לא כל כך ידעתי איפה לשים את הדברים האלה..מוטיז

אבל זה קשור גם לכאן.

כי מדברים לפעמים, פותחים שרשור, על איך זה דייטים אצל חרדים, ואיך זה שמתחתנים אחרי 4 פגישות מוגדרות וכו'..

ועם קשר, מדברים בכלל, על כל מיני נושאים, על הקשר ל"חיים" ול"עולם" וכו'.. ועל ניתוק ועל חיבור, ועל עולם המעשה וכל השאר..

וגם אני, ממשפחה "בעלבתית" באופי, לא... משפחה כזאת "בניברקית" מלאה פיאות וזיעה ואידישקייט..

הייתי עכשיו בשבע ברכות של בחור שהיה חברותא שלי איזה "זמן" אחד לפני הרבה זמן בישיבה, הוא נחשב "שפיץ" של הישיבה (שנחשבת "שפיץ" של הישיבות) שקוע בתורה כולו, עדין, קטן.. נורא "מנותק מהחיים"..

ולפני שהלכתי חשבתי על הדברים האלה, על זה שבטח הוא נפגש איתה שלוש-ארבע פגישות, וכמה זה שונה מאיך שאני, נניח, אתחתן וכו'... וחשבתי שארגיש מוזר, כי התנתקתי הרי מה"ג'מה".. ובאמת הרגשתי די תלוש שם.. 

הוא התקשר אלי כי היינו ידידים די טובים, היינו מדברים בלימוד הרבה, בספסלים שם של הישיבה..

וגם.. צריך "פנים חדשות", ואני לא הייתי בחתונה שלו, אז הוא נתן לי עכשיו את ההזמנה, וגם הייתי הפנים חדשות, וגם זתם.. הוא לא ראה אותי איזה שנה וחצי שנתיים..

והסתכלתי קצת עליו ועל אשתו, נשואים שבוע, אחרי כך וכך פגישות "מנותקות" ו"רשמיות"

הלואי עלי.. הלואי שלי זה יראה ככה, כזאת שלימות..

הוא נעמד לדרוש ופשוט הרהר 20 שניות לפני שהתחיל לדבר, ונורא התרגש,(הבנתי בכשהוא דיבר בחתונה ירדו לו דמעות) ואשתו בצחוק כזה הביאה לו מפית.. ובקבוק להישען, והסתכלה עליו במבט כזה... פשוט הלואי עלי שלימות כזאת וביטחון כזה, ובלעדיות כזאת.. שלוש ארבע פגישות, וכן.. רק שבוע נישואין ו"אי אפשר לדעת".. אבל... הלואי על כולנו. בליב מי.

אחרי זה היו קצת ריקודים, והוא רקד איתי במעגל, וניסיתי לסמן לו בערך...שאני לא טוב ולא מתחבר לזה... אבל הוא הקפיץ אותי איזו דקה.

ואז כולם אומרים מזל טוב ומקבלים ממנו ברכות.. אז הוא אמר "זיווג הגון, ויראת שמים, ועלייה..."

ואז מז"ט מז"ט ומתנשקים נשיקה סמלית בשני הצדדים.. ותוך כדי החיוכים פשוט פתאום נמחק לי לגמרי החיוך..

ואני מרגיש עכשיו תחושת פיספוס על שלא נתתי לו נשיקה אמיתית על הלחי..

קיצור..

מדברים מדברים, ולא מכירים את "עצם העניין". וגם אני לא ממש הכרתי כנראה..

עצם העניין, לא נתקלתי באנשים שעצם העניין כל כך זוהר אצלם כמו שראיתי היום.. חרדים מנותקים.

וואי! כתבת יפה..יעל מהדרום

לק"י

צודק..לא בהכרח היכרות ארוכה הופכת את הנישואים לטובים יותר.

אני באופן אישי לא חושבת שהייתי יכולה ורוצה להחליט מהר.

אני מרגישה שאני צריכה זמן להכיר (גם אחרי ההחלטה הרשמית).

המון הצלחה לך!

וכשתגיע לשלב הזה בחיים- תפגש כמה זמן שיהיה טוב לך ולה בעז"ה..

וואיי כמעט כך אני מדמינית שאניאתחתן אחריבת של ה' יתברך
2-4 פגישות (אני מתה על הרעיון זה ..)בעז"ה שאזכהלכך ..
ובאמת זה כתוב טוב..למרות הארוך קראתי הכל
איפה אני הייתי אחרי פגישה שניה ורביעית?!יעל מהדרום

לק"י

בטח לא במקום של להתחתן..

מאחלת לך שתפגשי כמה שרק תצטרכי (בגבול השפיות..)!

ובכלל, אני חושבת שכדאי להמשיך להפגש ולפתח את הקשר גם אחרי שכבר מחליטים.

זה חשוב מאוד מאוד! בסה"כ זה האדם שאנחנו שואפים לחיות איתו עד 120 בעז"ה..

בהצלחה לכולנו..Itamar48
בשביל להתחתן בצורה כזוטופי תות

לא מספיק להיפגש.

צריך לחיות בדרך חיים הזו.

אחרת זה לא עובד.

כן, עם הביטחון המוחלט בהורים שהם באמת יודעים מה טוב לילדים שלהם,

ועם אמונת חכמים,

והרבה שכל.

ועוד המון דברים שלא באים ברגל.

(חוצמזה שזה חוסך הרבה לבבות שבורים)

(אחרי דיון ממושך בנושא עם חברה חסידית שהתחתנה עם בעלה אחרי שראתה אותו מספר כל כך מועט של פעמים וחיים באושר (וגם בעושר והיא המפרנסת)

מעבר לדרך חיים-הקולה טובה

זה גם עניין של הבירורים של ההורים.

כל מה שאפשר לברר לפני- הם מבררים.

אני אישית לא הייתי מסוגלת להתחתן ככה.

גם ה3 חוד' שלקחו לנו היו נראים לי קצרים, ומה נראה לנו שאנחנו מחליטים כ"כ מהר?

מה גם שאני מאמינה גדולה באינטרקציה.

ולמוטי- אני הייתי שמחה לדעת איך הם יראו בעוד 10 שנים. האם השלמות הזו תמשיך. 

לא חושבת שיש מתכון לדבר כזה.. לזוגיות כ"כ טובה לאורך שנים ואתגרים... זה פשוט תלוי עבודה של הזוג. 

אנחנו החלטנו להתחתן בפגישה השלישיתמשיח עכשיו!
מצד אחד זה נשמע חלומי כ"כ..אהבת חינם

ומצד שני אני חוששת שזה צעד פזיז מדי.

עדיין לא סגורה על עצמי בעניין הזה

ואנחנו בפגישה רביעיתחנה צוריה
שהיתה בדיוק שבוע אחרי הראשונה..

לא כותבת כתחרות,וגם לא כדוגמה אישית,
כי זה נורא תלוי בכל זוג וזוג מה שמתאים לו...

לא מפרטת כאן,כי אני ממש אבל ממש לא אנונימית כאן,אבל אם מישהי מענוניינת,אני מוכנה לפרט בזמני החופשי,באישי את כל היתרונות וחסרונות שיש,כמו שיש בכל דבר בחיים,רק פשוט איך זה מנקודת המבט שלי בתור אחת שחוותה מקרוב מאד את הסיטואציה...

ואני כותבת את זה בתור אחת רגילה מהציבור של גולשי הערוץ..ככה שזה לא בגלל שאני באה מאותו סגנון של החתונה שמוטי תיאר.
אומנם מישהו השבוע מישהו אמר לי שאני יכולה להגדיר את עצמי כחרדית...אבל הוא אמר את זה בהקשר של זה שאני לומדת במכללה חרדית,ושאין לי בעיה של להתאים את עצמי לדרישות הצניעות שלהם,כי אני בכ"מ עומדת בהן ביומיום,
רק שלא ייה שום אי הבנות-אני לא חרדית,(כמובן שכמו כולנו,אפשר להגדיר אותי חרדית,במובן של חרדה לדבר ה',לפחות משדלת..)כלומר אני לא חרדית במובן ההגדרתי של המילה...

ואני כבר לא זוכרת מה רציתי להמשיך לכתוב,שהיה קצת יותר קשור מאשר מה שכתבתי בסוף ההודעה...פשוט אני כותבת בכתיבה אסוציאטיבית,ולא חושבת קודם מה רציתי להגיב..אז התלבלו לי המילים פתאום...
בקיצור,מי שמעוניינת לשמוע חפירות,על יתרונות וחסרונות,מוזמנת לאישי
כתבת יפה ומרגש.טופי תות
יישר כח עצום. כתבת מאד יפה, ועמוק.ד.
שכנעת את עצמך?יוני
יופי.

כמו שטופי כתבה, צריך לחיות בצורת חיים הזאת בשביל להתחתן ככה.
אצלם זה חלק מהמסלול. לומדים מס׳ שנים כמו כולם בת״ת, אחכ ישיבה קטנה/ ישיבה גדולה ומתחתנים. זה חלק מהמסלול להפגש מס׳ קטן של פגישות עם מס׳ קטן של בחורות ולהתחתן. וכן ״בעוונותי״ אני לא בחור ישיבה ויצאתי לעולם והכרתי בנות ובשלב כזה זה כבר לא יכול לעבוד ככה כי זה עובד רק בשלבי התמימות ואי הכרה של המין השני.
מוכרחה לציין שאני לא חרדית, לא היה לי כ"כ קשר עםיעל מהדרום

לק"י

בנים, ב"ה נפגשתי עם מספר מצומצם של בחורים, ובכל זאת הייתי צריכה זמן כדי לקבל החלטה שזה- זה בלב שלם (ולא חושבת שהייתי רוצה להטיס את העניינים).

וגם אחרי קבלת ההחלטה לא הייתי רוצה להתחתן תוך חודש, אלא להמשיך לבנות את הקשר גם לפני החתונה.

לא שאצלם מתחתנים תוך חודש,פייגליניזית

אבל נו נו..

וכנ"ל על ה"בלב שלם", לא מטיסים ענינים, ובטוחה שהזוג הנ"ל ורבים אחרים, (כציבור, לא כבודדים) מתחתנים בלב שלם שלם.

^התגובה הזאת הייתה מיודעת יותר בשביל עצמייוני
אז ככה...עכשיו שתיקה

בס''ד

קראתי. התרגשתי. תודה.

ועוד כמה מילים....

ראשית, כישרון כתיבה לא צריך להגיד שטמון אצלך.. פשוט רואים.

שנית, מה שטופי כתבה זה נכון מאד.. זה לא עניין של מספר כלשהו של פגישות..זה עניין של דרך חיים.

ועוד משהו..טיפונת צרם לי מה שכתבת בהתחלה על ה''בניברקים''.. מוטי, זו הכללה ממש לא יפה.. אני מכיר חבר'ה מבני ברק שהם ממש לא כמו בתיאור הלא כל כך נחמד שכתבת... (ואני לא מדבר על ''פאות ויידישקייט''....)

לסיום, שבעזרת ד' כל יושבי הפורום ושאר רווקי\ות עם ישראל יזכו להקים בית נאמן בישראל מתוך אושר ועושר, הצלחה ושמחה, בריאות ושלווה, מתוך לב שמח והמון חיוכים!

יש בזה משהו מאוד יפה להתחתן ככה! חסדי הים
דרך אגב, זה לאו דוקא בציבור החרדי, יש כאלו שמתחתנים ככה בציבור הדתי-לאומי.

אבל שתדע, שנראה לי שמי שמתחתן יותר מאוחר או/ו עם הסיבוכים, יש לו יותר זמן לבנות את עצמו לבד, והוא מפתח יצירתיות משעשעת ומיוחדת.
ברור, שברגע שהוא בונה את האשיות שלו באופן מיוחד, קשה לו יותר להתחבר לצד השני בטבעיות, והוא צריך יותר פגישות, אבל היצירה המשותפת כשהוא מתחתן סוף-סוף יוצאת מאוד עוצמתית ומיוחדת.

אולי אני סתם רוצה לנחם את עצמי, בגלל שאתחתן מאוחר ואחרי סיבוכים, וזה גורם לי לאשליות. אבל נראה לי אמיתי, מה שכתבתי.
בתור אחתספירלית~

שהייתה ב-לא מעט חתונות חרדיות,

מסכימה שיש שם את היופי של התמימות הזאת עם היכולת לסמוך על ההורים

יש רגעים כאלה (רק לפעמים)שאני חושבת לעצמי שאם הייתי נולדת למשפחה בניברקית-

החיים שלי היו מן הסתם קצת יותר פשוטיםחיוך

מצד שני,בעיני לפחות (ואתם מוזמנים לחלוק עלי!) ברגעים האלה שלפני החופה יש שם רגעים גדולים של פחד

אפשר למשש את המתח בכפות הידיים

ואצלנו זה כ"כ אחרת,יש טיפה של מתח אבל זה נבלע בתוך אושר גדול

של הקמת בית בישראלבל

נ.ב. ואל תשכחו שאצלם העול יותר גדול,

במקום להחליט על בן זוג לעצמך אתה "מקבל החלטה" ל-עשרת הילדים שלך (בלי עין הרע)..

"מקבל החלטה" ל-עשרת הילדים שלך" ?!התנערי מעפר

לעניות דעתי, באף מקום דבר כזה לא קיים.

בציבור החרדי ההורים מבררים היטב בשביל הילדים אבל ההחלטה בסופו של דבר מתקבלת אך ורק ע"י הזוג עצמו.

מדברייך נשמע שיש אצלם ממש דיקטטורי.

לא חושבת שזה כך בכל אופן.

תודה על ההערהספירלית~

לא התכוונתי שתקחו את זה כפשוטו, לכן שמתי שם מרכאות ""

בוודאי שבשורה התחתונה החתן והכלה הם אלה שמחליטים בל

אבל בגלל הבירורים הרבים (!) שההורים עושים לפני כן אפשר לומר שהם לוקחים חלק גדול בהחלטה

תכפילי את זה ב10 ילדים (בלי עין הרע) ותראי איזה עול רובץ להם על הכתפיים

זה נכוןהתנערי מעפר

שאם הברור הראשוני נעשה ע"י ההורים אז חלק גדול מההחלטה נופל על הכתפיים שלהם.

אני מניחה(או לפחות מקווה) שזה נעשה בתיאום עם המועמד/ת דוס אישה

ולא רק על סמך דעתם.

מקווה גםספירלית~
הלוואי שנזכה.אושר תמידי
"נסח שוב"פייגליניזית

סתם, סתם.

כתבת יפה, כמובן, ו..., ו..., זהו, סיטואציה באמת מרגשת, וכן מצדיקה את המסקנה (בערך מסקנה)...

באמת הלוואי על כולנו.

כתיבה יפה! wow!חרדי מקורי
עבר עריכה על ידי חרדי מקורי בתאריך ח' בכסלו תשע"ד 14:30
עבר עריכה על ידי חרדי מקורי בתאריך ח' בכסלו תשע"ד 13:53
אני ואשתי נפגשנו 5 פעמים לפני שהצעתי לה נישואין ( כנראה שבזה לא היתי כ"כ מקורי )

יש אימרה אצלינו שבחור יוצא עם 3 נשים זו שהוא נפגש איתה ( דייט בלע"ז) זו שהוא מתארס איתה וזו שהו מתחתן איתה
כלומר שההכרות בינכם היא כ"כ שונה בתקופות השונות שזה כאילו אנשים שונים לכן אין עניין להאריך ביותר מדי בפגישות

( כל זה כמובן לפי הגישה החרדית)
ואולי בראיה כוללת זו הדרך הנכונה?מושיקו

כמה פגישות ענייניות  (אחרי בירורים לא תלויים) ולהתקדם הלאה.

זה יכול לחסוך הרבה הרבה כאבי ראש ולב מיותרים.

לפחות הברכה כנראה יצאה מעומק הלב.

כמ"A כל המשמח חתן וכלה זוכה..

זו לאדינה ל.

כי לחיים מאושרים צריך לבדוק גם כימיה. משהו באויר כזה, משיכה, עניין, לבדוק איך חיים אחד עם השני גם מעבר לדיבורים יבשים על מי שוטף כלים בבית, והאם אתה אוהב חריף באוכל והאם אתה בעד הבית היהודי או עצמה לישראל...

ואת זה א"א לדעת אחרי שתיים שלוש פגישות.

ואני יודעת שבחור ובחורה דתיים לא יחיו ביחד ויבדקו האם זה כיף להם,

אבל אפשר לבדוק את זה גם באמצעים "צנועים", כמו להתרועע ביחד זמן מה ולראות האם הכימיה הזאת קיימת באויר.

שורה שנייהפייגליניזית

8 מילים אחרונות צוחק

^^^ לפי התגובה שלך את לא מבינה את מטרת הפגישות,פאתחתותח

בטח ובטח שלא בעולם החרדי.

בעולם החרדי בחיים לא יציעו למישהו מישהי שלא תצביע לאותה מפלגה כמו שהבית שלו מצביע (אם בכלל...), או שח"ו לא תלבש את אותם בגדים כמו שאימא שלו לובשת (שלא נדבר על כיסוי ראש). זה פשוט לא זה. לכן המיקוד בהצעה וגם אחר-כך בפגישה, הוא בבסיס להתחלה של דיבור ומשיכה, ולאו דווקא בדברים חיצוניים שיכולים להשתנות כל יום, או אפילו כל שעה.
מפה נובע העניין שמספיק אפילו חצי שעה של דיבור ענייני כדי שהשידוך ייסגר. בסופו של דבר, בעולם החרדי כיום יש פחות גירושין מאשר בעולם הדתי לאומי, עם כל ההוכחות שתביאי. זה נתונים מהשטח, לא שליפות מהשרוול.

המסקנה היא שנק' המבט של החרדים על הדבר שונה לגמרי מנק' המבט שלנו, ואי-אפשר לבדוק את הדברים בעזרת הכלים שיש לנו. זה בדיוק הבסיס למחקר אקדמי - צריך שהכלים יהיו גם מהימנים וגם תקפים (גם שיבדקו את הדבר בצורה נכונה ולא יהיו מקולקלים, וגם שאם נבדוק שוב ושוב - נקבל את אותה התוצאה). 

חוץ מזה, אני לא יודעת עד כמה את מעורבת ב'קיצוניות' של הציבור שלנו, אבל אני מכירה לא מעט שיצאו 3-4 פגישות, שבוע-שבועיים וסגרו. זה לא הזוי בכלל.

נראה אותך מעיזה להתגרש שםדתי לאומי

להתגרש בחברה החרדית... כבר עדיף לברוח לחו"ל בהרבה מקרים.

מצד שני בציבור החילוני זה יותר מידי מקובל שזה כבר נותן לגיטמציה מראש לחיי משפחה רעועים.

הציבור הדתי לאומי במקום טוב באמצע.

לא מסכימה איתך, כשיש צורך זה פיתרון גם בחברה שלהם!פאתחתותח
וקורה שאחד מבני הזוג עוזב לחו"ל כדי שהוא יוכל להתחיל 'חיים חדשים', או שהוא משתדך עם מישהי גרושה גם כן ונשאר בארץ באיזור גאוגרפי אחר.
אני מכירה חסידה שנשואה לחסיד- לה זה זיווג שני, ולו זה זיווג שלישי.

שלא תחשבי לרגע ששם אין בעיות רווקות, כי גם שם יש בצורה קשה לא פחות מבציבור שלנו. אין חיים מושלמים בשום מקום, אולי בשבטים נידחים בדרום אמריקה או באפריקה.
ממש לא! מפלגה וסוג הכיסוי ראש הם לא כאלה דבריםחיה וקיימת

קרטים, אף אחד לא יפיל שידוך על כזה דבר, בד"כ המשודכים לא יודעים לאיזו מפלגה הצביע השני (לפני הפגישות) כסוי ראש זה יותר רציני אבל בהחלט יש מקרים של חמות- פאה, כלה- מטפחת או להפך וק"ו כשמדובר על פאה עם\ בלי סרט וכד'.

מלבד זאת יש הבדל בין הציבור החסידי ללטאי- ספרדי במיוחד בנושאי שידוכים.

אין לך מושג עד כמה מפלגה זה דבר קריטי!!!פאתחתותח
שמעתי אחרי הבחירות שהיו למועצות המקומיות לא מזמן, שהיו משפחות שהתגרשו בגלל פערים בהשקפות - זה נשמע הזוי אבל זה המצב.
המלחמות בציבור הזה על שיוך אידיאולוגי הן נוראות ואיומות. רק תחפשי כתבות בנושא המכות שהולכות בין תלמידי הרב שמואל ובין תלמידי הרב חיים ותביני את קצה הקרחון. הם מעיזים לעשות הכל בשם התורה, דברים שבציבור שלנו בחיים לא יחלמו לעשות. זה מה שנקרא עולם השקר.
דוגמה אחת לסיפורים מתוך חיפוש קצר בgoogle
http://bshch.blogspot.co.il/2013/10/blog-post_3734.html?m=1
בקשר לפערים בין התת קבוצות, אני מסכימה ולא מסכימה. הציבור הספרדי החרדי מנסה כמה שיותר לחקות את האשכנזים החרדיים, ולכן זה תלוי באילו מוסדות לימוד בני המשפחה לומדים.
אני חושבת שזה ממש תלוי..יעל מהדרום

לק"י

ובואי נעצור פה את הדיון הזה..שכפי הנראה לשון הטוב לא תצא ממנו.

הגרושים לא היו בגלל המפלגה שבחרו בה אלא בגלל מהחיה וקיימת

שעומד מאחורי הבחירה, ז"א מי שבחר עץ (= נצח, הפלס וכו') זה מראה על ההשקפה שלו ועל דרך החיים.

העניין הוא לא הרעיון שהוא בחר אותם אלא זה שהוא הולך לפי הרב אוירבך ולא לפי הרב שטינמן.

(האמת שאני דיברתי על מפלגות לכנסת, הפילוג הלטאי הוא צרה אחרת).

נ"ב לא הרב חיים קנביסקי אלא הרב אהרון לייב שטינמן.

בקשר לקישור- יש לי רימון, אז לא יכולתי לקרא.

אוהו כמה שאני מבינה. יודעת גם יודעת.דינה ל.
ואני גם יודעת שכימיה לא נבדקת (!) בחצי שעה.

ונתוני אחוזי הגירושין לא מרשימים אותי כי בציבור החרדי לא מתגרשים מהר. יעשו שמיניות באויר וגם מתחת לאדמה עד שיפנו לגירושין, כי יודעים שקלון הגירושין ימיט אסון על כל עץ המשפחה.

ואני מכירה את הקיצוניות גם אצלנו.
וגם זה הזוי.

למיטב הבנתי יש הבדל בסיסי בגישהמינימאוס

חרדים בודקים שיש לקשר עתידי על מה להתבסס שזה אומר - יש נשיאת חן נחמד לכם לשבת יחד והכוון בחיים הוא אותו כוון (כמובן יש גם ברורים מעמיקים לפני כן מה שחוסך הרבה זמן בפגישות)

לאומת זאת אלו שנפגשים תקופות ארוכות מנסים ליצור קשר לראות איך הולך. 

יש בזה הגיון רב,  אבל בכל אופן זה לא יכול להיות נכון לגמרי כי קשר שאתה יוצר כתור מאורס\נשוי הוא משהו אחר לגמרי מקשר של דייטינג

בצורה יותר קיצונית בציבור החילוני רואים את זה במוחש- הם יחיו יחד 5 שנים אבל בכל אופן בנישואין הם יכשלו .

למה???

ככה . כי נישואין זה משהו אחר. (ומי שיגיד שהנישואין שלהם לא מצליחים מעוד הרבה סיבות- צודק...)

אתה כותב יפה בועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

התאור יפה, אבל אני לא ממש מזדהה עם ההרגשה שלך, אני חושבת....

יכול להיות שהיה משהו מתוק וחמוד במבט שלהם ובהתנהגות שלהם בשבע ברכות, אבל בעבורי השיטה לא הייתה עובדת, ואני לא יודעת עד כמה אני רואה את זה כאידאל. אני רוצה להתחתן עם מישהו שאני רוצה להתחתן איתו כי אני רוצה בו, לא כי אני סומכת על הטעם של אמא שלי, וגם אחרי כל הברורים היא גם לא מכירה אותו ישר והפוך, ועדיין היא לא יודעת את אחד הפרטים הכי חשובים - האם אני רוצה להיות עם האדם שמולי? וגם אחרי 2 פגישות, אני לא חושבת שאני אוכל לדעת דבר כזה, אבל יכול להיות שזאת רק אני.

אני רוצה להתחתן מתוך מודעות עצמית, עד כמה שאפשר, ולא "לסמוך" על מישהו שבדק ונראה לו שנתאים אחד לשני.

בכלל לא התכוונתי לכתוב פה דעה לגבי איך צריך להתחתןמוטיז

גמני לא אתחתן ככה ככל הנראה לעין.

אבל להביע דעה לגבי איך הוא התחתן? אי אפשר, וזה בכללי, לגבי הדיבורים על הניתוק והכל.

התרגשתי אתמול לראות משהו חי ופועם כמו שלא ראיתי בשום מקום אחר.

ישבו שם כל מיני אנשים.. חברותא לשעבר שעזב ת'ישיבה, (יענטו אני) איזה ליצן\בדרן שבידח את הציבור בדרשה, משפחה.. שכן.. וכולם - רצו ליטול חלק בשמחה של הבחור הרך והעדין הזה, שרק למד בישיבה. (הוא בחור יוצא דופן, בכל הנושאים, מן מלאכון..)

כל אחד מאיפה שהוא נמצא, ממה שהוא עשה שם בערב (בידח או דרש או איחל מזל טוב) כל אחד רצה לקחת חלק לעצמו בשמחה של הבחור ה"מנותק" הזה.

והיה את האח הבדחן שעקץ את הסבתא, והאח הצדיק הצעיר שהפגין שם למדנות בדרשה-שיעור מסובך.. והאח המנחה.. 

אגב, האבא בכלל אדם עובד.

אמרו שההלוויה של הרב עובדיה היתה מפגן כוח בין השאר .. ובכן, אני אתמול הייתי ב"מפגן כוח" אדיר, הכל היה מקסים ואמיתי ועדין וטהור כמו שלא ראיתי בחיים שלי..

אני חושבתאקונהמטטה
שהעומק של מה שאתה אומר פה לא קשור בכלל לחתונה.
אתה מדבר על החיות הזאת שרואים אותה לאנשים בעיניים. הברק הזה המתנוצץ שכשאתה רואה אותו אתה אומר לעצמך גם אני רוצה להיות כזה.
זה כוחה של מתיקות התורה.
זה להיות מאוהב בקב"ה וללכת איתו ולסמוך עליו עד הסוף.
זה להבין רמזים שנשלחים ולפענח מה מתאים לי עכשיו. סו תמימות של תורה ויראת שמים טהורה.
לענ"ד.
אולי גם זה קשור..מוטיז

אבל לא, לא התכוונתי לתמימות והחד משמעיות.

נכון שמה שאמרתי לא קשור דוקא לנישואין, כתבתי בהתחלה, זה משהו כללי שמתבטא בין השאר בנושא הזה, ואחרי הכל ראיתי את זה בשבע ברכות, וחשבתי על ההקשר הזה.

זה שלוש פגישות רק בשביל שיהיה אפשר להאשים אח"כחיהלב

שלא הכירו מספיק ולכן התחתנו , למרות אי ההתאמה

(ואני לא חושבת שזה נכון (להפיל עלזה דברים)

כי הנה, עם החרדות של אמא שלי,

והשתי וערב שהיא , ועוד כמה אנשים עשו עליו לפני הפגישות... 

יש דברים שמתגלים רק אחרי...

(גם אצל זוגות שחיו ביחד כמה שנים ממש יש הפתעות אחרי החתונה!!!)

לא כל ההפתעות רעות..בלדרית

ובאמת הכי חשוב לבדוק אם יש מציאת חן ואם יש לב טוב ואלה דברים שאפשר לזהות מייד ובעזרת חקירת המשפחה.

אני חושבת שהולך להם כ"כ טוב בגלל התמימות,

המחשבה שאין מישהי אחרת.

המחשבה שבת קול החליטה עליהם.

וזה יפה, אבל אני בתור דתיה לאומית כבר לא מסוגלת להיות תמימה כ"כ. אני מקווה שגם הם ישמרו על התמימות לנצח, כמובן שגם להם יש גירושים ובעיות.. אבל מצד שני עם הרבה ילדים נשאר הרבה פחות זמן לזוגיות, מה שדווקא עוזר להיות ביחד.

סיפור אישי קטן ודעתי בנושאמאושרת20

אז דבר ראשון אני ממש לא מגדירה את עצמי חרדית ואפילו לא קרוב! מבחינת סיגנון אני הכי נגד כל הבירורים והדברים האלה ובכלל כל מוסד השידוכים.. א-ב-ל-! לגבי העניין שהזכירו פה עם לסגור אחרי כמה פגישות, הייתי ממש נגד ואני ובעלי בפעם הראשונה שיצאנו הבהרנו שלוקחים את הזמן וכו'.. בתכל'ס, סגרנו חתונה אחרי 6 פגישות כשבעצם שנינו היינו סגורים על זה מהפעם השלישית. ואין לי שום ספק ומעולם לא היה לי ספק בקשר לבעלי!! אנחנו נשואים באושר ומאוהבים עד הגג ומתאהבים כל יום מחדש! אז יש כאלה שיגידו שזה חוסר אחריות וכו' אבל בסופו של דבר, זאת הברכה הכי גדולה שאפשר לקבל מהקב"ה! ואני מאחלת את זה לכולם! בטח כשאני רואה מה חברות שלי עוברות בתחום... ולא צריך לשייך את זה לכמה אנשים הם "דוסים" או לא כי באמת שזה לא קשור, הסיבה שלחברה יותר דוסים זה קורה יותר כי הם פשוט הרבה יותר בוגרים וסגורים על עצמם ויודעים מה הם רוצים, וגם, רואים בבית מטרה משותפת ולכן לא מסתבכים כ"כ הרבה

‏^^צודקת תכל'סטנגענס
לא הבנתי למה אנשים מביעים את דעתם לגבי מספר הפגישות ואורך הקשר!?
אני מכיר זוגות כאלה וכאלה מהציבור שלנו. אין דבר כזה אורך אופטימלי. כל זוג ילך איך שנח לו. ואיך שה' מוביל אותו. ממש ממש א"א לקבוע כללים ולהגיד ככה זה טוב ככה לא.
אולי אפשר להביע דיעה על צורת ההתנהלות בציבור החרדי וזה לא קשור למספר הפגישות, זה קשור למה מבררים ואיך.
קראתי בערך את מה שהשאר כתבו...בלהבלה123אחרונה

גם אני נמנית על הציבור של גולשי הערוץ. ממש לא חרדית. 
וכל החיים לא הבנתי איך אנשים עושים את זה. לא הבנתי איך אנשים יוצאים שבוע ומתארסים. לא הבנתי איך אפשר לקבל החלטה גורלית שכזו- להתחתן עם אדם שלפני שבועיים היה לי זר גמור.

אבל ה' רצה אחרת. אחרי חודשיים ושבוע מהפגישה הראשונה שלנו כבר היינו נשואיםחיוך גדול

לא, לא היו לי שום הפתעות אחרי החתונה. ידעתי בדיוק עם מי אני מתחתנת ואנחנו ברוך ה' מאושרים ושמחיםמוציא לשון

להתפלל לסייעתא דשמיא ובהירות המחשבה בכל ההחלטות. באמת שזה רק הסייעתא דשמיא. אין לזה שום הסבר הגיוני אחר.

בהצלחה לכולכם!

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊