אבל זה קשור גם לכאן.
כי מדברים לפעמים, פותחים שרשור, על איך זה דייטים אצל חרדים, ואיך זה שמתחתנים אחרי 4 פגישות מוגדרות וכו'..
ועם קשר, מדברים בכלל, על כל מיני נושאים, על הקשר ל"חיים" ול"עולם" וכו'.. ועל ניתוק ועל חיבור, ועל עולם המעשה וכל השאר..
וגם אני, ממשפחה "בעלבתית" באופי, לא... משפחה כזאת "בניברקית" מלאה פיאות וזיעה ואידישקייט..
הייתי עכשיו בשבע ברכות של בחור שהיה חברותא שלי איזה "זמן" אחד לפני הרבה זמן בישיבה, הוא נחשב "שפיץ" של הישיבה (שנחשבת "שפיץ" של הישיבות) שקוע בתורה כולו, עדין, קטן.. נורא "מנותק מהחיים"..
ולפני שהלכתי חשבתי על הדברים האלה, על זה שבטח הוא נפגש איתה שלוש-ארבע פגישות, וכמה זה שונה מאיך שאני, נניח, אתחתן וכו'... וחשבתי שארגיש מוזר, כי התנתקתי הרי מה"ג'מה".. ובאמת הרגשתי די תלוש שם..
הוא התקשר אלי כי היינו ידידים די טובים, היינו מדברים בלימוד הרבה, בספסלים שם של הישיבה..
וגם.. צריך "פנים חדשות", ואני לא הייתי בחתונה שלו, אז הוא נתן לי עכשיו את ההזמנה, וגם הייתי הפנים חדשות, וגם זתם.. הוא לא ראה אותי איזה שנה וחצי שנתיים..
והסתכלתי קצת עליו ועל אשתו, נשואים שבוע, אחרי כך וכך פגישות "מנותקות" ו"רשמיות"
הלואי עלי.. הלואי שלי זה יראה ככה, כזאת שלימות..
הוא נעמד לדרוש ופשוט הרהר 20 שניות לפני שהתחיל לדבר, ונורא התרגש,(הבנתי בכשהוא דיבר בחתונה ירדו לו דמעות) ואשתו בצחוק כזה הביאה לו מפית.. ובקבוק להישען, והסתכלה עליו במבט כזה... פשוט הלואי עלי שלימות כזאת וביטחון כזה, ובלעדיות כזאת.. שלוש ארבע פגישות, וכן.. רק שבוע נישואין ו"אי אפשר לדעת".. אבל... הלואי על כולנו. בליב מי.
אחרי זה היו קצת ריקודים, והוא רקד איתי במעגל, וניסיתי לסמן לו בערך...שאני לא טוב ולא מתחבר לזה... אבל הוא הקפיץ אותי איזו דקה.
ואז כולם אומרים מזל טוב ומקבלים ממנו ברכות.. אז הוא אמר "זיווג הגון, ויראת שמים, ועלייה..."
ואז מז"ט מז"ט ומתנשקים נשיקה סמלית בשני הצדדים.. ותוך כדי החיוכים פשוט פתאום נמחק לי לגמרי החיוך..
ואני מרגיש עכשיו תחושת פיספוס על שלא נתתי לו נשיקה אמיתית על הלחי..
קיצור..
מדברים מדברים, ולא מכירים את "עצם העניין". וגם אני לא ממש הכרתי כנראה..
עצם העניין, לא נתקלתי באנשים שעצם העניין כל כך זוהר אצלם כמו שראיתי היום.. חרדים מנותקים.
)

)