ליצן החצרהמתיקות שבשכחה

"...הסיבה לכך היא שלפעמים אנשים הם יותר קשיי הבנה אפילו ממנו במצבנו ואז..הם
לא מסוגלים להבחין בין הומור לבין רצינות,
וזה חבל כי זה נובע בדרך כלל מרמת ההומור הרדודה שלהם כך שהם מנסים לפרש כל דבר כבדיחה Iמנתח בידענותI אע"פ שהדברים יכולים להיות רחוקים מאוד מלהתחיל אפילו להישמע מצחיק.
אולי....אולי הם באמת התחילו לתפוס ממך ליצן החצר?!
ובגלל זה הם מרשים לעצמם להתנהג ככה?!
כן, אנשים לא מצליחים להבין את זה...

"פעם לפני הרבה שנים,
הייתי ליצן החצר.
שרתי לפני מלכים ורוזנים,
ואותם הייתי מבדר.

הייתי הנער ששיחק לפניהם,
הייתי החומר שהונך בידיהם,
הייתי להם שעשוע,
לצחוק בו ולהתל.

והיום, אני שר לעצמי,
שר ומאושר.
אתם הרוזנים, אתם המלכים,
אתם שומעים, אתם עדים.

אני שר לעצמי,
אני שר לעצמי,
אני שר ומאושר.

גם בימים הללו,
אני ליצן בחצר,
הולך על אם הדרך,
שר ומבדר.

אני הוא הנער המשחק לפניכם,
אני הוא החומר המונח בידיכם,
אני הוא לכם שעשוע,
לצחוק בו ולהתל.

כי היום אני שר לעצמי,
שר ומאושר.
אתם הרוזנים, אתם המלכים,
אתם שומעים, אתם עדים.

אני שר לעצמי,
אני שר לעצמי,
אני שר ומאושר."

לפעמים, יכול לצאת מתוך העניין הזה של הצחוק גם דברים פחות נחמדים והם קורים בדרך כלל כשאנשים לא מבינים את הבן אדם...ובגלל שכאן אנחנו בסה"כ כלי משחק וירטואלים כל העניין הזה הופך לקצת קשה יותר...כי לפעמים אנשים פשוט מאבדים את זה...האנונימיות, הריחוק, המהירות בין היד הכותבת לבין הדברים הנקראים כל זה מכניס אותנו למצב קצת מסובך,
ברור שהאידיאל הוא שכל אחד יפנים את הנק' הזו...שמאחורי הניק " בוהה." המקסים עומדת גם **** המדהים, הבוגר, השמח, המחושב,
 אבל זה לא קורא תמיד.
ומתפקידנו להרים ראש ולהגבר על המכשולים הללו, גם כשממש קשה.
ואני מבינה... וזה מתסכל העניין הזה
כי מה- לי אסור להיות עם רגשות? אני לא יכול להיות לפעמים רציני?
אבל כן, אני יכול.."אני ליצן החצר אבל אני שר לעצמי, שר ומאושר!"
לפעמים אנחנו חייבים להצליח לעשות את ההפסקה הזו בין מה שהולך כאן למה שהולך בעולם האמיתי מחוץ לקופסא המרובעת הזו, אבל אנחנו גם חייבים לזכור שכאמור, מחוץ לקופסא המרובעת הזו יושב לו ליצן רציני שפתאום מרגיש ש...
"כי חייב כל חיי לשחק בפניכם,
חייב כל חיי להיות בידיכם.
מוכרח להיות שעשוע,
לצחוק בו ולהתל,
לצחוק בו ולהתל."

וזה לא בסדר!!!! זה לא מי שאני וזה לא מה שאני רוצה להיות או אהיה מתישהו בחיי

אז...
דבר ראשון, תמשיכו לצחוק, לשמוח להנות ולחייך
אני מהאלה שמאמינים שאחד הדברים היותר חשובים שצריכים להיות לאדם
זה היכולת לצחוק ולשמוח, אדם חסר חוש הומור הוא אדם מסכן שכל מה שנותר לנו לעשות זה להשתתף בצערו ולנסות להכניס לו קצת אור ושמחה לפנים,
ואם אנשים לא מבינים את זה שאנחנו מסוגלים לעשות את ההפרדה שבין הצחוק הקליל לבין האני המחושב (וזה בכלל לא סותר אחד את השני!)
אז יש שתי ברירות..
האחת-
לנסות ולהמשיך להסביר להם את זה (ולפעמים אפילו להסביר את זה לעצמנו)
השנייה-
אחרי שרואים שישנם קשיי קליטה מגן ורדה צריך
להתעלות ולהצליח להבליג תוך כדי הסקת מסקנות חשובות לעצמנו
כי ראיתי את זה על עצמי, לפעמים,
יש דברים שאומרים לנו, כל מיני הערות, שנראים לנו רחוקות מלבנות אותנו, יותר קרובות ללשבור לנו את הפרצוף פעם אחר פעם, ובו ברגע הם נראים לא קשורים לחיים אבל אחרי כמה זמן מתברר שגם בהם יש אמת שיכולה לקדם אותי בתור בן אדם! ולפעמים, מבינים שבאמת לא היה בהם שום דבר שיכל להועיל לאנושות כולה מתישהו..
ולסיום שני-
שלעולם, לעולם, לעולם, לעולם, לעולם, לעולם, לעולם, לעולם, לעולם, לעולם, לעולם, לעולם אל תגרום לעצמך לשנות את מי שאתה באמת בגלל דעות של אנשים שאפילו לא טורחים לנסות לדעת מי אתה ומה טוב בשבילך!
וזה מזכיר לי את השיר באנגלית שהעליתי אז, כשהרגשתי מעפן עם עצמי
המשפט ממנו הולך ככה:
(ואני אתרגם בתרגום חופשי)

Just be true to who you are""
תהיה אמיתי למי שאתה, יצא מזה רק טוב!!!!"
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך