המשך יבוא...חוליאן קראך

בשבחי החינוך הדתי לאומי..אורי אורבך.

הוא צעיר בן 24 חרדי מלידה גר בירושלים.

בעולם האסוציאציות שלו לא משחקים שום תפקיד הביטלס' שלום חנוך עמוס עוז מבית אלפא ועד נהלל.חיים יבין.פרס נובל.כ''ט בנובמבר.הבימה.הפקולטה לחקלאות.חנה סנש.קידה שעירה.חייקה גרוסמן.ריטה ורמי.הוא שמע מילה פה מילה שם .אבל הוא לא ממש מבחין בין ידיעות למעריב..עיתון הארץ או מקור ראשון מעולם לא ראה.בטח לא קנה..הוא לא זוכר שמות של יותר מחמישה רמטכ''לים..לא תקבלו תשובה אם תשאלו אותו מי אלו התרנגולים..ומה זה משפט קונסוטיטוציוני..הוא יודע מילים בודדות באנגלית.וכלום במתמטיקה..רק חיבור חיסור כפל וחילוק..פיזיקה וכימיה מחוץ לתחום..ספרות עברית מעולם לא קרא..וכנראה גם לא יקרא..ספרות יפה שירה עברית ספר חדש בהוצאת עם עובד..המחקר החדש באוניברסיטה על מחקר וזהותלא יובא לידיעתו ..גם לא התצוגה החדשה בגלריית עמליה ארבל.הדיון על חופש הדיבור.ועל מדיניות הרווחה במשנה הסוציאל דמוקרטית לעולם לא יחצה את המסננת שלו...אולי הוא שמע משהו מהמושגים הללו באקראי .אבל אף אחד מהמינוחים .השמות.הטעמים.הספרים והנושאים הללו לא מדבר אליו ..אף אחת מהמילים...אום כולתום.חשבון דיפרנציאלי.יחידה 669.ואדמונדו דה אמיצ'יס לא מוכרת לו....בלוטות האקטואליה והנוסטלגיה שלו לא ינועו לחלוטין למשמע התיבות גיורא שפיגל .טלעד.אהרון אפלפלד.יובנטוס.חנוך לוין.דגניה..

הוא חרדי ואין לו מושג!!!

הוא צעיר בן 24..חוליאן קראך
הוא צעיר בן 24 חילוני מלידה .גר בירושלים.בעולם האסוציאציות שלו לא משחקים שום תפקיד חסידי קרלין .הסטייפלר.החזון איש והרב כהנמן.''תהא השעה הזאת שעת רחמים'' קידוש השם.זצו''קל.איצקוביץ.חוג חתם סופר.ישיבת המתמידים.השיעור השבועי ו''שירו למלך'' הוא שמע משהו פה ושם.אבל הוא לא מבדיל בין המודיע ליתד נאמן שבועון חרדי מעולם לא נפל לידו והוא לא מכיר שמות של שלשה גדולי תורה.לא תקבלו תשובה אם תשאלו אותו מה זה תוספות.ומי זה הרבי מסאטמר..הוא יודע מילים בודדות בארמית ..רחמנא ליצלן..ואדרבה.. אבל לא מבין כתב רש'י .חומש הוא קורא בשגיאות נוראיות.הוא לא יודע על קיומם של הריטב''א והמהרש''א.תוספות יום טוב וקידוש לבנה..הוא ניזון ממקורות רבים אבל מעולם לע שמע ויכוח על דין גרמא..ועל שלוחו של אדם כמותו..לא פתח את הספר שמירת שבת כהלכתה...אין בעברית שלו''מחשובה''..ו..''מה הפשט?''..הגבהה גלילה ...זעקת היתומים וביטול תורה..הוא לא מבדיל בין ראשונים ואחרונים..אף אחד מהמושגים כלי שלישי .המשגיח. האדמור הזקן.כוילל ערב והופרשו תרומות ומעשרות לא חדר למקורות המידע שלו..''שיר המעלות ממעמקים קראתיך ה' '' לא עושה לו את זה...לא מתרגש מאבינו מלכנו חננו ועננו ואינו מגיב לזימון בעשרה..צאן קדושים .שמירת הלשון.ורבינו בחיי...

הוא חילוני ואין לו מושג!!!!
יום ראשון מגיע המזרוחניק...חוליאן קראך
תיקון טעות.. יום שלישי..נעלו אותי פשוט..חוליאן קראך
אוקיי..הנה זה בא..חוליאן קראך

בשבח החינוך החרדי..  

במאמרו המרתק של אורי אורבך הוא התייחס למושגים של צעיר חרדי ושל חילוני ושכח משום מה את מושגי הצעיר דתי לאומי מכיוון שאורי אורבך הוא ידיד מצאתי לנכון להשלים את החסר..

הוא צעיר בן 24 מזרוחניק וגר בירושלים..

בעולם האסוציאציות שלו משמשים בערבוביה..הביטלס עם חסידי ברסלב .עמוס עוז והרמח''ל.הבימה ומרכז הרב. חנה סנש וחנה ושבעת בניה. ידיעות והצופה. הוא זוכר שמות של חמשה ראשונים ושל חמשה רמטכ''לים.אבל דווקא אצל חמשה האחרונים נוצצות לו העיניים. הוא קורא ספרות עברית שומע שירים באנגלית ולומד גמרא בארמית. ההשואה בין השלשה לא ממש עובדת לטובת הארמית.... הוא יושב בטיש של הרב מרדכי אלון אך גם במופע האחרון של ריטה ורמי ..בשניהם תראה אותו עם עיניים עצומות שר בדבקות...הוא ישתתף בהפגנות סוערות נגד פינוי הישוב יהויפיץ המונה שלשה קראוונים ....אבל לא תראה אותו בהפגנה נגד חילול שבת.. הוא בהחלט מכבד רבנים .אך המ''פ שלו הוא בשבילו אלוהים.... הוא די מעריך כאלה שמגיעים להשגים במפעל הש''ס .אבל מעללי הגיבוש האחרון של דובדבן יגרמו לו למבטי הערצה ולדפיקות לב של ציפיה...גם אם הוא מרשה לעצמו לדבר איתך כל התפילה...אם תדבר ב''תפילה לשלום המדינה הוא לא ידבר איתך יותר..הוא סובלני כלפי החילוני ויגלה הבנה לעובדה שהם משתמטים מקיום תורה ומצוות...אבל לא יכול לסבול את החרדים שמשתמטים משירות צבאי..אם תספר לו שאתה לומד כלכלה באוניברסיטה הוא יעריך אותך הרבה יותר מאשר אם תספר לו שאתה לומד גמרא בכולל ....הוא ישתולל בטירוף למראה גול של נימני ......אבל בשמחת תורה לא יהיה לו נאה לקפוץ ב''מוישה אמת''...

הוא לא יחשוב שמוכרחים לגדל זקן ופיאות ..אבל על השפם שלו הוא בחיים לא יוותר..

הוא מזרוחניק ואין לו מושג מה הוא יותר...דתי או חילוני..

וואו....מגניב...אהבתי ממש!!!תהילה=)=)!!!
זה מענין לראות איך חרדים רואים אותנו...גב''שניקית גאה

הקטע הזה קצת מוגזם.... ובכלל יש בו המון הכללות...

" הוא מזרוחניק ואין לא מושג מה הוא יותר דתי או חילוני..."

הוא דתי לאומי (מזרוחניק) הוא לא צריך להיות משהו אחר.... למה צריך להשוות אותו או לחרדי או לחילוני???

מהקטע הזה יוצא שהדתי לאומי נופל בין הקרשים... לא יודע במה לבחור... חסר אופי...

אז ממש ממש לא.... לנו יש לנו ערכים משלנו...

בתכל'ס- על חלק גדול מהציבור הוא צודק!yoel_s4

התגובה אמורה להיות: לא! אני לא (רוצה להיות) ככה!

ודבר שני- למה לערב בזה את החילונים, שלא מבינים כלום? (אני מדבר על אורי אורבך).

אהבתי את שני הקטעים הראשונים,טימון!

של החרדי והחילוני, וציפיתי ממישו כמו אורי אורבך לא לרדת על הדתיים אלא לצאת להגנתם..

לדעתי, מי שדתי ובאמת מרגיש את עצמו כמו הקטע השלישי הוא ממש מסכן ולא יודע מה הוא רוצה מעצמו, ולמה הוא בכלל קורא לעצמו דתי?

דתי לאומי זה לא באמצע. זה דרך חיים.

הרבה אנשים חושבים [כן, גם דתיים] שהמגזר הדתי הוא "דרך האמצע", שהוא בין החרדים לחילונים. אבל זה לא ככה!!

להיות דתי זה פירושו להאמין במה שאתה עושה ובדרך שלך ולא לחושב שזה האמצע ותמישהו צריך להגיע לסוף הדרך שזה הצד החרדי.. ממש מעצבן אותי המחשבה הזאת בעם שלהיות דתי זה באמצע. בין לבין.

ולדעתי כל מי שמדריך כאן, צריך לעשות פעולה ולהעביר את המסר הזה לחניכים שלו. זה המסר הכי חשוב שבינתים אני חושבת שצריך להעביר לחניכים דתיים. אחרת הם יפרקו עול או יהפכו להיות חרדים.

נקודה למחשב למי שעדין לא חשב עליה.

תיקון טעות...נורא חשוב..חוליאן קראך

את הקטע השלישי לא כותב אורי אורבך..אלא חיים ולדר..בתגובה לאורי אורבך..

תראו את הקטע על השפם בסוף...

הרעיון הוא שאורי אורבך מנסה לבוא ולומר...''תראו החרדים נדפקים מצד אחד..כי הם לא יודעים כלום מהחיים. מצד שני לחילוני אין בסיס דתי בכלל'''  ומימלא יש להבין '''כמה טובים הציבור הדתי לאומי שמשלב בין השניים ולוקח את הדברים הטובים''....

אומר לו חיים ולדר  ....[בניגון]..טיפש שבעולם ...הדתי לאומי רק מבולבל יותר ויצא קירח מכאן ומכאן..

נ.ב מיותר לציין שרק הבאתי את הדברים וניסיתי להסבירם..תגובתי האישית על המאמר בוא תבוא בסוף השרשור..

אהבתי..זלמן לוי
אהבתי...זלמן לוי

אבל שמעתי שיש לזה איזה המשך, משהו כמו מכתב ששלחו בחזרה לחיים ולדר שאומר שלא כולם ככה ושיש גם הרבה שמשלבים את זה כמו שצריך.            

לא יודע ככה חבר שלי סיפר לי...

יש המשך. מישו מ"תורת החיים" כתב המשך. המשך יבוא???אחד מאלף
רוצים אותו?*מוריה 2*

הוא הדריך אותי בסמנריון ואם אתשאלו אותי זאת הדרך הכי נכונה שכולנו צריכים לשאוף אליה...

אני אחפש את זה...

הלל מרצבך? נראלי הוא כתב את זהאחד מאלף

בס"ד.

יש לי את זה איפשהו, אבל בכל מקרה זה ארוך, ואין לי כח להקליד

מה שכן, הויכוח בן החרדים לדת"ל ארוך ומורכב,

ולא ימוצה (מלשון מיצוי) לתוך חצי עמוד של כתיבה שנונה...

זה דבר שנכתבו עליו ספרים ונערכו עליו מליוני ויכוחים... ויותר מזה, זו תורה שלימה שלוקח שנים ללמוד אותו ואי אפשר לסכם אותך לתוך מס' דפים...

אה...טימון!

אז זה כבר משו אחר, לא ראיתי שכתבת שחיים ולדר כתב את זה..

זה באמת לא מתאים לאורי אורבך. וראיתי עוד קטעים שבהם חיים ולדר יוצא כנגד הציבור הדתי..

קטע ממש חזק. אשמח לקרוא את ההמשך..

הקריאו לנו את שלושתם בפעולה...אנונימי (פותח)

חזק!!

מוצאי שבת בלי נדר...קטע אחרון..חוליאן קראך
המכתב של מרצבךאנונימי (פותח)
ותגובה אחרונה (ועכשווית):
מהלל מרצבך, מישיבת תורת חיים

חיים ולדר היקר,
שלום, קראתי את מכתבו של אורי אורבך ותגובתך לדבריו. אמנם מסכים אני איתך שישנו ציבור ד"ל (דתי לאומי), החי מתוך בינוניות בכל התחומים, כפי שכתבת. אך דע לך שישנו ציבור נוסף, שחי במקום אחר וגישתו שונה לגמרי.
ברצוני לספר לך על שנים מחברי הממוצעים, בוגרי הישיבה בה אני לומד:
א. הוא צעיר בן 24. יש לו ילדה קטנה. לאחר 5 שנים שלמד תורה בהתמדה מתוך בחירה חופשית אישית בישיבת ההסדר, ותרם לשמירת עמו בשירות צבאי בחטיבת גבעתי במסלול ההסדר של ישיבתו, עמד בהכרעה אישית גורלית: האם לקבוע כל ימיו לתורה, לבניין הרוחני של עמו, או שתפקידו לתרום לעם ישראל בתחומים אחרים. לאחר התייעצות עם רבותיו הגיע למסקנה שעניינו בחיים, יהיה בתרומה בתחום התעניינותו. הוא החל ללמוד רפואה, על מנת לתרום לעם ישראל, ולפרנס את משפחתו בכבוד, ע"י מיצוי כוחותיו, ורצון שלא רצה לחיות מתוך דחקות ונדיבות.
הוא קובע עיתים לתורה, מדי ערב, בלימוד דף היומי בשקידה עצומה, למרות שזה על חשבון זמן איכות בביתו, וזמן התכוננות למבחנים בלימודיו ברפואה. הוא הקים שיעור תורה שבועי קבוע לחבריו הדתיים שלומדים עימו באוניברסיטה. הוא רואה בזה ערך עליון, להיות מחובר כל ימיו לתורה. בחופשת הסמסטר האחרונה, הוא יצא לשבוע התנדבות עם משפחתו למען ילדי קו לחיים. הוא כלל לא מבולבל, הוא יודע שהתורה היא המרכז, ומתוך התורה הוא לומד את לימודיו, מתוך שליחות ומסירות.
הוא לא פוחד מחבריו החילונים שיקלקלו אותו, משום שהוא בנה את בניין האמונה שלו, מתוך התמודדות רצינית, בתקופתו בישיבה, וחבריו העקריים דתיים. הוא מכיר את הויות העולם הזה, ומבין את יחס התורה אליהם. יש לו: מחשב נייד, רכב, מצלמה דיגיטלית ופלאפון (אך לא טלביזיה), וברור לו, שכלים אלו מרחיבים את נפשו, ולא סותרים את עבודת ה' שלו, אלא ההפך.
יש לו התלבטויות רבות נוכח המורכבויות שבהם נתקל בלימודיו, לאחר שהוא מתייעץ עם רבו, הוא יודע כיצד לנהוג בשאלות הרבות שבהם הוא מתמודד. הוא מיושב בדעתו, ומרגיש שלמות בכל תחומי חייו.

ב. חבר נוסף, שרצוני לספר לך עליו:
הוא צעיר בן 24, אשכנזי ונשוי לבחורה ספרדיה (העיקר אצלו זה היראת שמים, ומידות טובות, ולא הגזע שלה).
אשתו צנועה עם כיסוי ראש מלא, אב לילד, וגר בגבעה בשומרון. בבוקר הוא קם מוקדם טובל מתפלל ותיקין לומד תורה בהתמדה (ללא קבלת שקל מהמדינה או מתורמים שונים), בצהרים הוא עובד בבניית הארץ, ובלילה הוא שומר על הגבעה שלו. יש לו תעודת בגרות, אבל הוא יודע בהחלט שהתורה היא עיקר חייו. הוא לא מתלבש ע"פ המודה, ואשתו לא עם פאה ונעליים נוצצות. לבושו יותר דומה למלבושו של אבותינו הקדושים. הוא שומע את מוזיקה יהודית אמיתית (כהגדרתו). הוא לומד הרבה תנ"ך, ומשתדל לחיות בצורה בריאה בגוף ובנפש, כדברי הרמב"ם.
הוא מכיר בכך, שהוא לא צריך להיות גדול הדור, ולכן הוא לא מרשה לעצמו להתפרנס מכספים של לימוד תורה, אבל בשעה שהוא לומד, אין זה ממניעות חיצוניות, אלא מתוך רצון לעשות רצון ה'. הוא עובד קשה, ובעל כוח פיזי רב, ומרגיש שהוא ממצה את הכוחות שלו בכל התחומים, הוא חי בקישור ובקרבה אמיתית לקב"ה.
כל תשעה באב, יש לו מנהג קבוע לעלות להר הבית, למקומות שהתירו לו רבותיו, ולבכות על חורבן המקדש. כאב השכינה בוער בנפשו, ולא רק באמירת קינות נוסח פולין או נוסח ליטא.
המדהים הוא, ששני חברי הם אוהבים מאוד אחד את השני, למרות השוני הרב שבניהם. אמנם שניהם לא הגיעו להפגנה נגד פינוי ספק עצמות יהודים מלפני 2000 שנה בכביש 6, אבל שניהם התייצבו נגד פינוי אלפי יהודים חיים ובתי קברות ודאיים, ממקום משכנם בגוש קטיף.

לסיום, בישיבה שבה אני לומד תלו בלוח המודעות את המאמר שכתבת, האם אצלכם גם יתלו גם את מכתבי?
האם מבית המדרש שלכם ייצאו גם אנשים בריאים בנפשם, שירגישו שהם מממשים את כשרונותיהם, וחיים באושר?
אתם, מעולים בלהוציא "אחד מאלף" גדול הדור בתורה, השאלה היא היכן כל האלף, שחיים מתוך דחקות, לחץ, עצבות ומחוייבות חברתית מתמדת, משום שהם לא זכו להיות ה"גדולים"?
דרך אגב, אם תבדוק באמת, תגלה שגם אצלנו ישנם כמה גדולי תורה, שמשום מה לא זוכים להערכה אצלכם.
חיים היקר, אני ממליץ לך להכיר את החברים שלי, אינני בטוח שמהישיבות שלכם ייצאו כאלו אנשים. אולי עם מעט פתיחות תזכו לראות שיש עוד סוגים של עובדי ה', אולי מעט יותר טבעיים, ולאו דוקא פחות יראי שמים.

שנזכה לבירור רצון ה' באמת,
איזה חזק!!הסנה-בועראחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך