שאלהה... שקצת מטרידההה.....אנונימי (פותח)

למה צריך לשמור נגיעה?

יענו אני יודע\ת שזה יכול להביא לדברים אחריםם...

אבל למה הדברים האחרים האלה לא טובים?

הבנתם ת'שאלה? כי קצת מסובבכת כשחושבים על זהה..........

כדי שאנשים ירצו להתחתן ולהקים בית נאמן בישראל...מה זה משנה...
ז"א נראה לי ככה...מה זה משנה...
וזה לדעתי אחד הדברים היפים שבן ובת שומרים נגיע...

ואין לי כח להסביר את כל דעותי בעניין...
..יושי=]
בעיקרון צריך לשמור נגיעה שמתי שתתחתן/ני-את/ה יותר "תתלהב/י" מאישתך/בעלך..
כאילו אם תעשה דברים לפני חתונה-אחרי שתתתחתן/ני הם לא כ"כ "ילהיבו" אותך..
וגם אתה הייתה רוצה שאישתך היית/ה עם 1000 בנים/בנות לפניך?!

כמו שאת/ה לא רוצה אז גם אישתך/בעלך לא ירצו..

אישית אנלא שומרת נגיעה-אבל זה מה שתמיד אומרים..
כנסי-אחת ללא שם
שמעי,בואי נגיד שאני לא רבנית
ולא הכל אני מבינה אבל מה שאני יודעת
זה שאם ה' צווה את זה אז זה רק לטובתך ורק בשביל
לשמור עליך ובאמת זה מאוד קשה לשמור ודווקא
הקשיים האלה יתנו לך סיפוק אחרי שתתגברי.
לוידעת אם עזרתי ...
אוהבת ומזדהה..
אחת ללא שם..יושי=]
את יודעת אולי איפעע כתוב שאסור?
כאילו פעם היית יכולה לעשות הכל עם איזה בן/ת שאת רוצה-עד מתי שאת נשואה..
אז למה עכשיו זה שונה?
לא נכון!פינקיו
לא היית יכולה לעשות שום דבר לפני החתונה.
ואם שאלת איפה זה כתוב אז: כתוב בתורה" ואל אישה בנידתה לא תקרב".
אסור לגבר לגעת באישה שלא טבלה במיקווה.
מה זה אומר שאחרי החתונה אין איסור נגיעה???מה זה משנה...
לבן/בת זוג, הכוונה.תפוזה 1
כדאי לכם לא להסחף פהאוריה שמחה
בעינייני טהרת המשפחה, כי זה נושא מאוד מורכב שלרב החבר'ה פה רק יזיק לשמוע בגיל כ"כ צעיר ולא בוגר. אז חסוי\ה יקרה- אם את\ה ב-א-מ-ת רוצה לדעת, ללמוד ולהבין- תחפש\י בחברים מקשיבים. יש שם את כוווול התשובות לשאלות האלה, עם ביסוס ופירוט הרבה יותר ממה שיתנו לך פה.. ב"הצלחה!!
זה נושא מורכבננסי
זה באמת נושא מורכב ואני חושבת שעדיף שלא ניכנס לכל פרטי הפרטים בנושא נגיעה. אך קודם כל, יש הלכות ברורות בנושא הזה כמו בכל נושא. אם זה אסור, ומישהוא רוצה לשמור את ההלכה, אז הוא צריך להמנע מנגיעות אסורות. וחוץ מזה, מבחינה פסיכולוגית, ברגע שנכנס הצד הזה לקשר בינו לבינה, זה משנה את כל אופי הקשר. המשיכה הפיזית תופסת חלק גדול מהקשר. ולנוער דתי, שיודע שזה אסור, גם נכנסים רגשי אשמה, גם לבני הזוג וגם לכל אחד בנפרד. עוד דבר, זה עלול להוריד את כל אחד בעיני השני כי הוא אומר בתוך תוכו-אם החבר הוא באמת בחור טוב, למה הוא מוכן לעשות את זה. וכך גם לגבי הבחורה.
יש את הספרון הזה מגע הקסם...כפ"ד בנשמה
יהלומים יקרים..אנונימי (פותח)
אחותי הגדירה את זה פעם בתמצית של התמצית כך: שאת היהלומים הכי יקרים שומרים בכספת שמורה ולא כל אחד יכול לגעת.
יש ייחודיות מיוחדת במגע הראשון, שהוא מדהים ויחודי כשהוא היחידי. וזו מערכת יחסים שונה לגמרי ואמיתי הרבה יותר מקשר זוגי אחרי נגיעות רבות.
אני לא מבינה בזה עדיין. אבל זה מה שלמדתי ואני יכולה להבין את זה ממש.

אבל באמת כדאי לך לקרוא את הספרון של "מגע הקסם".
עד הסיפור של אמנון ותמר היה מותר!אנונימי (פותח)
כתוב בגמרא בסנהדרין שאחרי הסיפור של אמנון ותמר התחילו להגיד את ההלכות של נגיעה ואיחוד... (עכשיו אולי תבינו למה אמרו את כל ההלכות האלה...)
לא מדוייק.צחקן
בעז"ה.

הי'ה מותר עד חורבן בימ"ק, שאז חלו דיני טומאה וטהרה.
מאותה סיבה שאסור לחלל שבת וכו' אז...חיים שלמה
גם נגיעה זה אסור...
תגובהלהבת-כוח
טוב אני אנסה להסביר בפן המחשבתי (ניראה לי שככה קוראים לזה)
זה מחשבות ומסקנות שאליהן הגעתי אחרי שקרוב משפחה שלי הכניס את חברתו להריון (שניהם היו דתיים).
אני תמיד חשבתי 'ברור שאני שומרת נגיעה, ככה הקב''ה ציווה, רמז, הרבנים הוסיפו סייג (אני לא בטוחה).
הקיצור, העיקרון ברור, עשיתי כי ככה לימדו וככה אמרו.
אבל אנחנו צריכים להבין הקב''ה רוצה לטובתנו, הוא נתן לנו את המצווה הזו כדי שנערות צעירות מאוד לא ייכנסו להריון, כדי שקשר בין איש לאישה איננו יהיה זול (כמו שהרבה קשרים כיום).
אני רוצה להוסיף משהו שניראה לי קשור.. אני תמיד אומרת שיש מצוות שאנחנו מבינים, בין אם זה בגלל התפתחות המדע (לא לאכול בשר עם חלב) ובין אם זה לראות את ההשגחה כאן ועכשיו (קיבלנו ציווי לנוח במשך 24 שעות. איזה כיף לנו!!! הקב''ה קלע בול, לא?!)
ואז יש מצוות שממש אשרינו שזכינו, שפשוט בוחנים את האמונה שלנו. מצוות שאין להם שום היגיון, אבל על ידיהם אנחנו מוכיחים לקב''ה שאנחנו מאמינים ומקיימים את דבריו, וגם מוכיחים לעצמנו שאנחנו רוצים להיות חלק מעמ''י.
קיבלנו מתנה מהקב''ה, את התורה שבמילים אחרות ניתן גם לקרוא לה ספר לחיים טובים. הכל לטובתנו!!! ברגע שנבין ונפנים את זה באמת באמת וגם נקיים את זה ונוציא את זה לפועל. (וכמובן קל להגיד קשה לעשות) אבל אם נצליח אז יהיה לנו טוב, ויהיה לקב''ה טוב, כשיראה שאנחנו שומרים את מצוותיו.
בכל מקרה, מקווה שלא מבולבל מידי, ושעניתי.
שבת שלום!
כי אסורהרועה
יש נושאים שהגבול בין אסור למותר רעוע גם ככה, עדיף לא לשאול.
סתם, פשוט -מתו"ש
אתה רוצה כשתיהיה גדול אשה אחת או מיליונים, אני ממליצה על אחת, כולופן, צריך להתחיל עם זה עכשיו.......
לחסוי.מ.מ.י.ר
קודם כל, תצא מנקודת הנחה (וזה שייך לכל המצוות) - הקב"ה לא שונא אותך ח"ו, ויש לו מטרה להתעלל בך או לעשות לך חיים קשים.
הקב"ה אוהב אותנו וכל מה שהוא ציווה אותנו זה לטובתנו, גם אם אנחנו לא מבינים.

למה קשר כזה לא טוב?
קודם כל - סביר להיח שקשר כזה (במיוחד אם רוב הביסוס שלו הוא על נגיעה; יש גם הנאה 'טהורה' - נניח הבן או הבת מחפשים מישהו לדבר איתו) הוא אגואיסטי לשני הצדדים. אתה נהנה, היא נהנית - זה כיף, בקיצור אגואיזם של שניכם. ואפילו אם זה באמת אהבה (בתור בן אני אומר - נדיר מאוד. הראש של בנים שיש להם חברה נמצא במחוזות רחוקים אחרים מאשר קשר של נתינה), ולא אגואיסטיות, גם אז אם זה לא לצורך נישואין תוך שנה מהקשר - זה גוזל הרבה הרבה כוחות נפש. כוחות נפש שהיית צריך אותם בשביל לבנות אחרי זה את הקשר של האמיתי, כוחות נפש טהורים שדרושים לך במצב הזה להתפתחות של האישיות שלך בתחומים אחרים. כוחות חיים שמבוזבזים, וחבל. (ולצערי, אני אומר את זה מתוך קצת ניסיון).

היהדות רוצה לתקן את העולם. היהדות לא אומרת שאסור להנות, אדרבא - נזיר שמתנזר מהנאות העולם נקרא חוטא וצריך להביא קורבן אחרי סיום ימי נזירותו.

התורה אומרת להנות, אבל היא אומרת איך להנות! להנות בצורה שתבנה את העולם, גוף ונשמה, ולא בצורה שמקלקלת הכל.

לכן, יש מצווה מהתורה להתחתן. מצווה מהתורה של קשר בן בן לבת!! אבל רק בצורה של חתתונה, ולמה? מסיבה פשוטה - כשמתחתנים ומקימים בית בישראל, הבעל והאישה חושבים על השני! (ואם הנישואין נעשים בצורה אגואיסטית זה כמעט תמיד מוביל לגירושין)

חושבים אחד על השני, על הילדים - זה בעיקר קשר של נתינה, ופחות של קבלה. וקשר שבנוי כך הוא כל כך אמיתי, אהבה אמיתית ולא אגואיזטית, אהבה שבונה חיים חדשים פה בעולם, בית! נהנים, והכל ע"י בניין של העולם.

כל אלו דברים שמתוכם אפשר להבין כמה הקב"ה אוהב אותנו ומדריך אותנו מה לעשות בכל המציאות המבולבלת שאנחנו נמצאים בה - אבל גם בלי הבנה, אנחנו צריכים לקיים את דבר ה' םשוט כי הוא אמר.
וזה דגש מאוד חשוב - טעמי המצוות הם לא סיבה לקיום המצווה, אלא רק עוזרים לנו להבין את משמעות המצווה, וגם בלעדיהם חייבים לקיים את המצווה.

שיהיה לך בהצלחה!
תגובהאנונימי (פותח)
בס"ד
מהתורה אין איסור, האיסור הוא מחכמים ובפשטות נראה שהאיסור בא למנוע דברים גרועים יותר...
שמא תאמר: לי זה לא יקרה, סתם הגזתם! וכו..
על זה אענה לך:הצחקתני!!!
אדרבה אם חכמים לא היו אוסרים את זה, הם היו עושים "צחוק מעבודה"! והייתי טוען כלפי הקב"ה "מה יעשה הילד ולא יחטא!!!"
שמא תאמר: אם כך אז מדוע התורה לא אסרה את זה?
אענה לך: שהיא השאירה את זה לחכמים וכמו שהתורה מצווה "ועשו משמר למשמרתי" וידוע שהתורה מצווה את חכמים לעשות סייגים שישמרו על התורה ועל זה צוונו לשמוע ל"כל אשר יורוך".
אתה מוזמן ללכת לציבור החילוני ולראות מה קורה שם.
בהצלחה, אין כמו לשמור על קדושה! הנגיעה היא נגע, היא רק תרחיק אותך מהאמת, ואפילו מעצמך.
?!פינקיו

אסור, זה נכון אבל אני חושב שלא כדאי לשאול זה תירוץ חסר תוכן ורדוד.

אם מישו שואל סימן שזה מפריע לו...

אם באמת תלמד את כל הדעות תביןהרועה
יש דברים שעדיף לא לדעת.
האיסור היום...אהבת חינם
פעם לה הייתה בעיה של איסור נגיעה כי אף פעם לא חשבו עלזה
אבל היום שהיצרים יותר גדולים ועם כל הפריצות שי היום
חז"ל (או מי שזה לא יהיה) החמירו את איסור הנגיעה כדי שלא נגיע לאיסורים האמיתיים.
אהבתי משמ.מ.י.ר כתב ו...נצח לנצח!!!

בוא נגיד שחסוי זה בת..

אין לי כוח לכתוב עם מלאא סלשיים...(////)

אז ככה דבר ראשון אני ממש מסכימה עם מה שמ.מ.י.ר כתב...

ורציתי להוסיף עוד כמה דברים:

חסוי כתבה שהיא לא מבינה למה ה"דברים האחרים" לא טובים..

אז זהו שקודם צריך להבין את היסוד החשוב,

שמעבר לאיסור נגיעה שניתן כדי למנוע  כל מיני דברים..

צריך להבין שהשמירה על מסגרת ברורה של משפחה היא דבר חשוב..

ואי שמירה עליה מסכן כל אדם בעתיד.. שלא ידע מה מקורו..

ז"א- אם עכשיו יש תסייג של שמירת נגיעה.. (זה לא אומר שהוא אסור מהתורה..

זה פשוט סייג של חכמים.. שצפו לדורות הבאים..)

אז הוא נועד לכך שלא יגיעו לאיסורים חמורים יותר.. לפריצות.. לחוסר גבולות במשפחה..

שכל אדם ידע מי ההורים שלו.. ולא יהיה תסבוכות.. וכו'

כל זה רק מעט...(!!!)

כדי למנוע ניתן הסייג הראשון- שמירת נגיעה!!

ואים נשמור עלזה.. נצליח בברור לשמור גם על האיסורים האחרים..

אוקי מקווה שהסברתי תעצמי..

ב"הצלחה לכל המתקשים בעניין....

תשמע/יאנונימי (פותח)

את צריכה להבין שברגע שזה מתחיל אתה לא יודע איך זה יגמר (בעצם יודע וזה רע מאוד)

אני חושב שזה דיי ברור...

כי זה פשוט כדאיאשתו-של-בעלי

בתור נשואה טריה... א"א לתאר את התחושה של לגעת בפעם הראשונה...

אחרת, מה מרגש בלהתחתן?? זה היופי של היהדות. כל דבר בזמן שלו.

אני חושבת מה היה קורה אם לא הייתי שומרת נגיעה.. כל ההתרגשות, ההנאה הגשמית והרוחנית היתה נעלמת..\

ההלכה שומרת עלינו בשבילינו.

נכון שלפעמים זה נורא קשה... אבל יש למה לחכות

כ"דמתנחלת לעד
קראתי תהתחלה זהנשמע יפה ומסביר
יש עוד שירשור על זה למעלה420mal

והנה קישור על חומרת החטא ומעלת השמירה

http://hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=28565

אתם מכירים את הקטע עם העגבניות על זה?!אנונימי (פותח)

אוקי אז ככה....

את/ הולכת למכולת...

איזה עגבניה תקני?! זאתי שכולם כבר נגעו בה או זאתי שם מאחורה הטובה והיפה שאף אחד עוד לא נגע בה??

ברור שאת היפה והטובה שאף אחד לא נגע בה...

ככה גם כשתתחתן/י..

את איזה בן/בת זוג תקחי?! את זה שכולם כבר נגעו בו??או את היפה והטוב/ה שאף אחד לא נגע בה?!

* למחשבה!

כן,אנונימי (פותח)

הדוגמא הזאת ממש טובה,

אבל זה לא אומר שזה כזה קל להפסיק..

לא אמרתי שזה קל...אנונימי (פותח)
אבל לפחות שיהיה במודע....
אוקיי, זה במודע.אנונימי (פותח)
אבל זה רק עושה ייסורי מצפון, כי אנשים לא הולכים להפסיק עם זה, לא?
בלי להתפלסף!!!אילונת!!!אחרונה

האיסור לשמור נגיעה הוא לטובתך בלבד!!!כמובן שזו הלכה שאנו צריכות לשמור אך תקנו הלכה זו כדיי שאנו הבנות נוכל לשמור על עצמינו טוב יותר...

וכל הסיפור הזה הוא כדיי שנוכל לחיות עם הבעל שלנו בקדושה וטהרה...

ואני ממש ממש ממליצה לקרוא את הספר "מגע הקסם" הוא בדיוק התשובה לשאלתך...

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך