכת החינוך שלהם,מהטפה במסגדים,מפעולות טרור עצמן שהן רבות מאד ומבטאות תמיכה וגב ציבורי רעיוני,ורחוב שמאגד בתוכו את כל אלו ועוד ואף מחריף זאת בודאי.
שנאת האויב היא הכרחית ונצרכת.
העניין הוא- ההבחנה הפשוטה מיהו האויב.
כל הערבים הם אויבים שלנו? לא
האויב,מוטי, הוא הטרור. הטרור מצד הערבים- פיגועי הירי וההתאבדות, ארגוני הטרור-חיזבאללה,חמאס, פאתח וכן הלאה.
ובדיוק באותה מידה- הטרור מצד היהודים- פעילויות תג מחיר, והשחתת רכוש ערבי סתם לשם ההשחתה.
אבל צריך לשים לב מי האויב. לא כל הערבים אויבים שלנו בגלל מיעוט איסלאמי קיצוני,בדיוק באותה מידה שלא כל המין האנושי אויבים שלנו בגלל מיעוט של רוצחים ואנסים.
שהשתתפו באינתיפאדה, לדוגמא.
ואם אתה נגד טרור יהודי [זה טרור, וכשצריך אותו הוא נכון!]
אז אל תגיד שזה לא מועיל כי אין לך שום היגיון בריא לראות כמה שהערבים השיגו את
מה שהם רצו, ומעבר, בשביל טרור.
ערביי ישראל מונים יותר ממליון בני אדם. הארגונים שהשתתפו באינתיפאדה לא כללו 60% מכלל הערבים במדינה, והם כן היו ארגוני טרור שידועים בשנאה לישראל כמו "הג'יאהד האיסלאמי" "חמאס" "פאתח" "אש"ף" וכדומה.
אני לא בטוחה מאיפה הבאת את הנתון הזה, אשמח אם תראי לי את המקור.
בינתיים- נתונים מבוססים יותר-
לפי סקר שנערך ב2010, ע"י פר' סמי סמוחה-
57.2% מהערבים במדינת ישראל סבורים שלישראל יש זכות להתקיים כמדינה.
75.4% מהאוכלוסיה הערבית מקבל את קיומה העצמאי של מדינת ישראל.
מעניין להסתכל על זה, זה יכול אולי לשנות לכם כמה תפיסות-
אגב, סמי סמוחה למיטב זכרוני הוא יצור די אנטישמי.
מאמר לא נגמר, על עוד נתונים שפעם אחר פעם מוטים לצד הרצוי..?
שימו לב אגב, הוא מבצע תשאולים, כדי שיהיו לו "נתונים".
אם ערבי יכול לחיות בשלום ובאחווה ובידידות עם יהודי במשך עשרות בשנים, ואז לטבוח ולשחוט בתרפ"ט אחרי יומיים של מצב רוח, באמת נראה לך שהשיחת טלפון הזאת תגרום לו לחשוב פעמיים?
מגוחך.
זה כל הטמטום, מודדים בכלים לא רלוונטיים כשמדובר בערבים.
שמח כשהם הורגים יהודים, רובם ככולם.
וממילא האויב הוא לא רק ה"מחבל" עצמו, האויב הוא כל הקבוצה.
שהיא אויבת הלאום שלנו, מה שמצדיק בהחלט מעשי נקמה על "רקע לאומני". (חוץ מעניין התועלת, שאם היא מוטלת בספק - זה לא בגלל המעשה עצמו, אלא בגלל שהמדינה והיהודים עצמם ילחמו נגד מי שינקוט במעשים האלה.)
מה שדימית לאנסים ורוצחים ממש לא נוגע לעניין, פשוט כי הרוצח הוא האויב היחיד, הוא רוצח לתועלת עצמו, כאן המחבלים רוצחים לתועלת כל הערבים, ובשם כולם... זה לא קשור. דמגוג.
בס"ד
ואני לא התייחסתי אליה כזה יפה... לא הייתי נותנת לה לשחק איתנו, ושלא תהיה איתנו בקבוצה כשצריך לעשות עבודות.
כשאמא שלי שמעה את זה היא כעסה עליי ואמרה שרק כדי שאני אהיה עם מידות טובות אני צריכה להתנהג אליה יפה. ובעצם כשאני פוגעת בה אני משחיטה את המידות שלי.
מאז באמת השתדלתי להתנהג אליה יותר נחמד. והיא דווקא הייתה די חמודה. פשוט נזהרתי קצת.(ותמיד היה את הפחד שהיא תפוצץ אותנו או תוציא סכין ותדקור... אבל על כבדהו וחשדהו כבר שמענו, לא?)
למשטרה ולשב"כ אין שום בעיה למצוא את אותם צדיקים/טרוריסטים (כל אחד שיקרא להם איך שבא לו... אני בעד שנקרא לילד בשמו) השאלה היא מה הם יעשו הלאה.
כתבי האישום בפועל לא מוגשים, המעצרים הם בסך הכל הצגה טכנית.
הם משתחררים בשקט בשקט, כדי שיוכלו לפרסם שכן עצרו - אבל כמובן שלא עשו שום דבר בפועל.
תחפש נתונים על תג מחיר, כמה נעשים בשנה, כמה מבצעים נעצרים בשנה ולבסוף כמה כתבי אישום מוגשים.
לא הייתי ממהר לקפוץ למסקנה שהשב"כ (אותו אחד שמצליח לסכל פיגועים) לא מצליח לאתר כמה נערים.
בכבוד גדול עם תום החקירה
השחתה ופגיעה בלי סיבה??
זה מה שאתה מגדיר קידוש ה'?
אם כן, קל לי להבין למה המצב שלנו כזה נורא.
מצווה.
עייני רמב"ם, ספר שופטים, הלכות מלכים ומלחמותיהם.
רוצה להביא לי גם פירוט לאיזה הלכה אתה מתכוון (כדי שאני לא אתבלבל בין שתים עשרה ההלכות שבפרק החמישי המדבר על המלך ומלחמות מצווה), אני חולה על שליפת מקורות.
בכל אופן, אם הבנתי נכון לפי דבריך ועיוניי כדאי שנמצא כבר את המלך שלנו ונלך לקרוע לערבים (שבעת העממים) את הצורה, לא ככה? Let's do it!!!
למרות שאני לא בטוחה שהרמב"ם התכוון שאנחנו צריכים כעת להגביר סכסוך מיותר ע"י הריסת מכונית שברור שלא תוביל לשום דבר שיקדם את תהליך השבת הארץ הקדושה שלנו לידנו.
(רק כדי שלא ניפול בטעות, אני נוהגת להשתמש בציניות מידי פעם. בד"כ...תמיד)
אני אשמח להחכים...בס"ד
כל כך טיפשי, יש דרכים אחרות להשיג את מה שרוצים.
תואיל בטובה למצוא דרכים אחרות מישהו צריך לפעול
במקום לתת לפושעים האלה להמשיך לרצוח ככה...
ואני לא חושבת שמגיע לצדיקים שעשו את זה להגיד עליהם שהם
עושים "חילול ה' "
ולכן לדעתי אין כל סיבה לבחורים הללו,להרוס מכוניות של ערבים.הכל ביד ה'!לא צריך להתערב!לה' יש את החשבונות שלו וכל הפושעים והמחבלים שמנסים לרצוח אנשים שלא עשו דבר,עוד יקבלו את מה שמגיע להם.מה שנקרא:'מידה כנגד מידה'.אל תדאגו ה' לא שוכח אף אחד.אל תשכחו ש'אין כל חדש תחת השמש' ו'הכל גלוי וידוע לפניך ה'..' 'הכל צפוי והרשות נתונה...' ועוד הרבה משפטים שמראים לנו כמה ה' הוא העושה את הכל ויודע כל דבר.(ברוך שאמר..יוצר המאורות..וכו')
יכול להיות שאני טועה..אבל בין כך לכך,זו דעתי!תקן אותי אם לא הבנתי נכון..
בלי קשר את מוזמנת ללמוד את ספרי הרב כהנא..
[את יכולה להשיג אותם אצלי במחיר הוצאה]
רווח שלי, אלא שלך.. תירגעי

בשם מאיר חי..שהמשפט הזה בדיוק יצא על השם שלו(לא אני מצאתי את זה),פשוט הייתה לנו שיחה באולפנה מאשתו..למדתי ממנו הרבה והחלטתי לשים אותו בחתימה

למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.