חלב נוכרי-ט!הר
החמרה, או סתם יצה״ר?
ז״א, נניח ואתם לא אוכלים, ובאיזשהו שלב מתחשק לכם לשנות הרגלים וכן לאכול, האם תקחו את זה בתור ׳החמרה׳= שלא חייבים לקיים, או בתור משהו שמומלץ לעשות ורק בגלל תאוות אכילה ויצר הרע אתם אוכלים?
הסתבכתי עם ההסבר.
תסתדרו ככה
אממ.. זה מנהג אצלינו, ככה שכמו קטניות אני לא יאכל.רק אלוקים
השאלה לפי מי. לספרדים זה איסור דרבנןהמצב חסה
אני לא יודע לתת את היחס לכתחילהשואף לאור

אלא שאם אדם קיבל על עצמו לא נראה נכון,או אולי אפילו אסור (כמו שצריך לעשות התרת נדרים לגבי מנהג קטניות וכדומה) לשנות לעיתים,יכול להיות שאני טועה,אני רק מעלה כיוון שנראה קשור בעיני לעניין.

הלכה למעשה צריך לשאול בשו"ת הלכתי.

חחחח טוהר בדמייך חיי

בס"ד

קודם כל אראה לך את געגועיי אלייך=

דבר שני -יצר הרע לדעתי..ולמה-לא לאכול חלב נוכרי זה מתוך אידיאל מבחינתי,אני לא רוצה לאכול מידיים של נכרי ,מצטערת..אם יש אפשרות כזאת לאכול מידיים של יהודי למה לי לאכול משל גוי?!

אמנם אני מחרטטת,כנרית על הגג=)

אבל נראלי שבכל מקרה צריך התרת נדרים..

(וד"א, את מתכוונת בטח לאבקת חלב נוכרי. כי חלב נוכרי אסור לאכול בכלל)

לא יודע...כפיר גולן1

אני חושב שזה לא כמו קטניות או משהו בסגנון

אצלינו במשפחה פעם היינו אוכלים אבקת חלב נוכרי ועכשיו

בכלל לא אוכלים אפילו אבקה

אבל אני חושב שבמקרים מיוחדים אפשר לאכול גם חלב נוכרי

אני בעצמי אכלתי כמה פעמים חלב נוכרי,אני חושב שזה חומרה

חומרה שטוב לשמור אבל לא חייבים בה כמו קטניות לאשכנזים וכדומה (שאגב אפילו התרת נדרים לא תועיל...)

אין פה עניין של 'אני חושב' הלכה היא דבר חותך...לולית10

חלב נכרי זה לא כשר. אא"לט המחלוקת היא על אבקת חלב נכרי, יש שפוסקים להחמיר ויש שפוסקים להחמיר.

שכל אחד ילך לפי הרב שלו...

יש גם מחלוקת על חלב נכרי, לא רק על אבקה.המצב חסהאחרונה
בהחלט, אבקה.ט!הר

התרת נדרים, זה ידוע לי, שאלתי על העקרון

לא נכון!!!יהודי!!

הרב משה פיישטיין התיר חלב נוכרי בגלל שמחלבות לו יוסיפו דברים לא כשרים שלא כתובים ברכיבים בגלל הפיקוח הממשלתי

אולי, אין לי ראש בייניש"י כדי להכנס לזה.כנרית על הגג=)

אבל בכל מקרה דיברתי על הכוונה שלה, אז זה לא קריטי..

תודה

מותר לאכול חלב נוכריyedidiaz9
אם כל התאוות שיש ברחובמושיקו

כדאי לשמור את הנשנה נקיה כמה שיותר שתוכל לשמור על הגוף בקלות.

משל לזה ולעוד דברים דומים - אפשר לחיות בבית עם רצפה קצת מלוכלכת וחלונות עם כתמים וללכת עם בגדים מלוכלכלים עם  טלאים ואפשר לחיות בבית מצוחצח עם בגדים יפים ונקיים.

כל אחד והבחירה שלו עם איזה נשמה לבוד את זה - נקיה או שלא

והידורי מצווה מצחצחים את הנשמה

חלב נוכרי אסור באכילה, הגר״מ פיינשטיין התיר את זה-משה ר-
בזמנו אבל זה דיעבד, אלא אם התכוונת לאבקת חלב, בעיקרון אבקת חלב יש הרבה פוסקים שמקלים בזה, ונראה שצריך לעשות התרה.
אכן, התכוונתי לאבקה.ט!הר
תודה
תודה לכולם פה <ר>!נפתלי הדג

אני שומר חלב נוכרי מכח המנהג (חוץ מבחו"ל כי א"א) שנים אמרתי לעצמי שאני אפסיק עם זה מתישהו (לרוב חשבתי שכשאתחתן) ותמיד יצאו לי העיניים מחברים שלי..

אבל עכשיו (בערך הרגע) אנימבין שבשמירה על חלב נוכרי אני באמת עובד על מידת התאווה לאוכל שלי, על הסבלנות ועל עוד כמה מידות (שבכולן אני צריך שיפור דחוף)- נכון, גם כשרות רגילה עושה את זה אבל בגלל שאני לא כ"כ מסתובב בסביבה לא כשרה וזה די ברור מאליו אז זה לא ממש אתגר.

הארתם לי את הענין!

(למרות שאני עדיין חושב שכלית שזה מנהג ראוי לבטול- ואשמח לדון בסוגיה ההלכתית עם המעוניינים).,

שוב, תודה.

אין לי מושג..אני אוכלת חלב נכרי וככה זה נהוג אצלנושוקו =)

זה כמו שתשאלי על קטניות בפסח

בטח שזה יותר נוח, אבל אני לא חושבת שזה איסור. 

בכ"מ עדיף לך לשאול רב

יש עוד בעיה עם אבקת חלב נוכרי, רציניתלשם שבו ואחלמה

דיברתי עם רב שידוע שבקיא במה שקורה בכשרויות

שכחתי את שמו

ראיתי שכתוב על אריזה מסוימת "חלבוני חלב נוכרי"

התקשרתי אליו לשאול אותו אם זה כמו אבקת חלב נוכרי

והוא אמר לי שזה יותר חמור, ויש כאלה שמתירים אבקת חלב נוכרי ואוסרים את זה

ויותר גרוע

על פי החוק מותר וכך מקובל בהרבה מוצרים לרשום "אבקת חלב נוכרי"

וזה בעצם חלבוני חלב נוכרי או כל מיני דברים שמבחינה הלכתית הם יותר חמורים. 

ולכן, אע"פ שאכלתי אבקת חלב נוכרי, הפסקתי לאכול בגלל שאני לא יודע אם זה באמת מותר אבקת חלב נוכרי.

מי הרב שאמר לך את זה? ולמה זה יותר חמור?יהודיזההכי אחי
כיוון שיש הכשר אז מותר. אבל הרבי מלובביץ והרב אליהאורין

הרב מרדכי אליהו המליצו מאוד לא לאכול אב חלב נוכרי.

הרבי "המליץ"? הרבי אמר שזה פוגם באמונה, לא פחות!url71
מהי באמת הבעיה ב"חלב עכו"ם" ומהו התיקון לכך?

לאחרונה רבו הדיבורים על ידי שאינם בקיאים, בזלזול בחומרת ההרחקה של יהודים ואפילו קטנים מחלב עכו"ם ●  מצאנו לנכון להעלות את המודעות לחומרת הדברים, עם מובאות ברורות מתורתו הרחבה של הרבי, בהתייחסות מיוחדת לנושא חשוב זה ● ענין יסודי שנוגע בעיקרי הנפש, בתמצית האמונה של כל איש ישראל מיומו הראשון ● עוד לא נמצא האב, ובמיוחד בדור שלנו, עם כל האתגרים שבו, שמוכן לגרום לכך במזיד שיהיו לצאצאיו ספיקות באמונה ח"ו ● תחקיר מיוחד - ליישר את העקום בנוגע לחלב עכו"ם ● ומה ענה הרבי לאב מודאג שבנו קיבל בטעות לתוכו חלב עכו"ם?

אתמול הבאנו כאן את סיפורו של האב הנסער, שגילה לחרדתו שבבית הרפואה האכילו את התינוק בימיו הראשונים עלי אדמות בחלב נוכרי.

תגובות שונות שהגיעו למערכת, וכן דיונים שהתפתחו בעקבות פרסום החשיפה, בפורומים אחרים בתקשורת החרדית, מלמדת שקיימת בורות (וגם בין אנ"ש למרבה הפליאה) בזדון או בשגגה, בחומרת האיסור של חלב עכו"ם ובהקפדה הידועה של יהודים יראי שמים הנמנעים להכניס לפה כל דבר מאכל או משקה שמעורב בו חשש של חלב או אבקת חלב נוכרי.

כיון שגודל האחריות של חינוך הילדים, הוא על ההורים, הרי שמוטלת עליהם האחריות גם בנושא רגיש וחשוב זה.

לטובת הגולשים והמעיינים, אנו מביאים כאן לקט קצר ותמציתי מתורתו הרחבה של כ"ק אדמו"ר, רועה הדור ומנהיגו, שעם ישראל צמא לשמוע את דעתו הקדושה בכל נושא ונושא, לדעת מה מורה הנבוכים של דורנו מציע ומורה לעשות בכל תחומי החיים הגשמיים והרוחניים:

1.

ב'אגרות קודש' חלק ט"ז עמוד רמ"ג (במכתב מתאריך כ"ח טבת ה'תשי"ח):

... במה שכתב אודות האברך... הנה מה שאמרתי לו בהנוגע לחלב עכו"ם הוא – על פי סיפור הידוע מכ"ק מו"ח אדמו"ר (וכמדומה גם נדפס), שחלב עכו"ם מעורר ספיקות באמונה, ואלו הדברים שאמרתי לו, ושאם בכל הזמנים הי' צריך להזהר מהנ"ל כמובן ופשוט, עאכו"כ הנוער דארצוה"ב ובפרט באלו הלומדים במוסדות ששם תערובות טוב ורע, ולאום מלאום יאמץ, וד"ל.

ומ"ש אודות בריאותו של הנ"ל, כמדומה לי שאמר ברור - אשר נמצא ב... ולביתו בא רק לעתים רחוקות, בכל אופן, הרי אין הענין בידי לשנותו מהאמור בפירוש. ופשיטא שא"א למי שהוא לקחת ע"ע אחריות להעלים ענין שכנ"ל מתעוררים ממנו ספיקות באמונה. במה שמקשר זה שנמנע להשתמש בכליו של הוריו שי' - אינו מובן, שהרי למאכלים של חלב ישנם כלים מיוחדים, ובמילא אין זה נוגע לכל הכלים ובמילא לכו"כ מאכלים.

בשאלת הנ"ל אם להחליף מקום לימודו לישיבה אחרת, הרי הישיבה שאודותה כותב - שם לה ששם מורים ברוח יר"ש, ובעוד כמה ענינים דכשרות שמתוקנים בטוב.

ובודאי גם בענין דחלב ישראל. ובמה שאומר אביו שי' שקשה יהי' עליו התשלומין, בודאי אפשר להם להשתדל בזה, שהרי בטח נמצא בעירם כמה מכירים עם המנהלים דישיבה האמורה...

בברכה לבשו"ט,

מ. שניאורסאהן

2.

(בספר 'היכל מנחם' חלק א' עמוד רכ"ד):

בחינוך ילדים נכללת גם הקפדה וזהירות במאכלים שיש בהם: א. חשש דחשש חלב עכו"ם. ב. חשש דחשש פת עכו"ם.

3.

(באגרות קודש חלק כ"ב עמוד קל"ב):

נעם לי להיוודע מהצלחת פעולתו בהנוגע לחלב ישראל במחנם הטהור. ובפרט על פי סיפור הידוע מרבותינו נשיאינו, איך שחלב ישראל דוקא נוגע לחיזוק האמונה, וחלב שחלבו עכו"ם ואין ישראל רואהו, מביא ח"ו לספיקות באמונה.

4.

(בספר המאמרים אידיש, מכ"ק אדמו"ר מהוריי"צ, עמוד 57):

וכמעשה הידוע שאחד הגיע עם חתנו, למדן גדול, לרבי לליאזנא, והתלונן שהחתן שתמיד התנהג בהנהגה טובה, החלו פתאום להציק לו ספיקות באמונה, והוא עצמו יש לו צער גדול מזה.

אמר לו הרבי שהוא [החתן] נכשל בלא יודעים בחלב עכו"ם, ונתן לו תיקון לכך והוא הבריא ברוחניות.

5.

בתור השלמה, אנו מפרסמים כתב יד נדיר שנכתב במענה לא' משלוחי כ"ק אדמו"ר. הלה היה לו תינוק בן שנה, ששתה בערך רבע כפית של חלב עכו"ם. האב כתב לרבי על כך, והבהיר שלכאורה לא היה אפילו מלא לוגמיו של הקטן, אך עכ"ז שואל את הרבי, מה לעשות כתיקון על זה.

בשולי הגליון של המכתב מתאריך ח' מרחשוון ה'תשכ"ו, ציין הרבי:

למה שכתב ע"ד חלב כו' – יפרישו לצדקה 41 שקלים (דולר)

[יתנום להוצאות גן-הילדים דבית ליובאוויטש].

(לכאורה יש לומר, שמספר 41 הוא גימטריא של חלב ועוד אחד, ע"ד התיקון בתניא בחלק אגרת התשובה למידת ה"כעס" ב-קנ"א תעניות).

ו' באדר תשע"ב
חשוב לשאול רבנווהשאנן

הרב שרקי מדגיש את זה כל הזמן בשיעורים שלו. שהתורה נמסרה דוקא מרב לתלמיד ולא רק דרך ספרים, אם יש שאלה כדאי וחשוב להתייעץ עם המרא דאתרא. פורומים זה נחמד והכל אבל תורה זה לא משחק ילדים. 

מה שאבא שלך אומר.פייגליניזית

רצינית לגמרי.

בקשר לשאלה, אם בבית לא אוכלים, ברור שאקח את זה בתור "יצר הרע".

את האמת, אצלנו בבית-ט!הר
אבא שלי אוכל, אמא שלי לא, והאחים חצי חצי..
אני מגיל קטן שומרת על זה וגם בעזרת ה בלי נדר, לא אפסיק..
פשוט מתוך הרהורים של אחר הצהריים כשהיו לפני חבילות שוקולד א חלב נכרי חשבתי על זה
אז אני לא חושבת שזה כה משמעותי.פייגליניזית

תשאלי את אבא שלך, או שבאמת תבררי על זה ע"י מאמרים בנושא. תשאלי רב. אין לי מושג.

אם אמא שלך אוכלת חלב נוכרי, תשאלי אותה מה היא חושבת. מן הסתם יותר חכמה ממך... תשאלי אותה האם ההבדל בינה לבין אבא שלך משמעותי או שאת יכולה לבחור באחד מהם בהינף יד..

(אצלינו בכל אופן אוכלים חלב נוכרי. לפני ההקפדה על זה, לי בכל אופן יש עוד כמה דקויות בהלכה שצריכה לשים לב אליהן קודם לכך. מה גם שלפי מה שהבנתי מאבי זה לא משמעותי עד כדי התנזרות מוחלטת.) 

את האמת שזה הפוך אבל לא קריטי..ט!הר
בכל אופן, אין לי כל כוונה לשנות ממנהגי;)

תודה אחותי!
החמרה.*ר*

אנחנו לא אוכלים, ואבא תמיד אומר לנו שאם קשה לנו - אנחנו יכולים לעשות התרת נדרים ולאכול. זו רק חומרה שהוא קיבל על עצמו.

אני לא יודעת הרבה, אבל ניראלי שאסור.בת11
אני התחלתי לאכול חלב עכו"ם לא מזמן....ישי .א.

הסיבה לכך היא בגלל שרבי הסביר לי שזה בסה"כ חומרה, אמנם ראוי לי מאוד להחמיר כיוון שהורי הם גם החמירו זאת על עצמם ונהוג לי לנהוג ע"פ מנהג אבותי. אך בגלל שכלל לא הבנתי את העניין של זה, וזה סתם נעשה עלי למשא אז הרב שלי אמר לי שלעניות דעתו אין צורך להחמיר במקרה כזה.

היה לי אפילו מעין סימן משמיים לכך, כי שאלתי את הרב שלי שאלה ממש כללית על מנהגים, למרות שהתכוונתי לחלב עכו"ם, והרב שלי הסביר את מה שכתבתי להלן ותנן את הדוגמה לחלב עכו"ם, באותו יום החלטתי שאני מתחיל לאכול חלב עכו"ם....

בקיצר מה אני אומר? חומרה יפה ושווה להחמיר בה, יש ענין כגדול וחשוב להחמיר בזה, אבל מי שממש לא מבין את חומרת הדבר ומהותו וזה נעשה עליו למשא לפחות לפי רבי אין ענין להחמיר!, אני ממליץ בכל זאת לפני שאתם מחליטים להתיר לעצמכם דברים תשאלו את הרב שלכם ותיראו מה הוא אומר....

וואי! רק רוצה להבהיר...לולית10

נשמע מתגובתך שחומרה, זה- אם אני מבין ונוח לי לקיים אותה אז סבבה, ואם אני לא מבין וקשה לי לקיים אז אני יכול להפסיק.

נכון, חומרה היא לא הלכה.

(ואני לא מדברת על המקרה הספציפי שלך, פשוט רוצה להבהיר כדי שאנשים לא יחליטו עפ"י התג' שלך שחומרה זה לא דבר חשוב ויקר ערך ושאפשר להקל בו כשמחליטים...)

אבל לחומרה יש תוקף! והיא יקרה מאוד מאוד בעיני ה' ית'... יש לה' נחת גדולה לראות שילדיו מהדרים במצוות אפ' יותר ממה שנצטוו...!!! זה מראה לה' שאנחנו שמחים במצוות!!!

אם משהו בכל זאת מחליט לאחר התייעצויות וכו' להפסיק להחמיר במשהו צריך התרת נדרים לעניו"ד- לא בטוח שאני צודקת, שכל אחד יעשה מה שהרב שלו אומר לו (אם צריך התרה או לא)...!!

שלא ישמע מדבריי שאסור להקל... אבל זה בתנאים מסויימים וחייבים לשאול רב...!!!

בהצלחה לכולנו!

'עבדו את ה' בשמחה בואו לפניו ברננה'!!!

חלב נוכרי הוא...נוצצת

חלב נוכרי הוא חשש שהנוכרי (גוי) יכניס דברים לא  כשרים לחלב..!
אבל יש המתרים משום שהיום אי אפשר ליצר שום דבר בלי שיראו אותך או ישגיחו עליך..!
זה נדר (לא כל עמ"י נדר...) אבל יש אנשים שעשו את הנדר 

אבל אפשר לעשות התרת נדרים אצל רב!!
(ואז מותר) 

מקווה שעזרתי..!

למדנו על זה היוםהמתיקות שבשכחה
אין לי כח לקרוא את כל התגובות אבל אם את עדיין רוצה עוד פרטים, תגיבי לתגובה שלי ואני אשתדל לרשום את הדעות שונות...
(עדי..) הרוב פה לא הבינו אותי..ט!הר

לא ביקשתי לשמוע מכם את ההלכה היבשה, אלא איך אתם לוקחים לעצמכם את העניין הזה..

לכן זה לא כל כך רלוונטי בשבילי, אבל זה נראה לי יהיה מאוד נחמד אם תזכי את כולנו.. כדי שאם יש כאלה שעדיין לא יודעים שידעו. תודה לך

יש מצב שהתגובה שלי תענה לך... (מקווה) פה למעלהלולית10
אני תמניה, ובעיקרון לנו מותרמומני

אבל אבא שלי ואחותי הבכורה קבלו על עמם לא לאכל, ו-אני גם! בתחילת החופש...

אבל פוול פעמים, נגיד שאני ב-אלדו ממש קשה לי... אבל אני יודעת שהחלטתי נכון....

אני חושבת (שלמי שמותר) והיא מסוגלת לזה- שתלך על זה!  (מנסיו- עוזר בהפכתת חצ'קונים... (מאז שאני לא אוכלת חלב נוכרי- אני גם לא אוכלת הרבה- בכלל-שוקולד....))

פרחממני- המושבעת: קינדר, נוטלה,וכו'פרח

הרבי מליובאוויטש אומר: חלב נוכרי עושה ספקות באמונהחני 770

חסיד אחד התאונן פעם בפני אדמו"ר הזקן בעל התניא והשולחן ערוך, שלחתנו נופלות מחשבות ופקפוקים בענייני אמונה. אמר לו רבנו הזקן: חתנך נכשל בשתיית חלב עכו"ם, שיהודי לא היה נוכח בשעת החליבה. ואף שהוא חשב שזהו חלב יהודי, ונוסף על כך חלב עכו"ם הוא איסור מדרבנן בלבד – הזיק לו הדבר ברוחניות, ומכאן ספיקותיו באמונה. רבנו הזקן נתן לו "תיקון", שעזר לו להירפא ממחלתו הרוחנית. [שיעורים בספר התניא פ"ח]

מוות רוחני:

מדברי הרבי הריי"צ מליובאוויטש [בתרגום חופשי ללה"ק] "חלב עכו"ם והדומה, הוא הכלי זיין של היצר הרע, אשר יורים את חיציהם מרחוק, וממיתים רחמנא ליצלן, או שעושים את האדם לבעל מום ברוחניות"

http://www.din.org.il/2011/05/30/%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%A2%D7%9B%D7%95%D7%9D/

ב"ה מצליח לא לאכולאחד מבני עקיבא
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך