מה היייתם עושים - מעירים את הילד באמצע הלילה להחליף בגדים ומצעים ולשטוף אותו, או משאירים אותו ככה עד הבוקר? לו זה לא מפריע, אבל מסריח.....
הרטבה בלילהשוקולית
זה גורם להצטננות. חבל..770מ
לדעתי, אם קשה לך.אז רק להחליף בגדים (וכמה שיותר נוחים ללבישה מהירה).
ולהשכיב אותו במקום אחר ויבש ולמחרת לעשות את הדברים הנחוצים האחרים!!
בהצלחה!
אני מעירה...אם היית
זה יותר גם גירויי עור וגם מקרר ולא נעים.
אני שמה ניילון וסדין ומעליו עוד ניילון וסדין מה שמקל על פעולת ההחלפה.
הרטבת לילהיהושבעט5
ילדים יכלים להרטיב בלילה עד גיל 5 ,וזה תקין.
האם הילד היה גמול בלילה קודם.
אני פשוט שמתי חיתול בלילה ,לא חבל על הפסד השינה וכל הבלגן?
ואחרי גיל חמש זה לא תקין? ראיתי פעם מקום שהיה כתובעקרת בית
שעד גיל 12!!!! זה עדיין יכול להיות קטע של בשלות
ואני לביתי בת החמש באמת שמה חיתול
אחרי שהתייאשתי להחליף כל לילה
אני מעירה רוחצת בזריזות חלק גוף ומחליפה.מרק חורפי
לא יכולה לשאת את המחשבה שימשיך לישון כך.
זה באסה באמת. אבל לדעתי אין ברירה אחרת.
חוצמזה שזה כיף בבוקר לקבל ילד מתעורר נקי..
אם לא מתעורר מזה- לא הייתי מעירה. אם מתעורר- להחלימה אני ומה חיי
להחליף בגדים ומצעים, לקלח/לנקות עם מגבון.
זה מה זה מבאס להחליף מצעים באמצע הלילה אז אני מראש שמה מתחת לגוף שלו שקית זבל גדולה ומעליה מגבת, ככה הרטיבות לא עוברת לסדין (בגלל השקית) וכל שנשאר לעשות זה רק להחליף מגבת, זה הרבה יותר קל בלילה מאשר סדין..
מעירה מכמה סיבותתות
כמו שאמרו בגלל ההצטננות והריח (איזה הרגשה זאת לקום ככה? מסכן שלי...) וגם בגלל שאני רוצה להרגיל אותו שבלילה קמים כשצריך פיפי. אז כשמפספס, אני שולחת אותו שוב לשירותים (גם ככה עד שאני קולטת הוא ישן רטוב ובדכ צריך בגלל זה שוב). מנגבת זריז במגבון, מחליפה בגדים ומחליפה סדין - אם אין כוח שולחת למיטה של אבא... 
לדעתי להעיר...אמא!!
נראה לי לא בריא- חיידקים, גירויי לעור וכו'..
פתרון להרטבת לילה - טליהאנונימי (פותח)
לכותבת שלום רב. גם אני שנים מתמודדת עם הבעיה הזו. ישנם שאומרים שיש כאלו שיש להם נטייה תורשתית להרטבה עד גיל מאוחר וזה יעבור. לאחר בירור מעמיק החלטתי לא לחכות יותר הנזק התדמיתי של הילד והביטחון העצמי נפגע. כמו כן זה מונע ממנו לשון אצל חברים דודים מהרגשה לא נעימה. וגם להיות רטובים בבוקר ההרגשה לא טובה. יש ילדים שהשינה שלהם עמוקה ולכן אינם מתעוררים. מאחר והמנגנון שבמוח אינו מעיר אותם כאשר הם זקוקים להתפנות. יש אינפורמציה באינטרנט על כך. אני התקשרתי למטפל שמטפל ע"י מכשיר שכולל סדינית שמתחת לסדין והיא מחוברת למכשיר קטן שכאשר הילד רק מתחיל להרטיב הוא מצפצף. ואז אנחנו ההורים צריכים לוודא שהילד התעורר קם ואם לא קם סוחבים אותו לשירותים על מנת שימשיך באסלה את בשתן מחליפים וחוזר חלילה . זה לא יעזור להחליף את הסדין סתם כך כי פתאום גילית בלילה שהוא רטוב.התזמון חייב להיות כאשר הילד מתחיל לפספס מפני שזה מאמן את המוח ומתרגל אותו להתעורר באותו זמן. אני עם זה כמה חודשים והילד נגמל כאשר מדובר בגיל 11 מגיל 5 -4 העניין כבר מתחיל להיות בעייתי. לא כדאי להזניח ורצוי לטפל. זה לא עניין של חיידקים וקור זה עניין של בטחון עצמי שאותו לא ניתן לשטוף בבוקר. בהצלחה.![]()
צר לי לאכזב ולהגיד שזה לא תמיד עוזר.אנונימי (פותח)
זה לא פיתרון קסם. בטח לא אצל מי שישן חזק מידי. למישהו במשפחה שלי היתה היתה (יש עדיין. הוא בן 13) בעיית הרטבה בלילה. מטובל מגיל צעיר. גם את זה ניסינו. כל המשפחה התעוררה באופן קבוע--- חוץ מזה שהצפצוף היה מיועד אליו. וזה היה ככה תקופה ארוכה מאוד מאוד.. הבן אדם ישן כמו בלוק. קשה להעיר אותו אפילו שמרימים את הטון, מנענעים ומעמידים אותו. הוא פשוט ישן!!!
אמרו לנו שבאזור גיל13 זה אמור לחלוף. אנחנו מקווים ומתפללים שאכן כך. ב"ה!! ישועת ה' כהרף עין!!
אם יש למישהו עוד פיתרון, אשמח לקרוא.
אחי הרטיב עד שהלך לפנימיה בגיל 13אם אם
אחרי פעם פעמיים שהרטיב , כנראה החברים לא השאירו אותו "יבש"
עצוב שעבר את זה , במציאות הוא לא הרטיב מאז.
הייתי חייבת לכתוב..אנונימי (פותח)
אני הרטבתי עד כמעט גיל 13!!
שזה הדבר שהכי תסכל אותי בחיים!
והלכתי למקום ובאמת נתנו לי את המכשיר הזה שמצפצף...אבל זה לא עזר,בכלל לאא!
ופשוט עברו השנים ולמרות התיסכולים וכו' זה עבר ב"ה!
כשזה היה לי אז ההורים שלי היו מעירים אותי כשהיו הולכים לישון ללכת לשירותים, ואז הייתי קמה ובד"כ הייתי קמה יבשה..וגם לפעמים לא..אבל בשביל הזמנים שזה עוזר כן תעירו אותו.
ועוד משהו, בתור אחת שחוותה דבר כזה ויודעת מה זה לעבור דבר כזה בגיל גדול,
פשוט תתמכו בבן שלכם! זה קשה כ"כ ומתסכל כ"כ! גם אם הוא לא מראה את זה !
אני כ"כ מתפללת שאף אחד לא יעבור דבר כזה!!
ושבע"ה הבן שלכם יעבור וזה יחלוף לו!
הרבה בהצלחה!!!
משו חשווב מאוד!אנונימי (פותח)
אני הייתי מרטיבה עד גיל 12, וההורים שלי מאוד כעסו על זה, כאילו שאני יכולתי לשלוט!!
זה יצר מצב שלא אמרתי להם כשזה קרה וכשאמא שלי הגיעה לחדר שלי היא הזדעדעה וכעסה עלי ובמקום לעודד אותי, הייתי פשוט מסכנה והתביישתי!!!!!!!! םשוט הייתי בוכה ובוכה ובוכה עד שההורים שלילקחו אותי לפסיכולוגית, 4 מפגשים, אחריהם הרטבתי עוד איזה פעם פעמיים ואז ה-פ-ס-ק-ת-י!!
אז מהסיםור המתסכל שלי אפשר ללמוד, וזה מאוד חשוב.
קודם כל: לעולם, אבל ל-ע-ו-ל-ם אל תכעסו על הילד שלכם כשזה קורה.. כשהייתי קמה רטובה ומסריחה זה היה פשוט לא נעים, וגם פחדתי אז תתנו לילד/ה שלכם תחושה טובה ותנסו לדובב אותה (אגב, במפגשים עם הפסיכולוגית היא דיברה איתי בעיקר על כעסים.. תנסו ללתת לילד שלכם תחושה טובה וחמימה, ואולי תקחו אותו לטיפול שבעז"ה מאוד יעזור.) לילדים שלי שמרטיבים לפעמים אני יודעת לתת טיפול פסיכולוגי בעצמי
...אנונימי (פותח)
ואוו!! את ממש גיבורה ,את יודעת?!
אם ההורים שלי היו ככה הייתי מתרסקת לגמרי! הרגשתי מרוסקת גם ככה ועוד יותר בגלל שאמא שלי בכלל לא הייתה לצידי, אלא אבא שלי היה שם וסבתא שלי הבנאדם הכי מדהים,שאני חייבת לה את חיי הייתה איתי!
ות'אמת שאת כותבת שהלכת לפסיכולוגית ועברת טיפול כזה, אני עברתי משהו דומה, הייתי הולכת למטפלת בגוף, עושה, נוגעת במקומות בגוף ופשוט משחררת..אבל לא חשבתי זה מה שעזר כ"כ..הייתי בטוחה שזה פשוט הפסיק בעיקר בגלל שהגעתי לגיל גדול...
אז כן, כנראה יש לילדים שמרטיבים איזשהי חסימה ..וצריך וכדאי וחשוב ללכת לטפל בזה.!
אני לא יודעת מה קורה אצל אחרים...אבל מנסיון שליאנונימי (פותח)
הבת שלי בת 11 עם המכשיר ארבעה חודשים בחודשיים הראשונים היתה לה נסיגה והיא לא התעוררה. צלצול המכשיר לא עבור הילד הוא עבור ההורים ובאחריות ההורים לגשת לילד לדאוג להעיר אותו. וגם לי היה קשה להעיר את ביתי בהתחלה. היא אמורה לנתק את המכשיר ולסחוב אותה לשירותים. עם התהליך הזה העבודה מתבצעת "במוח" הילד . חודשיים לא זז אצלה כלום פתאום יום אחד המכשיר צלצל והיא קמה סהרהורית לבד כשאני צופה בה וחיפשה את הדרך לשירותים אם לא היתי ערה היא עוד היתה הולכת למטבח ועושה שם. כך במשך עוד חודש כיוונתי אותה לשירותים אך הפעם היא קמה עצמאית. היום היא קמה לבד בלילה והולכת לבד לשירותים. המכשיר לא מצפצץ ואנחנו ישנים.
כמו שאמרת אין פתרון קסם אך צריך לדעת שחשוב להתגייס לשם כך. אין לי מושג מדוע זה לא מצליח עבור אחרים יתכן ולא קיבלו הדרכה טובה או שאצלם זה לא עובד. אבל אסור להתייאש. זה מאוד פוגע בדימוי העצמי החברתי ומתסכל.
בהצלחה לכולם.
נ.ב
קיבלנו גם תרגילים לשם חיזוק שלפוחית השתן .אולי ההדרכה לא היתה מספיק טובה?
איזה גיל?ד.
לפחות עד גיל 4-5 הייתי שמה חיתול ללילה.יעלת החן
מותר לו עדיין להרטיב בלילה, וחבל על כל הבלגן של ההרטבה עם החלפת כלי המיטה וכו'.
פחות סיבה לתסכולים לשני הצדדים!
תודה לכולם!שוקולית
מדובר בגיל 3, ברגיל הוא לא מרטיב אבל היו כמה לילות כאלה, אז תהיתי לעצמי אם להעיר בשביל לרחוץ או לא. בנתיים זה עבר וכבר קם יבש. וברור שלא כעסתי, בגיל כזה עוד 'מותר' לו, ומה גם שזה קורה רק מידי פעם
ב"ה אין בעיה של הרטבה, אבל היה מעניין לקרוא את מה שכתבתם
פתרון לילדים גדולים כדורים!!-נiעם-
הבת שלי סבלה עד גיל 12 מהרטבה . בתור ילדה נקיה
זה מאוד ציער אותה מה גם שהיא נמנעה מלישון אצל חברות ועם כל הבת מצוות זה היה
מאוד כואב ואז חברה המליצה לי על כדורים ובאמת תוך חודש!!! היא נגמלה לחלוטין!
ב"ה היא בת 13 וחצי והיא אמרה לי שהיא כ"כ מצטערת שלא ידעה על זה קודם
ושאגיד לכל אמא שילדה סובל מכך.
אל תהססו חודש מקסימום חודשיים וזה חולף לגמרי בע"ה.
מה זה הכדורים האלה? מה הם מכילים? ומאיזה גילעקרת בית
מיועדים?
הרטבה בלילהי.ה.ב.ד
מחכים בסבלנות נותנים לילד להחליף לבד ולהוריד מצעים כחלק מלקיחת אחריות. ואם זה לא סידרתי אפשר לחכות שיעבור לבד
אבל הכי חשוב מנסיוננו עם ילד שגם קיבל תרופה תקופה מסוימת ועזר עד שלא.
ואז טופל 10 טיפולי רפלקסולוגיה ומאז כל העסק מאחורינו .
מברור שעשינו לפני זה מבוסס מחקרית גם לדיקור סיני אבל כמובן עדיף רפלקסולוגיה לילדים. כמו כל המקצועות הטיפוליים חשוב להגיע לאנשי מקצוע.
בהצלחה
שמעתי מאמא ממקור ראשון (דרך אימי)אנונימי (פותח)
שנתנה לילדיה דבש לפני השינה וזה עזר להם פלאים!!
(אמא לתאומות בנות שש/שבע ששניהן סבלו מכך!)
ולאלו שיזעקו מה דבש לפני השינה??! כן! ואפשר לצחצח לאחר מכן את השיניים ולא קורה שום דבר!!
ובתור ילדה באמת סבלתי עד גיל מאוחר וגם לי נתנו דבש וזה עזר!!
אבי ז"ל היה צועק עלי בלי סוף וזה תיסכל אותי במיוחד (אני קיבלתי עדוד מאח יקר!) ולאט לאט זה הפסיק במיוחד שלא שתיתי הרבה לפני השינה!
ואחרי הרבה שנים ראיתי תופעה מדהימה שפשוט אימצתי אותה לשנים. הייתי כביביסיטר לילדים והילד שם קם רטוב הייתי בטוחה שיקום בהיסטריה ויתבייש וראיתי איך בקלות אחותו התיחסה אליו בנעימות שפשוט נדהמתי וקינאתי אני בטוחה שאותו ילד (עכשיו כבר נער) עבר בקלות את התקופה דווקא ובעיקר בגלל ההתיחסות וההבנה למצבו העכשוי בלי כעס ובלי רגשות אשמה בעקבות זאת!!
בהצלחה !!
כמה דבש לתת?מה אני ומה חייאחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות