עזרה דחופה. איך מתחילים קשר?פצל"ש נואש

שלום לכולם, אני לא מגיב פה הרבה בד"כ אבל יש לי נושא שמעסיק אותי מאוד ואני די נואש..חשבתי שאולי תוכלו לעזור..

אני בא מיישוב דוס (מאוד), אין (ב"ה) כמעט קשר בין בנים לבנות אבל דברים כאלו קיימים.

משחר חמשושיותי נמשכתי (ב"ה) לבנות, מדי פעם הייתה אחד ש'צדה' את עיני ושחשבתי שאני יכול לפתח איתה קשר, מרבית הזמן אחרי קצת מחשבה ובדיקה הבנתי שאין בזה כלום ושהסיבות שגורמות לי להתעסק בנושא הן רדודות גם אם טבעיות.

השנה פגשתי אותה, דוסית, קלאסית לישוב, עבדנו תקופה מסוימת במקביל על איזה נושא ולא היה קשר אמיתי (תודה רבה מדי פעם..) לקראת סוף התקופה אני חושב שנוצר איזה קליק, אני די בטוח שזה גם מהצד שלה אבל אני מאוד בטוח בנוגע לצד שלי.

כמה חודשים עברו מאז ואני כבר די בטוח שיש פוטנציאל אמיתי בקשר הזה- וזה מממש לא רק ברמת החושב, זה גם (ובעיקר) ברמת המרגיש. חשבתי, הסתכלתי, תקפתי את עצמי ואת הסיבות שלי- וזה נמשך, וזה טוב ואני חושב שהגיע הזמן להעביר הילוך..

הבעיה העיקרית היא שאין לי מושג מה לעשות ואיך, אני לא יודע אם לגשת אליה זה אפשרי כי אין לי נסיון בנושא, אני גם לא יודע בדיוק באיזו צורה לעשות את זה..חוץ מזה, שנינו דוסים וכנראה שאם אני לא אעשה את זה בצורה הנכונה אז שנינו נתפדח מאוד (מאוד).

אני לא רוצה לדון על טוב או רע, על האם ולמה (למרות שאם יהיו שאלות ספציפיות על למה יכול להיות שאני אענה עליהן) המקרה שלי מסתכם בשתי שאלות עיקריות:

1. איך אני יכול לדעת שכל הסיפור הזה הוא לא חד צדדי? אני די בטוח שלא, אבל אני אהיה הרבה יותר רגוע אם תהיה לי דרך כלשהי לבדוק..

2. איך אני מתחיל את הקשר? איך אני ניגש בצורה שלא תיראה רדודה, שלא תהיה תוקפנית ומביכה?

קודם תחשוב: בשביל מה צריך קשר?המצב חסה

לא עדיף שיהיה לך חבר במקום חברה?

גם בריא נפשית, וגם תורנית

זה בהחלט דיון מעניין (שחשבתי עליו),אבל לא זו השאלהפצל"ש נואש

והדגשתי את זה גם שם.. אשמח לדון על הנושא הזה בשרשור אחר..

אתה מבקש שיעזרו לך בדבר, רק למה שיעזרו לך אם זההמצב חסה

יפגע בך?

לא חייבתי א"א לעזור לי.פצל"ש נואש

בכל מקרה, חשבתי על זה והגעתי להחלטה (לפחות במישור הזה), אני מכן לדון איתך עליה בשרשור אחר או בפרטי.

ואולי הוא בכיתה י"ב ומרגיש בשל לקשר רציני?מרב.

[וגם אם לא. הוא יעשה את השיקולים שלו לבד. הוא נשמע לי בחור די גדול]

אבל באמת, תחשוב עלזה- אם זה מתאים לך. אישית. ולאן הקשר שלכם יוביל. [הגיוני מאוד שאם היא דוסית ככה וזה היא גם תשאל אותך את זה- "בשביל מה? נהיה חברים ואז.....?" אז תחשוב עלזה לפני.]

קודם כל, אפשר דרך צד שלישי. זה חוסך הרבה אי נעימויות

"תקשיב יוסי, חשבתי עלי ועל שרה וזה נראלי מתאים.. יש מצב שאתה מברר לי אצלה מה היא חושבת?"

אם לא באלך לערב בזה מישו-

אפשר לשלוח לה הודעה שישלך משו לדבר עליו ומתי היא יכולה.. כשתדבר איתה [טלפון/פגישה- איך שפחות מפדח אותכם] תגיד לה דוגרי- "חשבתי עלזה ונראלי מתאים..מה את אומרת?"

אפשר סתם ערב אחד בסניף/בנוער/וואטאבר אם תיפגשו במסגרת כלשהי לקחת אותה הצידה לקראת הסוף ולדבר איתה.

זה מפחיד, אבל זאת קפיצה למים לא כאלה עמוקים.

[מניסיון. אם באלך לשמוע ת'סיפורים שלי (עצוב שיש כמה, אבל יש ) אתה מוזמן לאישי...]

התשובה לשתי השאלות שלך היא אחתResiste

חבר!

גורם שלישי תמיד יעיל.

הבעיה מתחילה כשאין גורם שלישי שמחובר לשני הצדדיםפצל"ש נואש
אין מצב שאין אפחד שלא מכיר את שניכם,מרב.
ושלא אכפת לך (או קצת אכפת לך) שידע.
|נבוך| דווקא יש... אני אנסה לחשוב אבל כרגע אין...פצל"ש נואש
תודה לשניכם. אנסה.פצל"ש נואש
לפי דעתיכפיר גולן4

ההגדרה של אהבת אמת היא בכך שאתה מוכן לפגוע

ולהכאיב לעצמך על מנת שלא יכאב לצד השני (בעיקר במובן הנפשי של המילה...)

ולאיפה אתה לוקח את זה?פצל"ש נואש
לפני שאני עונה-בן-ציון

בן כמה אתה? אי אפשר לענות לך בלי לדעת את זה. אתה מוזמן לאישי

שמיניסט ..מספיק?פצל"ש נואש
תמיד השאלה היא, מה עם הצד השני...ישי .א.
עבר עריכה על ידי ישי איילי בתאריך כ"ה בחשון תשע"ד 22:24

ותכלס אין תשובה, הדרך הפשוטה היא לשאול אותה, אבל זה בד"כ ממש מפדח...

איך מתחילים קשר, פשוט זורמים, אני לא ממש מכיר את סוג הדוסיות בישוב שלכם, אבל תנסה להתחיל מדברים שגרתיים יחסית לשחנש"ים וכאלה....

תכלס בד"כ השאלה שאמורה להעסיק אותך זה איך לנתק קשר, לפחות בגיל הזה כי תכלס לא יוצא מזה הרבה, זה כיף בהתחלה, אבל אוכלים הרבה את הלב, ומגיעים בסופו של דבר לדברים יותר קשים ממה שאתה נמצא בהם עכשיו, תכלס זבה לשיקולך האישי בלבד, אבל תנסה לעבוד עם השכל ולהבין עם השכל שזה לא כדאי לך, וללכת עם זה, ולא עם הלב שחושק....(סליחה על הזלזול) אבל אני מרגיש שבמקרה הזה קשר רציני למטרות בעתיד, זה לא יותר מתירוץ עלוב, שרק נותן לך להבין כמה היצר הרע שלך יצירתי במיוחד....

אני בן אדם שהולך עם השכלפצל"ש נואש

באמת.

זה משהו אחר.

היו פעמים בעבר ש'נדלקתי' על מישהי, אבל די מהר הצלחתי להסביר לעצמי מה המקור המדויק של זה ולגמור את הסיפור- זה אף פעם לא הגיע לרמה כזאת שזה עבר כמה נגלות של בירור ונשאר על מקומו.

אתה לא מבין כמה פעמים אמרתי לאנשים בדיוק את מה שאמרת לי עכשיו. ברובם צדקתי. אני מכיר את הנקודה זהו ואני יודע לטפל בה (הרבה נסיון בגמילת חמשושים ) זה שונה.

הוא צודקכפיר גולן4

הוא מספיק בוגר ובשל לקשר רציני עכשיו

והקשר הנוכחי הוא רציני (לפחות מבחינתו...)

אגב קשר יכול להימשך גם שנה וחצי,זה שהם בקשר לא אומר

שתוך שבועיים הם מתחתנים...

(שלא לדבר על הזוג שסגר חתונה על הטלפון הראשונה!!!)

אגב לא ממש הבנתי את שאלתך אבל בכל מקרה משפט קצר

שמבחינתי הוא משפט מנחה לפחות על לחתונה:

"שבאמת אוהבים מישהו,צריך לתת לו לעוף..."

פרטים נוספים-באישי

קשה לי להביןהרוזן!

איך אפשר לחשוב על קשר, אלא אם כן ברור שהוא מוביל ומכוון לקראת חתונה.

זה פשוט... פסול.

ככל שאני מבין את הדרכתה של תורה, היא מלמדת אותנו שהכוחות שקיימים בנו בהקשר הזה הם כל-כך חזקים, כל-כך עוצמתיים. עד כדי שזה עלול להיות ממש הרסני אם משתמשים בהם באופן שהוא לא מוחלט, לא עד הסוף.

קשר בין בן לבת היא הדבר שבונה את העולם. הוא לא יכול להיות חלקי.

ואם אכן מדובר בקשר שמכוון לנישואין, קשה לי להבין איך שמיניסט כבר מוכן לחסום לעצמו את האפשרות להתחתן בגיל מאוחר. כי לחזור אליה בעוד כמה שנים כנראה תוכל, ואפילו אם יהיה מאוחר מדי (כי היא כבר תתחתן, לדוגמה) - הלוא יש כל-כך הרבה בנות אחרות שתוכלנה להתאים (תוכלנה זה יוכלו בעברית תקנית).

ואילו לא הייתי יודע שלא אני שכתב את האשכול, הייתי שואל את עצמי למה החלטתי לכתוב שאני גר בישוב אפאטי

זה כל-כך אני, שזה מפחיד. המוח שלנו פשוט חושב, מרגיש ומתנהל באותה צורה המום

^^^אתה??? |משפשץ עיינים בתימהון|כפיר גולן4
הפעם האחרונה שראיתי אותך מגיב פה זה ב... |לא זוכר|
|סנילי|

טוב לראות אותך,תמסור ד"ש לחברה

ולעצם העניין כפי שכתבתי בהודעה הקודמת הוא מתכנן שמהקשר הזה יצא חתונה,והקשר הזה הוא אהבה אמיתית (לפחות מבחינתו...)
ככה שאין לו רואה בזה שום פסול
אגב גם לגבי הדברים שכתבת שאין סיבה להתחתן עכשיו וכו' אני חולק עליך (מותר לי...?) בחור שמרגיש בוגר,מוכן,בשל ושמבחינת הגיל הוא מוכן לחיים של נישאוין לא אומרים לו לא! מובן שמומלץ שהוא יתייעץ עם מישהו מוסמך שמכיר אותו וכו' ברמת העיקרון לא אומרים לו לא!
אגב את הדברים אמר אחד מגדולי האדמו"רים ששמו פרח מזיכרוני...
ועוד אגב מו"ר שליט"א תומך בנישאוין בגיל 23+...
(ולא! אני לא(!!!) מושפע מהמחזור שלי...!!!)
אכן, זה אני.הרוזן!

אני באמת לא מגיב פה הרבה.

אמסור בע"ה

קצת מצחיק שאתה מדבר בשמו, אף על פי שאתה מתבסס על דברים שכתב... ברשותך - בקשר למה שהוא חושב ורוצה וכדו' אחכה לתגובתו.

בכל אופן, חשוב לי להדגיש - לא אמרתי שאין סיבה להתחתן עכשיו. מה שאמרתי היה דבר אחר. אני אפנה את דברי שוב לפותח השרשור:

כהקדמה אזכיר, שבד"כ בחור בגיל ובמצב החברתי המדובר (שמיניסט) עדיין איננו רוצה/מוכן להינשא בשבוע הקרוב, ובד"כ הוא לא ממש יודע מתי באמת הוא רוצה להתחתן. וגם אם הוא אכן מחליט שהוא רוצה להתחתן עם מישהי מסוימת, הרבה פעמים ההחלטה הזו לא נבעה מתוך החלטה מוקדמת להתחתן בקרוב, אלא להיפך: ההחלטה להתחתן בקרוב נבעה מתוך ההחלטה להתחתן עם מישהי מסוימת. יתכן שאני טועה לגמרי, ויתכן גם שלא.

אם אני צודק, לפחות בחלק מהדברים, אז עכשיו אני שואל: אדם שנכנס לקשר כזה, ובמיוחד בגילאים שבהם המשיכה חזקה, והיא גם פשוטה הרבה יותר, תמימה יותר - יהיה לו מאוד קשה לחזור בו. אם מכל מיני סיבות טכניות תחליט שהקשיים החיצוניים בחתונה מוקדמת (והם קיימים, בין אם נרצה או לא) משמעותיים מאוד, ושהיית מעדיף בגללם אפילו להתחתן מאוחר? אני שוב נוטה לשער שטרם עשית את כל השיקולים האלה, לפחות לא במידה כזו שמבחינתך אפשר להתחתן בשבוע הבא, אילו רק היתה הסכמה עם מישהי שזה זה (ולאו דווקא עם זו המדוברת). ואם אני צודק בהשערה זו, אז כדאי לשקול שוב, והיטב: כי זו די דרך ללא-מוצא. אם אכן נכנסים לקשר, והקשר אכן טוב - בשלב מסוים כבר מפסיקים להסתפק בו, ומגיעים למצב שרוצים יותר. ולא תמיד זה טוב לנו, ה"יותר" הזה.

אגב, אם בסופו של דבר תעשה את כל החשבונות האלה ותגיע למסקנה שאתה אכן רוצה להיכנס לזה, זה עדיין לא פותר את כל העניין. כי יכול להיות שהיא לא עשתה את כל החשבונות האלה, ובסוף יסתבר שאם היא היתה עושה - היא היתה מחליטה שלא להיכנס. ואז זה יסתבך מאוד.

שוב, זה לא הדיון שהתכוונתי לפתוחפצל"ש נואש

אבל בכל מקרה-

לא, אני לא מתכוון להתחתן מחר, בחודש הבא או עוד שנתיים (כנראה).

האם הקשר הוא למטרת נישאוים? אולי, יכול מאוד להיות. איך מדירים רשר למטרת נישאין?

ואם אני אבוא, ונתחיל לצאת וכו וכו, אז כל מה שיעמוד לי מול העיניים כל הזמן צריך להיות האולם? אני לא חושב.

קשר למטרת נישואין =הרוזן!

קשר שבסופו של דבר תתחתנו בעקבותיו.

אני מאוד מסכים, לא צריך להיות שכל מה שיעמוד בראש זה החתונה והאולם וכו'. אבל קשר עם אישה שלא נועד לכלול בסופו של דבר גם קשר גופני, הוא קשר חסר, והחוסר הזה יבלוט ויפריע.

אולי הוא גם ידרוש את שלו, ויתבטא בכל מיני צורות אחרות.

כמובן, תעשה מה שנכון לדעתך - רק סתם ככה, יש סיכוי גבוה שהיא חושבת כמוני.

נראה לי שבד"כ דוסים חושבים ככה.

אה, נכוןפצל"ש נואש

אני בטוח שפתיחת הקשר צריכה להיות- 'אני חפץ בקשר גופני, ואת?'

אני חושב שהקשר הגופני- גם ביציאה לדייטים שיביאו לנישואים באופן מיידי- הוא לא נושא שאמור לעלות על השולחן או להיות במודעות הישירה. אם אתה רוצה להתחתן רק כדי לספק את היצר שלך אז אתה בבעיה..

בת כמה היא? (סליחה על החקירה...)alirz
-נערך-See the pain
אני מעדיף לא לרדת לרזולציות כאלו בפרום הפומביפצל"ש נואש

אבל קטנה ממני

אם אתה אומרכפיר גולן5

שיכול להיות שזה יגמר בחתונה אך לאו דווקא

זה נשמע שאתה ממש לא סגור על עצמך...

ואם אתה לא מעוניין בקשר הזה לשם חתונה אז לשם מה כן???מבולבל

אני גם אענה לך, אבל גם אדון בטוב וברע שבזה.אני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך ב' בכסלו תשע"ד 02:47

1. פשוט לשאול. אין דרך יותר טובה לדעת מה אנשים חושבים עליך.

2. לחכות לגיל/מצב שיהיה שייך שתתחתנו. אז כבר יהיה הרבה יותר קל למצוא דרך שלא תיראה רדודה, שלא תהיה תוקפנית ומביכה.

אני יודע שזאת לא התשובה שרצית, אבל זאת התשובה. זה נראה לך רדוד/תוקפני/מביך,כי זה מה שזה. יש לך נפש כמו לכל אדם, והנפש הזאת מקבלת את רוב הכח הפועל שלה מהיצרים שלך. ואתה מודע לזה, כמו כל בר-דעת, ולכן אתה לא מרגיש עם זה טוב, כי לאדם יש סלידה ורתיעה טבעית מהיצר, הדחף הנמוך שלו. אדם שאין לו את זה הוא מה שמכונה "עז פנים" שעל זה כתוב: "עז פנים לגיהנם ובושת פנים לגן עדן". (ואגב, כמו כל מידת נפש, גם את זו ניתן לרכוש, ככה שמאוד לא הייתי ממליץ לך לעשות דברים בניגוד לרגש הבושה הטבעית, כל עוד זה לא בגדר של "הווי עז כנמר...לעשות רצון אביך שבשמיים", ודע שבמ"ב על הסעיף הראשון בש"ע, הוא כותב שמידת העזות, היא מידה שכדאי להתרחק ממנה אפילו לשם שמים מרוב שהיא מסוכנת.)

בסופו של דבר, בתוכך אתה יודע שזה לא הדבר הנכון לעשות, ושזה לא מה שה אלקיך שואל ממך, אז תעצור כאן.

אגב, בסופו של דבר, הגורם העיקרי שמשכנע את האדם להכשיר את היצר, זה שהיצר הוא לכאורה צורך טבעי, ולכן כל עוד שומרים אותו בגבול כלשהו הוא בסדר. הנקודה היא שזה לא מדויק מכמה בחינות-

א'-התעסקות בתורה מסלקת את היצר, מה שמראה שהוא לא באמת טבעי, אלא ברירת המחדל של נפש שחסרה לה תורה (הנפש מטבעה מחפשת משהו לעסוק בו, ומלכתחילה היא אמורה לעסוק בתורה ומלאכה, שיגיעת שניהם משכחת עוון, ואם לא עוסקים באלו, אז האדם משתעמם, והבטלה מביאה לידי חטא-כי האדם נמשך לחפש לנפש שלו עיסוקים אחרים).

ב'-היצר אף פעם לא משקר, אבל הוא מראה לך חצי אמת. כשהיצר מצייר לך בראש שזה לא יזיק לך, הוא אומר אמת, כי באמת כרגע, אתה עדין בעמדה רוחנית כזו שכנראה המעשה הזה כשלעצמו לא יזיק לך, אבל ברגע שבו תקשיב לו, אתה כבר תרד במדרגתך הרוחנית למדרגה קצת יותר נמוכה, מצד זה שהקשבת ליצר, וחינכת את הנפש שלך להנהגה מסוימת. (תדמה את הנפש לפלוגה של חיילים, מלכתחילה הם באו להלחם את מלחמתו של האדם ברע שבעולם, אבל הוא לא מספק להם עבודה, אז משעמם להם, אז הם מעמידים מישהו משלהם שיחפש תעסוקה, והוא מוצא כל מיני דברים שמוצאים חן בעיני החיילים, ואז הם מבקשים אישור "רק לצאת פעם אחת להנות קצת", ואז הם מתרגלים לשחד את האדם בהנאות, והאדם מתרגל לקבל מהם שוחד, ולאט לאט השליטה שלו על חילותיו נחלשת, והרגליו נהיים פגומים)

הגבתי לך למטהפצל"ש נואש
תגובה לכולם הבנה לא נכונה+נישואיןפצל"ש נואש

זה כמו לשאול מישהו אם הוא הולך להתחתן עם מישהי לפני הדייט הראשון. כן, היא מוצאת חן בעיני, כן אני חושב שזה מתאים, לא אני לא מדבר על נישואין בזמן הקרוב כי אני חושב שאם כל פעם שנתחיל שיחה היא תהיה מתי ואיך מתחתנים אז לא רק שזה יגמר די מהר זה יהיה די רדוד.

כמו שכבר אמרתי, מתי קשר נחשב למטרות נישואין? האם קשר לא יכול להיות חיובי אם אתה לא מציק לעצמך ולצד השני על נישואןי כל הזמן? (למרות שודאי שזה נמצא במודעות)

ויותר חשוב, למה במקום להסתכל על העומק שבדברים אתם מעדיפים להסתכל בצדדים הרדודים, היצריים- תאמינו לי, אני מכיר את כל המנטרות שלכם לא פחות טוב מכם, כמה מהם המצאתי בעצמי, ואני יכול לדמיין את עצמי לפני לא הרבה זמן יושב וכותב את אותם הדברים שאתם כותבים - או בעצם לא, כי אני לא אתיימר להבין בנושא שאני לא מבין בו, אולי אני אגיד את דעתי ואעוץ אצה אבל אבהיר מראש שאין לי הבנה בנושא. למה הכוונה? הכוונה היא שאני *לא* (ושוב, בפירוש לא לא לא לא) מחפש חברה, אני לא 'צד' מישהי שמצאה חן בעיני סתם ככה בצורה רדודה- יש בזה יותר מזה. האם זה מה שהופך קשר לשונה? ברור שכן. האם זה מה שהופך אותו לנכון, מותר ואפשרי? זו שאלה שאפשר (וצריך) לדון עליה- אבל מתוך הבנה של הנקודה הראשונה- לא מבין את ההבדל, תגיד שאתה לא מבין ותתן עצה\דעה מתוך המודעות הזו.

אני לא מדבר פה על כניעה ליצרים או על משיכה נטו, שוב, זהו מצב שונה, אחר- ברמה ואמת אחרות. אולי אני טועה, אולי אני מתרץ לעצמי תירוצים- אבל אני חושב שלא, וכל עוד אתם לא מבינים את זה (שוב, יכולים לחלוק על זה ולהסביר לי למה זה לא נכון- לא לגשת לזה מתוך קשר יצרי) התגובות שלכם לא יכוונו אפילו למטרה.

בכל מקרה, הייתי שמח לעוד עצות מועילות

לא כ"כ הבנתי..batsheva100

אבל אולי תשלח לה סמס? זה הכי פחות מפדח.

מקסימום אפשר להכחיש ולהגיד שחבר שלך שלח צוחק

עכשיו בילבת אותי לגמרי...כפיר גולן5
באמת נראה לך שבדייט מה שעומד לנגד עינהם זה לא חתונה???
אתה חיב"ס...!
אם מלכתחילה אתה לא תיכנס לקשר כזה על מנת באמת לעשות הכל מבחינתך על מנת שהקשר הזה יגיע לחתונה אלא כמו בסגנון שלך:נגיע,נזרום,נראה ואם זה יתאים אז...
זה מתכון בטוח לטעויות! ונשמע כמו לא יותר מדרך ערמומית ומתוחכמת של היצר לגרום לך להגיע למקומות שבמודע לא הייתי רוצה בחיים להגיע אליהם...
לא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה נגד הרוח

ושיהיה לכם טוב ביחד ! (;

ושתזכוו בעיתו להקים בית נאמן בישראל וכו וכו

^^^*בננית*

ופצל"ש נואש -

קראתי את התגובה שלך, ונשמע שאתה באמת מאוד שקול.

אני מבינה מה אתה אומר (שאתה לא מנסה לעבוד על עצמך) כי אני מכירה את זה מעצמי (בנושאים אחרים).

אני חושבת שאתה צודק בדרכך, רק זכור לשים לנגד עיניך את מה שכפיר אמר בתגובה מעליי.

כי אחרי הכל -

הקשר הזה כן צריך להוביל לחתונה (בשאיפה..)

לכן צריך לזכור את זה במה שלא תעשה.

המון בהצלחה!!

ושכוייח.. התרשמתי מהבירור הכנה עם עצמך את המניעים והעובדות.חיוך

הוא לא אמר שזה לא יעמוד לנגד עינהם...ענבל

בס"ד

הוא אמר שזה יהיה במודעות אבל זה לא כל מה שידברו עליו.

ואני די מסכימה איתו.

לא זה מה שאמרתיפצל"ש נואש

אמרתי שלדבר על חתונה לפני שיוצאים לדייט זה לא הגיוני.

ראשית, אני חייב לומרהרוזן!

שאני מעריך את עבודת הבירורים הפנימית שעשית עם עצמך (ושוב, מכיוון שזה בהחלט לא ברור מאליו לעשות עבודה כזו - לא בטוח שגם היא תעשה/עשתה כזו, ואף אם היא תעשה - לא בטוח שהוא יהיה מלא ואמיתי באותה מידה. צריך לזכור שיש גם צד שני).

זה עדיין נשמע דומה לגמרי לדברים שאני הרגשתי. ואני עדיין עומד בדעתי: אינני יודע אם זה צעד שגוי או לא, אבל אינני מבין איך אתה מסוגל לדעת מספיק בוודאות שהוא בלתי-שגוי בשביל לעשות אותו. יש פה סכנה שהצעד יתברר כשגוי, אבל אז כבר יהיה מאוחר מדי - ותעדיף שלא לסגת אחורה. תהיה לך בחירה בין אפשרות לא-מוצלחת של להמשיך בקשר, לבין אפשרות ממש גרועה של להפסיק אותו - ותעדיף להמשיך, למרות שאילו היה ביכולתך לשנות את העבר היית מעדיף שלא להתחיל בכלל, או לפחות להתחיל רק בעוד זמן.

מאיפה לך הוודאות שזה לא יקרה, ודאות מספיקה כדי ללכת בכיוון שהחזרה ממנו קשה הרבה יותר?

אתה מוזמן לחזור שוב לתגובה הראשונה בשרשור, שעדיין רלוונטית לדעתי.

הקשר שאתה מתאר נקרא בעיני קשר למטרת נישואין. העובדה שאינך חושב בכל רגע "על האולם" או על הצד היצרי שבעניין היא מעולה, ואכן תתרום לכך שהקשר יהיה טוב יותר. ובכל זאת, בסופו של דבר זה לא קשר בשביל להיפרד כשיימאס לכם, או משהו בסגנון. אתה מדבר על קשר שאתה חושב עליו ברצינות, ושאתה נכנס אליו בהנחה שייתכן מאוד שזו תהיה האחת שתתחתן איתה. לזה אני קורא קשר למטרת נישואין.

יש רגש ויש שכל.פצל"ש נואש

שניהם מעורבים בסיפור ההזה ואי אפשר להתעלם משניהם.

אני ודאי שהיא מושלמת? לא.

אני ודאי שהיא מתאימה? לא.

האמת- אני גם לא ודאי מה אני רוצה, אם אני רוצה וכו'.

אבל אני יודע הרבה וזה מספיק, אני חושב.

השאלה היא איפה הראש שלך נמצא,אני77

מה הדבר המרכזי שעליו אתה חושב-קשר עם מישהי או בנין של בית.

אם אתה חושב רק על בנין של בית-אשריך, וזה מצוין, תעשה מה שתוכל.

אם אתה חושב על בנין של בית בישראל, וביחד עם זה גם קשר עם מישהי-זה בסדר גמור, ותנסה לקדם את זה.

אם אתה חושב על קשר עם מישהי, ונראה לך סביר בהחלט שזה יביא גם בנין של בית, רצוי שתעזוב את זה, ואני לא יודע כמה זה כשר.

אם אתה חושב על קשר עם מישהי, ואולי גם ייצא מזה בנין של בית, תעזוב את זה.

בסופו של דברפצל"ש נואשאחרונה

מתחתנים עם בן הזוג, לא עם הבית הנאמן בישראל..

אני לא חושב שההגדרות שלך מדויקות, אני חושב שהמצב צריך להיות הרבה יותר מעורבב צמזה.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך