שלום לכולם...
מעניין אותי לשמוע מה אחרים חושבים הדבר
הגרוע שתמיד אמרו לנו ושמו "גהינום" - מה יש שם?
[מה עונשים שם? - בכלליות]
תודה.
שלום לכולם...
מעניין אותי לשמוע מה אחרים חושבים הדבר
הגרוע שתמיד אמרו לנו ושמו "גהינום" - מה יש שם?
[מה עונשים שם? - בכלליות]
תודה.
מסופר על ר' עקיבא שפגש אדם ערום שרץ עם עצים על גבו.
ר' עקיבא שאלו מה אתה עושה?......הוא אמר על תעכב אותי הממונים שלי יכעסו עלי!
בקיצר הוא סיפר לו שבגלל הוא היה גובה מיסים והוא היה הורג את העניים והיה חבר של העשירים אז מענישים אותו בלחטוב עצים כל יום ובעצים שהוא חוטב שורפים את נשמתו!!
בסופו של הסיפור שר' עקיבא מצא את בנו ולימד אותו תורה עשה לו ברית ובסוף בנו גם אמר עליו קדיש!
וככה הוא ניצל מגהינום!
ששורפים שם אנשים עם מציט?!?
האנשים חוטבים שם עצים?!?
כן?
אני אישית חושב שזה רק משל.
כי בעצם אנחנו בכלל לא יכוךים לקלוט מה שהולך שם.
אני לא יודע !!!
אני לא היתי...וחבל שאני יכתוב משו שהוא לא נכון....
ומי ששם שיספר לי...תודה..
אין לא היתה ולא תהיה תועלת ביציאה לפולין. מלבד האיסורים (בפן ההלכתי) ומלבד הבעיות (בפן הרעיוני והמחשבתי - מבחינה לאומית) שביציאה לפולין - זה גורם לאנשים להמשיך לחשוב כי זה המקום ללמוד על השואה והגבורה וכו'... במקום להתעסק בעתיד (בלי קשר לשאלה 'איך נלמד על השואה'). ואם זכרוני אינו מטעה אותי אימא שלך היא מורה/מרצה בנושא(-ים) שקשורים לשואה, כך שכתובת לשאלות ולהרחבת הידע - יש לך.
עכ"פ זה מוזר. אולי אם אני אשאל. כרגע זה לא בוער לי. אם תרצי תפרטי. אני כבר אבחין בתגובה מתישהו.
לאחל לי? אני כאן כבר הרבה זמן. יותר כותב באחד מהפורומים הסגורים.
נגד הנסיעה לשם. ואף אחת מהן לא מחזיקה בהשקפות רעיוניות הדומות לשלי - וחשוב שתביני את זה.
ריגש אותן? כן. ברמות גבוהות? - בהחלט כן. דעתן (/תשובתן) לשאלה האם נכון לשלוח לשם בני נוער כמקום ללמוד עליו ו/או (ללמוד ובעיקר-) 'לחוות' עד כמה שאפשר, להרגיש קרובים - שלילית.
אין טעם וזה כלל לא תועלתי להרגיש יותר קרובים לזוועה. הרי מה התובנות שלך מהטיול? מה התחדש לך? הזוועה? גרם לך לשנוא יותר את הנאצים? מה זה מועיל? קיימת סיטואציה יחידה (שאני מצליח להעלות בדעתי) שנכון לגרום לעצמך להיות אכזר כלפי מישהו - וזה במלחמה. אם אתה מעט רכרוכי או לא מספיק 'קל' לך לראות את האויב שלך מבותר לחתיכות - תלקק דם של בנאדם. (זה כמובן, אסור. אך כמו שבמלחמה מותר לאכול חזיר - במידה וזה האוכל היחיד המצוי, ולא רק שמותר לאכול את החזיר, אלא חובה! ואין טעם להיות איזה 'בריסקער' מ'מיר'.. כך גם כאן) ואת לא הולכת להילחם באף ארמייה צבאית של שום מדינה אוייבת, נכון? כך שלהעצים את ההבנה/חוויה/הרגשה/שיכנס לתודעה - מעשי הזוועה/הבנה למצוקתם ולמצבם הנפשי של האנשים במחנות וכו' וכו' וכו' וכו'.... זה חסר תועלת. ואת, כבנאדם בעל יושר אינטלקטואלי, תחשבי על זה עוד איזה שבוע-שבועיים ואני בטוח שתגיעי למסקנות הנכונות.
אני לא בא להציג ת'צמי כאחד שמבין יותר מה חוו האנשים בשואה. בלי קשר לזה שבאופן קונקרטי מאוד אני חושב שיש לנו, היהודים הערכיים והלאומיים נושאים בוערים ברמה הלאומית שצריך להתעניין בהם - ואף להתעמק בהסיטוריה שלהם (סכסוך ערבי ישראלי / יחס מדינת ישראל לערבים מאז 67 ועוד ועוד - כי זה באמת חשוב !) כדי להיעזר בחומר ובידע כדי להשפיע על מקבלי ההחלטות והאנשים שמצביעים לאותם נבחרים שנהפכים להיות מקבלי החלטות (ובלי קשר2 - לזה שאני נגד להצביע בבחירות) לקבל החלטות כמה שפחות גרועות בשביל העם היושב בציון ולמנוע ככל האפשר חילול ה'. על קידוש ה' אין מה לדבר - לא ייצא מהשלטון הקיים. כך שבלי קשר לזה (... ... ...) יכולת הירידה שלך לפרטי פרטים בתיאור המעשים הזוועתיים של הנאצים לא מועיל לא לך, (לא לי..) לא למשפחה שלך ובוודאי שלא לעם ישראל באשר הוא 'עם' (שחווה את השואה על בשרו, הוא ואחרים).
בתקווה שהצלחתי להסביר ת'צמי כראוי,
המשך יום טוב (עד כמה שיכול להיות) ושנה טובה.
מה השאלה הזאת אמורה להביע???
|נדהם|
בס"ד
ערב טוב אח(י)..
כעקרון יש כמעט 20 שיטות בראשונים, מה זה בדיוק "עולם הבא" , "גן עדן" "גהנום" "ימות המשיח" וכו' וכו'.
העקרון המנחה הוא, שיש גמול על המעשים אותם האדם עשה, זאת אומרת שיש עונש על דברים רעים, ושכר על דברים טובים. ובגהנום האדם משלם מחיר על המעשים שאינם טובים...
מה בדיוק קורה שם? זה לא ברור. אבל אני אביא את 2 השיטות המרכזיות: הרמב"ם והרמב"ן.
הרמב"ם - (הקדמת הרמב"ם לפרק חלק, אגרות הרמב"ם ועוד מקומות) כותב כי גהנום וגן עדן הם מקומות על פני כדור הארץ, שיתגלו בבוא העת. ז"א שלפי הרמב"ם בזמן כלשהוא, יקומו כל המתים לתחיה, ואז הצדיקים יהיו בגן עדן, ורשעים בגהנום, ושניהם כאמור- על פני כדור הארץ. ז"א שלפי הרמב"ם גן עדן וגהנום הם גמול לגוף.
הרמב"ן - (שער הגמול) כותב כי גן עדן וגהנום הם שכר ועונש לנשמה. ז"א שאחרי הפטירה של כל אדם ואדם הוא עולה למעלה, ונשמתו מקבלת את הראוי לה.
אבל גבר, בא נודה על האמת. אפחד לא יודע מה באמת הולך למעלה... אבל מה זה משנה? אנחנו מאמינים ברבש"ע , ומאמינים בשכר ועונש. בסוף נגלה מה באמת קורה....
מקוה שלא חפרתי, ואם כן, באסה לכם!
אם אתה רוצה לדעת מה זה תתחיל ללמוד את ההקדמה של הרמב"ם לפרק חלק זה יסביר לך מצויין... 
לכל מי שורצה לדעת -
אני ממש לא רוצה להגיע לשם.
וזו שאלה נורמלית לעניות דעתי...
קיצר - סתם רציתי לדעת מה אחרים חושבים שזה גהנום.
ומישו אחד אמר שזה מופיע ברמב"ם , פרק חלק , מסכת סנהדרין.
ועכשיו , סתם לידע כללי -
[זה בערך...אין לי את הציטוט]
גהנום/גן עדן = המצב של השכל שלך בזמן שנפטרת מן העולם!
ו...גהנום = ה-ב-ו-ש-ה שיש לאדם על מעשיו!! אבל - בושה תמידית!
דוגמא: אדם שנפגע חלילה לא עלינו ולא על אף אחד בתאונה דרכים , ו...
לא יכול לקום לשירותים. אז...בפעם הראשונה , שהאחות מחליפה לו - הוא מת מבושה!
רוצה לקבור את עצמו!! להתפוצץ! אבל -
אני חודשיים , תבואו , תראו אותו משחק במחשב , מדבר בטלפון , ו...בלי בושה!
למה? מה קרה? >> הוא התרגל! הוא כבר לא מתביש!
אז זהו ש....בגהנום זו בושה תמידית!! זה ה-גהנום!
ראיה : כל יום אנחנו אומרים ב"ובא לציון" - "שלא נבוש ולא נכלם ל - עולם ועד"
מה הקשר עולם ועד? הרי אחרי החיים כאן איזה בושה יש?
אלא - שלא נבוש - בגהנום - לעולם ועד!!
קיצר - תודה על התגובות.
בעז"ה שכולנו וכל עמ"י נגיע הישר לגן עדן! אמן!! 
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
בואו נחיה אותו
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>