נושא הבא: "לא בחב"ד זה חונכתי"haim770

ב"ה

אני חונכתי בחב"ד, שרצון הרבי היה מעל הכל, מעל שיכולים אישיים ובוודאי מעל שיקולים פוליטיים.

יש גם מילון חדש, הבאת דעת הרבי ללא כחל וסרק בתוך חב"ד, ובפניה לחב"דניקים לא כלפי חוץ, מתורגם היום במילה "לחפור" !!!

אם מי שהוא מאיצנו טועה בשוגג, כבר מגונה להגיד לו, עד כאן ידידי, אתה טועה.

בלי "לחפור" ובלי להתיחס למי שהוא מסויים, או לנושא מסויים כלל ובאופן הכי כללי שאפשר:

האם מה שהרבי אמר בפומבי בהתועדות, הוא הוראה כללית שצריך להפיץ בעם ישראל או שזה הוראה פרטית לחסידי חב"ד בלבד?

ועוד יותר נחדד את השאלה האם זה הוראה פרטית לחסידי חב"ד או הוראה אך ורק למי מחסידי חב"ד שיתחשק לו באופן זמני ובנושאים מאוד מסויימים לשמוע בקול הרבי???

חב"ד לייט או חב"ד כבקשתך?

הרבי קבע כמה כמה פעמיםמושיקו

"תלוי בחב"ד שעל אתר"

בכל מקום ובכל יש את הגישה שלו.

ויש לדייק באותיות הרב - יש דברים שהרבי קבע אותם כהוראה ויש דברים שהרבי לא אמר בפירוש.

ונתן לכל אחד להבין את זה ולפעול בהתאם.

כל אחד הבין את זה בדרכו שלו-וזכותו להבים ולפעול בהתאם.

לענין האחרון ספציפית - הרבי פעל רבות בענין מסוים ואף זה הוגה על ידו  -אבל הרבי לא קבע את זה כתעמולה באופן רשמי

תלוי בחב"ד שעל אתר נאמר:haim770

ב"ה

1. באופן פרטי לשאלה פרטית של הרב ברנארד (מקווה שאני מאיית בצורה נכונה) שליח בדרום אפריקה לשאלה ספציפית מאוד לגבי פרסום זהותו של המשיח. וכמה שזכור לי זה היה חד פעמי ולא כפי שאתה כותב "כמה וכמה פעמים"???
  2. יש פער עצום בין אלוקים יסתיר דבר ובין לפרסם בראש גלי, יש דרך ממועצת בכל דבר. בשיעור על טהרת המשפחה, חסיד שיתעלם מנושא אי-תכנון המשפחה, הוא פושע ושאלה בכלל אם הוא נשאר חסיד, אף אחד לא דורש שכל שליח יהפוך ליו"ר אגודת אפרת! אבל לא כאן הנושא ואינני רוצה שוב לחזור לנקודה זו, השאלה היא כללית ביותר.
  3. שליח שמקים מנין ולא משנה באיזה מקום בגלובוס צריך או לא להגיד הלל אם ברכה בראש חודש? רוב המנין הוא מבני עדות המזרח שלפי מרן הבית יוסף, מנהגם לא לברך כלל על ההלל הקצר גם בציבור. (זו הוראה בחשאי של הרבי לברך גם ביחיד).
  4. ישנם עוד סוג של דברים, שהרבי רצה שיצאו לפועל אבל לא דרך חב"ד הרשמית, ולכן הוקמו ארגונים מחוץ לחב"ד שיפעלו אותם כגון "יד לאחים" ו"הוועד למען שלימות הארץ והעם" ואולי גם "אגודת אפרת".
  5. זה רק מחזק שהעיקר הוא שרצון הרבי יתבצע, ולא משנה כלל אם השחקנים הראשיים יהיו חסידי חב"ד או לא, ההפסד הוא רק שלהם (הכוונה של חסידי חב"ד).
  6. זה ענין של גישה: בלילה שהרבי דיבר על אות בספר תורה לילדי ישראל, בארץ עוד לא הוקם הועד לכתיבת הספר תורה, עוד ישבו ודנו מי יקים מי יהיה היו"ר ובפריס רשמו עוד באותו לילה כמות העולה על כל מה שנרשם בכל העולם כולו בשבוע שלאחר השיחה. דבר שגרם נחת רוח רב אצל הרבי כשהתבשר על כך על ידי ר' לייבל גרונר שי'.
  7. לעשות תעמולה - אף אחד לא דרש את זה, להתעלם כליל כי זה לא נוח, זה בדיוק מה שעושה פלג מחב"ד בנושא שהרבי אמר עליו בכינוס השלוחים האחרון שזה העבודה היחידה שנותרה. אם כל אחד צריך "להבין ולפעול בהתאם" כדבריך, למה לבוא אליהם בטענות הם עושים בדיוק מה שצריך !!!
לא דיברו על התעלמות כלילמושיקו

דיברו על תעמולה מראש

או לדבר על זה רק כשהנושא עולה.

ולא קשור לפעילות אגודת אפרת מדובר על השלב שלפני.

והרבי אמר אותו דבר במילים אחרות לא רק בנושא משיח

אני מעלה את הנושא כי יש תופעות חדשות שלו היו ....haim770

ב"ה

... ידועות מאז ומקדם, כגון:

1. מי שמעז לעלות את נושא שלימות הארץ נדון מראש כמתעסק בפוליטיקה.
  2. מי שמעז לדבר על אי תכנון המשפחה נדון מראש לממציא מבצע חדש שלא שיערום אבותינו.
  3. כנ"ל מי שמעלה על דל שפתיו 7 מצות בני נח, אזוי מחוץ למחנה וכו'.

וכל הנ"ל, לדעתי נובע מנקודת גישה לא נכונה, בעולם החרדי בכלל ובעולם החב"די בפרט, מתחילים לשאוב רוחות רחוביות מהגרועות ביותר. וזה בדיוק מה שקרא בתרגיל המסריח, עסקנים מהשורה ראשונה ביותר, לא חסידים פשוטים כערכנו (אני מדבר על עצמי שח"ו אף אחד לא יפגע) חשבו שהם אם כל ההשכלה וההבנה שלהם לשכנע את הרבי במהלך תמורת העברת חוק מי הוא יהודי (רצו לשחד את הרבי !!). ומה נסגר בסוף? חב"ד על אתר (איגון הגג, ששום סיכה לא הייתה זזה בשום מוסד חב"די ללא אישורו בכתב) קיבל סתירת לחי מן החזקות ביותר בהיסטוריה החב"דית, (היה מקרא בעבר שאחד הרביים רצה לפטר מזכיר, והכן הוא פוטר והמשיכו לשלם לו את משכורתו עד סוף ימיו כדי לא לפגוע בפרנסת משפחתו), הקשרים המעולים אם חסידות גור נותקו לחלוטין ולכך המון זמן והמון השתדלות דרך הרב נויימן (נציג חסידות גור בארצה"ב) כדי לתקן את הנזק שנוצר.

אין חובה על אף אחד לפעול בכל נושא שהוא: "מי שמפחד, שישוב אל ביתו", כך נקבע במלחמות ה', אבל אין גם מצוה לקרר ("אשר קרח בדרך", וכולם יודעים על מי מדובר אומרים את זה כל יום) מי שכן חושב שיכול לפעול לקדם את הענינים של הרבי.

ניתן לבקר בצורה חיובית, לתת עצות נכונות אבל להגיד שפעולה זו (ולא משנה איזה לאו דווקא מה שדובר בשרשור הקודם) איננה מעשרת המבצעים ואינה שייכת לחב"ד זה לקרר, וזה תפקידו של עמלק לא של חסיד חב"ד אחר שאינו מסוגל בעצמו, מהסיבות שמורות עצלו, לפעול בנושא הנ"ל.

אני אישית לא מסוגל להגיד בפומבי שהרבי חי וקיים, כי אין לי עדיין את הכלים להסביר את זה, אבל ח"ו למנוע ממי שהוא שכן מסוגל לדבר על הנושא. ואפילו יותר מכך הייתי נוכח אם שליח מוגדר "אנטי" מובהק במשרד של תורם, שענה בצורה תמציתית וקולעת לשאלת התורם, תשובה שלו הייתה מביישת את גדולי המרצים והשליחים המשיחיסטים ביותר !

אפילו התבדחתי על חשבונו כשיצאנו אמרתי לו: "א..., אני לוקח אותך כמרצה בכינוס פנימי הבא של זמרוני !"

אז אנא לא לקרר, לא חייבים לפעול, תמיד ניתן לחזור לבית (770) ולקבל כוחות חדשים !

* הרב זימרונימשיח עכשיו!

ויישר כוח עצום עלך הדברים שכתבת!

צודקת אני רוצה לתקן אבל לא רואה אפשרות עריכה.haim770

ב"ה

אגב גם זה מודה חדשה, בליובאוויטש אמרו ר' גם לרבנים המכהנים.

להלל פעזנער ע"ה (רב קהילת חב"ד בצרפת) קראו ר' הלל ולא הרב (תואר המריח כבוד של מתנגדים שחילל לתוך חב"ד) הלל, ויותר מכך לאבא של הרבי קראו ר' לוי"ק.

אז אנא לקבל תיקון ר' זימרוני !!!

יש צדק בדבריךמושיקו

א.שלימות הארץ צריכה להיות במקום שני אחרי משיח.

שמים אותה במקום ראשון זה מריח פוליטיקה - כמו כן צריך לומר רק בגישה של הרבי ולא בגישה ה"ימנית"

על פי רוב איך שמדברים על זה זה בצורה "ימנית" ולא בצורה הרבי דיבר על זה.

ב.אי תכנון המשפחה -דיברו על זה זה דבר חיובי -שהרבי עשה על זה הרבה רעש - אבל לא מבצע בפני עצמו כערת המבצעים או מבצע משיח.

ג.ב7 מצוות אתה צודק.

המשך יבוא

מי שאינו מבין שכל מבצעי הרבי...haim770

ב"ה

... הרשמיים (עשרת המבצעים) והפחות רשמיים (שלימות הארץ, אי תכנון המשפחה, שבע מצוות בני נח וכו') יש להם מטרה אחת ויחדה להביא לימות המשיח אינו מבין כלום במשנת הרבי !!!!

הרבי זה משיח ומשיח זה הרבי.

זה נקודה קשה להבנה וגם קשה להסברה:

שלימות הארץ (במשנת חב"ד ולא במשנת בנט ודומיו) איננה צריכה להיות במקום שני אחרי משיח, היא חלק ממבצע משיח.

היא היא המלחמות ה', להביא לכך שיהודים ישבו בבטחה בארצם וגם מחוצה לה. אין בזה שמץ של פוליטיקה ומי שרואה בכך פוליטיקה לא מבין כלום במה ההגדרה של שלימות הארץ. אך ורק לפני כמה ימים התעורר השר בנט ואמר : "למדנו בדרך הקשה, ויתורים מביאים לטרור". הוא בעצם לא למד כלום המשוואה של הרבי היא אחרת : דיבורים מביאים לטרור שמביא לויתורים !!!

וכנ"ל בשלימות העם, כיום הרבניים הראשיים בוכים ורוצים להכניס לכל חוק שיחקק את המילה כהלכה, היכן הם היו כשהרבי זעק השכם והערב? חיפשו חוק המרה וחוק לא יודע מה אך ורק לא לציית לרבי ולהכניס המילה "כהלכה".

לפני כמה שנים הזדמן לי בתקופת הסכמי אוסלו להכנס לחנות של ר' גרשון העניך ע"ה במאה שערים והוא זעק: "מי זה הבילון הזה? (לקח לי כחמש דקות שלימות להבין שהוא מתכוון לביילין), הרבי אומר שזה סכנת נפשות והוא בילון אומר שצריך להחזיר שטחים !!! מי הוא בכלל !" זעקה תמימה של חסיד מוכר טליתות ! אבל שאומרת הכל "דעתו של הרבי, מעל ומנגד כל הדעות שבעולם."

וכך זה צריך להיות מונח אצל כל חסיד חב"ד, לחפש דרכים להעביר את דעתו של הרבי לאמיתתה באופן שזה יתקבל ויפעל, ומי שאינו מסוגל מסיבה כל שהיא, מתבייש, אינו פנוי וכו', שיחזיר את המפתחות. בסוף הרבי יקבל את כולם גם את המתנגדים ביותר, אבל מי שמתגייס לצבאות ה', אסור לו לייפייף, מי נתן לו רשות לכך????

כי כל אחד והדרך שלו להתקשר לרבי ולקשר לרבימושיקו

ואתה וכאלו כמוך צריכים לפתוח את הראש ולקבל את כולם כמו שהם..

אפילו שהם לא מתקשרים לרבי בדיוק כמו שאתה חושב שצריך..

אתה לא יודע מה הדרך שלא עברה על כל אחד - וכמו שאה לא מצפה שישפטו אותך אל תשפוט אחרים

את מי שפטתי בדיוק???haim770

ב"ה

אני מוותר מלשאול על הפסים האישיים שאתה מוביל את הדיון ישירות עליהם???

לא דיברתי כלל על אנשים דיברתי על גישה, וזה שהזכרתי את בנט ואת הרבנים הראשיים, זה רק להראות שניתן להסתובב סחור סחור מסביב לנקודה, אבל בסוף כולם מגיעים לאותה מסכנה אולי בלי להגיד בפה מלא , הרבי צדק, אבל עצם העובדה שהם כרגע דורשים תיקון כלשון הרבי זו ההוכחה הכי ברורה שהרבי לא צריך אף אחד מחסידי חב"ד הוא עושה את העבודה לבד.

אז אם מי שהוא צריך לפקוח את העיניים ולראות איך קמעה קמעה רצון הרבי מתבצע, זה אנחנו חסידי חב"ד ולא צריך לפתוח את הראש לאף אחד, הכל בדרכי נועם.

דבר נוסף, מה זה לקבל את כולם כמו שהם? היפך משיחת הרבי על פרקי אבות "ומקרבן לתורה" ולא התורה עליהם.

לא ניתן ליפייף את תורתו של הרבי כדי שעוד יהודי יתקרב אליו, צריך להציג את הדברים כפי שהרבי הנחיל לנו אותם, פלוני יתקרב היום ואלמוני כשיפול לו האסימון יתקרב מחר.

לא ליפיף אבל להציג נכוןמושיקו

הידעת שבכנסים של יוצאי בתי חבד בהודו בארץ הם נזהרים מאוד מלכת עם כובע וחליפה כרגיל כי זבה מפחיד את המטיילים

צודק כל מילה!! הכוונה לדברי חיים!!770מאחרונה
צריכים לאהוב את הרבי כמו שאוהבים את האבאהמדינאי

ואם תהיה אהבה, הכול יסתדר.

כי אז היינו מרגישים וחשים מה הרבי רוצה מאיתנו, ולא רק להיתפס למילים כאלו או אחרים במטרה של דמגוגיה.

עם כל הכבוד לרבי מלך המשיח צדיק יסוד עולםחתול מיאו

הליכה עיוורת אחרי כל מה שהרבי אמר היה פעם וקול הצעקה אתה חולק "אתה חולק על הרבי" בכל עניין שאף אינו קשור לתורתנו הקדושה היא לא מה שהרבי חפץ מחסידיו. היו רבים מגדולי ישראל שהיה להם דעה שונה לגבי תורתנו הקדושה ואפשר לסמוך עליהם

בו נראה מה אומרים על כך הרבי והבעש"ט !haim770

ב"ה

מובא בספר "נזר הבעש"ט", מורנו רבי ישראל בעש"ט במשנתו של הרבי מליובאוויטש, הוצאת אשל תשס"א עמוד רכג בסופו:

השתטחות ברוחניות:

"... ענין ההשטחות היא הליכה על קברו מתוך ידיעה "אז דא איז ער"**...ומציירים את צורת דמות פניו... ועי"ז ניתוסף כח ועוז בהתקשרות, ובקיום שליחותו ללא שינוי וחשבונות כלל.

- כשומעים ממשה, משה שבדורנו, ציווי והוראה פעם אחת, הרי, במשך הזמן יכול להיות בזה חלישות וקרירות, עירוב חשבון שכלי, וכיו"ב (כבחטא המרגלים), ולכן, העצה היא לחזק את ההתקשרות ע"י השתטחות.

ובזה נכלל גם ענין ההשתטחות ברוחניות - כדאיתא בספר מאור עינים בשם הבעש"ט שענין השתטחות ברוחניות הוא ע"י לימוד תורתו של הצדיק, שבה הכניס את כל עצמותו,...,וע"ד שמצינו בזוהר בנוגע למשה ש"קבורתא דילי' משנה".

** תרגום חופשי - ששם הוא נמצא.

ההדגשות במקור.

ובכן, בו נתבונן במה שכתוב:

ציווי והוראה פעם אחת: גם הוראה של הרבי חד פעמית, היא הוראה וציווי בניגוד "ללא שמענו שהרבי הפך את זה למבצע"

במשך הזמן וכו': מקביל ל"הליכה עיוורת .... היה פעם" שמראה על חלישות בהתקשרות לצדיק, ומה? והיום לא? היום כבר לא צריך לציית לרבי בצורה עיוורת? זה מה שאמרנו "חב"ד לייט" או "חב"ד כבקשתך". שלא תבין אותי לא נכון זכותך המלאה לא לציית לרבי, צדיק יסוד עולם, שאני מסופק מאוד אם אתה יודע מה הפירוש של הדבר, אבל אתה צריך לדעת שאז כל ינקת החיים שלך ושכמותך בעולם הזה מגיע מבחינת אחוריים של הצדיק כפי שכתוב בתניא קדישא.

ולגבי הסיפה, זה לא דבר חדש:

• למשה רבינו התנגד קורח, וגם לאנשיו "היה על מי לסמוך", קורח לא היה סתם אחד, היה מגדולי ישראל, הטעות היחידה שלו שהוא חלק על הרבי.
  • על דוד המלך חלקו, דבר שהטריך אותו למלוך אך ורק על העיר חברון בתחילה.
  • על מרדכי, נאמר במגילה "ורצוי לרב אחיו" והמפרשים מסבירים שפרשו ממנו חלק מהסנהדרין, גם הם לא היו פשוטי העם ובכל זאת "היה להם דעה שונה לגבי תורתו הקדושה".
  • והימים האלה נזכרים ונעשים: הבעל התניא ישב ג"ן ימים בכלא כנגד ג"ן פרקי התניא קדישה ומי שחלק עליו לא היה פחות מהגאון מוילנא (ת"ח עצום) אבל הוא גם "רק" חלק על משה רבנו שבדור.

אין שום טעם להתווכח על הנושא, מי שחושב שהרבי, הוא צדיק יסוד עולם, חייב לציית לו גם בהוראות רב פעמיות וגם בהוראות חד-פעמיות, גם אם כל גדולי ישראל יוצאים נגד הוראה זו. דבר שאינו מונע מכל פרט להגיד אינני חושב שהרבי הוא צדיק יסוד עולם, יש עוד צדיקים ואני הולך אחריהם אבל לא ניתן לחשוב כך ולהגיד במקביל "אני חסיד חב"ד", כשאני צריך ברכה או עצה אני פונה לרבי אבל אני לא עושה מה שהוא אומר. זה כמו להגיד "אני אוכל כשר למהדרין אבל מדי פעם מתענג על שרימפס" !!!

המשך באישי בבקשה - הבנו את שני הצדדיםמושיקו
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך