למה ואיך הבית היהודי תומך בעניין הזה של הרבנות?
כלומר.. אני לא מבין בזה, אבל אם צודקים החרדים בכך שזה יגרום לכך שלא יסמכו על רבים מהנישואין, זה אכן יגרום לספרי יוחסין.
ובקיצור, מישו מוכן להסביר פה במה מדובר?
למה ואיך הבית היהודי תומך בעניין הזה של הרבנות?
כלומר.. אני לא מבין בזה, אבל אם צודקים החרדים בכך שזה יגרום לכך שלא יסמכו על רבים מהנישואין, זה אכן יגרום לספרי יוחסין.
ובקיצור, מישו מוכן להסביר פה במה מדובר?
מה שיקרה אם יפתחו אזורי הרישום, כל החילונים והדתיים יתחתנו רק במועצות דתיות של רבנים ציונים וכך הרבנים החרדים עלולים לאבד את הפרנסה, ויותר מכך את ההשפעה והשליטה. המטרה של החוק היא לתת לכמה רבנים מתונים שהצליחו למרות המלחמה החרדית להתמנות לרבני ערים לחתן כל אדם שיחפוץ, לא משנה מהיכן הוא.
בין אם צודקים החרדים ובין אם לא - לספרי יוחסין זה עלול לגרום..
לא כך?
איזה אבסורד. "גאולה.." זאיי סאיי...
רואה להסביר לי את הבעיה בפרוטרוט?
והחרדים יכחדו תוך דור או שניים [בעזרת ה'?].
החרדים תוך 40 שנה - 50 אחוז מכלל האזרחים כאן חביבי, לא שמעת??
על מה לעזאזל אתה מדבר בן אדם....
אז הם לא ישרדו... או שיאלצו לעזוב את הקהילה או שלא יוכלו להתחתן...
[אני די בשוק ממה שכתבתי קודם, עזוב. אני לא מפוקס. אני מקווה שהחרדים חפצי חיים ותורה באמת.]
וגם בינם ובין הדת"ל.
אין פה שום דבר חדש שיכול להעיד על פילוגים חדשים בדרך.
ואם זה יגרום להתפוררות הספרים האלה - זה יגרום לכך שהספרים בין הקבוצות שאתה אומר שתיווצרנה - הם אלה שיתפוררו.
גמני לא סומך על רבני צהר, חלק מהם מעוותים לחלוטין!!!
אז מה זה אומר? שהבן שלי לא יוכל להתחתן עם בחורה מתחזקת שהוריה נישאו אצל אחד מהנחמדים שלהם??
זה אנטי אחדות, זה יגרום בהכרח לעוד ריחוק והסתגרות!!!
או שלגמרי פיספסתי את מה שהולך פה... שמישהו יסביר לי מה לא קלטתי..
אני לא הייתי נותן לבת שלי להתחתן עם בת שהוריה התחתנו אצל "הנחמדים" בלי בדיקה מקיפה.
לחתן כל אדם שיחפוץ.
כולל כאלה מזן האח ואחות?
כולל מגוירים מפוקפקים?
כולל כאלה שנולדו מבנק הזרע?
כולל ילדים להורים חד מיניים שאין לך מושג מי ההורה השני?
(נכתב בסימן שאלה, כי אני לא כ"כ מבינה בעניין רק מבינה שזו בעיה חמורה)
כאלה מזן האח והאחות - אם יהיו לנו בדורנו כתפיים רחבות כמו של הרב גורן - כן. כולל מגוירים מפוקפקים? כמו שכתבתי קודם, אם יהיו לנו כתפיים רחבות שיתירו את זה. כולל כאלה שנולדו מבנק הזרע - כזכור לי מגוי אין שום בעיה בזה. כולל ילדים להורים חד מיניים - אם יהיה רישום טוב לזה אני מניח שכן.
אלא מה יקרה כאן בפועל...
תרצה שהבן שלך יתחתן עם הבת של האחות? או גיורת מפוקפקת? אם משהו שאבא שלו גוי עלום שם? אני יעדיף לנהל ספר יוחסין.
יצמחו עשבים על לחייך והחרדים לא יכחדו.
שכח מזה.
כמו שכשאני חולה אני הולך לרופא, אז כשאני צריך פסיקת הלכה אני הולך לרב.
לא חלק שם לחלוטין.
אני לא הלך על פחות 100% כשר.
(הרב עובדיה יוסף התיר אלף הגונות ולא התיר אותם, ולא סתם)
לא הבנתי את הקשר של המשפט האחרון לנושא.
אז אם יהיה רב עם כתפיים רחבות - אני אלך אחריו!
ברור שבהלכה סומכים על הרבנים, אבל כשיש מחלוקת יש גם רבנים שאוסרים.
אתה עושה כל החיים שלך דבר שהוא מחלוקת.
אגב, בנושא הכתפיים, יש שני סוגים של רבנים מקיליםי - כאלה שיש להם כתפיים רחבות והם לוקחים אחריות ומצליחים להתיר, וכאלה שיש להם כתפיים מאד צרות ולא אכפת להם בכלל מההלכה, אז הם מתירים כי "למה לא להתיר אם אפשר?"
הגרע"י היה מהסוג הראשון, אני לא רוצה לפרט מי מהסוג השני, אבל זה מצוי, וכאן זה יהיה אסון
בכך שאתה מבטל אותם בשניה כ"בעלי כתפים צרות שלא אכפת להם מההלכה".
אבל אני לא רוצה להוציא שם רע על אף אחד, ולכן אני לא נוקב בשם.
מלבד מה שאני אישית לא יכול לדעת 100%
כנראה תלוי יותר בכמות יחסי הציבור שיש להם או לשופרות שלהם, ופחות במידת גדולתם התורנית האמיתית.
כמו שאמר פעם הרב אלי בן דהן הידוע לשמצה במגזרים מסויימים, "אני למדתי יותר תורה מכל הח"כים של יהדות התורה ביחד" - אבל זה לא יעזור לו, וגם זה שהוא היה משמשו של הרב מרדכי אליהו זצ"ל לא עזר לו במלחמת ההשמצות של העיתונות החרדית.
אין לי מושג כמה שנים בישיבה למד הרב שי פירון הידוע גם הוא לשמצה, אבל את ההסמכה שלו לרבנות הוא קיבל מהרב מרדכי אליהו זצ"ל.
אני לא מסכים עם שום דבר ממה שהוא עושה במשרד החינוך, אבל זה לא אומר שאני מזלזל בו ובמה שלמד.
ולמי שעדיין לא מאמין לי, מוזמן לקרוא איך בבוקר אחד השתנו תאריהם של רבנים רבים, עקב החלפת הבעלות בצהובון הארור "יתד נאמן".
אלא מה משפיע עליו יותר, ההלכה או התקשורת.
אצל הרב בן דהן הסיפור די סבוך כי יש גם הרבה כעס על "גניבת" תפקיד שהוא כביכול שייך לחרדים. (אגב, הוא בהחלט הולך בדרך הראויה לשמצה, ע"ע החוק שעבר אתמול, רפורמות בדת ומדינה הם דבר שצריך בזהירות מופלגת).
הרב פירון הוא בעיה נוספת, עצם היותו ח"כ במפלגה כ"כ חילונית כבר מסמנת אותו, כנ"ל- הדרך בא הוא הולך מאמתת את החששות.
ח"כים החרדים הם עסקנים ולא רבנים משום זוויות.
יתד נאמן הוא סתם סיפור עצוב (שמעת פעם על הכתבה על פיטירתו של הרב כדורי? )
אלא שגם לגבי המגזר החרדי (והחרד"לי) -גם שם יש תקשורת, ולעיתים השפעתה רבה יותר.
יש לא מעט חומרות שרבני הדור הקודם אמרו שהן חסרות בסיס, אבל בסיועם של כתבלבים ופשקווילים הפכו לסטנדרט מחייב.
(לדוגמא: חתונתו של הרב שלמה זלמן אויירבך הייתה בישיבה משפחתית, ועל ההפרדה באוטובוסים אין מה לדבר בכלל*).
לא ברור לי מה העליהום הגדול על החוק מאתמול: אותם רבנים שעד היום רשמו נישואין, יוכלו לרשום נישואין מחוץ לעיר שלהם. זה לא שפתאום נתנו לרפורמים לרשום...
וחוץ מזה שאם היית מתעמקת בפרשיה של החוק הזה (אני קצת התעמקתי), היית מבינה שהיום כל המערך שבור ודפוק וניתן לניצול לרעה (תעודות רווקות למשל מועברות בפקס, ואז מוקלדות ידנית איפשהו).
למעשה, החוק הזה - הורתו ולידתו בכלל בתאוריות כלכליות ולא בדת ומדינה.
אני חושב שקל נורא להשמיץ את הרב פירון. אני לא מסכים עם שום דבר ממה שהוא עושה אבל לא חושב שהוא טועה.
(לא שמעתי את פרשת הרב כדורי, אבל אני יכול לשער)
הבעיה בפתיחת אזורי רישום זה שאם יש לך בעיה שהרב בעירך מודע לה, אתה הולך לרב אחר שלא מודע לבעיה.
לא חפרתי בנושא כי אני סומכת על הרבנים, לא היתה התנגדות רבנים כ"כ חריפה אם היה מדובר בשיקול כלכלי נטו.
עצם השם של החוק זועק את הבעיתיות שבו.
אתה לא רואה בעיה בלהוריד את הבגרות בתנ"ך ובהיסטוריה? לבטל סיורים בחברון? הקיצוצים בישיבות הם תחת חסותו וכו'..
אשמח עם תיתן עוד דוגמאות לחומרות חסרות בסיס.
הפרדה באוטובוסים היא "פיתרון" "הלכתי" לבעיה טכנית, שהפך ל"הלכה" בעקבות פשקווילים ומלחמות עולם פנים חרדיות.
כשמדובר ביישוב של 100 משפחות זה נכון, כשמדובר ברבנות הראשית של תל אביב - זה שטויות.
אם יש בעיה, הרב המקומי מוזמן להזין למחשב שיש בעיה - מה שיעלה על המסך של רבנות שתחתן בפועל.
השיטה הזו הגיעה בכלל ממקום כלכלי בעיקרו - הרצון לאפשר תחרות כדי לשפר את רמת השירות של המקומות האלה, שבחלק מהמקומות היא מזעזעת עד כדי חילול השם.
תחרות זה אבן יסוד בכלכלה - היא גורמת לשיפור מתמיד של השירות והעלות, כשהכוונה היא שהרבנויות יתחרו למשל על שירות אחר הצהריים, אתר אינטרנט ידידותי, מענה ידידותי בטלפון וכו'.
למה הרבנים מתנגדים? כי הרב בן דהן הוא ה"אוייב" שלהם, ועל צהר אין מה לדבר בכלל.
לגבי הרב שי פירון - אני בעד לבטל את הבגרויות בתנ"ך ובהסטוריה. עכשיו פחות תלמידים ישנאו תנ"ך.
סיורים בחברון זה עניין מורכב יותר.
אני תומך לחלוטין בקיצוץ בישיבות, ובתנאי - שיקצצו בשווה גם את הבטלנים של "הבימה", ואת הבטלנים של מדעי הדשא באוניברסיטה, ויחזירו לי את הכסף שגנבו ממני בצורת מיסים.
את המעשר על הכסף שיחזור לי לחשבון אתרום מן הסתם בהתאם להעדפותיי.
לתקן את הבעיה התכנית אז פותרים את הבעיה ההלכתית. (תנסה לדבר עם אגד על הצפיפות באוטובוסים).
ב.אין לי מושג, אבל לא נשמע לי שכל ההתנגדות היא בגלל שזה הרב בן דהן, אני ינסה להשיג חומר מפורט למה הרבנים מתנגדים.
ג. חברון היא עניין שולי לעומת עשרות אלפי תלמידים שלא יפתחו תנ"ך ולא ידעו על ההיסטוריה על עמם.
ד. המציאות היא שלא מקצצים למדעי הרוח באוניברסיטאות אלא רק ללומדי התורה (להבדיל אא"ה).
למה בכל אתה תומך בקיצוץ?
ה. יש להניח שאין ללפיד מחשבה לתרום לך ממעשרותיו כשר ק"ו שלא ממעשרות המדינה.
אותו עיוות שצריך היה מזמן להיפתר בתחרות ושוק חופשי (ובמגזר החרדי עשו את זה טוב יותר מכולם עד שאגד באה להפריע).
יבוטל המונופול של אגד, והעולם החרדי היה יכול לפתור את הבעיות שלו בתקציביו ואיך שבא לו.
לא מסובך מדי, אבל עלול לעורר דובים שמנים ואלימים.
2. זו הגישה הכללית של הרב בן דהן, שמטרתה להביא ניהול תקין למחשכי הרבנות, כשבמקום להכריז מלחמה על כולם הוא פשוט מאפשר לציבור לבחור אקטיבית את הרבנויות שמנוהלות בצורה תקינה.
נסיון לעקוף מלחמת עולם שלמה.
3. עדיף שלא יפתחו תנ"ך ובתנאי שלא ישנאו את התנ"ך. אני בכלל נגד כפיה בחינוך אבל זה נושא עמוק יותר.
4. המציאות היא שגוזלים את כספי שעמלתי עליו בעמל רב כדי לממן כל מיני דברים, החל מהמחלקה באוניברסיטה של אילן פפה ימ"ש ועד לישיבה של זה שכינה אותי "עמלק", או לישיבה שביישוב בו אני גר.
אני תומך בכל קיצוץ בתקציב, לא משנה מה - זה תאוריה כלכלית שלמה שלפיה המדינה לא צריכה להתערב, אלא לתת לי לעבוד קשה ולממן בכספי את מי שאני מעוניין לממן אותו.
5. יאיר לפיד לא צריך לתרום! באיזו זכות את גוזלת את כספו שעמל עליו כדי לממן ישיבות שהוא לא מאמין בהן?
על זה הציבור הישראלי מתעצבן - ובצדק.
הבעיה היא שהציבור הישראלי לא מבין שהחרדים הם לא הנהנים היחידים מהשיטה וגם לא העיקריים ממנה.
יבטלו את כל התקציבים המיותרים, יורידו את המע"מ מ-18% ל-6%, וכל אחד יממן את שאיפותיו בכספו.
(במצב הזה לאברכים יהיה הרבה יותר קל לחיות מהתרומות שישארו, שהרי חלק משמעותי מאוד ממשכורתם הולך על מיסים לסוגיהם שמממנים את החילונים, ואם יבטלו הכל בסופו של דבר ישארו עם עודף).
לגבי 1, 4, 5
לגבי 2 - במחקר עדיין
3 - הבעיה היא שהביטול הזה מגיע מזלזול בחומר, ולא מכך שחושבים שזו לא השיטה.
יש כאן אמירה של "זה לא חשוב"
אי אפשר להכיל תיאוריות מיקרו כלכליות על שוק הנישואין בכזאת פשטות, כי הביקוש וההיצע כאן מורכבים ושונים ממוצר כלכלי קלאסי. עבור חילונים רבים הנישואין כדת משה וישראל אינו מוצר בביקוש, אלא כורח שנכפה עליהם. על כן, הם לא מחפשים מוצר איכותי, אלא את הקל והנוח ביותר. התחרות תוביל להורדה דרסתית באיכות. בטווח הקצר הצרכנים יהיו מרוצים כי האיכות לא מעניינת אותם. אבל בטוח הארוך זוהי פריצת גדר שמובילה, בצדק רב, להורדת טיב המוצר כולו ולפתיחת ספרי יוחסין. כמו כן, בשונה בכל מוצר אחר - כאן יש השפעה ישירה ובלתי הפיכה בין כל יחידה למצב השוק כולו. גם איזור שמקפיד על האיכות יפגה אנושות ממצב השוק.
בהפוך על הפוך, דווקא מהלך שנועד להקל על החילונים, בעצם מגביר את תחלואי החיבור בין הדת למדינה, ומצריך העצמה שכנגד לרישום הפרטי. זוהי בעצם השוואת המצב בנישואין למצב בכשרות. יהיו אנשים בהכשר רבנות ואנשים בהכשר בד"ץ. ואם אתה חושב שזוהי נחלת הציבור החרדי בלבד - אתה טועה טעות מרה.
ובמקומות חרדיים הוא אמור להיות בגדר רשות.
כנ"ל קיצוץ במוסדות בזבזניים לעומת ישיבות
מצד נתונים יבשים בלבד.
אבל הכול הפוך במדינה שלנו
רב מקומי מעורה בקהילה שלו ויודע אם יש בעיות של יוחסי וכו' במשפחות.
רב מצד השני של הארץ יכולים לעבוד עליו - וכבר היו מקרים עם רבנים גדולים וטובים.
ואגב השאלה על רב לא מה הוא למד אלא מה התורה לימדה אותו וד"ל.
צריך רב חכם - שלפעמים יכול להיות לא נחמד.
דוקא לאלו שנמצאים בקשר כזה יש הכי פחות סיכוי לבעיות..
בכל הנוגע לדיון הפנים מגזרי בציבור הדת"ל, דווקא בעלי הכתפיים הצרות המדוברים הם בד"כ אלופי יחסי הציבור, וכוכבי עלוני פ"ש.
ראה קמפיין הבחירות לרה"ר.
בחריפות גדולה? וגם אם נאמר שכן - האם היית הולך אליו באותו נושא שעליו תקפו אותו?
זה משול לנשיאת הבת של האחות מפולמוס האח והאחות.
אבל בשביל זה תצטרך לתת טיעון אמיתי.
אני באמת לא יודע מה הסיפור,אבל זה נשמע לי קצת מוזר שבמקרה הזה זה עוד אחד מהפסקים הממוצאים.
אבל אני לא מצאתי שום טיעון אמיתי לצד השני, וחיפשתי.
אתה מוזמן להאיר את עיני |רציני|, אני שמ להודות בטעויות כזה אומר שלמדתי דבר חדש.
שיש רעבאלעך שישמחו לחתן כל אחד, גם אם כשרותו לחיתון מוטלת בספק גדול. כיום כוחם מוגבל, אך החוק החדש ינקז אליהם את כל המקרים הבעייתיים הללו. אם כיום כתובת ההורים היא המסמך הכמעט בלעדי שהרבנים סומכים עליו כדי לדעת שהכל בסדר עם החתן הכלה - פריצת השוק תהפוך גם אותו למסמך שאי אפשר לסמוך עליו בוודאות.
אם כי, לא בטוח שיהיה צורך לקיים ספרי יוחסין, אלא פשוט רשימה שחורה של רבנים מחתנים.
אני לא מכיר שיש היום מבחן אמיתי לבדיקת כשרות לחיתון.
כיום, זה סוגר את רוב הפינות.
שיכול להיווצר לבעלי גישות רפורמיות.
ברגע שכל רב עיר בכל מקום יכול לחתן כל אחד - כל מה שצריך זה למנות רב "נחמד" שכזה במקום כלשהו בארץ, ואז להפנות אליו כל כל פסולי החיתון.
רשימה שחורה כזאת תספיק לדור אחד בלבד. נראה שאכן לא יהיה מנוס מלקיים ספרי יוחסין.
קרא את הפסקה האחרונה.
נמצא בפסקה אחרונה:
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/265073
כמו כן גם הרב אליעזר מלמד אומר שבמצב היום הוא תומך בחוק.
🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו
גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי
בס"ד
בפועל, הם סוקרים אותה.
יפה.
אבל זה כמובן לא מספיק.
מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל
מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא
בס"ד
וכדי בזיון וקצף
ואין בפי מילים
ומי אשם?
אשם כל מי שגינה מגנה ויגנה.
אשם כל מפקד שהדריך את חייליו ברוח 'הקוד האתי של צה"ל'
אשם כל רב שיצא נגד 'אלימות מתנחלים'
אשם כל חייל שהשתתף בפינוי נגד יהודים
אשם כל ראש מועצה שלשב"כ נכנע והתרפס
אשם כל מי שהצטרף לקמפיין – 'כן להתיישבות לא לאלימות'
אשם האלוף שחתם על צווים מנהלים במקום להשמיד להרוג ולאבד את כל האויבים
אשמים כולנו. כל מי שלא יצא וזעק זעקה גדולה ומרה.
ניצחון אמיתי ויחיד הוא כיבוש – גירוש – התיישבות.
התורה לימדה אותנו כבר מזמן – "ואם לא תורישו את יושבי הארץ מפניכם והיו לשיכים בעיניכם ולצנינים בצידכם'.
צריך להגיד את האמת בפנים.
זה או אנחנו או הם. אין ולא יהיה דבר כזה דו-קיום.
והיחידים שמבינים איך עושים הרתעה. איך כובשים נחלה. איך לא נכנעים לדעה קדומה, יושבים בכלא עם צו דרקוני ומרושע. או במעצר בית לחצי שנה. או – אתם כבר יודעים מה.
והגיע הזמן להפנים, להבין.
המערכת לא מעוניינת שיהיה ביו"ש יהודים. אנחנו עצם בגרון בשבילם.
אז הדרך האמיתית והיחידה זה הדרך העתיקה של התורה הקדושה - במדבר ל"ג - "וַיְדַבֵּ֧ר יְהֹוָ֛ה אֶל־מֹשֶׁ֖ה בְּעַֽרְבֹ֣ת מוֹאָ֑ב עַל־יַרְדֵּ֥ן יְרֵח֖וֹ לֵאמֹֽר׃
דַּבֵּר֙ אֶל־בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵ֔ל וְאָמַרְתָּ֖ אֲלֵהֶ֑ם כִּ֥י אַתֶּ֛ם עֹבְרִ֥ים אֶת־הַיַּרְדֵּ֖ן אֶל־אֶ֥רֶץ כְּנָֽעַן׃
וְה֨וֹרַשְׁתֶּ֜ם אֶת־כׇּל־יֹשְׁבֵ֤י הָאָ֙רֶץ֙ מִפְּנֵיכֶ֔ם וְאִ֨בַּדְתֶּ֔ם אֵ֖ת כׇּל־מַשְׂכִּיֹּתָ֑ם וְאֵ֨ת כׇּל־צַלְמֵ֤י מַסֵּֽכֹתָם֙ תְּאַבֵּ֔דוּ וְאֵ֥ת כׇּל־בָּמוֹתָ֖ם תַּשְׁמִֽידוּ׃
וְהוֹרַשְׁתֶּ֥ם אֶת־הָאָ֖רֶץ וִֽישַׁבְתֶּם־בָּ֑הּ כִּ֥י לָכֶ֛ם נָתַ֥תִּי אֶת־הָאָ֖רֶץ לָרֶ֥שֶׁת אֹתָֽהּ׃
וְהִתְנַחַלְתֶּם֩ אֶת־הָאָ֨רֶץ בְּגוֹרָ֜ל לְמִשְׁפְּחֹֽתֵיכֶ֗ם לָרַ֞ב תַּרְבּ֤וּ אֶת־נַחֲלָתוֹ֙ וְלַמְעַט֙ תַּמְעִ֣יט אֶת־נַחֲלָת֔וֹ אֶל֩ אֲשֶׁר־יֵ֨צֵא ל֥וֹ שָׁ֛מָּה הַגּוֹרָ֖ל ל֣וֹ יִהְיֶ֑ה לְמַטּ֥וֹת אֲבֹתֵיכֶ֖ם תִּתְנֶחָֽלוּ׃
וְאִם־לֹ֨א תוֹרִ֜ישׁוּ אֶת־יֹשְׁבֵ֣י הָאָ֘רֶץ֮ מִפְּנֵיכֶם֒ וְהָיָה֙ אֲשֶׁ֣ר תּוֹתִ֣ירוּ מֵהֶ֔ם לְשִׂכִּים֙ בְּעֵ֣ינֵיכֶ֔ם וְלִצְנִינִ֖ם בְּצִדֵּיכֶ֑ם וְצָרְר֣וּ אֶתְכֶ֔ם עַל־הָאָ֕רֶץ אֲשֶׁ֥ר אַתֶּ֖ם יֹשְׁבִ֥ים בָּֽהּ׃
וְהָיָ֗ה כַּאֲשֶׁ֥ר דִּמִּ֛יתִי לַעֲשׂ֥וֹת לָהֶ֖ם אֶֽעֱשֶׂ֥ה לָכֶֽם׃" {פ}
אם לא נתעשת מהרה - יקרה גם הפסוק הבא - אם לא נוריש אותם - הם יציקו ויהרגו בנו עד שיקרה לנו מה שהיה אמור לקרת להם. יהודים להתעורר!
לשים לב גם מה מספר איש השמאל בדקה 9:20
חלוקת הסרט לפרקים:
00:00 – פרשת עמירם בן אוליאל והעינויים בחקירה
04:09 – לו אמירם היה נולד לפני 80 שנה
05:00 – סיפורם של חיים שטורמן וצ'רלס וינגייט (1938)
08:40 – פלוגות הלילה המיוחדות והפעולות בכפרים
11:05 – המנהיגים שצמחו תחת וינגייט
13:37 – "יום הדין הגדול" – השיר של חיים חפר והסיפור מאחוריו
16:14 – יוחאי בן נון ועמוס חורב: פעולת הסירוס בבית שאן
20:50 – ההשוואה בין ארגון להבה למתנחלי קום המדינה
22:55 – מאיר הר ציון ופעולת הנקמה על רצח אחותו שושנה
27:20 – תגובת בן גוריון ומשה דיין לרצח הבדואים
29:45 – קריאה להקמת מפלגת שמאל חדשה ברוח המייסדים
30:55 – עשרת הדיברות של השומר הצעיר
33:45 – תודה לתומכים ומידע על מקורות התחקיר
ואחרי הבחירות הוא ירוץ לבתי הרבנים לבקש שישלימו לו מנין לבלוק חוסם.
חצוף האיש הזה.
שיורה לעסקנים שלו להתחנחן במקומות הנכונים כשזה יהיה מדובר בצרכים שלו.
הנציב דיבר על אנשים כמותו. ישעיהו דיבר על אנשים כמותו. לא דומה למלאך ה' צבקות, לא הוא ולא שכמותו.
לא יפה
קודם ביקרת את נתניהו שהוא תוקף אותם ואחר כך ינצל אותם,
ועכשיו מה פתאום נתניהו בכלל מתערב בנושא הזה.
זה יפה שאתה יודע למנף את הדברים של עצמך להרחבת יריעת הביקורת.
שיתעסק עם סמוטריץ' ויתן או לא יתן לו שיריונים ברשימת הליכוד
לעזרת ישראל מייד צר בהוראתו של נתניהו, לכן הוא אמור להגן עליהם.
(לא מתייחס לדברים עצמם)
הוא פתח בקמפיין נגד חרדים, והיום חטף בחזרה.
נתניהו כמביט מן הצד, חושב שאם יצטרף לקמפיין של סמוטריץ' הוא יבטיח לעצמו את ראשות הממשלה לאחר הבחירות, והוא טועה.
וכשנתניהו מגן על החיילים שהוא שלח - אין לזה שום קשר לסמוטריץ'
התחיל לקרוא מדף המסרים של סמוטריץ'
שאתה מאמין לשטויות של עצמך.
בניגוד לנתניהו, סמוטריץ' מעולם לא דיבר ולא ידבר נגד רבנים, כמה שהדברים שלהם קשים.
איתן קיפצי! זכות להכיר אותך
הרי גם אויל מחריש חכם יחשב. לא ידעת?
בנתיים כולם רואים את האווילות שלך
אומר שהציונות הדתית נעלה על החרדים - ומיד לאחר מכן דמיינתי את התגובה שלך.
מוטב שתשתוק. ייטיב לך וייטב לנו.
ואחרי הבחירות תמיד אפשר להתנצל וכו'...
כמובן אני לא מסכים עם סגנון הדברים של נתניהו אבל מה לעשות הוא לא גדל על 'הזהר בגחלתן ...'
אבל בכללי בעולם חייב להיות תגובה שכן מותר גם ל'איש הפשוט' להגיב.
לא יודע, אבל לא יכול להיות שהרבנים, שהם באמת גדולי תורה, תוקפים ציבורים שלמים על השקפת עולם- שהם אמנם מתנגדים לה, אבל יש לה 'בית אב' מאד גדול- ורק הרבנים שלנו, אם יראו לנכון, יגיבו.
כאילו אני אפילו יכול להבין על מה הביקורת של הרבנים מופנית. אבל ההכללה, החריפות, ראיית הדברים רק לצד אחד בלי מורכבות, זה כל כך קשה ומרתיח.. כאילו הרבנים שלהם בגלל עת לעשות לד' תוקפים בכל הכח-אותנו- ואנחנו צריכים לספוג הכל בשקט..
מורכב אמרתי?
למה לגנות דברים שאני חושב שציבור שלם יגנה בהתאם נקרא לתקוף? (באמת שואל על המינוח, גם בחדשות)
שאלה נוספת שצריכה להישאל, היא לגבי דברי גפני בתגובה לנתניהו:
"דברי גדולי התורה הם קודש הקודשים של עם ישראל, ומפיהם אנו חיים. מי שאינו חי את עולם התורה ואינו מבין את עומק דבריהם, מוטב שלא ימהר לפרשם, ובוודאי שלא לתוקפם. היזהרו בגחלתן"
האם באמת יש כאן "עומק דבריהם"? או שפשוט קרוביו של הרב לנדו מחדירים לו מסרים שהם רוצים שיישמעו בקול כפי שנעשה עם הרב קנייבסקי זצ"ל?
מי הוא נתניהו שיפער את פיו נגד רבנים, גם אם הם לשיטתו מ"המגזר הלא נכון".
הוא לא היה צריך להגיב, וגם אם נקלע למצב שהוא חייב לרצות בן ברית שכינה אותו שקרן בן שקרן, שיעשה זאת על פי משנתו של ר' לוי יצחק מברדיצ'ב.
כולל בשבוע שעבר.
וגפני, במקום להכיר טובה, אומר בקול שהיתה טעות ללכת עם נתניהו.
עכשו יצא המרצע מן השק, ומסתבר שעל רקע זה שלח את סולית הנעל שלו, סמוטריץ', להתקוטט עם החרדים.
וסמוטריץ' נתן עבודה.
בעוד פחות ממאה ימים יתחילו הלכלוכים לצאת החוצה. הרבה פופקורן יאכל באותו לילה
פוגעים אלקטורלית בליכוד. כשיצאו לבחירות, היה עדיף לנתניהו אלקטורלית לחדד עמדות מול החרדים כמו שרבים המליצו לו לעשות. זה לא היה פוגע בו אחרי הבחירות - אם המספרים יסתדרו, הם יהיו איתו בין כך.
אבל הוא בחר להראות נאמנות לגוש ולמרות הנזק האלקטורלי והחומר שזה נותן לתעמולה של האופוזיציה - התאמץ והעביר כשהבחירות כבר מרחפות את חוק יסוד לימוד תתורה ואת חוק המעצרים, לפני כן העביר את חוק המעונות ועוד לא דיברנו על זה שכבר שנה החרדים תוקעים חקיקה של הקואליציה, אבל אנשיהם יושבים על השיברים בכל המשרדים שלכאו' השר או סגנו התפטרו.
אחרי כל זה הם היו אמורים להעריץ את נתניהו ולשבח אותו מעל כל במה, במקום זאת ותוך כפיות טובה נוראית גולדקנוף עושה הכל כדי להכשיל את נתניהו, כולל הפגנות פרועות ודרעי וגפני 'מסתפקים' בדיבורים על הצטרפות לשמאל.
שני החוקים האלה היו צריכים לעבור לפני שנתיים, והיום אף אחד כבר לא היה זוכר אותם.
אבל מישהו יעץ לו להמתין לחודש האחרון, כדי שגם יאכל את הדגים הבאושים, וגם יסולק מהעיר.
אני לא יכול לומר בוודאות שהסוחר הממולח גולדקנופף סגר כבר עם אייזנקוט, אבל סימנים בולטים מראים שכך הדבר.
רחמנות על מה שהיה פעם "המחנה הלאומי"
עוד לפני המלחמה היתה טיטות חוק גיוס, שיכל להסדיר את מעמד לומדי התורה, גם תוך כדי המלחמה היו נוסחים שבנשיכת שפתיים חברי הקואליציה היו מוכנים להצביע עליהם.
אבל לחרדים כל מה שנתנו לא הספיק. יצא המרצע מן השק, הם מדברים על 'לומדי התורה', על זה גם סוכם בהסכמים הקואליציוניים. אבל הם לא הסתפקו בפחות מחוק שיפטור את כל השבבניקים יושבי הברזלים והנופשים בתילאנד.
גם לצביעות הזאת, רוב הקואליציה הסכימה באב להצביע, מתוך הבנה שבטחון ישראל זה לא להפקיר את השלטון לשותפים של עבאס. אבל, היו חמישה חכים בליכוד שזה היה מוגזם להם. אם החרדים היו מצביעים זה יכל לעבור, אבל גם לזה גודקנוף רצה להתנגד למראית עין ושאחרים יעשו לו את העבודה השחורה - כאן זה נפל.
שקרא לא קאי - השקר של העסקנות החרדית כבר לא יכול להחזיק. כדאי שיתחילו לדבר אמת...
סופר, וולדינגר, סלומון, סמוטריץ', ועוד אחד ששכחנו את שמו.
גם לשיטתך, חמישה בליכוד, ועוד גולדקנופף אחד, אפשר היה להעביר ברוב 65 נגד 52.
עכשו תוסיף עליהם את סוררי הציונות הדתית, ואין לך חוק
שלפחות לא יהיו כאלו שכל ילד יכול להפריך.
סמוטריץ' אינו חבר כנסת...
לחוק שהביאו להם מהחלומות. ככה הם תמיד היו אין חדש. לכאלה אנשים אסור לעשות טובות. אף פעם לא.
הרמב"ן (דברים לב, מ) מציין כי בפרשת האזינו טמונים ורמוזים כל מאורעות העולם.
מבט בפסוקי הפרשה מגלה רמז כמעט מפורש למציאות ימינו:
"וַאֲנִי אַקְנִיאֵם בְּלֹא עָם, בְּגוֹי נָבָל אַכְעִיסֵם" (דברים לב, כא).
על המילים "בְּלֹא עָם" מפרש רש"י: "באומה שאין לה שם, כמו שנאמר: 'הֵן אֶרֶץ כַּשְׂדִּים זֶה הָעָם לֹא הָיָה'".
והנה פרט מרתק: את הכשדים – שמוגדרים כ"עֵם לֹא הָיָה" – מחברים חז"ל לישמעאלים, כפי שנאמר במסכת סוכה (נב, ב):
"ארבעה מתחרט עליהם הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".
ממש בצמוד למאמר זה, מופיעה בתלמוד האמרה הידועה: "איבר קטן יש לו לאדם – מרעיבו שבע, משביעו רעב".
מנגנון זה זהה למנגנון של היצר הרע: ככל שמזינים אותו ומתפשרים איתו ("משביעו") – כך התיאבון שלו גדל. כך גם לגבי ישות שאין לה שורש והגדרת עמיות ("זה העם לא היה"): כל ויתור ופלוף רק מגבירים את הדרישות. מנגד, כשלוקחים עמדה תקיפה ולא נכנעים ("מרעיבו") – משיגים שקט.
עיקרון זה נכון לא רק במישור המדיני, אלא גם מול השמאל, שהרי היצר הרע נמשל בכתובים לצד שמאל: "לֵב חָכָם לִימִינוֹ וְלֵב כְּסִיל לִשְׂמֹאלוֹ" (קהלת י, ב). היכנעות לדרישות השמאל אינה משביעה אותו, אלא רק מזינה את התיאבון לבאות.
מה שהתחיל בדרישה "תמימה" לבטל הפרדה מגדרית במרחב החרדי, הפך ללגיטימציה למצעדי גאווה בחוצות ערים, ועד לתמיכה בשינויי מין דרסטיים (סירוס גברים ונשים שהם קוראים חזה טרנסג'נדר). התפשרות מול תפיסות אלו אינה מביאה לפתרון – היא רק מגבירה להם את התיאבון.
🎪🎪חיילים לא צריכים להסכים להתגייס לצבא שלא רוצה לנצח ושולח את החיילים לסבבים.🚩 אלף חיילים נהרגו לחינם כי הצבא😱 פוחד
לעצור את הזרמת משאיות הסיוע 🦵🦵ולבצע גירוש כמו שמפא"י והפלמח ידעו לעשות,
📢📢 ומצור ממושך עד שכל העכברים יצאו מהמנהרות
הרצח המזעזע במערת המכפלה קרה בתקופת כהונתו של יצחק רבין ז"ל, כשהייתה כאן ממשלת שמאל על מלא.