הגיוני?אנונימי (פותח)

אנחנו רוצים לגמול אותו, הוא כבר מוכן ומסתובב בבית בלי טיטול ועושה יפה בשירותים ומבין, ומבקש להיות עם תחתונים כבר הרבה זמן. גם קצת מפספס....

דיברתי עם הגננת להגיד לה שאנחנו גומלים, והייתי בהלם! היא לא מוכנה לגמול. למה? יש לה דברים יותר חשובים עכשיו לעשות בגן, באילו המילים!! היא עכשיו עסוקה בלתת לילדים חום ואהבה, זה תחילת שנה עדיין והיא מוכנה לגמול רק בקיץ. עכשיו לא מתאים לה והיא בערך אוסרת עלי לגמול.

הגיוני שהגננת מחליטה דברים כאלה? נראה לי שההורים מגדלים מחנכים ומחליטים, ותפקיד הגננת זה לעזור ולשתף פעולה, לא? נמאס לי שהיא חושבת שהיא אמא שלו.

אני לא מתערבת לה במה לעשות בגן ומתי, אז שלא תחליט לי החלטות!

זה הגיוני שככה גננת תגיד?

חוצפה.מאמע צאדיקה

צריך להעמיד אותה בעדינות על מקומה הנכון, היא לא קובעת את התהליכים של הילד, והיא לא יכולה לא להיות שותפה לתהליכים שאת מעבירה את הילד 

את כאמא -צריכה גם לנסות להבין את המחשבה שלה

הילד התחיל מסגרת חדשה- הוא כבר עסוק עם חידוש בחיים.. עוד חידוש ומעבר- גמילה- אולי יהיה לו יותר מידי בבת אחת... 

המלצה- פשוט לשלוח בלי טיטולאנונימי (פותח)

היא כבר תראה שהוא גמול ואין לה ברירה.

הילד שלי לא הסכים לשים טיטול שבוע לפני תחילת המעון...

אמרו לי שבמעון צריך  "לקבוע תור" 

\בימים שקדמו למעון היו ימים שנלחמתי ושמתי לו טיטול (בעיקר כשיצאנו מהבית  כי הוא פספס הרבה)

המליצו לי (חברות) 

פשוט להביא אותו ככה.

אמרתי להם הוא גמול כבר 

וקרה שהוא פספס. לא נורא! קיבלתי אתזה

(ותאמיני לי שיותר קל לילדים בשירותים שם שהם נמוכים ונגישים מאשר בבית...)

אני חושבת אם את יכולה להשאיר אותו בבית יום-יומיים (או שבת-ראשון)ולאמר לגננת שהוא נשאר בשביללוודא את הגמילה ולראות שהוא מסתדר ואז לשלוח אותו בלי טיטול

(אם הוא באמת גמול בד"כ הוא לא יתן להם לשים לו טיטול...)

בהצלחה!

באמת לא בסדר מצד הגננת אבלכוכב לכת

עדיף לא לריב איתה על כך כי הילד רק יסבול מזה. אולי אפשר להשאיר אותו יום-יומיים בבית לגמילה האינטנסיבית ואז להחזיר לגן ללא טיטול? נסי להציע לגננת אפשרות כזו אם את יכולה. מניסיון שלי- הגננת מאד העריכה את זה וכשהילד חזר לגן- היה לה יותר סבלנות לטפל בפספוסים (המעטים) שכן היו.

הרווח- ילד רגוע ושמח, גננת סבלנית ואמא שקיבלה עוד נקודות זכות בעיני הגננת...חיוך גדול

ועוד משהו: במקום לכעוס נסי רגע להכנס לנעליה של הגננת. יש לה (נניח) 6-8 ילדים קטנים ולגמול בחורף באמת לא קל (החלפת גרדרובה שלימה וניקיון פספוסים) במיוחד שעכשיו עוד לא נכנסו עדיין לגמרי לשגרה ואני לא יודעת עד כמה הילד כבר "מחובר" לגננת.

בטח עכשיו יקפצו כמה שיטענו "היא בחרה בזה אז היא צריכה לדעת למה היא נכנסת" וכאלה. ואני מסכימה! 100% נכון!

א-ב-ל הגננת כן קצת צודקת בזה שכעת טיפה מוקדם לגמילה (מבחינת השנה, לא גיל הילד) והיא עדיין בשלב שצריך לבנות את הקשר והאמון בין הילדים בגן לבינה ע"מ שיוכלו לתת בה אמון שמניסיון עצוב עם הילדה הראשונה גיליתי שזה קריטי לגמילה (הרבה כעס מהגננת שהופנה גם לילדה וגם לנו, הילדה התביישה לספר לה על פספוסים וכו' וכו')

צודקת!משיח עכשיו!

אם יש לך אפשרות להישאר עם הילד 3-4 ימים בבית וולגמול לה יהיה מצוין

אני השארתי בבית כמה ימיםשירק

באמת תשובה לא סימפטית של הגננתיטבתה

בן כמה הוא דרך אגב?..

הייתי מציעה לך לא להתווכח איתה או לשלוח בלי טיטול ואז יהיה מה שיהיה כי הילד יסבול מדו משמעות ואף יש מצב שמיחס מעליב.

אלא בבית לאפשר לו להיות בלי טיטול- תתני לגננת שבוע-שבועיים בערך

ואז תסבירי לה שלדעתך זה ביזבוז לחכות לקיץ בעוד הילד בשל ומוכן לגמילה (תספרי לה שבבית הוא ממש מסתדר)

שעד עכשיו 'הבנת' את הסירוב בגלל תחילת שנה והשלב הראשוני של היכרות ופרידה אבל עכשיו זה הזמן-

וגם עדיף בנגלות קטנות ולא כולם בבת אחת בקיץ.

וזהו- לשלוח בלי טיטול.

להתעניין כל פעם מה אתו ואיך מסתדר.

אני בטוחה שהיא תבין

בהצלחה

הפותחתאנונימי (פותח)

אחרי שבועיים בערך שהיינו אחה"צ בלי טיטול, החלטתי שזהו וכמו שהיךדים אומרים - 'את לא אמא שלי ואת לא מחליטה עלי....'

יום שישי השארתי אותו בבית וגם היום (ראשון) כדי לגמול. נראה מה יהיה מחר, בנתיים מתקדם יפה, ועוד לא אמרתי לגננת שבגלל זה הוא לא בא לגן, נראה איך היא תגיב.

הוא בן שנתיים ו-3 למי ששואלת.

הגננת הזאת אוהבת לגמול קבוצת ילדים ביחד, ככה זה הולך יותר בקלות כי יש מעין לחץ חברתי והילדים רואים אחד את השני, זה באמת הולך טוב ככה!

אני רוצה עכשיו לפני שהחורף יגיע ונהיה עם הרבה שכבות

וברור שאני לא הוכלת לריב עם הגננת, בכל זאת כדאי שהיא תאהב את הבן שלי

אתן יודעות איך זה בגנים אחרים? בכל גן הגננת מחליטה על גמילה?

אל שכחי לעדכן מה היהלשם שבו ואחלמה
זה נכון שיותר קל לגמול קבוצת ילדים בגלל הלחץ החברתעקרת בית

אבל עדיין ילד שמוכן, חבל לפספס את זה, בגלל שבאיזה שהוא שלב, הוא גדל ומבין שהחיים יותר קלים עם טיטול, ובלי עול של לרוץ לשירותים ולהתאפק ,מנסיון עם ילד שהיה מוכן ובשל לגמילה בגיל שנתיים ,ודחינו בגלל החורף .ובסופו של דבר נגמל רק בגיל שלוש פלוס, והמענין היה שהוא נגמל דוקא אחרי שעברנו דירה והוא עבר לגן חדש שבו הוא היה הקטן בילדים וכמובן היחיד שלא גמול (בגן הקודם הוא היה כמעט הכי גדול) ושלושה ימים אחרי שנכנס לגן החדש, הוא בקש מעצמו שהוא לא רוצה טיטול, ותוך יומיים הסיפור הסתיים ומאז אין כמעט פספוסים.

מה! אצלנו יש שיתו"פ מלא בין הגננות למשפחה! להתלונןמה אני ומה חיי
חמודה יש יתרונות לפה ולפה אם את מתחילה ..770מ
עבר עריכה על ידי 770מ בתאריך י' בחשון תשע"ד 18:38

עכשיו אז נכון שכעת לא חורף והוא נראה שיהיה גמור עד החורף אבל..

בחורף עצמו לרוב הילדים יש נסיגה וזאת בגלל השכבות הרבות הילד פחות רגיש לביצוע המשימה והוא מפשל!!

מנסיון שלי עם הבת הגדולה ועוד בן אחריה  לדעתי הייתי באמת מתחילה אחרי או תחילת פסח שאז הטווח

של הקיץ לחורף ארוך!!

אם יש לך עוד שאלות והיה ואוכל לענות.. בשמחה!!

הפותחתאנונימי (פותח)

אז אחרי כמה ימים בבית, כשהוא גמול למהדרין גם בשינה באנו לגן עם חיוך ובלי טיטול

הגננת עשתה פרצוף, הסברתי לה שהוא גמול ושאין מצב שאני מחזירה לו טיטול ו- זהו!

אח"כ היא התקשרה ואמרה שאני עוברת על החוקים בגן וכו' וכו', אבל בסדר. הילד גמול,שמח וטוב לב והגננת חיה ונושמת ב"ה.

מישהו צריך טיטולים של 4+?

דרך אגב, התייעצתי עם הרבה אימהות, כולם אמרו לי חד משמעית שגננת צריכה לגמול ולא יכולה לסרב. מאיפה היא המציאה את זה? ומה הסיפור לגמול? לא משנה, עבר....

שתצלחו בקלילות כזו את הכל המעברים בחייכם יוקטנה
טוב לשמוע. ושימשיך להיות טוב אור היוםאחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך