טוב אז אפשר לספר לכם משהו??צמאה נפשי לה'

אפשר לספר לכם שכל מה שידעתי נאבד??

ושאחכ ידעתי דברים שאני מקווה שלא תדעו לעולם??

ושבאמת עברתי המון שינויים.. ממש הרבה..

אבל דבר אחד שמתי לב:

שיש איזה מין עניין שכזה לדתיים להסתכל על מדרדרים מגבוה, להתנשא על מישהי שלבושה פחות צנוע, ולרכל על מישהי שלא מתנהגת בסטנדרט....

אז רק רציתי לומר שזה מה שעצר אותי כשהחלטתי להתחזק שוב..

לא רציתי להיות חלק מחברה כזאת, שכל הזמן שופטת ומבקרת..

אז אני מאחלת לכולם שיזכו להבין מה זה להיות יהודי באמת..

אם הבנתי נכון, זה בהחלט כואב.צבי-ליזציה

אני לא יכול לשנות את החברה, אבל אני משתדל בתור עצמי להיות מפרגן ותומך ולא לשפוט אנשים ומקווה להקפיד בזה יותר.

זה לא קטע של דתייםשוקו =)

זה קטע של חלק מהדתיים 

וזה ממש לא דרך התורה לזלזל על אנשים ולהסתכל עליהם מגבוה כי הם לא כמוך 

ומי שמתנהג ככה זה בעיה שלו וחבל להאשים בכזה דבר את כולם. 

שוקו- זה לא להאשים..צמאה נפשי לה'

רק שיתפתי..

וזה עצוב לי.. פשוט מאוד.

אז אמרתי שזה לא ככהשוקו =)

וכשאת אומרת כזה דבר על כל הדתיים 

צר לי לבשר אבל זה נשמע האשמה גם אם לא התכוונת לזה 

אוקיי. אז זה ל-א אשמה !!צמאה נפשי לה'
מבינה ומזדהה אבל...שטות

אם הרצון לבוא ולהתחזק מגיע ממקום טוב ואת באמת רוצה..אז לא תעשי אתזה רק בגלל האנשים???

טימטום....

שופטים אותי המון בחברה שלי..זה הדבר האחרון שמזיז לי (כן זה מזיז...) נכון זה מעצבן מתסכל וכוכ וכו אבל אם אני בדרך הנכונה שכולם יקפצו...לא ממש מרתיע אותי...

ב"הצלחה

באמת?????..מתחברת=)

אני חיה בחברה שכ-ל -הזמן שופטת ומבקרת בכל התחומים, ומ-א-ד קשה להשתנות אפילו במשו קטן מאד, (אנעי נחשבת שם הכי דוסה אבל זה סתם הגזמה....)

ככה שכן, זה מאד מזיז מה החברה חושבת!!

מזיז..ברור שמזיזשטות

אני בנאדם(משתדלת להיות כזו בזמו שאנלא רוח רפאים )ומזיז לי מה חושיבם עלי..

אבל...

שימי פס על כוווולם

ואני בניגוד אליך נחשבת הכי לא דוסה שיש.... אני...

ועדיין אני זו אני ואם הרצון לשנות משו נובע באמת ממקום אמיתי אז אני עושה אתזה (בדר"כ) וכן זה קשה אבל הכי משתלם בעולם..את מרגישה שלמה עם עצמך..

ויאלה שישפטו אותי ויבקרו..הרי גמככה עושים אתזה כל הזמן אז לפחות שאני ירגיש בנוח עם עצמי, לא ככה?!

את מה זה צודקת...אבלמתחברת=)

זה גורם לי לחשוב פעמיים לפני שאני מחליטה או מקבלת על עצמי משהו...

זה כ"כ מוריד תמורל!!

אופס!מוטיז

נראה שאת בעצמך מסתכלת על כולם מגבוה, לא?

כמה דבריםשואף לאור

א.אנחנו לא עובדי אדם,ולכן גם אם מישהו לא התנהג כראוי,או שהחברה לא שלמה,אין לחשוב שאנחנו כאן בגלל מנהג או נורמה,אלא בגלל שאנחנו עובדי ה',ואנחנו נשאף לתיקון העניין הזה בחברה.

ב.גם צריך לדעת ולהפנים לגמרי שההתדרדרות איננה חיובית,ואם לא הייתה תגובה כלשהי מהחברה היינו עלולים לחשוב שזה בסדר (אני לא אומר שהתגובה שנתקלת בה נכונה או לא,אלא שצריכה להיות תגובה כלשהי),ולכן מעבר לכך שאת מתוסכלת מאיך שהתנהגו תפיקי מזה את המיטב ותביני שצריך לעלות,לא בשבילם,אלא בשביל ה',אלא שהם היוו אולי איזה שהיא נורת התראה.

7 יפול צדיק וקם זה יסוד שחשוב לשנן ולחזור עליו,גם אם נופלים צריך מיד לקום לעשות תשובה ולא להתייאש,זו הדרכתה של תורה ולא אחרת כמו להתייאש ולהתדרדר אף יותר כמו שלפעמים אפשר לטעות,כיאלו ראוי להכנס ליאוש,זו כנראה עצת היצר,צריך לעשות את התשובה ולקום ולדחוף להתקדם קדימה.

המון הצלחה וברכה !

שואף לאור -שוקו =)

אם הבנתי את הכוונה שלה, 

אז היא בעצם אומרת שלא שווה להיות בחברה דתית אם זה היחס שנותנים וזה כאילו בשם התורה.. 

לאו שזה דווקא משנה מה שחושבים עליה, אלא עצם העניין שיש את הצורת מחשבה הזו. 

[כשאמרת עובדי אדם..] 

באמת אחת הבעיות בחברה הדתית הקלאסיתנפתלי הדג

היא הקיבעון שמביא לידי התנשאות.

אני מבין את הכעס שלך- הוא הגיוני וצודק, אבל תסלחי לנו. אנחנו כאלה בתור חברה, לפעמים קצת רדודים, לפעמים קצת שופטים- וזה מחייב שינוי, אבל בסופו של דבר זה בא ממקום שהוא טוב מבסיסו וקצת סטה מהמסלול...

כמו כולנו, בעצם.

סליחהשאני לא חושב כמו כולם.מופים

אם מחנכים את האנשים בחברה להסתכל על הנופלים קצת בהתנשאות, זה גורם לאנשים שלא נפלו עדין לא ליפול.

א. כי אף אחד לא רוצה שיסתכלו עליו כך

ב. כי זה גורם לאדם להרגיש שלא מתאים לו לעשות את זה, והוא לא רוצה לרדת לרמה הזאת.

מצד שני ברור שזה גורם למי שכבר נפל לקושי לחזור.

השאלה היא האם עדיף לדאוג למי שכבר נפל או למי שלא נפל שלא יפול שוב.

אני חושב, ונראה לי שיש לזה מקורות, שבמקרה של דילמה כזאת צריך לדאוג יותר למי שלא נפל, ולנסות לקרב את מי שנפל ולמזער נזקים, אפילו שבטוח יהיו.

אתה די צודקאש"ה

אבל אולי יש עוד מקרה- זה יכול לגרום לאנשים שנופלים (הייתי קוראת לזה נושרים) להסתיר את זה ולחיות חיים כפולים..

אתה בעצם אומרנפתלי הדג

שעדיף שאנשים יחיו בצורה מסוימת מתוך פחד מפני התגובות של החברה ולא כי הם מאמינים בדרך שלה.

גישה מעניינת.

בוודאימופים

הרי גם במושגים חילוניים, אם יש חשש שמישהו ירצח, אני אעדיף שהוא לא ירצח אפילו אם זה רק מתוך פחד מהחברה, ולא שלא ירצח מהבנה מוסרית.

יש בתורה עבירות יותר חמורות מרצח, ואדם שנופל מהדרך עובר עליהם בד"כ (חילול שבת למשל, עונשו יותר מרצח), אז הרבה יותר חשוב לי שאדם למעשה לא יחלל שבת, גם אם מתוך פחד מהחברה, מאשר שכולם יעשו את זה לשם שמים.

אבל הפריע לי הניסוח שלך "ולא כי הם מאמינים בדרך שלה" ב (וגם אש"ה שטוענת שהם יחיו חיים כפולים) ברור שמי שלא מאמין לא ישפיע עליו דברים כאלה, א"א להכריח אנשים להישאר דתיים רק מפחד מהחברה, זה לא יחזיק מעמד. הוא פשוט יחליף חברה!

אני מדבר על אנשים מאמינים נורמטיביים, שיש להם נסיונות, ולפעמים קשה להם, והם מנסים להתמודד עם היצר הרע, והם נופלים וקמים,

כמו כולנו,

ואם יש אי נעימות מהחברה מאחורה שיכול לתמוך בנו, ויכול לעזור לנו במלחמה, למה לא לנצל את זה?

אי נעימות היא לא תמיכהנפתלי הדג

אני מסכים שלחץ חברתי חיובי הוא טוב- אבל לחץ חברתי שלילי הוא רע. תמיד.

אם אתה בא לעשות דברים טובים ממקום של 'אני עושה כי אני מוכרח' ברמה זו או אחרת- זה יימאס עליך מהר מאוד.

תראה, לא ניסיתימופים

ברוך ה' אני מקיים מצוות מבחירה.

אבל לא נראה לי שאתה צודק.

אתה קובע עובדות מוחלטות "לחץ חברתי שלילי הוא רע. תמיד", ואין לי מושג מה המקורות שלך, אבל אני מנחש שאתה אומר מה שהיית מרגיש. והשאלה היא אם זה תקף לכולם.

ושוב אני לא מדבר על מי שהחליט לחטוא מתך חוסר אמונה, אלא על מי שיש לו נסיונות, וההרגשה התת מודעת שזה לא יתקבל בעין יפה שומרת עליו.

אני מדבר על הטבע האנושינפתלי הדג

אנשים לא אוהבים לעשות דברים מכפייה, זה יוצר דחייה והידרדרות שרק גוברת והולכת.

ברור שאתה מדבר על הטבע האנושימופים

זה עדיין לא אומר שאתה צודק...

והכפיה הזאת היא לא סוג של כפיה שאנשים מתוך המערכת מתמרדים נגדו, כי זאת כפיה תת מודעת, שגורמת לאדם להרגיש שיש משהו מסוכן בנפילה, וזה לא כל כך פשוט.

רק מחדדתלולית10

כל הגישה הזאת היא ממש בדיעבד!

לכתחילה צריך לעבוד את מתוך יראת שמיים ומתוך רצון פנימי.

ועדיף שאדם לא ירצח כי הוא מרגיש ויודע שזה לא מוסרי ולא כי הוא מפחד מהחברה,

מהסיבה הפשוטה שהוא יכול יום בהיר אחד להחליט שהוא כבר לא מפחד מהחברה....

ברור שאדם שעושה מצוות רק בגלל 'מה יגידו עליי' יש לזה מעלה!

אבל המדרגה הגבוהה יותר היא לקיים את המצוות מתוך רצון אמיתי לקיים את רצון ה' יתברך, וכדי לעשות לו נחת רוח ולא להיות כפויי טובה!

זהו

מסכים!מופיםאחרונה
ובסוף זה גם לא נשלח..שִׁירָה

מה שרציתי להגיד זה שחבל לי בשבילך

ואני לא זוכרת בדיוק את ההמשך

אבל שבאסה שהפסקת להתחזק שוב או מה שזה לא יהיה כי אז את היית דתיה שלא מתנשאת ולא מסתכלת על מדרדרים מגבוה,

וגם ,נזכרתי,שאני חושבת שבכל חברה יש ריכולים..לא משנה מה ההגדרה שלה..

ואמן על השורה האחרונה

ואני מציעה לך להמשיך תמיד לעלות,ואם לא נתקן ת'עולם אז לפחות נתקן את עצמנו..אהמ,שירה.

ותודה על ההערה,אשתדל ליישם בעזרת ה'

אחרי שקראתי את זה(אתמול)רותם333

באמת חשבתי על הקטע הזה,והעלת לי משהו חשוב ללב ולמוח ובעזרת ה' אני מנסה ליישם את זה יותר עכשיו(לא להסתכל רק על הבגדים וכל מה שקשור בזה)קיצר תודה תרמת לי המון !

אין מצווה בתורה-רשימות-

להתנשא על אנשים שנכשלים בעבירות מסויימות, ובטח שלא להתנשא על אנשים שלא יודעים. להפך, ספרי המוסר מלאים בכמה הדבר הזה גרוע.

זה נובע ככל הנראה מגאווה, שהיא כידוע המידה הגרועה ביותר שמביאה לכל המידות הרעות, ולצערנו עדיין לא הצלחנו לנצח אותה. דוקא את, מהמקום שאת מגיעה ממנו, יכולה להבין שאין למה להתנשא ולהרגיש יותר טוב, אלא רק להודות לה' על החסד שעשה עמנו..

אני לא חושב שזו סיבה להפסיק להתקדם, מכיוון שזה אכן דבר רע לפי התורה - ואת הולכת לפי מה שכתוב בתורה, לא לפי טעויות החברה.. אם תמשיכי - תוכלי בנוסף לטוב שאת עושה עם עצמך להביא גם ברכה רבה לכל השאר - ולהראות לנו איך להסתכל בעין טובה גם על אנשים שלא זכו..

אני חושבת שכולכם קצת לא הבנתם נכון...צמאה נפשי לה'

לא באתי פה כדי לומר שהחברה הדתית לא טובה,

באתי להעלות נקודה שצורמת לי היום בתור דתיה (כן, תתפלאו מאוד, זה לא מה שעצר אותי מלהתחזק!!),

ולקוות שכל אחד יסיק מזה משהו...

אני אשמח שלא תשפטו אותי.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך