נא לפרגן לבני עקיבא שמשתתפים במחאה נגד נשות כותלnrsfhcuxani

כמו שפרגנתם להם שהשתתפו בטקס יום רצח רבין...

http://www.kipa.co.il/jew/54144.html במיוחד המנהל מרדכי...

מרדכי לא עובד אצלך.אריק מהדרום
התכוונת למרכז ישיבות בני עקיבאמרדכי
בס"ד

זה לא אותו גוף, והקשר היחידי בניהם זה הרב דרוקמן בלבד.
|מפרגן בכינות|מוטיז
על מה לפרגן? למה רק עכשיו הם ניזכרו? הכותל הוא רקחיה וקיימת

של החרדים? איפה הם היו עד עכשיו????

בכל אופן- טוב מאוחר מעולם לא.

להגיד, לא ממש לבואguest

"למרות פניית מנכ"ל מרכז ישיבות בני עקיבא, הרב בני נכטיילר, לאולפנות הרשת, בהמלצה להשתתף במחאה, רק בנות בודדות מאולפנות הרשת הגיעו למקום."

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/264832

ב"ה שלבנות יש שכל ולא באו..יער"ב שיחי

עניין טכני בלבדצבי-ליזציה
יש אינסוף בנות סמינר שגרות בירושלים ובסביבתה הקרובה שיכולות להגיע לכותל מוקדם בבוקר. לעומת זאת יש פחות בנות מאולפנות בני עקיבא שיכולות להגיע.

אולי גם כמו שיערב שיחי טען, בנות האולפנה הן בעלות דעה עצמאית ולכן רק למעט מהן נראה נכון להגיע
ההתנשאות שלguest

"בעלות דעה עצמאית"

גם לבנות בסמינרים יש כזו, היא פשוט לא ויתרה על הכותל

ולבוא להתפלל בלי פרובוקציה זה רעיון מעולה

פפ...פייגליניזית

לא, צר לי, לא ממש.

חבל!מרדכי
בס"ד

המאבק על הכותל צריך להיות מאבק של כולנו, ללא הבדל של חרדים או דתיים לאומים. בדיוק כמו המאבק על הר הבית.
^^^^^^פייגליניזית

דוסית אמיתית, קראי את התגובה הזו שוב.

טוב שאת באמת מודהפייגליניזית

שהכותל הוא לא רק של החרדים...

וואלה!

אני חושבת שלא קראת את הכותרת...חיה וקיימת

פותח השרשור מבקש לפרגן לבני עקיבא על השתתפותם במחאה, על מה מגיע להם פירגון?? איפה הם היו עד היום?

מרדכי כתב בדיוק את מה שאני אמרתי, הכותל הוא לא רק של החרדים הוא של כולנו וכולנו צריכים להאבק עליו.

החרדים לא נלחמים על הכותליוני
כמו שהם נלחמים על עצם הרמת הראש של הרפורמים.

ומי שזה אמור להיות לו יותר חשוב כי הכותל זה ״המקום הכי קדוש״ לו לא נלחם כי כבר לא מפריע לו רפורמים.
הרגו אותי, נשות הכותל, הרגו אותי מצחוק...חיה וקיימת

הגיע לידי סידור לר"ח מאת נשות הכותל, ולפניכם ציטוטים:

תפילה לנשות הכותל (מאת רחל שרון יסקוב)..... ועל אחיותנו כל נשות ובנות עמך בית ישראל זכנו לראות בשמחתן ולשמוע את קולותיהן בשירות, זמירות ותשבחות לפניך ולא תושתק (תאלם) עוד אישה... בכל העולם כולו... ככתוב "שמעה ותשמח ציון ותגלנה בנות יהודה"...

מי שברך אבותינו אברהם יצחק ויעקב שרה רבקה רחל ולאה...

ברכה להורי בת המצווה "ברוך המזכה את ביתי במצוות".

מי שברך אימותינו מקור הברכה לאבותינו...

אלוקי אברהם... אלוקי שרה ואלוקי רבקה... הקל הגדול והנורא.. הזוכר חסדי אבות ואמהות...

ברוך אתה ה' מגן אברהם ושרה.

כמובן שבכל מקום כתוב "שליחת ציבור אומרת" "הגבאית מגביהה את ס"ת" וכד'

אבל יש פשלה- בימי מתתיהו ... ובניו, למתתיהו לא היו בנות או שהן שכחו אותן? הדרת נשים!!!!

מה אתם אומרים??

נשים! בואו נהיה רופורמיות, איזה כבוד עושים לנו שם...

(רח"ל)

אני מעדיפה את הכבוד של היהדות המקורית...דוסית גאה!

בטח שהיו למתתיהו בנותאם היית

הן פשוט לא בקיאות מספיק בהיסטוריה בשביל לדעת אותן.

יהודית שהרגה את אליפורנוס היתה ביתו.

וביום נישואיה לקח אותה אליפורנוס לביתו כמו את כל הבתולות ביום נישואיהן והיא איימה על אחיה שתיטול את נפשה והם נתנו לה את עצת היין וחלב - ולימדו אותה כיצד לערוף את ראשו וסייעו לה בהמלטות....

יש לך קשרים עם נשות הכותל ?? הן תחלפנה מיד את הטקסט. רק תיידעי אותן!!

אגב, עפ המקורות+mp8
סיפור זה לא התרחש בתקופת החשמונאים.

גגלי קצת וחפשי את ספר יהודית- השייך לספרים החיצוניים- ותגלי דברים מאוד מעניינים.
מכפת לי מהכותל? שיתפללו שם רפורמים.אריאל דל"ת

הכותל זה החניה, ההר זה הבית.

מי שלא מאמין בבנין בית המקדש, או שלא רואה חשיבות בהר הבית- ומוכן להסתפק בקיר של הר הבית, [שלצערי יש הרבה שחושבים שזה קיר של בית המקדש.. פחחח..] שיתפלל שם.

זה לא גאווה להילחם על זה שלא יתפללו נשים בכותל, בזמן שערבים משתינים בהר הבית, וליהודים אסור אפילו למלמל תפילה..

זה עיניין של חשיבות- יש כאלה שמסתפקים בכותל, יש כאלה ששואפים למקדש.

פחחח...מוטיז

אתה רק מעצים את החשש(\ד) שאתם בסה"כ חבורה של פזיזים חסרי אחריות.

תחששו,אריאל דל"ת

מי שנלחם בחירוף נפש על תפילה של כמה חולות נפש בכותל, אבל לא פוצה פה כשערבים עושים ככל העולה על רוחם בהר הבית- הוא הפזיז והחסר אחריות.

פרופורציות- שמעת על המושג הזה?

וגם מי שלא חושב שצריך לעלות להר הבית- לפחות יילחם על כך שלא יהיו שם ערבים, לא? מחללים את שם ה' ואתם משתגעים מכמה מפגרות שמניחות תפילין.

אז תקרא לי פזיז, אני באמת פזיז.

2,000 שנה אנחנו בגלות, ואני פזיז. אין לך מה להגיד לי חוץ מ"סטנייה שוואיה"? [חכה בסבלנות בערבית]

לא רוצה לחכות.

אני פזיז גאה!

יש עוד משמעויות לדברים, גם חוץ מה"קדושה" עצמה שלמוטיז

המקומות.

אם הר הבית היה הנושא, כמו שאתה רוצה, הנשים היו שם.

השאלה היא איפה אתה עוצר אותן.

כמו עם מאחזים, בזכות המלחמה עליהם - לא הורסים יישובים גדולים יותר.. (ככה אתם אומרים בכל אופן)

מה שאמרת לא מייצג שום דבר חוץ משטחיות, יש פה רפורמיות שרוצות לצבור כוח, אם בתכל'ס הציבור רואה בכותל מקום חשוב - חשוב מאד להילחם בהן שם. זה שאתה לא מבין ומזלזל בזה.. מראה הרבה..

עוד משהו, העובדה שיש שלושים אנשים כמוך - לא מקרבת אף אחד להר הבית, בית המקדש לא ייבנה בשבילך אלא לעם, כך שאם רוב העם לא רוצה אותו ולא בגלל ה"גלותיות החרדית" - כדאי לחיות במציאות.

אתה באמת חושב שיש לך יותר זכויות מלעשרות אלפימוטיז

"גלותיים" ששמרו באדיקות ובמסירות נפש על התורה לאורך אלפי שנים.. רק כי אתה (בן 18) מקפץ על גבעות שנה שנתיםם?

לא שמה שאדם בודד עושה זה כלום (בכללי), אבל אי ההבנה שלך לגבי זה שאתה לא לבד פה, ושמה שלא תעשה - תצטרך לעשות אותו עם כל העם, זה שאתה חושב שרק כי אמרת "רוצה בית מקדש" הופך אותך לאיזה מהפכן... ונותן לך זכות לזלזל... מראה במה מדובר.

תראה- את הסיבה של הזלזול הסברתי לך.אריאל דל"ת

אני רוצה לזעזע, להגיד לאנשים- "הלווווו???? פרופורציות??? הר הבית מחולל!!!!!!"

ושוב- זה שאתה מקטין את האדם- לא מקטין את השאלה..

תדמיין שהשאלה נשמעה מאליה- יש לך תשובה? כי להגיד "אתה ילד קטן בן 18 שמקפץ על הגבעות" זה לא תשובה לשאלה.

אני לא מזלזל באף יהודי "גלותיי" כמו שכינית את זה ששמר על התורה, אני מודה לו ושמח מאוד שהתורה הגיעה אלינו כמו שהיא. אבל אם לא שמת לב- ב80 שנה האחרונות קרה משהו שלא קרה ב2,000 שנה לפניהם..שאלתי שאלה, ביקשתי תשובה, לא חיפשתי לשמוע כמה אני קטן ולא מבין- את זה יש הרבה אחרים שיעשו במקומך...

צר לי. התעלמת מהשאלה.

זאת תשובה מצויינת.מוטיז

כי כמו שאמרת, פרופורציות.

ילד, בן שמונה עשרה, שמדלג על גבעות שנתיים, וחושב שהוא כבר יכול לזלזל ולבטל אלפי שנים של יהודים ולחשוב שהוא בקלות כל כך הגיע לאמת.. הוא תלוש.

ותשובה מפורטת יותר - למטה.

לך תדע,די"מ

אולי זה ה"חוצפא יסגא" של חבלי משיח ילדים קטנים שצועקים "המלך ערום".

כשכולם עירומים..מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ז' בכסלו תשע"ד 12:38

או... כשהרוב עירומים, זאת לא חכמה גדולה. (בטח שהמצב מורכב, יש רמות שונות של לבושים)

אלף תשובות יש לי על זה..

כשצריך לברוח לגבעות לשנתיים כדי לגלות שהמלך ערום - זה לא נקרא.

כשצריך להתפשט בעצמך כדי לגלות שהמלך ערום - זה לא נקרא..

כשהגילוי הזה גורם לך להתנתק מהמציאות הערומה ומהציבור הערום ולבנות מקדשים לעצמך - זה לא נקרא...

עזוב נו.. אתה בכלל מסכים איתי. רואים על הפרצוף שלך.

אני מסכים ולא מסכים,די"מ

בא נתחיל עם זה שאני לא כל כך בטוח שאני יודע מה נכון בשכל,אבל אני יודע מה הלב שלי אומר.

מצד אחד לזלזל במה שיהודים עושים זה קשה,

מצד שני קשה לראות את ההאדרה שעושים ל"כותל" לעומת ההפקרה של הר הבית,

ולכן אני מאד מתחבר למזלזלים בטרסה המכונה משום מה "הכותל המערבי"

ואחרי הכל גם בחטא העגל כמעט כל עם ישראל הצטרף.

לגבי המאחזים-אריאל דל"ת

אולי בשטח הם מצילים את היישובים הקיימים- אבל השאיפה בהקמת מאחזים היא להפוך אותם ליישוב- יש פה קריאה להקים ישובים ולתפוס את השטח. ההצלה ל היישובים הקיימים זאת מטרה מאוד שולית בהקמת מאחזים.

שוב- היום אנחנו מגיעים למצב שבו יהודי לא מבין מה זה הר הבית, שיש לשכנים שלי תמונה בסוכה של- "ושם נעלה ונראה לפנייך בכל שלוש פעמי רגלינו בשנה"- עם תמונה של הכותל!!!

מה שאני עושה פה זה אפלייה מתקנת, אני בכוונה הופך את הכותל לדבר שולי, גם בגלל שהוא באמת שולי- לעומת הר ה', וגם בגלל שכשאתה מושך בחבל לכיוון שלך חזק- אולי בסוף תצליח להזיז קצת את הצד השני.

אני מבחינתי אפשר להשאיר את הרפורמיות בכותל- הגיע הזמן שעמ"י יבין שהמקום שלנו הוא בית המקדש- איפה שה' מגלה את שכינתו. 

זה שיש שלושים אנשים כמוני באמת אולי לא ייגרום לבניית בית המקדש.- אבל גם החלוצים שעלו לארץ ישראל בהתחלה לא היו בדיוק כל העם, נכון?

ואני אגיד לך עוד משהו? עד לפני לא הרבה שנים לא היה אפשר להתפלל במערת המכפלה יותר מכמה שעות ביום- בזכות יהודים שהלכו ונעצרו שם ועשו פרובוקציות- הכניסה ליהודים הורחבה ליותר..

ותסביר לי משהו- הסיבה שהעם לא רוצה בית מקדש- מה היא אם לא "גלותיות"? [חרדית אתה הוספת, אני חושב שיש גלותיות גם בציבור הדתי לאומי לצערנו...]

אני לא מבין את המשפט- "אם הציבור רואה בכותל מקום חשוב- חשוב מאוד להילחם בהן שם" למה זה שהציבור רואה בכותל דב חשוב הופך אותו ליותר חשוב ממה שהוא?

הציבור היום לא רואה בהר הבית מקום חשוב, לצערי. זה אומר שהוא לא חשוב??

דיברנו על רפורמים- הציבור הוא לא מה שמשנה את התורה, הר הבית יהיה קדוש אם תרצה או לא- זה שיש 100,000 אנשים בכותל ו3 בהר הבית לא הופך אותו ליותר קדוש.

גמני חושב שמצחיק קצת לראות את ההתמקדות בכותלמוטיז

(או עצוב)

אבל..

אף אחד לא יכול לזלזל כל כך מהר במקום בו מתפללים כל כך הרבה שנים, זה גם הופך אותו לקדוש מאד.

וכל זה לא רלוונטי בכלל.

אדם צריך לענות לעניין, כשמישהו טוען - תענה לעניין, כלומר, אולי נחמד מאד לדחוף להר הבית, (לדעתי העניה לא בסדר לעלות לשם, חוסר אחריות, כך לי נראה כרגע.) אבל אל תעשה את זה כשהנושא הוא נשות הכותל, רפורמיות. אם הר הבית היה פתוח הן היו באות לשם.. הן הבעיה כרגע, תענה על הבעיה, אל תדחוף את האידיאלים שלך בחוסר אחריות.

חמור מאד שהן שם, במקום שעם ישראל רואה בו מקום קדוש ומייצג ביותר, וחשוב ביותר להילחם בהן.

ולגבי ה"חלוציות" שלך.

אם העליונות שכביכול יש לך, (אין לך, אתה רק מזיק לעם) מביאה אותך לזלזל בתכל'ס ברוב רובו של העם ולעשות דברים שהוא לא רוצה ולא אוהב, להתקדם במנותק ממנו - בהכרח שזאת לא עליונות אמיתית. אדם שבאמת נמצא למעלה, מבין את אלה שלמטה יותר, אבל הולך איתם, לא מתנשא.

פשוט מאד, כי אף אחד לא מתכוון לגאול אותך לבד.

לי נראה שמה שיקרה מהמלחמה על הר הבית היא רק שאם יצליחו בה - יעלו אליו מלא חילונים, שלא רק לא יכבדו אותו (זה כבר עכשיו ככה) אלא גם יחריבו לגמרי את הכבוד שלו בעם. (וזה מה שהכי חשוב)

הוא יהיה עוד אתר תיירות לטיולים לבתי ספר. ובניגוד לכל החלומות חסרי הקשר למציאות שלך - אף אחד בטיולים האלה לא יציג אותו כמו שטח מתאים לבית מקדש, אלא כשטח ערבי.

אז מה שיקרה זה שהכל יהיה מלא בבמבות, לא קדושה ולא נעל, במבות. רק תכניסו את החילוניות למקום האחרון שיש עליו מן טאבו, גלותי מאד אבל טאבו.

לכן אני חושב שמדובר בחוסר אחריות, פזיזות, חוצפה - ושום דבר אמיתי ובעל תוכן מעבר לכך.

מה לעשות, אתה אולי מרגיש "גאול", (ואתה ממש לא) אבל אתה בסה"כ חלק מהעם, ולא תיגאל בלעדיו, ולכן אתה צריך אחריות, ומעשים עם תוכן וקשר, לעם ולעצמך. (לומר "בית מקדש" זאת לא חכמה גדולה) 

יש הבדל בין לזרוק אבן על ערבי, שזה אולי נחשב קיצוני, אבל זאת האמת, וזה אחלה, וזה עצמו מרים גם את הכבוד של העם כולו.

בית מקדש זה שונה, בית מקדש הוא של כולם, הוא של העם, הוא לא מעשה פרטי ואתה לא יכול להפוך אותו לאיזה פרוייקט פרטי של הזויים (בעיני הרוב). כי אם תעשה את זה - רק תחלל את הר הבית, לא תכבד ולא תבנה עליו שום בית מקדש. אם יש מלחמה בחניון עם נשות כותל - לא פותחים אותו ואז ניגשים לפתוח את גם הר הבית כדי שיבואו גם לשם... תפתח עיניים, גלות מאד! רפורמיות מנסות לקבל שווה בשווה בדברים שיש לנו, ואתה חושב שאתה חכם גדול ורוצה להביא אותן גם להר הבית עצמו?

אין ברירה אלא ליצור קשר עם המציאות.. ולשפר איפה שאפשר. 

אני שוב ושוב רואה שהרבה מהתעסקים ומדברים על הר הבית ובית המקדש הם בעיקר שטחיים.

מן אבסורד, האלה שטוענים בעצם לגדלות מחשבה, לרוחב, לאמת, שמאפשרת להם להבין שכולם כל כך טיפשים וגלותיים ומתעסקים בחניון של העיקר...  בסופו של דבר נשמעים בעצמם די גלותיים, כי מה שיש להם לומר על בית המקדש זה בעיקר מיסטיקה והלכות.

אין לא גדלות ולא תוכן ולא כלום. (לא לגמרי, יש פייגלין, ובטח יש מהרבנים שמתעסקים שהם ממש לא כאלה, אני לא מכיר אותם, אבל גם פה יש מן מעוז של טיפשות.)

(בכללי אני לא מרוכז, אולי אוסיף כשאהיה.)

עם קצת קשר לנושא -מרדכי
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

תודה

ואם אברהם אבינו היה מגיע לשם לשחוט את יצחק-אריאל דל"ת

השוטר בכניסה [מוטי] לא היה נותן לו להכניס את הסכין בבידוק...

ובכן, מאחר ואפשר לומר שאברהם היה "חצי ערבי"מוטיזאחרונה

חשש סביר שאתה היית בכלל הורג אותו כשהוא היה מגיע עם הסכין.

מגניב, לקרוא את פרשת העקידה ולומר בעצימת עיניים: "המציאות צריכה להיות... כמו בזמן העקידה.. ואני אעשה ואתנהג בדיוק כמו אז... בלטינית זה נקרא "rosh bakir"..."

וזה בלי לשים לב שאתה מקיים הרבה הלכות שאברהם אבינו מן הסתם לא קיים.. וושקרו כמה דברים מאז... 

בקיצור, ניתוק מהמציאות בפועל.

לשאוף ולחלום זה טוב, לפעול בתוך סרט - לא ממש. זה מזיק.

סתם בשביל להמחיש לך את הדברים..

אם אתה תבנה בית מקדש, אני לא אכיר בו בכלל. כמו שלא הכרתי במקדש האחר שלך...

קולט? תבנה לעצמך, שום דבר לא יצא מזה.

^^^^ יישר כח עצום אריאל!-משה ר-
שורה ראשונה בלבד, אולי- נכונה.פייגליניזית

אכן כשסובבים אותו שועלים ומטמאים את המקום הקדוש ביותר, זו חרפה לכל יהודי שלא דואג לכך. מכאן ועד המשך דבריך- הדרך ארוכה.

ומי זה בדיוק "אתם"?!פייגליניזית

אריאל דל"ת, ו...? ו...מי?

הכותל זה החניה?!לשם שבו ואחלמה

בניגוד להר הבית, מהכותל לא זזה השכינה. 

אמנם הר הבית הוא המקום העיקרי והקדוש מכל, ברור, 

אבל מה שכתבת זה זילזול בכותל ובשכינה ששורה בו. 

אם חז"ל אמרו שלא זזה משם שכינה, אתה לא יכול להתייחס אליו ככה גם לא למען מטרה נעלה כמו הכנסת הר הבית לתודעה. 

למיטב הבנתי -מרדכי

בס"ד

המחלוקת היא לא אם זזה הקדושה מהכותל המערבי, אלא המחלוקת היא האם זה הכותל המערבי המדובר.

מסופר על הרב אברהם שפירא זצוק"ל (כמדומני) שהרב לא היה מתקרב לכותל ולא נוגע בו בגלל זה. אבל כמו כל דבר ביהדות (לפחות עד ביאת המשיח) גם בזה יש מחלוקות. 

הכתול ממנו לא זזה שכינה זה הכותל המערבידי"מ

של קודש הקודשים

וזה שכתוב "לא זזה שכינה" לא אומר שכתוב "לא יהרס לעולם".

המצב של הר הבית לעומת הכותל כיום,מזכיר את הסיפור של רבנו על "ההינדיק" במקום לשבת על השולחן ולאכול כמו בני מלכים אנחנו נמצאים ערומים ואוכלים את הפרורים מתחת לשולחן.

תוסיף עוד כמה אותיות פ' ו ח', זה יעזור.פייגליניזית

איזה זלזול ואיזו בוטות. מדובר ברבנים, ובשיטות עמוקות שדנו בהן גדוליםמאיתך, ורבות מאיתך.

מספיק רק פ' מסתמא.מוטיז

לא דיברתי על מה שאת מדברת..

?!פייגליניזית

" פחחח..] " על רבנים- מעורר אצלי לפחות נורה אדומה, מקובל?

לא דיברתי על רבנים.מוטיז
הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסףאחרונה

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

אוחאריק מהדרום

גם הוא תומך בנתניהו.

משהאחרונה

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשהאחרונה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

כמו שזה נשמע כרגענקדימון

גפני כנראה היה איש ימין חסוד ביחס למה שיחליף אותו.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גיל

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

הנאמן של הרב שך היה הרב רביץ, שגפני העיף בביזיוןהסטורי

גדול הרבה יותר, מהבזיון שעשו לו השבוע.

כשהרב שך זצ"ל כבר לא היה, גפני הפעיל את מלא המניפולציות, כדי לנטרל את הרב רביץ (שאגב, בשונה מגפני באמת היה תלמיד חכם), דאג שב'יתד' לא יזכירו אותו במילה, למרות שזה הבטאון של התנועה שהוא עמד בראשה.

אפילו כשהרב רביץ נפטר, ביתד הוא לא הוזכר, לא הוספד, לא נערכו עליו כתבות. האבסורד היה שתנועת דגל התורה וכל הגורמים המסונפים אליה - שמו מודעות אבל עליו - ביתד, אבל בכתבות ובטורים לא היה לו זכר (או זייכער).

על דאטפת אטפוך על מלא.

למען ההגינותאיתן גיל

הח"כים הראשונים שנבחרו לכנסת מטעם דגל התורה היו רביץ וגפני. מאוחר יותר נכנס מקלב מקורבו של הרב אלישיב, שהתחמם על הקוים. רביץ פינה מקום, גפני התקדם, ומקלב סומן מספר 2.

38 שנים היה גפני בכנסת, תקופה מרשימה ללא ציניות. שורשיו חסידיים והוא חובש ספודיק בשבתות ובחגים, ובמובן מסויים הוא סדין אדום בעיני ליטאים רבים.

רביץ לא 'פינה מקום' מרצונו, גפני דאג לפנות אותו...הסטורי

יכול להיות שאתה צודק, אבל לא מצאתי לכך שום מקוראיתן גילאחרונה

ידוע שנפטר זמן קצר מאוד לאחר פרישתו או שהופרש מהכנסת.

גם אייכלר עוזבקבלה

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעוhamedinai

הביון של איחוד האמירויות ומצרים פי כמה יותר חלש מאשר הביון של ישראל. ואם הם ידעו, לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעו, והם אכן ידעו.

וכאן נשאלת השאלה למה כל העולם הזהיר את ישראל, את נתניהו, ואילו השב"כ שלנו, הרמטכ"ל שלנו לכאורה, גם כאשר ידעו על בטוח חזרו לישון.

בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל

בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.

אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.

במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.

שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.

ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.

יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום

צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.

שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.

אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.

אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל

וגם פייגלין.

כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.

הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים

המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.

תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום

נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.

פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל

וזה לא עובד ככה.

מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה

עוזר פרלמנטרי יבוא לראיון אצל הרב לנדונקדימון

כלומר הרב לא סומך באמת על השלוחי דרבנן שלו לכנסת, ככה למעשה. יש לו חשש שהם יפעלו נגדו או הפוך ממנו בדרכים עקלקלות, ולכן צריך שהאנשים הצמודים אליהם יצטרכו אישור עבודה מהרב, ובכך להכפיף את היועצים לא לחבר כנסת אלא ישירות לרב. אמנם ספציפית לח"כ יהיו יכולות אופרטיביות אחרות, אבל היועצים יהיו תולעים מלשניות עמוק בבשר הפרלמנטרי. מלכתחילה להטיל חשדנות בין איש לבין רעהו.

הרב לנדו לא יהיה האב הרוחני של המפלגה, מורה דרכה ונר לרגליה - הוא יהיה בעל השליטה בפועל, שר צללי התורה של המפלגות החרדיות.

אני מתחיל להבין את החרדה של הציבור הכללי מהדיסטופיה החרדית.

אולי יעניין אותך