שאלונת בקשר להתנדביותש!למ*ת

אנחנו אמורות להרים מספר פרוייקטים של התנדביות אבל בלי יציאה מהישוב למשהו יש רעיון?

יש לי כמהצבי-ליזציה

חלוקת מזון/כסף וכו' למשפחות נזקקות, עזרה לנשים יולדות/חולות, פרויקט חונכות לילדים צעירים.

עזרה למשפחות- חד הורה וכו'רנה בנה
מה שאמרו לפני.. וגם~nhykb~

לחלק "משמחים" ברחוב (זה יכול להיות פתק, יכול להיות טופי וכו'..) 

לאסוף בגדים ומשחקים מאנשים ולהביא לבית חולים כלשהו או לכל מקום שצריך.. 

לאפות עוגות לחיילים 

להכין צ'ופרים לילדים בבית חולים (אצלינו עשו עם שיפודי גומי וכו' + פתקים) 

להכין יצירה ליישוב  (ספסל אקולוגי נניח..)

לקיים פעילות/ תהילים לילדים הקטנים

בהצלחה =) 

אנחנו עושות במתנחלת איפשהוא

חונכות לילדים שציריכים עזרה בש"ב או סתם ביחס 

רעיונותפרקר

דבר ראשון, כל הכבוד על היוזמה והנכונות.

דבר שני, עד שעושים, כדאי שזה יהיה באמת במקום שצריך עזרה.

לכן, אני מציעה שקודם כל תעשו סיעור מוחין, באלו בעיות או מצוקות סביר שיהיה מישהו בישוב שלכן,ומשם תמשיכו לרעיונות.

לדוגמא: יש הרבה משפחות מרובות ילדים - בעיות אפשריות: לא מספיקים לתת לכולם עזרה לימודים, אז כדאי להקים מועדונית שתפעל בימים ובשעות קבועות וכך גם ילדים וגם מתנדבים יודעים שאפשר לבוא.

הרבה יולדות - לרכז מי מביא אוכל או מי שומר על הילדים אחרי הצהרים בשבוע שבועיים אחרי הלידה.

הרבה עולים חדשים - מי עוזר להם להתגבר על קשיי שפה וחברה .

חוצמזה יש את הקלאסיים: אפשר להקים בנק זמן ביישוב, אפשר לבקש מקלט עזוב, לצבוע אותו ולהקים חנות יד 2 של בדגים וצעצועים, כאשר כל פריט עולה 1 שקל והכסף שנאסף עוזר לתחזק את המקום. אפשר לאסוף תקציב לשיפוץ וצביעה ולחור כל שבוע לאן הולכים - קשיש, גרושה, אלמנה, לא חסר אנשים שישמח אותם אם יארגנו להם את החצר כי החיים שלהם מלאים בדרים פחות משמחים ואין להם ראש לזה.

בהצלחה!

תודה על הרעיונותש!למ*ת
אבל אני עושה את התנדביות האלה מטעם האולפנה ....ולא מטעפ הישןב....
אני צריכה יותר כיוון לפרויקטיפ גדול כגון: פרוייקט דובני אכפת לי בבתי חולים אם משהו שמע על זה...
יש לכם רעיונות?
מחד את מבקשת רעיונות בתוך הישובאומנותי

מאידך את מביאה דוגמה של התנדבות בבית חולים (ואני מניחה שהוא לא בתוך היישוב...)

תוכלי להיות קצת יותר ספציפית?

כמו"כ האם יש משמעות לכך שהאירגון הוא מטעם האולפנא (האם היא ביישוב?) או מטעם היישוב?

מצטרפתפרקר
הבהרה!!!ש!למ*ת

ההתנדבות היא מטעם האולפנא והיא חייבת להיות ביישוב שבו נמצאת האולפנא(אין אפשרות לאוטובוסים מחוץ ליישוב..
) אשמח לרעיונות....

ניסיוןפרקראחרונה

אולי שווה ליצור קשר עם ארגונים גדולים ולשאול אותן אם הם יכולים להביא לכן דברים לעשות נניח,

חסדי נעמי -  מיון אוכל או בגדים

האגודה למען החייל - אריזת חבילות וכד'

אם לא - צביעה ושיפוץ של מרכזיים ציבוריים בישוב - צביעה וציור על קירות של מקלט, ניקוי וארגון של שטח ריק ושתילה והפיכה למקום שנעים להיות בו, וכדומה.

משהו מזה היה בכיוון? כל הכבוד שאת לא מתייאשת מלהסביר לנו....

לשמח משפחות שכולות לקראת חנוכהמושיקו
לא חסר -*חזרזיר*

יולדות - עזרה בבית, ארגון ארוחות.
קשישים - תמיד ישמחו שמישהו יבוא וידבר איתם/ יקשיב להם. (אצלנו היה פרוייקט יפה 'מתכונים מבית סבתא' - הגענו פעם בשבוע, ישבנו והיא סיפרה לנו סיפורים על האוכל בביתה, על החיים שלה והביאה לנו מתכונים.
*היתה לי שכנה שתמיד כשבאו אליה רצתה שישירו איתה שירי ארץ ישראל)
ועל הדרך - אפשר לשאול אם אפשר לעזור במשהו (קניות במכלת, כביסה, וכ'ו) שני אלו - משמעותיים להם כ"כ!!
ילדים עם צרכים מיוחדים - תמיד תמיד המשפחה תשמח לעזרה - אם בבית, ואם בחוץ עם הילד.
ילדים ונערים - עזרה בלימודים, כמות הילדים והנערים שזקוקים לתיגבור (אפילו להשלים פער קטן שיעזור להם המון) ע נ ק י ת!
ממליצה לפתוח נניח פעמיים בשבוע מרכז עזרה בלימודים, לכיתות מסויימות, במקום מסויים, שתהיה תורנות בין החבר'ה.
זה אחד האדירים!

משפחות - יש הרבה מאוד משפחות, בנינו, כאלו שאפילו לא נראים כאלו, שצריכים הרבה עזרה כלכלית.
לאסוף מצרכים ולחלק למשפחות שצריכות (הרווחה תוכל להכווין אתכם)
חיילים או פינת שמירה של היישוב - להביא עוגות, כיבוד ולדאוג שיהיה להם נעים בשמירה

וגם התנדבות קבועה בגן יום בשבוע,
לחשוב על פינה שאתם יכולים לקחת עליה אחריות ביישוב ולתרום בכך ליישוב

שיהיה ממכם אחראי שיתקשר לרווחה וישאל אם יש איך לכמות נוער האכותית הזו לעזור ביישוב. הם הכי יוכלו להכווין!

לא חסר מה לעשות, אם צריך עוד עזרה, בשמחה ממש ממש באישי!
בהצלחה! וכל הכבוד לכם!

תודה רבהש!למ*ת
אבל אני צריכה דברים שאפשר לעשות מהאולפנה לדוגמא לאסוף אוכל לנזקקים...הבנתם תרעיון?
אשמח לעוד רעיונות ושוב תודה רבה לכל המגיבים!
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימוןאחרונה

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך