סיכום השיעור של חצרוני - שליחות וכוחות. פרשת וישלחטובי =][=

השיעור של חצרוני - וישלח.

אנחנו בתקופה של לפני חנוכה.. והמכבים, הם התחילו בשניים עשר איש. שניים עשר איש כנגד מאות מאות של חיילים. הם נלחמו באימפרית העולם! מול ה'אמריקה' של אז.

זה מטורף!

גם שמשון הגיבור. הוא לא היה מקרר מהלך על שתיים שיודע מליון אומנויות לחימה. הילקוט שמעוני אומר שהוא היה רזה, קטן, ונכה בשתי רגלים. אז איך, מאיפה הכוח להרוג בלחי של חמור 1000 איש? או להוריד קירות בטון?

גם האנשים הכי חזקים היום, לא מסוגלים לזה.

כנ"ל בפרשה. שמעון ולוי. שני ילדים בני שלוש עשרה, ארבע עשרה.. ילדים שהלכו לעשות 'יד לאחים' לאחותם דינה, ועל הדרך 'תג מחיר'. הרגו עיר שלמה.

איך?? איך?? מאיפה הכוח?

ועזבו בכלל את המעשים שעשו. מאיפה היה להם כוח לחשוב שהם מסוגלים.

שיעשו טובה. אנשים קטנים, מול מעצמות, אימפריות חזקות.

מאיפה הכוח והתעוזה??

אז בואו נסתכל  על שם הפרשה שלנו. 'וישלח'. וישלח זה מלשון שליחות.

התעוזה של כל האנשים האלה באה מהשליחות שלהם!

יש לכל אחד מאיתנו שליחות עמוקה, מהות פנימית שבשבילה הוא הגיע לעולם. אז גם אם הוא חי בסרט, ואומר שאין לו שליחות. - אז הוא טועה. אדם יכול להגיד שאין לו לב, אם אין לך לב - אתה מת.

ולכל כל דבר בעולם יש מטרה. כל אבן קטנה. אז מה, לנו אין תפקיד?

ומה התפקיד שלנו?

התפקיד של בנאדם, זו הנקודה שהכי קשה לו. תחשוב [תחשבי! ] על הדבר שהכי הכי קשה לך - כאשר תצליחי להתגבר. את תבצעי את התפקיד שלך. ובעזרת אותו כוח שהתגברת עליו, תפעל במציאות. זאת תהיה תפקידך בעולם!!

ונחזור לעניין הכוח.

בסדר. יש לנו תפקיד. אבל למה, הרבה פעמים, כאשר מדובר בדבר שלילי - יש לנו מלא מלא כוחות. אדם לא ישן לילות שלמים כדי להסתובב בכל מיני מקומות. וואלה, צריך כוח בשביל זה.

אז למה כשאנחנו סוף סוף רוצים לעלות. להתקדם. פתאום אנחנו נהיים עיפים. אין לנו כוח..

מה קרה? לאן נעלמו הכוחות שלנו?

חז"ל אומרים שכל דבר שאנחנו עושים, אנחנו מותירים בו את כוחותנו.

וכאשר אנחנו פועלים לרע, אז הכוח שלנו שמור אצל הרע. אצל היצר הרע, השתן. איך שתקראו לזה.

הכוחות שלנו אצלו.. הוא שולט בהם.

עברה- כוחות שעשו העברה. עברו לרע.

מצווה- מלשות ציוות. חיבור. צוות זה אנשים שהתחברו יחד.

[אחח. אני חולה על עברית. אחת השפות ]

כאשר אנחנו עושים עברות, הכוחות שלנו עוברים לרע.

כאשר אנחנו עושים מצוות, אנחנו מחברים אלינו את הכוחות לטוב.

הכוחות זה דבר נטרלי. אנחנו מחליטים לאן לנטב אותם. לכל כוח יש פוטנציאל לטוב אדיר, ולהרס אדיר. למרבה הבאסה, זה תלוי בנו.

לכן, כ"כ קשה לחזור בתשובה. כי הכוחות שלנו נמצאים ברע. ואנחנו צריכים לחלץ אותם.

להתגבר על הרע. אבל זה אפשרי. ואנחנו יכולים.

ופה בעצם אנחנו מתחברים שוב לנקודת השליחות.

השליחות נותנת לנו את הכוח. וגם למכבים, לשמשון ולשמעון ויהודה.

כי כשיש מטרה מול האנשים , הדרך הרבה יותר קלה.

עוד פנינים -

"אין לי כוח לשבת בשיעור". תכלס. משפט מוזר. למה צריך כוח בשביל לשבת?!

"אין לי כוח לישון". המון כוח צריך כדי לישון.

מה העיניין? לכל דבר צריך כוח נפשי. רצון לעשות. והמטרה שלנו לנטבם לטוב.

רות סוף. סימתי

שכויח!! מקסים! רותם333
גמאני הייתי בשיעור אתמול!!!ננח=)

היה הכי מהמם בעולם!!חיוך גדול באמת שתבואו! [כל הבנות שביננו...מוציא לשון]

וטובי=][= - ממש תודה! כתבת אתזה מסודר ויפהה! כייף לקרוא אתזה! זה מסכם את הכל..חיוך

שבת שלוםםם!

וואו...מהמם!מתחברת=)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך