למה אני כזאת דפוקה???נמאס..

למה אני פשוט לא מסתדרת עם בנות בגיל שלי??

פשוט קשה לי לתקשר איתן! לא מעניין אותי מה שהן מדברות, קשה לי איך שהן מתנהגות....

אם עזבתי את הסניף בגלל זה, ועכשו בסוף הלימודים והאינסוף שעות שהיינו ביחד אני הולכת לצאת מהתיכון פשוט ב-ל-י חברות (טובות, שמכירות אותי באמת, לא כאלה שאני אומרת להן שלום בבוקר או שמדברות איתי כשהן צריכות משהו..), למה שיהיו לי חברות בשירות?!

מה דפוק אצלי שאין א-ף בנאדם שאני יכולה לדבר איתו פתוח, שמכיר אותי באמת, שיכול לייעץ לי....??

|מיואשת|

צאי מזה ומהר נשמה!רותם333

את ממש לא דפוקה,(בכלל לא האמת),והבעיה שאת מתארת נמצאת אצל אלפי בנות!אז דבר ראשון,זה לא קורה רק לך.(נשימה גדולה)
את יודעת מה זה אומר לעניות דעתי?שפשוט לא מצאת את החברות הנכונות.תאמיני לי,אני מכירה את ההרגשה הזאת.(מה אני עושה פה..אני לא קשורה..למי באמת יש כוח לדבר על זה עכשיו)ולא סתם במסכת אבות כתוב:'..וקנה לך חבר...' זה קשה ממש.אבל קודם כל-הכל תלוי בכוח הרצון.ולפי דעתי את יכולה לשנות את זה.אני יודעת שזה באמת קשה ומביך..אבל זו הדרך שתעזור לך.כל פעם בבוקר ובהפסקות,תיגשי לבנות,תיגשי לחברות או סתם תשבי בצד.את לא חייבת להשתתף בשיחה,פשוט תנסי למצוא מקום שיעניין אותך.עכשיו,נגיד והתיישבת ליד מספר בנות..אבל את פשוט משועממת רצח ולא מבינה מה עובר עליהן..תהפכי את המחשבות.תגידי לעצמך:אוקי,עכשיו לא כיף לי,לא נעים לי.נחכה קצת ואולי עוד מעט יהיה משהו שאני יכולה להסכים איתו..כי חברות זה לא בנות שמסכימות ורוצות לדבר איתך על כל דבר שאת רוצה.לכל אדם יש דעה שונה ומחשבות ותהיות שונות..אז צריך ללמוד להסתדר עם זה.ואם תתמידי בזה,וכמובן תתפללי לה' שיעזור לך,אני בטוחה שלאט לאט בנות ירצו להיות בחברתך וכבר יתחילו למצוא איתך מכנה משותף!ובנוגע להתנהגות.זה כבר עניין אחר..אם למשל את יותר מקפידה על צניעות והן פחות,או שהן קולניות ואת שקטה.זה לא סותר!באמת שזה לא סותר.להפך-תישארי בשלך,אל תשתני בשביל אחרים.ותאמיני לי כשתנסי באמת להתחבר מכל הלב ולהכריח את עצמך לא לא להסכים עם כל דבר(דבר שקרה לי למשל),תראי שלאט לאט תבוא הזרימה ובסוף תמצאי חברות טובות..עדיין אם זאת שנה אחרונה שלך(לפי מה שהבנתי)את באמת יכולה לשנות את זה בכל רגע.ואל תשכחי-תבקשי מה' שיכוון אותך לחברות הנכונות,שיעזור לך.ועוד משהו-תקראי בספר באינטרנט 'עבד השם' את הפסקה שאסור לך לפספס.זה הבסיס: 'העיקר,מה יגידו בשמיים'
קישור: ואני לא מצליחה להגיע אחרי הקישור אז:בהצלחה!ואם את צריכה הסבר למשהו לא מובן או משהו..אני פה!
http://www.ateret4u.com/online/f_01011.html#HtmpReportNum0000_L2

כי ככה ה' ברא אותך. תחיי עם זהmiamihit
באמת שזו התשובה הכי דפוקה שנתנה להכתב!! את לא!!המתיקות שבשכחה
אני בטוחה שיש בך המון עוצמות. כל אחד מוצא את עצמו ואת היחודיות שלו ומשם הוא מתפתח.
אם את מרגישה שהחלק החברי חסר לך- תשקיעי בזה, תתאמצי קצת. יש כאלה שזה מגיע להם בקלות ויש כאלה שצריכים להשקיע טיפה יותר, כמו בכל תחום בחיים..מתאמצים ובסוף מצליחים
ולגבי- כך ה' ברא אותך. ה' עשה את זה אולי כדי שתתמודדי עם הקושי הנ''ל ותצמחי יותר.
בהצלחה ואל תחשבי-או תתני למישהו להגיד לך-שאת דפוקה או פחות מוצלחת ממישהו אחר
וואי. מוכר מדי ענבל

בס"ד

מוזמנת בשמחה לאישי כי אין לי כח כל כך לפרט כאן...

אולי בהמשך אפרט גם כאן.

גם אני ככה, קצת.קריצה.

אני בקושי מדברת עם בנות בכיתה..יש אולי 2 בנות שאני באמת מדברת איתן..

כתבת שאת לא מסתדרת עם בנות בגיל שלך, אז עם בנות בגיל אחר את כן מסתדרת?

ואל תתייאשי. כשנכנסים ליאוש זה ממש קשה לשנות דברים..אם תבואי בגישה שאת לא דםוקה הכל ילך לך יותר בקלות. ואני באמת מאמינה שאת לא דפוקה!

אם יש כאן צאט פרטי או משו כזה אנחנו יכולות לדבר וזה..או בסמסים, אין לי מושג איך זה הולך כאן בדיוק..

כל מה "דופק" אצלךכפיר גולן1

זה שאת בוגרת

ולא רדודה (כמו הרוב המוחלט של העולם...)

אני לא מדבר עם בנות

אבל אני בטוח שענבל תוכל לעזור לך

אני לא מסכימה איתךכישוף כושל

(קצת ניצלו"ש לא קשור לכותבת)

הרוב המוחלט של העולם הוא לא רדוד

יש בו כל מיני נקודות של אנשים שמעדיפים לשקוע עמוק בעולם הזה כי קשה להם כל כך דווקא בגלל שהם עמוקים!

אנשים שלא מספיק מבינים את קירבת ה'

ומנסים לברוח ממחשבות של עומק כדי לא להגיע למקום שבו אין תשובות

ואז להודות שהם לא יודעים למה הם חיים

הרוב לדעתי הוא של אנשים שבורחים מעומק ומהאמת המחייבת

חשבתי פעם כמוך וזה גרם לי לזלזל בהכל אבל אז פגשתי עוד מישי מיוחדת כמוני ועוד מישי וכך הלאה הרבה יותר מידי מישהויות בשביל לחשוב בהן נדירות 

וזה לדעתי התפקיד שלנו כאן להעמיד מול האנשים הבורחים את העובדה שיש אמת גדולה ושהם יכולים להפסיק לפחד לחשוב

ובקשר לכותבת השירשור...אולי העניין  הוא שאת בנאדם עם כל כך הרבה אמת שלא יכולה לעצום עיינים וזה מחייב אותך לברר ואז את עומדת במקום שרוב הבנות האחרות בגילך לא נמצאות בו

זאת בדיוק ההגדרה של אנשים רדודים... [הפותחת-כנסי]ענבלאחרונה

בס"ד

רדידות זאת לא תכונה, רדידות זאת בחירה.

אדם בוחר אם הוא רוצה להיות עמוק, ללמוד דברים, להתעמק בהם, או יותר שטחי ורדוד.

כמובן ששני הדברים צריכים איזון [כמו במקרה הזה], צריך ללמוד לפעמים לדבר גם על דברים שהם לא ברומו של עולם וצריך גם לדעת להתייחס ברצינות לנושאים ולא כל היום לדבר על שטויות.

יכולה לומר שאני לפני כמה שנים הייתי בדיוק כזאת.

לא יכולתי להתקרב לבנות בגילי וגם להרבה בנות שקטנות ממני...

הייתי "בוגרת לגילי" ואפשר לומר שיותר מדי נכנסתי להגדרה הזאת

חברות שלי היו מדברות על בגדים, סרטים, איפור, תכשיטים או על בנים אבל לא במובן העמוק מדי של זה

ואני לא יכולתי להתקרב, לא הבנתי מה הן מוצאות בזה, למה לעזאזל זה מעניין??

לא יכולתי להבין שבעצם הן יכולות להיות בנות מדהימות ומאוד עמוקות [יותר כשהן ביחידות מאשר כקבוצה אבל...].

ומה שעוד לא יכולתי להבין, זזה שצריך לפנות מקום גם לדברים הכביכול פחות חשובים האלה...

כן, יש מקום לדיבור על בגדים ועל שופינג ועל איפור ועל כל מיני דברים שהם לא מי יודע מה חיוניים להצלת העולם...

כמובן שיש עוד נקודה שזה כשכבר כן מדברים על דברים רציניים ואז יש בנות שחייבות להפוך את זה לרדוד וזול ומעצבן.

אני חושבת שזה קורה בעיקר כשהן בקבוצה...

אחת על אחת כמעט כל הבנות שאני מכירה מסוגלות להיות בוגרות להפליא, בצורה שבחיים לא הייתי מאמינה שהן מסוגלות להיות כאלה...

יש בנות שגם אחד על אחד הן לא מי יודע מה בוגרות והן מאוד ילדותיות ואליהן באמת אני לא אתחבר בצורה של חברת נפש, אלא סתם בתור בת מהכיתה, אני אוהבת כל אחת מהן אבל אני לא אשב ואדבר איתן...

אני חושבת שצריך להיכנס פה גם מקום של ענווה במובן מסוים...

של להבין שיכול להיות שאני יותר בוגרת, יכול להיות שיש לי ראייה יותר נכונה מלהן, אבל "מכל מלמדיי השכלתי" ואני שמעתי המשך, אני לא יודעת אם הוא במקור או לא, שרשום "ומתלמידיי יותר מכולם", דווקא מהתלמידים שכביכול אני אמורה לדעת יותר מהם הרי אני יותר גדולה ובטח ובטח שיותר בוגרת...

אבל דווקא מהם, דווקא מהם לומדים הכי הרבה.

אני עדיין מודעת לזה שאני די בוגרת לגילי, ולעומת בנות כיתתי אפשר לומר שאני בוגרת, ואני לא מכחישה את זה, אבל אני כן משתדלת להשתלב וכן משתדלת למצוא את מקומי...

אז שיחות נפש לרוב אעשה עם בנות לא בגילי חוץ מאחת מהכיתה שבאמת גיליתי שהיא ממש מדהימה ובוגרת...

אבל כיום אני כבר לא יכולה לומר שאני לגמרי סובלת... הבנתי את מקומי.

רק רקע קצר כדי שתביני מה אני בעצם חויתי +- [להרחבה באישי את יכולה גם לשאול פה אבל לא בטוח שאפתח פה הכל...]-

טוב, אז אני ענבל, מניחה שידעת את זה כבר, אני בת 17 כיתה י"ב.

אני נחשבת בוגרת לגילי מגיל די צעיר, אני חושבת שכבר מהכיתות ביסודי...

משהו כמו כיתה ג-ד.. [כמובן שבאופן יותר בולט רק לאחר מכן].

בקצרה-

א-ב לא היו לי חברות, בכלל. משום גיל ושום צורה. היו לי חברים כי הייתי בכיתה עם בנים...

בכיתה ג' הופרדנו מהבנים ועל כן לא הייתה לי חברה בכלל...

ואז כבר התחילו לראות ניצנים של בגרות מוקדמת.

ככה גם כיתה ד', היו לי המון תאקלים בכיתה.

כיתות ה-ו היו לי קצת חברות כי קרה מקרה מסוים שהוא לא רלונטי לעניננו.

ז-ח שוב לא היו לי יותר מדי חברות כי אני לא ניסיתי...

לא באתי לפעילויות, לא הייתי מעורבת, לא הייתי באה לבית הספר.

הייתי שונה מהן, הייתי יותר מדי רצינית ולא זורמת בכלל.

בצורה מפחידה שהיום אנשים מסתכלים עלי בהלם לפעמים כשאני אומרת את זה .

בכיתה ט' הגעתי לאולפנית חדשה, כיתה שאין בה אפילו לא בת אחת שנראית כמוני.

הרושם הראשוני היה על הפנים.

הרגשתי שם זוועה, הרגשתי שאין שם אף אחת שמדברת אלי, שיכולה לשמש כחברה שלי...

זאת הייתה שנה סיוטית.

עברתי שיחות עם הרב, עם המחנכת, עם היועצת והכל כדי שאצליח להיכנס ולו במעט לחברה.

באמצע אותה שנה גם נכנסתי לפה, דבר שגרם לי יותר להיפתח לאנשים ולהיות די חברותית [אם מישהו כאן אומר הפוך אני אשמח לשמוע ].

בסוף אותה שנה כבר הייתי די מעורבת ומאז ועד היום זה בעליות וירידות...

להגיד לך שאני לגמרי בתוך החברה ושאני יכולה לשבת איתן כל פעם שהן מדברות וכו'? אז לא, אני לא יכולה לומר לך דבר כזה.

יש פעמים שאני מרגישה שאני לא מסוגלת...

זה גם תלוי במוזה ובמצב"ר וגם תלוי בנושא.

אבל אני מסוגלת יותר, אני כבר לא מרוחקת מכולן, יש לי חברות בכיתה...

וכיום, למרות שקשה לי מאוד הרבה פעמים, אני שמחה שעברתי את התהליך הזה.

הוא לימד אותי הרבה וביגר אותי יותר מפעם וגם הפך את הבגרות שהייתה בי מלכתחילה לדבר טוב יותר ונעים יותר :9.

[גילוי נאות: היו שלבים שפשוט בכיתי על הבגרות הזאת, שהרגשתי שאני פשוט רוצה להיות כמו כולן, זורמת, יכולה להתפרק, ולא כל הזמן רצינית. זאת לא הייתה בגרות חיובית יותר מדי... צריך גם לדעת לעשות את הדברים האלה... אז אני עדיין לא מתפרקת ומשתוללת כי אני לא כזאת, אני די מאופקת אא"כ תפסתם אותי בשעה מאוחרת בצורת חרפון הזויה  אבל אני כן יותר שמחה, זורמת, יכולה לדבר ולצחוק.. ועל זה אני מודה, תמיד.].

מקווה שהובנתי

מקווה מאוד שלא דיברתי שטויות שלא קשורות אלייך

ואם את רוצה אני תמיד באישי

נושא שמדי קרוב לליבי...

[אקבל את זה כמחמאה... תודה ]ענבל
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך