תחזרי...אנוניme

בס"ד

אני אפילו לא יודע איך קוראים לך,
אבל ראיתי אותך בתור לאוטובוס,
ראיתי את הצניעות שלך,צניעות אמיתית..
 ראיתי גם שהסתכלת עליי,
"אף פעם לא עשיתי את זה, אבל..קוראים לי.. למדתי בישיבת..אשמח להכיר.."
כתבתי על הצד השני של הקבלה של האוטובוס,
תוך מלמול מלא פרקי תהילים
עברתי לידך וזרקתי לידך את הפתק,
ראיתי שקראת, באותו היום,
שקיבלתי טלפון ממספר לא מוכר, הלב שלי רעד,
וזה לא היית את...
לא בשיחה הראשונה, ולא באחרות..עד היום..
לא בכבוד שלך להחזיר הודעה אפילו?
להמציא לי שאת תפוסה או משהו?
אפילו לכתוב בחזרה "זה לא מתאים לי.."
הכל מתקבל בברכה, רק לא התעלמות.
אפילו שמבחינתך אני לא קיים, אני קיים, ונעלבתי.
הא, נכון..שכחתי שאת צנועה.. בגלל זה לא ענית?
נראה לי שכיסית ביותר מדי שכבות את הלב שלך..
משהו שם נאטם..

(אמיתי לגמרי...)

אתה בטוח בטוח שהיא קראה? היא בטוח יודעת עברית?מייכ
לא בציניות, ברצינות.

ובטוח היא הבינה שזה בשבילה?

ו .. אולי אבד לה הפתק? יחד עם המספר?
ברור.. הלכתי כאילו לפח ואח"כ כשחזרתי ראיתיאנוניme

שהיא פתחה את הפתק.. 

באמת שאני כבר לא רוצה לראות אותה שוב.. 

אני רק רוצה להעלות את המודעות הזו.. אם זה יקרה לכם.. אל תשכחו שיש צד שני.. 

בטוח שהיית רוצה להתחתן עם מישהי אטומה רגשית?צורגי
אל תמהר לשפוט אותה!יעל מהדרום

לק"י

עפ"י הקריטריון הזה כנראה שגם אני אטומה רגשית, וזה פשוט לא נכון!

כדאי מאוד להזהר ולא להתקשר לכל מספר שמקבלים ממישו לא מוכר.

אם רוצים.. אפשר הכל..אנוניme

1. היה לה עוד חצי שעה נסיעה.. זו הייתה נסיעה ארוכה.. אפשר להחזיר בפתק.. 

לבוא ולהגיד לא זה אני מבין, לא שייך.. 

2. אפשר לשלוח מפלאפון אחר, 

3. ג'ימייל.

אין לא יכול...

יעל.. באמת שלא נפגעתי.. רק לחדד את הנקודה.. תשתדלו, באמת, לא לחשוב שרק אתם בעולם.. 

לחשוב, וואלה, אולי היא/הוא יפגעו.. 

תמיד..

לי די ברור שלא הייתי חוזרת למספריעל מהדרום

לק"י

אבל באמת עכשיו אני רואה ומבינה גם את הצד שלך.

אולי זה לא הזמן, כשאתה עוד מבועס, להגיד לך את זה- אבל חשוב לי שתבין שיכול להיות שזה שהבחורה התעלמה זה לא כי היא רעה או חסרת רגישות, אלא ממליון סיבות אחרות

חח לא מבואס.. סתם חשבתי על זה להעלות לכאן..אנוניme

זה קרה לפני איזה חודש.. 

בד"כ יש לי מגה עין טובה.. הפעם.. באמת שהייתי צריך להיות יצירתי.. 

יש לי חבר שעשה משהו דומהחסדי הים
בחורה ראשונה, היא ירדה מיד מהרכבת, וזרקה את הפתק. בחורה שנייה, לקחה את הפתק, ביררה, יצאו, ועכשיו הם נשואים באושר!!! מה אני יגיד יצא גבר. אני לא מסוגל.
אשריך על האומץ!!! אל תתיאש.
אל תיעלב...ד.

אתה בוודאי התכוונת לטוב לגמרי.

אבל יתכן שהיא חושבת ש"זו לא שיטה". ומה פתאום להגיב לסתם מישהו באוטובוס שזורק לה פתק.. הוא בכלל לא מכיר אותה..

היו כאן כאלה בעבר שאמרו שהיו מתייחסות לדבר כזה. והיו כאלה שלא. כנראה היא מהשלא..

תתפלל לה' שאם היא מתאימה - תיפגשו רגיל. ואם לא - שתשכח ממנה ותמצא מי שכן..

[וכבר סיפרתי פה פעם על בחור רציני, "יקה", שהלך להתפלל ליד הכותל מקרב לב על שידוך. כשחזר מצא פתק באופניים שלו: אם אתה רווק - תתקשר לטל....  נו, מישהו אחר היה אולי חושב שזה אליהו הנביא.. אבל הוא - "כך מציעים שידוך"?.. לא התקשר. אחרי זמן מה הציעו לו שידוך, קונוונציונאלית, ותוך זמן מה התברר שללא-קשר, אבי הנערה הוא זה ששם את הפתק ההוא.. ראה בחור גבוה ונראה תורני, החליט שזה אולי טוב לביתו]

זה מה שאני לא מבין.. למה לא להגיב..אנוניme

גם אליי פנו בנות במצבים לא קונוונציונאלים.. ולא התאים לי מכל מני בחינות...

איזה סיבה יש בעולם למישהי, דוסית כמה שתהיה, לא להגיב ולהגיד אני תפוסה או משהו.. 

איפה המידות זה אני לא מבין?  לא מצליח לחשוב על שום תירוץ שבעולם.. 

לא...ד.

היא חושבת: מה זה, בחור זר פונה אלי על-סמך ש"ראה אותי"?...  היא לא תופסת את הראש שלך.

שמע, אולי תנצל את זה להבין שבאמת לפעמים אתה לא תתפוס בהתחלה את הראש של מי שתרצה להתחתן איתה..

הכנה טובה...

הבנתי.. לא מקבל..אנוניme

בס"ד

רוצה אישה עם לב.. 

שתחשוב עד מחר מי זה ולמה הוא חושב שהוא פונה אליי.. אם אין את הרגישות הזו.. מינימאלית.. 

את החלות לא מעליבים...אתה קולט? את החלות?? 

ואח"כ היא תלמד את הילדים שלה כמה היהדות היא מלאת חסד... 

בחייאת..

סליחה, אבל כמו שאתה מצפה שיבינו אותך-משה ר-

אתה צריך להבין אותה.

אולי אתה גדלת בחברה פתוחה יותר ולכן קל לך יותר לדבר עם בנות ולפתח קשרים שלא במסגרת שידוכים.

אבל אתה צריך להפנים שיש כאלה שגדלו במסגרות סגורות, כאלה שלא מדברים עם בנים עד שלא יוצאים.

אם אתה לא מוכן להבין אותה עכשיו, איך תוכל להבין אותה בדברים אחרים?

אפשר להגיד כן היא מתביישת, היא לא רגילה..אנוניme

בס"ד

אולי היא לא דיברה עם בנים אף פעם.. (לא כ"כ סביר.. אתה יודע.. לא בחרתי מישהי ממאה שערים..)

זה לא שאתה נופל עליה באותו רגע, ואז היא נבהלת, לא עונה, או עונה בצורה מעליבה..

יש לה את הפתק.. קחי יום, יומיים, שבוע. להירגע מהשוק שחייזר פנה אלייך.. 

בסופו של דבר זה החלטה שכלית.. ובהחלטה הזו היא לא לוקחת את הפרמטר של הצד השני...

אומנם זה נשמע כאילו נשברתי ממנה.. לא ממש.. 

בסדר, אני רק רוצה להעלות את זה למודעות.. הצד שפונה אל האחר ינסה להבין את התגובה.. 

אבל יותר מזה - הצד השני, שיהיה רגיש.. 

זה קרה לי כמה פעמים הפוך, אף פעם לא עלה בדעתי להתעלם.. 

אנשים תתעוררו.. 

וכן, אני מכיר ציבורים כאלה, למדתי במרכז.. 

אבל תבין- אולי אתה בסדריעל מהדרום

לק"י

אבל לא כל אחד שזורק לי פתק, זה מישהו שאני רוצה קשר איתו.

ואם אתה אדם תמהוני- למה שאני אתקשר אליך?!

ומאחר וא"א לדעת מי אתה זאת בעיה..

(אני לא רוצה לחשוב מה יקרה עם בחורה שתתקשר לבחור מוזר, ואז יהיה לו גם את המספר שלה אפאטי לפחות הצקות בטלפון יהיו..).

אל תמהרו לשפוט אנשים.

מבינה את הבעסה שלך, אבל גם את אותה בחורה.

האא.. תמהוני..אנוניme

עכשיו שכנעת אותי.. חח

לא אני.. לא תמהוני.. 

קצת רגישות.. לב, מידות , אכפתיות, זה מילים שבנות אמורות להבין .. לא?

חלילה..לא אמרתי שאתה תמהוני!יעל מהדרום

לק"י

אלא יש אנשים תמהונים שגם עלולים להשאיר טלפונים לבחורות.

ומאחר שאני לא יכולה לדעת מי אתה באמת, אני מניחה שלא הייתי מתקשרת למספר.

ממ אני יחסית גדלה בחברה מעורבת וישלי קשרים עם בניםמרב.
ולא מפריע לי לדבר עם בנים.

ועדיין לא בטוח שהייתי נענית לפתק עם מספר. אולי כן, אולי לא. תלוי במי שהביא אותו ואיך שהיה נראה לי.
אבל אם לא הייתי רוצה קשר עם מי שזרק את הפתק- לא הייתי מתקשרת להגיד לו 'מצטערת, אני תפוסה'.
מבינה את זה שישלך גם רגשות ושאתה מצפה, אבל לא בקטעים שלי להענות לכל פעם שמתחילים איתי.
גם כששורקים לי ברחוב- אני לא אגיד למי ששרק "סורי, אני תפוסה'...
אם היא לא התקשרה-
כנראה שהיא לא רוצה. (או שהיא מתביישת, אבל לא משנה)
אם היא לא רוצה- בכל מקרה היית מקבל את ה"לא". מה זה משנה אם בשיחה או בהרגשה?

אוקיי,
יצאת גבר והתחלת איתה.
אבל אם היא לא המשיכה את זה-
אין עניין לכעוס עליה.
היא פשוט לא בקטע.
זה הבעיה שלכם.. זו שורש הנקודה..אנוניme

"אבל לא בקטעים שלי להענות לכל פעם שמתחילים איתי."

לא יודע איך הגעתם למסקנה שזלזלתי בה או זרקתי לה את הפתק.. שמתי אותו בכיסא שלידה כדי שלא כל האוטובוס יסתכל..

אין מה להשוות את זה לשריקה ברחוב..בכלל..

אבל בכל מקרה.. אם הדרך היא נורמלית.. אז צאו כבר מהראש שרק אתם בעולם.. ואם גם ככה זה יהיה לא..

אז לפחות תעשי את זה בצורה נורמלית...תהיו בני אדם... 

לא אומרת שזלזלת.מרב.
אבל אם לא היה מתאים לי- לא הייתי מתקשרת להגיד את זה.
גם אתה צריך לצאת מהסרט שזה נגדך וכי היא לא מתחשבצ ברגשות שלך.
זה לא כמו הצעה רגילה שצריך להחזיר. שומדבר בזה לא רגיל. וכן, גם ההענות לא רגילה.
לא..ד.

אני ממש מבין את העלבון. אבל היא לגמרי לא התכוונה להעליב, כנראה.

היתה פה פעם בחורה מעולה שאמרה שאם מישהו "יתחיל איתה" ברחוב היא לא תסכים בשום אופן, גם "בצניעות". כי מה פתאום? על-סמך המראה שלה?... אז אתה רואה שיש כאלה שתופסות כך.

התחושה שלך לגמרי מובנת: מה, אני לא ראוי לפחות להתייחסות?..

אבל היא לא רואה "אותך".. היא רואה "בחור" שמשאיר לה פתק..

ו..אופציה שניה שעולה לי כרגע: היא פשוט "מתה מבושה".. להתקשר למישהו זר שהשאיר לה פתק?...  ואפילו לשלוח ס.מ.ס....  בהחלט יכול להיות..

וכמו שאמרת שאת החלות לא מעליבים - הרי גם על אנשים שהם "חצי-חצי" מלמדים זכות...

מנסה לחשוב על הצד שלה...ותן טל

ואם היא אחת שהדרך היחידה שהיא מוכנה לבדוק ולברר, היא דרך שדכן שאפשר מראש לברר פרטים על הבחור, ובחיים לא תחשוב אפילו לקבל אופציה של פנייה ישירה לבחור - הרי זוהי זכותה, ומבחינתה, אם אני אקצין את זה - אתה בנאדם שפלש לה לחיים בלי לשאול אותה בכלל האם היא מוכנה שיפלוש ככה, ומבחינתה זה ממש אבל ממש מעליב ומפחיד, ולכן היא לא מוכנה אפילו לענות בשום דרך...לא רוצה לזכור את זה בכלל...

אפשרות אפשרית, ואפילו לגיטימית בעיניי. לא כל אחת חייבת להיות פתוחה כמו שאתה חושב ורוצה שאשתך תהיה - אוזה ממש לא אומר שאין לה לב...

ב"הצלחה בכל מקרה!!!

אחי לא כל אחד היה עושה את זה.רולי לא מתאים לה הדרךb.n
שזה התבצע.
בעזרת ה תמצא את שלך מהר!!
אולי היא ראתה את זה בתור זלזול?יוני
אחי, עם אתה ״זורק פתק״ למישהי אז היא גם זורקת את הפתק באותה מידה.

אם כבר, למה לא לפנות אליה?
אתה טוען שאולי זה בגלל שהיא צנועה ולכן לא ענתה, אולי היא באמת נפגעה מזה ש״זרקת לה פתק״ ולא ניגשת אליה כמו גבר?
שמתי לידה את הפתק..לא זרקתי..אנוניme

משהו שעלה פה פעם ואולי יכול לעשות את זה אחרת..חמדה 7

להוסיף לפתק גם מספר של רב/חבר לברר עליך..

אולי היה משנה את ההסתכלות והופך את זה ליותר רציני.

מכיוון שיש פה גם תגובות שלא ידעה מי אתה לכן לא חזרה,

למרות שבאמת יש מי שתגיב כך ומי שתתחבר יותר כך..

בכל אופן יפה על היזימה וב"הצלחה רבה במציאה!!

רק טוב.

צודקת, זה באמת יכול להיות שונה..אנוניme
סחטיין על האומץ!אבל אל תיקח אישית!!((((

יכול לקרות מצב שהיא הייתה מגיבה איכשהו רק בשביל הנימוס כמו שציפית,אומרת שלא מתאים לה.

אבל תזכור שהיא לא מכירה אותך, ויש הרבה אנשים במצבך שגם כשאומרים להם לא ממשיכים להטריד ולנסות,

היא לא מכירה אותך וגם אם אתה לא כזה,אולי לא מתאים לה שיהיה לך גם איך לתקשר איתה...

לגיטמי מאוד בעיני!!!

רק על עצמי לספר ידעתינקודה

לומר בכנות- אם מישהו היה זורק לי פתק באופן כזה,

גם אם זה היה בחור שבאמת הייתי מעוניינת בו, (שמתי לב למידותיו האציליות תוך כדי הנסיעה באוטובוס...)

בחיים לא הייתי מעיזה להתקשר.

עוד לפני שנכנסים לשאלה לגיטימי או לא להתחיל ככה.

בלי לשפוט כלום. באמת.

רק מתוך היכרותי עם עצמי, ואגב עוד כמה שאני מכירה.

אם הבחור היה מוצא חן הייתי לכל היותר מתפללת...

אמנם לא רואה בזה היגיון כל שהו, אך יש טבע נשי שכזה שלא מסוגל לעשות את הצעד הראשון.

ואף שזה לא ממש צעד ראשון... זה פשוט נגד הטבע שלי בכל אופן.

יכול להיות שלמישהי אחרת במצב זה הייתי ממליצה כן ליצור קשר,

אך זה ממש לא מובן מאליו שבחורה תהייה מסוגלת לעשות דבר כזה.

יש בנות שכן יכולות, אבל ממש ממש לא כל אחת.

וזה לא בגלל זילזול, ח"ו, או בגלל פרשנות כזאת או אחרת,

יש בנות שעצם העניין מנוגד לטבע שלהן, ואם זאת הבחורה שנועדה לך, ה' עוד יפגיש בניכם בדרך שלו.

כמובן שאין בכך לומר שתחכה לרגע הזה, אך באמת אתה לא יכול ללמוד שום דבר מההתעלמות שלה.

לא מה היא חושבת עליך, ועל האופן שבו  ניסית ליצור קשר, ולא שום דבר אחר.

בהצלחה.

זה הצד הנחמד של המטבערחלקה

אבל בצד השני יכול להיות סיפור לא נעים בכלל..

אני לא הייתי מחזירה אסמס. בטח שלא מהפלאפון האישי שלי.

ואיי*שלי*
כל הכבוד על האומץ
אני אישית, לא הייתי חוזרת.חרותיק

אני חשדניסטית מדי. 

באסה.

לא תוכלו להתחיל איתי ברחוב..

אני נוסע בקו הזה כל סופ"ש.אבוי לה אם אראה אותה שובאנוניme

בס"ד

סתם.. לא באמת אכפת לי.. הבנתי את כל ההתגוננויות עליה, רק ביקשתי להעלות למודעות 

שלנו שיש גם צד שני, ואם אתם יכולים וזה לא יגרום לכם לחשוף את הפלאפון הסופר סופי שלכם אז 

תעשו טובה ותחשבו על הצד השני.. 

בכל מקרה זה היה מעניין לעשות את זה, הרבה זמן לא היה לי פרפרים בבטן.. 

למרות שהיה לי היום שוב.. שרתי בקריוקי..!! חח 

קיצר יהיה טוב..

אתה כנראה לא יצירתי מספיק.אבא שמואל

אם משהיא הייתה שואלת אותי איך להגיב לפתק כזה, הייתי אומר לה להתעלם.

זו לא צורה שאדם זר יפנה ישירות לבחורה שלא מכירה אותו. וזו תגובה טבעית לבחורה לברוח מאדם זר. ועיין בתגובתה של רחלקה.

אין גורם שלישי...כל דרך אחרת הייתה יותר מביכה אותהאנוניme

זו הייתה האפשרות היחידה לדבר איתה בלי שאף אחד יראה וישמע..

וגם זה נותן לה את השקט שלה.. אתה לא נוחת עליה.. 

היא גם רואה אותי, גם יש לה את הזמן.. 

לא רואה דרך עדיפה.. 

סתם שאלה סקרנית.ותן טל

באמת מתמיה אותי תמיד איך מנסיעה אחת באוטובוס ניתן לחשוב שמישהי מתאימה - כלומר, מעבר להתאמה חיצונית. נכון, אפשר להגיד "הרגשה פנימית/ראיתי את הליכותיה" וכו' וכו' - אבל בחייאת, נסיעה אחת - זה באמת דבר שיכול לגרום לחשיבה כזאת???

(לא אישי אלייך - אל כל מי שזה קרה לו...)

באמת מתמיהספירלית~

אבל גם מנסיעה באוטובוס (במיוחד אם היא ארוכה) אפשר ללמוד דברים על האדם.

לדוגמא:אצל בחורה,אם היא נוסעת ביחד עם חברה\מפטפטת בטלפון-אפשר ללמוד מזה משהו על צורת התקשורת שלה עם הסביבה וגם לפי העיסוקים שלה תוך כדי הנסיעה:שומעת שירים\לומדת\קוראת תהילים\צועקת על קשישות\דוחפת אנשים\עולה בעדינות.

במחשבה שניה......למה אני בכלל נותנת רעיונות??

אני יחסית נגד השיטה הזאת.בדיוק השבוע בחור בהה בי שעות תוך כדי הנסיעה ועוד עשה לי פרצופים.כנראה הוא קלט שלא נעים לי ממנו אז הוא סובב את הראש והסיט אותו מדי פעם לכיווני כדי לבדוק אם אני בוהה בו בחזרה.זה היה לא נעים בכלל! כל הדרך חיפשתי במה להעסיק את עצמי....

אכלת את מה שבישלתשורש וגרביים

במקרה שאתה מתאר, לא היה לך את האומץ לפנות אליה בצורה ישירה, 

אז אתה רוצה שהיא כן תעשה זאת, ועוד רק כדי להגיד לך שלא מתאים?  

אם היית רוצה יחס אנושי היית צריך להיות אנושי ולהתיישב לידה ולפתוח בשיחה או משהו דומה

ברגע שלא עשית זאת אל תבוא בתלונות לאף אחד מלבד עצמך.

כשאתה מתחיל עם מישהי עליך לקחת בחשבון גם דחייה. ואין מה להיפגע מכך.

ובצורה שהתחלת איתה זה שיא הלגיטימי להתעלם באלגנטיות.

ואם הייתי פונה אליה בצורה ישירה זה היהאנוניme

עוד יותר לא לגיטימי.. 

מה אתה מבהיל אותה?! אתה יודע מה היא עוברת?

ברור שהיא לא תענה לך מיד? מה אתה חושב ככה לשבת ליד מישהי? 

למה לא כתבת בפתק ושמת לידה? 

אני כבר רואה את התגובות שהיו רצות פה.. 

בחייאת, שמתי לידה את הפתק.. לא זרקתי לעברה, לא שרקתי לה.. אפילו לא קשרתי אותה לעץ והכרחתי אותה לקרוא..!

נכון...ד.

"לשבת על ידה" בשביל זה, זה עוד יותר חוצפה. כמעט כפיה.

הדרך שנקטת יותר עדינה.

אבל צריך להביא בחשבון שיש לא מעט שבשום אופן לא מוכנות ל"יוזמה באוטובוס" או כד'. זה נראה להן על סמך "היכרות" שטחית לחלוטין, והן לא מסכימות להתייחס אפילו, לסתם מישהו, מבחינתן, שפנה אליהן.

ויש גם כאלה, כמו שכבר נכתב, שלא תתקשרנה בשום אופן מהבושה לשלוח לבן הודעה, אפילו על סמך ש"הזמין" אותה.

אז מותר לנסות כמו שעשית. ולהביא בחשבון שחלק תגבנה כך. וחלק כנראה לא..

הכוונה הייתהשורש וגרביים

להתחיל בצורה עדינה עם טאקט, ולא בכפייה או בגסות.

וזה כמובן תלוי בסיטואציה.

אם היית בוחר בגישה כזאת, לא היה לך על מה להתלונן

שימו לב אנשים,פייגליניזית

שמדובר בנושא שיש עליו דעות שונות, כל אחד בהתאם לגישתו הדתית והחברתית.

פותח השרשור, כפי שאני רואה את זה, חשש מבעיות צניעות (אין לי מושג למה, אבל ככה מסתבר), או מבעיות צניעות חברתיות, כלומר אולי עצמו לא חושב כך, אבל לגשת לבחורה באוטובוס, זה לא מאה אחוז בסדר, כנראה.

אני לא חושבת שניתן לפסוק לכאן או לכאן, אישית לא הייתי עושה את זה, אבל יש דעות לכאן או לכאן, שורש חושב שזה גסות להשליך פתק, ואנונימי חושב שלשבת לידה זה גם גסות (תסלחו לי אם זה לא מדויק, אולי התבלבתי בשמות הניקים)

...אפאטי

<הייתי חייבת להגיב>הרהור

לשבת על ידה = חוצפה? כמעט כפיה?

אולי להפך; לזרוק לכיוון מישהי פתק, בלי להביט לכיוונה, לדבר ולראות את תגובתה (בעזרת מילים) -- זו כפיה, והתנהגות לא בדיוק נעימה.

אנחנו בני אדם, מתקשרים בדיבור לפני שאנחנו מתקשרים בכתב. ממתי לפנות לאדם ולדבר הפך לדבר לא בסדר? זה לא שהוא מתכנן לשבת שם ולפטפט על חיות המחמד שלו... רוב בני האדם מסוגלים להבחין בתגובות של האדם ממול וידעו לא להאריך בדיבור אם האדם ממול נבוך.

אפילו להביא פתק, לא לצפות לתשובה/תגובה מיידית -- אבל להוסיף כמה מילים (בדיבור!), לתת לה הזדמנות להגיב ולהתייחס אליה כאל בת אנוש.

(אני מבינה שיש אנשים (אני בתוכם) שמתקשים בדיבור – אבל אין עניין להפוך קושי לאידיאל, וזה לא רק בתגובה אליך, ד..)

כן..ד.

להתיישב על יד בחורה באוטובוס/רכבת, בלי לשאול לפני כן. וכשמטרתך היא כזו - ז ה יכול להתפרש כחוצפה וכמעט כפיה.  כמובן, לא חייב להיות שכל אחת תרגיש כך. אבל מציוד הוא כופה עצמו עליה.

[לגבי "לזרוק פתק" הרי אמר שלא "זרק" - אם כי גם בזה יכולות להיות תחושות סובייקטיביות שונות. ועובדה שכך היה. מי שהיתה רוצה, היתה מפרשת זו כנתינת אופציה בלי לפנות ישירות, מתוך הבנה של בחור שאולי זו מישהי שמתביישת ש"יתחילו איתה" באוטבוס..]

אין כל קשר לכך ש"אנחנו בני אדם ומתקשרים בדיבור"..  הרי מדובר פה לא על מישהו שרוצה לשאול איזו שאלה את השני, אלא על מישהו שרוצה לבדוק אם בחורה תסכים להתענין בו למטרת נישואין - ללא שהוא יודע מי היא ומה הרקע שלה, מעיד שהיא בחורה צנועה, ו"מתיישב על ידה" ללא פתח מילוט... (וזה ללא משנה אם אח"כ "יבחין בתגובותיה".. מבחינת חלק מהבחורות זו יכולה להיות ממש חוויה בלתי נעימה לגמרי. וגם לא בטוח ש"יבחין", אם היא תהיה ממש בהלם..).

זה לגמרי ללא דימיון למישהו שניגש, נניח, למישהי בטרמפיאדה ומחליף איתה כמה מילים (היו כאן בעבר בנות שגם על זה כתבו שתראינה בכך "חוצפה"..). שם היא אכן יכולה לשדר שאין לה ענין לדבר.

בני אדם לא "מתקשרים" בכח.. זה ההיפך מתיקשור..

ומה הקשר ל"מתקשים בדיבור"?.. גם אם את מעידה על עצמך שאת כך. אני חושב בדיוק ההיפך - דווקא מי שלא "מתקשה בדיבור" צריך עוד יותר להביא בחשבון שה"זרימה הטבעית" שלו עלולה מאד להביך בחורה שכלל לא תכננה שיחה עם בחור זר באוטובוס, על ידה בספסל, כשהוא מתיישב שם במתכוין רק לצורך זה לזמן קצר, לא "אגב שיחה" ממילא... 

ההתייחסות אליה כ"בת אנוש" זה להתחשב ברגשותיה האפשריים. אז הנה, את מראה שמבחינת רגשותייך האישיים, היית מעדיפה שיוסיף כמה מילים. יתכן. אבל את זה לא כולן - ובצדק ניתן לחשוב שהיא לא. הרי יש מי שאם יתנו לה פתק כזה, ועוד ידברו איתה כמה מילים לגביו - היא פשוט תרצה "לקבור את עצמה באדמה"..  אז הבחור רצה לתת לה לאפשר "להחליט בעצמה" על  התייחסותה. לגביה ספציפית, פיספס גם בזה - וצריך להביא אפשרות כזו בחשבון..

ואני חושב שצריך להיות מסוגלים להבין שיש תחושות כאלה, גם אם למישהי ספציפית אין. נכון שקצת קשה להרגיש איך אחרים עלולים להרגיש - אבל איך כתבת? "אין ענין להפוך קושי לאידיאל".. 

יש מגוון רגשות, אומנם.הרהור

אך אותי מאוד מעניין לדעת, איך תמיד הרגש של הנערה המצועפת ומלאת הבושה --- מיוצג על ידך והופך לרגש השולט, וגם מנחה אותך בחלוקת השבחים לחברי הפורום על התנהגות טובה.

וסתם כך, הוא עצמו כתב בהודעת הפתיחה שהוא זרק את הפתק ("עברתי לידך וזרקתי לידך את הפתק"), אחר כך חזר בו.

כן, יש גם רגשות אחרים, לדעתי הם לא אלה שצריכים להוביל את האדם, לדעתך כן -- לא חושבת שיש עניין מצידי לנסות ולהסביר למה לדעתי הרגשות שאתה מתאר הן לא אלה שצריכים להוביל את האדם, בדיוק בגלל השורות הראשונות שלי בתגובה הזו.

את שאר דברי אמרתי.

כשכתבתי זרקתי לא התכוונתי לתיאור שתתנו לה פה..אנוניme

היא ישבה בכסא ליד החלון.. עברתי לידה ושמתי את זה על הכסא הפנוי שלידה.. 

קיצר כל אחת מסתכלת מהמבט שלה..ושום דבר אחר לא נראה לה כ"כ לגיטימי.. 

צריך לקחת את זה בחשבון כמו שדן אומר, לא משנה מי צודק או לא.. 

אבל יותר צריך להעלות למודעות שאם מישהו פנה אליך לא בצורה שהיא נוחה לך, או שלא מתאים לך..

תחשוב שלא רק אתה בעולם.. ותנסה להגיב בצורה הכי אנושית שיש.. 

כן, להתעלם, לא נראה לי נכלל בקטגוריה הזו..

דמיון שלך...ד.

[וגם סגנון מבחיל - תתאפקי.. ממש גועל נפש. ואת המום של "חלוקת השבחים" שאת מנסה לעשות בהודעה זו עצמה, אל תטילי עלי..]

מה שאת כתבת לא עלה על דעתי, כמובן; אני ראיתי מה שהוא כתב עליה (הדגיש את הצניעות) ואת תגובתה, וזאת ההנחה שלי לגביה. מלבד זה דעתי היא שגם נערות רבות "לא מצועפת ומלאת בושה", תרגשנה לא נוח מאד אם בחור זר יתיישב על ידן באוטובוס כדי לשוחח איתן ממוקד ובזמן הקצר שהיה לו על אופציה של היכרות למטרה זו.

ומי שמתיישב על יד מי שאינו מכיר, צריך להביא בחשבון שמא היא כזו - גם אם את לא כזו. יש עוד גוונים.

ואם הוא חזר-בו ממה שכתב ש"זרק פתק", אני מאמין להבהרה ולא נתפס לביטוי.

אף אחד לא דיבר על איזה רגשות צריכים להוביל את האדם, ואל "תדברי בשמי"..  הנושא היה האם אי-ישיבה על יד בחורה במקום נתינת פתק, באה בגלל "בעיות בדיבור" - כמו שייחסת לעצמך ולו בהודעתך הקודמת - או בגלל התחשבות שמא לא יהיה נוח לה. לדעתך כפי שכתבת מפורש, בגלל בעיות בדיבור. לדעתי - בגלל התחשבות שלו שמא לא יהיה נוח לה. אני מסכים עם זה.

היכולת שלך לדבר על "הרגשות שאני מתאר" - כאשר מה שכתבתי בענין זה הוא שיתכן שהבחורה היתה מרגישה מאד לא נוח אם הדיבור איתה יהיה מתוך "התיישבות לידה" (לא יתכן?...) - היא מדהימה..

וכך גם המניפולציה שהפכתי את זה ל"רגש השולט", כאשר כתבתי שיש להתחשב שמא זה כך אצלה.

ומכל מקום, אכן רגשי צניעות הם מצויינים לדעתי ולא רק לדעתי. וכלשונך בדיוק: "אינני רואה צורך להסביר לך את זה בגלל מה שכתבתי בשורה הראשונה".

אבל התיאור המעוות שלך את המשמעות של הצניעות - הוא בדמיונך. אל תזרקי אותו עלי. אני,למשל, כתבתי, שאם בחור יגש בעדינות אל בחורה בטרמפיאדה וינסה "להתענין" באופן שיש בו כבוד ואפשרות ל"מילוט" אם אינה ורהצ - זה דווקא טוב.

זו שיטה מאד זולה, להגי את דעת הזולת בתיאורים קריקטוריים.

ובמקום להתווכח איתו עניינית, אם רוצים, לכנות על דעותיו (קל וחומר כשעוטפים אותן בדמיונות) "חלוקת שבחים לחברי הפורום". גס ורדוד.

ואני באמת מציע לך למנוע מעצמך את עגמת הנפש: אל תקראי את הודעותי. הן מיועדות למי שמוצא בהן ענין ולא למי שמנצלת אותן כדי להגיב כך..

אכן. אמשיך להשתדל לעשות זאת. |קידה ונפנוף לשלום|הרהור
אני מבקש להגיב בצורה יפה ומכובדת..-משה ר-
אם יורשה לי רק לומר....יצורית94

קודם כל, אל תדבר ככה לבחורות. זה מזלזל. אל תתפלא אם אח"כ בחורות לא יתעניינו בך...

האם אתה באמת ובתמים לא מתכוון לשאול בחורה לפני שאתה מתיישב לידה?

אני בטוחה שהרהור התכוונה לכך שבאמצעות זריקת הפתק אתה מבעי זלזול בבחורה, והעובדה שאתה חושב שתתיישב לידה מבלי לשאול אותה, רק מוכיחה כמה אתה באמת מזלזל.

האם אתה חושב שאין סוגים שונים של בחורות גם בעניין הפתק, ויש כאלה שיעדיפו לא לענות?

אה, כן, ואם אתה לא רוצה שאנשים מסויימים יקראו דברים שאתה כותב, אל תכתוב.

אף אחד כאן לא קורא מחשבות, במיוחד לא דרך המחשב.

בבקשה אל תכתוב מה שאתה לא מתכוון שיראו.

הוא נשויהלליש

לגבי הזלזול-

הגיוני מאוד שהוא לא התכוון לפגוע,

אבל אכן כך זה מתפרש, 

וזו ההזדמנות לבקש-

חבר'ה,

הזהרו במקלדתכם

קודם כל,ד.

כתבתי אחרי סגנון מזלזל שאפשר לקרוא אותו לעיל. אחרת לא הייתי מגיב כך, כמובן..

מעבר לכך, הרי מה שהתייחסתי היה לאפשרות שעליה כתב פותח השירשור, שיתיישב לידה לצורך דיבור על כך, והוא הניח שהיו גוערים בו אם היה מעלה אפשרות כזו. לא הוזכר שאני מעלה בדעתי דבר כזה.. אני לא מתיישב שם גם עם שאלה.. (אם כי, האמת - ואם ישאל, מה היא תגיד? "לא"?...  אז זה אכן עלול לא להיות נעים לכל-מינֵי. יש להביא בחשבון ולהימנע)

לגבי סוגים של בחורות בענין הפתק - הרי כתבתי מפורש שאכן יש. ולכן הצעתי לבחור הנ"ל לא להיעלב, כי אכן - כדברייך - יש סוגים שונים. אפשר לנסות, אבל אין מה להיעלב אם זה אכן לא מתאים לה.. ומה זה "זריקת הפתק" - הרי הוא חזר והבהיר שכלל לא זרק.

ולגבי סיום הדברים: באמת לא הבנת למה התכוונתי?..  אני הרי כתבתי מפורש, שאם מישהי מנצלת דברים שנכתבים כדי להציגם בלגלגנות כ"קריקטורה", במקום להתייחס לגופם כפי שנאמרו, כלומר - מראש אין לה ענין בהם, אז חבל שתצער את עצמה לקוראם. אדם כותב למי שמעונין לקרוא. מה הקשר ל"אתה לא רוצה שיקראו" ול"קריאת מחשבות". פשוט לא קראת נכון את הנכתב.

אני חושבתרק טוב2

שכל הכבוד לך!!

לדעתי היום בנים דתיים בקושי עושים צעדים כאלה..

מה לעשות, במגזר הדתי הביישן (יחסית) בנושאים כאלהמוטיז

להתיישב לצד בחורה ולשאול או להציע לה בעניין הזה - בהחלט עלול להרגיש לה מאד לא נוח, וכן.. סוג של "כפייה". 

אולי יש מקומות שלא, אבל אצל דתיים, ודאי חבר'ה שכאן, זה כמעט תמיד יהיה כך לדעתי.

לא עניין של לא בסדר לדבר. בעניין הספציפי הזה, בהתחשב בנורמות ובעדינות הציבורית האידיאלית - זה יכול להיות מאד מביך ולא נעים.

חייבת להנהן בהסכמה לדברים של הרהור.מרב.
כן, הייתי יותר זורמת עם בחור שישב וידבר איתי באוטובוס ופחות עם מישו שיניח פתק על המושב לידי.
אני לא יודעת מה עבר לו בראש שבגללו הואהחליט לכתוב לי...
כשמדברים מתבהרים הדברים...
(ואני אחת שסופר קשה לה לדבר. סופר סופר סופר)
אבל יש הרבה יותר סיכויים למישו שיתיישב לדבר איתי (בעדינות. "אפשר לשבת כאן? כן, תודה. בלהבלהלבלה שיחת חולין" ומקס' בסוף היה מביא פתק אם ממש לא נעים לו להגיד את זה ככה תכלס) מאשר למישו שיעבור, יניח פתק וילך.
מסכים שיכול להיות כך...ד.

הבעיה - שאי אפשר לדעת מי היא. לכן צריך להיזהר..

ואם נותנים "פתק" באמת צריך להביא בחשבון שאולי בגלל זה לא תחזור אח"כ.. עולם מורכב...

סבבה. צריך להיזהר. צודק לגמרי.מרב.
אבל לדעתי, בכל מקרה- עדיף לדבר ולא לשלוח פתק. בכללי ממש, כי בכל זאת זה כל עניין לגופו, יתייחסו יותר ברצינות למישהו שבא ומדבר, או לפחות אומר כמה מילים בנוסף לפתק.
הכללה גסה,
אבל סבירה.

ולשבת ליד בחורה- זאת באמת חוצפה?
וסתם גבר שמתיישב ליד בת באוטובוס זאת גם חוצפה?
אולי זה לא מאוד כבוד לאותה בחורה כי אולי היא מקפידה לא לשבת ליד בנים. אבל בדיוק בשביל זה המציאו את הסימן שאלה.
"אפשר לשבת לידך?"
כן- מעולה.
לא- עוד יותר מעולה. היא גם דוסית בנוסך לשלל המעלות שראית עליה.
*לא נכתב בציניות בכלל. הכל פה רציני וקראתי 8000 פעמים כדי לוודא שזה מה שרציתי להגיד. אז זה רציני בלי שום טון מזלזל*
אבל אף אחד לא עונה לא לשאלה "אפשר לשבת?"...בלדרית

בקיצר, להתחיל עם בנות באוטובוס זו באסה מוחלטת בדרך כלל.

אנונימי- כואב מאד על האכזבה שלך אבל תנסה להבין את הצד השני- תפסת אותה לא מוכנה.

וכמו שנידון בשיחה על אתרי הכרויות, חלקנו נוטות להתעלם מהצעות לא קשורות..

אם אתה מכיר את עצמך שאתה לוקח ללב, כדאי שתוריד הילוך כדי לא לפגוע בעצמך.

וכדאי לך לחפש בגוגל את המונח "טעות הייחוס הבסיסית"- כי זה לדעתי מה שהלך שם, סיטואציה סוערת וכל אחד משליך ממנה על האישיות של השני.

נסיעה נעימה!

^^^נכון,ספירלית~

סביר להניח שאם היו שואלים אותי-גם אם לא הייתי מתלהבת בכלל  מהרעיון שהוא ישב לידי-לא הייתי מרגישה נעים לענות לא נחרץ.זה אוטובוס ציבורי אחרי הכל,מי אני שאגרש אנשים? (במקסימום אם זה היה מטריד אותי-הייתי קמה באלגנטיות ומשחקת אותה כאילו אני צריכה לרדת......

יצא לי כמה פעמים שבנותחסדי הים
בקשו לשבת לידי ברכבת או באוטובוס, ומה אני יגיד, זה היה נראה לי מוזר. ברור שנתתי להם לשבת, אבל הסתכלתי לכיוון השני, או שקמתי.

אם בת יושבת בטבעיות, אין לי בעיה. אבל ברגע שהיא מבקשת לשבת לידך, זה נראה לי מוזר.

בכלל כל הנסיון להתחיל ברחוב או באוטובוס, נראה לי שטחי.
אם בת ישבה לידי בטבעיות, והתגלגלנו לשיחה, וזה נראה שיש בסיס, אולי הייתי חושב לצאת אתה. אבל כמה פעמים, יוצא לבחור או בחורה דוס להתגלגל לשיחה באוטובוס עם בני המין השני?!
יש הבדל בין להתיישב סתם ובין להתיישב ולשאולמוטיז

"תרצי להכיר?".

את מערבבת בין סתם אי נוחות שיש לחלק מהבנות (והבנים) בישיבה ליד בן המין האחר, ובין העניין כאן.

יש הבדל.מרב.
ולא דיברתי פה על לשבת סתם.
"וסתם גבר שמתיישב ליד בת באוטובוס זאת גם חוצפה?"מוטיז

חוצמיזה שאיך בת יכולה לענות בשלילה על "אפשר לשבת לידך?"

זה לא מושב שלה, היא תגיד כן גם בלי לרצות.

לא... (רוג'ר)ד.

הרי לא כתבתי שלשבת ליד בחורה באוטובוס זו חוצפה...

ובוודאי שמי שלו זה לא מפריע ושואל בתום-לב אם אפשר לשבת כאן - כשאינו חושב שזו מישהי שלא יהיה לה נעים, וגם לא יהיה לה נעים לסרב - זה בסדר (רק שישים לב. כמו שכבר ציינו, קשה לענות "לא"...  האוטובוס לא שלה..) 

[ואגב, חסכת לי מה שרציתי לומר ל"חסדי הים" בהמשך, שתמה על בנות ששואלות אם אפשר לשבת לידו באטובוס: אני מעריך שאף אחת לא חשבה דווקא "להתחיל" איתו באוטובוס.. כנראה הן היו עדינות, וראו "בחור ישיבה", אז מתוך נימוס והתחשבות שאלו..]

מה שהתייחסתי אליו, היה למקרה שמישהו, כמו בנידון המדובר (שאו-טו-טו גם יורד מהאוטובוס), מתיישב ליד מישהי, ו"במקום פתק" שואל ישירות, גם אם בנימוס, האם אפשר להתענין בה או לתת לה מס' טלפון.  כמובן, יש "מקוריות" שיהנו מהיצירתיות, ובטביעת עין של רגע תוכלנה להחליט שהוא דווקא נראה בסדר. אבל יש כאלה ש"ימותו מבושה"...

ומה שאמרתי, היה שלא להביא בחשבון שזו מישהי כזאת (לא נדיר..), ופשוט להתיישב ולפתוח בבירור המהיר הנדרש.. -  יש בכך "יותר חוצפה" ממה שייחסו לפתק (הרי זה מה שכתבתי לעיל..), ו"כמעט כפיה".

[לעומת זה, למשל, לדעתי אם יש איזו נסיעה ארוכה ומישהו אכן רואה מישהי ש"ממש מתאימה לו" ומסדר לעצמו לשבת שם, אחרי שמוודא שזה לרוחה - ומנסה "לגלגל שיחה" ורואה שהיא נענית ברצון; ובסוף הדברים שואל/משאיר פתק האם יש מקום להמשך, אז למה לא?.. לשם שמים. גם אם "תכנן" מראש". כל הנקודה, זו ההתחשבות שגם אם מעוניינים באופן הכי טהור, להביא בחשבון מי הזולת בתחומי הסביר]

לגבי דיבור מול פתק - בכללי, בוודאי שדיבור עדיף כשאפשרי. אבל זה תלוי ב"מקדם המבוכה" של אותו מצב, ובאפשרות שהיתה קודם לכן להבין קצת מי המדוברת..  כאן זה לא היה נראה כך כלל.

זה לא מה שהיא אמרה...מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך י"ח בחשון תשע"ד 23:37

שימי לב למה את מהנהנת בהסכמה גיברת.

ברור שיש ויש, איש לא כתב אחרת, את מהנהנת בהסכמה להאשמות טפשיות וחסרות שחר, של ילדה, שנכתבו בחוצפה וזלזול כלפי אדם מבוגר וחכם ממנה. 

גם כן, להנהן בהסכמה....

^^^שימו לב שהנושא הזה כ"כ מורכבבת-שבע77

יש כאלה שיעדיפו נחרצות שיפנו אליהן בפתק בלבד 

יש כאלה שיעדיפו פניה ישירה

ויש כאלה שלא רוצות את זה וגם לא את זה!

מסכימה לגמרי!!דניאל55

למה נראה להוד מעלת כבוד כבודו...... שאם אתה לא פנית אלי ממש!!

אני אחזור אליך באיזושהי צורה??

אם אתה לא מעיז אפילו לגשת ולתת לי פתקת ולחייך ולהגיד בעדינות ״אשמח לשמוע ממך״

למה נראה לך שאני בכלל ארים את הפתק?!? ואם כבר, אז ברור שאשליך אותו לפח הקרוב....

סליחה חה על הטונים... אבל זה היה נצרך!!!

אסביר לך הוד מעלת רוממות כבוד כבודך..אנוניme

כי עבדך שכח את השטיח האדום.. ואת החצוצרות זהב.. בשביל לגשת לפנות אלייך.. 

אחותי, מסלול 4 פנוי עכשיו.. דברי עם המגדל פיקוח ותנחתי...

חחחחחח נקרעתי!!!!!דניאל55

עכשיו אתה מדבר.....!!!!

אל תהיה לי בינישון בישנון ש״שם פתק״ ליד הבחורה....

תהיה גבר!!!

אני נחתתי.... מחכה לשטיח האדום...צוחק

מחכה לשטיח האדום? נחתת למענו?זוג הפורום הבא בדרך!!נקודה

סליחה חבר'ה, הייתי חייבת

זה בסדר.....דניאל55

חחחח למען מי????

אני לבינתיים רק בשביל עצמי חושף שיניים

לבינתיים.... (המשך יבוא)נקודה
פורום "לקראת נישואין וזוגיות"אנוניme

עכשיו אני מבין יותר את המשמעות של השם של הפורום.. חח 

כמו כרישים צמאים לדם.. 

כרישים צמאים לדם??נקודה

אתה מתכוון אלי?? מבולבלהמום

חחח לאא..!! בקטע חיובי..!!אנוניme

לא לקחת אישי... יענו בקטע בלח"י של הפורום.. כל אחד יגדיר אם זה חיובי.. 

<צ> בחורים תהיו יצירתיים...חסדי הים
תעשו מהפתק עם הפרטים, מטוס מנייר, ותזרקו את זה, שינחת ישר לתוך חיקה. כמה רומנטי!!!

נ.ב. לי אין דעה בזה. חבר שלי התחתן ככה. אז אני מכבד את הדרך הזאת. אבל אם בחורה היתה נותנת לי פתק. כנראה ברוב המקרים, לא הייתי מתיחס!
אני בעד!ספירלית~
אחי, אני מבין ללבך, אבל נסה להבין.לב אדום.

ייתכן כי היא יושבת וכוססת ציפורניים עכשיו, לא יודעת מתי נוח לך לשמוע אותה..

יכול להיות שהיא פשוט איבדה את הפתק, זה גם הגיוני, לא בכוונה כמובן.

יכולות להיות המון אפשרויות, נסה להבין.

אני בטוח שמהשרשור הזה אתה מתקדם, הנה אולי תשמע ממנה עכשיו.

הא אה.. האמת זה עזר השרשור הזה..אנוניme

בקטע של להבין את הסגונונות השונים של הבנות..

הא, אני לא מחכה לה אחי.. היא כנראה עלתה על קו אחר.. 

מכורחה להעיר דבר מהיצורית94

אני לא יודעת אם מישהו מכם חשב על זה, אבל אי אפשר לצפות מהבחורה לעשות את הצעד האמיתי הראשון, במיוחד לא במקרה הזה.

תאר לעצמך, אדון אנונימי יקר, שמישהי מסתכלת עליך בעניין וזורקת לך פתק.

בעצם, תאר לעצמך שאתה אותה בחורה צנועה ועדינה ומישהו לא מוכר מסתכל עליך.

זה קצת מפחיד.

אח"כ הוא זורק לכיוונך פתק. אין לדעת מי האדם הזה ואם מה שהוא כותב באמת נכון. כבר הכרתי אנשים עם כיפה סרוגה ומבט של צדיק שבסך הכל רצו לנצל אותי מינית. בפעמים הראשונות עוד מאמינים שהוא תמים, אחרי כמה פעמים, את לומדת לא לסמוך על כל מי שמחייך אליך באוטובוס.

איך אתה חושב שהיא הרגישה?

אתה חושב שהיא היתה מוחמאת מתשומת הלב שלך? אתה חושב שאתה עד כדי כך חשוב ומיוחד שהיא תדע רק ממבט שאתה אדם טוב ואמין ולא תטריד אותה אם יהיה בידך מספר הטלפון שלה?

אולי אם היית פונה ואומר "שלום."

אולי אם היית מחייך ומתחיל לדבר...

אולי....

והנה מכתב שחברה כתבה לבחור שזרק לה פתק באוטובוס:

בחור יקר,

אינני יודעת מי אתה, אינני יודעת מאין באת או לאן אתה הולך.

אני יודעת שמתוך אוטובוס מלא אנשים החלטת לתת לי בלבד את תשומת הלב.

אולי אתה יושב עכשיו בבית ומחכה שאתקשר, או שאתה בפאב כלשהו, מתעסק עם בחורות אחרות שזכו במבט שלך בנס.

חשבתי להתקשר, לא אומר שלא, אבל אחרי שחשבתי קצת עם המוח במקום עם האגו, הבנתי שיכול להיות שזה לא זה.

מה הסיכויים שמתוך אלף ואחד אפשרויות, אתה באמת אדם טוב ואנחנו באמת מתאימים?

איך ידעת שדוקא אני צנועה וחסודה רק ממבט, או שמא זה היה מבט על הגוף, על החומר?

הרי, אין דרך לדעת מה קורה בנפש פנימה רק ממבט.

לכן, מתוך חשיבה רציונאלית (ומעט פחד) החלטתי לא להתקשר.

זרקתי את הפתק.

מי ערב לכך שאתה באמת טוב לב? מי ערב לכך שבאמת תהיה אבא טוב, בעל טוב, איש טוב?

אפילו לא ראיתי אם מבטך הפנה לעיניי או למקומות אחרים בגופי...

לכן, בצער רב וביגון קודר, נאלצתי לזרוק את הפתק ולהפסיק לחשוב על ההזדמנות שאולי פספסתי,

כי מי יודע מי אתה באמת?

בטח שלא אני.

שלך בידידות,

הבחורה מהאוטובוס.

בקיצור, מר אנונימי היקר,

אל תאמר דברים מטופשים על בחורה אחת רק כי היא לא יצרה איתך קשר.

מבחינתה אתה יכול להיות אנס, רוצח או פסיכופת.

יצורית- לא הייתה בפתק הצעת נישואין...נקודה

מסכימה עם חלק גדול מהדברים שכתבת,

אבל גם בשידוך רגיל אף אחד לא יכול להיות ערב לכך שהוא אדם טוב, אבא טוב בעל טוב וכ'...

אלו דברים שמבררים בשלבים מסויימים של הקשר.

חלק מהדברים גם מגלים רק אחרי.. (מניסיוני הלא ממש מתוק)

אבל מה שהבחור הציע זה רק הכרות לצורך בדיקת התאמה לנישואין, ולא שהם יירדו מהאוטובוס ישר לחופה.

הכי אהבתי את ההצעה של מישהי שכתבה אם היה כותב מספר של צד שלישי לבירורים עליו,

זה באמת נראה יותר מתאים.

ומן הסתם בעולמינו יש אפשרויות גם לפי שם,

שם משפחה ומקום לימוד\מגורים לברר על האדם מספיק  כדי לדעת אם מעוניינים לקדם את ההצעה.

אני לא מתכוונת להתקשר כי באמת אולי זה לא הכי בטיחותי בימינו.

בכל אופן אמנם אנחנו בנות, אך לא לקחת דברים רחוק מידי.

הבחור לא אמר שעל סמך מה שהוא ראה הוא מוכן להתחתן איתה, רק שהיה רוצה להכיר כי נראה שיש סוג של התאמה.

כל הכבוד נקודה.. קלטת את הנקודה..אנוניme

קורץ

חחח עכשיו אני קולט שבאמת הכינוי שלה יצורית..אנוניme
אמנם זאת לא היתה הצעת נישואים אבל...יצורית94

א. איך רואים התאמה רק ממבט אחד?

ב. בשידוך יש דיבור ו3 דייטים מינימום, ותמיד יש אפשרות לומר באמצע "לא מתאים לי".

ג. כן, מגלים גם דברים אחרי הנישואים, אבל לא תעדיפי לדעת שהוא אנס פסיכופת לפני הדייט השני?

אנסה להסביר מה הלך לי בראש.. סבבה?אנוניme

המבטים נפגשו כמה פעמים, לא סתם נפלתי על מישהי.. פעם ראשונה שאני עושה את זה.. 

הבחורה הייתה נראית בחורה טובה, צנועה כזו, דוסית.. 

יחסית נראה לי שזה מספיק בשביל היכרות ראשונית.. 

כאילו לא יצאתי עם הרבה בנות שאמרו לי עליהן שהם פשוט מלאך.. וגיליתי שהם מהצד של המלאכי חבלה?

באמת הבנות צריכות להיזהר מכל מני הצעות מגונות.. אבל לא נראה לי שאני נראה מפחיד במיוחד.. (קיצר לא..)

אממ תכלס אני הכי מבין את מי שכתבה על טלפון לבירורים.. 

אפילו שכתבתי 4 שנים בישיבת ככה וככה.. בצבא הייתי ככה וככה.. באמת מאיפה לה לדעת.. 

קיצר.. אתם דבר מורכב.. חחח

אבל יאללה חאלאס.. תפסיקו להריץ סרטים בראש כל הזמן!

אנס לא תמיד נראה מפחיד. מניסיון.יצורית94

בכל זאת לדעתי כדאי היה לומר משהו...

קרה לי מלא פעמים שהמבטים הצטלבו כמה פעמים באוטובוס ו99% זה לא זה.

בד"כ אחרי שיחה קצרה באוטובוס מגלים שזה לא זה.

אולי היא בכלל ראתה את הפרטים שכתבת והחליטה שלא מתאים לה בחור כזה ולא רצתה להתקשר לבאס?

אוקיי חברימיםהללישאחרונה

הדיון מוצה, עבר את כל הטלטלות האפשריות,

נוסה על ידי חוקריו מכל הכיוונים...

הוא הגיע לפתחנו בבקשה נואשת-

לתת לו לחיות בשקט

מי שעדיין לו ברורים לו הדברים- יכול להמשיך את הדיון הזה באישי

עם הפרטנרים,

צהרים טובים!!

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

..שפלות רוח

אני חושב שכל אישה גם אם היא מלאה בתוכן, או חזקה ועצמאית, בסוף צריכה גבר להישען עליו, הנק הייתה שזה שהבחור רגיש, לא אומר שאין אישה שתרצה גבר כזה, אצלו זה יכול לבוא לידי ביטוי ברגישות שלו שביא תחפש אותה בתור מענה וכו. כי בסוף ככה השם ברא את העולם, האישה היא המקבלת והגבר הוא המשפיע, בעולם הבא כנראה הדברים יחזרו להיות כמו אצל אדם וחווה, אבל כרגע המציאות היא כזו.

ולגבי הקללה, שמעתי פירוש יפה ממש, אם אתה בתור בעל תוריד ממנה את הקללה של "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך" אז השם יתברך יוריד ממך את "בזיעת אפך תאכל לחם" היינו הפרנסה, וזה מסתדר יפה עם "אוקירו לנשייכו כי הכי דתתעתרו" כי ברגע שאדם מייקר את אשתו ונותן לה יחס וממלא אותה בתשומת לב, ממילא כבר היא לא צריכה את "ואל אישך תשוקתך" כי הוא ממלא אותה ביחס, ואז ממילא הפרנסה ברווח ובקלות יותר.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

אולי יעניין אותך