בכל שנה יש אפשרות לאדם להבראות מחדש.
ברא = יש מאין.
חידוש אמיתי אינו רק לעבור ממצב אחד למשנהו, אלא חידוש "יש מאין".
בדר"כ הזמן שהכי מסוגל ל"להבראות מחדש", זהו יום ראש השנה. היום בו נברא העולם, מסוגל לדורי דורות, להתחדשות מן היסוד. והנה, זמן זה עבר אך עתה, ובכל זאת זו עבודה שאנו יכולים לעשותה כל השנה. (כמו לשוב בתשובה. וליתר דיוק, זו התשובה).
כדי להתחדש "יש מאין" חייבים קודם כל לעבור מ"יש לאין".
כל השנה אנו עסוקים בלבנות איזה "יש" בקרבנו שבתוכו אנו מתקדמים, אך לא מתחדשים.
אני כזה וכזה וכזה.... זו מין מסגרת שבנינו לעצמנו והיא נותנת לנו בטחון מסוים.
כדי להתחדש באמת צריך לעשות את עצמנו "אין".. אלא שכדי לעשות זאת, צריך לגשת אל המציאות בענווה. בכניעה. בהתבטלות כלפי אותה מגמה שרבש"ע מכוון אליה.
ברור לנו שיש מטרה לעולם הזה, לא לחינם נולדנו למשפחה הזאת, בבית הזה, עם החברים האלו וכו'..
אנשים גדלים לתוך אותה מציאות, ובמשך השנים מעצבים את אישיותם. פעמים שעיצוב האישיות נעשה שלא בהתאם לטבעם האמיתי, לטבעם הנשמתי. שלא ע"פ התורה...
והמקום הזה שהם נמצאים בו, מקנה להם בטחון דמיוני. ולעזוב את המקום הזה, זה קצת כמו לעזוב את הסינר של אמא... מקום ילדותי כזה..
(גם בהשכלתם - הם יודעים מתמטיקה ברמה של כיתה יא', אך "אלוקים" אצלם זה עדיין מה שהגננת סיפרה להם בגן. המושגים האמוניים שלהם, קטנים, חסרים, ונפשם נשארת גם כזו.)
וכשיגדלו עוד, וימצאו את בן זוגם, יהיה עליהם להבין שע"מ שתתאפשר פה הופעת מציאות חדשה של הבית המיוחד שהם מקימים עתה, הם יצטרכו לעשות את עצמם "אין". לגשת בהתבטלות כלפי המגמה החדשה שצריכה להופיע ע"מ שיופיע פה "יש" חדש לגמרי. ואז יגיע גם ה - "אשר ברא ששון ושמחה חתן וכלה".
גם אם נדמה לי ש"אני כזה וכזה וכזה", לנשמה שלנו יש תביעה מאוד גדולה.
וגם כשאנו לא הולכים בהתאם לאותה תביעה, הקב"ה מסובב את המציאות כך שזה עוד יופיע ויתגלה.. למרות כל מה שחשבנו...
"חשבתי שדווקא מקום השירות הזה הוא זה שהכי מתאים לי"
"חשבתי שמקום הלימודים שבחרתי הוא זה הכי טוב לי"
והנה - אין זה נכון...
כל הבניין שבנינו לעצמנו, נופל..
הטענה שלך "מייצגת" את מידת הדין.
הדין זו התביעה ממנו להיות מי שאנחנו באמת עם כל התנאים שקיבלנו (משפחה, חינוך וכו'..)
אלא שהקב"ה "ראה שאין העולם מתקיים הקדים מדת הרחמים ושתפה למידת הדין".
מידת הדין = כל סטיה קלה מהמסלול בו אנחנו אמורים ללכת משמעותה: game over.
אלא שאנחנו בני אדם, קרוצי חומר, ואנחנו גם נופלים. וטועים. וקמים. ושוב טועים.
ברוך ד'.
(כתבתי פה רצף מחשבות לא מסודרות, ומקווה אני שהדברים הובנו כפי שיש להבינם ושהועלתי במעט.)