דבר תורה לפרשת ויראמרדכי

בס"ד

בפרשת השבוע, וירא (בפרק כ"א בפסוקים כ"ב-ל"ד) מסופר על הברית שכרת אברהם עם אבימלך מלך פלישתים. מיד לאחר מכן, בפרק כ"ב, מסופר על ניסיון העקידה והתורה פותחת במילים "אחר הדברים האלה". לדעת הרשב"ם לפי הסמיכות של הפרשיות והחיבור בניהם על ידי המילים "אחר הדברים האלה" ישנו קשר בין הברית עם אבימלך לבין ניסיון העקידה.

לדברי הרשב"ם "אחר שכרת אברהם ברית לאבימלך לו ולנינו ולנכדו של אברהם, ונתן לו שבע כבשות הצאן, וחרה אפו של הקב"ה על זאת, שהרי ארץ פלישתים בכלל גבול ישראל והקב"ה ציווה עליהם "לא תחיה כל נשמה"" בהמשך דבריו כותב הרשב"ם שהקב"ה אמר לאברהם "נתגאיתה בכך שנתתיך, לכרות ברית בינכם ובין בניהם, ועתה לך והעלהו לעולה, וראה מה הועילה כריתות הברית שלך"

מדברים הרשב"ם לומדים כך:

1.      העקידה היא עונש!

2.      המילה 'ניסה' אינה מלשון ניסיון אלא מלשון קינטור וצער.

3.      'אחר הדברים האלה' - כוונתו סמיכות לעניין הקודם.

4.      העקדה היא עונש על הברית שכרת אברהם עם אבימלך.

(הרשב"ם מביא כהוכחה לדבריו ממדרש שמואל [שמואל א' ו', א'] וכן בסדר אליה רבה בסוף פרק ז' ובילקוט שמעוני ברמז צה על פסוק כ"א בספר בראשית)

חלק נוסף בברית זה שהיא כוללת גם ויתור על "ארץ פלישתים" שהיא חלק מארץ ישראל, ולכן ויתור זה הוא החטא. וזה המשמעות של פשט הכתוב (דברים ז', ב') "לא תכרות להם ברית ולא תחנם" הקושרת בין איסור כריתת ברית עם 7 העממים ובין ויתור על חלקים מארץ ישראל.

הקשר בין החטא לעונש הוא שאברהם רצה לאחר הולדת יצחק להבטיח את המשך זרעו בכל מחיר, אפילו במחיר ויתור על ארץ ישראל, ושיהיה ליצחק שקט בנחלתו "והסכם שלום". ולכן, מידה כנגד מידה, באה העקידה שהיא לקיחת הבן ומונעת כביכול את אותו העתיד.

הסבר נוסף הוא שלאבות, ובמיוחד לאברהם נאמר "לזרעך נתתי את הארץ הזאת" וברגע שאברהם חטא בברית ההבטחה על הארץ ("נתתי את הארץ הזאת") אז ממילא הופרע ההבטחה על הזרע ("לזרעך"). ניתן לראות את זה שההבטחה על הזרע ועל הארץ מגיעות ביחד, וברגע שפוגעים באחד מהם אז נפגע גם השני גם מספר בראשית בפרק כ"ב (פסוק י"ז) שם כתוב "והרבה את זרעך... וירש זרעך את שער אביו".

ובימים בהם מדברים על החזרת שטחים ויש משא ומתן, די לחכימא ברמיזא.

שבת שלום!

(מבוסס על פי שיעור של הרב יעקב זיסברג שליט"א ועל הכתוב בספרו 'נחלת יעקב' בעמוד 669) 

יפה מאוד בן-ציון

מאד נהניתי! לשולחן שבת

ישר כוח!!!

ממש יפה! תודה*בננית*
עכשיו אני יגיד את זה בשולחן שבת וההורים שלי יבינויצור הודי

שאני לא (רק) מבזבזת את הזמן בפורוםצוחק

ועוד אחד קצר -מרדכיאחרונה
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ט"ו בחשון תשע"ד 19:23

בס"ד

הקב"ה אומר לאברהם "קח את בנך"

אומר לו אברהם "יש לי 2 בנים"

אומר לו הקב"ה: "את יחידך"

אומר לו אברהם: "שניהם יחידים"

אומר לו הקב"ה "את יצחק'"

אומר על כך הרב כהנא זצוק"ל הי"ד (שהשבוע, ביום רביעי, י"ח חשוון נציין את יום השנה ה-23 להירצחו):

"תראו מה זה יהודים, כל הזמן שואלים שאלות.

אילו אברהם לא היה שואל שאלות וישר שוחט את ישמאל, כמה בעיות זה היה פותר. 

(ברוך מרזל היום בתוכנית 'עוקפים מימין' בהגשת מיכאל בן-ארי ואיתמר בן-גביר ב'גלי ישראל)

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך