מחפשת שיחה של הרבי בנושא תכנון משפחהמשיח עכשיו!

עשיתי חיפוש קטן בגוגל ואין כלום. למישהו יש קישור או יכול להגיד לי באיזה ספר אוכל למצוא אותה?

אני לא מחפשת "מה הרבי אמר" אלא "את מה שהרבי אמר"- את השיחה המקורית, ולא סיכום ערוך שלה (כזה יש לי ).

 

תודה

יש בכלל שיחה כזאת, או שזה הערה שהרבי אמר?משיח עכשיו!

נניח העיר שלא צריך לתכנן באמצע התוועדות או בשיחה לפרשת שבוע, או שממש ייחד שיחה רק על זה?

יש באוצר 770 (הכניסה לשם באקספלורר בלבד)מושיקו

יש שם תוכן ענינים ומופיע שם כל ההתיחסויות של הרבי לנושא

האתר הזה לא הכי ידידותי...משיח עכשיו!
יש ביוטיוב, שיחה מוסרטת של הרבי בנושא.גאולה משיח
אנסה לחפש את הקישור.
תודה. לא הצלחתי למצוא את השיחה המקורית.משיח עכשיו!

אם למישהו יש קישור יותר נורמלי (סליחה, מושיקו), או שיכול להפנות אותי לספר כלשהוא , אני אשמח מאד...

איזה רבי!!! אני מלאת התפעלות לרבי שלנו.משיח עכשיו!

 

יש לי אתר בדיוק בשבילך!שרה מניו יורק

מצות פרו ורבו ושלילת "תכנון המשפחה"

 

כנסי לקישור ותראי שיחות באנגלית בעברית ובאידיש, הניתנים להורדה כולל קבצי שמע

 

 

תודהמושיקו
יש לי עוד וידיאו מהרבי בשבילך!שרה מניו יורק

שיחות לנשי ישראל

 

כנסי לקישור, והורידי!

 

 

תודה רבה לכולכם! עדכון+תהייהמשיח עכשיו!

ב"ה חברה שלי (שאגב היא חב"דניקית) קראה את מה ש"שרה מניו יורק" הביאה, חלקים מהשיחות של הרבי בנושא תכנון משפחה, והשתכנעה לסמוך על ה'... יישר כוח!

 

***אגב, האם זה "בסדר" לדבר עם אנשים (חב"דניקים ושאינם) על כך שבנושא זה צריך לסמוך על ה', או שזה נושא פרטי, שכל אחד עושה בו את השיקולים שלו.. אני לא יודעת אם נהגתי נכון מבולבל.

אני יודעת שעל נושא טהרת המשפחה הרבי אמר שצריך לעורר כל אחת, אבל האם גם בנושא הזה???

ברור שצריך לעשות לסמוך על ה'מושיקו

בכל מקרה של מניעה באופן עצמאי צריך לשאול רב- על פי תורה,

כן, אבל זו לא השאלה!+mp8
השאלה של הפותחת- האם צריכים לשכנע אנשים בעניין-

דעתי- לגמרי לא.
השאירי את זה לאנשים בעלי כתפיים רחבות יותר, שיש להם חכמת חיים, גיל וניסיון.

אף אחד לא רשאי להיכנס לחיים של אף אחד. בטח לא כשהוא בעצמו עוד בראשית דרכו ורואה את החיים בשחור ולבן.

רב עונה בעניין- בתנאי ששאלו אותו.
אין לנו שום כלים כדי לייעץ/ לחוות דעה בעניין כזה- ומוטב להיזהר.

זו דעתי.
תודה שענית. האם כלם חושבים כך?משיח עכשיו!

ואני לא מדברת על "לשכנע"- אלא להראות , כמובן בלי לשפוט או משהו כזה, שיש גם עניין לסמוך על ה', ולא שכל אחד מחליט לעצמו.

 

חידוד השאלהמשיח עכשיו!

האם התעמולה בנושא טהרת המשפחה, שייכת גם לנושא תכנון משפחה? (כמובן שאני לא מדברת על עניין של מניעה בגלל צורך רפואי, אלא מסיבות כלכליות, "ככה כולם עושים", וכו')

כמו בכל נושא חובתנו להציג את רצון הרבי ....haim770

ב"ה

... אומנם נושא תכנון המשפחה קצת יותר רגיש כי הוא חודר לפרטיות.

לא הייתי מציאה לעצור נשים ברחוב כמו שעושים במבצע תפילין לגברים, אבל אם את מרגישה קירבה מספקת וכמו שהזכרת שהביע קיימת גם אצל זוגות חב"דיים. זה ענין של אמונה נטו, מי שחושב שהוא מפרנס את משפחתו לא יגיע רחוק.

וענין זה קשור גם לגאולה, יש אוצר של נשמות שנקרא "גוף" והמשיח אינו מגיע עד שיכלו הנשמות שבאותו אוצר, ילדים זה לא רק שמחה זה גם גאולה.

אם שואלים לדעתך-+mp8
אפשר לומר את דעת הרבי.

ויחד עם זה לקבל בכבוד שלל דעות אחרות, ויש עוד כמה צרכים חוץ מצורך רפואי.

לא יודעת מה חושבים כולם- אבל זה ודאי לא אחד מעשרת המבצעים כמו טהרת המשפחה.
לא כל הוראה שהרבי נתן לחסידיו - הוא התכוון שיצאו איתה גם הלאה, זו לא הלכה!
אבל הרבי אמר בפירוש שזה מהפעולות של נשי חבדמושיקו

במסגרת מבצע טהרת המשפחה

http://www.sichos.com/nosim.asp?id1=pru&id2=2

 

זה מופיע במקור שהביאה שרה מניו יורק בעוד שיחות שם

קראתי כמה פעמים+mp8
לא מצאתי שם הוראה ללכת להפיץ את זה.

ומכיוון שעניתי לפותחת על סמך דברים מסויימים ונראה לי שאין כאן מקומו של הדיון- אעצור פה.
גישה מעניינת ביותר וגם פלא?haim770

ב"ה

"לא מצאתי שום הוראה ללכת להפיץ את זה"

וכאן נשאלת השאלה: "האם זה שהרבי דיבר על כך בפומבי בכמה הזדמנויות, איננו הוראה מספקת ?"

מה שהרבי רצה להסתיר הוא עשה את זה היטב בלי להסתמך על ההגיון של כמה מחסידיו כגון "לא מצאתי וכו'"

ועוד דבר שכולם מקפידים על כך עד כדי סכסוכים משפחתיים וחברתיים "שחיטת ליובאוויטש" הייתה הוראה לר' יצחק הענדל ע"ה, רבה של קהילת חב"ד מונטריאל ביחידות פרטית, בה הוא שאל איך להנהיג את קהילתו הפרטית.

גם ללא הוארה מפורשת, החסידים תמיד הפיצו, מפיצים ויפיצו את רצון הרבי. התנאי היחיד לכך הוא להשכיל לעשות את הנ"ל ללא פגיעה בזולת.

ואם לשלילה, המתנגדים יודעים היטב לנצל הוראה פרטית של הרבי, החב"דניקית הירושלמית ששאלה האם במצבה האישי, שהיא גרה בלב ליבה של שכונה שבה הנשים לא לובשות פאה, יכולה היא בעצמה ללבוש מטפחת.

המתנגדים מילו קירות שלמים במודעות "הרבי מחב"ד מתיר מטפחת !!!", אז בוודאי שאנו חסידי חב"ד לא צריכים לחכות להוראה ע"מ להפיץ את רצון הרבי הברור בנושא זה.

כל אחד והמשפיע שלומושיקואחרונה

אין ענין לחפור לשני הדיון מיצה את עצמו.

 

אפשר להתקדם לנושא הבא

יש הוראה בחשאי ויש הוראות בגילוי (ל-MP7)haim770

ב"ה

הוראה בחשאי:

מברכים על ההלל לפני ואחרי גם כשמתפללים ביחיד - נוגד דעת מרן בשו"ע, אבל הרבי נתן הוראה בחשאי דרך המזכירות.

הוראה בגילוי:

כשהרבי מדבר בהתועדות, ועאכו"כ ביום חול מול רשתות הטלויזיה ובשידור חי, לא ניתן להגיד שזו הוראה לחסידיו. הרבי לעולם לא פנה לחסידיו בלבד וההוכחה המכתבים לקרת ראש השנה "לכל בני ובנות ישראל בכל מקום שהם".

נכון זה נושא רגיש מאוד וצריך להיות מומחה ובקי ובעיקר לדעת איך להעביר את המסר בלי לחדור לפרטיות של המדוברים.

ניתן לעשות את הנ"ל דרך שיעור בטהרת המשפחה, הקהל כבר מוכן נפשית לשמוע דברים בלי הסתר ועוד יותר טוב לעשות את הנ"ל בביקורי בית אחד על אחד.

הרבי קרא בתש"מ לעשות תעמולה נגד תכנון המשפחהמושיקו
ברור שהתכוונתי למצבים שאני מדברת עם חברותמשיח עכשיו!

או נשים שקרובות אליי.

 

תודה על כל תגובה!!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.


התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.


לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:


האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -


"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.


דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇


לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267


מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.


נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.


נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.


הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.


אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.


75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.


כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.


מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.


ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.


אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.


אולי יש פה מסר מן השמים:


וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).


לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.


כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.


סימוכין:


הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד


שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.


זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).


והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:


"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך