לא אצל כולם הידיעה הזו מגיעה מהר, אבל אצל חלק.
כשבעלי הציע לי נישואין אחרי שבועיים וחצי זה היה אחרי שהוא חיכה לי שאדע אם אני מוכנה, כי זה מפחיד ומבלבל, ואתה לא בטוח אף פעם אם מה שאתה מרגיש זה אהבה או התאהבות (אחרי שמפחידים אותנו כל כך להזהר מזה), ובעצם איך אפשר לדעת?? (שזו בכלל השאלה שלך)
אז אני רוצה להגיד לך שאי אפשר לדעת, אבל אפשר לדעת.
בתור בת להורים שהתגרשו אחרי 16 שנה יחד תמיד תהיתי איך אפשר לדעת, ושגם אם אני מכירה אותו עכשיו הכל יכול להשתנות לקצה השני.
פה נכנסת האמונה, הענווה והבסיס.
האמונה- שעשיתי את ההשתדלות שלי להבין, להכיר, להיות אמיתיים, לזהות, לתת צ'אנס, לחשוב...ומכאן הכל בידי שמיים. כי יש גבול לידע שלנו, אבל אין גבול לאמונה.
הענווה- כי לרוב במקרה כזה קשה להאמין שהקב"ה נתן לנו את הטוב הזה ושזה הגיע בעצם כי מי אנחנו בכלל? אז כן, הוא החליט שזה מגיע לנו ואנחנו מאמינים.
והבסיס- יש בסיס שאני מאמינה שצריך להכיר אותו לפני שמחליטים ועליו נבנית הזוגיות. צריך להכיר את הגרעין הפנימי של האדם, להבין לאט ובזהירות מי הוא, מה התכונות העיקריות שבו, וכל השאר טפל לעניין. זוגיות זו עבודה משותפת, וכשיש לבן הזוג רצון לעבוד יחד, רצון להשתפר, ותכונות אנושיות- רגישות, טוב לב וכו', אז גם כשיהיו היתקלויות קטנות יותר או פחות במהלך החיים המשותפים אתם יכולים להאמין שיהיה איך להמשיך משם, באהבה.
ובעז"ה היא תגיע בלי שתשים לב, אותה אחת שתדע שהיא שלך ואתה שלה. וזהו. 
**לפני ששלחתי קראתי שוב, ואני רוצה להוסיף למי שחושב שאני חושבת שאפשר להתחתן עם כל אחד- אז ברור שצריכה להיות התאמה, מציאת חן, רגש ברמה זו או אחרת. פותח השרשור שאל לגבי מה קורה אם נראה מתאים, איך יודעים באמת אם אתה לא מכיר את הבנאדם עד הסוף?